Prepulsid-lääkkeen tuotantoa ei saa lopettaa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Prepulsid-lääkkeen tuotantoa ei saa lopettaa.


Vieras

#1


Meillä ko lääke on ainut koko apteekin tarjonnasta josta lapselle ei tullut allergiaa. Ollaan kokeiltu kaikki muut joista oireet on ollut tolkuttomasta oksentamisesta veltoksi, hengenahdistus, ihottumaa, suoliperäiset allergiaoireet.

Vieras

#2 Re:


Meille prepulsid oli pelastus. 6kk ikäinen vauva lopetti syömisen, muut lääkkeet ei auttanut ja ruokatorvi tulehtui. Osastolla nenämahaletkussa oltaisiin ilman tätä lääkettä.

Huolestunut Äiti

#3 Lapsiperheiden painajainen jos korvaavaa lääkettä ei saada


Juuri kun 4,5 v. lapseni ruokahalu on parantunut ja hyvinvointi lisääntynyt, niin pelottaa miten käy kun Prepulsid loppuu. Tähän asti lapsen painoindeksi on kiikkunut -20% molemmin puolin ja nyt vihdoin ollaan päästy refluksitaudin suhteen parempaan vaiheeseen niin tuli tämä tyrmäävä uutinen!
vieras

#4 Päiväysmerkinnät


Hei.
Tuo adressi on tosi hyvä juttu ja hyvä kun nimiä kerätään tuollaiseen lapsia helpottavaan asiaan. Voisiko kuitenkin adressin laittaja lisätä päivämäärän milloin adressi on tarkoitus luovuttaa eteenpäin? Netissä on nimittäin tukuttain sellaisia adresseja jotka on jo aikoja sitten kerätty ja luovutettu ja ihmiset laittaa niihin vieläkin nimiä kun ei tiedä miten asia on sillä hetkellä.

Vieras

#5 Ke 17.10.2012 MTV3: 45Minuuttia


Keskiviikkona 17.10.2012 MTV3-kanavalla: 45Minuuttia-ohjelmassa aiheena Prepulsidin lopetus! Klo 20.05.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)Josku

#7


Tätä adressia todella tarvitaan. Meillä jo toinen lapsi jonka olon prepulsid on parantanut. Emme tule toimeen ilman tätä lääkettä ! Ei tätä saa lopettaa. Allergioiden takia vain tämä on sopinut moitteettomasti.
Eija

#8 Refluksilasten puolesta


Allekirjoitin adressin refluksilasten puolesta. Oma poikani oli refluksilapsi ja käytimme Prepulsidia ensimmäisen puoli vuotta, kuusiviikkoisesta alkaen.
Meillä lääke vähensi merkittävästi oksentelua ja paransi koko perheen elämää merkittävästi.

Terveisin kolmevuotiaan Jussin äiti
Refluksilapsen äiti

#9


Meillä todettiin n. 9 kk iässä reflukstitauti... Sitä ennen 5 kuukautta tutkimuksia ennenkuin saatiin Prepulsid käyttöön. Se oli taivas! Meillä lääkettä käytettiin aika kauan. Aina kun yritettiin purkaa niin mentiin takapakkia. Pari kertaa saatiin purettuakin,mutta takaisin jouduttiin ottamaan. Nyt poika kohta 4-vuotias ja tällä hetkellä ilman lääkettä. Oireita aina välillä on ja pelottaa myös, että mitä jos joudutaan ottamaan lääkitys takaisin ja sitä toimivaa lääkettä ei sitten enää olekkaan!!!

Vieras

#10 Väsynyt äiti


Prepulsid toi elämäämme takaisin valon 2kk sitten.Pieni 8kk vanha poikamme on kärsinyt refluksista koko pienen ikänsä ja on ollut erittäin kivulias.

Lääkkeen vetäminen markkinoilta on epäeettistä sekä harkitsematonta,vaikka euroopassa lääke on myyntikiellossa.Ilmeisesti Suomessa erityisluvan varassa oleva myynti ei tuota riittävästi,joten lääke voidaan lopettaa tuottamattomana tuotteena.Olemme käyneet keskusteluja Fimean sekä kyseisen lääkeyhtiön kanssa ja olemme saaneet tiedon,että valmisteen valmistus on jo lopetettu ja nyt myydään vain varastoja,joiden on laskettu riittävän ensi vuoden loppuun.Lopetuspäätökseen johtaneita tutkimustuloksia lääkeyhtiöstä tavoitettu työntekijä on luvannut toimittaa,jos mahdollista.Fimean mukaan lääkeyhtiön päivitetty tutkimus osoittaa,että lääkkeestä on enemmän haittaa kuin hyötyä,johon ovat päätyneet yhdysvaltalaiset ja eurooppalaiset pediatrit.Eli toistaiseksi emme tiedä millainen otos on ollut kyseessä;lapsia,aikuisia ja jne.Toivottavasti lääkeyhtiö julkaisee lopetuspäätökseen johtaneen tutkimuksen tulokset avoimesti ja rehellisesti,mikä kuuluu hyvään ja eettiseen tutkimuskäytäntöön.

Jos lääkkeen valmistus lopetetaan meidän perheemme on lähellä romahdusta,saimme juuri kasattua pienen uuden alun prepulsidin turvin.

Vieras

#11


Täällä poika 2v jonka pelastus oli prepulsid ja nutramigen maito (jota sitäkään ei kai enään Suomesta saa)!! Monen monet lääkkeet ja läjä maitoja kokeiltiin tätä ennen, eikä niistä mikään tepsinyt. Maidot vain lensivät kirjaimellisesti kaaressa pitkin seiniä! Pari päivää prepulsidia ja jo pysyi maidot sisällä ja paino lähti komeeseen nousuun! Nyt jo puoli vuotta menty pelkällä losecilla ja sekin vain hätä apuna =)
Refluksi lapsen äiti

#12 ei saa lopettaa prepulsid lääkettä


Meillä eritysilapsi jotunut käyttämään lääkettä 11v vuotta joten sitä ei saa lopettaa!
Kolmen äippä

#13 Kivuttoman elämän puolesta!


Meidän perheessä Prepulsid on käytössä kahdella kolmesta pojasta. Pojat ovat 9v ja 4v. Poikien refluksitauti diagnosoitiin viime talvena oireiden pahentuessa sietämättömiksi, mutta molemmat ovat kärsineet lievemmistä oireista jo vuosia, nelivuotias ajoittain koko elämänsä. Kiitos taudin diagnosoinnin parantumisen, saimme vihdoin vastauksen moniin selittämättömiin kipuihin/oireisiin.

Neljän kuukauden eri lääkekokeilujen jälkeen saimme kesällä käyttöön Prepulsidin (happosalpaajan lisäksi) ja sen ansiosta molempien poikien oireet saatiin vihdoin kuriin! Vanhimman pojan jatkuva närästys ja yölliset vatsakramppikohtaukset hävisivät, pienempi alkoi taas syömään (ennen Prepulsidia kieltäyi ajoittain lähes kokonaan ruuasta) ja hänen selittämättömät mahakivut ovat historiaa.

Kun kuulimme Prepulsidin lopetuksesta, niin itkuhan se äidiltä pääsi. Heti tuli mieleen, että alkaako viime talvinen helvetti uudelleen, kun nyt vihdoinkin olimme saaneet elomme normaaliksi.
Toivomme siis, että jokainen allekirjoittaisi adressin, että lääkkeen tuotanto jatkuisi!

Prepulsid on ollut meidän ja monen muun perheen pelastus!

Vieras

#14


Eihän tällaista voi tehdä! Pitää olla korvaava tuote, ennenkuin lopetetaan lääkkeen valmsitus. Refluksi on hankala aikuisillekin, saati lapsille.

Vieras

#15 Re: Hieman syitä lopettamiselle


#1: -

Ymmärrän toisaalta lopettamisen. En tiedä miten uskaltaisin omalle lapselleni antaa lääketää joka voi aiheuttaa sydänoireita ja joka ei ole Suomen markkinoilla, eikä sen mukana ole pakkasusselostetta.

Eri lähteistä koottua tietoa:
"Lääkkeen on havaittu aiheuttavan sydänsivuvaikutuksia, jotka näkyvät EKG:ssä"

"prepulsidin on todettu vaikuttavan haitallisesti sydämeen,mikäli käyrän Q-T-väli on luonnostaan epänormaalin pitkä"

"aiheutti ripulin ja vatsakouristuksia"

Seuraava ehkä kertookin jo aika hyvin homman nimen:
"Lääkitykseksi ipana sai prepulsidin. Ihmettelin, kun kyseisestä lääkkeestä ei löytynyt kunnollista tietoa, eikä pakkausselostetta ollut mukana. Tietenkin selvittelin, miksi ei ole, kun tarvitsis tietää vähän sivuvaikutuksista ym. Tämä onkin näköjään tosi vaiettua tietoa. Sain viimeinkin "pakkausselosteen" ja sitä on kaikki tahot nyt sitten udellut, että mistä sain tiedon. Kyseinen lääke ei ole Suomen markkinoilla, joten siinä ei tarvitse mitään selosteita olla. Meidän apteekista sanottiin, ettei valmistaja haluaisi antaa tietoja, lääkärin tulisi kertoa oleellisimmat."

http://keskustelu.plaza.fi/sinkut/sinkun-elamaa/1534344/otso/sivu4/

 

Ja tässä googlaamisen tulos, pakkausseloste, ainut mikä löytyi:

http://www.myhealthbox.eu/fi/FI/farmaco/AAPharmaOy/PREPULSID/538199


Vieras

#16 Re: Re: Hieman syitä lopettamiselle


#15: - Re: Hieman syitä lopettamiselle 

 

Onpa ikävää,ettet saanut apteekista mukaan printattua pakkausselostetta.Me saimme sen ihan automaattisesti.Apteekkisi olisi ehkä syytä tarkastaa käytänteet. Prepulsid lääke on erityisluvalla annettava lääke,jonka käyttöön haetaan lupaa Fimealta.Siis valmiste on luvallinen Suomessa,joskin Fimean valvoma. Tutkimusten mukaan prepulsid lääkitys saattaa aiheuttaa sydämmen qt-ajan pidentymiä ja ennen lääkkeen määräämistä selvitetään tarkkaan sydänsairaus historia esim. suvussa eritoten äkkikuolemat.Prepulsidin vaikutusta seurataan siten,että potilaalta oteteaan ennen lääkkeen aloittamista ekg ja viikko aloittamisen jälkeen,jolloin nähdään qt-ajan muutokset. Mitäpäs jos paneutuisit asiaan tarkemmin ja osallistuisit sen jälkeen tärkeään keskusteluumme.Ota myös käteesi Buranan tuoteseloste ja lue se huolella,jonka jälkeen,et uskalla syödä sitäkään. Terveisin Väsynyt äiti
Nuutti

#17 Toimiva lääke


Meillä valvottiin 4 ensimmäistä vuotta, joka yö vähintää 3kertaa hereillä itkettiin pahaa oloa johon mikään ei auttanut, jatkuva yskä sekä mahakipu, toistuvat ruokatorven sekä keuhkoputkien tulehdukset. Ruoka ei maistunu, paino laski -20%.
Eri lääkkeitä kokeiltiin kunnes 4vuotiaana aloitettiin Prepulsid. Lääkitys aloitettiin kunnon tutkimusten ja seurannan jälkeen ja jatkuvassa lääkärin valvonnassa. Lääkitystä tarvittiin meillä 4v nyt olemme vuoden verran pystyneet olemaan jo ilman ja tarpeen tullen miedoimmilla happolääkkeillä.
Prepulsid oli meille pelastus, ilman sitä ei lapsi olisi pystynyt edes aloittamaan koulun käyntiä normaalisti.
Refluksilapsen äiti

#18


Kylläpä itseäkin pelotti aloittaa Prepulsid aikoinaan, kun tiesi sydänhaitat. Meillä ei mitään ongelmia ollut koko aikana ja sydänfilmi otettiin säännöllisesti....

Vieras

#19


Meillä kärsittiin silent refluksista 10 ensimmäistä kuukautta. Yöheräämisiä 10-20, hirveitä itkukohtauksia, painon laskua, vanhempien väsymystä, ym oireita. Prepulsid aloitettiin kunnollisten tutkimusten jälkeen, mitään ongelmaa eikä sivuoireita aiheutunut, päinvastoin refluksin aiheuttamat oireet loppuivat ja pojastamme tuli kasvava ja hyväntuulinen pikkumies. Me pääsimme vähällä, puolen vuoden käytön jälkeen saimme purettua lääkityksen ja poikamme on terve. Nyt 6 viikkoisella vauvallamme on alkanut olemaan samankaltaisia oireita kuin esikoisellamme aikanaan refluksin alkaessa, oksentelua, limaisuutta, imemishaluttomuutta. Ei jaksa edes ajatella millaiset ajat on taas edessä, varsinkin nyt kun prepulsid lopetetaan. Lääkkeen vastustajille sanoisin että ehkä hän/he eivät tiedä mistä puhuvat, vain refluksilasten vanhemmat voivat toisiaan ymmärtää. Tämä voi viedä vanhempien mielenterveyden lasten terveyden lisäksi. Tsemppiä kaikille!!
Äiti

#20


Meillä lääke ollut lapsella käytössä jo vuosikausia. Sitä ei saa lopettaa. Ilman sitä oireet hallitsevat elämää :(

Kommentoi adressia