Vaasan musiikkiluokkien puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vaasan musiikkiluokkien puolesta.

Syvä huokaus lasten ja musiiknopettajien vuoksi

#351 Re: Re:

27.04.2012 14:02

#341: Musiikin, ei "musiikin" kuluttaja ja osaaja - Re:  

 Kiitos tästä kommentista!!!Kiteytit tähän meidän monien ajatukset jo12 vuotta sitten lapseni ollessa musiikkiluokilla,näin tämän huonon ilmapiirin koulussa,silloinen rehtori teki parhaansa,mutta "uusi "ei ainakaan ole pystynyt pitämään edes sen aikaista ilmapiiriä vaan se on huonontunut ,eikä sille ole tehty mitään!Eikä se johdu Jurista! Kummallista etä hänestä on tehty syntipukki,tässä nyt vaan käy niin että ongelmat eivät Juriin lopu koska ei ne hänestä alkaneetkaan!Juri on taiteilija rehellinen periaatteen ihminen jolle musiikki on koko elämä ja sen eteenpäin vieminen sydämen asia,itseään säästämättä hän on yötä tehnyt! 12 tunnista hän sai palkan ,mutta vähintään toiset 12 tuntia hän tavalla tai toisella käytti lasten ja musiikin hyväksi joka viikko!  Eihän mikään yhteen ihmiseen kaadu,mutta moni asia tulee muuttumaan eikä välttämättä parempaan suuntaan!Juri on ollut musiikinopettjille työtoverina hyvin arvokas taitava työtoveri sanan suurimmassa merkityksessä ja oppilaille lämmin ,välittävä ja työhönsä sitotunut opettaja..Tämä kaikki uhrataan sille että jotkut eivät ole olleet tehtäviensä tasalla,eikä ole nähty ajoissa missä mennään!Omalla vahvalla persoonallaan työtä tekevää on helppo käyttää maalitauluna kun halutaan itsekkäästi ajaa omia "juttuja" Yläkoulu ei voi pestä käsiään tästä sopasta,ovat syvällä kattilan pohjalla,heistä jokainen tietää oman osansa tässä aivan varmasti,onko pyritty minkäänlaiseen yhteistyöhön????Syytämme lapsia ja nuoria koulkiusaamisesta,Juri on mitä suurimmassa määrin usean ihmisen työpaikkakiusaama::katsokaa peiliin jos uskallatte ja tehkää tarvittavat johtopäätökset,,vieläkin on mahdollista olla rehellinen itselle ja muille!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

27.04.2012 14:46


.....

#353 Re: Re: Re:

27.04.2012 14:48

#351: Syvä huokaus lasten ja musiiknopettajien vuoksi - Re: Re:

Jos jo 12 vuotta sitten on ollut huono ilmapiiri ja jos se edelleen on huono, vaikka ihmiset ovat vaihtuneet, niin herää

kyllä kysymys.


Vieras

#354 Re: Re: Re:

27.04.2012 15:36

#351: Syvä huokaus lasten ja musiiknopettajien vuoksi - Re: Re:

Olen täysin samaa mieltä kanssasi siitä että ongelmaa ei ratkota yksinkertaisesti vain antamalla Jurille potkuja. Riitaan tarvitaan aina kaksi osapuolta!

Ihmettelen myös tätä yläkoulun toimintaa. Musiikin opetuksesta - tai oikeastaan sen lähes kokonaan puuttumisesta on valitettu useita kertoja koulun rehtorille sekä opetusvirastoon. Onko siis näin, että Jurin musiikinopetus potenssiin 25 on huonompi kuin yläkoulun tarjoama -25 ? Vastauksena useisiin yhteydenottoihin on usein todettu vain että "Voi voi, minä en ole siitä vastuussa. Soittakaa sinne..." Tällaista pomputtelua on jatkunut jo vuosia. Nyt kuitenkin kun Jurista on tullut valituksia, on noutaja välittömästi paikalla. Missä tasa-arvo? Musiikinopetus on useaan otteeseen kyseenalaistettu alakoulun puolelta, ei välttämättä kovin kauniisti sanottuna, sen voin myöntää. Kuitenkin, kumpi on suurempi vääryys: se, että musiikinopetus kyseenalaistetaan, vai se että opetus oikeasti on aivan surkeaa? Vai onko tämä nyt sitä suuren kohun herättänyttä "puskista ampumista"?

En usko että olen ainut, jolla ei ole enää minkäänlaista luottamusta ensinnäkin A) onkilahden koulua B) Vöyrinkaupungin koulua tai opetusvirastoa ja heidän päättäjiään kohtaan. Nämä kolme tahoa ovat saaneet aikaan aikamoisen sopan, ja kaikkeen tähän - oppilaiden kiusaamiseen, huonoon ilmapiiriin jne on syynä yksi ainoa henkilö? Vaikea uskoa, että Jurilla riittäisi kaiken ylimääräisen työn lisäksi edes aikaa työpaikkansa ilmapiirin sabotointiin. Onkilahden koulun on vaikea saada enää hyvää mainetta tällaisen kohun jälkeen. Sääli, sillä uskon että tämäkin soppa oltaisiin vältetty jos asioista oltaisiin osattu keskustellu - ihan molemmin puolin.

Mitä potkujen jälkeen tapahtuu? Sen saa aika näyttää, mutta ihmettelen suuresti jos samat ihmiset jatkavat työtehtävissään ja pääsevät tästä kuin koira veräjästä. Yksi aikakausi musiikkiluokilla on juuri päättynyt, tuleeko enää toista yhtä loisteliasta? Jurin korvaamattomuus on herättänyt täällä suurta käden vääntöä. Oma mielipiteeni on se, että musiikkiluokat ovat tällä hetkellä täysin Jurin ja Annen varassa. Juri ei ole korvaamaton, mutta hänen ammattitaitonsa on. Kyllä, Suomi on täynnä toinen toistaan taitavampia musiikkiluokkia (jotka toimivat ilman Juria) - ja mielestäni Vaasan musiikkiluokat ovat näiden parhaiden joukossa. Varmasti löytyy vielä parempia ja taitavampia, mutta onko kukaan ajatellut kuinka ammattitaitoinen opettaja ja kova kuri heillä täytyy olla? Menestystä nyt ei yksinkertaisesti vain saada noin vain. Jurin potkiminen ulos näin yhtäkkiä romahduttaa koko musiikinopetuksen tason. Alku on ollut jo lupaava; ei kevätkonserttia, ei nokkahuilututkintoja, ei mitään.

 

 


Vieras

#355 Re: Re: Re: Re:

27.04.2012 16:16

#354: - Re: Re: Re:  

 Katsotaan miten menee. Yhteistyö ei mielestäni ole ollut Jurin vahvin laji. Hän kyllä puhuu yhteistyöstä ja sanoo olevansa siihen valmis, mutta hänen yhteistyönsä tuntuu olevan sitä, että hän haluaa olla taiteellinen johtaja ja sanella miten ja mitä tehdään ja . SE EI OLE YHTEISTYÖTÄ. Yhteistyö on YHTEIStyötä ja se pitää olla rakentavaa. Tämä oli vaan nyt minun tietämättömän typerä mielipide. Ehkä opet ja entiset ja nykyiset musiikkiluokkalaiset tietysti tietää paremmin.

En ymmärrä miksi nämä kaikki tapahtumat on peruutettu. Eikö YHTEIStyö toimi alakoulussakaan, jos kaikki kaatuu yhden lähtemiseen????

?????????

#356 Re: Re: Re: Re: Re:

27.04.2012 16:37

#355: - Re: Re: Re: Re:  

 Ymmärrät varmasti(jos haluat) että toiset musiikinopettajat voivat huonosti,tällaisessa sopassa ja epäilempä että joku muukin on sairaslomalla ollut tai on(tiedän) ja Ritva on poissa siinä jo valtava lovi..  Juri on yhteistyökykyinen ,mutta onko muut olleet,jos ja kun yläkoulussa ei toimi mikään,musiikkiluokat ovat aika lailla tuuliajolla ja kenenkä on vastuu jos esimerkiksi(niinkuin kommenteista näkyy) yläkoulun musiikinopettjaa nuoret usein ovat turhaan odottaneet,keneltä kaikilta se kuri puuttuu???????????????????????????+

Jurille voimia

#357 nii

27.04.2012 19:12

Nyt kun Juria ei enää ole on lapseni joka oli Jurin opetuksessa harkinnut parin muun luokkalaisen kanssa lopettavansa ja siirtyvän muualle kouluun. Itkusta ei ole vieläkään tullut loppua. Niin rakas Juri on ja heidän mielestään syytön.
Katsokaa peiliin päättäjät ja johto.

Vieras

#358 jurille tukea

27.04.2012 19:15

Toivon sivun ylläpitäjän tai jonkun muun kertovan, jos vaan on mahdollista osoittaa Jurille tukea. Toivottavasti juttu ei pääty tähän. En koskaan tämän jälkeen enää hakisi kaupungin virkoja. YÖK!

Vieras

#359 Re: jurille tukea

27.04.2012 22:35

#358: - jurille tukea 

 Tukea Juri nyt tarvitsee=) Tämä koko soppa on anteeksiantamatonta tohelointia ihmisiltä jotka väittävät olevansa "oikeudenmukaisia" eivät tiedä siitä mitään!!!Tuskin ymmärtävät edes hävetä!!???


Vieras

#360 Re: Re: Re: Re:

27.04.2012 22:56

#354: - Re: Re: Re:

Voisiko tätä enää tämän paremmin sanoa! Kiitos.

kaikki lapsilta pois

#361 Lehmus , oletko tutustunut musiikkiluokkien toimintaan?

27.04.2012 23:27

Vai ei jurin poissaolo aiheuta mitään
- kevätkonsertti
- nokkahuilumestarikurssi
- nokkahuilukurssitutkinnot
- säv. tapailu. ja teoriakokeet
- monet esiintymiset
- Turun isot kuorokilpailut
!!!!!!!KAIKKI LAPSILTA POIS AINAKIN TÄNÄ KEVÄÄNÄ!
Muut opettajat ovat luokanopettajia, joilla on päätyö jotain muuta kuin musiikinopetusta. Sitä ei taida herra Lehmus ainakaan Pohjalaisen mukaan tietää.
Kiitollisuuden velassa Jurille

#362 Re: Lehmus , oletko tutustunut musiikkiluokkien toimintaan?

27.04.2012 23:49

#361: kaikki lapsilta pois - Lehmus , oletko tutustunut musiikkiluokkien toimintaan?

Totta kaikki. Haluaisin kuitenkin lisätä, että nämä olivat Jurin siltä elämänsaralta, mistä hän sai palkkaa. Tähän päälle pitäisi vielä listata kaikki vapaaehtoiset tunnit joita hän on antanut elämästään lapsille (leirit, retket, esiintymiset yms), nuorille (VNK) ja nuorille aikuisille/opiskelijoille (VYK) ja joiden parissa hän ei tohdi(?) jatkaa "työtään" kaiken virkaelämään liittyvien ongelmien jälkeen. Me kaikki Jurin kanssa tekemisissä usein olleet tiedämme, että palkallisia tunteja on todellisuudessa paljon vähemmän kuin palkattomia. Juri ei niitä laskenut vaan nautti musiikin ilosta kuorolaisten kanssa. Niistä tunneista ainakin itse olen ikuisesti kiitollisuudenvelassa Jurille! Ja näiden viimeaikaisten uutisten valossa yritän jatkuvasti miettiä miten voisin kiittää häntä kaikesta... En vain keksi sanoja :(

tulkaa esiin loukatut

#363 Salailua

27.04.2012 23:51

Miksi ihmeessä, ja mitä salailtavaa tässä asiassa on? Sanoisivat jo vihdoinkin, missä asioissa Juriin ei voi luottaa. Kadar on aina ollut avoin keskusteluille. Näyttää vain siltä, että suita halutaan tukkia. Eikö syytelistaa saada julkiseksi? Ja ne, jotka ovat jotain valittaaneet, astukoon esiin ja kertokoon suoraan, mikä kiikastaa, eikä paukutelko puskista ja isojen poikien selän takaa. Olisi mielenkiintoista tietää, miten verisesti Jurin on täytynyt loukata jotakuta... J:n tuntien mahdoton ajatus! Mielipiteitähän saa sanoa! Miksi salailla, koska oikeudessa kuitenkin kaikki tulee esille. Vai tuleeko? Voiko enää uskoa puolueettomaan oikeuslaitokseen?
Syvä huokaus lasten ja musiiknopettajien vuoksi

#364 Re: Re: Re: Re:

28.04.2012 00:37

#354: - Re: Re: Re:  

 Kiitos tästä kommentista,yhdyn sydämestäni tähän=(

Syvästi pahoillani Jurin kokemasta kohtelusta!

#365 Re: Salailua

28.04.2012 00:39

#363: tulkaa esiin loukatut - Salailua 

Todella,on helppoa ampua puskista ja juosta pakoon isojen poikien selän taa=(

 

Syvästi pahoillani Jurin kokemasta kohtelusta!

#366 Re: Re: Lehmus , oletko tutustunut musiikkiluokkien toimintaan?

28.04.2012 00:48

#362: Kiitollisuuden velassa Jurille - Re: Lehmus , oletko tutustunut musiikkiluokkien toimintaan? 

 Se millä tavalla Lehmus toimii(lehdistä seurannut)ei herätä luottamusta on muitakin asioita jotka herättävät ihmettelyä hänen toimintatavoistaan!!

Pelkäsin pahinta kun sain lukea että tämä Jurin asia tuli hänen päätettäväkseen...enkä turhaan!!

 


Vieras

#367 Johdon tausta

28.04.2012 09:33

Katsokaapa www.linkedin.com Lehmuksen tausta.
****

#368 Re: Johdon tausta

28.04.2012 09:40

#367: - Johdon tausta

Koulutoimenjohtajalle päätös ja tilanne ei varmasti ollut helppo. Jos täällä aletaan penkomaan ihmisten taustoja

niin siitä vaan. Huh huh!


#369 Re: Re: Johdon tausta

28.04.2012 09:50

#368: **** - Re: Johdon tausta

Aivan. Kysynpä vaan, kuinka monta kertaa Vaasassa on jouduttu samaan tilanteeseen? Jotakin irtisanotun toiminta-

tavoissa on pielessä, jos asiaa on puitu jo useita vuosia ja päädyttiin tähän. Kyseessä on varmasti ammattitaitoinen,

lahjakas, kaikkensa antava, empaattinen ja ahkera taiteilijapersoona, jota lapset ja aikuisetkin ihailevat ja rakastavat

ja sehän on hienoa, mutta ei tälläiseen tilanteeseen jouduta ihan noin vain. Voimakkaat persoonat aiheuttavat eniten

törmäyksiä, niin se vain tahtoo olla.


Vieras

#370 Re: Re: Johdon tausta

28.04.2012 10:04

#368: **** - Re: Johdon tausta

Joo, tämä keskustelu ei enää johda mihinkään. Kaikesta voi päätellä vain sen, että ristiriitoja on ollut. Virkamiehethän eivät saa kommentoida asioita, ja nyt kun asiakirjat ovat salaisia, voi se olla myös Jurin etu? Surullista minustakin, että tähän päädyttiin. Koen kuitenkin, ettei yksittäinen viranhaltija ole mikään maalitaulu, johon esimiehet heittävät tikkaa. Koulutoímenjohtaja teki virkamiehenä sen, minkä katsoi olevan oikein. Tuskin mikään helppo päätös. Me emme tiedä asoita, jotka siihen ovat johtaneet, ja luulen että se on ihan hyvä. Uskon, että työtovereista osalla on vain hyviä kokemuksia Jurista, samoin kuin oppilailla ja vanhemmilla. Kuitenkin löytyy myös tältä palstalta aivan muunlaisiakin kirjoituksia. Sitä olisi hyvä pysähtyä miettimään, että miksi niitäkin on? Toivon, että syyttely loppuisi tähän. Tämä koskee kuitenkin yhtä ihmistä ja hänen toimintaansa( ?) virassa. Asiaa on varmasti punnittu monelta kantilta, varsinkin kun tiedetään hänen musiikillliset ansionsa.


Vieras

#371 Mitä penkomista?

28.04.2012 10:10

On ihan hyvä tietää, millaisella koulutuksella ja kokemuksella kouluja johdetaan. Pohjois-Koreassa ei saa sanoa kriittistä sanaa, Suomessa saa. Henkilö on itse laittanut työhistoriansa nettiin.

Vieras

#372 Jatkuu: Mitä penkomista?

28.04.2012 11:53

Kunnianloukkauksiin en yllytä. Nostan hattua sille, että joku uskalsi tehdä päätöksen, vaikka päätös ei tunnu reilulta minusta eikä monista muista. On hyvä, että Juri valittaa vielä ylemmälle taholle, koska niin moni on ymmällään. Mitä tulee asiakirjojen salaisuuteen, niin asiahan ei kuitenkaan kuulu ulkopuolisille. Eniten ihmetyttää se, miksi potkut piti antaa, koska henkilö olisi jäänyt eläkkeelle piakkoin. Haluttiinko tässä vain näyttää kaapin paikka kaikille soraääniä päästeleville tahoille?

 

Jurin työ jää elämään arvokkaana !!Näiden muiden hattuun tuli paha tahra!

#373 Re: Jatkuu: Mitä penkomista?

28.04.2012 15:09

#372: - Jatkuu: Mitä penkomista? 

 Niinkuin Juri sanoi Pohjalaisessa Perjantaina,tämä on kosto siitä että hän uskalsi hakea apua ja tukea itselleen työpaikkakiusaamisen johdosta!!Joidenkin henkilöiden varpaille tuli ehkä astuttua ja tässä näytetään nyt kaapin paikkaa muillekkin esimerkiksi mitä ei sovi  tehdä  tai käy....

Paljon kummallista nähnyt

#374 Re: Re: Re: Re: Re:

29.04.2012 10:23

#355: - Re: Re: Re: Re:

Mitä yhteistyötä tarkoitat? Erittäin hyvää yhteistyötä tekivät Juri, Anne ja Ritva. Miten siihen olisivat osaamattomat sanansa sanoneet? Onni Onkilahdelle oli näiden kolmen uskomattoman upea työ, jota ei osattu arvostaa siellä eikä ylipäätäänkään tarpeeksi Vaasassa. Miten tähän on täällä tultu? Lähtevätkö täältä sittenkin fiksuimmat edelleen muualle? Toivottavasti  koulutoimi kaikkine esimiestasoineen ja osaamisineen joutuu tämän jälkeen todella tarkkaan syyniin! Ja eihän Jurin asia ole vielä loppuunkäsitelty...

Jurin työ jää elämään !!!

#375 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

29.04.2012 11:22

#374: Paljon kummallista nähnyt - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Kiitos asiantuntevasta kommentistasi Vaasassa on paljon enemmän kuin nämä tämän adressin allekirjoittaneet ,jotka ovat kanssasi samaa mieltä!

Niinkuin joka asiassa olisi johtaja oltava kuka voisi kiistää etteikö Juri tietoineen taitoineen hienon persoonan omaava henkilö olisi kuulunutkin olla se Taiteellinen johtaja!!!