Perintövero pois

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Perintövero pois.

joni koo
kuopio

#51

28.07.2008 16:35

Todellakin verot pois..
Markus Peltonen
Tampere

#52

27.08.2008 10:48

http://www.vero.fi/nc/doc/download.asp?id=5913;53241 Siinä 01.01.2008 voimaan tullut perintöverotaulukko.Allekirjoitan.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

24.09.2008 03:12


Antti Latvala
Seinäjoki

#54 Roskaa, rikkaiden ahneudella ei ole rajaa!

30.09.2008 01:23

Älkää verratko Ruotsiin. Siellä on sentään varallisuusvero, mikä meiltä poistettiin - ääliömäisesti. Jos saat jotain ansiottasi, kuten esim. perinnön, on aivan kohtuus maksaa siitä osa veroa, mikä koituu tulonsiirtoina ja palveluina köyhemmille. Käsittääkseni kaikissa Euroopan maissa on ainakin toinen, varallisuus- tai perintövero. Suomen rikkaidenko pitäisi saada kaikki? Vielä kun ehdotat, että verot valtion maksettaviksi, niin onhan mallillaan. Riittäisikö edes se? Täällä valitetaan, kuinka on maksettu jokunen euro veroa, mutta samalla siis myönnetään, että on saatu varsin paljon enemmän varallisuutta. Kohtuutta ahneuteen! Minusta perintövero on yksi oikeudenmukaisimpia veroja Suomessa. Se tasaa eri lähtökohdista lähtevien lasten asemaa: rikkaalta pois ja köyhälle annetaan. Vanhempiesi ansiot eivät ole sinun ansaitsemiasi, joten älä kitise!

Itse olen kitisemättä maksanut yhden vanhemman perinnön verot, ja maksan kyllä muutkin. Jos sinulla ei ole muka varaa maksaa veroa, olet aivan ilmeisesti saanut niin suuren perinnön, että siitä juuri vero tulee maksaa.

Lisää veroja ja palvelut kuntoon (koulu, terveydenhuolto, poliisi)!
juha hyvärinen
tuusula

#55 perintövero tasaa eriarvoisuutta

28.10.2008 18:56

Perintövero on yksi oikeudenmukaisimmista veroista. Kuten on todettu perintö on lahjaksi saatua eikä siten omaa ansiota. On aivan oikein, että mitä suurempi on perintö sitä enemmän siitä maksetaan veroa. Sitä paitsi onhan meidän melkein kaikki verot kahteen kertaan maksettua, maksan työtulostani tuloveroa ja sen lisäksi ostamistani tavaroista arvonlisäveroa, tankatessani maksan vielä arvonliäveron lisäksi polttoaineveroa, alkoholiveroa,tupakkaveroa jne. kaikki nämä ovat päällekäisiä veroja. On ihan turha perustella perintöveron poistoa sillä, että siitä on jo kertaalleen maksettu verot. Suomen verotuksen yksi hienommista periaatteista on maksukyvyn mukainen verotus joka on sekä oikeudenmukaista, että tehokasta.
Henri Kent
LAHTI

#56

03.01.2010 21:40

Niin ja henkilön pitäisi halutessaan saada tehdä perillisiään perinnöttömäksi.

Vieras

#57 Neuvoni adressien luojille yleensä

17.06.2010 14:53

Perintövero pois. Sitä mieltä olen minäkin.

Moni näistä adresseista - ja puhun nyt yleisesti - on jäänyt allekirjoittamatta, koska adressien luojat kirjoittavat pitkät pätkät asiastaan adressin esittelyyn. Kovin usein en ole valmis allekirjoittamaan kaikkia perusteluja tai huomioita tai joskus pelkästään tyyliä.

Sanoisin neuvoksi kaikkien adressien perustajille, että rajoittukaa itse asiaan - "perintövero pois" tässä tapauksessa. Ihmisillä on eri tapoja perustella asia.


Anonyymi

#58 Kerran ansaittu ja maksettu

21.06.2010 13:58

Se pitää olla omaa.

köyhyys rajalla
Vieras

#59 NIIN

25.06.2010 04:34

MILLÄ OIKEUDELLA PERINNÖSTÄ OTETAAN VEROA??: Rahat minkä vainaa on kerännyt ja luovutanut omaisilleen.

ON TÄMÄKIN OIKEUS VALTIO. KANNATETAAN SITTEN LAKIA VALTION VASTUUTA MAKSAA HAUTAJAISET.

Itse en kyllä varmasti mitään perintöä saa sen verran paljon varmasti menee kaikkeen muuhun ennen kuin vainaa on saannut hautajaiset.

 


Vieras

#60

25.06.2010 22:42

En kannata tätä adressia tälläisenään. Perintöverotus pitäis olla asteittainen kuten tulovero, eli ne jotka saa sitä perintöä enemmän kuin tavalliset ihmiset, niin niille suurempi perintövero. Eihän siinä ole mitään järkeä, että miljoonaomaisuudet liikkuu suvussa suljettuina vaan jotakin pitää tulla vähemmänosaisille.

HALUAN PYSYÄ ANONYYMINA

#61 Re:

28.07.2010 14:49

#12: Pentti Kareisto -

KIRJOITTAKAA SUORAAN KANSANEDUSTAJILLE MYÖS, JOS PERINTÖVEROA EI VOIDA POISTAA, NIIN SIITÄ PITÄÄ VEROTTAA VASTA, KUN MOLEMMAT VANHEMMAT OVATK HUOLLEET .KUOLEMA  EI  KATSO MINKÄ IKÄISENÄ SE IHMISEN OTTAA, VOI JÄÄDÄ PIENET LAPSET JA HEILLE RÄTKÄSTÄÄN PERINTÖVEROT VIELÄ MUIDEN VAIKEUKSIEN PÄÄLLE.MITEN SUOMESSA VOI OLLA VIELÄ TÄLLAINEN TSAARIN AIKAINEN LAKI.MATTI VANHANEN EI OLE OIKEA HENKILÖ VIEMÄÄN ASIAA   ETEENPÄIN.

LÄHETTÄKÄÄ TÄTÄ ADRESSIA SUORAAN MUILLEKIN KANSANEDUSTAJILLE.

iTSE PIDÄN SUORAAN YHTEYTTÄ JA OLEN SAANUT JOPA VASTAUKSIA.

 

VAALIT ON TULOSSA, NIIN NYT VIESTI KAIKILLE PUOLUEILLE.

 

 

 

 

Esa Tevä
Vieras

#62 Päättäjät

14.08.2010 17:41

Tämän hetken eduskunnan päättäjät toimivat vain omaa etuaan tavoitellen. On surullista, että Katainen ja muut voivat tehdä meistä "tavallisista" ihmisistä pelinappuloitaan. Itse juuri isäni menettäneenä valtio lisää suruani muistamalla perintöverolla, jonka takia joudun ehkä myymään asuntoni. Kai tuolla jonkun sillan alla vielä on tilaa Suomalaiselle hyvinvointiyhteiskunnan asukille. Kaikessa viisaudessaan Vanhasen hallitus poisti varallisuusveron, ettei Matin tarvinnut maksaa sitäkään. "On lottovoitto syntyä Suomeen"???

Seppo Ilmarinen
Vieras

#63 Perhekalleudet

12.10.2010 12:45

Ei kierrätykseen minun varallisuuttani, kyllä perilliseni osaavat käyttää perintöä siten, että verottajakin saa omansa.
Raija Ilmarinen
Vieras

#64 Porkkana

12.10.2010 12:55

Minä haluan säästää jälkipolvilleni, ei välistä vetoja/veroja minun varallisuudestani.
Samalla kun kituuttelen se myös säästää maailmaa tuleville sukupolville, porkkana pitää kohdistaa säästämiseen, eikä kuluttamiseen.
Minulla on pitkän pitkän pitkä suunnitelma ja siihen ei kuulu perintövero.
Yhteiskunnassa eletään kuin viimeistä päivää, siitä alkaa olla jo näkyviä merkkejä myös luonnossa.
Seppo Ilmarinen
Vieras

#65 Kahdenkerroksen perilliset

12.10.2010 13:00

Yhdenvertaisuus on jo laiminlyöty, suuret omaisuudet siirtyvät pienellä verolla jälkipolville, mutta meidän tavallisten perintöä jaetaan sellaisille, joilla ei ole ollut mitään osuutta perinnön kartuttamiseen.
Tuomas Immonen
Vieras

#66 Perintöveroa ei järkevää poistaa

29.10.2010 17:27

Perintöverö edistää uuden taaperon tasaveroisia mahdollisuuksia elämässä. Vai onko hyvä että köyhyys periytyy? Kultalusikkahan niin tekee, onpa tosiaan kauhea asia maksaa prosentit pois kun perintöä tulee reilusti. Voi itku.

Todella omituista on se, että perintöveron poistamista toivovat ovat pääsääntöisesti köyhää ja kouluttamatonta sakkia, jotka näkevät tämänkin asian vain opportunistilasien läpi verokevennyksenä.. Saa lisää lottorahaa kioskille?. Ei ole ahneudella rajoja.

vääryyttä vastaan
Vieras

#67 Perintävero on moninkertaista verotusta

13.11.2010 21:44

Perintövero rankaisee erityisesti vähävaraisia, sillä he eivät voi kiertää perintöveron vaikutuksia samalla tavalla kuin varakkaat ja jakaa omaisuuttaan vähitellen eläissään lapsilleen nykyisen perintöveron ja lahjaveron suomin mahdollisuuksin.
Perintöveron poistaminen kannustaisi ihmisiä yrittämään ja säästämään lapsiensa hyväksi. Nyt kannattaa tuhlata ja esimerkiksi matkustaa ja viedä näin varallisuuttaan ulkomaille.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

17.11.2010 12:19Vieras

#69

24.11.2010 19:25

Perintö on suvun omistus jonka kuoleva ihminen haluaa antaa suvulleen EI valtiolle
Vieras

#70 Re:

04.01.2011 19:29

Komas Botnia
Vieras

#71 Perinnöstä

09.01.2011 16:32

Perintö on omaisuus josta on jo maksettu verot, raskaimman mukaan. Nimittäin sen omaisuuden, joka perinnöksi jää, hankkija on usein maksanut siitä usein moninkertaisen veron siihen nähden mikä on omaisuuden oikea arvo. Tämä tulee siitä, että myös tämän omaisuuden hankkimiseen ja hoitamiseen on mennyt varoja, joista maksetaan mm. ALV (ent.LVV)

Katsonkin, että verotettaessa pitäisi katsoa mahdollisesti verotettavan omaisuuden/palkan/etuuden yms statusta, eikä saajan statusta. Tai ainakin antaa mahdollisuus vähentää jo maksetut verot tulevista veroista samaan tapaan kun yritykset tekevät ALV laskujen kanssa.

Vai onko valtio oikeasti sitä mieltä, että kansalaisilla ei saa olla mitään omaa omaisuutta, vaan kaikki on enemmän tai vähemmän valtion ja ko. omaisuus vain lainassa.. (näinhan on esimerkiksi käteisen rahan kanssa - setelit on aina valtion omaisuutta vaikka ne sinun lompakossasi olisivatkin) ja kun valtion omaisuutta siirretään käsistä toisiin, niin valtiolla on oikeus rokottaa siitä..

Perintövero on väärin. Väärin paitsi emotionaalisesti ajateltuna, mutta myös rationaalisesti epäoikeudenmukainen. Ja varsinkin, kun sen tuotto on valtion mittakaavassa marginaalinen, siitä voitaisiin varsin hyvin luopua ja siirtää vajaus vaikkapa nyt siihen kuluttamiseen, mistä nyt on kova buumi verottaa.. Mukamas ympäristön takia.
Vieras

#72 Re:

10.01.2011 17:11


Vieras

#73 Valtiosta

28.01.2011 20:11

Se on juuri niin että valtion mielestä kansalaiset ovat alamaisia jotka vain tekevät työtä niska limassa jotta valtio saa omansa lukemattomien verojen kautta. Ja valtion takana ovat pankkiirit jotka omistavat kaiken ja käytännössä määräävät mitä valtion pitää tehdä.
hannes lindholm
Vieras

#74 perintö vero

06.02.2011 06:24

on se niin kumma ku suomessahan pitäis olla kaksin verotus kiellettyä niin mitä sitten toi perintövero on. kuitenkin siitä tavarasta tai esineestä on maksettu ostohetkellä vero ja sitte viel pitäis maksaa siitä perintö vero ku asianomistaja kuolla kupsahtaa niin lankee perillisille kauhea lasku. että maksa siitä sen verran.... jne asian pointti vaan et miksi täytyy samasta asiasta maksaa tupla vero vaikka se on kiellettyä suomessa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
huoh
Vieras

#75 Tiedoksi vain

01.04.2011 21:13

Perintövero voi olla korkeimmillaan 32% ja jos on kyseessä rintaperilliset/aviopuoliso niin 13%

Kommentoi adressia
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Pitäisikö taksi- ja apteekkilupien määrän rajoittamisesta luopua?