Ei sikatehdasta Nousiaisiin

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ei sikatehdasta Nousiaisiin.


Vieras

#226

10.04.2012 19:53

LIIAN AUKELLA PAIKALLA.METSÄÄN VOI RAKENTAA MISSÄ HAJUT SAA PIDETTYÄ KURISSA.
Lähiruuan puolesta

#227 Ruokatrendit

10.04.2012 21:39

Tänään ts : moni nykyinen ja tulevaisuuden kuluttaja ilmaisee mielipiteensä, persoonaansa ja asemaansa ostopäätöksillä. Voittajiksi nousevat lähi ja luomuruoka. Maito voidaan jäljittää tilalle toivottavasti kuluttaja saa muistakin elintarvikkeistaan tulevaisuudessa tilajäljityksen varmistaakseen eettisen ja ekologisen tuotannon.
Voimme äänestää ostopäätöksillämme.
juu s*aatana

#228 kyllä nyt noustelaisia harmittaa :D

11.04.2012 02:03

Heti kun jollakin on isompi navetta/sikala niin alkaa joku läski vinkumaan. Antakaa ihmisten tehdä työnsä. Ihme kyttäämistä nousteessa.Onneksi muutin pois.
YMPÄRISTÖÖN JÄÄ VAIN KARMEA LEMU

#229 Re: kyllä nyt noustelaisia harmittaa :D

11.04.2012 02:27

#228: juu s*aatana - kyllä nyt noustelaisia harmittaa :D 

 Viisas ratkaisu. Sait varmaan vielä hyvän hinnan. Ei tässä mitään kuntaliitoksia tarvita, Maskun ja Nousten asukkaat muuttavat pois kaamean käryn ja hirvittävän krääsän alta. Turku toimii imurin tavoin ja pelastaa hätään joutuneet asukkaat. Tässä kun kauhulla odotamme silmiä kirvelevän ja henkeä ahdistavan löyhkän laskeutumista, voimme kuitenkin vielä toivoa, että päättäjät sun muut ympäristö heput ottavat huomioon asukkaat. kYLLÄ 1250 emakossa sun muussa siassa on yhdelle ukolle tarpeeksi työtä. Nyt tätä käryä on jo tarpeeksi. ei enää lisää, PÖKERRYTTÄÄ... hEI ANTAKAA HAPPEA!

Maallikko

#230 Nuija pois kunnan päättäjiltä..

11.04.2012 04:24

Kulutin tässä muutaman tunnin lukien kommentteja, kaikkia en kerinnyt lukemaan. Järisyttävää!!
Kanta näyttää kuitenkin olevan se, että suurin osa paikallisista kirjoittajista (Nousiainen/Masku) näyttää olevan vastaan HYVIN ymmärrettävistä syistä kun taas aluella asuvat "sikatehtaan" puolesta puhujat eivät ole oikeen saaneet asiallisia kommentteja aikaan. Muutamat edes hieman asialliset kommentit näyttä olevan muualla asuvilta, vaikkakin niistä ideoista voi muutamat unohtaa hetimiten, esim. "Jaloilla äänestämisen" voi tämän adressin kirjoittajat unohtaa kokonaan, ei kerkiä tämä sakki ostamaan luomua niin paljon ikinä, että sillä tähän sikala hankkeeseen vaikutusta olisi. Toki kyllä luomua kannatan.
Jaloilla äänestäminen onnistuu pääkaupunkiseudulla, Tamperella ja Turussa yhteisesti, missä kyseinen sikala ja sen tutkimattomat haitat ei valitettavasti ole kovin suuri ongelma tai edes intressi missään koossa.
Erään "insinöörin" kommentti hieman kiinnosti, jossa hän reteeesti ilmoitti ettei hajut ole ongelma, vaan tekniikkaa peliin niin saadaan hajut hallintaan. Suuresti epäilen onkohan tämän hankkeen rahoittaja ottanut huomioon tälläisen tekniikan suunnittelun ja toteutuksen tuoman 300% hinnan lisän!? Arvata sopii, mikäli moinen edes olisi mahdollista nyky tekniikalla.

Eniten näin maallikkona ihmettelen, että ei kai nyt hitossa vaan Nousiaisten päätäjät tee tässä valintaa!! Joku kunnanjohtaja, rakennusmestari ja kumppanit kumisaappaissaan siellä joen varrella lupailee, että "rakentakaa siihen vaan.. sitten kasvatatte vähän puita ympärille niin sulautuu maastoon". Nousiaisten kunnalla ei ole töissä tai valtuustossa yhtään ihmistä kenet kuuluisi edes kutsua paikalle kun näin isoista ja tutkimattomista asioista päätetään, no ehkä oppaaksi. Päättäkööt kunnan herrat urheilu kenttien ja puistojen sijainnista.

Tässä asiassa pitäisi päätäntävalta saada valtion ja sen eri tahojen halttuun. Ympäristö ja terveys ministeriö ensin tutkimaan juurta jaksain hankkeen mahdolliset vaikutukset, ja he sitten hakemaan tutkimuksiin apua muualta maailmasta kun ei suomessa kokemusta moisista hankkeista ja sen vaikutuksista ole. Tässä ei mahdollisesti ole enää kyse vain ympärillä asuville koituvat hajuaitat, vaan kaikkien tämän sikalan ja Hirvijoen alajuoksun ympärillä olevien kuntien katastrofaalinen ympäristö ongelma.

Tarkkojen tutkimusten jälkeen (jos vihreä lamppu syttyy) voisi sitten kunta tehdä päätöksiä sen pohjalta, ottaen tietenkin harkiten huomioon alueella asuvien mielipiteet. Saattaa olla, että suursikalalta saadan juuri ja juuri hieman enemmän veromarkkoja niiden urheilukenttien tekemiseen, kuin voitaisiin saada tämän johdosta pois muuttavilta kuntalaisilta, mutta riittääkö enää kentälle käyttäjiä ja saako se yhä useamman muuttamaan pois? Myös pitäisi miettiä jääköhän tästä sittenkään suurimmat hillot Nousiaisiin vai menevätkö ulkokunnista tuleville tahoille, omistajille/rahoittajille, työn tekijöille, sian rehun ja muun energian tuottajille. Rakentamisessakaan tuskin käytetään paikallista voimaa tai muita tarpeita. Eli tulot vaikutusalueen ulkopuolisiin kuntiin ja karsimykset Nousiaisiin. Toki lounasvieraat Nesteellä ja Hesellä tulee kokemaan piikin rakennuksen aikaan..tai ehkä sittenkin Maskun liikekeskus ja Lemun grilli.

Sikalan toteutuessa itse jo nyt käryhaitoista kärsivänä vien ainakin omani ja perheeni vuotuiset 50t veroäyriä takaisin kaupunkiin.

Tsemppiä adressin tehtailijoille, olette suurella asialla, ympäristön sekä alueella asuvien nykyisten ja tulevien asukkaiden viihtyvyyden kannalta.
Seija ja Jarmo

#231 Re: Nuija pois kunnan päättäjiltä..

11.04.2012 12:32

#230: Maallikko - Nuija pois kunnan päättäjiltä.. 

Kiitos kannustuksesta.

Suursikala tulee vaikuttamaan jokaisen maskulaisen ja nousiaislaisen elämään riippumatta siitä, saavuttaako sikalan haju oman kodin ympäristön. Maskun ja Nousiaisen on vaikea saada uusia veronmaksajia kuntaan, jos kunnat tunnetaan jättisikalasta ja biokaasulaitoksesta. Tämä on keskeinen vetovoimakysymys ja vaikuttaa aivan valtavasti kuntien imagoon. Uskomme, että jo nykyisillä asukkailla on halua lähteä muualle, jos sikalahanke etenee. Ihmettelemme suuresti, miksi tämä asia ei ole saanut kuntapäättäjiä liikkeelle. Päinvastoin. Näyttää siltä, ettei oikein kukaan uskalla lausua asiasta mitään. Tämä jos mikään on Maskussa ja Nousiaisissa suuri vaalikysymys. Mikään muua asia ei vaikuta näin konkreettisesti kuntalaisten elämään kuin tämä jättisikalahanke. Veronmaksajista on kysyntää muissakin kunnissa.

Toivomme, että mahdollisimman moni vielä allekirjoittaa tämän adressin. Mitä enemmän adressi saa kannatusta, sitä suurempi on sen vaikutus kuntapäättäjiin. Tämä on yhteisöllinen hanke ja jokaisen mielipide on tärkeä. KUNTALAISTEN MIELIPITEELLÄ ON VAIKUTUSTA!  Pakko on uskoa, että päättäjät kuuntelevat kuntalaisia.

Herevoortti

#232 Maaseudun hajuihin tottuu nopeasti!

11.04.2012 15:21

Olen ollut kesätöissä sikalassa ja siihen hajuun tottuu yllättävän nopeasti.
Maaseudulle kuuluu maaseudun hajut.
Mielestäni alkutuotannon hajut eivät saisi olla syy alkutuotannon vastustamiseen.
Tosissaan tuohtunut

#233 Re: Maaseudun hajuihin tottuu nopeasti!

11.04.2012 15:54

#232: Herevoortti - Maaseudun hajuihin tottuu nopeasti! 

 Eihän tässä nyt alkutuotantoa vastusteta vaan TEHDASSIKALAA ja BIOLAITOSTA. Ymmärrätkö ollenkaan, että tällaisten tehtaitten takia tavalliset sikatuottajat joutuvat lopettamaan tuottamisen. Tajuatko ollenkaan kuinka suuri LAITOS on tulossa. yMMÄRTKÖ MITÄ TÄMÄ KESKITTÄMINEN OIKEIN TARKOITTAA. Mieti vähän. kANNAITTAIS ALLEKIRJOITTAA.

Haisuli

#234 Herevoorti

11.04.2012 19:15

Et näemmä ymmärrä mikä ero on sikalalla ja sikatehtaalla. Toisessa p.....a levitetään pellolle
Toisessa P....a ajetaan mädättämöön sotketaan kaiken maailman jätteisiin lopputulos 100.000
kuutiometriä ns. rejekti vettä, jonka veden peltolevityksen suomen laki kieltää ennen puhdistusta
Kannattais tutkia asioita ettei suusta tule sammakoita, porsaita tai kaasuja. Tyttö parka.
Onneksi on kaiken pelastava Hirvijoki, jonka hajua kestävä nenäsi unohti. Ei muuten kukaan ole
huomannut tehtaan puolustajista kehua että sikala parantaa joenvirtaamaa. Et sillee täältä pesee.

Haisuli

#235 kunta päättäjät

12.04.2012 01:01

Kiitos valtuutetut Sillanpää ja Seppänen ja varavaltuutetut Sandperg ja Pekkonen
olette rohkeita oliko muita joku voisi kertoa valtuustosta 10% on hajutiet kunnossa
mitä tekee hiljainen enemmistö odotetaan
Kuinka monta on kuollut sian hajuun?

#236 Re: Nuija pois kunnan päättäjiltä..

12.04.2012 12:11

#230: Maallikko - Nuija pois kunnan päättäjiltä..

Suomessa on muuten valuuttana euro, ollut jo yli kymmenen vuotta! Että todellakin maallikolta tuntuu nuo höpinät!

Tosissaan tuohtunut

#237 Re: Re: Nuija pois kunnan päättäjiltä..

12.04.2012 15:12

#236: Kuinka monta on kuollut sian hajuun? - Re: Nuija pois kunnan päättäjiltä.. 

 Maallikko puhuu asiaa. Harvinaisen hyvä kannanotta Maallikolta. Älä sinä sian hajua puolustava puutu pikkuseikkoihin. Pura turhautumisesi muualla. JOs on jotain kunnon asiaa tästä sikatehtaasta niin kirjoita siitä. Sian hajuu ei varmaan ole moni kuollut, mutta kyllä se välillä tekee elämän sietämättömäksi. Kyllä meillä muillakin on oikeuksia eikä vaan sikatehtailijalla.

Omakotiasukki ja äänestäjä Kairistentieltä

#238 Huomio kunnallisvaaliehdokkaat

12.04.2012 15:24

Varmista läpimenosi ja allekirjoita tämä adressi. Tämä nimilista syynätään tosi tarkkaan sitten kun ehdokasvalintaa tehdään. Kaikkien puolueitten ehdokkaat huomioidaan. Kannattaisko olla mukana..
Haisuli
Vieras

#239 maanviljelijät hätähuuto

12.04.2012 23:30

Toivoisin että adressiin tulisi enemmän maanviljelijöiden nimiä, koska he työskentelevät
luonnon ehdoilla ja luonnon kanssa. Tämä Nousiaisten sikatehdas ei tuota muuta kuin suuria ongelmia ihmisille ja ympäristölle, jollette vastusta nyt ja lupa annetaan tälle tehtaalle olette
ikäänkuin osallisia ja jälkipolvet tuomitsevat
ps. katso tiedotteet  1.

Seija ja Jarmo

#240 Re: maanviljelijät hätähuuto

13.04.2012 02:10

#239: Haisuli - maanviljelijät hätähuuto 

 Tosi on Haisuli. Sen jälkeen kun tehdas tuossa pellolla seisoo kaikkine ympäristöongelmineen, vaikea on lapsille perustella,  miksi emme tehneet mitään. Katsomme, että meillä on velvollisuus yrittää torjua tämä hanke kaikilla keinoilla, joita pienellä ihmisellä on. Tällainen laitos ei ole kenenkään yksityisasia, koska se vaikuttaa tuhansien ihmisten elämään monin eri tavoin. Kaikki eivät ole kuitenkaan vielä sisäistäneet asiaa. Uskomme, että moni vielä valaistuu ja ryhtyy rohkeasti vastustamaan tehdassikalaa. Älä Haisuli vielä menetä toivoasi. Yritämme lähettää tiedotteen sähköpostilla kaikilla allekirjoittajille, jotta tieto tästä adressista kulkisi eteenpäin.

Ohi ajanu

#241 Kaivinkone jo hommissa

14.04.2012 12:17

Joko maata tasataan sikalan laajennusta varte vai vedetääkö työmaasähköjä? Kaivinkone on jo sitten hommissa sikalan nurkissa. Vai onko nousiaisten kuuluisa rakennus ja ympäristölautakunta antanu jo luvan. En mää sitäkään ihmettelis, kun tämän kommenttiosaston lukee läpi.
AN/Rekoinen

#242 Nousiaisten päättäjätkin heräävät?

14.04.2012 20:13

Nousiaisten kunnanvaltuuston pj Alpo Penttinen sivusi Vakka-Suomn Sanomain 13.4. pakinassaan
myös sikatehdas-asiaa. Oli ilo panna merkille että hän -vastoin Nousiaisten poliittista kulttuuria- otti selkeästi kantaa nykyisen suursikalan laajennusta vastaan. Ja perustelutkin
olivat selkeät: asumisviihtyvyys Nousiaisissa kärsii, kuntaan ei saada uusia asukkaita; suunnitteluvaiheessa vannotaan haittojen vähyyttä mutta kokemus on jo kertaalleen osoittanut etteivät lupaukset ja todellisuus kohtaa; asutuksen lähelle ei siten pidä sallia suursikaloiden
rakentamista. Penttinen on siis samoilla linjoilla kuin Maskun kunnanhallituksen lausunto:
paikka on kertakaikkiaan sopimaton tälle hankkeelle! Nousiaisten valtuuston pj ansaitsee
kymmenen pistettä ja papukaijan merkin - ja hänet tuntien uskon myös että tämä kanta pysyy
siihen saakka kun hanke on haudattu.

puumerkin jo vetässy

#243 Re: Nousiaisten päättäjätkin heräävät?

14.04.2012 20:49

#242: AN/Rekoinen - Nousiaisten päättäjätkin heräävät? 

 Nousten päättäjät herää talviunestaan... Ei viel yks pääsky viäl kesää tee! Mitä mielt muut on? Mää luulin, että kaikki nousten päättäjät haluava vain sikoi koko kunnan täyteen, mutta yks haluu näköjäs asukkaitakin. Jokohan nyt olis pää avattu ja herratki alkavat ymmärtää, et asukkaitaki pitää kuunnella eikä vaan yhtä sikatehtailijaa. Maskunki varmaan tartee muuttaa kunnan nimi LEMUKS, JOS LAITOS TULEE. Lemulaiset on varmaan mielissään kun saava oman kunnan nimes takasi ja vaakunaa tartee vähä muuttaa: sapelien väliin sian pää ja alle sontaläjä. Eiks ennen ollu tapan, et vaakuna jotenkin kuvas paikkakuntaa. Nousten vois lisätä piispan kainaoon possun. Jos Penntinen kerran on tota mieltä, niin vois tänneki nimes laittaa, että me kaikki nährään et se on tosissas. Ei kukkaan tavalinen duunari  tommosii kolumnei lue, mutta tätä listaa kyl syynätää tarkkaan. Sit vast uskaltaa oma nimes laitta kun naapuri laitta ensin.

puhdas vesi elämän perusta

#244 Saaristomerenkin puolesta

15.04.2012 00:51

Maatalouden osuus Varsinais- Suomen vesistöjen kuormituksesta on fosforin osalta 56 % ja typen osalta 36 %. Eu: n tavoitteena on vuoteen 2015 mennessä veden hyvä ekologinen ja kemiallinen tila. Tässä alueelliset vesienhoitosuunnitelmat ovat tärkeässä asemassa. Maatalouden vesistökuormitusta tulisi vähentää kolmanneksella. Monin eri hankkein on selvitetty ja toteutettu maatalouden vesistövaikutuksia ja niiden vähentämistä. Eikö mitään ole opittu? Teho- hankkeessa pitäisi kiteytyä vesiensuojelutyö tavoitteineen – myös maataloustuottajien vapaaehtoinen vesiensuojelutyö. Miten suursikalahanke edistää ja motivoi eri toimijoita tämän työn jatkamiseen? Hirvijoen tilalla on merkitystä myös Saaristomeren perspektiivistä. Tällöin suursikalan vaikutusalue laajenee huomattavasti. Mikä on Saaristomeren tila? Sen olemme huomanneet vuosikymmenten kuluessa. Tarvitaan systemaattista veden laadun seurantaa ja mittauksia nitraattipitoisuuksista ja sameudesta. Kuntalaisten olisi hyvä seurata reaaliaikaista mittaustulosten seurantaa TEHO- hankkeen tapaan. Silloin ei puhuttaisi mutu- tuntumalla vaan mielipiteiden pohjana olisi tietoa. Tiloilla tärkein kehittämiskohde on edelleen ravinnetaseiden hyödyntäminen, mikä parantaa taloudellista tulosta ympäristöhyötyjen lisäksi. Kotieläintiloilla lietelannan levittäminen ja hyödyntäminen tarkoituksenmukaisella tavalla on kärkisijoilla. TEHO-hankkeessa nimenomaan selvitettiin, että kotieläintilojen koon kasvaminen tuo haasteita: järkevien kuljetusetäisyyksien päästä ei löydy riittävästi fosforitilaltaan sopivia peltoja. Biokaasutus ei vähennä ravinteiden määrää.
Huolestunut

#245 Löytyykö kodille ostajaa

15.04.2012 15:09

Pari tuttavaani Nousiaisista sanoo, ettei allekirjoita tätä adressia, koska kumminkin muuttaa pois ennen kuin sikatehdas tulee. Varmaan moni miettii muuttoa, mutta löytyykö omakotitalolle ostajaa suunnitellun sikatehtaan vierestä. Voipi olla, että talot jää myymättä. Itse en tällä hetkellä ostaisi taloa sen enempää Nousiaisista kuin Maskustakaan. Maalaisjärjellä ajatellen talon myymista harkitsevan pitäisi vastustaa suursikalaa muita aktiivisemmin.
Eläkeläinen

#246 Huolestunut

15.04.2012 18:31

En ole ajatellut myydä taloani siitä huolimatta olen allekirjoittanut adressin,koska haluaisin pitää sikatehtaan poissa hajuhaittoineen.Hirvijoesta päättyy saaristomereen kaikki saasta mitä siihen päästetään.Ravut ja linnut kärsii likaisesta ja saasteisesta vedestä.Vetoa tuttaviisi,että nythän kannattaa laittaa nimi adressiin.
ei sikalaa

#247 Lisää ääniä listalle!

15.04.2012 18:56

Huolestunut; oikeassa olet, ei tajuta vaikuttaa silloin, kun sen aika olisi! Kuvitellaan, että "jotkut muut" ajavat asiaa ja hoitavat homman heillekin edulliseksi. Jälkikäteen on turha mussuttaa, kun haiseva kämppä pihoineen ei kelpaa ostajalle. Sanonko mikä laiskan palkka on?

Sianlanta haisee järkyttävälle ja jos sikala toteutuu, se haisee jatkuvasti. "Kiva" grillata possua ja nauttia herkkupihvi kesäterassilla lannan hajussa. Ja sianpeen hajuun ei sori vaan totu koskaan, ainakaan tuossa suunnitellussa määrässä. Kyllä laittaa ihmettelemään mitä päättäjillä on takataskussa, kun tällaista suunnitelmaa on edes päästetty työstämään näin pitkälle? Onko omasta edusta kysymys vai mistä tuulee - ei ainakaan sikalan suunnalta. Kuten maallikko kirjoittaakin, sikahankkeen puolustajat taitavat olla muualta, ja mielestäni ihan kiusaamismielessä heitetään provokommentteja ja vähätellään ongelmaa. Nyt ei olla rakentamassa mitään söpöä pientä possulaa vaan sikatehdasta luontoa ja paikallista asutusta kuormittavine ongelmineen ja haittoineen.

Voimia ja tsemppiä adressin aloittajille ja mukaan liittyneille! Nyt jo koskaan pitää yhdistää voimavarat ja pitää puolensa! Jaloilla äänestäminen ei jälkikäteen onnistu, asiaan on puututtava NYT.
Huolestunut

#248 Re: Huolestunut

15.04.2012 19:37

#246: Eläkeläinen - Huolestunut 

 Ihmettelin vain, että jos on taloaan myymässä ja muuttamassa lähivuosina, niin koskee tämä sikala-asia näitä taloaan myyviäkin. Aivan varmasti myös TALOJEN HINNAT LASKEE, jos sikatehdas luvan saa. SE ON FAKTA! Voi tosiaan käydä niinkin, ettei kukaan enää osta kotia sikatehtaan vaikutuspiiristä ja se on kuulemma 8 km joka suuntaan. Voi olla enemmänkin kun kyse on tommosesta peltoaukeasta. Jättisikalan muut haitat on sitten vielä asia erikseen. En näe mitään hyvää tässä hankkeessa. ´Kyllä ne pois muuttavat voisi allekirjoittaa edes myötätunnosta niitä kohtaan, jotka joutuvat jäämään sikalan vaikutuspiiriin.

YMPÄRISTÖÖN JÄÄ VAIN KARMEA LEMU

#249 Onko päättäjien hajuaisti epäkunnossa

15.04.2012 20:19

Yhdellä nousten päättäjällä on siis hajuaisti kunnossa, onko muilla hajuaisti epäkunnossa. Onko ammoniakki jo tehny tehtävänäsä. Nyt Nummella olis kysyntää pätevälle korva-, kurkku- ja NENÄlääkärille. Vinkiksi vaan kaikille erikoislääkäreille. Ei sitten paikkaa tarttis muuttaa, ja asiakkaita pitäis riittää. Silmä- ja KEUHKOlääkäreille olis myös tilausta,varsinkin sitten jos jättilaitos tulee. OIREITEN HOITOA RIITTÄÄ, asiakkaita olisi jonoksi asti. Kaikki ei pääse katkua karkuun. KRÄÄSÄ TULEE, OLETKO VALMIS?
Hirvijoen rannasta

#250 Hirvijoen suojelupuuhastelijat

16.04.2012 01:24

On aika ihmeellistä suojelupuuhastelua, että tulisi Hirvijoesta lohijoki. Hanketta ollaan puuhastelemassa. Savipellot pitäisi vaihtaa moreeni kankaiksi,että valumavedet kirkastuisi? Eikä suursikaloita päästää valuma-alueelle. Olin neuvostoliiton aikaan Virossa ja kolhoosin suurnavetan lannat levisivät maastoon kilometrien matkoja. Vesinesteet valuu aina alaspäin. Ehdoton EI suursikaloille.

Kommentoi adressia