Vaasan musiikkiluokkien puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vaasan musiikkiluokkien puolesta.


Vieras

#501 Re: Re: Kuka painostaa?

23.05.2012 21:12

#500: - Re: Kuka painostaa?

Kannattaa muistaa, että Juri ei ole itse mitään "muuria" ympärilleen rakentanut, vaan itse me olemme siihen asettuneet, omasta tahdostamme ja kokiessamme, että Jurin irtisanominen on ollut aiheetonta ja olemme siitä syystä halunneet tukemme osoittaa.

äiti

#502 Ikuisuuskysymyksiä

23.05.2012 22:28

Nyt olisi ollut kerrankin yläkoulun hyvä näyttää, mitä siellä on tehty, ja järjestää kunnon kevätkonsertti ilman alakoulua ja kenenkään mielipiteitä. Muualla Suomessa yläkoulut järjestävät varmasti korketasoisia tilaisuuksia yhden opettajan voimin.
On se aika erikoista, että yläkoulu ei ole pystynyt järjestämään yhtään omaa konserttia. Alakoululta lähtee valmiiksi koulutetut lapset. Mihin taito katoaa? Nyt ei ole ollut alakoulu painostamassa, kun yhteistyötä ei ole ollut ja Jurilla on ollut yli neljä vuotta " lähestymis- ja puhekielto" yläkoululle.
Monen olisi hyvä ottaa selvää, miksi musiikkiluokat on perustettu. Yksi tärkeimmistä kriteereistä on saada varallisuudesta huolimatta opiskella tavoitteellisesti musiikkia, jotta alan jatko-opinnot helpottuisivat. Kyllä 3-4 viikkotunnissa pitää saada jotakin aikaan. Tarkoitus ei ole pelkästään viihdyttää lapsia ja esittää aikuisille heidä nuoruuden aikaisia biisejä hoilattavaksi. Kevyelle, kaupalliselle linjalle on paljon mahdollisuuksia ja kouluttajia-
Vaaslaisten pitäisi kynsin, hampain taistella niidenkin lasten puolesta, jotka haluavat opiskella tavoitteellisesti ja taidepainotteisesti. On ajan tuhlausta ja valinnaisaineiden menettämistä, jos opinnot eivät edisty ja vain viihdytään...

Vieras

#503 Re: Ikuisuuskysymyksiä

24.05.2012 05:29

#502: äiti - Ikuisuuskysymyksiä

Yläkoululla oli muistaakseni 4 konsertin kiertue sotilassoittokunnan kanssa tänä lukuvuonna ja nyt on 2 konserttia Kuula opiston kanssa. Tänään mm. pääsemme siitä nauttimaan. Miten niin ei ole konsertteja???? Et taida tietää edes mitäään ja lujaa huutelet....huhujako täällä jakelet....

Konsertti ei ole pari laulua

#504 Mikä on konsertti

24.05.2012 07:43

En lähetä huhuja, vaan tiedän, että konsertti, ja nimenomaan musiikkiluokkien konsertti on opin´näyte vuoden työstä. Se kestää yleensä noin tunnin. (Oletko ollut alakoululn konserteissa?)Se ei ole mikää Sotilasssoittokunnan eikä Kuulaopiston asia. Kyllä millä tahansa koululla pystytään laulamaan muutama laulu ammattimuusikoiden kanssa (Tätä tehdään tavallisilla luoklla koko ajan ainakin Keskuskoululla ja Isolahdessa) Mitä tekemistä Kuula-opistolla on musiikkiluokkien konsertissa. Heillä on omat konserttinsa. Yhteistyö on hyvä, mutta jokaisella on oma vastuualueensa. Siltä pohjalta, minkä lapset alakoululta ovat saaneet pitää näytöt pystyä antamaan omin voimin. Viikossa on neljä musiikkituntia. Mihin ne on käytetty.
oppilas

#505 Jurin kuoro

24.05.2012 07:51

Miksikö meitä yläkoululaisia ja lukiolaisia ei ole enempää Jurin kuorossa?
Esim. teoria ja säveltapailutunneille joudumme menemään iltaisin Kuulaopistolle. Alakoulun puoleella asiat hoidettiin koulussa oppituntien aikana. Lisäksi moni meistä käy soitto- ja orkesteriharjoituksissa sekä harrastaa mm.liikuntaa.
Jos kuoro toimisi kuten alakoulun puolella, meitä olisi suuret joukot innolla laulamassa Jurin kuoroissa.

Vieras

#506 oppilas myös

24.05.2012 08:54

#505: oppilas - Jurin kuoro

Tämä on totta. Todella törkeää jonkun väittää, että kuorossa laulaa vain opettajien oppilaita. Vähän tasoa ja järkeä tähän keskusteluun aikuiset, tällaisella riitelyllä ja huutelulla ette saa kuin huonoa aikaan. Kun lukee näitä loppupään kommentteja voisi heidän kirjoittajiensa keski-iän arvioida olevan noin 12-14 ikävuoden välillä. Missä rakentava keskustelu? Ainut tapa ilmaista mielipiteensä on näköjään herjata jonkun toisen työtä.


Vieras

#507 Re: Mikä on konsertti

24.05.2012 10:19

#504: Konsertti ei ole pari laulua - Mikä on konsertti 

 Vöyrinkaupungin musiikkiluokka ja sotilassoittokunta esiintyivät yhdessä ja erikseen. Kuula opisto toimii samoissa tiloissa kuin Kuula opisto ja yläkoulun musiikkiluokat. Siellä tehdään yhteistyötä ja lisää varmasti tulee. Sehän on aivan loistava juttu. Miksi ei saisi olla yhteiskonsertteja ja yhteistyötä? Ettei nyt vaan perisynti kateus nostaisi päätään.....


Vieras

#508 Re: Mikä on konsertti

24.05.2012 10:39


Vieras

#509

24.05.2012 10:43

Eihän musiikkiluokkien yhteiskonsertissakaan luokat laula niin montaa laulua, kun on monta vuosiluokkaa. Ihan ontuva selitys. Olen erittäin tyytyväinen, että yläkoulu on noissa konserteissa ollut mukana, kun alakoulu on yläkoulun ulkopuolelleen sulkenut. Aivan loistavia yhteistyökumppaneita yläkoulu on saanut. Harmitti ne vuodet, kun yläkoululla ei ollut konsertteja, kun jätettiin yksin. Alakoulu kompastuu nyt omiin nilkkoihinsa.

Vieras

#510 Re: Re: Mikä on konsertti

24.05.2012 10:45

#507: - Re: Mikä on konsertti

Ei perisynti vaan yksinkertaisesti fakta, että se musiikillinen pohja minkä oppilaat saavat ala-asteelta jää kokonaan hyödyntämättä yläasteelle siirryttäessä. Ala-asteella tehty kova työ ja harjoittelu menee täysin hukkaan. Hienoa kuitenkin että edes yläasteen kuoro pääsi esiintymään tänä vuonna.


Vieras

#511 Re: Re: Re: Mikä on konsertti

24.05.2012 11:07

#510: - Re: Re: Mikä on konsertti 

 Käykö kenelläkään koskaan mielessä, että voi olla joskus aikaa vaikeaa opettajalle saada kapinalliset murrosikäiset hyödyntämään se musiikillinen pohja yläkoulussa. Varmasti on niitä, jotka edelleen harrastaa musiikkia aktiivisesti, mutta iso osa on myös niitä, joiden asenne on jo lähes EVVK. Siinä on opettajalla taiteilemista, että saa jokaisen kiinnostumaan. Onneksi siellä on nyt se Kuulaopisto ja eri tasoisille ja taitoisille on mahdollisuus saada oman tasoista opiskelua koulupäivän aikana Kuula opiston puolella. Hieno unelma tietysti olisi, että kaikki olisivat täydellisiä vielä yläasteellakin, mutta jo 5.-6. luokkalaisissa se muutos näkyy. Viimeisin alakoulun joulukonsertti osoitti mielestäni sen hyvin. Oli paljon niitä, jotka eivät edes osanneet sanoja tai aukoivat vain suutaan ilman ääntä. Kappaleet olivat selvästi aivan liian vaikeita suurimmalle osalle. Kuulin, että opettaja oli avoimesti moittinut noita oppilaita ja kehunut nuorempia. Oliko se yksistään noiden oppilaiden syy?????? Opettajan kunnianhimo ei saisi olla tärkeintä. Laulut pitää olla haastavia, mutta eivät saa ylittää liikaa oppilaiden tasoa. Sillä ei motivaatiota pidetä yllä. Onnistumisen tunne pitää motivaation yllä. Musiikki on positiivinen asia, siitä ei saa tehdä pakkopullaa. Klassistakin musiikkia on monenlaista.

äiti

#512 Re: Re: Re: Re: Mikä on konsertti

24.05.2012 11:29

#511: - Re: Re: Re: Mikä on konsertti

Samansuuntaisia kokemuksia on itselläni myös. Alakoulun ensimmäisillä luokilla minunkin lapseni innostus oli kova. Mitä ylemmälle mentiin, sitä nihkeämmäksi tuli "aina samojen ja samantyylisten laulujen" laulaminen. Oma lapseni olisi musiikkiluokka-aikoinaan kaivannut myös muunlaista ohjelmistoa esitettäväksi.


Vieras

#513 Re: Re: Re: Re: Re: Mikä on konsertti

24.05.2012 14:54

#512: äiti - Re: Re: Re: Re: Mikä on konsertti 

 Niin musiikki pitää olla laadukasta, mutta se ei estä, etteikö se voisi olla myös monipuolista. Musiikin pitää saada aikaan elämyksiä, eikä siitä saa tehdä pakkopullaa. Toivon todella, että Kuula opisto yhteistyökumppanina, yläkoulun musiikkiluokat vielä näyttää mitä kaikkea musiikki voi olla.....ja en tarkoita edelleenkään karaokea ym. kommenteissa mainittua.....

tukiporukoissa vuosikausia

#514 YHTEISTYÖ?

24.05.2012 15:01

Alakoulu ei ole sulkenut ovia yläkoululle. Kun siellä ei ollut konsertteja, alakoulu armollisesti tarjosi yläkoululaisille mahdollisuutta tulla samaan konserttiin. että edes joskus saisivat esiintyä. Tämä koettiin painostamiseksi. Kun sitten alakoulu päätti pitää oman konsertin, niinkuin asiaan kuuluukin, se oli alakoulun opettajien niskottelua.

Vieras

#515 Re: YHTEISTYÖ?

24.05.2012 15:09

#514: tukiporukoissa vuosikausia - YHTEISTYÖ? 

 Yhteiskonserttia toivottiin viime vuosina ja alakoulun musiikin opettaja ilmoitti, että jos yläkoulu tulee mukaan, niin yksi alakoulun opettaja ei osallistu, joten ei ole ihan kuvailemasi tilanne enää ollut.

Musiikkiluokkien tuki ry mielestäni järjestää konsertin, joten en ole missään vaiheessa ymmärtänyt edes, että miten alakoulu voisi edes niitä ovia sulkea tai ainakaan musiikkiluokkien tuki ry:n ei pitäisi siihen olla suostunut.....ihan käsittämätöntä kukkotappelua koko hommasta ja kyse on tosiaan lasten esiintymisestä ja pääasiassa vanhemmilleen.

Kaikella mahdollisella sitä on yritetty selittää, mutta minun päähäni ei mahdu, että kaksi koulua ei voisi järjestää yhteiskonserttia ja molemmat esittää oman ohjelmistonsa ilman "taiteellista johtajaa"....ei sitä johtajaa ainakaan yleisö tai vanhemmat varmasti kaipaa. No tietysti se taiteellinen johtaja saisi ne hurjat aplodit ja voisi eturivissä myhäillä.....lapsethan vaan laulaa ja taiteellinen johtaja tekee työn....

Tilanpuute voi olla ongelma, mutta en käsitä miten Tuki ry voi olla järjestämättä yläkoululle omaa konserttia. Miksi se noin vaan siivuutetaan? Kustannukset tulee kuitenkin katettua konserttilipuilla. Törkeää puolueellisuutta mielestäni.

?

#516 Re: Re: YHTEISTYÖ?

24.05.2012 15:28

#515: - Re: YHTEISTYÖ?

Näin sivullisena viestejä lukiessa, ei voi muuta kuin ihmetellä, miten sekavaa ja riitaisaa on musiikkiluokkien työskentely. Miksi asioista on tehty näin vaikeita? Miksi konserttien järjestäminen yhdessä tai erikseen on näin järkyttävän hankalaa? Mikä on perimmäinen syy siihen, että yhteistyötä ei synny? Miksi tilanne on mennyt siihen, että alakoulun musiikinopetus tuntuu kaatuvan yhden ihmisen mahdolliseen lähtöön?...Kysymyksiä riittää ja ennen kaikkea ihmettelyä.

 


Vieras

#517 Re: YHTEISTYÖ?

24.05.2012 15:44

#514: tukiporukoissa vuosikausia - YHTEISTYÖ? 

 Onneksi yläkoulun ei tarvi enää tukeutua alakoulun armoon, kun voi tehdä yhteistyötä ja järjestää konsertteja myös Kuula opiston kanssa ja vaikka kenen muun kanssa. Niskoitelkoon alakoulu nyt keskenään. Ehkä yläkouluun pitäisi saada muusiikkiluokille yhdysvanhemmat, jotka voisivat tukea musiikinopettajaa kaikissa mahdollisissa järjestelyissä, niin yläkoulun ei tarvi enää edes odottaa mitään yhteistyötä alakoulusta ja ei näköjään Musiikkiluokkien Tuki ry:ltäkään....ainakaan nykyiseltä. Miksi odottaa jotain, jota ei olla edes tarjoamassa.


Vieras

#518 Re: Re: Re: YHTEISTYÖ?

24.05.2012 15:46

#516: ? - Re: Re: YHTEISTYÖ? 

 Niin, ja sitten syytellään PÄÄTTÄJIÄ tilanteesta... Eivät ne kuuluisat päättäjät ole olleet suhteita solmuun laittamassa!


Vieras

#519 Re: Re: Re: Re: YHTEISTYÖ?

24.05.2012 15:56

#518: - Re: Re: Re: YHTEISTYÖ? 

 Sanopa se. Ihme, että tämän typeryyden on annettu jatkua näinkin kauan. Nostan hattua niille päättäjille, jotka vihdoin ovat uskaltaneet uhmata suureen ääneen huutajia ja tehdä tälle asialle jotain. Käsittämätöntä käytöstä ihmisiltä, jotka ovat muka kasvatusalan ammattilaisia.

Jos musiikkiluokat kaatuu yhteen opettajaan, niin oli korkea aika kaatuakin ja alkaa kokonaan uudelta pohjalta.


Vieras

#520 Re: Re: Re: Re: Re: YHTEISTYÖ?

24.05.2012 17:06

#519: - Re: Re: Re: Re: YHTEISTYÖ? 

Minä en nosta hattua tuollaisille päättäjille - ei ole tarkoitus tehdä asialle jotain, vaan saada hyvä ratkaisu kiistoihin ja alakoulun huonoon työilmapiiriin. Eivät musiikkiluokat kaadu yhteen opettajaan tietenkään, mutta tuota opettajaa ei olisi pitänyt kaataa missään nimessä! Typerää ja lyhytnäköistä toimintaa. Ammattitaidottomuutta ja johtajuuden puutetta. Mitä jos lähtöpassit saisikin rehtori tai rehtorit?..

äiti

#521 monipuolisuutta?

24.05.2012 18:13

On selvä, että murrosikäinen protestoi ja arvostelee. Aikuisen tulee olla se, joka sanoo, mitä tehdään. Ei kait matematiikassakaaan kysytä lapsilta mitä sinä haluat vaan opetetaan sitä, mikä jatko-opintojen kannalta on tärkeää.
Musiikkiluokilla pitäisi saada opiskella. Mksi ihmeessä joku valittaa siitä, että niilekin, jotka haluavat opiskella taidepainotteisesti on yksi paikka Vaasassa. Nyt sitäkin ollaan rumuttamassa. Rokkikouluja on. Menköön ne sinne, joita kiinnostaa. Varsinkin ne, joiden vanhemmat ovat pakottaneet lapsensa musiikkiluokille ja niille jotka luulevat, että monipuolisuus saadaan kaupallista musiikkia lisäämällä.
tuskin

#522 korvaamaton

24.05.2012 18:23

Musiikinopetus ei kaadu yhden opettajan lähtöön, mikäli saadaan tilalle yhtä pätevä, innostunut opettaja. Moni suomalainen musiikinopettaja hakeutuu muihin hommiin, kun koulutyö on niin raskasta.
Tämä kevät osoitti, että opetus voi kaatua yhteen opettajaan. Luokanopettajat eivät pysty yksinkertaisesti hoitamaan luokkatyön ohella sitä, mitä musiikkiluokilla on tehty. Sen takia Juri on pyydetty Vaasaan.
Tottakai hommat voi hoitaa kuka tahansa musiikkiin perehtynyt "muusikko", ja näin tulee käymäänkin. Lahjakkaista lapsista jää kuitenkin taidot käyttämättä, jos opetuksessa ei ole linjaa ja tavoitteita.
Tänä keväänä kaatui Turun valtakunnalliset kuorokilpailut. ( Miksei yläkoulun kuoro osallistunut kisoihin?)
Kevätkonsertti. Nokkahuilun mestarikurssi ja kurssitutkinnot, Kuoro festivaalit. ym esiintymiset
maallikko

#523 ihmettelevä

24.05.2012 18:36

Verratkaapa kolmannen ja yhdeksännen luokan englanninkielen taitoja. Miten on musiikin lukutaudon kanssa. Ei pitäisi verrata.
Myös alakoullaiset ovat laulaneet ja konsertoineet vuosikausia varuskunnan soittajien kanssa, kaupunginorkesterin kanssa, eri kuorojen kanssa (TODELLA MINIPUOLISESTI).
Ne ovat olleet mukava lisä kuulijan kannalta muiden esiintymisten ohessa.
Maallikokin ymmärtää, että alakoulun puolella kun opetetaan neliääninen laulu, se vaatii todella enemmän, kuin yläkoulun esittämä yksiääninen isänmaallinen (jo alakoulussa opittu)orkesterin kanssa esitettävä kappale.


kissa kävelee

#524 ABC

24.05.2012 18:38

Yläkoululaisilla on musiikin lukutaito jo valmiina. Alakoulussa pitää opetella aakkoset ja vielä nuotitkin.

Vieras

#525 Re: Re: Re: Re: YHTEISTYÖ?

24.05.2012 18:52

#518: - Re: Re: Re: YHTEISTYÖ?

Onko kukaan kuullut esimerkiksi pätevästä työnohjauksesta? Saatika hyvästä johtamisesta? Omissa työpaikoissani ko. tilanteet ovat ainakin ratkaistu noilla keinoin. Eläkeiässä olevat eläkkeelle ja uusia tuulia uusilla opeilla tilalle.