Ei sikatehdasta Nousiaisiin

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ei sikatehdasta Nousiaisiin.

Rakastakaamme kuntalaiset toisiamme.

#26 Meidän kelpaa.

21.03.2012 22:40

Lähiruokaa ja vielä bioenergiaa kaupanpäälle.

Vieras

#27

21.03.2012 23:55

zeesus sitä hajun määrää, juu kiitos todellakin ei!!
Insinööri Ilvesjoelta.

#28 Järki käteen Nousiainen!

21.03.2012 23:58

Ettekö ymmärrä minkälainen ponteiaali tuollainen voisi olla pieneen maalaiskuntaan. Mitä tulee bioreaktoriin nykypäivänä niin reaktorit saadaan täysin hajuttomiksi. Kyse on vain tahdosta, yhteistyöstä sekä oikeista päätöksistä.
Luulisi että tuollainen kompinaatio toisi kuntaan kiitettävästi verovarojakin.
Pelkkä vastustaminen ei aina ole paras tie, vaan tiivis yhteistyö ja järkevä kokonaisuus.
Luvat ja tarkastukset sellaisiksi ettei haittoja tule. Ihmisten olisi pelkän vastustamisen sekä valittamisen sijaan tehtävä yhteistyötä varsinkin pienissä kunnissa nykypäivänä. Entisaikainen yhteisöllisyys parempaan kunniaan ja kaikenlainen kyräily ym. venkoilu vähemmälle. Pienin kuntien voimavara pitäisi olla yhteen hiileen puhaltaminen.
Korostan vielä sitä että hajuhaitat ym. saadaan nykyteknologialla kuriin mikäli vaan niin halutaan.
Tehkää yhteistyötä hyvät ihmiset, se on ainoastaan tahdosta kiinni, teknologia on olemassa!
Duunari Maskusta

#29 Hyvä hyvä.

22.03.2012 00:22

Tuollaisille kapitalistisille jyväjemmareille pitää saada joku tolkku.
tervemenoa Ilvesjoki odottaa

#30 Re: Järki käteen Nousiainen!

22.03.2012 01:38

#28: Insinööri Ilvesjoelta. - Järki käteen Nousiainen! 

 Kun nyt jo sikala haisee niin älyttömästi (1250 emakkoa + muuta sikaa ), onko sulla tietoa, miten se saadaan hajuttomaksi kun eläimiä on 12 000. Kyllä melkoinen fakiiri pitää olla, että haju pienenee nykyiseen verraten. Mikä Vehmaan tai Turun laitoksissa sitten on vikana kun haisevat niin pirusti? Ilvesjoki on siellä Jalasjärven nurkissa. Mahdatko olla Atrialla töissä kun meille yrität syöttää ihan puppua. Ainakin biokaasulaitoksen kuskit valittavat että auto ja nahkakin haisee monta päivää ajon jälkeen. Semmosta teknologiaa ei löydy ettei 12 000 sian sikala haisisi. Tämä on totuús... Tämä adressi on sitä yhteisöllisyyttä ja sikala saa siirtyä sinne ilvesjoen suuntaan. Siellä on teurastamokin lähellä ja varmaan levitysalaakin riittää ja rekkarumpa jää paljon pienemmäksi.

edelleen herätys

#31 Re: Ostajan valinta.

22.03.2012 01:52

#16: Miettikkää syyt ja seuraukset! - Ostajan valinta.

Näytät olevan edelleen unessa. Lueppa uudestaan mitä oikein kirjoittelet ja miten johdonmukaisia ajatuksesi ovat.

juuripa niin sitä halpaa possua ostetaan jos sitä on saatavilla ja tällaiset laitoksethan sen nimenomaan mahdollistavat pöljä, jos suurtuotantoa ei olisi niin pientuotanto pärjäisi kun lihasta saisi enemmän rahaa ja kun se maksaisi enemmän niin ihmisetkin pysyisi terveempänä. Täysin eri asia on sitten jos jotkut maat tuottavat possuja teholla ja tuhoavat niin ympäristönsä niin onhan sekin suomelle parempi ja ostetaan vaan ne kinkut halvemmalla niiltä. Ei täällä ole pakko possuja kasvattaa, ei se ala edes ole mikää iso työllistäjä.

 

asiayhteden insinöörien valistama

#32 Re: Järki käteen Nousiainen!

22.03.2012 02:03

#28: Insinööri Ilvesjoelta. - Järki käteen Nousiainen!

Eipä taida insinööri tietää mistä puhuu. tai no ei ainakaan yksikään alan insinööri pysty lupaamaan täyttä hajuttomuutta ja jos haluaa asiaa nuuhkaista niin sitten vaan vehmaalle haistelemaan eikä haittaa nuhat haistaa silti ja herkemmälle tulee varmasti ylen. Ja juu oikein biovoimala jonka tuotto kyllä menee sikalan omaan käyttöön ja hyvä niin muttei siitä kunta paljoa kostu, mutta se ei ole suurin ongelma vaan se mädättämö ja ne lietteet pelloilla sitä meinaan tulee (edelleen katsokaa areenasta se dokumentti miten näissä käy)

Missäköhän tässä nyt sitten on se yhteisöllisyys? Yksi kerää potin ja muut saa hajuhaitan ja alueen talojen arvot romahtaa.

Veikkaan et ilvesjoen insinöörinkin mieli olisi toinen jos olisi oma talo kyseessä.

Sama...

#33 Re: Re: Ostajan valinta.

22.03.2012 06:04

#31: edelleen herätys - Re: Ostajan valinta.

Ostokäyttäytyminen on eräs kaupankäynnin tärkeimmistä mittareista. Kauppias myy sitä possua jonka menekki on suurin. Myynnissä on sekä luomua että perinteistä. Volyymiltään suurin myynti on perinteisellä (tehotuotettua) possulla, joka ymmärrettävästi on edullisempaa kuin luomu, kumpaakin on tarjolla koko ajan. Sitä mukaa kuin lumutuotannon kysyntä kasvaa sitä sisäänostetaan. Lumutuotteiden menekki on ollut mukavassa kasvussa jo hyvän aikaa, mutta silti se on "nappikauppaa" perinteisesti tuotettuun verrattuna. Kauppias myy ainoastaan sitä tavaraa mikä kaupaksi menee ja hyllyt pidetään täpötäynnä. Elintarvikekauppias ei päätä minkälainen possu myy vaan kuluttajat. Niin kauan kuin kuluttajat ostavat halvinta, niin sitä halvinta tuotetaan kysynnän mukaan. Kauppiaan intressi ei ole ohjailla ihmisten ostokäyttäytymistä.

Meillä länsimaissa valinta on aina kuluttajalla (onneksi).

Rautalangasta: Ostokäyttäytyminen, kauppias reakoi siihen, tuotanto reakoi kysynnän ja kannattavuuden mukaan.

Voiko noin yksinkertaisessa asiassa olla jotain epäselvää?

 

Entinen lihan hankintamies.

#34 Suuri on aina mahdoton

22.03.2012 10:28

Kaikki ylisuuri on pahasta ja yhteiskunnalle sopimaton. Kyllä maaseudullakin pitää saada yrittää, mutta suhteellisissa mitoissa. Ensiksikin paikka suureen sikatehtaaseen on aivan sopimaton ja suurissa sikaloissa jos missä on mahdollista eläinten huono kohtelu, ei välttämättä siitä syystä, että eläimiä on paljon vaan se on mahdotonta hallita valtavaa laitosta niin, että ei syyllisty eläinten huonoon kohteluun.
Sola

#35

22.03.2012 10:52

Hajuhaitta on niin kamala alueen asukkaille ,että miksei johonkin korpimettään tälläistä rakeneta, kysyn vaa? Korpeahan suomessa löytyy,tiettävästi.

Vieras

#36 Lemun pellot todellakin haisee

22.03.2012 11:00

Lemun pelloilla haisee jo tarpeeksi sianliete keväisin ja kesäisin.
sepi

#37 Ei lisää hajuhaittoja.

22.03.2012 11:37

Keskustassa haisee pohjoistuulella,onneksi tuulensuunta ei ole vallitseva. En tunnista onko haju sikalan vai lehmätilan? Kyllä hanke keskustan tuntumaan tuntuu hurjalta.
Insinööri Ilvesjoelta.

#38 Re: Re: Järki käteen Nousiainen!

22.03.2012 11:47

#32: asiayhteden insinöörien valistama - Re: Järki käteen Nousiainen!

Siansonta ei ihmisten ulosteita juurikaan eroa. Homma onnistuu miljoonakaupungeissa ympäri maailmaa hyvin pienin hajuhaitoin. Hajuton tekniikka on siis ollut olemassa pitkään. Lopputuote ei ole haisevaa lietettä.

Esimerkiksi Saksassa tuotettiin biokaasusähköä viime vuonna 1200 GWh hyvin pienin hajuhaitoin.
Suomi on bioenergiantuotannossa jälkijunassa, eikä tuo juna etene ellei ole yhteistä tahtoa.

Haisuli

#39

22.03.2012 12:36

Sikalan alasajo on aloitettava välittömästi. Nousiaisten kunta on tehnyt virheen myöntäessään.
sikala luvan Hirvijoen rannalle. Hirvijoki saastuu täysin nykyisenkin sikalan saasteilla.
Useana kesänä vettä on pumputtu sikaloiden päälle isoilla sadetin tykeillä sikaloiden jäähdyttämiseksi.Sikaloiden katolta ja pihamaalta likainen vesi valuu Hirvijokeen.Lisäksi valvonnan puutteessa tapahtuu yhtä ja toista esim. viime syksyn lietteen ajo pelloille olisi tutkittava.
Sepi

#40

22.03.2012 15:46

Kuten joku jo sanoikin, toivottavasti suursikalan vastustajat eivät osta tehotuotettua sianlihaa kaupasta, muuten ovat sikalansa ansainneet. Itse en suursikalaa kannata, enkä sikaa siitä syystä osta, silti täytyy ihmetellä joitain perusteita joilla sikalaa vastustetaan. Haju ei ole mukavaa ei, mutta ei se tähän Akkoistenmäen takana ole monena päivänä vuodessa tuntunut. Ajan Akkoistentietä työmatkani molempiin suuntiin vaihtelevina vuorokaudenaikoina ja juurikkaanviljely siellä enemmän on liikennenttä minusta aiheuttanut. Ja kai ne rekat ajavat Nousiaisten kautta kasitielle eikä tänne Maskun suuntaan. Syöpäkin jo mainittiin mut senhän saa nykyyän joka tapauksessa.

Suomeen tarvitaan eri talouslähteiden mukaan 200 000 uutta työpaikkaa ja kuljetusala on kannattavuuskriisissä. Tässä nyt olisi mahdollisuus kehittää uusiutuvaa energiaa ja edistää jätteiden hyötykäyttöä sekä luoda työpaikkoja.

En tunne tapausta kovin tarkasti, tilallista en ollenkaan enkä kannata tätä hanketta sillä vierastan tehdasmaista eläinten kasvatusta ja vesien pilausta. Vastustajankin kannattaa silti miettiä asioita monelta kantilta. Öljy ei ole näin halpaa enää pitkään ja parempi olisi olla valmis vaihtoehtoisten energiamuotojen käyttöön kun seinä nousee vastaan. Paitsi jos se haisee niin ollaan tietty pimeässä ennemmin.

Vieras

#41

22.03.2012 16:44

Hajuteollisuus ei sovi lähelle asutuskeskuksia!

Vieras

#42

22.03.2012 17:04

Nousiaisten keskustassa haisi joka kevät ja syksy joko sikalan tai kanalan lietteet pelloilla. Lisähajut eivät enää tarpeen!

Vieras

#43

22.03.2012 18:49

Ei kai meidän lennätyskettä jää minkään pa#kankuljetustien alle...

Vieras

#44

22.03.2012 23:41

Ympäristö haitat tulevat olemaan liian suuria. Ko hanke tulee sijoittaa syrjäisempään paikkaan poissa asutuksesta ja joen läheisyydestä.
Sivusta seurannut

#45 Re:

23.03.2012 01:06

#11: Lintujen puolesta -  

 Sikala näyttää houkuttelevan jo nyt satamäärin lokkeja, jotka syövät suihinsa muiden lintulajien poikasia. Mahtaako seuraus olla lajiston yksipuolistuminen tai muiden lajien katoaminen kokonaan. Osaatko arvioida kuinka paljon lokkeja on sitten, kun sikamäärä kymmenkertaistuu. Olen kuullut että siat houkuttelevat muuallakin lokkeja. Eräällä tilalla sikojen ulkoilutus jouduttiin lopettamaan lokkiparvien takia. Lokit aiheuttavat melkoisen hygienariskin.

Luotan nenään en insinööriin

#46 Re: Re: Re: Järki käteen Nousiainen!

23.03.2012 01:25

#38: Insinööri Ilvesjoelta. - Re: Re: Järki käteen Nousiainen! 

Tänään keskustelimme henkilön kanssa joka työskenteli viime kesänä Vehmaan nurkissa. 2-3 kertaa viikossa oli ihan järkyttävä haju kilometrien päässä laitoksesta. Koko Vehmaa oli kauhistuttavan käryn vallassa. Laitoksen sisällä käry sulattaa kuparinkin sähköjohdoista. Mikä laitoksessa on vikana kun ympäristö löyhkää koko Vehmaan alueella. Katsoin äsken huussisivustolta ihmisen jätösmäärä on noin 440 l vuodessa, emakon tuottaa noin 10 000 l.  Näin laskien pellolle muutaman hehtaarin alueelle tulisi Turun kokoisen kaupungin ihmiset.  Katsoin kerran Ns. P.....-ohjelmaa TV:stä. Kyllä oli pieni se parisilaisten tuottama viikon sontamäärä. Taitaa mennä suoraan Seineen ja sieltä mereen. Mahtaako Hirvijoen rannassa käydä samalla tavalla. Voi Saaristomeri parkaa!

nyt alkaa väsyttää

#47 Re: Re: Re: Ostajan valinta.

23.03.2012 03:05

#33: Sama... - Re: Re: Ostajan valinta.

Ei ole todellakaan epäselvää, tuohan yksinkertainen asia nyt on kaiketi kaikille jokseenkin tiedossa, ja koko jutun spotti sulta kadoksissa kannattaa lukea koko tweedi jos välttämättä nyt haluaa tulla väliin pätemään.

ps. luulen että voit siitä rautalangasta askarrella itsellesi jotain jännää vaikka hengarin ja päde sitten vaikka sillä puolisollisesi

Korvamerkki

#48 Hajusta puheenollen

23.03.2012 15:56

Miten niin suuresta sikämäärästä voi huolehtia?
sikoja hoitanut

#49 SIKALA NOUSIAISIIN

23.03.2012 17:51

Jos häkkikanalat lopetetiin,niin ihmettelen miten saa tehdä näin suuren sikalan. Tämähän on eläin rääkkäystä kun eläimiä on näin paljon yhdessä paikassa. Sika on viisas ja tunne eläin. Kuka pystyy ja kerkiää hoitamaa tämmöisen määrän eläimiä. Sika on sellainen eläin että jos vähänki huonosti hoitaa se kuolee. Massa tuotannossa sika jää toiseksi. Tuottavalle eläimelle pitää olla siistit karsinat ei ahdasta,ruoka samaan aikaa joka päivä ja puhdasta vettä,rakkautta.

Vieras

#50

23.03.2012 18:29

Missään tapauksessa sikalaa ei saa laajentaa Nousiaisiin. Haju ja liikennehaitat liian suuria asutuksien keskelle. Liikenne tulisi haittaamaan Maskun keskustan asutusta.

Kommentoi adressia