Oriveden Opisto säilytettävä Orivedellä!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Oriveden Opisto säilytettävä Orivedellä!.

Kuihdutusko tarkoitus

#26 Re: Opisto Orivedellä

03.12.2012 15:56

#16: Kerttuli - Opisto Orivedellä

Kerttuli, olen kanssasi samaa mieltä, että opisto hukkuisi Tampereella paljouden sekaan. Mutta se ei vain hukkuisi, vaan varmasti myös hiljalleen kuihtuisi siellä, niin paljon tarjontaa ja virikkeitä isossa kaupungissa on. Mutta ehkä tuo kuihdutus onkin omistajatahon tarkoitus.

Ainakin nykyisillä taiteen opintolinjoilla tarvitaan kuitenkin keskittymistä omaan tekemiseen. Siihen internaatti rauhallisessa ympäristössä on omiaan. Hyvin moni on valinnut Oriveden Opiston kirjoittaakseen täällä omaa esikoisteostaan. Kustantajat hoi!

Myös opiston valtakunnallinen näkyvyys kärsisi muutosta, mikä vain vähentäisi opiskelemaan hakeutumista.

Nyt luovat ideat liikkeelle ja Oriveden kansalaisopistoasia uudelleen käsittelyyn!

Maija-Liisa Mäkelä, paluumuuttaja Orivedelle


Vieras

#27

03.12.2012 18:48

Olen Orivedellä etäopiskelijana ja käyn siellä ainakin kerran vuodessa saamassa kirjoittamiseeni puhtia.Ei saa lakkauttaa!!
Tärkeä asia

#28

03.12.2012 23:08

Kyllä elämää soisi olla muuallakin, kun vain suuremmissa keskuksissa.
Maija

#29

04.12.2012 11:25

Omalla kurssillani Orivedellä sain paneuduttua kirjoittamiseen tavalla jota en ollut kokenut koskaan aiemmin. Oriveden opisto on upea paikka ja ansaitsee jatkaa arvostuksen ja kunnioituksen kera samanlaisena kuin aiemminkin.
Pekka Kostiainen
Vieras

#30 Perinteikkään Oriveden opiston paikka on ehdottomasti Orivedellä!!!

04.12.2012 14:44

Suuri joukko Suomen eturivin kuoronjohtajista ja -laulajista ovat saaneen korvaamatonta opetusta Oriveden opiston kesäkurseilla. Myös monien muidenkin musiikin alojen ammattilaiset ovat saaneet kipinän musiikkiin juuri Orivedellä. Älkää nyt ihmeessä tuhotko hyvää opinahjoa.


Vieras

#31

04.12.2012 19:39

Toverin oloja parantaakseni allekirjoitin.
Huomenta

#32 opetusministeri mukana

05.12.2012 09:06

Nyt on sitten Tampereen kunnallisehdokas, kansanedustaja ja OPETUSMINISTERi Jukka Gustafssonkin ilmaissut kantansa opiston säilyttämisen puolesta. Niin ikään samoilla linjoilla on mm. Tampereen apulaispormestari Sirkkaliisa Virtanen.
Sana leviää lisää parhaillaan...

Ketjuun kirjoittanut Hannu Patamaa on muuten Oriveden opiston edellinen rehtori. Hänen pestinsä päättyi kesän 2012 päätteeksi.
Kansanvalistusseuran uusi toiminnanjohtaja puolestaan alkoi muutosjohtajavirassaan viime vuonna, 2011. Tällä tavalla.
Päivi Alasalmi

#33 Pelastakaa Oriveden Opisto!

05.12.2012 12:07

Kirjailijat eivät synny tyhjästä. Olen järkyttynyt Kansanvalistusseuran aloittamista YT-neuvotteluista. Oriveden Opiston sanataiteen linja on maamme perinteikkäin, vanhin ja monipuolisin kirjailijakoulu. Kirjoittajalinjalta tai kesäkursseilta ovat hakeneet oppia kymmenet kirjailijat, mm. Enna Airik, Annika Eräpuro, Paula Hahtola, Kaarina Hazard, Jyrki Heikkinen, Riina Katajavuori, Lealiisa Kivikari, Janne Kortteinen, Laura Kuitunen, Martti Linna, Pasi Lönn, Juha Maasola, Mark Mallon, Mari Mörö, Sarri Nironen, Inka-Annikka Nousiainen, Annukka Peura, Jaakko Pietiläinen, Matias Riikonen, Jemina Staalo, Panu Tuomi, Taija Tuominen ja Riitta Uusitalo.
Toivon, että Oriveden Opiston sanataiteen linjan luovaa työskentelyä ei tehdä mahdottomaksi eikä linjaa ajeta vähitellen alas. Sisäoppilaitoksessa pienellä paikkakunnalla talven aikana opiskelu on huomattavasti tehokkaampaa kuin jos samat kurssit olisivat Tamperella. Muiden taiteenalojen (kuvataide, musiikki) opetus samassa koulussa suo harvinaisen mahdollisuuden poikkitaiteellisuuteen. Oriveden Opisto on poikkeuksellinen opinahjo ja ehtymätön inspiraation lähde, jota ilman suomalainen kirjallisuuselämä olisi merkittävästi köyhempi.

Päivi Alasalmi, kirjailija, Opiston kirjoittajalinjan oppilas vv.1985-86
Tuula

#34

05.12.2012 14:19

Olen syntynyt siihen suureen Opisto - perheeseen... vanhempani olivat siellä opettajina. Siellä elin varhaisimman lapsuuteni... Koululaisena olin kesätöissä keittiössä, opiskeluni aloitin Opiston kotitalouskurssilla. Ja..., kuin vakuudeksi tulee tv:stä parhaillaan Prinsessa Ruusunen - elokuva. Opistolla esitettiin upeita näytelmiä taiteilija Paavo Toivosen ohjaamana. Sain olla mukana esittäen pikku-Sannaa tuossa klassikossa.oma tyttäreni on jopa saanut nimensä tuon muistoksi! Oriveden Opisto kuuluu Orivedelle!
Ulla-Maija Liski

#35 Oriveden opisto kuuluu Orivedelle

05.12.2012 23:41

Minä ja lapseni olemme saaneet Orivedellä ikimuistoisia kokemuksia - minä kirjoittajakurssilla ja lapseni orkesterileirillä. Ei ole samantekevää missä opisto sijaitsee, se kuuluu Orivedelle.
Ilman puhdasta vettä ei ole elämää !

#36 Uraani on vesiliukoinen Tappava myrkky !

06.12.2012 13:25


Uraanikaivos Talvivaara on uhka koko Pohjois- Suomelle !
Kirjoittakaa alle myös Adressi ;    ---  Vesistöjen puolesta-Stop Talvivaara !
Tämä on hätä huuto! Elämän puolesta ,Sillä Uraani on vesiliokoinen Tappava myrkky !
Kiitos !

Vesa Seppänen

#37

06.12.2012 17:43

Olipa pläjäys päin suomalaisen kulttuurin naamaa YLE:n alueuutisissa 30.11.12: Oriveden Opisto siirtymässä Tampereelle! Hankkeen ajajat – keitä lienevätkään – eivät tiedä, ettei valtakunnallinen kansanvalistaja Oriveden Opisto ole toimiva missään muualla kuin Orivedellä. Mutta sen ymmärtäminen vaatisikin Opiston hengen tuntemista. Sen ovat tähän päivään saakka tunteneet kymmenet tuhannet ”Oriveden hengen” kokeneet.
Tarvitsisi tarkastella sitä kansallista valistustyötä, jossa Oriveden Opisto on viime vuosikymmenet ollut valtakunnassa arvostettu edelläkävijä. Missä on aloitettu valtakunnallinen kuoronjohtaja- ja laulajakoulutus? Klemetti-Opistossa, jossa on syntynyt maan arvostetuin; Lappeenrannan laulukilpailu. Opisto aloitti valtakunnan ensimmäiset kuvataide- ja kirjoittajakurssit. Opisto aloitti Suomessa pitkän linjan kirjoittajakoulutuksen: Oriveden Opiston kirjoittajalukion. Opiston ja YLE:n kielikurssit tunnettiin ympäri Suomen.
Edellä on pikavilkaisu Opiston valtakunnalliseen kansanvalistustyöhön. Yhtä suppeasti voi todeta, että Suomen eturivin muusikoista, kuvataiteilijoista ja nuorista kirjailijoista valtaosa on ponkaissut uralleen Oriveden Opisto tai sen kurssien kautta.
Suomen kansanvalistuksen historiasta tuskin löytyy toista yhtä merkittävää yksityistä sivistyslaitosta kuin Oriveden Opisto. Eikä sen merkitys ole kikkailua vaan vuosikymmenten tietoista työtä. Merkityksen ja aseman luominen kestää vuosikymmeniä, sen hävittäminen onnistuu silmänräpäyksessä. Eivät merkitystä luo seinät tai rakennukset. Merkitys tulee kokonaisuudesta, yhteisöllisyydestä ja miljööstä, sanoin kuvaamattomasta Oriveden Opiston hengestä. Olisi paikallaan, että KVS:n toimijat selvittäisivät itselleen, miten Opisto, KVS ja Oriveden kaupunki ovat yhteisvoimin selvittäneet todellisia puukko kurkulla-tilanteita. Monessa niistä Opisto sanamukaisesti nousi tuhkasta Fenix linnun lailla.
Opiston opiskelija, työntekijä, kaupungin virkamies ja orivesiläinen lähes kuuden vuosikymmenen ajalta.

Paula Kuusipalo

#38 Oriveden opiston taustayhteisö vaihtoon?

07.12.2012 14:21

Onko keskusteltu mahdollisuudesta, että jos Kansanvalistusseura ei ole kiinnostunut opistotoiminnasta, seura lahjoittaisi opistorakennukset ja toiminnan alkuperäisin ehdoin kannatusyhdistykselle tms. joka ottaisi toiminnan vastuulleen? Tätä vaihtoehtoa kannattaisi tutkia, ettei käy kuten taannoin Viittakiven opistolle, jonka toiminnan taustayhteisö Suomen Setlementtiliitto ry ilmoitti siirtävänsä Hämeenlinnaan, mutta myi kiinteistön Hauholla ja lakkautti opiston toiminnan.
Ilkka Hjerppe
Adressin tekijä

#39 Re: Oriveden opiston taustayhteisö vaihtoon?

07.12.2012 22:36

#38: Paula Kuusipalo - Oriveden opiston taustayhteisö vaihtoon?



Tämäkin on parempi
vaihtoehto kuin se, että opisto katoaa lopullisesti Suomen historiasta. Haluan
kuitenkin, että myös Kansanvalistusseura säilyy ja jos opisto kuolee, kuolee
myös Kansanvalistusseura ja se upea historia jota se (ennen tätä katastrofia) on
edustanut

Ilkka Hjerppe
Adressin tekijä

#40 Re: Pelastakaa Oriveden Opisto!

07.12.2012 22:41

#33: Päivi Alasalmi - Pelastakaa Oriveden Opisto!



Juuri näin Päivi. Laittakaa koko porukka viestinne Kansanvalistusseuralle. Se ei ole
joidenkin harvojen säätiö, vaan meidän kaikkien suomalaisten.
Kansanvalistusseura ja Oriveden Opisto on osa meidän yhteistä
kulttuuriperintöämme ja sitä ei saa hukata talousteknokraattien alttarille



 

Päkä

#41 Re: Pelastakaa Oriveden Opisto!

08.12.2012 18:53

Kari Turunen

#42 Juuria ei kannata harkitsematta katkaista

08.12.2012 19:42

Minä uskon, että Oriveden kesäkurssien pysyvyys on tärkeä osa niiden olemusta. Minä olen viettänyt Orivedellä lähes puoli vuotta elämästäni, yhteensä noin 15 kesäkurssilla, oppilaana, kuorolaulajana ja opettajana. Minulle jokaisella Opiston puulla ja kivellä on historiansa, jokaisessa rakennuksessa on jotain joka on osa minua. Jos kesäkurssit olisivat jatkossa muualla, kokisin jonkun katkaisseeen monta tärkeää juurtani. Enkä varmasti ole ainoa.

Oriveden Opisto ja Klemetti-opisto ovat tärkeä osa suomalaisen kuoromusiikin historiaa ja nykyisyyttä; kuoronjohdon opiskelijoiden kautta myös osa sen tulevaisuutta. Tällaisen perinteen rakentaminen vie vuosikymmeniä, mutta sen tuhoaminen vain yhden lyhytnäköisen päätöksen tekemisen ajan.
valemummo

#43 Opistossa ihmisenä kasvun mahdollisuus!

10.12.2012 06:45

Kasvava nuoriso tarvitsee opiston tyyppisiä opiskelupaikkoja, joissa ryhmä tukee kokonaisvaltaista oppimista. Yhdessä kasvaminen innovatiivisessa, opiskelumyönteisessä, luonnonläheisessä ympäristössä antaa loppuelämälle hyvät eväät. Tämän tyyppinen opiskelu on sijoitus omaan elämään ja sijoitus kasvaa korkoa koko elämän ajan!!!
M-A

#44 Kuuluisat kurssilaiset

10.12.2012 23:01

Mistäs löytyy hyvä lista (tai kuka tekee) kuuluisista oriveden opistoa käyneistä henkilöistä?
Konsultti hommiin

#45 Re: Kuuluisat kurssilaiset

10.12.2012 23:17

#44: M-A - Kuuluisat kurssilaiset

Tehtäköön lista kulttuurivaikuttajista, jotka EIVÄT ole opiskelleet tai opettaneet Oriveden Opistossa!

Keuruun tyttö

#46 Oleellinen osa suomalaista kulttuuria

11.12.2012 15:56

Oriveden Opisto on ollut aina tärkeä osa suomalaista kulttuuria. Sen toimintaa on jatkuvasti kiitetty. Olisi suuri menetys koko Suomen kansalle jos opisto lakkautettaisiin.

Vieras

#47 Re:

12.12.2012 09:51

#37: Vesa Seppänen -

Oriveden opisto voi toimia vain Orivedellä, ei Tampereella! Voisikohan joku siirtoa puuhaavista neropateista perustella miksi Oriveden opisto pitää siirtää Tampereelle. Nyt asiasta kiertää vain Yle:n uutisille syötetty huhu.

Margareta

#48 Oriveden opisto on paras

13.12.2012 12:32

Oman kokemuksenperusteella olen suositellut opistoa monelle opetukseltaan maan korkeatasoisimpana.
Noora

#49 Säilyttäkää tämä maaginen paikka!

13.12.2012 14:11

Oriveden opiston musiikkilinja antoi elämälleni uuden suunnan ja avasi ovet useampaan opiskelupaikkaan. Oriveden miljöö opettajineen, tiluksineen ja taiteilijasieluineen on aivan mahtava paikka ja voin rehellisesti sanoa opistovuoden olleen elämäni paras vuosi!

Olen Tampereelta kotoisin ja se on ihana kaupunki, mutta en olisi kiinnostunut opistosta jos se olisi Tampereella, isossa kaupungissa. Oriveden maaginen miljöö oli kuin lapsuuden mielikuva Harry Potter kirjasarjan Tylypahkasta. Maaginen paikka!


Vieras

#50

13.12.2012 16:20

Käykää kertomassa ajatuksianne ja ideoitanne opiston kehittämiseksi kampanjan facebook sivulla
http://www.facebook.com/OrivedenOpistoSailytettavaOrivedella/likes#!/OrivedenOpistoSailytettavaOrivedella