Vesistöjen puolesta - Stop Talvivaara

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vesistöjen puolesta - Stop Talvivaara.

eteen päin

#126 Pysäyttäminen


Näyttää siltä, että jotkut ovat mieltäneet tehtäväkseen pysäyttää koko Talvivaaran toiminnan. Eikö heidän olisi parempi suunnata osaamisensa ja ponnistuksensa Talvivaaran toiminnan jatkamiseen kestävän kehityksen pohjalta.

Mitä tästä maailmanmenosta tulisi, jos kaikki yrittäisivät pysäyttää kaiken? Vastaus: maailmanloppu
Viranomaiset tekevät työtään

#127 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tällä saitilla mennään tunteella...


#125: - Re: Re: Re: Re: Re: Tällä saitilla mennään tunteella...

Viranomaiset työtä ja protestoijat omaansa.  Mitä siitä tulisi, jos viranomaiset juoksisivat jokaisen mielen mukaan?  Ei muuta kuin mielipiteiden sekamelska ja lopulta kaaos.

Nimet näkyviin

#128 Adressin nimet


Jos kirjoitan nimeni adressiin, niin annan sen kyllä näkyä. Turha on kirjoitella näkymättömiä nimiä. Eivät ole uskottavia nimiä. Todellisuudessa vastustavassa adressissa ovat nimiä vain ne, jotka näkyvät.

Itse en tällaisiin adresseihin nimiä kirjoita.
Autotkin saastuttavat.

#129 Järki mukaan


Ymmärrän kyllä huolen luonnon, tässä tapauksessa etenkin vesistöjen tilasta. Täytynee kuitenkin ihmetellä, mistä nämä "Tahkolla asti", "satojen kilometrien päässä", "kaasuihin kuolee", ym jutut ovat peräisin? Fakta on se, että saasteita on tullut, mutta asioiden liiottelu ei kai johda mihinkään. Raporttien mukaan kaasuja ei lienee vaarallisia määriä missään ja haju on vain merkki siitä, että kaasumäärät ilmassa ovat vaarattomia. Toki hajuhaitat harmittavat, mutta niistä päästäneen eroon pienillä prosessimuutoksilla. Niin ja prosessin ylijäämäveden sisältämät (mistä päästöt lähinnä koostuvat) sulfaatti ja mangaani eivät kerry kaloihin.

Ennemmin kun tuhottaisiin Talvivaarassa sijaitseva valtava potentiaali lakkauttamalla kaivos, pitäisi meidän kaikkien keskittää voimavaramme ongelmien ratkomiseen, ei jatkuvaan syyttelyyn ja sättimiseen - eikä varsinkaan uhkailuun. Niinistö uhkaili kaivoksen sulkemisella hyvinkin nopeasti, vaikka käsittääkseni uhkailu on todettu nykyjohtamisopissa yhdeksi kurjimmaksi tavaksi päästä ongelmasta eroon.

Oikeilla muutoksilla kaivoksesta on valtava hyöty. Luulen että päästöille on vielä varsin paljon tehtävissä, eikä voida puhua katastrofista.

Maanviljely saastuttaa järviä, lopetetaan se! NOOOT. Miksi? Koska minimoimalla haitat suhteessa maksimaaliseen ruoan tuotantoon, meillä on vielä tästäkin eteenpäin suomalaista ruokaa. Kyllä tällä samalla periaatteella pitäisi maanviljely lopettaa monilta pelloilta, sen verran on reheviä nuo peltojen lähettyvillä sijaitsevat järvet...missä siis adressit näihin?
vieras

#130 Talvivaara suljettava


Emme halua suunniteltua sulfaattikuormaa vesistöihimme.
Se tarkoittaisi jo happamien vesistöjen lisää happamoitumista.

Vieras

Emme voi odottaa joulukuulle. Ville Niinistö tarvitsee painostusta sulkeakseen Talvivaaran välittömästi!

Vieras

#132 Euroopan suurin luonnontuho


Talvivaara on katastrofi jo sinänsä, ilman ympäröivien vesien saastuttamista. Kaivoksen ala, 6000 hehtaaria, on hirveän iso tuhottu alue, puhumattakaan 13 000 hehtaarista, jonka suuruiseksi kaivosaluetta on tarkoitus laajentaa.
Olen ihmetellyt, miksei Pentti Linkola ota kantaa tähän luonnontuhoon. En ole ainakaan huomannut. Liekö elossa enää. Entä Greenpeace? On ollut ihan hiljaa. Miksiköhän?

Vieras

Käsittämätönt että tänne pystyivät tulemaan joko EU:n jäsenvaltio tai sen ulkopuolelta varastamaan maallisen omaisuutemme. Lisäksi täydellinen piittaamattomuus sopimuksen siitä osasta jossa mainittiin "super" puhdistus ja käsittely jätteelle ja liettelle joka pilaa jo nyt vesistöt Tahkoa myöten...ONNEKSEMME se loppuu nyt niin tässä tapauksessa kuten uusissa eteenpäin sillä taloudenkin pitää sitoutua totuuteen, sillä luo turvaa tulevaisuuteenkin...

Vieras

Emme voi odottaa joulukuulle. Ville Niinistö tarvitsee painostusta sulkeakseen Talvivaaran välittömästi!

Vieras

#135 Greenpeace oli mukana mielenosoituksessa Sotkamossa. Yleensäkin GP on hiljaa kunnes toimii.Vieras

#136 Re: Greenpeace oli mukana mielenosoituksessa Sotkamossa. Yleensäkin GP on hiljaa kunnes toimii.Vieras

Hyvä aloite! Luonto ei saa sotkea törkeästi! Senlaiset yritykset kinni! Ja heti!

Vieras

#138 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tällä saitilla mennään tunteella...


#125: - Re: Re: Re: Re: Re: Tällä saitilla mennään tunteella...

Terve jälleen,

 

Ilahduttavaa, että keskustelua ja ajatuksia on kommenttien pohjalta syntynyt.

Noita sulojoja kyllä esintyy luonnossa aivan normaalistikkin. Vesitöihin liukenee ko. aineita tästä rakkaasta isiemme maasta, haluttiinpa tai ei. Ne ovat luonnon omia aineita sinänsä. Mitään uutta erikoismyrkkyä evät ole Talvivaaralaisetkaan onneksi onnistuneet keksimään.

Taas jälleen päästään siihen mikä on paljon ja mikä on vähän...

Haetaanpa hieman tietoa tarkastelun pohjaksi ja lasketaanpa taas määriä ja ihmetellään sitten tuloksia...

Oulujoen kokonaisvirtauma 259m3/s, 259000 l/s ja Talvivaaran vastaavat luvut ovat 0,0197m3/s, 19,7l/s. Joka taasen on 0,0076% koknaismäärästä.

...Ja tuloksiin:

Minua ei kyllä väittämäsi valitettavasti vakuuta lainkaan. Pitoisuudet laimenevat kaikelta osin niin pieniksi, että niitä on mahdoton edes mitata millään laitteella vesien omasta, normaalista suolojen tasosta.

Jos joku haluaa välttämättä olla huolissaan jostakin, niin toivoo Oulun vesilaitoksen vaan toimivan kaikelta osin oikein. Ettei sinne vaan tulisi mitään odottamattomia käyttöhäiriöitä tai laiterikkoja.

Kanustan ihmisiä tutustumaan erilaisiin tiedon lähteisiin ja tekemään omia johtopäätöksiä vasta sitten. Tämänkin tiedon hankintaan meni aikaa melkein 10 minuuttia.

Kirjoittamani tiedot voi tarkistaa helposti esim. netistä... ; )

Hyvää päivän jatkoa kaikille.

 

 


Vieras

#139 Re: Re: Re: Re: Re: Tällä saitilla mennään tunteella...


#124: - Re: Re: Re: Re: Tällä saitilla mennään tunteella...

Sinun keskustelulogiikkasi on talvivaaralainen.  Toki prosessiliuoksessa on uraania samassa suhteessa muihin malmeihin nähden kuin kalliossakin.  Mutta olennaista on se että uraani ei ole enää valtavissa määrissä kalliota vaan nyt se on irtaallaan prosessiliuoksessa.   Kallioperässä uraani ei muodostanut riskia mutta prosessialtaissa, putkistoissa ja myös kipsisakka-altaassa uraani on riski.  Kuten olemme nähneet.

Kaivosyhtiön on joko lopetettava toimintansa tai rakennetta laitos suljetulle kierrolle ja riskittömäksi.

Näyttää siltä että venäläisellä mentaliteetilla toimivalle kaivosyhtiölle vaatimus omien lupausten täyttämisestä on kuitenkin liikaa.

 

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)mökkiläinen
Vieras

Olen todella huolissani ja surullinen asian tiimoilta.  Miksi emme ajattele kuin omaa hyvinvointiamme, vaikka tulevaisuus täytyisi turvata niin itselemme, kuin myös rakkaille jälkipolville. Ihminen on itsekkäin eläin, mikä maan päällä tallusta.(!!  Ymmärrän , ettei talvivaara ole ainut saastuttaja Suomessa ja muilla mailla, mutta jos tätä asiaa ei sada kuntoon ajoissa tulee aina uusia ja uusia saastuttajia, jotka kiertävät lakia ja menevät alimman riman alitse säännöissä ja asetuksissa. Luulisi että kaivoksella on resursseja tehdä sellaiset puhdistusjärjestelmät mitkä toimivat ja näin myös työpaikat säilyisivät Kainuussa ja puhdistus"operaatio" toisi myös lisää niitä. 

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)entinen lomailija

#145 URANILOMIA


Ennen mentiin Katinkultaan! Nyt URAANILOMILLE!

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)UUDET VAALIT

#147 Kokoomuksen moraali hukassa.


Kokoomuspuolue on itsekkään jahven moraalin puolustaja.
Jahven kytkökset ovat rahan kytköksiä tässä maailmaasa, senhän me kaikki Suomalaiset tiedämme.
Kalevalainen kansa on nyt syvästi nöyryytetty.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)Luonnon puolesta
Vieras

Pohjavesien saastuminen on asia, mikä vaikuttaa koko maan asukasterveyteen. Ei yksin Talvivaaraan.
Koko maapallon väestö on nimen omaan vedestä riippuvainen. Vesi on elämänehto.

suomussalmen sukua

#150 ELY KAINUU


VOI MILLOIN USKALLETAAN TEHDÄ RATKAISUJA JOTKA ON LOPULTA KAIKKIEN PARHAAKSI!

Kommentoi adressia
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…