Oriveden Opisto säilytettävä Orivedellä!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Oriveden Opisto säilytettävä Orivedellä!.

Aikuiskouluttaja

#51 Mikä häpeä!

13.12.2012 19:47

Mihin menet Kansanvalistusseura? Onko johdossa joku joka haluaa nimeä muodikkaana organisaatiouudistajana. Näpit irti Oriveden Opistosta, mokoma!. Adressin viestit kertovat osaltaan Oriveden Opiston eritysluonteesta ja suuresta merkityksestä henkisen kasvun herättäjänä ja tukijana. Eläköön Opisto!
Hei(l)

#52 Tähti loistaa..

14.12.2012 11:06

Vuosi sitten saatiin Kansanvalistusseuraan tähti, kirkas ja loistava. Niin loistava, että se heijastaa valoa ympärilleenkin. Ja ympäristö heijastaa takaisin, erityisesti lähiympäristö. Ilman tätä peilausta tähti ei olisikaan niin säkenöivä.
..ja heitä ympäröi ihmeellinen valo..
Minne tuo tähti on matkalla? Maailmanmaineeseenko? Miten sinne pääsee? Etsimällä joku surkea??? maalaisopisto vaatimattomine sisältöineen, sellainen, jolla on hallussaan se tärkein, koulutuksen järjestämisen oikeus. Siinä on tie. Tärkeintä on tähden lento!
Mutta.. lennossa piilee pieni vaara. Joutua viitametsään. Estyä näkemästä omassa loistossaan lähiryteikköä pidemmälle, horisontti katoaa.. Miten tässä nyt näin käy?
Tiedämmehän ettei Euroopan historiassa tarvitse kauaskaan ajanratasta pyörittää, kun jo näemme tähtien nousuja ja ...laskuja.

Keitä nämä tähdet ovat. Vastaus löytyy Kansanvalistusseuran nettisivuilta.
Tsemppia Oriveden opisto!
HM

#53

14.12.2012 14:40

Itse valmistuin Kiroittajalukiosta keväällä 2009 ja niitä kolmea vuotta on vaikea voittaa. Opisto pidettävä Orivedellä mm. sen kauniin ja inspiroivan ympäristön vuoksi.
Parooni

#54

16.12.2012 10:30

Legendaarinen oppilaitos.
Kunhan mietiskelen

#55

17.12.2012 10:46

Onko Tampereelle muutto KVS:n hallintoneuvoston hyväksymä vai huseeraako tätä jokunen ihminen omanaan ideana? Miksei hallintoneuvosto ota missään asiaan kantaa, Sirpa Pietikäinen, nyt on aika puuttua peliin. Onko P. Arhinmäkeen otettu yhteyttä?
Isä

#56 Kirjoittajalukio

17.12.2012 22:10

Opisto, johon päästimme esikoisemme käymään lukiota ja samalla oppimaan kirjoittamista.Tuskin uskalsimme edes odottaa sitä kaikkea, mitä se antoi. Opetus, ohjaus ja saman henkisten ihmisten läheisyys yhdessä ympäristön kanssa antoivat valtavat eväät jatkaa kirjoittamista. Kun vielä lukio meni hyvin pääsi hän jatkamaan kirjallisuuden opiskelua yliopistoon. Eikä ilman opistoa olisi esikoiskirjakaan ollut mahdollista nuorella iällä.

Vieras

#57 kunhan mietiskelen

18.12.2012 10:13

Helsingin Sanomien mielipidepalstalla johtajan ja rehtorin vastauksesta on hyvin luettavissa, että Opisto "pelastetaan" Tampereelle. Pelkkää epäonnistunutta rauhoitteluyritystä

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

18.12.2012 11:10


Kun kerran taloudesta puhutaan...

#59 Tuottavatko Helsingin toiminnot?

18.12.2012 11:21

Eräässä kommentissa on ehdotettu, että Kansanvalistusseura myisi kalliin kiinteistön Helsingistä ja toimisto siirrettäisiin Orivedelle, jossa on ylimääräistä tilaa. Kuulostaisi järkevältä. Onko tätä vaihtoehtoa tutkittu?
ehdottaja itsekin

#60 Re: Tuottavatko Helsingin toiminnot?

19.12.2012 21:57

#59: Kun kerran taloudesta puhutaan... - Tuottavatko Helsingin toiminnot?

Tätäkin on aina sil.loin tällöin nostettu esiin eikä mikään toiminta sinänsä edellyttäisi Helsingissä olemista.  Mutta kun se Helsinki on niin tärkeä paikka, että kaikkien arvostettujen organisaatioiden pääkonttorin pitää olla siellä.  Tämä on siis puhtaasti stratuskysymys

viimeisen vuoden kirjoittajalukiolainen

#61 Ei kosketa, vaan koskettaako kuitenkin?

20.12.2012 15:54

Olen kirjoittajalukiolainen abiturientti. Mahdolliset muutokset eivät tule koskemaan minua, kuten ei lupausten mukaan ketään muutakaan Opistolla tällä hetkellä opiskelevaa. Mitä se minua siis liikuttaa, jatkaako Oriveden opisto Orivedellä vai jossain muualla, jos sielläkään?

Paljon se hetkauttaa kuitenkin ja parit itkut on tullut järkytyksestä ja surusta tirautettua. Käy kova sääli henkilöstöä, käy sääliksi tulevia sukupolvia, harmittaa itsenikin puolesta. Minä haluan, että tulevaisuudessakin voin ylpeästi sanoa opiskelleeni Oriveden opistolla siten, että muutkin ymmärtävät, mistä puhun. Oriveden opisto on Brändi isolla alkukirjaimella, mikä häviää helposti Opiston kadottaessa uniikkiutensa vaikkapa Tampereella. Tällä hetkellä opisto on niin tunnettu, että mainitessani opiskelujeni sijoittuvan Orivedelle, ensimmäinen kysymys kuuluu liittyykö opisto niihin jotenkin.
Muualle siirtyessään jäisikö opistosta jäljelle muuta kuin opiskelijoiden ja opettajien muistikuvat oppilaitoksena, joka antoi niin paljon ja otti niin vähän?

Oriveden opistolla opiskelu on lauseen kirjaimellisimmassa merkityksessä muuttanut koko elämäni suunnan ja tarjonnut uskomattoman (pian) kolmevuotisen kokemuksen. Kun jo kesäkurssit ovat kuulostelujen mukaan inspiroineet uusille urille ja vuoden linjalla oleminen avannut uusia sielunmaisemia, voidaan vain pohtia miten paljon kolme vuotta idyllisessä internaatissa, luovuuden tyyssijassa vaikuttavat meidän lukiolaisten koko loppuelämään. Me olemme aloittaneet täällä alaikäisinä, kotoa nuorina poismuuttaneina.
Olemme kasvaneet täällä huomaamaan sen, että vaikka olisimme olleet outolintuja alemmilla asteilla, meistä voi tulla vaikka mitä.

Oriveden opisto tuottaa paljon kulttuuria ja paljon kulttuurintekijöitä.
Antakaa nuorille mahdollisuus vielä tulevaisuudessakin. Älkää hukuttako tätä historiaa suurempiin aaltoihin.

Tuija_Riitta Heiskanen

#62 Re: Ei kosketa, vaan koskettaako kuitenkin?

20.12.2012 17:32

#61: viimeisen vuoden kirjoittajalukiolainen - Ei kosketa, vaan koskettaako kuitenkin?

Hei Oriveden kultturin keskus, pyytäkkä valtion tukea , tehkää kansalaiskeräys , mutta alkää lopettako!


Vieras

#63

21.12.2012 22:43

Eihän Kansanvalistusseuran tarvitse olla Helsingissä. Siirtäkää se ja jättäkää
todellisen työn tekijät rauhaan.
hjskski

#64 Orivesi OK

10.01.2013 17:18

Tampereen ahneudelle on pistettävä stoppi. Suuri ei ole kaunista, eikä edes toimivaa. Se on usein hengetöntä ja latteaa mitä suurempiin kokonaisuuksiin mennään. Oriveden on syytä pysyä erossa Tampereesta, sillä kasvu tulee joka tapauksessa suuntautumaan ympäristökuntiin lähivuosina. Olen kauhulla katsellut Kaupunkiseudun suunnitelmia tuhota maaseutu pikku hiljaa.
Ex-tamperelainen Kalevan kolli

#65 Huh, huh!

10.01.2013 19:24

Tää touhu Oriveden Opiston muuttosuunnitelmien ympärillä on aivan älytöntä puuhastelua!! Yhtä älytöntä olisi ehdottaa, että Rönnin tanssilava siirrettäis Iiresjärven rantaan Tampereelle!! Joka lavvantaiehtoo Pispalan sällit olis soittamassa humppaa, kioskissa Tampere-seura myis vissyä ja tamperekalsareita, kooveeläiset myis kahveeta ja pullaa, kahvivetet otettais Iiresmotarista ja kaikki olis hommissa tiätysti talkoilla! Polliisit tosin olis vapaapäivinä järkkäreinä vissypalkalla! Hianoo kulttuuria - ja piänet kulut!! Tääkö olis sovellettuna meininki myäs Oriveren Opiston osalta Tampereelle muuton jälkeen, mitähäh, KVS-nerot?? Mikä on se matematiikka, jolla KVS:n älyköt ovat muuttoehrotuksiin kääntyneet? Tulot laskettu euroissa ja menot markoissa ja sitten ihmetelty kun viivan alle ei jää mitään! Eli tamperelaisittain, älkää ny hulluja puhuko! Kyä tamperelaisekki tiätää, että Oriveren opisto on Oriverellä, Tampereella mitään semmosia opistoja oo, eikä tuu, kyä jämpti onnii nää..!
Jos siä Oriveren Opisto-nimisessä virmassa on pee niinku aa, niin piretään talkoot, kyä se kuntoon saaraan! Määki lähren mukaan! Oon tosi kuullu, että talous olis siä ihan ok...?
OPISTO PYSYKÖÖN ORIVERELLÄ, SIÄ ON SEN KOTI! Hyvä jerppen ile, älä hyyry!!

Vieras

#66

14.01.2013 23:17

Sen verran on tällä opistolla nimekkäitä kävijöitä, että vedä nimi ruutuun.
Lukija

#67 Aamulehden pääkirjoitus otti vahvasti kantaa opison puolesta.

17.01.2013 22:32


Aamulehti kirjoitti 14.1.: Orivesi on opistonsa väärti!
http://www.aamulehti.fi/P%C3%A4%C3%A4kirjoitukset/1194788398085/artikkeli/orivesi+on+opistonsa+vaarti.html

Hieno kannanotto - kiitos siitä!
Johanna

#68 Korjattavahan se olisi

21.01.2013 10:01

Rakennukset ovat niin homeessa että voi olla ettei varoja löydy rakennusten korjaamiseen. Tästä syystä en oikein voi puolustaa opiston säilyttämistä Orivedellä.
Tietoa on

#69 Re: Korjattavahan se olisi

28.01.2013 14:03

#68: Johanna - Korjattavahan se olisi

Täysin perätön väite: kuntotarkastukset on tehty, eikä rakennuksissa ole mitään vikaa.

 


Vieras

#70

03.02.2013 22:27

Oriveden Opiston kuvataidelinja oli minulle vuonna 1999 houkutteleva vaihtoehto juuri siksi, että se *ei* ollut Tampereella.
Huomasin pian että sisäoppilaitos pienellä paikkakunnalla on loistava ympäristö: on helpompi keskittyä opintoihin, kun ei ole kaupungin hässäkkää eikä kotipaikkakunnan totuttuja kuvioita ympärillä.

Vieras

#71 Re: Onko uutta kirjoituskurssia suunnitteilla kesäksi (3013) ja milloin ja mitä maksaa?

03.03.2013 19:31


Vieras

#72 Re: Re: Onko uutta kirjoituskurssia suunnitteilla kesäksi (3013) ja milloin ja mitä maksaa?

18.03.2013 10:16

#71: - Re: Onko uutta kirjoituskurssia suunnitteilla kesäksi (3013) ja milloin ja mitä maksaa?

Opiston kurssitarjonta löytyy osoitteesta: http://www.orivedenopisto.fi/ Kursit
on ryhmitelty koulutusaloittain sivun vasemmassa reunassa olevan valikon
mukaisesti ja kesäkurssit löytyvät kunkin koulutusalan alta.

Kirjoittajakurssitarjonta löytyy osoitteesta http://asp.asio.fi/kurssiilmo/kvs/?yksikko=ORI&asio=czE5ZjA5NTBiNGU3MzA4Yjg5ZTZiZmM0NWQ2ZmIxODhiO2cyMDtyO2ZrdXJzc2l0



 


Vieras

#73

25.03.2013 21:34

Opisto ei enää olisi Oriveden opisto, jos se siirretään Tampereelle. Tampereella se ilman muuta jäisi/häviäisi muun kulttuuritarjonnan joukkoon. Tosin olen myös sitä mieltä, että opiston pitäisi nykyisin antaa enemmän kuulua itsestään, tehdä ts. paremmin reklaamia tullakseen suuren yleisön tietoisuuteen. Kenenkä tehtävä se ennen kaikkea olisi, Kansanvalistusseuranko? Vaiko kaupungin?

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

06.05.2013 14:48



Vieras

#75

07.06.2013 18:07

Mitään niin röyhkeätä ei Oriveden seutu ole kenties koskaan kokenut kuin pyrkimys siirtää muualle Oriveden opiston toiminnat perinteisestä paikastaan ja niille rakennetuista tiloista. Se oli todella vaikeasti uskottava uutinen. Toivottavasti tämä ymmärretään Tampereella. Martti Lundén