Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#16101 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

21.06.2013 19:05

#16098: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 

"Mutta niinkuin järjettömät, luonnostaan pyydystettäviksi ja häviämään syntyneet eläimet, niin joutuvat myös nämä, kun herjaavat sitä, mitä eivät tunne, häviämään omaan turmelukseensa" (2. Piet. 2:12)


Vieras

#16103 Re: Re:

21.06.2013 20:23

#16102: - Re:

 

Aivan niin kuin tuossa Chambersin videolla esiintynyt,  jonkinlaisessa työyhteydessä ilmeisesti ollut kaveri totesi:
tähtäyspisteen on oltava Kristus-suhteen syntymisessä,  eikä muuttumisessa. Se on aivan evakeliumin mukainen
järjestys.  Muutokset seuraavat sitten Jumalan aikataulun mukaan luonnollisella tavalla.
En ainakaan itse koe tässä mitään ristiriitaa. Tosin en tätä anteeksipyyntöä välttämättä oikein ymmärrä.  Mutta
eipä tarvitse kaikkea ymmärtääkään.  Joka tapauksessa tahtoivat muuttaa  nimenomaan lähestymistapaa asiaan.


Vieras

#16104 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

21.06.2013 20:54

#16100: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

 

 

 

 

Suurin ja vanhin kristillinen järjestö, joka väitti "eheyttävänsä" homoseksuaaleja heteroiksi, ilmoitti torstaina lopettavansa toimintansa ja pyysi toimintaansa anteeksi.

Vuonna 1976 perustetulla Exodus-järjestöllä oli pelkästään Yhdysvalloissa 260 alajaostoa.

Lausunnossaan torstaina puheenjohtaja Alan Chambers sanoi, että järjestö oli aiheuttanut toimillaan enemmän pahaa kuin hyvää, eikä sen toiminta perustunut Raamattuun.

Suomessa niin sanottuja eheytysleirejä on järjestänyt kristillinen Elävät vedet ry.

 

 

 

 

 

 

 


Vieras

#16105 Re: Re: Re:

21.06.2013 20:57

#16103: - Re: Re:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toiminnan lopettaminen on varsin ronski tapa "muuttaa lähestymistapaa asiaan".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vieras

#16106 Re: Re: Re: Re:

21.06.2013 21:23

#16105: - Re: Re: Re:

Lausuin eka kommentit tuon tekstin ja videon  ensimmäisen puheen ylimalkaisen kuuntelun  jälkeen. ( En ajatellut katsoakkaan kokonaan,  mutta tein sen sitten kuitenkin).

Tuossa videon  lopussa ymmärsin ehkä Chambersin ajatuksen tiivistetysti:  luopumalla yhteisönsä jäsenten  kontrolloinnista
hän vapauttaa heidät normaaliin seurakunta- elämään.  Minusta tämä on ainoa oikea tapa toimia.  Seurakunta ei voi perustua mihinkään suuntautumisiin,  pysyäkseen terveenä.  Kyllä sen on perustuttava  sille pohjalle,  mihin seurakunnat yleensäkin perustuvat. Muuten ne likoavat omissa liemissään,  mitä sitten ovatkaan.

Näin lyhkäsesti sanottuna.   --  Hyvä johtaja pystyy kritisoimaan omaa suhtautumistaan.  (Harvoinhan näin tapahtuu silti.) Suhtautuminen lähimmäiseen varmasti muuttuu lähes 40:ssä vuodessa monia kertoja ihmisen kasvun myötä.  Käsittäisin,  että tästä erityisesti olisi kysymys.  Ootko eri mieltä?

Hengellinen kasvu herkistää kuulemaan omantunnon ääntä.   Jos keskitytään ruotimaan tällaisen vaikean elämänalueen vaikeuksia,  loukkaantumiselta tuskin voidaan edes välttyä.   Kristitylle anteeksipyyntö on luonnollinen tapa päästä eteenpäin. Kysymys kuuluukin, onko sanan tultava tässä muodossa? Vai aivan siinä normaalissa seurakunta- elämässä,  jossa se on yksilöimättömänä helpompikin vastaanottaa.

Mukana on myös  pitemmälle menevää itsekritiikkiä. Olen ihan samaa mieltä,  että muutosta siinä mielessä,  kuin odotetaan,  ei suuntautumisessa välttämättä tapahdu, vaan ihmisen kiusaukset voivat pysyvä tällä alueella.  Mutta  mikä on olennaista,  ne eivät hallitse ja orjuuta,  vaan elämän keskipiste on muualla! Muuten tärkeän havainnon esitti kerran eräs norjalainen tätä aluetta pohtinut mies,  sanoessaan,  että kyllä naimisissakin olevalla on syviä,  voimakkaita kiusauksia luisua sivuun avioliitostaan.  Ja näinhän varmasti on.

Chambersin ajatukset eivät olleet kuitenkaan ainoita.  Muista emme nyt varmaan kuule tässä yhteydessä. Kyllä säälittää tämän uutisparan tullessa yksioikoisen maailman lehdistön käsittelyyn.  Ei siinä syvällisemmin asiaa kylläpohdita.  Se on juu tai ei.

Siitä kohden,  jossa Chambers punnitsi pelon olleen liikaa toimintansa motiivina,  tuntuis, että täytyisi kuulla hiukan lisää,  tai uudestaan,  ennenkuin osaa ottaa kantaa. On vaikea muuten arvostella tätä toimintaa,  koska sen ulkoisiakaan puitteita ei oikein täällä tunneta. Että mitä työ käytännössä on.

Se ei ehkä olekkaan painottunut keskinäiseen kokemusten jakamiseen,  tällaiseen olisi hyvä olla mahdollisuus ainakin joissakin elämän vaiheissa.

 

 

 


Vieras

#16107 Re: Re: Re: Re: Re:

21.06.2013 23:01

#16106: - Re: Re: Re: Re: En ajatellut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hyvä, että puoskari kykenee tunnustamaan totuuden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persoonallinen Totuus

#16108 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

21.06.2013 23:04

#16087: - Re: Re: Re: Re: Re:  

Jeesus on Totuus, Jeesus ei ole mikään tulkinta Raamatusta. Hänestä on kysymys k a i k i s s a Raamatun kirjoissa. Totuus on persoona, joka on sama ikuisesti.


Vieras

#16109 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

22.06.2013 07:09

#16099: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

 

Tämä kommentti ei kyllä tyydytä,  silloin pitäisi osoittaa,  että näillä ihmisillä oli taipumusta valehteluun.

 


Vieras

#16110

22.06.2013 07:46

Päivän Sana

Ja hän sanoi heille: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille. Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen."

Mark. 16:15-16 (KR33/38)

Vieras

#16111

22.06.2013 08:04

2 Aik.20
15 ja hän sanoi: Kuunnelkaa, kaikki te Juudan miehet ja Jerusalemin asukkaat ja sinä kuningas Joosafat. Näin sanoo teille Herra: Älkää peljätkö älkääkä arkailko tätä suurta joukkoa, sillä sota ei ole teidän, vaan Jumalan.

Vieras

#16112 Re: Re: Re: lempi raamatunkohtani

22.06.2013 08:53

#16079: Signal - Re: Re: lempi raamatunkohtani 

 

Tämä Jumalan personoiminen on hyvä esimerkki siitä kuinka kaikki itsestä on helpompi ulkoistaa. Jumala/Luoja on täydellisyys eikä täydellisyydellä ole tarvetta tuntea mustasukkaisuutta tai muitakaan inhimillisiä tunteita, sellaista tekee ihmiset mielikuvillaan. Hyvin ovat auktoriteetit tehneet tehtävänsä kun haluttu tulkinta on mennyt läpi. En kyllä viettäisi elämääni näin rankan ikeen alla.
Signal

#16113 Re:

22.06.2013 09:02

#16110: -

Juuri noin Jeesus sanoi opetuslapsilleen ja antoi lähetystehtävän nimenomaan heille. Turhan usein ns. uskovaiset lähtevät matkaan omassa voimassaan tai väärän hengen kehoituksesta. Silloin ei saada oikeata "satoa", vaan ns. käännynnäisiä. Matt.23:15 "Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te kierrätte meret ja mantereet tehdäksenne yhden käännynnäisen; ja kun joku on siksi tullut, niin teette hänestä helvetin lapsen, kahta vertaa pahemman, kuin te itse olette!"

Nykyisin lähes kaikki puhujat paasaavat ainakin karismaattisissa seurakunnissa, että pitäisi lähteä evankelioimaan "toreille ja aitovierille". Se ei ole lainkaan Raamatun mukaista opetusta, sellainen opetus tulee väärästä hengestä.

Raamatun sanan mukaan, pitäisi nimenoman kärsivällisesti odottaa ja odottaa, eikä suinkaan lähteä omissa voimissa esim. evankelioimistyöhön. Jeesus kyllä kertoo aikanaan, kun hetki on oikea. Kun palvelija on ensin testattu ja opetettu ko. työhön.

Opetuslapset olivat ammattitaitoisia kalastajia ja he olivat omassa voimassaan turhaan yrittäneet kalastaa koko yön. Vasta sitten, kun rannalla seissyt Jeesus opasti, milloin ja missä kalastaa (oikea aika ja oikea paikka) opetuslapset saivat ison saaliin. Näin meidänkin tulisi odottaa ja lähteä liikkeelle vasta sitten, kun Jeesus selvästi kertoo sen.

Joh.21:6 Hän sanoi heille: "Heittäkää verkko oikealle puolelle venhettä, niin saatte." He heittivät verkon, mutta eivät jaksaneet vetää sitä ylös kalojen paljouden tähden."


Vieras

#16114

22.06.2013 09:23

Parempi on turvata HERRAAN kuin luottaa ihmiseen. Psalmi 118:8 On sanottu, että jos Raamatun jakeet lasketaan, tämä kohta on Raamatun keskikohdassa.

Vieras

#16115 Re: Re: Re: Re: Re:

22.06.2013 09:48

#16106: - Re: Re: Re: Re:  

 

"Hengellinen kasvu herkistää kuulemaan omantunnon ääntä. Jos keskitytään ruotimaan tällaisen vaikean elämänalueen vaikeuksia, loukkaantumiselta tuskin voidaan edes välttyä. Kristitylle anteeksipyyntö on luonnollinen tapa päästä eteenpäin" Miten hengellinen kasvu voi herkistä kuulemaan ...... .? Jos ihmiselle on syötetty jakeita joka luukusta niin omantunnon ääni on suoraan verrannollinen niihin. Henkinenkasvu ei taasen rajoita ihmistä vaan edesauttaa sydämen äänen kuulumiselle. Kasvua tapahtuu ihmisessä joka tapauksessa teet mitä tahansa. Kasvuhan ei ole suoraan verrannollinen kenenkään arvomaailmaan vaan suurempaan kokonaisuuteen jota myös kristustietoisuudeksi kutsutaan. Tämä anteeksipyyntö on mielenkiintoinen asia. Kumpi on eheyttävämpää ja kypsempää, pyytää anteeksi koska kirja niin käskee vai pyytää anteeksi koska ymmärtää sen merkityksen? Minut rikkoi itselleni tärkeä ihminen. Anteeksipyyntö ja selitys olisi helpottanut eheytymistäni mutta sen sijaan sainkin ja saan edelleen kristillisessä hengessä puukkoa selkään näidenkin palstojen kautta. Oma kasvuni vaati oman hetkensä, mutta on huvittavaa lukea asioita Jeesuksen hengessä kun näkee ettei se todellakaan toteudu. Parhaimmat vanhurskastelijat keskittyvät enemmän toisten moralisointiin kun itsensä kehittämiseen. Voihan se olla niinkin että kun sattuu itseä niin paljon niin huomion fokusointi toisaalle helpottaa.

Vieras

#16116

22.06.2013 09:49

Johannes (hepr. Herra antaa armon)
Jos se olisikin totta

#16117 Hei moraalipoliisit

22.06.2013 09:55

Ajatelkaa iltarukouksen aikaan .... Mitä jos silti tämä jeesustelu iskee omaan nilkkaan .... Jos luotkin itsellesi paraikaan seuraavaa elämää jossa sinut ristiinnaulitaan kehdosta hautaan valintojesi vuoksi, sillei toimii karman laki etkä voi ketään muuta syyttää kuin itseäsi asioista. Miten sitten suu pantaisiin? Ja vielä itse Joshua vielä lisäisi ymmärryksesi taakkaa!

Vieras

#16118 Re: Hei moraalipoliisit

22.06.2013 10:28

#16117: Jos se olisikin totta - Hei moraalipoliisit

Jeesus on Herrani. Enpä lähde mukaan tuohon jossitteluusi. Jotkut ihmiset ajattelevat, että Jeesus on tullut pelastamaan vain toisia ihmisiä. Ajatus kulkee niin, että he itse olisivat jotenkin sivussa tai muuta. Raamatussa kerrotaan kuitenkin, että Hän haluaisi meidän jokaisen pelastuvan. Siis, ei ole sivussa seisojia tai sivussa olijoita. Kutsu on tarkoitettu kaikille. Minusta olisi hyvä, että usko tulisi sinuunkin. Jumalan vastustaja valehtelee ja vääristelee tätä pelastusasiaakin. Herra on voimallinen.


Vieras

#16119 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

22.06.2013 10:42

#16115: - Re: Re: Re: Re: Re:

Mie en taida lähteä "kristustietoisuuteen" mukaan!!


Vieras

#16120

22.06.2013 10:42


http://www.sana.fi/artikkelit/uusateistien_jumalharhan_paljastaja/

"Voisi olla hyvä idea, että uskonnonvastustajat keskittyisivät joskus edes jossakin päin maailmaa hyvän tekemiseen sen sijaan että he koettavat vain löytää uskonnosta pahoja puolia, McGrath ehdottaa."

Aivan hyödytöntä syyllistämistä

#16121 Re: Re: Hei moraalipoliisit

22.06.2013 11:24

#16118: - Re: Hei moraalipoliisit 

 

Uskisten harhautus on siinä kun luulevat harhassaan että joku on Jumalan vastustaja jos ei usko kuten he uskovat. Te viimeiseksi voitte tietää miten lähellä joku toinen onkaan Jumalaansa tai kuinka rakastavan uskovainen sydän jollain onkaan. Raamattu on kirja jota te haluatte palvoa. Sitten on niitä jotka palvelevat Jumalan sanaa ja niitä jotka vain ovat Jumalassa.

Vieras

#16122 Re: Re: Re: Hei moraalipoliisit

22.06.2013 12:48

#16121: Aivan hyödytöntä syyllistämistä - Re: Re: Hei moraalipoliisit

Mihin unohdit Jeesuksen, joka sanoi:

"Minä olen tie, TOTUUS ja elämä?"

 


Vieras

#16123

22.06.2013 12:57

Joh. 15. "Jos te rakastatte minua, te noudatatte minun käskyjäni. 16 Minä käännyn Isän puoleen, ja hän antaa teille toisen puolustajan, joka on kanssanne ikuisesti. 17 Tämä puolustaja on Totuuden Henki. Maailma ei voi Henkeä saada, sillä maailma ei näe eikä tunne häntä. Mutta te tunnette hänet, sillä hän pysyy luonanne ja on teissä. "

Vieras

#16124 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

22.06.2013 14:59

#16115: - Re: Re: Re: Re: Re:

 

Hyvää  Juhannusta  vaan!  Aika ihana ilma nyt!   Kyllä totta puhut,  että kasvua tapahtuu kaikkialla muuallakin.  Sehän on elämän perustapahtumia.  Sitten on myös jotakin kasvua,  joka liittyy nimenomaan hengelliseen elämään ja omantunnon elämään. Jonka alullepaneva voima on Jumalassa.
Uusi luomus,  joka uudistuu Luojansa kuvan mukaan. -  Olen itse kyllä  kokenut,  välillä sokeuttakin ja vähän sameissa vesissä kulkemista,  mutta kun jostakin tuohon tilanteeseen tipahtaa ymmärrys mennä sanojen kanssa Jumalan eteen,  valkeus tulee.  Tämä yksinkertainen:  Jeesus puhdista!  On tosi voima sana.  Ja Hän myös tekee sen.

Usein sokeuden tilan muuttamiseksi tarvitaan meillä syntiinlangenneilla yhtä esinettä,  peiliä.  Asetelmaa,  jossa juuri minulle näytetään,  miltä tuntuu,  kun lähimmäiseni käyttäytyy tietyllä tavalla.  Silloin kovuuteni kääntyy ymmärrykseksi ja
pyrkimykseksi osoittaa laupeutta.

Kyllä anteeksipyytämisen täytyy tulla sydämen kautta,  vaikka sana onkin sen aikaansaattori.   Usein sana tulee ensin,  sitten tunne.  Niinkuin silloin kun,  ei ole anteeksipyytävää mieltä, eikä tahtoakaan pyytää ollenkaan,  ja kuitenkin hakeutuu tähän mielenlaatuun,  (Kristuksen mielenlaatuun)  niin tunteet seuraavat tahtoa,  enemmin tai myöhemmin.

Kyllä olisi ihanaa,  että laupeutta ja anteeksipyytävää mieltä olisi enemmän. Harvoin sitä saa kokea. Siunatkoon Kaikkivaltias Jumala Sinua tässä haavassasi,  vie se hänen käsiinsä,  niin kärki tuskalta taittuu ihmeellisellä tavalla pikkuhiljaa.

 


Vieras

#16125 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

22.06.2013 16:40

#16124: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 

Anteeksiantamisen ja -pyynnön perusajatus on jokaisessa uskossa eli edelleenkään Jeesus ei ole ainoa katalysaattori. Peili on järjettömän hyvä väline. Se vaatii kuitenkin erityistä kokemuksen summaa jotta siihen uskaltaa katsoa tai kuunnella mitä sillä on sanottavaa. Se ei edelleenkään vaadi Jeesusta. Jeesus sinällään tuo varmasti turvaa joillekin mutta niin tekee nallekarhukin joten absoluuttisen totuuden julistaminen on vain kääntymistä Jumalaa vastaan. Se on myös mielenkiintoinen palloefekti kun joku satuttaa voi kivun laineet ulottua äkkiä sataan ihmiseen. Läheiset voivat menettää sinut ja sinä muut. Minulla on satavarmasti yhteys Luojaan eikä sitä yksikään ihminen voi muuttaa millään pois. Ja tulen puolustamaan kaikkia niitä joita usko terrorisoi. Koko tämä ketjun aihe on täysin absurdi ja Luojan rakkauden vastainen. Onneksemme tämäkin asia on pian eilisen uutinen niin kuin hetki sitten järkytys mustan ja valkoisen liitoista. Ja tämä kaikki on selvää minulle vain sen vuoksi että sain siipeni kerran siltä joka ei uskaltanut olla oma itsensä millään saralla. Sen peittäminen uskon sanoilla ei voi koskaan olla kaikkeuden rakkautta.