Salon synnytysosaston ja lastenosaston säilyttävä Salossa


Vieras

#1

05.04.2012 11:39

Salon sairaalakokonaisuus on alueen asukkaille tarpeellinen. Elämänkaari syntymästä kuolemaan koskettaa meitä kaikkia. Hyvät kokemukset puhuvat puolestan. Kokonaisuutta ei pidä tuhota. vaan khittää kaikkia osa-alueita. Painotan kokonaisuutta. Yksiköissä tulee olla painoa sanoa mielipiteensä. Helmeä ei pidä tuhota.

Vieras

#2

05.04.2012 19:40

#1: -

Se synnyttäneiden vuodeosasto on kyl ihan syvältä ja ne hoitajat siel. Mutta synnyttäminen siellä ok.

kolme sektiota Salossa

#3

05.04.2012 20:49

Ammattitaitoa ja turvallisuutta! Lämminhenkinen osasto, hyvä hoito.

Vieras

#4

05.04.2012 22:25

Keskittäminen tuo myös paljolti kiirettä, rauhalliseen syntymään on hyvä lapsen tulla.
Tuleva synnyttäjä

#5

06.04.2012 00:39

Itse tulevana synnyttäjänä haluan ehdottomasti synnyttää Salossa, pienemmässä ja idyllisemmässä sairaalassa jossa osaava ja ammattitaitoinen henkilökunta. En halua synnytys osaston siirtyvän Tyksiin, koska en halua synnyttää ambulanssissa/taksissa/kotona.

Vieras

#6 Re:

06.04.2012 13:53

#1: -  

 Perusteluja. Miksi synnytykset sas:ssa ovat tarpeellisia? Miksi synnytykset sas:ssa on helmi verrattuna tyksiin? Mitä voitetaan sillä että synnytykset pidettäisiin salossa turun sijaan?

Sairaanhoitopiirin toimintojen sijoittelua ei voi päättää tunnesyillä. Faktoja mielipiteiden taakse, kiitos.


Vieras

#7

06.04.2012 14:16

Taas todella uskomatonta toimintaa. Nyt kyllä säästetään ihan vääristä paikoista.

Vieras

#8

06.04.2012 14:49

salon synnytysosasto on paras ja tärkeä osa terveyden hoitoa siis kokonaisvaltaista hoitoa ja lastenosastosta puhumattakaan Periks EI anneta Osastot pysyy Salossa!

Vieras

#9 Kävellen synnytämään!

06.04.2012 15:40

Salon synnytysosasto on tarpeellinen ja hyvin toimiva yksikkö, samoin lastenosasto. Kukaan synnyttäjä ei halua istua autossa matkalla synnyttämään yhtään kauemmin kuin on pakko- eikä yksikään vanhempi halua lapsen olevan sairaalahoidossa yhtään kauempana kuin on pakko. Olen synnyttänyt sekä sas.issa kuin tyksissä ja saanut ammattitaitoista hoitoa molemmissa paikoissa, mutta pienemmässä sairaalassa kotoisempi tunnelma. Tämän asian kuitenkin ratkaisevin tekijä on se, ettei äitien pitäisi joutua supistelemaan tuntia autossa matkalla tyksiin, ja ettei vanhempien pitäisi varata kahta tuntia matkoihin mennäkseen katsomaan lastaan jos tämä on sairaalassa!

Vieras

#10 Re:

06.04.2012 15:48

#7: -  

 Entäs jos saloon ei isollakaan rahalla saa suunnilleen yhtä turvallista synnytystoimintaa kun mitä puolen tunnin ajomatkan päässä on tarjolla? Jos kulut karkaa käsistä eikä palvelun taso sittenkään täytä terveydenhuollolle asetettavia kriteerejä?

Synnytykset on niin tärkeä osa terveydenhuoltoa että niiden hoito pitää toteuttaa kunnolla. Kysymys on siitä onnistuuko hoidon toteuttaminen kunnolla nykymaailman kriteereillä niin että siinä on kustannus/tehokkuus/sairaalan resurssit huomioiden mitään järkeä. On aivan pölhöä hullun kiilto silmissä kannattaa/vastustaa jotain ajatusta jonka eri toteuttamistavoista tai niiden vaiktuksista palveluiden tasoon / hintaan / vaivaan ei kaitten ole vielä mitään käsitystä kenelläkään.


Vieras

#11 Re: Kävellen synnytämään!

06.04.2012 15:53

#9: - Kävellen synnytämään! 

 Jos saa valita "kotoisen tunnelman" ja vastasyntyneiden tehohoitovalmiuden välillä siinä kohtaa kun jotain menee pieleen, veikkaan että n. 100% valitsee tehohoitovalmiuden.

JOS mikään ei mene pieleen niin on tietty tosi kiva että voi omilla kylillä synnyttää mukavassa pienessä sairaalassa. Mutta onko se riittävän hyvä syy riskeerata syntyvän lapsen terveys, jos pienessä sairaalassa on huonompi valmius hoitaa yllättäviä hätätilanteita?


Vieras

#12 Re: Re:

06.04.2012 16:09

#10: - Re:

Synnyttäminen Salossa on jo nyt kriteereiden mukaan yhtä turvallista kuin Turussa. Kokonaiskustannuksissakaan ei suuria eroja.


Vieras

#13 Re: Re: Re:

06.04.2012 16:31

#12: - Re: Re:  

 ...ööö... perustuen - mihin?

Salossa: Gynekologin pitää olla sairaalassa 30 min viiveellä. Anestesialääkärin pitää olla talossa 30 min viiveellä. Lastenlääkärin pitää olla talossa tunnin viiveellä. Joka päivä lastenlääkäriä ei ole saatavilla. Leikkaussalihoitajien pitää olla talossa 10 min viiveellä. Vastasyntyneiden teho-osastoa ei ole. Vastasyntyneiden tehohoitoon perehtynyttä lastenlääkäriä ei ole. Leikkaussaliin on synnytysosastolta matkaa 3 kerrosta hissillä. Ylimääräistä henkilökuntaa hätätilanteen sattuessa ei ole. Yllättävässä vuototilanteessa laboratoriohoitaja kutsutaan kotoa valmistelemaan punasolupusseja. Ei aikuisten teho-osastoa mikäli synnyttäjä tarvitsee tehostettua hoitoa.

Turussa: Anestesialääkäri, gynekologi ja lastenlääkäri paikalla sairaalassa 24/7. Hätäsektioon tarvittavat hoitajat paikalla ympäri vuorokauden. Leikkaussali synnytysosaston yhteydessä. Vastasyntyneiden teho-osasto löytyy, vastasyntyneiden tehohoitoon perehtynyt lastenlääkäri tulee pyydetäessä paikalle. Ympärivuorokautinen laboratoriopäivystys (=verensiirtomahdollisuus 24/7). Aikuisten teho-osasto löytyy. Yllättävän hätätilanteen sattuessa jokaisesta ammattiryhmästä löytyy paikalle hälytettävä kotipäivystäjä.

Mikä ylläolevasta kuulostaa siltä että homma on yhtä toimintavarmaa kummassakin paikassa? Aluesairaalan valmius on väistämättä yliopistosairaalaa huonompi. Kustannukset salossa ovat vähäisemmät koska infrastruktuuri (ja sitä kautta valmius hoitaa hätätilanteita) on kevyempi.

 

TV

#14 Re: Re: Re: Re:

06.04.2012 17:07

#13: - Re: Re: Re:

Tottahan Yliopistollinen sairaala pitääkin olla monipuolisempi kuin Aluesairaala!

Vertailun tueksi pitäisi saada synnytyksistä aiheutuneet kuolemantapaukset sekä Salossa että Turussa, vaikka viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Lisäksi ennakoiva ajatus, kuinka monta kuolee matkalla liian pitkän matkan takia tai syystä, ettei heti löydetä TYKS:n isossa kompleksissa oikeaa paikkaa tai paniikissa ajettaessa vaikka lumimyrskyn aikaan.

 

 

fet.

#15 Re: Re: Re: Re:

06.04.2012 17:26

#13: - Re: Re: Re:

"Salossa: Gynekologin pitää olla sairaalassa 30 min viiveellä. Anestesialääkärin pitää olla talossa 30 min viiveellä."

Ja synnyttävä äiti on perillä TYKS:ssä autokuljetuksena ...?


Vieras

#16 Re: Re: Re: Re: Re:

06.04.2012 17:47

#14: TV - Re: Re: Re: Re:  

 Aika harva synnyttää 30 min kuluessa siitä kun on päättänyt lähteä sairaalaan. Pääsääntöisesti nopeaa hoitoa vaativat tilanteet tapahtuvat synnytyksen ollessa jo aika pitkällä - ei siinä vaiheessa kun sairaalaan ollaan vasta hakeutumassa.

Äiti/lapsikuolleisuus Salon aluesairaalan tapaisessa synnyttäjämateriaalissa - josta ennakoitavat riskisynnyttäjät on enimmäkseen jo poistettu - on niin matala että kuolleisuuslukuja on mahdotonta vertailla. Päivänselvää kumminkin on että normaaleilta näyttävissä synnytyksissä joskus tapahtuu jotain yllättävää ikävää, ja silloin toimipaikan valmius tilanteiden hoitamiseen voi ratkaista lapsen/äidin tulevaisuuden. Läheltäpiti - tyyppisiä tapauksia tulee väistämättä, ja pitkällä aikavälillä joskus tapahtuu jotain ikävää. Ja kun näin tapahtuu, etsitään syyllisiä.

Onko syyllinen poliitikko joka halusi varmistaa valtuustopaikkansa kannattamalla pikkusairaalan synnytyksiä? Onko syyllinen lääkäri joka tuli paikalle hitaasti - mutta häneltä vaaditun ajan puitteissa? Onko syyllinen systeemi joka ylipäätään sallii synnytystoiminnan yksikössä ilman lasten tehohoitovalmiutta? Onko syyllinen se poliitikko joka ei synnytystoimintavelvoitteen lisäksi antanut resurssimahdollisuuksia kattavaan lääkäri/leikkaussalipäivystykseen?

..vai synnyttäjä joka vapaaehtoisesti valitsi riskin synnyttää sairaalassa jossa ei ole vastasyntyneiden tehohoitomahdollisuutta?

 

kyllästynyt

#17

06.04.2012 17:54

Jos lähtee synnyttäjät, lähtee gynekologit, jos lähtee gynekologit lähtee lastenlääkärit, jos lähtee nämä lähtevät myös anestesiologit ja siinä samassa kirurgit. Eikä meille jää kuin terveyskeskussairaala ja senkin täyttävät ympärivuorokautista hoitopaikkaa odottavat vanhukset kun hoitokodit on lakkautettu. Vain rahalla pääsee sen jälkeen hoitoon tai asumaan hoitolaitokseen. Mutta kuka veroja enää maksaa kun Salosta viedään työpaikat?

toteutuneet?

#18 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

06.04.2012 17:56

#16: - Re: Re: Re: Re: Re:

Kun  "pitää olla sairaalassa 30 min" kuluessa niin mitkä mahtavat olla toteutuneet ajat? -Selvinnee varmaan ko.osaston asiakirjoista;ei voi olla salaista tietoa.


Vieras

#19 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

06.04.2012 18:02

#18: toteutuneet? - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Toteutuneet ajat on varmaan jotain huomattavasti <30min, mutta sairaala vaatii vain 30 min valmiutta, kustannus/resurssisyistä. 30 min valmiuden ylläpito on huomattavasti halvempaa ja vähemmän  henkilökuntaa vaativaa kuin välittömän valmiuden ylläpito.

Laki ei (kai?) määrää asiasta sen kummempaa, mutta suositukset terveydenhuollossa muuttuvat siihen suuntaan että välitön gynekologi/anestesiologi/leikkaussali-valmius vaadittaneen lähivuosina. Jos salolaiset suostuvat maksamaan palvelun vaatiman hinnan niin sitten ei varmaan ole isompaa ongelmaa. Palvelun hintalappu moninkertaistuu.


Vieras

#20 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

06.04.2012 18:20

#19: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

"huomattavasti <30min"... eli tuollaisen käyttäminen perusteena ei ole paikallaan.

 


Vieras

#21

06.04.2012 18:32

Aina vaan raha..ihmisellä ei ole enää mitään arvoa, ei missään asiassa, paitsi sijoittajana.

Vieras

#22 Re:

06.04.2012 18:38

#21: -  

 Kuinka vaikeeta se sitten on ajaa 50km synnytyssairaalaan?

TV

#23 Re: Re:

06.04.2012 18:56

#22: - Re:

50 km??? Salon keskustasta. Kuinka moni asuu keskustassa?

Mikä tulee olemaan liikennekuolleisuus, kun Suomen huonoissa keleissä tunteellisesti liikuttunut kuski ajaa tuhatta ja sataa ehtiäkseen isoon sairaalaan ja oikeaan paikkaan siellä. Tämä ei altista kuolemaan pelkkää äitiä & sikiötä, vaan myös kuskin ja muut tielläliikkujat.

LISÄKSI

30 minuutin matka (=50 km) normaalikeliolosuhteissa voi muuttua helposti tunniksi, jos on kaatosade, lumimyrsky.....

LISÄKSI

Omaisten pääsy katsomaan vaikeutuu, ja lisää paineita.

 

Ehdottomasti Synnytysosasto ja lastenosasto oltava Salon Aluesairaalassa!

 

 


Vieras

#24 Re: Re:

06.04.2012 18:58

#22: - Re:

Tsaah...kysy tuon vaikeudesta synnyttävältä äidiltä.

-Kuinka paljon lisälaskua tulee per Salon veronmaksaja siitä jos tarvittava henkilökunta on päivystämässä sairaalassa kotipäivystyksen sijaan? Kaipa lisäpalkkkaa maksetaan kotiinkin.

-Entä Salon ulkopuolelta tulevat synnyttäjät,eikö heistä koidu tuloa Salolle? Lopetuksen myötä tulo jäänee saamatta.


Vieras

#25 Re: Re: Re:

06.04.2012 19:10

#24: - Re: Re:

Jokin aika sitten oli Tyksissä tulipalo ja osaston potilaat ripoteltiin sinnetänne. Mihin sairaalaan siirretään synnyttäjät mikäli Tyksin synnytysosastolla tapahtuisi vastaavaa?

Kommentoi adressia
Facebook
Tulisiko kauppojen aukiolorajoituksista luopua?