Vesistöjen puolesta - Stop Talvivaara

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vesistöjen puolesta - Stop Talvivaara.

Vieras

#101 Tällä saitilla mennään tunteella...


Terve teille kaikille kanssaihmisille!
Tulin tänne tutkimaan tämän saitin tekstejä ja hakemaan jotkin oikeaa tietoa, mutta surukseni voin todeta, että voi voi. Monet ihmiset kirjottelettevat mitä sylki suuhun tuo. Tulee mieleen kunnon maallikkosaarnaajan puhe helluntalaisten kesäisessä telttakokouksessa, jossa hurmos valtaa vastaanottavaisen seurakunnan mielen.

Eikös pitäisi oikeasti ottaa selvää, mitä esimerkiksi pitoisuudet tai arvot oikeasti ovat. Mihin asioita voi verrata? Mikä on paljon ja mikä vähän. Mitä muilla paikkakunnilla olevilla tehtailla olevat arvot ovat? Minne kaikki tuhansille teille talvella levitetty tiesuola menee.. alamäkeen tietysti. Tuleekohan niistä suolajärviä?
Maata on siirrelty aikojen alusta jokaisessa sukupolvessa enemmän tai vähemmän. Miten se uraani yllättäen lisääntyy ja on mielettömän vaarallista, kun sitä ei suomen kallioperässä ole kuin 4-50ppm. Joka kylästä löytyy joku sorakeisari, joka kuskaa esim. 20T kuormassa varovaisesti arvioiden n. 40g uraania. Hyi hyi! Armaat kansamme edustajat siellä graniittisessa (n.3g/T) Eduskuntatalossa! Eikö pitäisi perustaa toimikunta ja miettiä oikein porukalla, että pysyykös se mmuutama sata kiloa Uraania siellä työpaikan seinissä vai valuuko sitä lattialle potkittavaksi asti.

Osa meistä tiedon ammentajista viitsii etsiä ja hakea uutisita saadun tiedon lisäksi muitakin lähteitä, joka tukee tai kumoaa uutiseta saatua mielikuvaa. Valitettavasti valtaosa ihmisistä ammentaa uutispullaa pureksimatta ja rummuttaa samaan tahtiin, tietämättä mitä oikeastaan tekee. Laumassa on vaan niin kiva olla ; ). Vastuu jätetään siis (tyhmille?) kuulijoille. Valitetttavaa ja surullista lehdistön/median (mieli?)valtaa.
Perästä kuuluu

#102 Kauppalehti tänään.


"Talvivaaran hallituksen puheenjohtajan ja yhtiön suurimman omistajan Pekka Perän osakesalkusta on reilussa vuodessa sulanut 290 miljoonaa euroa.

Helmikuussa 2011 Talvivaaran osakkeen hinta oli 7,2 euroa. Nyt se on enää 2 euroa.

Perä omistaa tällä hetkellä 20,66 prosenttia Talvivaaran osakkeista.

Talvivaaran osake on ollut jyrkässä laskussa koko tämän vuoden. Samalla yhtiö on ollut myös ympäristökohujen keskellä.

Viimeinen yhtiöön kohdistunut kohu syntyi kun kaivosalueelta löytyi kuolleita lintuja, joissa oli merkkejä myrkystä."
Vieras

#103 Re: Kauppalehti tänään.


#102: Perästä kuuluu - Kauppalehti tänään.

Miten maailman muiden osakkeiden on käynyt? Näyttääpä seuraavan samaa trendiä. (Rautavaarantiellä, matkalla Talvivaaraan, oli myös jänis jäänyt auton alle.)


Vieras

#104 Re: Re: Re: Koko kainuu hereille !


#6: - Re: Re: Koko kainuu hereille !

Uraanivälituote lähetetään kanadaan jatkojalostettavaksi, aika pitkä matka tuoda takaisin oulun jokeen.

Vieras

#105 Re: Talvivaara on suljettava


Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)Hannu Hyvönen
Adressin tekijä

#107 Re: Tällä saitilla mennään tunteella...


#101: Vieras - Tällä saitilla mennään tunteella...

Talvivaaran kaivosprosessissa tuo hajallaan oleva uraani liukenee ja rikastuu kaivoksen prosessivesiin, malmeihin ja kipsisakka-altaisiin.   Tällä ei ole mitään tekemistä sen kanssa että sorakuormassakin siirtyy uraania.  Rinnastuksesi on  propagandaa, anteeksi vain.   Uraani, kadmium ja muut raskasmetallit ovat todellinen uhka ja riski vesistöille ja pohjavesille.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)
Vieras

#112 Re: Re: Tällä saitilla mennään tunteella...


#107: Hannu Hyvönen - Re: Tällä saitilla mennään tunteella...

Terve!

Kiitos vastauksestasi. Huomaan, että siinä on pienoisia asiavirheitä, kuten näköjään valtaosassa sivuston kommentteja. Oletko selvillä oikeasta järjestyksestä? Vai riittävätkö mielestäsi pelkät yleistykset? Niistä tulee vaan monille ihmisille turhia pelkoja.

Malmi sisältää kaikki siellä olevat metallit. Myöskin tämän uraanin. Kivi murskataan pienemmiksi palasiksi ja kasataan isoon aumaan. Liuotuskasa säteilee itsasiassa vähemmän, kuin normaali peruskallio pelkästään siksi koska kivi on murskattu ja kiviaineksen väliin jää tyhjää tilaa. Tilavuus kasvaa ja säteilymäärä pienenee. Eikö niin? Malimsta liuotetaan metallit niissä isoissa liuotuskasoissa. Eli, malmi köyhtyy. Neste sisältää kaiken metallisen, liukenevan aineen. Metallit otetaan talteen eri portaissa. Ei toivotut aineet kiinteytetään kipsiin. Kipsi on kiinteä aine! Kipsisakka altaan vedet menevät takaisin liuotusprosessiin. Ei siitä käsittääkseni järviin kyllä mene yhtään. Ja toisaalta, jos raha on siinä nesteessä, niin miksi sitä karkuutettaisiin?

Sorakeisarin sora on sellainen juttu, että kun se maa-aines kaivetaan syvemmältä maan alta, pääsee happi vaikuttamaan kunnolla siihen. Happea ei maan sisällä tietenkään ole vaikuttamassa. Kun se maa-aines sitten jonnekin levitellään, on se kaikki määrä käytännössä tässä meitä kaikkia ympäröivässä ilmakylvyssä. Aineet kiviaineksessa hapettuvat ja siitä sorasta liukenee myös sadevesiin aina jotakin (erilaisia suoloja). Koska kaikki maaperä sisältää uraania, niin silloin myös osa siitä liukenee väkisinkin eteenpäin. Eipä tämä mitään propagandaa ole, vaan ihan peruskemiaa.

Teidän touhusta menee mielestäni uskottavuus, jos ei tunne moittimansa asian perustoimintoja.

Kaikki kertomani tiedot on tänäpäivänä varsin helppo hakea ja tarkistaa eri lähteistä. Reippasti tutustumaan vaan. : )

 

Hyvää päivän jatkoa teille.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)Hannu Hyvönen
Adressin tekijä

#115 Re: Re: Re: Tällä saitilla mennään tunteella...


Hei  Fakta on se että jo nyt kaivostoiminnan vuoksi on päässyt uraania vesistöihin.  Siellä kalliossa kiinni tätä ei olisi tapahtunut.  Fakta on se että   valtavista massoista irrotettu uraani on rikastuneena prosessiveteen ja kuten näemme tähän tuotantoon sisältyy valtavia riskejä.  Entä jos  aumojen pohjamuovit vuotavat ja irrotettu raskasmetallisliuos pääsee vesistöön, maaperään, pohjavesiin?  Entä jos näin jo tapahtuu?

 


Vieras

#116 Re: Re: Re: Re: Tällä saitilla mennään tunteella...


#115: Hannu Hyvönen - Re: Re: Re: Tällä saitilla mennään tunteella...

Tässä se ongelmakohta on. Satojen tonnien paino muovikalvon päällä.

 


Vieras

#117 Kauhun tunteella mennään


Miljoonia tonneja malmia muovien päällä. Rikkihappoa lirutellaan satojatuhansia tonneja (!) vuodessa ja lipeääkin yli satatuhatta tonnia (!) vuodessa. Ihme olisi, jos jotain ei karkaisi.

Vieras

#118 Re: Kauhun tunteella mennään


#117: - Kauhun tunteella mennään 

 Sieltähän on jo karannut, sehän on jo nähty

ympäristötuho jatkuu

#119 Kainuun Ely keskus Kepun sylttytehdas.


Kainuun Ely keskuksen toiminta ollut päätähuimaavaa. Talvivaaralle annettiin käynnistymislupa,
ilman jätteiden ja veden puhdistuslaitosta.Suolle lasketaan myrkyt.Vuoden loppuun mennessä
suo on saanut valtavan määrän myrkkyja, jotka sitten jatkavat pohjavesiin.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)
Vieras

#121 Haloo


Missä ovat kaikki lait ja säädökset?????

Vieras

#122 Miten ympäristörikos määritellään?


Milloin ympäristörikos on rikos?

Milloin ympäristörikos ei ole rikos?

Vieras

#123 Päästöille nolla-toleranssi


Jos ei se ole mahdollista, älkööt harjoittako kaivostoimintaa.

Vieras

#124 Re: Re: Re: Re: Tällä saitilla mennään tunteella...


#115: Hannu Hyvönen - Re: Re: Re: Tällä saitilla mennään tunteella...

Terve jälleen,

Jos löysin oikean tilaston, niin U- pitoisuudet ovat olleet näköjään normaalin juomaveden rajoissa tai hieman yli. Hauskoja tulosten vertauksia on näköjään eri sivustoilla paljon. Uraanipitoisuus on näköjään alueen ympäröivissä vesissä matala, niinpä vetailukohdaksi saadaan tosi isoja vertailulukuja ko. vuotoon nähden. Eikä niissä tuloksissa näköjään ole sama tulosten vertailurytmi. Tarkoitan siis mittausten poimintaa eri kuukausilta, jolloin erot saadaan vielä kasvatettua vuosivaihtelun vuoksi suuremmiksi. Tuloksia on manipuloitu ko. tahon puolesta halutun laisiksi. Tai sitten ei taaskaan viitsitä tutustua mihinkään aineistoon kunnolla. Kaikki menee ihan "musta tuntuu" jutuiksi... Surku...

Tosiaankin uraani rikastuu prosessiveteen, mutta näyttääpä sitä poistuvan siitä myös samaa tahtia. Osa menee näköjään muihin rikastus tuotteisiin ja osa kipsisakkahiekkaan. U-pitoisuuden täytyy siten pysyä liemessäkin alhaisena. Uraanin määrä tuntuu äkkiä valtavalta, mutta ei sitä voi putkahtaa mitenkään ylettömästi esille. Sen täytyy mennä siinä nesteessä suunnilleen samojen prosenttiosuuksien mukaan, kuin mitä mitäkin metallia siinä kallioperässä on.

Muuten ystävät hyvät, tiesittekö että: köyhdytettyä uraania käytetään lentokoneiden vastapainoissa tekemään lennosta vakaampaa. Ja tietenkin sotateollisuudessa esim. ammuksissa. Joskus siitä on tehty myös tekohampaita (tätä en tiennyt ennestään). U-235 on sitä, mikä on ydinpolttoainetta. Määrällisesti U-235 on vain 0,7% ja U-238 99,2% kaikesta uraanimäärästä. U-238 ei ole metallia kummempaa ainetta.

Luulisin kalvotuksen rakennettavan jotenkin samaan mallin, kuin kaatopaikatkin. Kukkulat räjäytellään pois, montut täytetään täyttömaalla. Kaikki tasataan kantavalla kerroksella, tasataan se soralla, savimatto väliin  tasataan taas hiekalla. Laitetaan muutaman millin kalvo (se näköjään hitsataan yhdeksi kappaleeksi, uutta minulle) ja taas hiekkaa päälle. Sitten tulee varsinainen kasa päälle.

Joku oli kommentoinut kalvon päälle tulevan miljoonien tai satojen tonnien painon. Laskeskelin asian. Jos soran oletetaan  olevan tiukkaan pakattua, niin kuutiopaino on suunnilleen 2000 kg/m3. Kasalla on Talvivaaran mukaan korkeutta sellaiset 8m. Saadaan laskettua nelöpaino, 16000kg/m2 ja vastaava cm2 paino on 1,6kg/cm2. Tämä tuntuu minusta varsin kohtuulliselta. Vertiluksi oma pintapaineeni yhdellä jalalla seisten on suunnillen 0,58 kg/cm2 ja vastaava luku päkiällä 1,15kg/cm2. En saa edes tavallista muovikassia rikki vaikka ottaisin tenavat syliin, jolloin pintapaine olisi suunnilleen tuo 1,6 kg/cm2.

Edelleenkään en jaksa uskoa, että ne antaisivat liemien vuotaa ympäristöön tahallaan, koska kyse on rahasta. Liemestä erotellaan eri metallit ja siitä saadaan rahaa myymällä sitä eteenpäin. Kaikki tuotteet talteen vaan ja myyntiin.

Kun kävin googlaamassa pohjavesialueet, niin Talvivaara ei ole sellainen, koska kallio sisältää metalleja. Varmaan ennen kaivostoiminnan alkua alueella olleiden asuntojen kaivot olisi pitänyt olla juomakiellossa. Lähimpiin alueisiin etelään päin Lapin Vesitutkimuksen kartan mukaan on n.50 km. Ja pohjoseen päin vesi menee Nuasjäveen ja sieltä Oulunjärveen.

Kirjoittamani tiedot voi tarkistaa helposti esim. netistä... ; )

 

Illanjakoja kaikille lukijoille.


Vieras

#125 Re: Re: Re: Re: Re: Tällä saitilla mennään tunteella...


#124: - Re: Re: Re: Re: Tällä saitilla mennään tunteella... 

Eli sait jo kaivettua jostain tilaston, jossa sanotaan, että uraanipitoisuudet juomavedessä ovat kohonneet. Ja selvitit vielä senkin, että päästöt menevät Oulujärveen, joka laskee Oulujokeen, jonka vettä oululaiset juovat. Kai nyt jo pitäisi jonkun viranomaisen tajuta, että kuinka suurelle väestölle Talvivaara on terveysriski  

Kommentoi adressia
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…