Vaasan musiikkiluokkien puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vaasan musiikkiluokkien puolesta.

videoteam vaasalaisia.info

#976 Kansalaisen puheenvuoro osa 2 Juri kertoo avoimesti mitä tapahtui.

25.06.2012 22:28

vaasalaisia.info jatkaa.

 


Tällä videolla toimittajamme kyselee aiemmin ilmoittamiamme asioita ja näette Jurin inhimilliset piirteet.
http://youtu.be/bXGI1wRQ0iU

yksityispalaute lajunen(at)vaasalainen.com

julkinen palaute täällä

Puheenvuoro jatkuu.


Vieras

#977 Re: Re:

25.06.2012 22:29

#975: - Re:  

 

Sinäkin olet sovelias tähän orkesteriin. Tuuba näyttää olevan soittimesi.
äiti

#978 Re:

25.06.2012 22:41

#970: -  

 Jos ei ole mitään järkevää sanottavaa ,niin kävisit viisaasta jos olisit hiljaa!Ei tämä ole suunsoiton paikka vaan vakava asia joka pitäisi vihdoin saada oikeudenmukaiseen lopputulokseen,ei tällaista kukaan ilokseen vatvo!


Vieras

#979

25.06.2012 23:16

Onko Jurilla kunnollinen asianajaja? Jos on, saisi leikiten läpi tämän jutun. Kuinka paljon kuvittelette, että Jurilla olisi valtaa? Ei hän yksin saisi aikaa tällaista sotkua. Miettikää nyt ihan oikeasti!

Vieras

#980

25.06.2012 23:19

Eikös Jurin asianajajan nimi ole Lajunen?

Vieras

#981 Juha-Pekka Lehmus joutuu oikeuteen?

26.06.2012 09:25

Juha-Pekka Lehmus joutuu oikeuteen?  Vai lähettääkö hän jonkun sijaiskärsijän?  Mutta onko niin, että me eli kaupunki maksaa Lehmuksen oikeudenkäytnikulut  ja Juri omansa? Sehän olisi aivan väärin.

Juri ei vaadi Lehmuksen viraltapanoa mutta me kansalaiset saatamme vaatia joten on väärin, että häviäisimme kaikessa tapauksessa rahaa.


Vieras

#982 Re: Re: Re: Tuki Ry:stä

26.06.2012 10:09

#956: - Re: Re: Tuki Ry:stä 

 Raukkamaista sekoittaa lapset tähän ja todella ala-arvoista moittia tällä tavalla lasten esityksiä. Ei ne Kadarin johtamat laulutkaan mitään huippusuorituksia olleet alakoulun viime joulukonsertissa, mutta ei tulisi mieleenkään arvostella lapsia, koska naisopettajan johtamat laulut, samojen lasten esittämänä, olivat ihan eri tasoa. Aina ei ole valitut laulut sellaisia, että lapset niiden laulamisesta nauttivat. Ei ollut mielestäni Kuula-opistonkaan konsertin laulu kovin hyvä valinta, mutta esittivät sen kuitenkin ja parhaansa yrittivät. Musiikin pitää olla sellaista, että lapset sitä mielellään esittävät ja se kyllä näkyy esityksistä. Klassista musiikkia löytyy myös sellaista, jota on mukava esittää ja kuunnella.

ope kauempaa

#983 956

26.06.2012 10:44

Opettajat ottavat erittäin mielellään vastaan tasokasta laulumateriaalia, josta lapset tykkäävät. Materiaalin kriteereiden täytyy vastata sen hetken lapsen kehitysvaihetta, opetusvaihetta ja opetettavana olevaan asiaan. Vanhempien pitäisi ymmärtää se, että he voivat viihteensä hakea muualta, lasten konserttien tarkoitus on jotain muuta. Aina ei edes tarvitse tykätä. kysytäänkö matikan tunnilla, tykkäätsä kertotauluista.

Vieras

#984 Re: 956

26.06.2012 14:02

#983: ope kauempaa - 956 

 Ei ollut kyse vanhempien viihteestä. Onko opettajien ammattitauti aina epäillä vanhempien kykyä arvioida asioiden tasoa? Matematiikan ja monen muun aineen tunnilla käydään yleensä asiat läpi oppikirjojen kanssa. Musiikissa opettajat voivat sooloilla aika pitkälle omien mieltymystensä mukaan ja siinä ei välttämättä ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa.

musiikin ystävä

#985 Re: Re: 956

26.06.2012 14:51

#984: - Re: 956

Kyllähän se ohjelmisto on pysynyt musiikkiluokilla jo kauan aika tavalla samanlaisena ja ennalta arvattavana ja ei varmasti olisi huono asia sekään, että siihen tulisi jonkinlaista vaihtelua ja kepeyttä. Vaihtelulla ja kepeydellä en nyt sitten takoita mitään rillumareita tms "viihdettä".  Ehkäpä jotain uutta on tulossa, jos kerran opetussuunnitelmaa joudutaan tarkistamaan ja muuttamaan alakoulun osalta. Ja tosiaan, uudistuksenhan ei tarvitse olla mikään huono asia ja musiikkiluokkia alaspäin vievä asia, vaikka Juri onkin siitä nyt sivussa...


Vieras

#986 Re: Re: Re: 956

26.06.2012 15:10

#985: musiikin ystävä - Re: Re: 956 

 Just niin, useamman musiikkiluokkalaisen äitinä olisin kaivannut enemmän vaihtelua. Joku luetteli, kuinka on käyty romantiikat ja "dramatiikat" monilta vuosikymmeniltä, mutta ei se mielestäni ole sama kuin vaihtelua.

Jotain piristysruisketta varmasti tarvittaisiin ja tietysti ilman, että taso laskee. Eihän Suomen musiikinopetus nyt voi yhden ihmisen varassa olla. Lisäkoulutusta luokanopettajille, jos eivät muuten selviä....tosin uskon, että selviävät kyllä.


Vieras

#987 Re: Kansalaisen puheenvuoro osa 2 Juri kertoo avoimesti mitä tapahtui.

26.06.2012 16:56

#976: videoteam vaasalaisia.info - Kansalaisen puheenvuoro osa 2 Juri kertoo avoimesti mitä tapahtui.

Kyllä tältä videolta käy hyvin ilmi se missä ne ongelmat piilee ja kenen aiheuttamia ne on!


Vieras

#988 Re: Re: Re: Re: Tuki Ry:stä

26.06.2012 19:38

#982: - Re: Re: Re: Tuki Ry:stä

Mitäs nyt itse teit?

videoteam vaasalaisia.info

#989 Re: Kansalaisen puheenvuoro osa 2 Juri kertoo avoimesti mitä tapahtui.

26.06.2012 23:12

#976: videoteam vaasalaisia.info - Kansalaisen puheenvuoro osa 2 Juri kertoo avoimesti mitä tapahtui.

Juri on jälleen avoimena.  Seuraavalla videolla hän kertoo miten helposti irtisanomisilmoitus tuli.
Kysymme seuraavaa.
Koska lautakuntaan marssi kaksi "mainosmiestä" niin mitä mieltä siitä olet?
Täyttyykö työpaikkakiusaamise määritelmä?
Jos koet tulleesi työpaikkakiusatuksi niin oletko tehnyt asialle mitään?
Etkö ottanut asioita puheeksi opettajainkokouksissa?
Kutsuttiinko yhteistyökokoukseen kaksi lääkäriä mutta sieltä puuttui opettajia?

Tämä on toiseksi viimeinen video.  Viimeisellä videolla Juri kertoo omin sanoin tapahtuneesta.

 


Vieras

#990

26.06.2012 23:16

vaasalaisia.info on poliittisista ja uskonnollisista taustavaikuttajista vapaa journalistinen verkkojulkaisu.

vaasalaisia.info noudattaa Suomen Journalistiliton hyväksymää hyvää lehtimiestapaa ja journalistien eettisiä ohjeita.

:)

Vieras

#991 Re: Re: Re: Re: Re: Tuki Ry:stä

27.06.2012 07:29

#988: - Re: Re: Re: Re: Tuki Ry:stä

En arvostellut lapsia, koska se, että heidän piti esittää joulukonsertissa musiikkia, joka oli aivan liian vaikeaa heille, ei ole heidän vikansa.


Vieras

#992 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tuki Ry:stä

27.06.2012 08:34

#991: - Re: Re: Re: Re: Re: Tuki Ry:stä joulukonserttiin piti opetella laulunsanat latinaksi... Opettajat epäonnistuivat motivoinnissaan täysin. Oppilailta kuulusteltiin sanoja ja harjoituksia oli myös iltaisin... Vaasassa toimii myös muitakin erikoistuneita luokkia, kuten kielikylpyluokat. Velvoitetaanko sielläkin oppilaita koulunkäyntiin myös iltaisin?  Joulukonsertti oli minunkin mielestäni kummallinen tapahtuma, laulamisen tai esittämisen iloa ei oppilaiden kasvoilta löytynyt.

 


Vieras

#993 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tuki Ry:stä

27.06.2012 13:42

#992: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tuki Ry:stä 

 Niinpä. Ymmärrän, että konsertit ovat iltaisin, koska eivät vanhemmat niihin muuten voisi edes osallistua, mutta kyllä musiikkiluokkien toiminta pitää mitoittaa niin, että kaikki muu hoituu koulupäivien aikana. Vaikka se olisi elämäntapa opettajille, niin eivät he voi olettaa, että se on elämäntapa lapsille ja heidän vanhemmilleeen. Se musiikkiluokalla opiskeleminen on vain yksi osa elämää ja siihen ei tarvitse uhrata vapaa-aikaa, jos ei halua. Varmasti löytyy niitäkin, jotka ovat valmiita ja joilla riittää mielenkiintoa siihen myös kouluajan ulkopuolella, mutta heille voidaan järjestää se harrastustoimintana, joka ei liity mitenkään siihen, mitä tehdään koulussa. Luulenpa, että musiikkiluokkalaiset joutuvat muutenkin tekemään esim. läksyjä enemmän vapaa-aikanaan, koska muita tunteja käytetään musiikkiin. Eikö sekään riitä?


Vieras

#994 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tuki Ry:stä

27.06.2012 14:16

#993: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tuki Ry:stä

Miksi lapsesi opiskelee musiikkiluokalla jos olet niin kovasti sitä vastaan? Ei ole mitenkään erikoista, että iltaisin järjestetään harjoituksia konsertin lähestyessä. Kenraaliharjoitukset pitää monesti järjestää iltaisin paikanpäällä, koska päiväsaikaan tila ei välttämättä ole vapaana tai muu koulutyö kärsii. Tämä käytäntö on käytössä muuallakin kuin vain Vaasan musiikkiluokilla. Yläkouluun siirtyessä tätä pelkoa ei ole, kun siellä perutaan koulupäivän aikanakin pidettävät kuorotunnit, vaikka esiintyminen olisi tulossa. Tätä on tapahtunut todella monta kertaa! Ja se valitettavasti näkyy myös esiintymisissä. Miettikääpä esimerkiksi tätä: Oppilas kysyy yläkoulun kuoronjohtajalta, että koska avataan ääntä? Opettaja tähän, että ei tarvitse avata kun se avattiin jo päivällä! Eipä ole opettajan käytös kovin ammattimaista, eikä tämmöistä kuoronjohtajalta odottaisi. Musiikkiluokilla on aina ollut ylimääräisiä harjoituksia koko historiansa aikana, eikä se ole koskaan ollut ongelma. Sen sijaan, että sinä vanhempana otat asenteen olla koko systeemiä vastaan heijastuu lapseesi. Tuskin perheesi vapaa-aika siitä kärsii jos lapsesi on ennen konserttia harjoittelemassa esitettäviä kuorokappaleita. Ei niitä kertoja vuoden aikana kuitenkaan kovin montaa tule. Vai pitäisikö lapsesi saada vapautus kuorosta, vaikka hän opiskelee musiikkiluokalla? Kuulostaa uskomattomalta, mutta vastaaviin sopimuksiin alakoulun rehtori on suostunut joidenkin perheiden kohdalla. Kyllä vanhempien on opetettava lapsilleen sitoutumista tiettyihin asioihin miten he sitä muuten oppisivat!

kiitollinen äiti
Vieras

#995 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tuki Ry:stä

27.06.2012 14:20

#994: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tuki Ry:stä

Uskomatonta että tuollaista tapahtuu!?

Miksi laittaa lapsi musiikkiluokalle jos ei halua tehdä mitään sen eteen,onko maailma liian helppoa,minulle se kerrottiin että se vaatii myös vanhempien panostusta ja on lapselle vaativampaa kuin pelkkä perusopetus,mutta siitä sai paljon elämän eväitä! Sen on aika näyttänyt minun lapseni kohdalla! Olen äitinä kiitollinen Onkilahden ala-asteelle ,se antoi hyvät eväät  90luvulla ja 2000 luvun alussa!

videoteam vaasalaisia.info

#996 Kansalaisen puheenvuoro osa 3 Juri kertoo mitä tapahtui.

27.06.2012 14:20

Tällä videolla http://www.youtube.com/watch?v=gLCE-FpNu94&list=UUTMctq3EJPSyPOryVAFiykg&index=1&feature=plcp
Suorastaan uskomaton ja järkyttävä mutta mukaansatempaava tapahtumasarja jatkuu. Tässä
tulee "Kansalaisen puheenvuoro osa 3.

Juri Kadar kertoo täydennyksenä kakkososaan:

Alakoulun opettajia häiritsi, etta he joutuivat jatkuvasti paikkaamaan
ylakoulun opettajan poissaoloja, joka sitten kaikkien tasta aiheutuvan
ongelman lisaksi rehtorinsa kanssa perui ylakoulun kuorolaisten
leirityksenkin, jossa olisi opeteltu juhlakonsertin kappaleita. Kadar
kaantyi hakemaan apua virastoon.

Seuraus Kadarin avunpyynnosta, kuulemistilaisuus, jossa langettiin
tuomio, Kadar puuttuu ylakoulun opettajan opetustyohon, ottaa
tyonjohdollisia tehtavia. Tuli ensimmainen kielto ja rangaistus: Kadar
ei saa olla suorassa yhteydessa ylakouluun.

Kari Nummela käännytti
oveltaan Kadarin pois, kun tama oli menossa Anne Tienhaaran kanssa
keskustelemaan K. Isa:n tekemisista.

Juri Jatkaa
"Anne sopi aamulla keskustelun
Kari-Anne-Juri koulun jalkeen, ja olin menossa sinne, kun Nummela
lahetti minut kansliastaan pois."

 

Asioita on salattu.  Näillä videoilla Juri haluaa näyttää, että salailu ei ole hänestä kiinni vaan hän haluaa avoimmuutta.  Kun asioita salaillaan on siihen aina jokin syy.  Ja syy on yleensä se, että ne saattavat sisältävää jotain salailijalle vahingollista.  Tällä kolmososan videolla Juri kertoo avoimen yksityiskohtaisesti ja ei voi välttyä ajatukselta, että Juri on saatettu ajaa tilanteeseen jossa ei ole ollut yhtään hyvää vaihtoehtoa.  Teki mitä teki niin joutui tekemään väärin ja joista voitiin kerätä lista lautakunnalle ja saatiin näyttämään Jurin omavaltaisilta teoilta.  Tai olla tekemättä joka myöskin olisi tulkittu vääränä tekona.

 


Vieras

#997

27.06.2012 14:23

Palautetaanpa nyt mieleen yksinkertainen muistilista:

1. Kadar on menetellyt ja tulee menettelemään aina täysin oikein ja tätä epäilevät tai vastustavat ovat aina väärässä.

2. Mikäli on epäilys, että näin ei ole, luetaan kohtaa 1 niin monta kertaa, että siihen alkaa uskoa.

Vieras

#998 Re:

27.06.2012 15:03

#997: -

onko luetun ymmärtämisen vaikeus vai jonkun muun ymmärtämisen tuon sinun kommenttisi voi kääntää myös toisinpäin kaikki mitä Juri sanoo on väärin kun tarpeeksi sitä hoetaan!!!


Vieras

#999 Re: Re:

27.06.2012 15:08

#998: - Re:  

 

Vastaisin mielelläni kysymykseesi/huutoosi, jos vain ymmärtäisin, mitä koetat sanoa.
oi niitä aikoja

#1000 Voi voi!

27.06.2012 15:12

Mikähän sotku siitä tulisi, jos kaikkien vanhempien toiveet toteutettaisiin. Kyllä musiikin opetuksessa ei voi sooloilla, jos meinaa systemaattisesti edetä ja opettaa! Sehän musiikkiluokkien tarkoitus onki, siis mahdollisuus oppia.. Miksi ihmeessä olette sähläämässä sisällön kanssa. Antakaa lasten opislella niillä ehdoilla, jotka kolmannen luokan tutustumistilaisuudessa kerrottiin, ja joita musiikia pidemmälle opiskelevat tahtovat ja tarvitsevat. Tavallisilla luokilla on monipuolista ohjelmistoa (hyvin vähän taidemusiikkia) ja hyviä opettajia.Sinne vaan takaisin nauttimaan ne, joiden vanhemmat eivät kestä...
Musiikkiluokan opettajaksi ei noin vain opita pikakursseilla, vaan opettajilla oa usein itsellään musiikkiluokka- vuosien musiikkiopisto/ akatemiataustat.
Minkähän vuoksi monet itse Vaasan musiikkiluokat käyneinä, Jurin entisinä oppilaina taistelevat musiikkiluokkien jatkon puolesta, ja haluavat linjan säilyvän ja lapilleen samat mahdollisuudet kuin itsellään?
Monen kirjoittajan pitäisi kerrata se. miksi ja keitä varten taidepainotteiset musiikkiluokat on perustettu. Niitä "tavallisia musluokkia" on ollut ympäri Suomen, mutta monella paikkakunnalla lakkautettu. Kysykääpä miksi.
Jokainen iltaharjoitus( montakohan vuodessa?) opettaa lapselle jotain uutta.Se on etu! ja omat lapseni menivät iloiten harjoituksiin.Itse istuin nauttien kuuntelemassa Olin tyytyväinen jokaisesta uudesta asiasta, minkä lapseni oppivat. Samoin nautin lasteni urheiluharjoituksista, joita niitäkin oli todella paljon turnauksineen, leireineen ja ylimääräisine juttuineeen. Eikö ole kyse lasten mahdollisuuksista oppia ja saada uusia kokemuksia. Älkää laittako lastanne kehittäviin harrastuksiin, jos olette itse laiskoja tai ennakkoluuloisia. Lapsellasi saattaa olla sitäpaitsi aivan erilainen musiikkimaku kuin sinulla isä/äiti. Vaikka olisit moukarinheittäjä saattaa lapsestasi tulla balettitanssija.