Opettajien lomautukset peruttava!!!!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Opettajien lomautukset peruttava!!!!.

Didaktikko

#1 Ensimmäiset kouluvuodet luovat perustan oppimiselle

26.08.2012 23:43

Ensimmäiset kouluvuodet luovat perustan oppimisen väinetaidoille: luku-, kirjoitus-, laskutaidolle sekä sosiaalisille taidoille. Siksi alkuopetukseen tarvitaan pätevimmät opettajat. Lasku tämän kehitysvaiheen laiminlyömisestä tulee yhteiskunnalle kalliiksi. Mikään tuki- tai erityisopetus ei voi myöhempinä vuosina paikata tässä kehitysvaiheessa syntyneitä vaurioita.
JMJS

#2

27.08.2012 01:18

Lapsista ja nuorista ei saa säästaa, Suomen ja Salon tulevaisuus, henkilöstömenoista kun tingitään löytyy helposti muualta tingittävää!

https://www.facebook.com/JaniSalomaaSalonKaupunginValtuustoon
Kirveellä töitä

#3 Turvallisuus

27.08.2012 07:49

Taaskaan ei ajatella lapsen parasta!
Hani

#4 Lomautukset

27.08.2012 14:03

Olisi mielenkiintoista tietää miten on kaupungin virkamiehien lomautukset tahi osallistuuko kaupunginjohtaja lomautukseen. Ja kannattaisi ottaa selvää rikkooko Salo perusopetuslakia.

Kunta on velvollinen järjestämään sen alueella asuville oppivelvollisuusikäisille perusopetusta sekä oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuonna esiopetusta. Lisäksi kunta on velvollinen järjestämään oppivelvollisuuden alkamisvuonna esiopetusta 25 §:n 2 momentissa tarkoitetun pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä oleville lapsille ja niille lapsille, jotka 27 §:n mukaisesti aloittavat perusopetuksen vuotta säädettyä myöhemmin. Kunta voi järjestää tässä laissa tarkoitetut palvelut itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa taikka hankkia ne 7 tai 8 §:ssä tarkoitetulta perusopetuksen järjestäjältä. Kunta voi hankkia esiopetuspalvelut myös muulta julkiselta tai yksityiseltä palvelujen tuottajalta. Kunta vastaa siitä, että sen hankkimat palvelut järjestetään tämän lain mukaisesti. (23.12.1999/1288)
järkevä

#5 oma vastuu

27.08.2012 14:21

voihan tuon parin viikon opetuksen järjestää kotonakin, niin on moni Suomessa tehnyt pitemmäkin aikaa.
Viikko on kuitenkin lyhyt aika, moni käyttää jo etelänlomaan sellaisen ajan, eikä silloin yhtään mietitä että miten kaupunki palvelut järjestää, kunhan vaan itse päästään lomalle.
Vähän vastuuta itsellekin, kaupunki on nesteessä nyt. Opettajatkin voisivat olla syysloman ja osan kesälomaansa lomautettuna, itsekkyys sielläkin voittaa.
Hani

#6 Re: oma vastuu

27.08.2012 14:36

#5: järkevä - oma vastuu

Miten järjestää kotiopetus, jos kummatkin vanhemmat töissä?

Hani

#7 Ja etelänlomista

27.08.2012 14:42

Ja itse en ole ikinä lapsiani vienyt kouluaikana lomalle. Ja meitä vastaavia vanhempia on paljon. Sitä varten on viralliset lomat.
Ja pitääkö meidän ottaa vastuuta siitä, että kaupungin johdossa on ihmisiä jotka ovat käyttäneet rahoja miten sattuu. Me kuntalaiset kuitenkin ne rahat sinne kassaan tuomme. Ja siksi meidän ei pitäisi tilanteesta kärsiä. Kyllä se nöyryys pitäisi nyt löytyä kaupungin johtoportaasta.

Täti

#8 Pienet lapset maksajina

27.08.2012 15:26

Kahden viikon sijaisuus sinänsä ei ole varmaan se isoin juttu, vaan nimenomaan mielestäni tässä se, että yksi luokka joutuu ottamaan vastaan uuden opettajan kahden viikon välein. Miten tälläisessä tilanteessa pystytään havaitsemaan oppimishäiriöt, koulukiusaamiset, huolet ja murheet mitä lapsilla voi olla. Millä voidaan vakuuttua siitä, että arkakin lapsi pystyy tuomaan itsensä esiin luokassa ja miten varmistetaan, että lapsi tuntee olonsa turvalliseksi oppimistilanteessa, jos melkein joka viikko eri opettaja...
kakkosluokan oppilaan täti

#9 Re: oma vastuu

27.08.2012 15:33

#5: järkevä - oma vastuu

Et ehkä huomannut, että tässä tapauksessa ei olisi kyse kotiopetuksen järjestämisestä viikoksi tai kahdeksi vaan lähes kolmeksi kuukaudeksi..

äiti myös

#10 Re: Pienet lapset maksajina

27.08.2012 16:26

#8: Täti - Pienet lapset maksajina

Opettajat vaihtuu, hoitajat ovat jo vaihtuneet päiväkodissa, kyllä lapset tottuu muutoksiin jotka eivät kuitenkaan jatku koko kouluajan, vain korkeintaan 3 kk.

Salossa nyt vaan on tämä suuntaus menossa, keskijohtoa olisi voitu lomauttaa, ei olisi kärsineet lapset ei vanhukset.

Toivottavasti jatkossa lomautukset kohdistuu oikeisiin kohteisiin.   Onneksi on vaalit, nykyisiä päättäjiä EI kannata äänestää.

Lakia noudatettava, mutta järki käteen

#11 Lakia noudatettava

27.08.2012 18:55

Varsinaisessa adressissa kirjoitettiin "...lain mukaan, jos kaikki opettajat lomautetaan ei tuona aikana saa palkata sijaisia". Eikö koulun / kaupungin tule noudattaa lakia? Ts. jos opettajia on lomautuksella EI sijaisia tms. SAA palkata. Tässä suhteessa olen kaupungin puolella, laki on laki ja sitä on noudatettava. Oma ehdotukseni olisi että yksi lomautetuista toimisi loppu lukukauden opettajana. Jos eivät muuten keksi kuka opettajista saa pitää työnsä loppu vuoden ja ketkä eivät (eli loput lomautuksella), niin vetäisivät vaikka pitkää tikkua. Näin olisi vain yksi opettaja loppu lukukauden eikä lakia rikottaisi.

Ei voi kauhalla antaa jos on lusikalla saanut

#12 Koululaiset heitteillä ja päiväkoti-ikäiset heittopusseina?

27.08.2012 23:11

Lapset ovat ensisijainen Salon kaupungin säästökohde. Myös pienet lapset joutuvat koville, kun ensin perhepäivähoitajat on tarkoitus lomauttaa, niin, että pienet, pääsääntöisesti alle kolmevuotiaat, jopa aivan pienet vauvat joudutaan viemään hoitoon suuriin 21 lapsen päiväkotiryhmiin. Tämän jälkeen on päiväkotilasten vuoro. Onko tämä hetkellinen säästö kaiken tämän arvoinen? Hyvästi Vihreä Salo. -Väri on pikemminkin likaisen harmaa!!
Kummastunut

#13 Re: oma vastuu

28.08.2012 14:40

#5: järkevä - oma vastuu

Ymmärtääkseni nyt kyseessä ei ole vain yksittäinen 2 viikkoa. Kyseisellä luokalla ei ilmeisesti ole pysyvää opettajaa koko loka-joulukuukausina ja tämä on varmasti opetusta häiritsevä tekijä. Varsinkin kun kyseessä ovat pienet 2. luokkalaiset. Kyseessä ei muutenkaan ole vain 2 viikkoa jokaista luokkaa kohden, sillä jos yksi opettaja on poissa siirtyvät oppilaan jonkin toisen opettajan opetettavaksi, joka tuskin olisi ollut ilman töitä ilman tätä luokkaa. Eli luokkia joudutaan yhdistelemään koko lomautusten ajan ja aina on jokin iso ryhmä, jossa opetus varmasti häiriintyy. Opettajia myös vaaditaan suunnittelemaan myös lomautuksen ajan opetus ja tämä taas on opettajia kohtaan väärin: he siis joutuvat tekemään osan työstään myös lomautuksen aikana. Ei telakkatyöläinenkään joudu työhön lomautuksensa aikana.

Kummastunut

#14 Re: Lakia noudatettava

28.08.2012 14:43

#11: Lakia noudatettava, mutta järki käteen - Lakia noudatettava

Opettajat lomautetaan kukin 2 viikoksi, joten yksikään opettaja ei ole "vapaana" opettamaan kyseistä 2. luokkaa koko lukukautta vaan heillä on normaalisti omat työnsä hoidettavanaan.

Koskee kaikkia

#15 Re: Re: Lakia noudatettava

28.08.2012 17:23

#14: Kummastunut - Re: Lakia noudatettava

Lomautukset koskevat kaikkia Salon kaupungin työntekijöitä, myös virkasuhteessa olevia. Jos on sitoutunut pitämään tämän vuoden puolella 10 palkatonta vapääpäivä, ei joudu lomautetuksi. Muussa tapauksessa peli on selvä. Kaupunginjohtajamme osallistuu näihin talkoisin yhtä lailla muiden kanssa.

 

Rami

#16

28.08.2012 18:15

Säästä tänään euro, maksa myöhemmin vitonen seurauksista! Onpa taas vastuullista ja pitkäjänteistä toimintaa päättäjiltä!
Ymmärrystä hoi.

#17 Naurettavaa pelleilyä

28.08.2012 18:16

Nämä adressit ovat naurettavaa pelleilyä. Jälleen yksi osoitus siitä, että kaikki muu on suotavaa, kunhan ei kohdistu minuun itseeni tai pikku lapsoseeni. On se kumma, kun ei mene ihmisten kalloon, että tässä Salon tilanteessa joudutaan joustamaan ja jostain luopumaankin. Säästämistoimet koskettavat ihan jokaista. Vaihtoehto on tietysti, että veroprosentti nostetaan lähelle kolmeakymmentä. Ja taas on valitusvirsi suuri. Eiköhän ne äidin pikku kullat säily hengissä vaikka varsinainen ope onkin pari viikkoa lomautettuna.
Se olisikin liian helppoa.

#18 Re: oma vastuu

28.08.2012 18:19

Ei lomalla olijaa voi lomauttaa... Lomalla on työnkeskeytys,jos ei oletöissä ei voi lomauttaa.

Rami

#19 Re: oma vastuu

28.08.2012 18:19

#5: järkevä - oma vastuu

Otapa asioista paremmin selvää. Voisit tarkastella opetustoimen kustannuskehitystä opettajien palkkauksen osalta ja mieti sitten onko opettaja vastuussa jos Salo on kusessa!

Yksi Salolainen

#20 Re: Naurettavaa pelleilyä

28.08.2012 20:31

#17: Ymmärrystä hoi. - Naurettavaa pelleilyä

Kannattaisko ihan kuule lukea koko adressi ensi ja myös ymmärtää mitä siinä sanotaan. Nämä äidin pikku kullat olisivat 3kk ilman opettajaa, onkohan sillä vissiin ero tuon parin viikon sijaan?

juupa juu

#21 Re: Re: Naurettavaa pelleilyä

28.08.2012 22:14

#20: Yksi Salolainen - Re: Naurettavaa pelleilyä

sijaisopettajan sopimusta voidaan jatkaa nyt, ei ole laitonta eikä silti tarvitse kaikkien opettajien lomautuksia perua.

turha haloo helposta asiasta, koulutoimeen puhumaan, heti.

Vastauksia odotellessa

#22 Re: Re: Re: Naurettavaa pelleilyä

29.08.2012 16:03

#21: juupa juu - Re: Re: Naurettavaa pelleilyä

Koulutoimeen ollaan oltu yhteydessä eikä vastauksia epäselvyyksiin ole tullut. Johtajat osaavat olla teillä tietymättömillä kun pitäisi kantaa vastuuta. Eivät ehkä itsekään vielä tiedä miten homma hoidetaan.

Hani

#23 Lapset ilman opettajaa

29.08.2012 18:18

Hmm joskus tuntuu, että muutama muukin täällä kommentoinut on joutunut olemaan ilman opettajaa, koska luetun ymmärtäminen huonoa. Miten vaikeaa on ymmärtää se tosiasia, että kaikki lapset eivät edisty samaa tahtia koulussa ja joillekuille kaksi viikkoakin ilman kunnon opetusta tekee hallaa ja esim eräässä koulussa ensin on eka luokka ilman opea kaksi viikkoa ja sitten toka luokan ope pois kaksi viikkoa. Ja kumpikin ope opettaa kahta luokkaa kun toinen lomautettuna eli kuukausi ilman kunnon opetusta.
Mutta hei kuhan päästään plussan puolelle taloudessa, niin rakennetaan lisäsiipi kaupungintaloon ja kaikille torkkupeitot. Mitä väliä lapsista.
Mustamäen rehtori

#24 Re: Re: Re: Lakia noudatettava

29.08.2012 22:47

#15: Koskee kaikkia - Re: Re: Lakia noudatettava 

Kommentin lähettäjä ei liene huomannut, että hänenkin ehdottamassaan tapauksessa opettaja on poissa sen kaksi viikkoa. Kuka silloin luokkaa opettaa?

"puistojuristi"

#25 Re: Re: Re: Naurettavaa pelleilyä

29.08.2012 22:56

#21: juupa juu - Re: Re: Naurettavaa pelleilyä 

Kannattaa etsiä esim. Finlexistä Kunnallinen viranhaltijalaki ja lukea sieltä lomauttamista koskeva lainsäädäntö. Lukemalla myös lain perustelut puistojuristikin ymmärtää, että lomautustilanteessa mikään työnantaja ei voi palkata ulkopuolisia tekemään lomautettujen työt.