Vaasan musiikkiluokkien puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vaasan musiikkiluokkien puolesta.

linssilude

#576 Re: Kasvot

05.06.2012 09:47

#575: Jack - Kasvot

Edellisessä videota koskevassa viestissä oli, että ette ota kantaa puolesta tai vastaan. Nyt kuitenkin otatte vastaan vain puoltavat kannanotot. Itse en ole puolella enkä vastaan, mutta ihmetyttää menettelynne.


Vieras

#577 Re: Re: Kasvot

05.06.2012 09:50

#576: linssilude - Re: Kasvot 

 Tästä tulee kyllä oikein farssien farssi :) Toivottavasti päättäjät pysyvät asialinjalla kuitenkin :)

Jack

#578 Emme ota edelleenkään kantaa

05.06.2012 13:59

#576: linssilude - Re: Kasvot

"Edellisessä videota koskevassa viestissä oli, että ette ota kantaa puolesta tai vastaan. Nyt kuitenkin otatte vastaan vain puoltavat kannanotot. Itse en ole puolella enkä vastaan, mutta ihmetyttää menettelynne."

 

Emme edelleenkään ota puoltaviinkaan kannanottoihin kantaa.  Ainoastaan keräämme niitä.

Saatamme joskus tehdä ohjelman vanhoista autoista.  Se ei tarkoita, että olisimme uusia autoja vastaan mutta tällä kertaa keräämme vain vanhoja autoja ohjelmaan.

Voimme myös tehdä ohjelman nuorisosta ja keräämme vain nuorten mielipiteitä.  Se ei tarkoita, että olisimme vanhuksia vastaan.

Nyt teemme ohjelman Juria puoltavista kansalaisista.  Siinä ei ole mitään ihmeellistä.

Saatamme toisaalla kerätä Juria vastustavia kannanottoja.  Siinäkään ei ole mitään ihmeellistä.

mamma

#579 Tuli hyvä mieli!

05.06.2012 22:29

Kiitos Kari Lajunen, että annoit asialle näkyvyyttä videon kautta! Olen myös seurannut kirjoitteluasi Vaasalaisia sivustolla. Meitä on varmasti monta (700), jotka olemme hengessä mukana, kun menet "kytikselle" :) opetusviraston ovelle 13pv. Todella hienoa toimintaa rakkaan musiikinopettajamme Jurin maineen palauttamiseksi.

Vieras

#580 Re: Tuli hyvä mieli!

06.06.2012 09:51

#579: mamma - Tuli hyvä mieli! 

Luulenpa, että 700 allekirjoittaneen joukossa on yli puolet joko alaikäisiä tai muita henkilöitä, jotka eivät tiedä mitään tai vain korkeintaan vähän, irtisanomiseen liittyvistä asioista...


Vieras

#581 Re: Re: Tuli hyvä mieli!

06.06.2012 09:56

#580: - Re: Tuli hyvä mieli!

Ei se määrä vaan se laatu....


Vieras

#582 Re: Re: Kasvot

06.06.2012 10:20

#576: linssilude - Re: Kasvot

Miksi ihmettelet?  Molempia osapuoliahan tulee aina kuulla. Juria ei vielä ole kuultu.


Vieras

#583 Re: Re: Tuli hyvä mieli!

06.06.2012 10:24

#580: - Re: Tuli hyvä mieli!

Tämä on niin pieni tuppukylä että kyllä tieto kulkee nopeasti ja hyvin.


Vieras

#584 Re: Re: Re: Tuli hyvä mieli!

06.06.2012 11:07


Vieras

#585 Re: Re: Re: Tuli hyvä mieli!

06.06.2012 11:49

#583: - Re: Re: Tuli hyvä mieli! 

Kaikki allekirjoittajat eivät olleet tästä tuppukylästä ja tieto kulkee, mutta tieto voi olla erilaista eri ihmisiltä. Irtisanominen tehdään varmasti aina pätevistä syistä ja varmastikaan tuhansienkaan ihmisten mielipide irtisanomisesta tai jonkun adressin allekirjoitus ei poista noitä syitä, joten mielestäni kaikki tämä on turhaa. Tietysti on hyvä, että jossain vaiheessa jokainen saisi tietää ne perusteet, että ei turhaan syytellä syyttömiä ihmisiä. Varmasti irtisanotulla on on ollut mahdollisuus antaa vastineensa, joten siksi ihmettelen mihin tätä kansanliikettä tarvitaan, jos on ollut hyvät perustelut vastustaa irtisanomista. Siitähän ei ole ollut kyse miten hyvää tai huonoa opetusta on annettu. Sillä ei voi kuitata kaikkea. 


Vieras

#586

06.06.2012 12:45

Tässä keskustelussa tuntuu välillä, että ainoa hyväksytty fakta on se, että Kadarissa ei ole mitään vikaa ja jos jollain oppilaalla on Kadarista muu mielipide, lapsi ei kuulukaan musiikkiluokalle. Eli saattaisi olla kohtalaisen vaikeaa saadakaan esiin niitä ihmisiä, jotka ovat tulleet savustetuksi ulos ala-asteen musaluokilta tai kokeneet tulleensa ikävästi kohdelluksi.
Täällä keskustellaan yhä Kadarin ammattitaidosta. Siitähän ei ole edelleenkään kyse. Omat kokemukseni musiikkiluokilta ovat kuitenkin senlaatuisia, että itse voin uskoa Kadarin saamien varoitusten olevan perusteltujakin. Ongelmaa ei ole niillä oppilailla tai perheillä, jotka ovat olleet opettajan mieleen. Omina vuosinani kuitenkin näin myös, miten jotkut oppilaat olivat selkeästi niitä, jotka eivät syystä tai toisesta kelvanneet. Näiden kohtaloksi tuli vaihtaa koulua, mikä myös varmistettiin erilaisin keinoin. En ymmärrä, miten ja miksi ala-asteen taiteelliset vaatimukset ovat niin kovat, että opettajalla on oikeus savustaa tarkkaan ja tiettyyn muottiin sopimattomat oppilaat ulos. Ironista tässä on se, että koen monen oppilaan vuosien varrella olleen sellaisen kohtelun kohteena Kadarin taholta, jollaista hän väittää nyt itse kokevansa esimiestensä taholta.
Tähän keskusteluun on myös tarttunut samaa ideologiaa ja ehdotonta tuomitsevuutta, jolla ala-asteella luokitellaan musiikkia: jos se ei ole Kadarin hyväksymää, se on absoluuttisesti pahaa ja haitallista. Tämänkaltainen ehdottomuus minun silmissäni on liittynyt myös oppilaiden kohteluun: jos pelaat meidän säännöillämme ja menet siihen muottiin, jota ala-asteen taiteelliset tavoitteet vaativat, kaikki on hyvin. Musiikkiluokillakin on kuitenkin ala-astelaisista kyse, eikä mielestäni ratkaisu ole heittää sinne pääsykokeilla päässeitä kovinkaan heppoisin syin ulos. Ala-asteella opetellaan ensisijaisesti ihmisiksi, eikä se anna lapselle kovin hyvää kuvaa ihmisistä, jos et kelpaa (edes) ala-asteelle.
Toivon, että opetuslautakunta tekee päätöksensä faktoihin ja oikeuteen perustuen. Tässä ei ole kyse siitä, kuka huutaa kovimmalla äänellä, eikä siitä, kuka käyttää lopullista valtaa. Jos irtisanomisperusteet täyttyvät, ne täyttyvät, tehtiin ala-asteella sitten kuinka taiteellista työtä tahansa. Voidaan myös miettiä, olisiko irtisanomisessa mitään keskusteltavaa, jos opettajalla ei olisi tämänkaltaista kovaäänistä tukijoukkoa. Eli katsotaanko tässä selkeästi irtisanomiseen oikeuttavia syita sormien läpi siksi, että kyseessä on Kadar ja väkijoukko huutaa? Ja toimittaisiinko samoin jos kyseessä olisi joku muu opettaja, jolla ei olisi takanaan taiteellisia voittoja ja väkijoukkoa, vaikka perusteet olisivat samat?
Jos taas todisteet ja tosiasiat eivät puolla irtisanomista, se täytyy perua. Irtisanomisen syitä ei edelleenkään moni tiedä, mitä täällä pidetään salaliiton ja ajojahdin todisteena. Uskon, että salassapidolla suojellaan myös niitä, jotka ovat Kadarin toiminnasta valittaneet. Tätä keskustelua lukiessa välillä tulee mieleen, että salassapidolle voi olla perusteensakin. Itse en ainakaan haluaisi täällä keskustelevan väkijoukon vihan kohteeksi. Harmillista on tietysti se, että salassapito tarjoaa mahdollisuudet loputtomiin spekulaatioihin.
Oma kantani Kadarin entisenä oppilaana on se, että savun lisäksi voi hyvin olla tultakin. Tämä on minun mielipiteeni, ja täten hyvin eriävä niistä, joita vaasalaisia.comiin kerätään. Niin kauan kuin syyt pysyvät salassa tämä väite perustuu kuitenkin omiin kokemuksiini. Minun ja lautakunnan ero on siinä, että lautakunnalla on oikeus perehtyä taustamateriaaliin ja velvollisuus tasapuolisuuteen. Lopputulosta odotellessa.


Vieras

#587 Re:

06.06.2012 13:05

#586: -  

 Videossa, joka tähän addressiin oli liitetty, Juri kertoi, että alakoulun opetussuunnitelema vastaa lukion oppimäärää, jos nyt oikein ymmärsin. En  voi kuin kysyä, että miksi ihmeessä????? Varmaan juuri siksi joitakin on "savustettu" ulos, kun opettajan liian suuren tavoitteet ei kohtaa sitä tasoa, joka osalla musiikkiluokkien oppilaista on. Toivottavasti näin ei tehdä enää koskaan tulevaisuudessa!!!! Jos nuo savustamiset pitävät paikkansa niin ainakin mun karvat on nyt niin pystyssä, että ei koskaan. Kai jokaisella on oikeus opiskella musiikkia jos  haluaa, ainakin pitäisi olla. Voin vaan kuvitella miltä lapsesta ja vanhemmista tuntuu, jos joku on "taidottomana" ohjattu pois musiikkiluokalta.


Vieras

#588

06.06.2012 13:33

Voi hyvänen aika sentään! En ole koskaan kuullut, että joku oppilas olisi savustettu ulos musiikkiluokilta! Nyt yritetään ihan selvästi löytää asioita joista Juria voidaan syyttää! Todella epätoivoista toimintaa!

Vieras

#589

06.06.2012 13:52

Kuten tuossa yllä kirjoitettiin, tämä keskustelu ja adressi ovat syntyneet Kadaria puolustamaan. Siksi on tietysti ymmärrettävää, että negatiiviset mielipiteet ja kokemukset koetaan heti mustamaalaamisena. En halua täällä ruveta pudottelemaan nimiä, vuosia ja yksityiskohtia. Tässä on nimettömän nettikeskustelun molemmat puolet: voi tuoda esiin omia näkökantojaan pelkäämättä, että seuraavassa kadunkulmassa joku vetää turpiin. Toisaalta kuka tahansa voi väittää olevansa kuka ja mitä tahansa, joten eipä kenenkään tarvitse uskoa minunkaan edes olleen musiikkiluokalla :)
Oma kokemukseni kuitenkin on, että osaa lapsista ala-asteelta on kohdeltu ikävästi. En tosin tiedä, onko tällä asialla mitään tekemistä Kadarin irtisanomisen kanssa.

Musiikkiluokkalaisen isä

#590 Re: Re:

06.06.2012 13:56

#587: - Re:

Lähetin tyttäreni pääsykokeeseen ja hän ei tainnut ensimmäisellä kerralla tulla hyväksytyksi.  Seuraavana vuonna hänet hyväksyttiin.  Tiesin aivan tarkkaan mitä tein ja lähetin tyttäreni varta vaseten musiikkiluokalle sillä tiedolla, että se on normaalikoulua vaativampi musiikinopiskelun suhteen.  Tottakai sieltä voi joutua pois jos ei ole ahkera ja lahjakas.  Se on itsestäänselvyys.  Toki se harmittaisi jos hän ei olisi siellä pärjännyt mutta se oli tietoinen valinta.

Nyt jälkeenpäin voin olla ylpeä isä, että tyttäreni läpäisi paljon vaativamman opetussuunnitelman kuin jossain toisaalla.

Videon saatetekstissä Juri kertoo " Han halusi vain puolustautua tai pelastaa oppiailleen mita kulloinkin pelastettavissa oli."

Tuosta voi päätellä, että kinaa on ollut mutta ihan asiasta.  Opetussuunnitelmaa oli kehuttu joten siltä taholta ei ollut odotettavissa moitteita.  Ainoat moitteet näyttävät tulleen Silloiselta rehtorilta (tämän päättelen siitä, että hän on ainoa jolla on siihen valtaa) joka oli jo aiemmin luultavasti itse ajautunut tilanteeseen jossa hän joutui lähtemään suuremmasta koulusta hakeakseen pienemmän koulun vapautunutta rehtorin paikkaa.   Kina näyttää alkaneen samalla hetkellä kun hän tuli Jurin rehtoriksi.  Epäilen, että tämä on vanhan toistoa ja sopeutumaton rehtori saattaa olla ongelman avain.


Vieras

#591 Re:

06.06.2012 14:03

#588: -  

 Et ole kuullut, mutta et voi olla varma, että niin ei ole käynyt. Ei kai niitä nyt suureen ääneen mainosteta. Toivon todella, että nykyiset rehtorit ovat estäneet tällaiset suunnitelmat, jos ovat niistä tietäneet.

On eri asia, jos lapsi itse ei halua jatkaa, jos tuntee, että ei pärjää. Jos lapsi sensijaan haluaa opiskella musiikkia ja hänelle tai vanhemmille aletaan vihjailla, että olisi syytä siirtyä pois, on se mielestäni ihan järkyttävää. Puhumattakaan, että lasta aletaan sen vuoksi kohdella huonommin kuin toisia. Toivon todella, että tämä asia tutkitaan perusteellisesti, jos joku tietää näin käyneen.

 


Vieras

#592

06.06.2012 14:36

Täällä puhutaan paljon siitä, miten Kadar ei ole saanut puolustautua. Häntä on kuitenkin ymmärtääkseni kuultu asian tiimoilta ja nyt hän on antanut haastattelun nettisivustolle. Sen sijaan rehtoria täällä on saatu lyödä kaikella, mitä ei ole pultattu kiinni. On syytetty sopeutumattomaksi, kateelliseksi ja narsistiseksi. Noin aluksi. Koska prosessi on kesken, rehtori ei todennäköisesti halua, voi eikä saa sanoa juuta eikä jaata. Tämä lienee kaikkien etu - myös Kadarin. On kuitenkin mielenkiintoista lukea teorioita rehtorista ja hänen sopeutumattomuudestaan. Sopeutumattomuudesta mihin? Alaisen sooloiluun? Alaisen yhteistyökyvyttömyyteen? Alaisen kykenemättömyyteen noudattaa yhteisiä pelisääntöjä? Alaisen uskoon omasta erehtymättömyydestä ja muiden velvollisuuteen (yläaste mukaanlukien, muttei siitä tässä sen enempää) seurata kyseisen opettajan johdatusta.
Nyt puhutaan kaupungin työntekijän irtisanomisesta, ei messiaan ristiinnaulitsemisesta. Kaupungilla on tietyt säännöt, joita työntekijän pitää noudattaa. Kaupunki on työnantaja ja maksaa palkkaa. Palkkaa saa, jos tekee työnsä. Rehtori johtaa koulua, hänellä on valtaa tavallisia opettajia enemmän, mutta sama pätee myös vastuuseen. Jos rehtori on niin hölmö, että AKT:n ja muiden viimeaikaisten tapahtumien jälkeenkin alkaa savustaa alaistaan syyttä ulos, hän kantaa siitäkin vastuun. Jos taas työntekijä aiheuttaa hankaluuksia, rehtori joutuu käyttämään hänelle annettuja keinoja tilanteen korjaamiseksi. En usko, että ensimmäinen mieleentuleva keino on antaa kellekään kenkää. Ymmärtääkseni tätäkin ongelmaa on koetettu ratkoa jo useamman vuoden ajan. Työntekijä voi myös mennä muualle töihin. Täällä on keskustelua käynyt satoja ihmisiä, jotka varmasti ilomielin ja riemusta kiljuen lähtisivät opiskelemaan Kadarin yksityiseen musiikkikouluun, jossa Kadar saisi vihdoinkin toteuttaa kaikkea sitä, mitä kateelliset narsistit eivät ole hänen antaneet musiikkiluokilla toteuttaa.
Tunnustan kärjistäneeni asioita, mutta en vain millään usko, että tässä olisi kyse rehtorin sopeutumattomuudesta. Aika halvalla menee.

Vieras

#593 Re:

06.06.2012 14:56

#592: -  

 Joskus on pakko kärjistää, että menee perille :) Olen samaa mieltä, että jos on kyse niin loistavasta opettajasta ja hänen opetus methodistaan kuin moni täällä kirjoittaa, niin ehdottomasti hänen pitäisi perustaa oma musiikkikoulu. Miksi kaikkien pitäisi sopeutua ja osallistua alakoulussa, lukiotasoiseen opetukseen, jos sattuu olemaan vaan alakouluikäisen tasoinen. Ei muuta kuin omat koulutukset niille alakoulussa vielä oleville, lukiotasoisille erikoislahjakkuuksille. Ei kaikkien kunnianhimo liitele pilvissä....varsinkaan, jos ei suuntaa musiikkialalle, mutta muuten vaan haluaa opiskella musiikkia.

samaa mieltä

#594 Re:

06.06.2012 15:40

#592: -

Kiitos!


Vieras

#595 Re: Re:

06.06.2012 15:41

#593: - Re:

Eikös sieltä irtisanoutunut kolme opettajaa tämän rehtorin tultua?


Vieras

#596 Re:

06.06.2012 15:48

#592: -

Kadaria on kuultu mutta mitä se auttaa kun selkeää irtisanomisen perustetta ei ole ollut.  Sellaiseen on paha puolustautua ja se kielii, että kaikki ei ole oikein.  Jos on toistuvasti johtanut kuoroa sairaslomalla niin syy on selkeä.  Se on toistuva sairaslomanaikainen työnkaltainen teko.

Jos on vääntänyt viulun (sen millä soitetaan varsinaista viulua) tangon mutkalle ja pujottanut oppilaan kaulaan tehostaakseen oppihaluja ja saanut siitä rangaistuksen on sekin selvästi ilmoitettavissa, "Vaantänyt viulutyökalun mutkalle ja oppilaan kaulaan.

Tai jos iskee nyrkikllä rumpukalvon (siis soittimen) rikki niin siihenkin  löytyy selite.

Kyllä kaikille löytyy aina selvä selite jos sellainen on.

Mutta jos ei ole niin ei sellaista löydy.

.....

#597 Re: Re:

06.06.2012 15:57

#596: - Re:

Luultavasti löytyy, jos asiaa on puitu jo vuosia...


Vieras

#598 Re: Re: Re:

06.06.2012 17:11

#595: - Re: Re:

Ei kai se aina rehtorin vika ole, jos joku haluaa vaihtaa työpaikkaa. Monessa muussakin työpaikassa väki vaihtuu ja ei siinä sormella osoiteta esimiehiä.


Vieras

#599 Re: Re:

06.06.2012 17:20

#596: - Re:

Varmasti on hyviä syitä ja perusteluita, mutta on sitten eri asia haluaako hän niitä ymmärtää. Olen sen verran ollut tekemisessä irtisanotun opettajan kanssa, että voin sen hyvin uskoa. On kirjallisesti erittäin taitava ja osaa kääntää asiat omaksi edukseen, mutta lopettaa keskustelun hyvin lyhyeen, jos huomaakin vastapuolen olevan vaikeasti ympäripuhuttavissa. Hän ei ole mielestäni kovin hyvä vuoropuhelussa, koska vastauksien sijaan esittää kysymyksiä tai vaihtaa puheenaihetta. Ei tule olemaan helppo prosessi.


Vieras

#600 Re: Re: Re: Re:

06.06.2012 17:27

#598: - Re: Re: Re:

Entäs jos se nimenomaan on rehtorin vika?

 

Ei olisi ensimmäinen virka-aseman väärinkäytös.