Kotimaista ruokaa Vantaan kouluihin ja päiväkoteihin

Annika

#26 Re: Re: Re: Miksi pienipalkkaista kunnan palkollista uhkaillaan?

26.04.2012 15:34

#19: Isä 37v - Re: Re:  

 Olen pienipalkkainen kunnan palkollinen. Yritän tehdä työni niin hyvin kuin pystyn - ihan varmaan samalla tavalla kuin yksityisellä puolellakin työskentelevät. Olen myös kahden pienen lapsen äiti, joka kipuilen lastehoidon ja työn yhdistämisessä, lainanmaksujen ym. asioiden kanssa.

Tuntuu kuitenkin, että minua kunnan työntekijänä pidetään näillä palstoilla vain omaa etuani ajavana hirviönä, joka matkustelee jostakin säästyneillä rahoilla johonkin. En ole työni puolesta päässyt matkustamaan työnantajan rahoilla kuin pari kertaa kokokseen naapurikaupunkiin (maksoi edestakaisin parikymppiä). Yrittäkää muistaa joskus kiihkoillessanne hyvien asioiden puolesta, että kunnan työntekijät ovat ihan tavallisia ihmisiä, äitejä ja isiä, mummoja ja vaareja.

Ei ole kunnan työntekijän vika, jos esim. valtakunnan hallituksen päättämä hankintalaki ei mahdollista jotaikin asiaa tai kunnan poliitikot eivät kauniista puheistaan huolimatta anna johonkin tarkoitukseen rahaa niin paljon, että se voidaan hoitaa kuntalaisten toiveiden mukaan.  


Vieras

#27

27.04.2012 11:43

Suomessa tuotetaan niin hyvää ja puhdasta ruokaa,joten miksi sitä ei tarjottais lapsille?
Vantaalla töissä =)

#28 Re: Re: Re: Re: Miksi pienipalkkaista kunnan palkollista uhkaillaan?

03.05.2012 11:38

#26: Annika - Re: Re: Re: Miksi pienipalkkaista kunnan palkollista uhkaillaan? 

 

"Ei ole kunnan työntekijän vika, jos esim. valtakunnan hallituksen päättämä hankintalaki ei mahdollista jotaikin asiaa tai kunnan poliitikot eivät kauniista puheistaan huolimatta anna johonkin tarkoitukseen rahaa niin paljon, että se voidaan hoitaa kuntalaisten toiveiden mukaan. "

Annika on niin totaalisen oikeassa! 

Maikki

#29 Onko selvityksiä ruuasta saatu?

03.05.2012 17:52

Onko adressin alkuunpanija saanut vastauksia ja jos on, mitä vastattiin? Kiinnostaisi tietää ihan asiallisesti, mitkä asiat tässä ovat ne, joiden muuttamiseksi pitää ryhtyä toimimaan. Kannatan yhteistyötä kunnan virkailijoiden ja poliitikkojen kanssa. Kaikki ihmiset toimivat myötäkarvaisemmin, kun heihin suhtautuu asiallisesti kunnioittaen. Sellaista suhteutumistahan me itsekin toisilta toivomme.

Annikan "hätähuuto" oli aiheellinen - olemme kaikki samassa veneessä. Toisten syytteleminen ei aiheuta muuta kuin pahaa mieltä ja sen myötä vastarintaa. Ei kukaan mielellään asioi riidanhaastajien ja uhkailijoiden kanssa, joten asennoidutaan itse myönteisesti ja yhteistyöhaluisesti niin saamme nopeammin laivan käännetyksi paremmalle kurssille.

Vieras

#30 Re: Onko selvityksiä ruuasta saatu?

04.05.2012 08:59

#29: Maikki - Onko selvityksiä ruuasta saatu? 

 Tällaisena tavallisena ihmisenä ihmetyttää miten voi olla mahdollista, että ruoan tuominen toiselta puolen maapalloa tulee vielä halvemmaksi kuin kotimaassa tuotettu. Olisiko meillä tässä hyvinvointivaltiossa peiliin katsomisen paikka. Joka maassa näyttää omassa maassa tuotettu ruoka olevan sitä parasta, puhtainta ja ainoaa oikeaa. Mielikuvien pohjalta on päätöksiä ehkä tosi hankala perustella. Ehkä yhteistyön lisäämisellä tuottajienkin kesken voitaisiin kuluja pienentää vaikka kuljetusten osalta, jolloin kaikki voisivat hyötyä tilanteesta ja tulisi se yleisesti viljelty ympäristönäkökulmakin huomioitua.

Eija

#31 Hesari ja Vantaan Sanomat kirjoittaa

07.05.2012 17:34

tästä asiasta eli jotain tietoa on ilmeisesti ollut ainakin lehdille jaossa. Miksei sitä tietoa ole myös täällä adressin yhteydessä luettavana? Onko mitään tietoja saatu ja jos ei ole, miksei ole? Jos taas on saatu tietoa, miksi sitä ei jaeta ihmisille?
Essi Halonen

#32 Re: Hesari ja Vantaan Sanomat kirjoittaa

07.05.2012 23:53

#31: Eija - Hesari ja Vantaan Sanomat kirjoittaa

Vantaan kaupunki tiedottaa näin: http://www.vantaa.fi/fi/ajankohtaista-arkistot/etusivun_arkisto/101/0/vantaan_kouluissa_ja_paivakodeissa_syodaan_paaosin_kotimaista_lihaa

Puolustelua ja vakuuttelua, mm. että ulkomainen liha voidaan korvata kotimaisella. Mutta milloin? Tätä emme tiedä. Jotain selvityksiä saimme ruokalistoista, mutta emme kaikkea haluamaamme. Hyvä, että on syntynyt keskustelua ja  toivotaan, että asiat menevät parempaan suuntaan!

Karoliina

#33 Selvitys on ihan järkevä!

08.05.2012 09:50

Sain suhteitteni kautta selvityksen luettavakseni (en omakseni) ja minusta se oli ihan järkevä. Mielestäni siinä ei ollut minkäänlasta "puolustelua tai vakuuttelua", vaan ihan vain faktoja siitä, miten esim. hankintalaki, raaka-aineiden saatavuus eri vuodenaikoina sekä tarvittavan raaka-aineen suuri määrä vaikuttavat hankintoihin. Ulkomaista lihaa on käytetty noin 10 prosenttia kokonaismäärästä ja nyt ollaan saamassa lihantoimittajan kanssa sopimus siitä, että loputkin lihasta ovat jatkossa kotimaista. Tarkkaa aikataulua ei ole, mutta varmasti siitä ilmoitetaan, kun se toteutuu.

Meidän ruoka-asioista huolestuneiden kannattaisi nyt panna jäitä hattuun ja ryhtyä hiukan positiivisemmassa hengessä ja pitkäjänteisesti ajamaan tätä asiaa. Minä uskon siihen, että kaupungin työntekijät vilpittömästi pyrkivät parhaaseen mahdolliseen tulokseen, mutta heidän on otettava huomioon myös lakien ja talouden rajoitukset. Useimmat meistä vanhemmistakin joutuvat ottamaan huomioon nämä samat - erityisesti talouden rajoitukset!