Vastalause koskien tuulivoimaloiden rakentamista Kemiönsaarelle

Kimitobo

#26 Kaavaluonnos nähtäville

25.10.2012 12:58

Nyt kannattaa vaikuttaa! Tekninen lautakunta asettaa kaavaluonnos nähtäville. Kokous pidetään 23.10.2012.
Nu gäller det att påverka! Tekniska nämnden sätter till påseende delgeneralplanen. Mötet hålls 23.10.2012.

TL 23.10.2012 § 222 - Käännös
VALMISTELU (kaavoitusarkkitehti Åke Lindeberg)
Tekninen lautakunta on 22.3.2011 § 57 päättänyt panna vireille osayleiskaavan Lövbölen
tuulipuistoa varten. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) on hyväksytty
24.5.2011 § 112. Kilpailuttamisen jälkeen Ramboll Finland on valittu kaavoituskonsultiksi
16.6.2011 § 173.YVA ohjelma on hyväksytty 26.1.2012. YVA raportti (perusselvitykset), jotka myös ovat yleiskaavaluonnoksen perustana, on valmis.

Nyt on esillä kaavaluonnos siihen kuuluvine perusselvityksineen valmiina asetettavaksi
nähtäville osallisten kuulemista varten MRL 62 § mukaisesti.

Viranomaislausunnot tulee pyytää OAS kohdassa 4.2 olevan viranomaisluettelon mukaisesti.

EHDOTUS (infrapäällikkö Roger Hakalax)
Tekninen lautakunta päättää seuraavasti:
1. Hyväksyy kaavaluonnoksen (liite § 222/1) ja päättää asettaa kaavaluonnos liitteineen
(liite § 222/2) nähtäville vähintään 30 päiväksi MRL 62§ mukaisesti, ja kuuluttaa
sen. Kaavaluonnos asetetaan nähtäville Kemiön ja Taalintehtaan kunnantoimistoissa,
Västanfjärdin kirjastossa sekä kunnan nettisivuilla.
2. Viranomaislausunnot pyydetään OAS kohdan 4.2 viranomaisluettelon mukaisesti.

PÄÄTÖS
Kai Ylikoski

#28 Saaret täyteen hyrriä?

11.11.2012 19:08

Kuvastaa suurta typeryyttä ja pelkkää ahneutta tunkea rajallisen luonnon omaavat saaret täyteen tuuliturbiineja. Kaskisissa samankaltaisia suunnitelmia.
http://www.adressit.com/ei_tuulivoimaloita_kaskisiin

Vieras

#29 Vindkraft "vindmøller" er en stor feilsatsing

28.11.2012 22:10

Hei!
Flere Norske professorer i klimaøkonomi som kan mye om vindmøllene mener vindkraft er kostbar og formålsløs og har ikke økonomisk bærekraft og er en stor feilsatsing.
Vindmøllene vil gi varige og uopprettelige skader på natur og kulturlandskap, og kan bli stående som monumenter over en gigantiske kunnskapsmangl.
Jeg mener derfor det nå er på tide å gjennomgå og revurdere den samfunnsøkonomiske og klimapolitiske begrunnelsen for støtten til vindkraft før skadevirkningene av denne politikken har blitt for ødeleggende.

Vindmøller er ødeleggend for vilt, fugler og kommende generasjoner.



J.E.

#30 Saariston kauneus

29.11.2012 17:10

Monipuolinen ja kaunis raaristoluonto on ollut vuosisatoja ihmisten silmän ilona sekä antanut mahdollisuuden kokea luonnonrauhaa myös eteläisessä suomessa.Saariston arvo on tiedosteettu ja sitä on pidetty arvossa..tähän asti.Tämän päivän arvoista suurimmat ovat itsekkyys ja armoton taloudellisen kasvun tavoittelu muista arvoista piittaamatta.Kemiönsaari on osa arvokasta saaristoamme eikä massiiviset teollisuusrakennukset kuulu sinne.
Tuuli tuo elämää sekä voimaa

#31 Tuulivoima tuo elämää sekä kaunistaa

30.11.2012 17:38


Olkaamme iloisia kun saamme hitaasti pyöriviä tuulimyllyjä
kaunistamaan yksitoikkoisen tyhjää ikään kuin kuollutta taivaan rantaa.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

02.12.2012 02:33


Jan

#33 Uskottavuus

02.12.2012 02:44

Ely-keskusten mukaan massiivisten teollisuuslaitosten aiheuttama haitta luonnolle on lähes olematonta.Tämän suurteollisuutta suosivan propakanda laitoksen tehtävä on todistaa kansalaisille, ettei ihmisen toimista aiheutuva ympäristön pilaaminen ole todellisuutta maassamme.
Jan

#34 Tulevaisuus

13.12.2012 16:45

Päättäjissä on paljon vanhenevia egoisteja joiden ainoa tavoite on omien taloudellisten etujensa valvominen.Myös nuorilla ja lapsilla on oikeus nauttia saariston rauhasta ja kauneudesta, nyt ja tulevaisuudessa.Saaristomme ei ole myytävänä.Turbiinihankkeet pois Kemiönsaarelta
arvaa huviksesi?

#35 Kyllä tänne tuulivoimaa voi tulla

08.01.2013 20:17

Se on se ja sama jos joku hurriporvari ulisee kun tuulimyllyjä tulee tiluksille
Aito luontomies

#36

08.01.2013 20:27

Birdlife on todistettavasti (poliisiilmoitukset tehty) kaatanut puista ainakin kaksi merenkotkan pesää poikineen rengastushommissa! Monestako ei tiedetä? Högsåran tuulivoimaloiden keskelle on peseytynyt merenkotka sen jälkeen kuin tuulimyllyt tuli! Kumpi on vaarallisempi luonnolle?
Joachim

#37 Toivottavasti linkki toimii

30.01.2013 23:11

A.G.

#38 Maisema

15.02.2013 11:27

ELY-keskuksen mukaan Kotkan kaupungin maisema kärsii oleellisesti jos sen läheisyyteen rakennetaan tuulivoimaa.Myös melusaastetta voisi tulla liikaa.ELY-keskuksen mielestä saaristomeren kansallispuiston läheisyyteen sijoitettavat tuulipuistot eivät aiheuta oleellista haittaa maisemallisesti ja ääntäkin muuten niin hiljaiseen saaristoon mahtuu.
HESE

#39 PARASTA TUOTTOA

15.02.2013 12:23

Olisko ydinvoimala kemiöön parempi vaihtoehto. No eiköhän sekin joskus vielä onnistu, mutta tuulivoima on hyödytön, jos sitä ei saa rakentaa niille parhaitensoveltuville alueille. Tietenkin ne ovat isoja ja näkyvät kauaksi. Suomessa on muuttolintuja ja yleensäkin lituja myös muuallakin kuin kemiössä. Ei se kemiö ole sen poikkeuksellisempi luonto arvoiltaan kuin mikään muukaan rannikkoalue, ainoastaan siellä on paremmat tuuliolosuhteet, jotka on erittäin hyvät juuri tuulivoimaloille ja vuotuinen korkeampi lämpotila puoltaa rakentamista myös voimaloiden vähäisemmän huoltotarpeen takia. Siksi niitä täytyisi rakentaa eniten sinne, Missä niiden tuotto on paras mahdollinen, eli kemiö.

Vieras

#40 Re: Vindkraft "vindmøller" er en stor feilsatsing

17.02.2013 19:12

Aleksi

#41 Kemiönsaari

01.03.2013 10:49

Ehdoton stoppi Kemiönsaaren typerille teollisuusalue suunnitelmille.Myös muut saaristoalueet rauhoitettava ihmisten häikäilemättömiltä luontoa tuhoavilta suunnitelmilta.

Vieras

#42 RUPELIT KEMIÖÖN

01.03.2013 13:39

Rupelit vain pyörimään Kemiöön ja kaikkialle missä niistä saatava tuotto on paras mahdollinen. Turun ulkosaaristokin olisi myös erittäin hyvä tuulinen paikka, mutta saaristossa huolto ja rakentaminen olisi vaikeampi toteuttaa. Elkääpä vastustelko koko Suomen kehitystä siellä Kemiössä. Ei Kemiö ole mikään harvinainen puhdas luontoalue, vaan ainoastaan vanha likainen satama-ja teollisuus alue, jossa ei lisä vahinkoa eikä muutakaan haittaa voi enään tulla ainakaan tuulienergian rakentamisesta ja sen toiminnasta. Tuulienergia ei tuhoa ympäröivää luontoa eikä ole muutenkaan haitallista missään. Ne muutamat asukkaat ei voi vastustaa koko Suomen puhdasta ja ympäristö ystävällistä energian tuotantoa jolle on suuri kysyntä ja tarve.
kari kuosma, arkkit SAFA/ATL, sommarboende och Kimitohöguppskattare

#43 Lyhytnäköistä ja tuhoisaa tuulimyllyjen kuntapolitikkaa. Tehdäänpä toisin !

16.03.2013 15:26

Kemiönsaarten kuntaimagoa on vuosikymmeniä kehitetty ja markkinointiviestitty pienimittakaavaisena luonnonarvoja vaalivana saaristokuntana, jonka ydin on sen puhtaissa saaristolaismaisemissa, -tunnelmissa ja-miljöissä. Kuntana, joka tarjoaa niin pysyvälle asuinkannalle, tänne muualta "till lugn,natur och ro" muuttanelle kaupunkilaisille, sekä jatkuvasti kasvaneelle kesäasukkaiden määrälle sen omailmeisen, aktiivisen ja jatkuvastikehittyvän sopivamittakaavaisten palvelujen ja rauhaisan saaristolaiselämän ja -luonnon puitteet. Nämä ovat ne arvot, joille kunta on rakennettu,ja joille se tulee rakennutaman,ja sellaisenaan ja viisaastikehitettämän.

Tuulipuistohanke sen laajuudessa että tuulilaitteistojen megalomaniudessaan ja kaikkine Suomessa kuin ympärimaailmaa todettuine häiriöineen näin lähelle ja miljöön sisäänrakennettuna niin saaremme ilmeessä sen sisällä, sen taajamakeskuksissa kuin pienkylissä tai kesähuviloiden on lyövä täydellisesti korville vuosikymmeniä johdonmukaista rakenettua ja vaalittua kuntaimagoa ja Kemiönsaarten tärkeimpiä niin henkisiä, miljööllisiä kuin taloudellisia arvoja, ja tuotannontekijöitä. Valitsemalla tällainen ratkaisu kunnan talouspolitiikkaan ja ansaintalogistiikkaan kertoo päättäjien valitettavasta harkitsemattomuudesta, ehkä ymmärrettävästi myös epätoivoisesta kunnan talous- ja työllisyystilanteen hätäisestä äkkikorjausliikkestä. Mikäli näin toimittaisiin, rakentamalla kertakaikkiaan Suomen ainutlaatuiseen saaristoomme satojen kilometrien päähän näkyvä ja kohoava voimalaitos ja teollisuustornistoilme, seuraukset ovat fataalit. Samalla siten tuhoamalla ja heittämällä hukkaan sekä vuosikymmenten kaikki mm taloudelliset kunnan ja yksityisten niin taloudelliset kuin muutkin panostukset saaremme arvoissa ja imagossa. Selviö on se, että Kemiönsaaren vetovoimaisuus, niin tänne suuntautuvana kiinnostuksena, ihmisten tänne hakeutumisena, uusina työpaikkoina ja kesäasuntoina, kesäveneilynä, palveluina näivettyisivät kumuloituvalla tavalla; aiheuttaen jyrkän alaslaskun kunnan asukasluvussa, työttömyyslukujen huikean kasvun, poismuutot ja autioitumisen. Kuka itsetuhoista seinäruusua hakee, jos kauniimpaa on muualla? Niin ympärivuotisen kuin aktiivisen kesäasujamiston suhteen. Ilmiö on todellisuutta niin kotimaassaamme kuin ulkomailla, karmeista esimerkeistä ei ole puutetta. Halutaanko siis ehdoin tahdoin ajaa saaremme lopullisesti polvilleen? A´la Saariston Kainuu tai valitettavasti selkämaittemme näivettyvät kunnat? Tätäkö halutaan?

Viisas kuntapolitiikka havannoi kuntansa vahvuudet, kehittää ja vaalii niitä, ja taloudenhankinnassaan ja kehittämisessään pitää johdonmukaisesti valitut ja pitkäänhyödynnetyt arvonsa, ja toimii niiden mukaan. Mikäli taloustilanne, työllisyys, vetovoimaisuus, kunnan aktivointi edellyttävät voimakkaita toimenpiteitä, ne tehdään pitkäjänteisellä viisaudella eikä poukkoilevilla harkitsemattomilla operaatioilla, jotka koettavat ratkaista asian itse asiassa lyöden jalat alta itseltään,ja ajamalla kunnan tilanteen entistä syvempään ahdinkoon.

Viisas kuntapolitiikka kehittää kuntansa elivoimaisuutta, ja tulevaisuutta maltilla ja harkiten, ja etsien sen parhaan rikkauksien, olemuksen, imagon ja arvojen mukaisia ratkaisuja niin taloudelliseen kuin muuhunkin kuntansa kehittämiseen. Jos ja kun kuntapohja tarvitsee taloudellista lisärahoitusta ja työpaikkoja, teollisuutta selvitäkseen ja selvitäkseen yhä paremmin tulevaisuudessa; ne ratkaisut haetaan jo pysyvät arvot ja imagoarvot säilyttäen ja rinnan niiden kanssa, että ne sopivat linjaan ja miljööseen. Kemiönsaarella tämä esim. voisi tarkoittaa imagonmukaista pienimittakaavaista ja kohtuullista teollisuutta, jalostusta jne, esim Suomen muutenkin tulevaisuuden vahvaksi linjaksi valittua moninaista tännesopivaa ja täältäponnistavaa esim bio-, cleantech alan toimintaa ja sen myötä mm tutkimusta. Suomen saaristomeri, sen miljööt, ja puhtaus ovat ainutlaatuisia maailmankin puitteissa. Hyödynnettäköön niitä niiden omien arvojensa kautta, niistä ponnistaen ja voimavarat viisaasti jatkojalostaen.

Vanha sanonta sanoo, että vain hullu sahaa oksansa, jolla istuu.
Eivät tuulimyllyt ja puistot pysyviä työpaikkoja kuntaan luo nimeksikään, mutta viisas kuntapolitiikka omia arvojaan kunnioittaen ja niistä ponnistaen - ihan omia parhaita kruununjalokiviänsä myymättä - pystyy tällaisen hetkeksilämmittävän hätäratkaisun sijasta etsimään sellaisen ratkaisumallin kunnan taloudelliselle tilanteelle ja järkiperäiselle tulevaisuuden kehittämiselle, joka kunnioittaa, säilyttää ja vain jalostaa kunnan valittuja ja luonnostaan syntyneitä vahvuuksia.

Tuulipuistojen paikka on siellä, missä muut maisema, kulttuuriarvot jne eivät joudu sen alttarille. Saavutettu teho ja hyöty ovat minimaaliset - mutta itselletehdyt haitat megalomaaniset.

Nyt on viimeinen hetki korjata tämä suuri lyhytnäköisyyss ja ajattelemattomuus - ja suunnata kunnan päätäntäpolitiikka sellaisille urille, missä saaremme omat vahvuudet käännetään voitoksi ja hyödynnetään, esim uudenlaisten vaikka vain bio-, clentech-, energia-, uudelleenkäyttö-, jätteiden biojalostuksen keinovarat. Hyödynnettäviä tyhjiä teollisuushallejakin on sopivasti tarpeeseen, valtiovalta ja EU esim ajavat voimakkasti tällaisten alojen kehittämistä ja rahottamista.

Mikäli oleva kunnanjohto ei näin selkeää asiaa ymmärrä, silloin on se syytä vaihtaa ja välittömästi. Ja sen päättävät kuntalaiset.
















Karhunpalvelus

#44 Re: Lyhytnäköistä ja tuhoisaa tuulimyllyjen kuntapolitikkaa. Tehdäänpä toisin !

17.03.2013 11:37

#43: kari kuosma, arkkit SAFA/ATL, sommarboende och Kimitohöguppskattare - Lyhytnäköistä ja tuhoisaa tuulimyllyjen kuntapolitikkaa. Tehdäänpä toisin !

Sirkka Lehdolle Suomen Leijonan ritarimerkki

Eläkkeelle jääneelle maakunta-arkkitehti Sirkka Lehdolle myönnettiin Suomen Leijonan ritarimerkki 6.12.2012. Olisiko Satakunnan maakunta-arkkitehti laatinut myös tuulivoimakaavoja esim. Kivikylän metsiin, suojelluille alueille, Unescon Sammallahdenmäen maailmanperintökohteen viereen? Köyliön Lallin valtakunnallisesti arvokkaaseen maisemaan, Kellahti - Lyttylän rakennettuun kulttuurimaisemaan...?

http://www.satakuntaliitto.fi/satanen.aspx?taso=2&id=965#.UUQ1eNRdAPk.google_plusone_share

Bekämpa klimatförändringarna

#45 Re: Lyhytnäköistä ja tuhoisaa tuulimyllyjen kuntapolitikkaa. Tehdäänpä toisin !

17.03.2013 14:11

#43: kari kuosma, arkkit SAFA/ATL, sommarboende och Kimitohöguppskattare - Lyhytnäköistä ja tuhoisaa tuulimyllyjen kuntapolitikkaa. Tehdäänpä toisin !

"Bill Gates har nyligen sagt att han vill se en utökad användning av kärnkraft i världen i ett försök att begränsa klimatförändringarna." "Kloka synpunkter från Bill Gates! Det finns fortfarande hopp om att även Sverige skaffar sig en vettig energipolitik och överger det misslyckade "tyska" konceptet!" Saksan mallia usein meilläkin tyrkytetään, heidän oma kritiikki on voimistunut siinä määrin, että muutosta energiapolitiikkaan vaditaan jo niiltäkin tahoilta, jotka aikaisemmin kannattivat aurinko- ja tuulienergian lisäämistä! Kun Saksan tuulivoimaloista ovat 90 % olleet vielä alle 100-metrisiä voimaloita, meillä kaavaillaan 200-metrisiä voimaloita asutuksen liepeille, ilman mitään tietoa ympäristöhaitoista.

Kvar står enkla fakta
som att sol- och vindkraft inte lett till stängning av ett enda fossilkraftverk i Californien,
som att vid framställning av solceller släpps ut långt mer kraftfulla och seglivade klimatförändrande ämnen än koldioxid,
som att fossileldningens utsläpp som följer i sol- och vindkraftens spår dödar långt fler än någon annan energikälla

http://www.energinyheter.se/2013/03/gates-vill-bek-mpa-klimatf-r-ndringarna-med-mer-k-rnkraft?utm_source=Paloma&utm_medium=Newsletter&utm_campaign=Nyhetsbrev+-+Energi+-+Gates+vill+bek%C3%A4mpa+klimatf%C3%B6r%C3%A4ndringarna+med+mer+k%C3%A4rnkraft#.UUQqT6KM7TE.google_plusone_share

A.J.

#46 Re: Lyhytnäköistä ja tuhoisaa tuulimyllyjen kuntapolitikkaa. Tehdäänpä toisin !

19.03.2013 00:46

#43: kari kuosma, arkkit SAFA/ATL, sommarboende och Kimitohöguppskattare - Lyhytnäköistä ja tuhoisaa tuulimyllyjen kuntapolitikkaa. Tehdäänpä toisin !

Kun kuulin tuulipuistihankkeista en ensiksi uskonut niitä todeksi,niin järjenvastaisia ne ovat.Mutta Kemiönsaaren kunnanjohto puoltaa niitä ja ihan tosissaan ilmeisesti.Onko nämä suunnitelmat degeneraation vai törkeän ahneuden tuotosta vaiko molempien..Päättäjät vaihtoon ja nopeasti ei edesvastuuttomien henkilöiden voi antaa päättää kokosaaren puolesta.Edelliselle kirjoittajalle täydet pisteet.

A.S.

#47 Wrethalla 19.3.2013 Kemiö,museotie klo 17-20

19.03.2013 08:40

Tänään Kemiönkunta järjestää tilaisuuden,jonka tarkoitus on todistaa tuulivoiman soveltuvuus Kemiönsaareen.Ajankohta on järjestetty niin ,että mahdollisimman harvat ulkopaikkakuntalaiset voisivat osallistua tapahtumaan.Toivottavasti meitä jotka haluavat estää saaren tuhoamisen on kuitenkin mahdollisimman paljon paikalla.EI TUULIVOIMAA KEMIÖNSAAREEN !
Joachim von Flittner

#49 Lentoestevaloista

09.04.2013 16:41

Tässä pari linkki jotta saatte käsitystä millaisista lentoestevaloista on kyse. Kemiönsaari tulee olemaan kun mikäkin teollisuusalue

http://cdn1.hssmedia.fi/Newsmedia/2012/11/27/710/WMf5f5f532.jpg

Tässä vielä huonolaatuinen videopätkä mutta saa selvää
http://www.youtube.com/watch?v=QktbzymUvGs&feature=plcp
Ija Rönnqvist

#50 Re: Lentoestevaloista

09.04.2013 22:40

#49: Joachim von Flittner - Lentoestevaloista

Varsinkin tuo Haminan videopätkä pitää näyttää kunnanvaltuutetuille täällä Kemiössä. Järkyttävä.