Vaasan musiikkiluokkien puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vaasan musiikkiluokkien puolesta.


Vieras

#526 Re: korvaamaton

24.05.2012 19:45

#522: tuskin - korvaamaton Eiköhän noissa peruuteituissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa ole yksinkertaisesti kyse provosoinnista? Ja hyvin näkyy toimivan.

 

pikkukanttorien kuulija

#527 Nuorille kunnon kuoro Vaasaan

24.05.2012 20:49

Mitenkähän ihmeessä Cantores minores on vuosikymmeniä kerännyt poikia joukkoihinsa?Murrosikäisiäkin!
Kuorolla on perinteitä monessa sukupolvessa. Pojilla on vahvat vanhempien ja opettajien tukiverkot ympärillä. Ennen kaikkea heillä on hyviä porkkanoita kuten ulkomaanmatkat ja kuoroleirit.Musiikkikasvatus on vaativaa ja pitkäjännitteistä. Varmasti pojat osaavat laulaa rokkiakin.
Pojat eivät ole sen kummempia kuin vaasalaisetkaan lapset ja nuoret. Jurin antamalla kuorokasvatuksella olisi vastaavanlaiset edelletytkset olla ylpeydenaiheena Vaasalle ja ennen kaikkea mahtavana koko elämän kattavana voimana, muistona, elämyksinä nuorille itselleen.
Missä on kaupungin tuki? Yläkoulun kuoroleirit, matkat?
Miksi te aikuiset ette ymmärrä, mistä on kyse?
Mene auttamaan!

#528 Korvaamaton?

24.05.2012 20:53

Kuka provosoi?
Kenen mielestäsi olisi pitänyt tehdä em työt? Muiden opettajienko? Niinpä tietenkin ja ilmaisesi.
Kysypä vähän opettajilta, miten jaksavat?

Vieras

#529 Re: Re: Re: Re: Re: Re: YHTEISTYÖ?

24.05.2012 21:00

#520: - Re: Re: Re: Re: Re: YHTEISTYÖ?

Mitä se rehtori tai ne rehtorit ovat tehneet? Käsittämätöntä. Mielestäni kumpikaan ei ole tehnyt muuta kuin yrittäneet hoitaa tehtävänsä. Ei ne ongelmat ratkea sillä, että ne lähtee, jotka yrittävät puuttua ongelmiin. Ongelmathan jäisivät.....


Vieras

#530 Re: Re: korvaamaton

24.05.2012 21:06

#526: - Re: korvaamaton

Siinä tämä porukka onkin taitava...mun mielestä kieltäytymistä töistä niiltä opettajilta, jotka töissä käyvät. Kyllä moni juttu oltaisiin voitu järjestää, jos olisi haluttu, mutta halusivat osoittaa mieltään tuolla ja saada vanhempia puolelleen...ne "kauheat" virkamiehet, jotka vei nyt lapsilta esiintymiset..

korvapuusti

#531 Pakkopullaa

24.05.2012 21:08

Jos musiikki on lapsellesi pakkopullaa, ota ihmeessä lapsesi pois musiikkiluokilta. Sitä "muuta musaa"on jokaisella kolulla niin ala- kuin yläkoulun puolellakin. Itselleni Jurin tunnit olivat niitä hauskimpia. Aina oli huumoria ja leikkiä! Tavoitteet oli korkealla ja joskus ei huvittanut. Nyt vanhempana osaan arvostaa päivä päivälta enemmän aikaa alakoulussa, ja opit ovat kantaneet pitkälle.
Musiikkiluokkalaisten joukossa on myös lapsia, jotka vanhemmat ovat pakottaneet sinne. Joku tietämätön luulee, että musiikki on yksipuolista,jos markettimusa puuttuu. Pettymyksiä varmaan kokevat myös vanhemmat kuvitellessaan, että Onkilahti on joku "tenavatähtitehdas!

Vieras

#532 Re: Nuorille kunnon kuoro Vaasaan

24.05.2012 21:09

#527: pikkukanttorien kuulija - Nuorille kunnon kuoro Vaasaan

Eiköhän kyse ole kuitenkin todella lahjakkaista laulajista...ei varmaan ihan vähäisillä taidoilla siihen pääse. Varmasti vaaditaan muutakin kiinnostusta asiaan kuin ulkomaanmatkat ja kuoroleirit....


Vieras

#533 Re: Pakkopullaa

24.05.2012 21:13

#531: korvapuusti - Pakkopullaa

No en tietenkään ota. Lapseni haluavat harrastaa musiikkia ja nythän voi olla muutos tulossa....ja kuka on puhunut markettimusasta. On kyllä suppea musiikin tuntemus, jos et muusta tiedä. No sen tietysti ymmärtää, jos olet musiikkiluokat käynyt ja et ole muuta kuullut....

utelias

#534 Korvaamaton

24.05.2012 21:15

Todella loukkaavaa,törkeää kirjoitusta muista opettajista. Kerro suoraan, kenen heistä olisi pitänyt hoitaa tekemättömät työt!Millä ajalla? Illalla? Yöllä? Ilmaiseksiko? Aika outo yhtälö!!!
Odotan selvitystäsi asiaan. Sitä viisastenkiveä moni onkin kaivannut.
korvapuusti

#535 Pakkopullaa

24.05.2012 21:18

Olen käynyt musiikkiluokat ja niiden ansiosta pystyn laulamaan mm jazzia soittamaan bändissä useammalla kuin kolmella soinnulla. Hallitsen myös musiikinhistorian useammalta vuosisadalta, joten tiedän hieman muustakin kuin .....
Ihana uni

#536 Juri tulee pian takaisin

24.05.2012 22:26

Tyttäreni, joka on ollut Jurin oppilaana ja on edelleen, ainakin ensi syksynä, kun Juri tulee takaisin. Tyttäreni nimittäin tuli aamulla kertomaan mitä ihanaa unta oli yöllä nähnyt. Uni oli se, että Juri tuli takaisin ja herrat saivat piiskaa väärästä päätöksestä.
Sehän on varmaa, että Juri saapuu onkilahden kouluun ja lapset laulaa tervetulleeksi takaisin.

Vieras

#537 Re: Korvaamaton

24.05.2012 22:54

#534: utelias - Korvaamaton

Vain yksi kuorotunteja pitävä opettaja on ollut poissa. Miksi muiden opettajien kuorotunteja ei olisi pidetty ja konserttia järjestetty. Tietääkseni muiden työt jatkuu ja ihan työajalla olisi työt hoidettu. Eihän oppilaatkaan ole koulussa kuin normaali päivät. Mutta ei muutaman esiintymisen menetys ole mitään sen rinnalla, että ongelmille vihdoin tehdään jotain.

mielipiteitä vai faktoja?

#538 Re: Re: Korvaamaton

24.05.2012 23:30

#537: - Re: Korvaamaton

Tietääkseni kuorotunteja on pidetty kahdelle luokalle kerrallaan - 3&4 ja 5&6, ja pitäjinä on ollut vain 2 musiikinopettajaa. Tietääkseni myöskään n. 50 oppilaan joukkoa ei saa yksi ihminen pitää. Muilla luokanopettajilla on tietääkseni musiikin teorioita enimmäkseen. 1-2 luokille tapahtumilla on ollut vähiten vaikutusta - olisivatko jaksaneet pitää oman konsertin?

Työajat on tietääkseni kaikilla opettajilla ääriään myöten täynnä, keväisin yleensä vielä vähän sen päälle... Oppilaat ovat tosin vain oppitunneilla, mutta opettajat joutuvat sen lisäksi vielä valmistelemaan tuntinsa jollain muulla ajalla.

Ei muutosta!

#539 533:lle

25.05.2012 06:37

Itsekkäästi ajattelet. Minun lapselleni kaikki, muista ei väliä! Jos kerran Vaasassa on yksi paikka, jossa voi opiskella tähdäten ammattiopintoihin(musiikin lukutaitoa ei tavallinen tallaaja saa muuta kuin systemaattisella työllä) joko klassisen tai kevyen musiikin alalla, miksi ihmeessä olet muuttamassa ja murtamassa sitä. Toivot muutosta. Kenen puolesta?
Oman lapsesi, jolla on mahdollisuuksia pilvin pimein mennä harrastamaan musiikkia muualle.
Meille toisen tien kulkijoille on vain mus. luokat, joka on erittäin hyvä pohja Kuulaopiston opiskelulle, mikäli haluaa päästä pidemmälle kuin niile muutaman soinnu ja agressiivisen rumpujen hakkaamisen tasolle.
Itse ja lapseni olemme käyneet alakoulun musiikkiluokat ja aina klassinen musiikin rinnalla on ollut kevyempääkin ja erittäin monipuolista musisointia. Käsittääkseni opetuksessa on työnjako. Luokanopettajat ovar hoitaneet kevyemmän puolen. Liikunnanopet ym ovat tuoneet sitä kaivattua "markettimusaa"..
Kirjoittanut äition tuskin käynyt kuuntelemassa yhtään musiikkituntia Onkilahden koululla.

Vieras

#540 Re: Pakkopullaa

25.05.2012 06:43

#535: korvapuusti - Pakkopullaa 

 Hyvä, korvapuusti! Tästähän on kyse!

voimia opettajille

#541 Korvaamaton

25.05.2012 06:53

Itse musiikkiluokat käyneenä nyt aikuisena ymmärrän, miten alakoulun puolella päästään hyviin tasokkaisiin kuoro-ohjelmistoihin.
Asia ei mene niinkuin helposti kuin esim. yläkoulun puolella, missä lapset ovat nuotinlukutaitoisia ja monet esitettävät kappaleet ennestään tuttuja. Siellä tarvitsee mennä vain kuoroon ja opetella laulujen stemmat ja puhtaus.
Alakoulun työ perustuu tuntityöskentelyyn,teorian, säveltapailun ym opiskeluu, jota kaikki musiikkiaopettavat tekevät jokaisella musiikintunnilla. Jos monta kuukautta on poissa pätevä opettaja, joka myös hoitaa suurimmalta osalta konserttijärjestelyt, on selvää, että asia ontuu. Kuorot, orkesteri, kamarimusiikit eivät vain onnistu, jos puolet opetuksesta jää hoitamatta.(Tunnithan on jaettu puolet Jurille -puolet luokanopettajalle). Eipä noita päteviä sijaisia, saatika opettajia tunnu löytyvän.

Vieras

#542 Re: Re: Pakkopullaa

25.05.2012 10:27

#533: - Re: Pakkopullaa

Vaasan musiikkiluokat tarjoaa oivan klassisen musiikin opetuksen, jos lapsesi eivät halua sitä opiskella, menkööt rokkikouluun. Älkää ottako sitä meiltä, jotka haluavat klassista opiskella niin pois!! Minä ja minun lapselleni kaikki, mietitkö yhtään muita oppilaita jotka ovat nyt murheen murtamia kun juri on poissa?

Musiikinopetus ala-asteella on kaikkea muuta kuin yksipuolista, harmi vain ettet itse sitä selvästi osaa arvostaa.. Tiedätkö edes musiikista mitään?

kuorolainen

#543 Kuoro

25.05.2012 11:02

Pienten lasten 60 hengen ryhmää on mahdotonta ja turvatonta (laitonta) pitää yhden opettajan
voimin. Kyllähän valmistellun vaikka 50 000 laulajan (Viron laulujuhlat)kuoron johtaa yksi henkilö, mutta moniko on harjoituttanut ja opettanut teokset.
ihmettelen ma

#544 Re: 533:lle

25.05.2012 16:30

#539: Ei muutosta! - 533:lle

Jos muutoksesta puhutaan, niin kyseessä ei todellakaan ole "kaivattu markettimusa" (???!!!), agressiivinen rumpujen hakkaaminen yms. Musiikkia löytyy Vivaldin ja markettimusan väliltä aika laaja valikoima. Miksi täällä kärjistetään kaikki?


Vieras

#545

25.05.2012 17:27

Koska kun sitä toisenlaista musiikkia on yläkoulun puolella yritetty opettaa ja lopputulos on ollut karaoken laulaminen.
Kaikea ei voi saada

#546 Älyttömiä vaatimuksia

25.05.2012 19:22

Jos Onkilahden musiikin opetusta sanotaan yksipuoliseksi, sanoja on asiantuntematon juntti.
Neljässä vuodessa pienet lapset ehtivät tutustua taidemusiikin aarteisiin, saavat teorian-, säveltapailun- nokkahuilunkurssitutkinnot valmisteltua, voivat laulaa kuorossa, soittaa orkesterissa,kamarimusiikkiyhtyeissä, laulavat tavalliset ajankohtaiset koululaulut,virret, pääsevät esiintymään, matkustelemaan. laulavat ja keskenään tekevät esityksiä myös "kevyemmin"-
Uskomatonta, että joku kehtaa vaatia vielä enemmän9-12-vuotiailta lapsilta! Mitä tästä listasta puuttuu? ottaen huomioon lasten ikä, ei heidän vielä kovin tarvitse revitellä rokin syvimmällä olemuksella.
Yläkoulu on toiminut yli 30 vuotta. Siellä on ollut koko ajan omat itsenäiset opettajat, jotka ovat toimineet Jurista huolimatta niinkuin ovat halunneet. Siellä varmasti tulee tyydytettyä niiden vanhempien haave, jotka alakululta jäävät kaipaamaan vielä laaja-alaisempaa opetusta.
Mistäkähän löytyisi sellainen taikuriopettaja ja huippulahjakkaat lapsinerot, että pystyisivät ja ehtisivät esittää musiikinhistorian koko kirjon?

Vieras

#547 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YHTEISTYÖ?

26.05.2012 17:25

#529: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: YHTEISTYÖ?

Niinpä. Rehtorit ovat hyvinpalkattuja virkamiehiä, joiden toimenkuvaan kuuluu myös työyhteisön hyvinvoinnnista huolehtiminen. Siitäkin palkka maksetaan. Jos ei oma osaaminen riitä, täytyy osata ainakin sen verran, että hakee apua oikeasta paikasta, näihin asioihin koulutetuilta ammattiauttajilta. Ja hakee apua ajoissa, jolloin tällaisia hävettäviä - ehkä Vaasassa ei osata edes hävetä - tapauksia ei synny. Ei riitä, että rehtorit yrittävät hoitaa tehtävänsä, ne on hoidettava. Kuten meidän muidenkin. Ei kukaan ole korvaamaton, eivät rehtoritkaan. Sanotaan, että hautausmailla on paljon niitä, jotka ovat luulleet olevansa...  Kyse on tässä onnettomassa tapauksessa siitä, että pienillä lillukanvarsilla, kuten joku jo totesikin, tässä todella erinomainen musiikinopettaja, paras laatuaan Vaasassa, pistetään sivuun. Ja vielä heppoisin perustein, epämiellyttävin toimenpitein, kun papereita lueskelee.

Kertovat, että musiikinopetuksen taso maassamme on aikamoisessa laskussa - opettajien osaaminen kasvaa vain ajan myötä, päivittäen, eikä niitä osaajia puskissa itsestään kasva.  Iällä tässä ei ole muuta merkitystä, kuin että Jurin kaltaisilta tulisieluisilta konkareilta voi aina odottaa laatua - oli laji mikä hyvänsä (toivottavasti ei ole sukupuuttoon kuoleva laji, kuten vähän vaikuttaa). Mutta vankasta musiikkitietouden perustasta hän ei tingi. Ei tietenkään, musiikkiluokistahan on kyse!

Halitulijallaa saa torvesta kuin torvesta jo hyvin pienestä pitäen.  Eikä nykyään kestetä hiljaisuutta, joka olisi huonosti tehtyä nykysivistyksen tuottamaa halitulijallaa paljon parempaa musiikkia.. Lapsi parat!

ala-ylä- ja lukiolaisen äiti

#548 Re: Re: YHTEISTYÖ?

26.05.2012 22:21

#515: - Re: YHTEISTYÖ?

Turha täällä on herjata tuki ry:tä, senhän muodostaa me vanhemmat! Tervemenoa ensi syksynä kokoukseen ja mukaan toimintaan, montako yläkoululaisen vanhempaa on nyt tuki ry:ssä??  Niin kuin tuki ry:n puheenjohtaja aiemmin kirjoitti oli kevätrieha tarkoitettu alakoulun peruuntuneen kevätkonsertin tilalle.  Yläkoulu ei ollut missään vaiheessa tulossa ko konserttin mukaan. Toki me vanhemmat = musiikkiluokkien tuki ry voimme järjestää ensi viikolla konsertin myös yläkoululaisille; eihän se paljon vaadi, voimme vaikka laulaa siellä!

Turha puhua yhteistyöstä kun haluja ei ole yläkoulun puolelta.

 


Vieras

#549 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YHTEISTYÖ?

26.05.2012 23:27

#547: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YHTEISTYÖ? 

 

Mahtavaa, että saatiin keskusteluun taas yksi, joka on lukenut "ne" paperit. Outoa, että mitään on julistettu salaiseksi, kun kaikki ovat ne kuitenkin lukeneet. Sekin on varmaan virkamiesten ja rehtorien ammattitaidottomuuden, kateuden ja narsismin syytä. Ai niin ja yläkoulun. Ja markettimusiikin. Jatkan euroviisujen Schenker-analysointia ja solfaamista. Halitulijallaa!
sijamuodot kunniaan

#550 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YHTEISTYÖ?

27.05.2012 01:15

#549: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YHTEISTYÖ? ja #547

Aikaisempi kommentoija mainitsee sanan "paperi" monikon partitiivissa, kun taas tämä jälkimmäinen käyttää monikon akkusatiivia. On maailmassa - ja tässäkin jupakassa - muitakin papereita kuin kuuluisia salaiseksi julistettuja.

Niistä muistakin selviää moni asia.