Mopon viritys lailliseksi suomessa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Mopon viritys lailliseksi suomessa.

harri liikala
iisalmi

#1 Naurettavaa!

01.06.2007 18:29

Et ole tainut miettiä tätä ideaasi aivan kokonaan. On typerää antaa 15 vuotiaan nuoren kulkea mopolla yli sataa kilometriä tunnissa. Nuorella ei ole tarpeeksi harkintakykyä. Lisäksi on mahdollista,että siitä tulisi hengenvaarallinen leikkikalu. Lisäksi tehojen lisääminen nostaisi pästöjä mikä ei olisi ollenaan hyväksi. Mopot kulkekoon turvallisesti 40 kilometriä tunnissa.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

01.06.2007 20:05


Henri Rinne
loviisa

#3 Mopot 60km/h

01.06.2007 21:38

Minun mielestäni mopojen pitäisi kulkea 60km/h koska muuten se on vaaraksi muulle liikenteelle jotka ajavat kaupungissa noin 55km/h
Anu Vesteri
Oulu

#4

01.06.2007 23:31

Virittely on tyhmää. Mutta nää jotkut lukot, jotka ne asentaa Suomeen tuleviin mopoihin on kyl aika tyhmiä. Kyllä mopoilija on vaaraksi muulle liikenteelle kun ajaa niin hiljaa autojen joukossa. 60km/h olisi ehkä aika lähellä sitä hyvää nopeutta.
Jeremi Roivas
Turku

#5 Aika hölmö adressin nimeys

05.06.2007 02:03

Tuota tuota, oletko tiennyt että monissa mopoissa on rumpujarrut? Nuo jarrut ovat erittäin tehottomata, ja eivät edes 60km tuntivauhdissa riitä jarruttamaan nopeissa tilnateissa tehokkaasti. Itselläni on omakhtaista kokemusta Honda Monkeyn kanssa ajamisesta ja joutumisesta vaaralliseen tilanteeseen, jossa on pitänyt ajaa puskaan ku renkaiden pito tai jarrutus teho eivät riittäneet.

60km/h on kyllä hyvä rajoitus mopoille, mutta myös levyjarrut pitäisi tehdä pakollisiksi. Lisäski mopissa ei saisi olla lian tehoton kaasutin, vaan kaasutin pitäis antaa hyvän kiihtyvyyden tuohon 60km/h ilman että tapahtuu liikennettä hidastavaa kiihdytystä.

On siis monia esim hondassa olevia ominaisuuksia, jotka eivät ole riittävät 60km/h vauhtiin.

Eri asia onkin sitten levyjarrulliset Derbyn senda R ja SM mallit sekä kevarinnäköiset mopot, jotka ovat sen verran isokokoisempia, ja painavempia, että jarrutustehoa saadaa riittävästi mopoon, jolloin tuo 60km/h voitiaisiin sallia.

Kyllä tuo 45km/h on aivan oikea vauhti näille suitsille ja hondille monkeylle vai mitä ihmeen kiinalaisia ne nykyjään on.
markus pyyny
tornio

#6 60-65km/h

07.06.2007 19:39

60-65 ois sopiva mopolle se on ihan pask puhetta että mopossa ei jarrut kestä ja runko esim. derbi senda jarrut ja runko tismalleen saman laiset kuin kevytmoottoripyörä versiossa ja jos nopeutta lisätän nii kiinan mopot laittomiksi.sitä paitti ittellä lähti kortti ku moo kulki 60km/h mopo on täysin vakio mutta kulkee niukat 64km/h vakiona poliisitantaa sakot ja vie kortin vaikka laite on täysin vakio eli jos mopon sallittu nopeus olisi 60-65km/h ei sakkoja ja ratsioita arvitsisi pitää.
Eetu Hiltunen
Jyväskylä

#7

10.06.2007 15:38

mopot kiellettävä suomessa, sillä meluhaitta on liian suuri
Martta Kivistö-Silli
Poro

#8 20-30km/h

20.06.2007 18:12

Mopojen nopeus on vaaraksi kasvistolle, sekä etelään muuttaville lokeille.
Ilmastonmuutos sen sijaan on vakava asia, johon sopisi puuttua.

Nyt kaikki ulos.

Johann Wolfgang Von Goethe
Grani

#9 45km/h - ihmisen evoluution näkökulmasta

21.06.2007 15:00

Eiköhän se ole kaikkien asiaa tuntevien tiedossa, jotta ihminen ei ole neljässäkymmenessä vuodessa kovinkaan paljon kehittynyt aisteiltansa tai älykkyydeltänsä. 60- luvun mopo-ongelmat ja suuret kuolleisuudet on saatu alas juuri rajoituksilla ja säädöksillä.

Kuinka joku voi olettaa, että nykyajan nuori 15-vuotias ajaisi paremmin kuin 60-luvun nuori - verraten esim. koulumenestykseen. Nykyajan nuorilta jouduttiin poistamaan pakollinen ruotsin kielen opiskelukin vain sen vuoksi, että he pääsisivät peruskoulun läpi. Kuinka koulunpenkillä kiemurteleva ja kärsivä istuisi sen rauhallisemmin moponsa/skootterinsa penkillä?

Mietityttää, minkä vuoksi valmistajat eivät tee mopoistansa vakiotehoiltansa suurempia, jotta ne kulkisivat tuon 60-80km/h, jottei niitä tarvitsisi virittää? Koska maissa on olemassa nopeusrajoitukset. Koska valmistajat varmasti tietävät, mikä ero on mopolla ja moottoripyörällä. Koska valmistajat tietävät, mitä heidän suunnittelemansa ja valmistamansa kulkuvälineet kestävät. Sama pöhkö toimenpide kuin autojenkin "tuningissa": Kun ei ole ikää/varaa hankkia vakiotehoiltansa laadukasta kulkuvälinettä, ostetaan halvemmalla turboja/putkistoja/suodattimia/ahdistimia/jne., jotta väline sitten kulkisi lujempaa (tosin näyttäisi yhä edelleen ruostekasalta, jonka varustetaso on yhä edelleen surkea) samalla, kun kone ja kokonaisuus kuluu ja kärsii nopeampaa jälleenmyyntiarvon laskiessa potentiaalisesti moninkertaisesti jokaisella kaasunkääntämisellä/-polkaisulla.

Myös ihmettelen sitä, jotta mihin mopolla (joka on tarkoitettu pääosin pienten siirtymien suorittamiseen eikä niinkään Lapin reissua tmv. varten) tarvitsee niin isoja teitä ajaa, joilla nuo 80-100km/h rajoitukset vallitsevat? Moottoritiet ja moottoriliikennetiet kun ovat laittomia näille kulkuneuvoille ja Suomen peräkylien tienoilla kulkevat "kinttupolut" 80-60km tuntinopeuksineen ovat niinkin vähäliikenteisiä, ettei autolle tule minkäänlaista haittaa ohittaa puolet hitaampaa kulkevaa mopoa - saati sitten miltei samaa vauhtia kulkevaa pyörää. Tulisiko pyörillekin sallia 80km/h rajoitus ja ajovapaus keskellä tietä - miksei jopa tungettaisi pyöräilijöitä suoraan moottoriteille?

Taajamissa tuskin ketään haittaa yksi kaksi mopoa, 5km/h ero autoilijoihin ei ole edes silminnähtävä jo mittariston heittojen takia. Kaupunkialueiden 40-30km/h aluerajoituksilla tätä ongelmaa ei edes tule.

Ainoan tukkeen tieliikenteeseen aiheuttavat mopoilijaporukat, jotka ajavat vierekkäin keskellä kaistaa, joka tietenkin on laitonta.

Ihminen ei kehity niin nopeasti, että nykynuoren aivotoiminta kykenisi käsittelemään ihmisen luontaisille kyvyille yli kymmenkertaista nopeutta. 45km/h on aivan hyvä eikä näinollen virittäminen ole tarpeellista.
Jamsi M
LPR

#10

22.06.2007 06:38

Ei ei ei mitää virityksiä tänne, sittehä vasta niitä kolareita tapahtuis.
kalle mettomäki
ylistaro

#11

09.07.2007 00:10

Mopon ei olisi pakko kulkea 100km/h mutta se voisi kulkea vakioa nopeampaa

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

20.07.2007 00:51


Häsis van Vrost
Espoo

#13 Eetu Hiltunen

20.07.2007 12:32

puhuu vähän mutta asiaa. Meluhaitta on niin järkyttävän suuri, että ei sitä normaali ihminen pysty aamusta iltaan ja päivästä toiseen kuuntelemaan. Kaikki mopot joutaa mopojen hautuumaalle.
Ville Hietanen
Mikkeli

#14

20.07.2007 16:31

Älä unta näe. Rajoitukset ovat tehty teidän parhaaksi. Minun mielestä mopon virittelystä voisi ottaa mopokortin pois, niin sittenpähän mopoilijat oppisivat olemaan niitä virittelemättä.
lauri imberg
turku

#15

15.08.2007 23:38

MINÄ TIEDÄN joka paikkakunnalle ratoja missä kaahaajat pääsee vapaasti kolaroimaan toistensa kylkeen, kaupoissa myyytäisiin tehottomia rutkuja hinttan 100e joilla ei ikinä pääsisi yli 60 edes täys virityksissä ja normaalisti kulkisi äänettömästi luontoa suojelevalla menovedellä vajaa 45/kmh... mopoja voisi valmistaa joku suomalainen ruohonleikkuri firma

mopoilioille kävelytien reunoihin oma viiva mitä voi seurata nuolien mukaan ettei varmasti törmää keskellä käveleviin ihmissiin
EI H******I EI TÄSSÄ ASIASSA MITÄÄN SOPUA IKINÄ TULE AINA EI MOPOJEN KANNATTAJAT HÄIRIINTYVÄT KOSKA LIIAN KOVA MELU JA AINA PUIKAHTELEE UUDEN MERSUN EDESTÄ MOPOPOJAT ....JOS MELUSTA PUHUTAN NIIIN MENKÄÄ MOOTTORITIEN REUNALLE JA KUUNNELKAA KUN MOTORISTIT AJAVAT JA NUORET EI JAKSA KÄYTTÄÄ VARTTIA KILOMETRIN KOULUMATKAAN!!!!!!!!!

paras on että kaikki pysyy niinkuin nytkin niin säästytään kovilta keskusteluilta.. mitättömästä aiheesta nuoret kuitenkin virittää ja....
joel vinnikainen
Forssa

#16 vakiot 60 km/h

02.11.2007 18:01

Kaupungissa ongelmana ei ole se että jäis alle, mutta kun lähtee ajaan jotain 80km/h rajoitettua tietä niin siellä on melkein vaarallista kun jää rekkojen alle.
Ja Forssassa aina valitetaan kun mopot on viritetty mutta mitä se haittaa jos kuskilla on järkeä!!!
albert hoffman
cuba

#17

03.11.2007 06:33

Ehkä mopojen nopeuden saisi muuttaa sieltä 45km/h johonkin 55km/h, sillä varmasti pysyisi paremmin liikenteessä.
Kaikenlaiset omakätiset viritykset tulee olla laittomia, tavallinen tossumopokin on mahdollista saada kulkemaan jopa 120km/h.
Eikä ainakaan 90-luvun mopoilijat olleet tarpeeksi kypsiä tuollaisiin nopeuksiin, nopeusrajoituksia ei juuri katseltu, aina mentiin kaasupohjassa.

Olisi ehkä aihetta kieltää viritysosien myynti.
Tehkääpä joku sellainen adressi niin allekirjoitan.

marko lindholm
helsinki

#18 60-80 km/h

27.11.2007 18:33

Mielestäni nyky mopot sopivat12-14 vuotiauílle ei vanhemmille.
Esimerkiksi manner-euroopassa juuri mopo on kaikista nopein ja kätevin kulku peli, kun sillä ei jumitu ruuhkaan, eikä sitä tarvitse rekisteröidä.
ja se on puhdasta p****a ettei muka runko kestä sillä olen nähnyt juuri sellaisen tapahtuman jossa ensin mopoilija esitteli kovaan ääneen moponsa varusteita ja väitti sen kulkevan 130 km/h no se lähti sillä sitten ajamaan talla pohjassa ja sitten petti jarrut ja ei kun suoraa päätä valinta talon seinään. mopo oli muuten suzuki PV.
Joten jarrut on jo ihan toinen juttu.
Se on totta ettei suzuki pvn tai honda monkeyn jarrut kestä ja siksi tämä rajoitus voitaisiin tehdä juuri mopon runkomallin ja jarrujen mukaan.
mutta esimerkiksi skoottesin kori heittää hyvin iman kuskin yli ja jarrut kestävät yli 100 km/h eikä skootteri ala edes täristämään siinä vauhdissa...
niin että minusta tämä 45 km/h / 4 kw on ihan naurettava.
omassa derbissäni oli huippu nopeus 58km/h (rajoitettu itse) ettei lähde kilvet.. Ja rattaat ja putki olivat vaihdettu...
kilvet ei lähteny ja hyvin kulki
Joonas .
Anjalankoski

#19

27.11.2007 19:14

Vitun vanhat paskiaiset painukaa sinne koti sohvalle kattoo uutisii ja älkää puuttuko mopoihin kusipäät on kivaa ajaa 60Km/h rajaotuksel 45km/h mopon peräs vittu
Joonas Solla
Anjalankoski

#20

29.11.2007 00:06

Tuota tuota, oletko tiennyt että monissa mopoissa on rumpujarrut? Nuo jarrut ovat erittäin tehottomata, ja eivät edes 60km tuntivauhdissa riitä jarruttamaan nopeissa tilnateissa tehokkaasti. Itselläni on omakhtaista kokemusta Honda Monkeyn kanssa ajamisesta ja joutumisesta vaaralliseen tilanteeseen, jossa on pitänyt ajaa puskaan ku renkaiden pito tai jarrutus teho eivät riittäneet.

60km/h on kyllä hyvä rajoitus mopoille, mutta myös levyjarrut pitäisi tehdä pakollisiksi. Lisäski mopissa ei saisi olla lian tehoton kaasutin, vaan kaasutin pitäis antaa hyvän kiihtyvyyden tuohon 60km/h ilman että tapahtuu liikennettä hidastavaa kiihdytystä.

On siis monia esim hondassa olevia ominaisuuksia, jotka eivät ole riittävät 60km/h vauhtiin.

Eri asia onkin sitten levyjarrulliset Derbyn senda R ja SM mallit sekä kevarinnäköiset mopot, jotka ovat sen verran isokokoisempia, ja painavempia, että jarrutustehoa saadaa riittävästi mopoon, jolloin tuo 60km/h voitiaisiin sallia.

Kyllä tuo 45km/h on aivan oikea vauhti näille suitsille ja hondille monkeylle vai mitä ihmeen kiinalaisia ne nykyjään on. <---- Suzuki pv:eessä oli enne vanhaan vakiona 80cc pytty kiinni ja hyvin jarruttaa rumpujaruilla paska puhetta nuo kaikki jarru valitukset
Teppo Koponen
Valtimo

#21

21.12.2007 00:55

Nykyinen mopolaki on tehty vuonna 1952.Siinä vaiheessa mopot ovat olleet polkupyöriä joissa on moottori.Jarruna on varmaankin toiminut jalat tai jotkut yhtä tehokkaat.Nykyajan mopoja ei voi kovin kauheesti verrata niihin aikoihin,lähes kaikissa on vähintään edessä levyjarrut ja monissa takanakin.Rungon putket varmaan noin 3 kertaa paksumpia.Ja nykyajan mopot kuristetaan että ne kulkisivat sen 45km/h eli osat on tehty kestämään kovempiakin nopeuksia varten.Joten olisi ihan aiheellista muokata näin vanhaa mopolakia.
joGGe joGine
hämeenkyrö

#22

07.01.2008 00:57

tiedoksi että ensinnäkin jos mopon virittää se saastuttaa vähemmän koska moottorin täytös tahtia kohden paranee ja seos palaa täydellisemmin eli paska puhetta että saastuttaa enemmän jos viritetään ja nykyään mopot ovat sitä laatua että voisivat kulkea aivan ilman vaaratilanteita noin 65 kmh myös mopon kulutus vähenee jos viritetty ajettua kilometriä kohden jos ajaa taloudellisesti ja jos mopokorttiin yhdistetään mopon käsittely koe niinkuin kevarissa niin kortin hinta nousee ja kukaan ei aja korttia mikä maksaa esim 300 euroa ja sillä saa ajaa 45 kmh miettikää järjellä mitä haittaa siitä on jos mopo olisi liikenne kelpoinen kuin muutkin ajoneuvot eikä olisi tien tuke.
(KAIKKI TÄYTTÄ ASIAA OLEN AJONEUVO ASENTAJA AMMATILTANI JA JOS ETTE USKO KYSEISIIN TIETOIHIN MOOTTORIN TOIMINNASTA NIIN HÄVETKÄÄ)
markus pyyny
tornio

#23 jogge puhuu asiaa

06.04.2008 04:49

niinhän se on en ymmärrä ensin valitetaan että mopot kulkee niin hiljaa eikä niistä pääse ohi sittenku ajat pyörätiellä nii olet vaaraksi muille no jos virtität nii seki on väärin.no asiata kukkaruukkuun se on paska puhetta että jos mopoista otettaisiin holkit pois nii niissä olisi kauhea ääni eri asia jollain teharilla,sitten vielä tuosta saastuttamisesta mulla ainaki oli vm:00 derbissä paisarissa katalysaattori että silleen,nii ja kertokaa ihmeessä missä nykymopoissa on rumpujarrut?? ehkä jossain kiinan ihmeissä mutta ne vois lailla kieltää!
Teemu Röman
Korpilahti

#24 Oi voi.

28.04.2008 22:33

Lähdetään näiden mopoamisten puolelta tarkastelemaan asiaa ensin. Se on totta, että nykymopoissa, mutta vain_nykymopoissa_on riittävän kestävä runko näihin kovempiin vauhteihin. Siitä kertoo jo nämä useimmasta moposta löytyvä hukkaputki tai joku muu kuristin. Tuskin sitä olisi tehty niin tehokkaaksi ilman kuristimi että runko tai jarrut yms. eivät kestäisi. (Teille tiedoksi, että pilkuilla, pisteillä sekä isoilla alkukirjaimilla saa tekstiin melko paljon enemmän lukemisen mukavuutta. Esim."tiedoksi että ensinnäkin jos mopon virittää se saastuttaa vähemmän koska moottorin täytös tahtia kohden paranee ja seos palaa täydellisemmin eli paska puhetta että saastuttaa enemmän jos viritetään ja nykyään mopot ovat sitä laatua että voisivat kulkea aivan ilman vaaratilanteita noin 65 kmh myös mopon kulutus vähenee jos viritetty ajettua kilometriä kohden jos ajaa taloudellisesti ja jos mopokorttiin yhdistetään mopon käsittely koe niinkuin kevarissa niin kortin hinta nousee ja kukaan ei aja korttia mikä maksaa esim 300 euroa ja sillä saa ajaa 45 kmh miettikää järjellä mitä haittaa siitä on jos mopo olisi liikenne kelpoinen kuin muutkin ajoneuvot eikä olisi tien tuke.
(KAIKKI TÄYTTÄ ASIAA OLEN AJONEUVO ASENTAJA AMMATILTANI JA JOS ETTE USKO KYSEISIIN TIETOIHIN MOOTTORIN TOIMINNASTA NIIN HÄVETKÄÄ)" saako tuosta hyvin selvää)

Sitten katsotaan ihan viisaasti ajateltuna asiaa. Ensinnäkin, jos mopojen sallittaisiin kulkevan tämä 65 km/h, mitä on paljon ehdoteltu, mitä siitä seuraisi? Tyytyväisyys mopopoikien osalta? Ei todellakaan. Mopoja viritettäisiin seuraaana päivänä kulkemaan sen 80 km/h ja sitten valitellaan, koska 80 km/h:n rajoitusalueella ei pysy muiden perässä ja rekat ajelee perään. Ei näin. Toisekseen, jos mopot nyt kulkisivat 30 km/h niin niiden haluttaisiin kulkevan ainakin sen 45 km/h. Jos tähän suostuttaisiin, nopeuden halu vain kasvaisi.
Kolmanneksi, ei ole mitään järkeä tehdä tällaisia adresseja. Joitakin näistä saatetaan viedä pitemmälle ja saada ihan jotain vaikutusta asiaan. Mutta ei näillä.
arto kukkonen
pieksämäki

#25 Auttaisikohan jos me

29.04.2008 01:25

autoilijat pysyttäisiin nopeusrajoituksissa."tavallinen tossumopokin on mahdollista saada kulkemaan jopa 120km/h"On se mahdollista saada kulkemaan paljon kovempaakin. Lentokentällä mitattiin vajaa 230 km/h kaksi päällä alla oli suzuki pv tossu.

Kommentoi adressia
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Tulisiko Jyrki Kataisen erota?