Vaasan musiikkiluokkien puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vaasan musiikkiluokkien puolesta.


Vieras

#26 Re: Ei ole kyse ammattitaidon määrästä

08.04.2012 21:23

#25: Rakasta lähimmäistä niin kuin itseäsi - Ei ole kyse ammattitaidon määrästä

Tämä kommentti ei auennut minulle... Kirjoittaja puhuu jostakin sellaisesta, josta tiedotteessa ei ole mainintaa. Hänelle ehdottaisin,että keskustelee sellaisissa yhteyksissä, joissa kaikilla on samat taustatiedot. Luulisin, että sillä lailla menisi viesti paremmin perille ja asioille (jotka ilmiselvästi vaivaavat???) voisi jopa löytyä ratkaisu. Meille muille olisi helpompaa pitäytyä vain siinä informaatiossa, joka annetaan kaikille tiedoksi, muutenkin kuin rivien välissä.

HUH HUH

#27

08.04.2012 21:33

Päätökset tehdään faktojen perusteella, tottakai. Mikäli mitään väärää ei ole tapahtunut, en ymmärrä tätä adressia ollenkaan. Entisten oppilaiden nimet listalla taas eivät vaikuta siinäkään tapauksessa, että jotakin irtisanomiseen oikeuttavaa on tapahtunut, sillä silloin on kyse nykyhetkestä. Ei menneestä. Lääkärikin voi saada syytteen hoitovirheestä vain yhden ainoan erehdyksen takia, vaikka olisi hoitanut satoja tapauksia menestyksekkäästi.

Vieras

#28 Re:

08.04.2012 21:47

#27: HUH HUH -

Olen samaa mieltä, mutta kiva kun on paljon ystäviä ja tukijoita!

Lähipiirit

#29 Edelliselle

08.04.2012 21:52

Ei tällä palstalla näy rehtoreiden lähipiirit.. Kannattaa sanoa mielipiteensä vain, jos tuntee asiat. Päätökset tehdään faktojen perusteella, tottakai, siksi olemme liikkeellä. Kuten joku mainitsi, "rehtorius on paljon muuta kuin papereiden pyöritystä". Odotellaan asioiden selvittämistä - ja todella perinpohjaista selvittämistä!
onko kärpäsestä tullut härkänen

#30 Hysteriaa?

08.04.2012 22:55

Mikä on lähipiiri? Kenen? Jurin entiset oppilaat- kait, ja niitä on vuosien varrella kertynyt todella paljon. Tuskin he ovat haalittavissa ja hysterian vallassa nimiään kirjoittaneet, vaan haluavat nimenomaan oikeudenmukaisuutta ja totuuksia tutkinnassa ja ratkaisuissa. Mukana asioiden penkomisessa pitäisi olla Vaasan pienten piirien ulkopuolelta olevaa pätevää tutkijakaartia.
Uskon, että kirjoittajien tarkoitus on olla rohkaisemassa jaksamisessa oikeudenmukaisuuden puolesta.
synkooppi

#31 ti ti ti taa

08.04.2012 23:16

Eikö tämä ole selvä tapaus. Ongelmia ei ole hoidettu aikanaan eikä riittävän tyhjentävästi. Joka Jurin tuntee, tietää, että hän on valmis aina keskustelemaan. Ovatko "vastapuolet" olleet?
ope

#32 synkoopille

08.04.2012 23:32

Puhut juuri sitä ydinasiaa!!
Olemme varmasti kaikki rohkaisemassa jaksamisessa oikeudenmukaisuuden puolesta. Ehkä saisimme myös takaisin koulusta lähteneet ammattilaiset, jotka eivät jaksaneet enää epäoikeudenmukaisuutta. Hysterialla ei ole mitään tekemistä tässä asiassa.
Moukkamaista toimintaa aikuisilta lasten ja nuorten kustannuksella on kovin surullista seurata.
huolestunut äiti

#33 Re: Ei ole kyse ammattitaidon määrästä

08.04.2012 23:45

Kuten aikaisemmin joku jo kirjoitti, kirjoittaja puhuu sellaisista asioista, mistä tiedotteissa ei ole mainintaa. Tästä näkyy selvästi, että kirjoittaja on sisäpiiristä. Ja se, että kutsuu yksinkertaista allekirjoituskeräämistä Jurin puolesta "hysteriaksi", tulee selväksi, että henkilö on Juria vastaan. Tietenkin päätös pitää tehdä faktojen perusteella, mutta emin. sekin on fakta, että viime vuonna koulusta savustettiin jo toinen musiikinopettaja (Ritva) ulos. Ja sekin on fakta, että joka tuntee Jurin, tietää, että hän on aina valmis keskustelemaan asioista, eikä koskaan nolottaisi oppilaitaan.

oho

#34 Re: Ei ole kyse ammattitaidon määrästä

08.04.2012 23:51

#25: Rakasta lähimmäistä niin kuin itseäsi - Ei ole kyse ammattitaidon määrästä

Hassua, että yläkoulussa juuri tuo"rautainen ammattitaito" on mainittu oppilaille syyksi olla puuttumatta opetuksessa ja musiikintuntien valvonnassa olleisiin epäkohtiin. Vaikka kaikki tämä on tapahtunut oppilaiden omasta aloitteesta usean vuoden ajan suoraan rehtorille, heidät on käännytetty ovella tuohon vedoten.

kaikki ei miellytä?

#35 Re: Ei ole kyse ammattitaidon määrästä

09.04.2012 00:02

#25: Rakasta lähimmäistä niin kuin itseäsi - Ei ole kyse ammattitaidon määrästä

En minäkään ole tykännyt kenestäkään kieltenopettajasta. Jokunen muiden lukuaineiden opettaja on ollut myös hankala.
Ei silti ole tullut kovin montaa kertaa mieleen yrittää hankkia näille potkuja suurentelemalla asiaa kotona ja viedä näitä härkäsiä rehtorille.

Tässä unkarilais-taustaisen opettajan ollessa kyseessä, jos puhe- tai kommunikointityyli ei miellytä, väitteet yhteistyön vaikeudesta tai epäasiallisesta kohtelusta lähentelevät jo etnistä syrjintää?


Vieras

#36 pohdittavaa

09.04.2012 00:41

Onko tämän adressin tarkoituksena tukea opettaja Kadaria, säilyttää musiikkiluokat vai asioiden perinpohjainen selvittäminen? Tiedotteessa painotetaan enemmänkin asioiden selvittämistä, mutta näiden kommenttejen jälkeen tuntuu, että tämä adressin on opettaja Kadarin tukemiseksi. Enkä mene sitä asiaa tuomitsemaan. Mutta, jos haluaa allekirjoittaa adressin musiikkiluokkien tulevaisuuden puolesta, on tämä kommentointi harhaanjohtavaa. Näissä kommenteissa on myös mainittu useaan otteesseen, että koulusta olisi lähtenyt opettajia pois tulehtuneiden tilanteiden takia. Onko nämä tiedot faktoja ja kuinka monta opettajaa on lähtenyt? Liittyvätkö kaikki lähdöt tähän kyseiseen asiaan? Näillä tiedoilla, mitkä tiedotteessa on annettu ja täällä kommentoinissa on luettavissa, en lähtisi adressia allekirjoittamaan. Samoin, kuin komentoijien tapa luokitella ihmisiä (Kadarin) puolesta ja (Kadaria) vastaan, on hyvän tavan vastaista, eikä mielestäni sovi tälläisen adressin kommentointiin lainkaan. Että minä, joka mahdollisesti voisin adressin allekirjoittaa, tukeakseni musiikkiluokkien säilyttämistä, toivon saavani selvitystä tässä mainitsemiini asioihin. Ja katson, että jos tälläinen asioiden ristiriitaisuus tiedotteen ja täällä kommentoinnissa tapahtuvan "tiedottamisen" välillä jatkuu, jätän adressin allekirjoittamatta. Kehottaisinkin miettimään, mitä täälä kirjoitellaan ja minkälaista kuvaa annetaan meille vähemmän tietäville ihmisille. Pienetkin asiat saattavat vaikuttaa- me kaikki emme lähde "soitellen sotaan"...
huolestunut

#37 Tähänkö on tultu..

09.04.2012 00:41

Adressissa on todellinen huoli siitä mitä tapahtuu Vaasan .84 perustetuille ansiokkaille musiikkiluokille jos musiikinopettaja Kadar saa kuulemistilaisuudessa virastaan potkut? Ihmeelliseltä tuntuu että vuosikymmeniä Vaasalaisia lapsia ansiokkaasti musiikkiin opettanut pidetty musiikinopettaja onkin nyt niin hankala henkilö että hänet pitäisi irtisanoa tehtävästään? Ihmetystä herättää myös se että Kadarin kuulemistilaisuus on ennen kuin oikeusasiamies on antanut lausuntoaan kyseisessä asiassa? Halutaanko tässä nyt Kadarin irtisanomisen avulla ajaa alas Vaasan ansiokkaat ja muuallakinpäin hyvin tuntemat musiikkiluokat?

Vieras

#38 Re: Tähänkö on tultu..

09.04.2012 01:20

#37: huolestunut - Tähänkö on tultu..

muuten hyvä kommentti, mutta Vaasan musiikkiluokat on taidettu perustaa vähän aikaisemmin:
http://www.edu.vaasa.fi/oaa/opetussuunnitelma.doc
tuon mukaan 1978 perustettu (sivu 4 kappale 4).


Vieras

#39 Re: pohdittavaa

09.04.2012 01:26

#36: - pohdittavaa Onko tämän adressin tarkoituksena tukea opettaja Kadaria, säilyttää musiikkiluokat vai asioiden perinpohjainen selvittäminen?

Jos maailmaa katsoo avoimin silmin nämä kaikki kolme asiaa sopivat samaan veneeseen.

Jos haluaa olla "kapeakatseinen" niin perimmäinen tarkoitus on "tulehdusten" esiin nostaminen ja "lääkitseminen" kunnon lääkkeillä. Ei lääkärikään lähde tekemään leikkausta jos leikkauskohta on tulehtunut - ensin tarvitaan antibioottikuuri...

Vääryyttä vastustava

#40 Re: Tähänkö on tultu..

09.04.2012 02:40

#37: huolestunut - Tähänkö on tultu..

Meidän kaksi lastamme kävi aikanaan Vaasan Musiikkiluokkia ja olivat koko kouluajan Kadarin oppilaina. Heidän mielestään Kadar oli huippuopettaja ja vihkiytynyt musiikille koko sydämestään. Hän oli koulussaan pidetty ja arvostettu opettaja ja hän on hyvin pitkälle antanut vapaa-aikansakin lasten musiikinharrastuksiin esim, kuorotoimintaan. Lasten musiikinopetus koko laajuidessaan tuntui olevan Kadarille täysin sydämenasia. Jo vuonna 84 kun Vaasan Musiikkiluokat perustettiin niin Kadar valittiin Vaasaan juuri musiikin parhaana ammattilaisena ja hänellä oli tiukan seulan kautta ne kaikki musiikin taidot, tiedot ja metodit mitä täällä musiikkiluokilla haettiin. Hän on ottanut Vaasassa haasteen vastaan ja vienyt ja kehittänyt musiikkiluokkia  jo melkein 30 vuoden ajan, meidän ja lastemme onneksi, tähän pisteeseen että Vaasan Musiikkiluokat tunnetaan hyvin laajamittaisesti ja heitä arvostetaan myös muuallakin päin. Kadarin oppilaat ovat menestynyyt hyvin maailmalla musiikinopinnoissaan ja esim, meidänkin perheestä on hyvä musiikkipohja ala-asteella johtanut Musiikinmaisterin ammattiin saakka. Tuntuu käsittämättömältä että tälläistä kuvaamaani tunnollista ja kaikkensa lasten musiikinopetukselle antavaa  musiikinopettajaa ollaan nyt kampeamassa täältä pois . Tämä ei ole oikeudenmukainen prosessi alkuunkaan! Vaasalla ei ole varaa savustaa huippuhyvää musiikinopettajaa alakoulun  Musiikkiluokalta pois! Silloin kuihtuvat koko musiikkiluokat! Nyt on valtuutettujen aika puuttua asiaan koska valtuusto on aikanaan Vaasan arvostetut Musiikkiluokat perustanutkin!

Oikeutta puolustava

#41 Re: Re: pohdittavaa

09.04.2012 03:02

#39: - Re: pohdittavaa

Ymmärtäisin niin että tarkoitus olisi varmaan tukea näitä kaikkia asioita mutta tärkeinpänä : Asioiden perinpohjainen selvittäminen.

en ymmärrä

#43

09.04.2012 12:31

Miksi täällä otetaan kantaa yläkouluun? Mitä tekemistä tällä asialla on yläkoulun kanssa?
Ymmärrän

#44 Re: en ymmärrä

09.04.2012 13:28

#43: en ymmärrä -

Asia selviää, kun luet kaikki kommentit - olet varmaan lukutaitoinen. Sen jälkeen tulee ajatella...


Vieras

#45

09.04.2012 13:34

Tällainen yksipuolinen asioiden levittely ja revittely julkisuudessa viittaa jonkinlaiseen narsismiin. Rehtorit ja opetusvirasto ovat viisaasti olleet kommentoimatta asioita,vaikka varmasti tietävät faktat.Ja onhan heillä vaitiolovelvollisuus. Jos valituksia sopimattomasta kohtelusta on vanhempien suunnalta tullut useita,niin silloin asiat on selvitettävä. Lapsiakin on kuunneltava ja myös uskottava. Kyse on myös lasten oikeuksista.Kovin heppoisin perustein ei tällaisiin toimiin nykyään ryhdytä. Asiat eivät ole mustavalkoisia.
Millaista narsismia?

#46 Re: Edelliselle

09.04.2012 14:17

#45: -

Mitä tuo "jonkinlainen narsismi" on? Miten se määritellään?

Lapsillamme ja nuorillamme on oikeus tasokkaaseen musiikinopetukseen ala- ja yläkouluissa tästä eteenkinpäin ja vielä positiivisessa, kannustavassa ilmapiirissä. Ihmetystä herättää se, että noita hankalia asioita ei aikaisemmin ole hoidettu, jos ne  ovat olleet tiedossa jo pitempään. Keinoja nykyään löytyy, niitä pitää vain osata käyttää. Lapsia on todella kuunneltava - uskomiseen tarvitaan muutakin kuin korvat. Siinäkään asiassa ei ole mustavalkoisuutta. Toivottavasti opetusvirasto tietää yhtä hyvin molempien osapuolten faktat -  pitää myös muistaa, että rehtorit ovat työnantajan edustajia kouluissa. Odotamme varmasti kaikki oikeudenmukaista ratkaisua. Se jää nähtäväksi. Sääli vain musiikinopiskelijoitamme! Aikuisten tulisi toimia sivistyneemmin - ylipäätänsäkin, mikäli tuo sana vielä tunnetaan. Millaisen mallin annamme tässäkin näytelmässä? Hävettää.

Harri Leppälä

#47 Anne,Ritva ja Juri = Vaasan musiikkiluokat

09.04.2012 14:19

On kauhistuttavaa nähdä kuinka parin johtotehtävissä olevan virkamiehen mielivalta tuhoaa Vaasan musiikkiluokat, opettajien ajojahdilla. Vaasan musiikkiluokat on niittänyt mainettaja kunniaa niin kotimaassa kuin kansainvälisestikkin. Näitä kolmea opettajaa Ritva Käräjämäkeä, Anne Tienhaaraa ja Juri Kadaria saamme kiittää siitä että niin moni vaasalaisnuori on saanut musiikista elinikäisen harrastuksen, elämäntavan ja jopa ammatin. Musiikkiluokkien konsertit ovat aina täyttäneet salit viimeistä paikkaa myöden eikä kaikki ole edes mahtuneet istumaan. On vaikea löytää muita Vaasan viranhaltiojita jotka olisi virkaansa hoitanut samanlaisella kutsumuksella kuin yllä mainitut musiikinopettajat. He ovat viettäneet suuren osan vapaa-ajastaankin lasten ja nuoren kanssa musiikia opettaen ja konsertteja/ohjelmia harjoitellen. Jos heidän vuosien varrella tekemät työajan ulkopuolella tehdyt työtunnit maksettaisiin heille, jäisi Lumion ja Salinin erorahat todella pieniksi summiksi. Siksi kysynkin!! Kumpi on tärkeämpää Vaasan musiikkiluokat vai pari mielivallalla tyrannisoivaa johtavaa virkamiestä?
Järkyttynyt

#48 Re: Re: Tähänkö on tultu..

09.04.2012 14:43

Olen myös vanha musiikkiluokkalainen ja Kadarin oppilas, sekä järkyttynyt tästä uutisesta! Mikä tässä nyt mättää ja mikä on TODELLINEN syy tällaiselle savustukselle? Juri on ehdottomasti loistava opettaja eikä ansaitse tällaista kohtelua! Todella noloa ja anteeksiantamatonta touhua!
Siksi

#49 Miksi

09.04.2012 15:29

Muistakaa asioita tulevaisuudessa selvittävät tutkijat kysyä mahdollisimman usein kysymys MIKSI?
Tutkijoiksi työsuojelun ja kouluviraston ulkopuoliset henkilöt.
Kokemusta "piiripienestä" on.
Ex-oppilas

#50 Ei voi ymmärtää..

09.04.2012 19:21

En pysty Kadarin vanhana oppilaana mitenkään ymmärtämään, miten tälläinen asia on viety näin pitkälle. Jurilla on aina ollut omanlainen ja tiukka opetustyyli. Hän on vaatinut oppilailtaan käyttäytymistä ja auktoriteetin kunnioittamista. Nykyään lapset käyttäytyvät todella töykeästi, eikä edellämainitsemastani kunnioituksesta ole tietoakaan. Voin kuvitella ettei Juri hyväksy tälläistä vaan käyttää omia "kurituskeinojaan", kuten tiukkaa puhuttelua tai jälki-istuntoa. Vanhemmat vain eivät hyväksy tälläistä, sillä nykyajan kasvatusmetodit ovat sen verran löysiä, että nostavat metelin täysin tyhjästä. Kasvatuksessa kuri ja välittäminen kuitenkin kulkevat käsi kädessä. Juri on aina ollut vaativa, ja hänen kurinpito tuntuikin ajoittain rajulta. Ikinä hän ei kuitenkaan käyttänyt oppilaita loukkaavia keinoja, ja kaikki olivat suht tasavertaisia. Jos Kadar todella savustetaan ulos Käräjämäen jo lähdettyä, on Vaasan Musiikkiluokat hyvin nopeasti historiaa.