Vaasan musiikkiluokkien puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vaasan musiikkiluokkien puolesta.


Vieras

#676 Re: Re:

09.06.2012 00:18

#673: - Re:

Ehkäpä hän juuri niitä lapsia ajattelee.....kaikkia lapsia eikä vaan suosikkeja....


Vieras

#677 Re: Re: Re:

09.06.2012 00:22

#676: - Re: Re:

ja ehkäpä koko koulun henkilökuntaa eikä vaan musiikinopettajia...ainakin siltä on kuulostanut, että koulun henkilökunta ei ole voinut kovin hyvin viime aikoina....eikä kyse ole ilmeisesti ollut vain musiikinopettajista.


Vieras

#678 Re: Re: Re: Re:

09.06.2012 08:10

#677: - Re: Re: Re:

Ja ehkäpä ammattitaitoiset ihmiset löytäisivät muun keinon, kun potkia jonkun ulos. Ja entisenä oppilaana voin sanoa, että Juri on tasapuolisimpia opettajia, joita tiedän. Lapsen kokemus voi olla tietenkin eri johtuen kotitaustasta jne. Olen myös jutellut muidenkin kuin musiikinopettajien kanssa ja he kaikki (järkevimmät, jos omia kouluaikojaan miettii) eivät ole pitäneet Kadaria uhkana vaan jopa sanoneet, että Juri olisi tullut entistä lämpimämmäksi vuosien karttuessa.


Vieras

#679

09.06.2012 09:25

Ehkäpä tässä on yritetty jo kaikenlaista, mutta mikään ei ole auttanut. Rehtori on nimenomaan ajatellut tässä lapsia, mutta ei vain suosikkiasemassa olevia. Helpoimmalla rehtori olisi päässyt, kun olisi antanut tilanteen vain jatkua. Silloin olisi päässyt itse helpoimmalla. Turha täällä on huutaa ammattitaidon perään, se vain tahtoo olla niin että jos työpaikan pelisääntöjä ei noudata, ei työssä voi jatkaa. Ja koulun toimintasäännöt ovat kaikille opettajille samat. Koulu on ennenkaikkea lapsia varten. Ja kyllä Kadar olisi varmaan voinut mennä sijaiseksi johonkin toiseen kouluun, ja voi varmaan edelleen.

Vieras

#680 Re:

09.06.2012 09:31

#679: -

Minä en ollut suosikkiasemassa ja silti muistan Juria erityisellä lämmöllä. Narsismia nyt ei tarvitse ruokkia, eli äitin pikkumussukan ei tarvitse olla suosikki joka paikassa. Ja kyllä se ammattitaidosta on kiinni, jos ei rehtori saa opettajia kuriin muuten kuin irtisanomisella. Aika usein lait ovat Suomen maassa sovellettavissa, samoin säännöt ja järkeä käyttämällä (sitä luultavasti tohtoritason ihmiseltä löytyy) niitä saa soveltaa. Ihme touhua. Tulen kyllä muistamaan tämän päätöksen tekijät lopun ikääni ja lapseni eivät tule koskaan menemään lähellekkään Onkilahden koulua, jos irtisanomista ei kumota.

vieras

#681 Re: Re:

09.06.2012 09:44

#680: - Re:

Kaikilla kokemukset eivät ole niin "lämpimiä". Tarkoitan tällä sitä (tullut esiin myös joissakin aikaisemmissa kommenteissa), että joutuessaan Jurin "mustalle listalle" ulosanti on usein sellaista, mitä ei aivan tohtorimieheltä odottaisi. En yhtään ihmettelisi, jos suurimmat ongelmat johtuisivat juuri tästä...

 


Vieras

#682 Re: Re: Re:

09.06.2012 09:49

#681: vieras - Re: Re:

Itse lastensuojelualla käytin usein "todellisuusterapiaa", jota nykyisten lasten (ja joidenkin vanhempienkin) olisi hyvä saada aika ajoin. Elämässä vain on tiettyjä totuuksia ja on hyvä, että joku uskaltaa vähän sanoa. Ei ihme, että suomalaiset ovat masentuneita, kun kasvavat pumpulissa, eivätkä kestä mitään vastoinkäymisiä elämässä. Vähän aikaa sitten pohjalaisessa kerrottiin väitöskirjasta, jonka mukaan fyysisen pahoinpitelyn kohteeksi joutuneet lapset kestävät paremmin elämän kolhuja. Jos lapsi nyt kokeeopettajan sanat ylivoimaisiksi (vielä kun Jurista on kysymys), niin on raukka niin pumpulissa kasvanut, että tuskin tulee elämässä pärjäämään..


Vieras

#683

09.06.2012 10:11

Tätä puolesta ja vastaan väittelyä vois jatkaa ikuisuuteen asti. Onneksi me Jurin tuntevat ja uskovat tiedämme kuitenkin totuuden, vaikka kuka syyttäis/sanois mitä.

Vieras

#684 Re: Re: Re: Re:

09.06.2012 10:11

#682: - Re: Re: Re: Niin, saman luulisi pätevän myös opettaja Kadariin. Jos joku oppilas uskaltaa sanoa oman mielipiteensä, ei siitä pitäisi mennä sekaisin. EIkä joutua mustalle listalle...

 


Vieras

#685 Re: Re: Re: Re: Re:

09.06.2012 10:18

#684: - Re: Re: Re: Re:

Lapsen tehtävä on totella aikuisia ja kunnioittaa opettajia. Näin on toimittu koko ihmiskunnan historian ajan. Vasta parikymmentä vuotta trendi on ollut erilainen. Itse en missään tapauksessa usko, että nykytrendi on hyväksi lapsille ja alkaahan näitä tuloksia näkyä, pyssyt kädessä.


Vieras

#686

09.06.2012 10:27

Ottakaa nyt hyvät ihmiset järki käteen! Mille mustalle listalle??? Luuletteko te, että opettaja Kadar kiduttaa tiettyjä oppilaita musiikintunnilla?! Suurin osa täällä kirjoittavista ihmisistä ei ole tod.näköisesti lukenut tiedote kohdasta Jurin kirjettä. Itse olen Jurin vanha oppilas ja tiedän tuntikäytännöt ja opetusmetodit. Ja juuri näiden asioiden takia kolme lastani on pyrkinyt ja päässeet musiikkiluokalle. Juri on mitä sydämellisin ja huumorintajuisin henkilö jonka tunnen. Samaa ei voi sanoa rehtoreista/opetusviraston väestä!!!


Vieras

#687 Järki kädessä

09.06.2012 10:34

Näitä ei niin ruusuisia muistojakin ko.henkilöstä löytyy, täältäkin. Ne ovat aivan yhtä totta kuin kaikki myönteisetkin muistot.

Vieras

#688 Re: Järki kädessä

09.06.2012 10:39

#687: - Järki kädessä

Kyllä muillakin löytyy muistoja epämiellyttävistä opettajista, jopa onkilahden koulussa. Ne ovat totta, mutta muokanneet ihmistä sellaisiksi kuin olemme. Kuten afrikkalaisessa sananlaskussa sanotaan tarvitaan yhden lapsen kasvattamiseen koko kylä. Erilaisia ihmisiä. Kukaan yksittäinen ihminen ei "pilaa" lasta, jos lapsella on peruspilari, eli jompi kumpi vanhemmista täysissä sielun voimissa.

 

Olen tuntenut myös Swanljungin syntymästäni asti ja ei hänkään ole elämääni pilannut, mutta mukavia muistoja ei siitä miehestä todellakaan ole. Juria kun mietin ja yritän miettiä koko luokan kannalta, niin meillä kenelläkään ei ole muistaakseni ikäviä muistoja. En ainakaan muista, että kenelläkään olisi jäänyt mitään katkeruutta Juria khtaan. Hauska mieshän se oli ja hyvä kasvattaja. Kodin antamat valmiudet ovat ne, jotka vaikuttavat kokemukseen esimerkiksi opettajista.

Valitse nimimerkki

#689 Re:

09.06.2012 10:49

#679: -
Ehkäpä tässä on yritetty jo kaikenlaista, mutta mikään ei ole auttanut. Rehtori on nimenomaan ajatellut tässä lapsia, mutta ei vain suosikkiasemassa olevia. Helpoimmalla rehtori olisi päässyt, kun olisi antanut tilanteen vain jatkua. Silloin olisi päässyt itse helpoimmalla. Turha täällä on huutaa ammattitaidon perään, se vain tahtoo olla niin että jos työpaikan pelisääntöjä ei noudata, ei työssä voi jatkaa. Ja koulun toimintasäännöt ovat kaikille opettajille samat. Koulu on ennenkaikkea lapsia varten. Ja kyllä Kadar olisi varmaan voinut mennä sijaiseksi johonkin toiseen kouluun, ja voi varmaan edelleen.

Helpoimmalla rehtori olisi päässyt kun olisi tutustunut tilanteeseen.  Hänhän oli vasta kaksi kuukautta virassa.  Ongelmat olivat edellisen rehtorin ja uudella oli kaikki mahdollisuudet kääntää kaikki eduksi.  Hänellä oli puhdas pöytä.  Mutta hän ei sitä mahdollisuutta osannut tai halunnut käyttää.  Sillä ensitöikseen hän erotti maamme arvostetuimpiin kuuluvan musiikinopettajan.  Hän munasi koko uransa rehtorina heti alkuunsa.  Tästä kirjoittelevat vielä pitkään valtakunnan lehdet kun asia tulee valtamedioiden tietoon.  Saa nähdä saako uusi rehtori edes aloittaa syksyllä kun asiaa puidaan.


Vieras

#690

09.06.2012 10:50

Ja "ne muistot" oikeuttavat pitkäaikaisen musiikin- ja kasvatusammattilaisen potkuihin?! Kuria saa pitää jalkapallojoukkueiden treeneissä, mutta koulumaailmassa näin ei saisi olla? Miksi vanhemmat sallivat lapsien epäoikeudenmukaisen kohtelun näissä piireissä, mutta kun on kyse oppilaiden tuntikäyttäytymisestä, muiden oppilaiden/opettajan häiriköinnistä, tehtävien/läksyjen laiminlyönneistä niihin ei saisi puuttua? Minkä takia on sitten opettajia? Ei koulussa pidä olla vain hauskaa! Sinne on menty opiskelemaan ja oppimaan uusia asioita. Tämä vaatii pitkäjänteisyyttä ja pitkää pinnaa opettajalta. Kärsivällisyyttä ja lempeyttä Kadarilta löytyy eikä ketään ikinä pantu kiusalliseen tilanteeseen.


Vieras

#691 Re: Re:

09.06.2012 11:11

#689: Valitse nimimerkki - Re: Rehtori ollut virassa jo useamman vuoden... Että tällä asiantuntemuksellako täällä kommentoidaan?

 


Vieras

#692

09.06.2012 11:14

Minulla on kyllä se käsitys, että myös jalkapalloseuroissa ollaan oikeudenmukaisia. Kuri saa olla koulussa ja kentillä. Tehtävien laiminlyöntiin kuuluukin puuttua, samoin kuin häiriköintiin. Siitä tuskin kukaan on valittanutkaan.

Vieras

#693 Re:

09.06.2012 11:24

#692: -

Itse olen pelaajilta kuullut toista! Miltä tuntuisi lähteä toiselle puolelle suomea otteluihin, saamatta koskea edes palloon. Kadarin  syytöslistassa yksi kohta koskee juuri oppilaiden suunsoittoa ja opettajan ohjeiden noudattamatta jättämistä! Jotkut vanhemmat siis sallivat lastensa aukoa päätään opettajan ja koko luokan kuullen. Että asia varmasti tulisi selväksi Kadarille, kutsuu lapsi puhelimella isänsä koulupäivän aikana, sättimään ja uhkailemaan opettajaa tunnin vielä jatkuessa...

Hmmm

#694 Re: listalla oleminen

09.06.2012 11:37

#686: -

Ehkä kyse ei olekaan lapsista ja oppilaista!


Vieras

#695 Re: Re:

09.06.2012 12:15

#693: - Re:

Voi luoja! Toivon todella, että tämä kommentti ei ole totta! Nykyajan vanhemmat ovat ihan hukassa! No tuloksia näkyy jatkuvasti. Entistä enemmän pinnoja Kadarin jaksamiselle!


Vieras

#696 Re: Re:

09.06.2012 12:31

#689: Valitse nimimerkki - Re: Rehtori? - tarkoitat varmaankin erottamispäätöksen allekirjoittanutta koulutoimenjohtajaa?

Rehtorit ovat toki olleet jo useamman vuoden kyseisissä kouluissa, mutta niin ovat nämä ongelmatkin...


Vieras

#697 Re: Re: Re:

09.06.2012 13:10

#691: - Re: Re: #689: Valitse nimimerkki - Re: Rehtori ollut virassa jo useamman vuoden... Että tällä asiantuntemuksellako täällä kommentoidaan?

Hyvin huomattu.  Oli muuten kova homma tarkistaa kun asiaa pyritään salaamaan mutta onneksi vastuuhenkilötieto ei ollut salainen mutta toki tarkistin kun sanomani kumottiin  Asiassa oli tittelivirhe sillä irtisanomisen hoiti uusi kaksi kuukautta virassa ollut koulutoimenjohtaja Juha-Pekka  Lehmus joka ei ollutkaan rehtori.  Näin asia saakin uuden käänteen, jos vain rehtorilla on oikeus irtisanomiseen.  Pidin päivänselvänä, että hän on rehtori koska hän teki vain rehtorille sallitun siirron.

Tittelivirhe ei muuta varsinaista asiaa.  Tittelivirheitä voi tulla kun asioita pitää salailun vuoksi päätellä.

Asia meneekin mielenkiintoiseksi jos irtisanomisella ei olekaan lainvoimaa.   Lehmus oli ollut virassaan vain  kaksi kuukautta eikä siis ollut rehtori, jolla on lainvoimaa irtisanoa alaisensa, eikä hän varmasti kerennyt tutustua asiaan.  Mutta aina löytyy joku joka voi irtisanoa vaikka rehtorin.  Olisikohan koulutoimenjohtaja tällainen asema?  Se nostaa silloin 2 kk. koulutoimenjohtajana olleen Juha-Pekka Lehmuksen epäillysti syylliseksi, jos irtisanominen ei ole laillinen.

Mutta luultavasti Koulutoimenjohtaja on sellainen titteli, että sen takana on irtisanomisen lainvoima.

.....

#698 Re: Re: Re: Re:

09.06.2012 14:51

#697: - Re: Re: Re:

Tuota...Kyllähän nämä nimet ja tittelit ovat olleet avoimesti luettavissa jupakan alusta lähtien...


Vieras

#699 Re: Re:

09.06.2012 19:34

#689: Valitse nimimerkki - Re:

Anteeksi, mutta mistä puhut?


Vieras

#700 Re: Re: Re:

09.06.2012 20:05

#699: - Re: Re:

Niinpä.

"Viranhaltijasta johtuva asiallinen ja painava syy voi olla myös se, että viranhaltija on niin hankala ja sopeutumaton työyhteisöön, että hänen käytöksensä vaikeuttaa muiden työyhteisössä olevien henkilöiden toimintaa."

Kuuluvatko innoissaan musiikkia opiskelevat ja tänä kuluneena keväänä paljon menettäneet lapset työyhteisöön? Keitä varten opettajat ja rehtorit (uhkaillen ja epämiellyttävästi käyttäytyvätkin tai opetuksen jopa huonosti  hoitavat) koulussa työskentelevät?

Kysymyksiä nousee kuin sieniä sateella. Toivottavasti niihin kaikkiin tulee aikanaan vastaus. Vastuuta on tässäkin asiassa palloteltu virkamieheltä toiselle. Kokemattomimman syliin se putosi - rehtori hänkin.

Odotelkaamme rauhallisina, vaativina.