Porin Esikon turvakodin palvelujen jatkuvuuden turvaaminen

Äiti2

#1 Tärkeä työ Esikolla!

10.09.2012 12:21

Tämä toiminta ei saa missään nimessä jäädä päättäjien nuijan alle! He jotka eivät ole sitä tarvinneet,eivät myöskään tajua sen merkitystä! Porin Esikko oli viime syksynä erittäin suuri pelastus meidän perheellemme,ilman sitä en tiedä mitä meidän olisi käynyt. Eikä kyse ollut tällä(kään) kertaa perheen sisäisestä väkivallasta vaan aivan ulkopuolinen uhkatilanne.
Porilainen

#2

10.09.2012 23:08

Esikko antoi ainoan turvapaikan ja kodin minulle ja aidilleni kun vanhempani erosivat ennalta-arvaamattomasti ja vakivaltaisella tavalla. Kyseessa ei ollut vain katto paan paalla, vaan mahdollisuus puhua tukihenkiloille silloin kun en enaa jaksanut olla yksin kriisin keskella koska mina ja aitini emme aina kyenneet tukemaan toisiamme omien murheidemme keskella.

Esikkoa ei saa lakkauttaa – se antaa turvaa hadan keskella usein silloin sita ei muualta loydy.

Vieras

#3

11.09.2012 08:03

Täytyy tälläinen turva olla hätää kärsivillä!!!
Ei paluuta entiseen

#4

11.09.2012 09:47

Minulle ja lapsilleni turvakotijakso antoi uuden elämän.Ymmärsin turvakodissa, että elämämme oli ollut yhtä helvettiä jo kauan.Sain avokriisityötä turvakotijakson jälkeen ja se vahvisti minua pysymään päätöksessäni.
Ent. lastensuojelutyöntekijä

#5

11.09.2012 10:07

Esikko on antanut turvan sadoille ja ollut käännekohta monien elämässä. Porin Esikon palveluille on entistä suurempi tarve arvojen ja maailman koventuessa.
Ei ole kivaa

#6 Hei

11.09.2012 10:59

Hyväosaiset eivät osaa ajatella omalle kohdalleen tapahtuvankaan mitään mikä ajaisi heidät kadulle omasta kodistaan,mutta meitä huono-osaisia on kuitenkin myös olemassa ja meilläkin on huoli lapsistamme.
Älkää vaa lopettako toimintaa

#7

11.09.2012 11:05

Turvakodis huolehditaa kaikist ihmisist tasapuolisest.Ohjaajil oli jalat maas.Mua autettii eikä vähätelty ihmisenä vaik kaikk asiat oli hoitamat.
jos ei järjellä niin sydämellä

#8 Säästäkää Esikko

11.09.2012 14:58

Porin Esikon turvakotia ei voida korvata esitetyllä kahdella työntekijällä, jotka tarvittaessa tarjoavat apua, muulloin tekevät muita töitä. Esitys on käsittämätön ja sen ovat ilmiselvästi tehneet sellaset tahot, jotka eivät selvästikään ole perehtyneet asiaan riittävällä ammattitaidolla, vakavuudella tai sitten eivät vain välitä. Sitten vasta välitetään kun jotain tosi järistyttävää tapahtuu, pitääkö aina olla niin? Perusturvalautakunta ottaa suuren vastuun nyt kontolleen, jos luopuu Esikon turvakodista !!
Weijo Lindroos, Turku

#9

11.09.2012 20:19

Adressin aihe on todella päivänpolttava. Onhan perheväkivalta lisääntynyt entisestään. Tämän kautta asiaa voidaan pieneltä osin auttaa.
Omana mielipiteenäni totean, että MIES ei lyö naista. Vain surkea rääpäle voi tehdä sellaista. MIES on luotu suojelemaan naistaan.
Hannele

#10 Angry Birds vs Turvakoti

11.09.2012 21:03

Odotetaanko, että tulee ensin ruumita ja sitten vasta todetaan, että taisi olla virhe sulkea turvakoti. Mittaamattoman arvokasta työtä tekevät myös opastaessaan nuoria äitejä lapsesta huolehtimiseen ja äidiksi kasvamiseen. Kuulin, että Angry Birds puistojen hinnalla olisi Turvakoti toiminut kolmisen vuotta. Hävetkää, ketkä ikinä olette tämän pyörän laittaneet liikkeelle.
"kovapalkkainen sairaanhoitaja"

#11

11.09.2012 21:25

Eiköhän olisi nyt kuitenkin järkevää satsata Turvakotiin ja auttaa perheitä jotka ovat joutuneet vaikeuksiin,uskoakseni tahtomattaan.Miettikää päättäjät miltä tuntuu, kun kotona saa turpaan eikä pysty lapsiaankaan suojelemaan tai estämään väkivallan näkemistä.Mitähän tälläiset lapset kasvaessaan miettivät yhteiskunnasta ,jos ei ole edes paikkaa johon menee kodin sijaan kun kotona ei voi asua tai mitä nämä lapset miettivät meistä kanssaihmisistä jos emme pysty heitä ja heidän äitejään joskus isejään auttamaan tarvittaessa tarjoamalla turvaa.Tuskin kukaan haluaisi tulla turvakotiin turhaan.

On se niin hirveä erehdys

#12

11.09.2012 21:31

Miten me tavalliset tallaajat voimme vaikuttaa päättäjiin, että kääntyisivät vielä kannoissaan viime hetkellä??? - Huomenna ratkeaa turvakodin kohtalo ja lautakunnassa todennäköisesti tehdään HIRRRRVVEÄ erehdys jolla on kauaskantoiset seuraukset!!! Kuntavaalit tulossa - painakaa mieleenne keitä lautakunnassa istuu huomenna päättämässä!
Apuva!

#13

11.09.2012 21:50

Hei kaikki varakkaat auttakaa turvakotia lahjoituksin.Miettikää edes asiaa.
ent. perheväkivallan uhri

#14 kallis päätös kaupungille

11.09.2012 22:01

kaupungilla ei ole hajuakaan väkivaltatyöstä jos päättäjät ovat sitä mieltä että pelkkä asunto tarjoaa väkivallasta kärsivälle perheelle avun! Kriisissä ihminen turvautuu toiseen ihmiseen ja haluaa tulla kuulluksi. Väkivallan kierteestä on vaikea irrottautua eikä se onnistu sillä että joku käy silloin tällöin perhettä katsomassa turvattomassa turva-asunnossa. Myös perheväkivallasta kärsivät lapset tarvitsevat oman työtekijän, jonka kanssa työstää kokemaansa. Entä lieveilmiöt, jotka tulevat väkivallan tekijän taholta turva-asunnon oven taakse. Kuka voi sanoa että asunnossa on perheen turvallista olla? Voi, voi...
Esikossa asuneen ystävä

#15 Tämähän on aivan järjetöntä!

12.09.2012 07:18

On se asia vaan niin,ettei moni osaa edes kuvitella millaista apua Esikko asiakkailleen tarjoaa.Jos järjestetään jonkinlainen keräys Esikolle,niin iso ilmoitus asiasta ja minäkin köyhä tuon setelini mukaan kekoon!
sairaanhoitaja

#16 haloo!!!

12.09.2012 08:40

onko kukaan laskenut hintaa sille, mitä tulee kaupungille maksamaan se, kun alaikäiset Esikossa asuvat lapsiperheet ja odottavat teiniäidit joudutaan sijoittamaan jonnekin muualle kun ympärivuorokautinen turvakotipäivystys loppuu??? Nouseeko huostaanottojen määrä kun ei ole paikkaa minne nämä äitiyttä opettelevat nuoret sijoitetaan? Entä kuka lohduttaa tai auttaa yöllä jos ei ole enää Esikon kriisipuhelinpäivystystä?
Surullista toimintaa

#17

12.09.2012 09:25

Eihän tälläisinä aikoina, kun ihmset voivat todella huonosti ja apuja tullaan tarvitsemaan aina vain enemmän, voida tehdä näin lyhytnäköistä päätöstä!! Avun vähentäminen tulee vielä todella kalliiksi!

Vieras

#18

12.09.2012 09:37

Nyt mitataan päättäjien älykkyysosamäärä samalla.
Jokainen toiminnan lopettamisen puolesta äänestävä, on poliittinen broileri.
lähihoitaja Minde

#19

12.09.2012 09:56

Hiljaisten ja kärsivien puolesta, on helppo tehdä ns. päättäjien kovia päätöksiä.Kärsivät eivät jaksa itseään puolustaa. Näinkö Porin päättäjät haluavat suurentaa itsemurha - ja perhesurmatilastoja? Toivon, että päättäjät voivat hyvällä omallatunnolla, mennä nukkumaan, jos he sulkevat turvakodin ovet!
ärtynyt äijä

#20

12.09.2012 10:08

hei päättäjät miten meinaatte saada 20 perhettä mahtumaan kahteen asuntoon .äly hoi tule puskasta pois ei voi kyllä muuta sanoa eiköhän tämä porin perusturva ole jo tarpeeksi kuralla älkää nyt enää tehkö lisää hallaa näinkin tärkeässä asiassa kuin tässä turvakoti asiassa vai haluatteko että porissa tulee olemaan isoja murha ja pahoin pitely tulpksia ilmeisesti haluatte tässä tilastossa ykköseksi
Harri Virolainen

#21

12.09.2012 18:14

Eihän tässä ole edes taloudellisesti mitään järkeä ja Esikon työn vaikuttavuus ja tuottavuus on sinänsä iso arvo, jota ei mitata rahalla. Vares-elokuvan klassiset sanat tulevat mieleen : "mikä v-u teitä porilaisia oikein vaivaa" !

Iskuripiskuri
Vieras

#22

12.09.2012 19:45

Tämä on perusturvan yksi tarpeellisimmista tukimuodoista heille jotka ovat joutuneet siihen tilanteeseen että esim. kotoa on paettava. Henkilökunta on omien kokemusteni mukaan osaavaa eli osaavat kuunnella, tukea ja neuvoa.
Tätä ei saa lopettaa!!!

Mikko Savelainen, Ensi-ja turvakotien liiton tiedotus

#23 Asian käsittely siirtyi joulukuulle...

12.09.2012 21:34

...budjettikokoukseen eli turvakodin kohtalo jää sen varaan, tehdäänkö talousarvioon muutoksia. Ensi- ja turvakotien liitto seuraa ja raportoi tilanteen edistymisestä Facebook-sivullaan.
Kiitollinen

#24

13.09.2012 08:22

Minä ja äitini olemme käyneet muutaman vuoden turvakotijakson lävitse ja se oli elämäni turvallisinta ja pelottominta aikaa. Jouduimme muuttamaan kodistamme esikkoon äidin väkivaltaisen miehen takia. Esikossa saa lapsetkin jutella kokeneistaan asioista tukihenkilöiden kanssa ja se todella auttaa, olen aivan varma että jos itse en olisi ikinä päässyt purkamaan ajatuksia aiemmista tapahtumista olisin erittäin masentunut ja sulkeutunut nuori nainen. Eli siis tätä toimintaa ei voi lopettaa se olisi todella typerää, ajattelematonta ja ennen kaikkea väärin ihmisiä kohtaan jotka kärsivät perheväkivallasta ja haluavat saada apua ym. ongelmista joihin he tarvitsisivat turvallistakotia Esikosta!!!
huolestunut

#25 Liity myös facebookkiin vastustamaan turvakodin lakkauttamista.

13.09.2012 14:01