Irtisanoutuminen Hurtigin kaltoinkohtelusta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Irtisanoutuminen Hurtigin kaltoinkohtelusta.


Vieras

#326 Re:

24.05.2012 08:36

#325: -

"Nimittäin, en tiedä liikkeen sisältä yhtään ihmistä, joka suhtautuisi myönteisesti hoitokokouksiin, kiusaamiseen tai kaltoinkohteluun."

Lue eilisestä Päivämiehestä: Ajankohatisista uskoon ja elämään liittyvistä kysymyksistä nousseet keskustelut synnittivät ajan mittaan  niin sanotut hoitokokoukset. Kokoontumisissa saatiin kokea kaivattua sielunhoitoa."

Eli SRK ei ole vieläkään sanoutunut irti hoitokokousten siunauksellisuudesta.

Lue myös Sunnuntain Hesari, niin ehkä sinulle selviää, miten tähän pedofiliaongelmaan on suhtauduttu vl-liikkeen johdossa.

 


Vieras

#327 Re:

24.05.2012 09:45

#325: -

En tiedä mitään esittelytekstiä. On vain adressin teksti joka ei hyökkää mitään muuta vastaan kuin Johanna Hurtigin kohtelua. En näe tässä mitään sellaista kuin sinä että se hyökkää jotain yhteisöä vastaan, mikäli sinulla on asian kanssa hyvä omatunto niin miksi koet sen hyökkäyksenä, oletko ehkä itse puolustusasemissa jonkun asian vuoksi ja se saa tällaisen reaktion aikaan. Uskosi kohde on joku yhteisö tai liike jonka sisällä eletään onnellista ja hyvää elämää, jatka sinäkin niin, siitä yhteisöstä on varmasti kaikki paha pois ja onnittelen sinua siitä. Itse uskon kuten Raamattu sanoo, Jeesuksen sovitustyöhön, pidän sitä oikeana enkä halua uskoa näihin maanpäällisiin. Mutta kukin uskoo tavallaan. Sitä en sitten ymmärrä kun sotket sinun yhteisösi ja Johanna Hurtigin taustayhteisön toisiinsa täällä adressin keskustelussa. On kuitenkin tärkeää olla rehellinen eikä sekoittaa asioita omien oletusten mukaan.

kiusallisia viestejä ?

#328 Re: Helpotus edelleen

24.05.2012 10:17

#322: - Helpotus edelleen

Ihmettelen myös, eikö adressin tekijä poistaessaan itselleen epämieluisia viestejä tajua, minkälaisen kuvan hän antaa / paljastaa itsestään.Varmasti on poistettavissa viesteissä ollut niitäkin  , jotka on ollut aivan oikeinkin poistaa´.Mutta ei hetikään kaikissa näkemissäni, ne ovat olleet vain liian kiusallisia ylläpitäjän omiin tavoitteisiin ja omaan  asenteeseen nähden.

Toki tämä " oma" asenne  on tullut  jo aiemminkin hyvin selväksi K- 24:n monissa keskustelukejtuissa keskusteluja seuranneille.

Saapi nähdä, onko tämäkin viestini " asiaton ?

 

särkynyt
Vieras

#329

24.05.2012 10:27

En uskalla allekirjoittaa omalla nimelläni, sillä minun uskoni on kyseenalaistettu lähisukulaisteni taholta kun olen puolustanut Johannaa jo 2v sitten. Sukulaiseni olivat päättäneet, ettei Johanna ole uskovainen. Minua alettiin hoitaa sillä seurauksella että masennuin vakavasti.  Uskon yhä, mutta rukoilen että väkivalta kitkettäisiin. Enkä ymmärrä, miksi JH:n kommentteja pedofiliasta voi vähätellä siksi että hän mahdollisesti on naispappeuden kannattaja. Häntä ja kaikkia täytyy kuunnella, ja peiliin täytyy katsoa meistä jokaisen. Toivon, että ne ihmiset jokta ovat syyllistyneet väärinäkäytöksiin pedofiilien uhrien kohtelussa ovat nöyriä ja pyytävät anteeksi henkilökohtaisesti heiltä, joita ovat loukanneet, särkeneet. Se on kristityn mieli. Ja se on hyvin tärkeää uhrin toipumiselle niin henkisesti ja hengellisesti.


Vieras

#330 Re: Re: Helpotus edelleen

24.05.2012 11:20

#328: kiusallisia viestejä ? - Re: Helpotus edelleen

Ei nämä ole kiusallisia vaan nämä ei liity millään tavoin tähän adressiin. Miksi pitää laittaa sellaisia viestejä joilla ei ole mitään asiayhteyttä ko. asiaan. Turhaa mikä turhaa. :))


Vieras

#331 Re:

24.05.2012 11:24

#329: -

Samanlaisia kokemuksia, joku taho katsoo adressin allekirjoituksia paha olo sisällään, sehän on sitten helpoin kääntää toisten syyksi kun oma kuva peilistä katsoo syyttäen vain itseään kohti.

Nisse

#332 Niin vierasta käytöstä

24.05.2012 20:36

Allekirjoitin adressin vaikka olen vl. En ole kuitenkaan Srk kristillinen. Kaltoinkohtelijoita en voi pitää uskovaisina koska he tekevät pahoja töitään tietoisina siitä mitä Raamattu sellaisesta opettaa. Haluavatko he itseään kohdeltavan samoin, sitähän Raamattu kehoittaa lähimmäistä kohtaan tekemään mitä itselle haluaisi.
s

#333 Re: Mikä SRK?

24.05.2012 21:21

#301: allekirjoitin -

Tulisiko tämä maailma jotenkin paremmaksi, jos SRK lakkaisi olemasta ? Lopettakaa jo tämä ainainen SRK-paatos.  Ei ne ihmiset ole sen pahempia tai parempia kuin kuka tahansa meistä. Minusta tuntuu, että tässä palstalla on poikettu aiheesta. JH saa tutkia niinkuin kuka tahansa vapaa Suomen kansalainen ja hänen tulee tutkijana altistua myös kritiikille. Hänellä on henkilökohtainen suhde tähän asiaan ja sen vuoksi kaikki se kritiikki, joka häneen kohdistuu tuntuu niin pahalta.  Hieman enemmän etäisyyttä ja objektiivistuutta ! Ei voi kukaan tosissaan väittää, että SRK ja rauhanyhdistykset tässä maassa edistäisivät lasten hyväksikäyttöä tai suojelisivat tekijöitä.  Kokonaan toinen asia on, että sen enempää vl-väki kuin kukaan muukaan tässä maassa ei ole osannut hoitaa näitä vaikeita asioita.  JH:kin on kohtuuton omissa kannanotoissaan vaatiessaan tilille rauhanyhdistysten maallikoita asioista, joissa ns asiantuntijatkin ovat olleet "sormi suussa".  Maijan tarinassakin esiintyy terapeutti, mutta hänelläkään ei tunnu olevan ymmärrystä sanoa, että ei näiden asioiden hoitaminen kuuluu rauhanyhdistysten tehtäviin. Lasten hyväksikäytön torjunta ja uhrien auttaminen on tärkeä asia, mutta sitä voi tehdä vähemmällä meuhkaamisella ja syyllistämisellä.


Vieras

#334 Re: Re: Mikä SRK?

24.05.2012 21:46

#333: s - Re: Mikä SRK?

Miten Johanna on vaatinut Srk;ta tilille jostain? kerro tarkemmin kun sinulla on näköjään tietoa sellaisesta. Ja ainakin uhrien asema olisi ajat sitten ollut parempi ilman Srk:n sekoilua.


Vieras

#335 Re: Re: Mikä SRK?

24.05.2012 21:53

#333: s - Re: Mikä SRK?

Entäpä jos Johanaa olisi heti kuunneltu ja asianomaiset olisivat myöntäneet tehneensä väärin? Ei olisi tarvinnut kenenkään provosoitua.  Virheitä sattuu ja on totta ettei kukaan ole osannut hoitaa ko asioita oikein. Puhujat ja SRK:n ihmiset ovat seurakuntien luottohenkilöitä. Raamatunkin mukaan heidän tulisi olla esimerkillisiä. He eivät ole synnittömiä ,mutta heidän tulisi olla esimerkillisiä nöyryydessä. Miksi anteeksipyytäminen on niin vaikeaa? Ei julkisesti nimettömänä vaan henkilökoht niiltä, joita on kohdellut väärin. Missään en ole kuullut kenenkään sanovan, että toiminpas väärin, haluan korjata asian.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

25.05.2012 05:12


asioita läheltä seurannut

#337 Re: Re: Mikä SRK?

25.05.2012 10:38

#333: s - Re: Mikä SRK?

Se,että sanotaan, ettei srk tai liikkeeseen kuuluvat ole osanneet hoitaa asiaa, on yhtä sanahelinää.  Kritiikki kohdistuukin siihen, että lasten hyväksikäyttäjiä on suojeltu mm. salaripin avulla. Sehän on rikollista toimintaa!

Eilessä A-talkissa sanottiin, etteivät lapsia hyväksikäyttäneet ole oikeita uskovaisia. Sehän asettaa koko vanhoillislestadiolaisen liikkeen kyseenalaiseen valoon, koska pedofiilit ovat silti toimineet vl yhteisössä uskovaisina, jopa puhujina!

Monesti olen miettinyt myös  sitä, etteivätkö liikkeeseen kuuluvat osaa ajatella omilla aivoillaan, koska toistetaan samoja mantroja vuodesta toiseen.

Tällä hetkellä tuntuu myös siltä, että srk:n johto on tekemässä itsestään ja samalla koko vl yhteisöstä marttyyrejä!

Syyllisiähän ovat vain ne, jotka lapsen koskemattomuuden ovat rikkoneet ja ne, jotka ovat sen rikkojan kanssa yhdessä salanneet. Muiden ei pidä syyllistyä eikä kenenkään pidä myöskään syyllistää kaikkia vanhoillislestadiolaisia!

Ei myöskään kannata vedota siihen, että pedofiliaa esiintyy muuallakin kuin vanhoillislestadiolaisessa liikkeessä. Uskovaisina itseään pitävillä pitää olla nollatoleranssi!

 

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

27.05.2012 00:13



Vieras

#339 Re: Re: Re: Mikä SRK?

27.05.2012 15:16

#337: asioita läheltä seurannut - Re: Re: Mikä SRK?

Joka on käynyt sosiaalialan, teologisen, juridisen tai terveysalan koulutuksen, ei voi vedota lastesuojeluasiassa tietämättömyyteen. Tietämättömyys ta muistamattomuus on yleisin veruke puolustella joko valhetta tai omaa asemaa vaikeissa asioissa. Kaltoin kohdelluksi tulevan suurin syy useimmiten se että hän tietää jotain enemmän kuin mitä muut. Hän ei voi näitä kertoa koska yleensä on todisteena sana sanaa vastaan. Tässä ko. tapauksessa Johanna tietää sellaista mitä me muut emme, hänen ainoa keino on etääntyä liikkeen piiristä. Hän tekee fiksusti näitä toisia kohtaan, toinen vaihtoehto olisi tuoda nämä asiat julki mutta se ei rakenna vaan hajoittaisi lisää. Olisi fiksua näiltä kiusaajilta tulla esiin tai sopia Johannan kanssa asiat, se rakentaisi yhteistä tavoitetta uhrien aseman parantamisessa.

läheltä seurannut

#340 Re: Re: Re: Re: Mikä SRK?

27.05.2012 16:39

#339: - Re: Re: Re: Mikä SRK? 

 Näin juuri...olen ymmärtänyt asian ihan samoin.


Vieras

#341

28.05.2012 01:31

Olen seurannut jo pitkään tätä ajojahtia. Voimia ja jaksamista Johannalle <3

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.05.2012 10:18



Vieras

#343

01.06.2012 16:48

Hienoa että löytyy ihmisiä taistelemaan heikkojen ja pienien puolesta.
Lähimmäisen rakkaus

#344 Re:

12.06.2012 20:13

#325: -

"Oli niin tai näin, on totuus se, että liikkeen sisällä eletään onnellista ja hyvää elämää, kaikista kohuista huolimatta." Kuinka monta kyyneltä ovat pienet lapset ja heidän äitinsä vuodattaneet, kuinka monta jo aikuisiksi kasvanutta elää jatkuvasti traumaattisten kokemusten sisällä, kuinka moni pelkää juuri nyt läheisiään, jotka saattavat raiskata heidät uudelleen. Kysymys ei ole kohusta eikä kysymys ole liikkeen sisällä olevista kloonatuista (samankaltaisista) ihmisistä. Kysymys on Jumalan lapsista ja heidän perheistään, omista kodeistaan, omista traditioistaan ja kulttuureistaan. Kukin ihminen on eri persoona, mutta Jumalan luoma. Kaiken edellä on Kristus. Hänen kehotuksensa lähimmäisen rakkauteen opastaa ihmisen eettisille poluille. Johanna Hurtig on uskomassa, mutta hyvin harva tietää, miten häntä on kohdeltu. Ei hän itse olisi halunnut julkisuutta, mutta toisaalta ei hän voinut vaietakkaan, kun tutkimustulokset alkoivat näyttää kaameimman rikoksen tilastoja vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen sisällä. Kun hän kertoi asioista, olisi hänen pitänyt vaieta, koska yksi taho ei halunnut asioiden ilmituloa häpeän takia. Tällaista tilannetta kutsutaan seurauseettiseksi, toisin sanoen: asia on väärin vain jos siitä jää kiinni. SRK on pahoitellut julkisesti asiaa. Se on hyvä alku, mutta ei lopputulos. Organisaation johdon anteeksipyyntö tarkoittaa tässä samaa kuin NATO:n johto pyysi anteeksi toimiaan. Rakkaat ystävät olkaamme toisillemme lähimmäisiä ja kunnioittakaamme toisiamme. Älkäämme antako vihapuheiden sokaista uskoamme. Jumalan lapset ovat hämmentyneitä. He eivät ymmärrä, miten pf-asiaa ei hoidettu pois jo silloin, kun asiasta tuli tietoa. Monet ovat ymmällään, ettei heille kerrottu. Mutta ennen kaikkea sinä ystäväni, joka olet joutunut uhriksi, pyydä apua itsellesi ammattiauttajilta. Rukoilen puolestasi, että saisit itsesi kokoon ja saisit elää onnellista elämää. Sinä, joka olet rikoksen tekijä, muista että Jumalan armahtava rakkaus johtaa sinut tunnustamaan tekosi myös lain edessä ja kantamaan vastuusi, sovittamaan rikokseksi. Kun ihminen elää Jumalan sanan neuvojen mukaan, ei silloin tapahdu tällaisia rikoksia. Nyt on Jumalan aika kirkastaa jokaisen lapsensa elämää. Rukoilkaamme Johannan puolesta, että hän jaksaisi tämän mielettömyyksiin nousseen kohun keskellä. Rukoilkaamme uhrien puolesta, että he saisivat elämänsä takaisin ja rukoilkaamme rikollisten puolesta, että he paranisivat ja pääsisivät osallisiksi Jumalan valtakunnan hyvyydestä. Tämän viimeisen asian kirjoittaminen ei ollut minulle helppo, koska pidän pedofiliaa ja insestiä niin pahoina rikoksina, että tunteeni uhreja kohtaan on niin raskas.

Toivon, ettei tätä kirjoitelmaani kommentoida, koska haluan, että asialle saadaan loppu niin mediassa kuin kristillisyydessäkin.

ilmoittaja

#345 Vaikeneminen on positiivinen signaali hyväksikäyttäjille

03.07.2012 16:55

#344:

Haluat siis että asiasta vaietaan. Kuinka helppo onkaan jatkaa hyväksikäyttöä hyssyttelyn ilmapiirissä. Itse toivon että omantunnon ihmiset eivät vaikene asiasta koskaan. Tehkää, ihmiset, heti rikos- tai lastensuojeluilmoitus jos saatte tietoa tapauksista tai on syytä epäillä mitään. Tekijät itse tekevät ilmoituksen kaikkein viimeisimmäksi, siksi sitä vastuuta ei voi jättää heille itselleen. On myös syytä ottaa asia puheeksi laajemmassakin piirissä, esim. insestitapauksissa perhepiirissä, jossa asia koskee kaikkia, ei vain uhria ja tekijää. Uhreja voi suojella sillä tavalla ettei kerro heidän nimiään; he voivat siitä halutessaan kertoa itse. Tekijöitä sitä vastoin ei ole mitään syytä suojella samalla tavalla.
Neitsyt

#346 Re: Ihmettelen vain, että

03.07.2012 19:42

#319: Saima - Ihmettelen vain, että

Hah, haa... osuit oikeaan. Ei voi muuta kuin nauraa :)

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

05.08.2012 22:29


344: n vastaus

#348 Re: Vaikeneminen on positiivinen signaali hyväksikäyttäjille

11.08.2012 18:45

#345: ilmoittaja - Vaikeneminen on positiivinen signaali hyväksikäyttäjille

Olen pahoillani, kun viestistäni jäi oletus, että haluaisin asioista vaiettavan. En todellakaan halua - päinvastoin: kaikki rikolliset  ja rikollisten avunantajat on saatava vastuuseen. Peittelyn ja lymyämisen aika on ohi. Nimiä ei kukaan voi juridisesti esittää näillä palstoilla, mutta ihmisten kesken on nimiä alkanut putkahdella esiin. Te, jotka olette näitä hirveyksiä tehneet ja te, jotka olette niitä peitelleet, alatte olla tiedossa. Olisi hyvä aika kohdata asiat sellaisina, kuin ne on teille, tietyille johtokunnan jäsenille vuosien aikana kerrottu ja avoimesti asiasta varoitettu. Muistuttaisin, ettei ole olemassa kermamanmakuista johtoa, vaan palvelijoiden joukko, joiden tehtävänä on ennen kaikkea huolehtia organosatorisista tehtävistään, kuten jäsenrauhanyhdistysten taloudellisista mahdollisuuksista. Me uskomme Jumalaan. Me emme usko liikkeeseen, emme johtokuntaan emmekä rauhanyhdistyksiin. Ihmiset erehtyvät, joten anteeksiantamuksen saarna kuuluu myös valituille johtokunnan jäsenille silloin, kun he eivät itse huomaa erehtyneensä. Toisi sanoen: katsokaa itseänne ja tutkikaan sisintänne johtokunnan veljet ja tehkää parannus peittelyistä ja vääristä menettelytavoista. Olette jo pahoitelleet asiaa. Se on hyvä, mutta valitettavasti ongelmat jatkuvat ja monet uskovaiset ovat vieläkin hämmentyneitä.

Seuroissa me saamme kuulla Jumalan sanaa ja olla yhdessä uskonystäviemme kanssa, mutta me emme unohda lähimmäisenrakkautta kaikkia ihmisiä kohtaan. Ystäviämme saattaa siis olla monia sellaisiakin, jotka eivät ole vl-uskovia. Monilta näiltä ystäviltämme saamme oppia ihmisen elämän kunnioitusta ja arvostamista. Ei Luther kysynyt, ovatko naapurisi uskovaisia, vaan hän kehotti kiittämään hyvistä naapureista. Olemmeko me itse hyviä naapureita? Siunausta kaikille.

kaukonen

#349 Re: Re:

25.08.2012 15:36

#326: - Re:

Mitä p..... te täällä oikein jauhatte! Joka haluaa olla vl:llä ja uskoa niinkuin raamattu/omatunto neuvvoo niin mikä siinä on väärin? Ja joka ei halua näin uskoa ja arvostelee vanhoillislesdatiolaisuutta niin miksi roikkua mukana ja jauhaa em.? Toivoisin että heittäisitte tämän asian setvimisen jo pois,ei se mihinkään johda.

Rippala

#350 Tutkijan arvostaminen

25.08.2012 17:05

Kyllä arvostan Hurtigin tekemän tutkimuksen pedofiliasta korkealle. Se oli arvokas työ! SRK olisi alunalkaenkin pitänyt suhtautua kylläkin asiallisemmin tehtyyn tutkimukseen js sen tekemään henkilöön. Kyseinen henkilö on nyt saamastaan kohtelusta pahoittanut ja katkeroittanut mielensä siinä määrin jotta on luopunut lapsuudenuskostaan sielunvihollisen huomaan ja vahingoksi itselleen. Asia on nyt vain kääntynyt päälaelleen. Tutkija on nyt osaksi omasta julkisuuden kipeydestään muuttanut itsensä uhrin asemaan ja näin ollen vähän niinkuin mitätöinnyt työnsä arvon.