Vaasan musiikkiluokkien puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vaasan musiikkiluokkien puolesta.


Vieras

#2726

14.07.2014 06:07

Nyt nuo paperit joissa Savelan mielestä "ööö..nnnn solvattiin" ovat meidänkin nähtävillä.
Kauheata, että Jurilla on hallussa hallinto-oikeuden myöhemmin saamaa todistusaineistoa.
Järkyttävää. Niissähän paljastuu virka-aseman väärinkäyttö. Sehän on kauheata. Ei siis se väärinkäyttö vaan, että ne on dokumentoitu. Niitähän voidaan käyttää oikeudessa väärintekijää vastaan.

Vieras

#2727 Huumoria

14.07.2014 13:58

Savelahan on huumoriveikko.

Ylisalmi " Oletko sinä tehnyt havaintoja tuona lukuvuonna 2011/2012, että siellä olisi ollut asiattomia Juri Kadarin paperinippuja?

Savela: "Kyllä! No, en ole papereita tarkemmin tutkinut,.......Jossakin oli oli sellaisia ö.. nnnn.. so.. solvattiin ö… aika usein se …? toi esiin ... esimieheen .. oleviin solvauksia, jossa niin kuin harr?… hyvinkin kärkkäästi."

Vielä kerran Savelan vastaus. "Kyllä! No, en........"

Vieras

#2728 Re: Huumoria

14.07.2014 15:21

#2727: - Huumoria

Savelasta tulee esimies!

Kari Lajunen

#2729 Maininta addressit.com foorumista

19.07.2014 09:52

http://www.vaasalaisia.info/keskustelu/index.php?topic=4070.msg135720#msg135720 on maininta ja poiminta tästä foorumista nimellä "Top secret" ja se tulee lähes alussa. Katsokaa toki koko jakso.
Verot verot

#2730 Vaasalaiset!

19.07.2014 20:50

Onnistuuko Vaasassa ihan näin vaan viedä tällainen naurettavuus veronmaksajien rahoilla jatko-oikeudenkäyntiin? Ihan totta! Miettikää, mihin nämäkin rahat, työtunnit jne voisi käyttää.

Vieras

#2731 Re: Vaasalaiset!

20.07.2014 07:28

#2730: Verot verot - Vaasalaiset!

Se on tollut selväksi, että kun väärä henkilö on väärässä asemassa niin syntyy vahinkoja ja taloudellisia tappioita. Koko prosessi on syntynyt osaamaattomuudesta.  Käräjämäki ei uutena rehtorina tutustunut tai ymmärtänyt uutta asemaansa tai oli sopimaton tai osaamaton virkaansa.  Siitäkin olisi selvitty mutta kun koko ketju lautakuntaa myöten koostuvat epäsopivista  tai epäpätevistä, on tällainen kaupungille tai veronmaksajille kallis yhdistelmä sillä osaamaattomuudesta on aina joutunut maksamaan oppirahat. Tosin epäilen vahvasti, että oppirahan maksaminenkaan ei opeta mitään, jos ei ole vastuuntuntoa.  Tässä sopassa on kokoontunut vastuuttomien ja "aivottomien"  rypäle yhteen.  Kun sellainen yhdistelmä joutuu käyttämään aivoja tai harkintavaltaa ja vastuuta, on tulos järkyttävää jota sitten puidaan lopuksi korkeimmassa hallinto-oikeudessa.  Nythän on käynyt juuri niin.


Vieras

#2732 Kaleva, 20.7.2014

21.07.2014 11:12


Kalevan teksti on luettavissa myös:

http://tyopaikkakiusatut.net/?p=2572

Vieras

#2733 Kaleva, 20.7.2014

21.07.2014 21:04

Juri Kadar kirjoitti maanantaina 7.7.2014 Kalevan yleisöosastolla erittäin ajankohtaisen, tärkeän ja pysäyttävän kirjoituksen työpaikkakiusaamisesta, sen seurauksista yhteiskunnalle sekä huutavasta tarpeesta reagoida lainsäädännön muuttamisella työyhteisöjä vaikeaan ja tuhoavaan ilmiöön. Kadar kirjoitti osuvasti ongelman yleisistä aiheuttajista, narsistisista esimiehistä. Heidän lisäkseen tyypillisiä kiusaajia ovat samassa työpaikassa toimivat henkilöt, jotka eivät siedä työstään pitävää työtoveria, joka tulee toisten kanssa toimeen ja saa hyvää palautetta. Heidän keinonsa on uhrin valitseminen ja hänen henkisen tasapainonsa särkeminen syrjimällä, tekemällä näkymättömäksi, sulkemalla ryhmän ulkopuolelle, mustamaalaamalla selän takana puhumalla ja valehtelemalla ja lopulta savustamalla ulos yhteisöstä.

Työpaikoilla esimiehillä on niukasti tai ei lainkaan välineitä ja osaamista puuttua kiusaamiseen. Käytännössä kiusaamisen ongelman ratkaiseminen on mahdotonta, siitä syystä ongelma painetaan villaisella tai se kielletään. Seurauksena on kiusaamisen vähätteleminen, uhrin rankaiseminen ja/tai silmien sulkeminen. Nollatoleranssin saaminen työyhteisöihin kiusaamisen suhteen ei vaikuta realistiselta ratkaisulta. Kiusaaminen on tuhoavuudessaan rajaton ja loputon ja siksi myös pelottava.

Työsuojeluviranomaisen ohjeen, häirinnän kohteen tai työtoverin velvollisuus ottaa ongelma esille, noudattamisesta on seurannut säännönmukaisesti työntekijän laiton irtisanominen. Nyt käytössä oleva viranomaisen toimintasuositus ei tue yksilön asemaa, koska Suomessa ei juuri ole lainsäädäntöä väärinkäytösten paljastamistapauksista. Nyt häirintää ei nosteta työpaikalla esille moninaisten kielteisten seurausten ja mittavien taloudellisen menetysten pelossa.

Todellisuudessa työpaikoilla tapahtuva henkinen väkivalta ei ole mikään pikkujuttu. Se on todellinen ongelma. Vuosittain kiusaamisen kohteeksi joutuu 140 000 henkilöä. Ongelman kustannukset laskutavasta riippuen ovat jopa puolet valtion vuosibudjetista. Euroopan unionin alueella Suomi johtaa työpaikkakiusaamisen tilastoja.

Vakavin ongelma ovat Kadarin esille nostamat häiriöiset esimiehet. Kiusaajat säilyttävät työpaikkansa ilman seuraamuksia ja säännönmukaisesti häirintä toistuu kohdistuen uuteen uhriin. Kiusatuksi joutuneen keinot saada oikeutta ovat olleet vähäiset. Uhri voi viedä asiaa hallintoriitana hallinto-oikeuteen. Valitustie sopii vain virkamenettelyyn, missä lopputuloksena voi olla korkeintaan irtisanomisen kumoaminen. Tekijää ei saada vastuuseen eikä korvauksia tuomituksi uhrille.

Toinen keino on ollut ajaa työsuhteen päättymistä riita-asiana siviiliprosessissa vahingonkorvausvaatimusten kera, minkä ongelmana on uhrille lankeava tapahtuneen kiusaamisen todistaminen ja näytön taakka. Siviiliprosessissa tekijä ei voi saada rangaistusta. Esitutkintaviranomaiset ovat usein olleet aseettomia ja ymmällään asian suhteen.

Työpaikkakiusaaminen on rikosasiana uusi ja oikeiden epäiltyjen, rikosnimikkeiden ja riittävien tutkintakeinojen löytäminen on koettu haastavaksi. Asiaan on selkeästi tulossa muutosta, sillä kiusaamisasioita on viety rikosasioina tuomioistuimiin ja niistä on saatu useita syyksi lukevia tuomioita.

Työpaikkakiusaaminen on noussut lisääntyvästi esille viimeisen kymmenen vuoden sisällä. Ensimmäinen ennakkotapaus oikeudenkäynnin uhrille myönteistä päätöksestä on saatu vuosi sitten. Lainsäädännön pikainen muuttamistarve on huomattu ja asiaan pyritään saamaan muutosta. Olemme aloittaneet kattavan kansalaisaloitteen valmistelutyön, jonka tarkoituksena on asiantuntevasti osoittaa tämänhetkisen lainsäädännön, erityisesti rikoslain, vajavaisuus ja ongelmat kiusaamisasioiden tutkinnassa, mahdollisuudessa saada oikeutta ja tekijöiden vastuuseen saattamisessa. Rikoslaista puuttuvat henkisissä väkivaltatapauksissa sovellettavat ja toimivat pykälät.

Olemme koonneet ryhmän valmistelemaan aloitetta, joka on tarkoitus luovuttaa oikeusministerille ensi talven aikana. Ryhmään on pyydetty eri alojen asiantuntijoita tarjoamaan aiheeseen liittyvää osaamistaan. Heikki Dillström ylläpitää työpaikkakiusatut.net -verkkosivustoa ja tekee yhteistyötä mm. työterveyslaitoksen johtavan asiantuntijan Maarit Vartia-Väänäsen kanssa. Varatuomari Sanna Luomalla on rikosoikeudellista ja oikeudenkäyntiosaamista sekä kokemusta kiusaamisjutuista. Hän toimii oikeudenkäyntiavustajana ja aiemmin syyttäjänä. Asianajaja Mika Kivikoski toimii muun muassa Hilkka Ahteen avustajana AKT:ta ja Timo Rätyä vastaan ajetussa jutussa. Fil.tri Sirpa Polo on työpaikkakiusaamisen erityisasiantuntija, joka on perehtynyt syvällisesti narsistin uhrin ja työyhteisön prosesseihin. Polo on kirjoittanut aiheesta kirjat Narsisti esimiehenä ja Narsistin uhrista selviytyjäksi.

Tiedotamme projektimme etenemisestä aikanaan lisää.
Toivoa siis on.

Ryhmän puolesta
Sirpa Polo
FT, KM, tietokirjailija
juri ei enää esteenä

#2735 koulut alkavat

01.08.2014 15:12

Jokohan vihdoinkin virallinen, virkaan valittu, pätevä, vastuunsa tunteva yläkoulun opettaja saapuisi aikoinaan haluamaansa työhön ja ottaisi todella vastuun lapsista ja siitä, mitä musiikkiluokilla oleminen tarkoittaa.
Kuinka kauan ja usein voi saada virkavapaata erikoisluokan työstä, johon todella pitää olla pätevä, ei yo-opiskelija. Teatteriko on tärkeämpi kuin lapset?

Vieras

#2736 Re: koulut alkavat

03.08.2014 14:12

#2735: juri ei enää esteenä - koulut alkavat

Jokohan vihdoinkin virallinen, virkaan valittu, pätevä, vastuunsa tunteva yläkoulun REHTORI saapuisi aikoinaan haluamaansa työhön ja ottaisi todella vastuun lapsista ja siitä, mitä musiikkiluokilla oleminen tarkoittaa.
Kuinka kauan ja usein voi saada virkavapaata erikoisluokan työstä, johon todella pitää olla pätevä, ei yo-opiskelija. Teatteriko on tärkeämpi kuin lapset?

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

08.08.2014 08:13


Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

08.08.2014 08:16



Vieras

#2740 Kiitos Kari L

08.08.2014 08:23

 

 


Vieras

#2741 Re: 5 osaa jossa Juri kertoo mahdollisimman yksityiskohtaisesti

08.08.2014 08:30

#2668: Kari Lajunen - 5 osaa jossa Juri kertoo mahdollisimman yksityiskohtaisesti 

 

5 osaa jossa Juri kertoo mahdollisimman yksityiskohtaisesti

16.06.2014 10:47

 

Teimme Kadarin laittoman irtisanomisen tiimoilta 5 osaa
Tässä ne kaikki aikajärjestyksessä. 
http://www.vaasalaisia.info/keskustelu/index.php?topic=4070.msg135266#msg135266
 
Kiitos Kari ja Juri

Vieras

#2742 Kari Nummelan, Sauli Perälän ja Pirkko Käräjämäen huomioon

10.08.2014 11:29

2.4 Musiikkiluokan opettaja

"Musiikkiluokkatoiminnassa on tärkeä, että oppilaat ovat mahdollisimman kauan saman opettajan ohjattavana."

"Musiikkiluokkatoiminnan jatkuvuus voidaan tällöin turvata niin, että ala-asteen musiikkiluokan opettaja hoitaa tuntiopettajana myös yläasteen musiikkiluokkien musiikin opetuksen." 

Lähde: Peruskoulun tehostetun musiikin opetuksen järjestämistä tutkineen työryhmän muistio, Kouluhallitus


Vieras

#2743 Pirkko Käräjämäelle

10.08.2014 11:33

"Työryhmän kantana on, että kaikissa musiikkiluokkatoimintaan liittyvissä opetusjärjestelykysymyksissä tulee pyrkiä sekä koulun että paikkakunnan tasolla tapahtuvaan yhteiseen suunnitteluun ja yhteistoimintaan, joka on perusedellytyksenä sille, että musiikkiluokkien oppilaat voivat saada valmiuksensa ja kykyjensä mukaista musiikin opetuksesta." 

Lähde: sama 

Vastauksia kaipaava

#2744 Re: Siinäpä koulutoimenjohtaja ja työsuojeluvaltuutettu meille

13.08.2014 19:50

#2484: Pettynyt - Siinäpä koulutoimenjohtaja ja työsuojeluvaltuutettu meille 

Eikö Tapio Verrosen (Margareetan aviomiehen) olisi pitänyt kirjoittaa esimiehen pyynnöstä lausunto ja Margareeta Verrosen (Tapion vaimon) olisi pitänyt kirjoittaa työntekijän pyynnöstä lausunto?

Em. avioparihan on työsuojeluvaltuutettuna molemmilla puolilla. Kätevää, eikö totta? Vai onko sittenkään. Missä lopulliset päätökset tehdään: aamiaispöydässä vai "kammarissa"...?

Kysymys 1: Onko tässä tapauksessa työntekijällä oikeasti olemassa työsuojeluvaltuutettu, joka ajaa hänen asiaansa?

Kysymys 2: Miten työntekijän edustaja voi toimia työnantajan todistajana?

Ope

#2745 Re:

14.08.2014 10:16

#2708: -  

 Olen ymmärtänyt, että mykkäkoulua on kestänyt hyvin kauan. Tieto tuli koulun sisältä.

Ope

#2746 Re: Re: Top Secret

14.08.2014 10:19

#2695: - Re: Top Secret 

 Niin, ja ymmärrä vaihtaa koulua!

 

Ope

#2747 Re: Musiikkiluokkatoimintako loppuisi yhden ihmisen lähtemiseen???

14.08.2014 10:21

Ope

#2748 Re: Re: Re: Re: Re: Julkisuuteen

14.08.2014 10:22

#2682: - Re: Re: Re: Re: Julkisuuteen 

 Höpö, Höpö! Käytä aivojasi!

Musiikinope minäkin

#2749 Re: Pirkko Käräjämäelle

14.08.2014 10:31

#2743: - Pirkko Käräjämäelle 

Olen täysin samaa mieltä!!! Miksi Vaasan kohdalla olisi toisin kuin muualla? Myötähäpeän!


Vieras

#2750 Ope minäkin - jo eläkkeellä, kokemuksista melkein täysi

14.08.2014 10:50

Olen seurannut tätä farssia alusta asti. Tarkimmin lautakuntaa. Lautakuntiin - kokemukseni mukaan - valikoituvat ne, jotka sinne haluavat. Toisarvoinen asia on, ovatko he päteviä... Tässä olisi ison muutoksen paikka. Ei voi olla päättämässä asioista - tai ottaa kantaa asioihin, joita ei todella hyvin tunne! Tässä Jurin asiassa se näkyy hyvin selvästi! Mennään siitä, missä aita on matalin. Suojataan oma itse seuraavia vaaleja ajatellen. Häettävää, niin hävettävää...