Yleisradion Manne-TV tuotannon hyllyttäminen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Yleisradion Manne-TV tuotannon hyllyttäminen.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

15.06.2007 22:03


tamara borg
vantaa

#2 tosi tyhmää

16.06.2007 19:49

on se hirveetä kun ite mustalainen tekee itestää pilkkaa kun eihän nii
Samuli Rask
Espoo

#3

16.06.2007 22:26

"
Odotamme romaneista ja muista vähemmistöistä kertovia:
• uutisia
• ajankohtais- ja asiaohjelmia
• komiikkaa
• dokumenttia
• elokuvaa
• opetusohjelmia
• lastenohjelmia
"

Teiltä odotetaan yhteiskuntaan osallistumista, murto-osa teistä romaneista tekee niin mutta entäs ne muut. Ei kaikki odottamalla tule! Olen omin silmin nähnyt että romani hyväksytään työelämään ja sinne myös pääsee jos halua on.
mai-brit hagert
toijala

#4 TOSI TYHMÄÄ

18.06.2007 01:19

OLisitte, ennemmin tehneet kunnon ohjelman. Vaikka jonkun mis kerrotaan miten ennen ovat kaaleet eläneet ja olleet.tää on meinaan aika raskasta kattottavaa kun mun mielestä tää ei todellakaan oo mikään hupi ohjelma täs pistetään kaaleita oikein kunnolla altalipan. Tänä päivänä monet kaaleet käyvät töissä muummuassa itse olen ollut työ elämässä yli 2 vuotta ja olen ylpeä siintä. Työkaverini pitävät minua ihan samassa arvossa eikä ole tarvinnut sossu luukulle mennä hakemaan rahaa vaan tulee joka kerta palkka suoraan tilille.
Tino Åkerlund
Kangasala

#5 Manne tv

18.06.2007 02:26

Olis parempi jos se lopetettais kokonaan... Ja se yks niistä näytteliöistä voitas laittaa sirkukseen töihi kun on niin hauska itestään
Tuhra Jouko
helsinki

#6 mannet pois ruudusta ja kaaleetkin töihin

19.06.2007 12:36


Manne-TV:ssa mannen itsensä esittämät stereotypiat eivät muodostu ennakkoluuloista, vaan kokemuksista. Ja kokemus on osoittanut kaaleiden viihtyvän paremmin sossuluukulla ja selliosastolla kuin töissä ja veroa maksamassa. Jos muutamalle kaaleelle onkin luotu hyvin pehmustettu suojatyöpaikka sen näyttämiseksi, että kaaleistakin saa veronmaksajia, kun oikein lokosan homman järjestää, ei se vielä tarkoita, että kaaleet kelpaisivat yhteenkään urakkaporukkaan.

Ravihevosesta ei saa työhevosta, eikä päin vastoinkaan.
Teemu Mustamo
kerava

#7 rasistinen ja jotain muuta...

24.06.2007 19:09

ohjelma on rsistinen romaneita kohtaan ja en tykkää siitä.
ja mun mutsi on siinä >(
Teemu Mustamo
kerava

#8 ...ja vielä

24.06.2007 19:09

en ole romani
Juho Suomi
Pori

#9 Manne-Tv:stä

28.06.2007 19:52

Manne-tv:n uudeksi nimeksi Fakta-tv...Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa (vanha suomalainen sananlasku, lienee sekin rasistinen ilmaisu tänäpäivänä vrt. maassa maan tavalla jne.). Ilta-Sanomien leijona vai lammas äänestykseen hyvä ehdotus: 3 lammasta: Suomen kansa...

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

29.06.2007 01:24


Erkka Sainio
Oulu

#11

30.06.2007 14:05

Suomi suomalaisille

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

08.07.2007 13:21


Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

10.07.2007 14:16


Johann Wolfgang Von Goethe
Grani

#14

10.07.2007 14:56

Perttu Vornanen, samaa mieltä kanssasi! Ja selvästi huomaa, että tyypilliset romaanit eivät tee mitään juuri silloin kuin pitäisi (Heh, seuraava tapaus ei liity adressiin juuri lainkaan muuten kuin romani-miehen osallisuudella.):

Muutama kuukausi sitten olin menossa R-Kioskille ja ulos juosta säntäsi (hiemassa sivuvedossa) pieni, nuori nainen boheemi-oloisine vaatteineen kantaen viittä (5) siideripulloa käsissään. Kiroillen hän hoiperteli alas liuskaa, kun yksi pulloista tipahti maahan ja kieri omien jalkojen juureen. Nostin sen ylös ja huomautin, "ettei kannata heittää pois, voit vielä tarvita sitä" pienellä sarkasmilla höystettynä. Nainen tokaisi, "et nosta se nyt äkkii, on vittu pien kiire, kuten varmaa ymmärrät!" En ymmärtänyt, ennen kuin kävelin sisään kioskille, jossa puheensorinasta erotin nuoren romanimiehen puheen parille kaverillensa "sekopääakasta", joka siis tarkoitti tuota edellistä boheemi-tyttöä. Kysäisin, mitä oli tapahtunut ja myyjä kertoi hänen vain ryöstäneen pullot ja rynnänneen ulos. Huusin "miksei kukaan tehnyt mitään!?" ja ihmiset vain kohauttelivat olkapäitään ja yksi romaneista totesi, "ettei siinä uskaltanut, ku ois voinu muija tehdä jotain" (45-50- kiloinen pieni nainen kolmelle isokokoiselle miehelle?) Ryntäsin ulos soittaen samalla poliisit paikalle ja yhytin muijan klonkkaamassa mäkeä metsään päin. Nappasin riveleistä ja pidin maassa, kunnes virkavalta oli saapunut paikalle ja otti ohjat. Asian opetus: romanit Eivät kanna moraa koko ajan mukanansa, olisivathan he muutoin jotain asialle tehneet. Tosin tyttöystäväni totesi tapauksesta, että "Kenties nuo romanimiehet tunsivat sitä boheemi-tyttöä kohtaan jonkinlaista sympatiaa, eivätkä sen vuoksi tehneet mitään." =D

Anteeksi loukkaukseni, mutta tapaus on totta, enkä halveksu niinkään tapauksen henkilöitä syntyperänsä takia, vaan tekojensa (pikemminkin tekemättä jättämisen) takia - kyseessä olisi voinut olla kuka hyvänsä, mutta tarina muistuikin mieleeni juuri romani-aiheesta.
Timo Myllymäki
Tampere

#15 Gimme a break.

15.07.2007 23:16

Mustalaisilta puuttuu itseironiaa. Vaikka Manne-TV:n sketsit ovatkin aikansa eläneet, mutta silti. Tässä ei ole kysymys minusta mistään rasismista todellakaan. Tekeehän suomalaiset itsestäänkin pilkkaa; turkulaiset, savolaiset jne.
Jade Ollikainen
Helsinki

#16 Sanasta neekeri

17.07.2007 02:17

Ennen kaikkia mustaihoisia pystyi sanomaan sanalla neekeri. se oli kutsumanimi eikä haukkumanimi. miksi siitä on nyt tullut haukkumanimi?
juuso laajajärvi
salo

#18

28.08.2007 15:03

kuulkaas nyt mannet, miettikääs että miksi teitä haukutaan ja muuta. Kattokaas sinne peiliin. Eilen salossa olin lidlissä niin siinä pihalla oli manneja. Siitä sitten meni joku poika, ja romanit huusivat sen luokseen. He pyysivät häneltä rahaa ja pioka näytti lompakkoaan huutaen " ei ole rahaa" . Mannet siinä sitten veivät sen pojan kellon.
Eero Kukkonen
Ylöjärvi

#19 Sitä paitsi

14.10.2007 13:07

IMO manne-tv:n sketsit ei naurata yhtään
Tapani Ahonen
Helsinki

#20 Nähty, kuultu ja koettu, ne mannet!

09.12.2007 03:41

Tositarina alkaa..

Kappale 1:
Olin tuolloin käynyt ensimmäisen luokan ja vietin ensimmäistä ansaittua kesälomaani. Olin saanut äidiltäni viikonloppurahaa 20markkaa ja soitin eräälle (entiselle) romaani ystävälleni, että haluaisiko hän tulla meille iltasella, kun olin saanut vastauksen, suunnistin lähintä ostaria kohden

Kaupasta päästyäni laskin, että minulla oli vielä 15markkaa jäljellä ostoksien jälkeen. Jäin kirjaston rappusille juomaan ostamaani kokista ja samalla selkäni taakse ilmestyi MANNE(tätä 'nimikettä' en vielä tuolloin skidinä/lapsena käyttänyt vielä..) samassa se kysyi onko minulla rahaa ja vastasin, että ei yhtään sinun!
Nousin rappusilta nopeasti ja lähdin juoksemaan kotia kohden, mutta tämä manne nappasi minua niskasta kiinni ja sanoi, että, jos et anna rahoja makaat sairaalassa lopun elämääsi. Lopun voitte varmasti arvata, mitä tapahtui..

Kappale 2:
Ensimmäisen kesäloman tapahtumien jälkeen kiersin mannet kaukaa. Eräänä viikonloppuna, kun oli minun seitsemänvuotis syntymäpäiväni, äitini lähetti minut hakemaan maitoa R-kioskilta. Saapuessani lähi ärrälle näin sisällä jumalattoman määrän manneja -- menin kioskiin sisään ja näin kuinka suurin osa niistä oli mennyt myyjälle puhumaan, sekä samalla peitti näkyvyyden tiskiä pidemmälle. Muut, jotka 'kiertelivät' sisällä tunkivat kaiken mikä irtosi taskuihin ja naispuoliset jättihameidensa/toppien(tai mitä nyt ikinä ovatkaan) sisälle. Olin ensin sanomassa myyjälle siitä mitä mannet tekivät, mutta mieleeni tuli se uhkaus minkä olin kuullut sinä kesänä, kun yritin pinkoa karkuun ja olin vain hiljaa kioskissa sisällä. Tämä on toistunut ties kuinka monta kertaa, mutta enään en pelkää manneja, koska nyt minulta löytyy voima, jolla puolustaa itseäni -- kuitenkin parempi pitää suu kiinni kuin saada vastaansa yhden mannen koko suku ja kaverikunta (lkm. varmasti 10 potenssiin 10 vähintäänkin).

Kappale 3:
Monen monta kesää oli vierähtä nyt ja koska kuljen paljon junalla, niin oli sieltä kertynyt negatiivista materiaalia vino pino. Niiden monien kesien aikana olin huomannut kuinka mannet matkustavat pummilla varsin 'taidokkaasti'. Tarkastajien sattuessa paikalle pari lipun ostanutta mannea jää tukkeeksi yhden aulan oviaukkoon ja kaivavat lippujaan taskuistaan mahdollisimman hitaasti. Samalla loput 'jengistä' siirtyvät takavasemmalle ja jäävät seuraavalla pysäkillä pois. Toinen tapa, jolla he ovat 'blockanneet' tarkastajien pääsyn muiden luokse on asettumalla jälleen kerran oviaukkoon ja alkaen riitelemään tarkastajien kanssa tähän malliin: "kyl me saadaan olla tässä, täähän on vapaa maa ja meillä on nää liputkin -- ootteks te jotain rasistei, häh".

Jos alkaisin tähän kirjoittamaan kaikki negatiiviset kokemukset tästä ryhmästä, joita monet suomalaiset kutsuvat mm. manneiksi, niin istuisin tässä kirjoittamassa pitkälle yli toista-sataa tuntia.

Pahoittelen, jos satuin rikkomaan jonkun tuohon ryhmään kuuluvan oma-/itse- tuntoa (jos sellaisen omistaa) tai loukkaamaan jollain tavalla. Nämä ovat tositarinoita, eivätkä mitään satuja!

Ps. En näe mitään syytä, miksi MANNE-TV pitäisi lopettaa.

#15 Gimme a break.
Mustalaisilta puuttuu itseironiaa. Vaikka Manne-TV:n sketsit ovatkin aikansa eläneet, mutta silti. Tässä ei ole kysymys minusta mistään rasismista todellakaan. Tekeehän suomalaiset itsestäänkin pilkkaa; turkulaiset, savolaiset jne.
Timo Myllymäki (Tampere, 15.7.2007 23:16)

Täyttä asiaa Timo!

Pps. pahoittelen kirjoitus-/kielioppivirheitä!
Tapani Ahonen
Helsinki

#21 Jäi hieman juttua välistä..

09.12.2007 03:46

Näin kirjoitti adressin tekijä perusteluihin: "he ovat kaikki työtä vieroksuvia, he pettävät pääväestön edustajia kaikissa yhteyksissä, he valehtelevat ja varastavat."

Kiitän kirjoittajaa lainauksesta!
Paulster stedlarsdos
helsinki

#22

29.12.2007 15:18

En ole itse nähnyt koskaan mannea töissä ja helsingissä asun. Ohjelma oli kyllä niin vääristetty, siihen olisi pitänyt kuullua veittet ja veljet.
jani viitanen
paltamo

#23 tylsää buuu buuuuu

13.01.2008 19:16

tosi tyhmää joku manne tv nyt pois ruudusta ja nopeeta!
Janne Leppänen
Tampere

#24 Valkoisten ääriantirasismi

27.03.2008 16:52

Noniin, Manne-tv:n nimi vaihdettiin Romano-tv:ksi. Syy? Ei se, että ns. mannet sanoivat ohjelmaa rasistiseksi. Ohjelman ohjasi "manne", käsikirjoitti "manne", sarjassa näyttelivät "mannet", ohjelmaa piti rasistisena nimenomaan me valkoiset. Samoin kaikki lakupekat, eihän mustatkaan siitä loukkaantuneet, vaan valkoisille on nyt muodissa olla ääriantirasisteja. Sitä paitsi miten Manne-TVn tekijät voisivat tehdä itseään kohtaan rasistista ohjelmaa?
Ano Nyymi
Porvoo

#25

27.01.2009 18:24

Allekirjoituksia alle 1000, eli onnea vaan yritykselle ^^