Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#16801 Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

05.07.2013 16:00

#16782: - Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

Kommenttisi käsittelee samaa asiaa, mitä Euroopan neuvosto ohjeistuksessaan v.2007. Siinä käsitellään koulujen opetusta uskonnon ja evoluutioteorian osalta.


Euroopan neuvosto toteaa evoluutio teoriasta esim. näin:

15. Sen vuoksi kaikkien evoluutiota koskevien ilmiöiden opettaminen keskeisenä tieteellisenä teoriana on ratkaisevan tärkeää yhteiskuntiemme ja demokratioidemme tulevaisuudelle. Tästä syystä sille täytyy varata keskeinen asema opinto-ohjelmissa ja erityisesti tieteen opintosuunnitelmissa, niin kauan kuin, aivan kuin mikä muukin teoria, se kestää perusteellisen tieteellisen tarkastelun. Evoluutio on läsnä kaikkialla, liiallisissa antibioottien lääkemääräyksissä, jotka luovat vastustuskykyisiä bakteereita, ja maatalouden liikaa käyttämissä torjunta-aineissa, jotka aiheuttavat hyönteisille mutaatioita, minkä jälkeen torjunta-aineilla ei ole enää mitään vaikutusta.

16. Euroopan neuvosto on korostanut, kuinka tärkeää on kulttuuriin ja uskontoon perehdyttäminen. Sananvapauden ja yksilön vakaumuksen nimissä kreationistisia ideoita, niin kuin mitä tahansa muitakin teologisia kantoja, voisi mahdollisesti esittää kulttuurin ja uskonnollisen kasvatuksen lisänä, mutta niillä ei voi väittää olevan tieteellistä arvoa.

20. Yleiskokous on tyytyväinen siihen, että 27 Euroopan neuvoston jäsenvaltioiden tiedeakatemiaa on allekirjoittanut kesäkuussa 2006 julistuksen evoluution opettamisesta ja kehottaa niitä akatemioita, jotka eivät ole vielä niin tehneet, allekirjoittamaan ilmoituksen.

http://www.skepsis.fi/lehti/2009/2009-1-vaarat.html

-Yksi asia tulee opiskelusta mieleen tähän liittyen; minkä opetuksen saa ensimäisenä jostakin asiasta, sitä pitää oikeana hyvinkin pitkälle elämässään. Aiemmin koulutuksensa saaneet ovat myös saaneet kristillistä uskonnon opetusta, joka voi  vaikuttaa heidän ajatteluunsa, kuten itselläni.

Kohdassa 15 näen selvää ihmisen itsensä aiheuttamaa muutosta, onko sekin evoluutiota?

 


Vieras

#16802 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

05.07.2013 16:16

#16795: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

 

Taitaa olla kuule justiin toisin päin asianlaita. Tässä muistinvirkistykseksi nimenomaan halventavia nimityksiä suoraan
toisen/ toisten persoonaan.

Nämä kaikki yhden viikon ajalta samaasukup.olevien avioliiton puolustajien puolelta:



11571    ....luupäiset  väitteesi!

11542    ....oletko idiootti?

12184    ....Kalkkis!

12409    ...vedä käteen!

12409      tuon lausujana aikamoinen valopää

12405      No,  höyrypäille hiukan huumoriakin ja todellista maailmaa.

 

Yksi asiallinenkin toivotus: 12397 
Pyritään yhdessä aikuistumaan ja viisastumaan.  Kyllä ihmisiä kannattaa kohdella asiallisesti.

Ja  vielä pari aikaisempaa:

 

12106       He?vetin uskovaiset taas,
12151            Kyllä tänne sekopäisiä tekstejä mahtuu.

Ja nimenomaan samanaikaisesti koko ajan nettipoliisi uhkausta osoiteltiin toiselle puolelle.
Että semmonen tasa-arvo se teillä päin on!

 

 


Vieras

#16803 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

05.07.2013 16:24

#16802: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

 

Raamatulla hakkaaminen, itsensä ylentäminen ja valehtelu unohtuvat kummasti.

 

 

Jeesus on Herra

#16804 Jeesus pelastaa

05.07.2013 16:35

Järkyttävät paljastukset Yhdysvaltojen katolisen kirkon hyväksikäyttötapauksista jatkuvat. Viimeisin ilmi tullut tapaus koskee Milwaukeen arkkihiippakuntaa, jonka kotisivuillaan maanantaina julkisuuteen antamat dokumentit kertovat pappien tekemien rikosten vuosikymmeniä jatkuneesta piilottelusta. Dokumentit paljastavat, että osa väärinkäytöksistä ajoittuu jopa 80 vuoden taakse. Asiasta on uutisoinut muun muassa New York Times verkkoversiossaan.

On esitetty väitteitä, että arkkihiippakunta olisi siirtänyt eräitä ongelmia aiheuttaneista papeista uusiin seurakuntiin. Arkkihiippakunnan väitetään joissain tapauksissa tarjoutuneen maksamaan jopa 20 000 dollaria, jotta pappi olisi vetäytynyt virastaan.

Milwaukeen arkkihiippakunnan nettisivuillaan maanantaina julkistamat asiakirjat sisältävät pappeja koskevia henkilökohtaisia tiedostoja, myös heidän kuviaan. Hyväksikäytöstä syytettynä on 45 arkkihiippakunnan pappia ja heistä 42:n tiedot on julkistettu.

Milwaukeen tämänhetkinen arkkipiispa Jerome Listecki kirjoitti blogissaan toivovansa, että dokumenttien vapaaehtoinen tuominen julkisuuteen auttaisi hyväksikäytön uhreja ja heidän perheitään ymmärtämään menneisyyttä, tarkastelemaan nykyisyyttä ja sallimaan kirkon mennä eteenpäin.

Vieras

#16805 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

05.07.2013 16:35

#16801: - Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

Ihminen voi vaikuttaa luonnon tapahtumiin monin tavoin, kuten kaatamalla kaikki sademetsät tai muuttamalla ilmastoa. Itse evoluutio-ilmiöön olemukseen ihmisen toiminta ei vaikuta, vaikka hän saattaa sen toimimaan täysin uusilla alueilla, kuten antibioottien ja bakteerien kilpajuoksu osoittaa.


Vieras

#16806 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

05.07.2013 16:51

#16802: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

Helvetin homo. vedä käteen, hintti, sekopäistä homopropagandaa, homojen salaliitto tms. eivät ole sellaisia herjoja, joilla pääsisi lakitupaan vihakirjoittelusta. (en siis tarkoita, että siitä vaan, käyttäkää hyväksenne....)

Sen sijaan esim. väitteet homoudesta sairautena ja homouden olevan esivaihe pedofiliaan ovat tätä osastoa. Niinkuin sanoin, näitä ei ole vähään aikaan näkynyt, mistä respektiä kirjoittajille.

Ei mikään haukkuminen ole tietenkään kunniaksi haukkujalle. Argumentit oman puolesta ja omaa mielipidettä vastustavaa vastaan ovat ainoat, joilla keskustelua viedään todellisuudessa eteenpäin.

Tähän asti tässä keskustelussa on tullut selväksi, että järkisyitä tasa-arvoista avioliittoa vastaan ei ole. Tunnesyitä on ja niitä on täällä yritetty liittää Raamatun yksiselitteiseen viestiin. Asiassa on vain kaksi ongelmaa:

1) Raamatun teksti on kaikkea muuta kuin yksiselitteinen ja sen yksittäisten lauseiden relevanssi tämän päivän toimintaohjeina äärimmäisen kiistanalainen nykyteologian näkökulmasta

2) Tasa-arvoinen avioliitto on juridinen ja tasa-arvokysymys, jota ei voi alistaa 2000-4000 vuotta sitten annettuihin epämääräisiin ohjeisiin nonsoleeraamatta kaikkea sitä tietoa ihmisestä ja positiivista kulttuurista perinnettä, jota on tuon jälkeen tapahtunut.

 


Vieras

#16807 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

05.07.2013 16:58

#16803: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

 

Raamatun kohdan esittäminen tai minkä  tahansa ulkopuolisen tekstikokonaisuuden esittäminen perusteluna  -  voi herättää tunteita,  ja yhteisessä aiheessamme herättää voimakkaasti tunteita.  Mutta ne eivät ole toisen keskustelijan henkilökohtaisten ominaisuuksien solvaamista tai persoonan panettelua,  nimittelyä.

Varmasti on adressin puoleltakin tullut silti tylyn henkistä kirjoittelua,  sitä tahdomme pyytää anteeksi!

Mutta toivomme keskusteluosapuolta kunnioittavaa suhtautumista,  niin tekin varmaan toivotte. Adressin puolelta on harjoitettu itsekritiikkiä aina joskus.  Samaa toivomme siellä.  Kaikkihan olemme erehtyväisiä,  voisimmeko yrittää  edes?

Ei kai vaadi kovin suurta itsehillintää karsia noita edellämainittuja asioita.


Vieras

#16808 Re: Jeesus pelastaa

05.07.2013 17:00

#16804: Jeesus on Herra - Jeesus pelastaa

 

Mutta eikös se katolinen kko ollut ihan hyvä vähän aikaa sitten?

 


Vieras

#16809 Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

05.07.2013 17:01

#16787: - Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa.... 

 

Jotakin tuohon suuntaan, en tosin odota välttämättä muutosta enkä välttämättä enää tarvitse kovin ymmärtämistäkään. Se mitä toivoisin perinteiseltä keskustelulta on kypsyys tuoda mielipide johon toinen voi todeta että ai noin ajattelet sinä .... Oletkos ajatellut asiaa näin ..... Hyvä pointi en olekaan ajatellut asiaa näin .... Kukin saisi arvostavamman pohjan totuudelleen. Minulle on selvä että absoluuttinen totuus on katsojan silmälasien mukainen. Tekee kuitenkin pahaa katsoa miten sivaltaen ihmisten egot vaikuttavat vielä 2000 luvulla.

Vieras

#16810 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

05.07.2013 17:04

#16807: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa.... Varmasti on adressin puoleltakin tullut silti tylyn henkistä kirjoittelua,  sitä tahdomme pyytää anteeksi!

 

 

Keitä ovat "me"? Evankeelinen allianssiko siellä kirjoitelee? Kristillisdemokraatit? Persut?

 

 

 

 

 


Vieras

#16811 Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

05.07.2013 17:07

#16809: - Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

 

NO TÄLLAISTA JUURI minäkin tahdon,  mistä sitten tulee se täysin maahan lyövä tyyli hetken päästä.

Hyvän asian puolesta

#16812 Kiitos

05.07.2013 17:15

Tällä adressilla mennään hyvän asian puolesta: Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto.
Käsitystä avioliitosta naisen ja miehen välisenä julkisena liittona tulee suojella ja edistää lastemme ja yhteiskuntamme parhaaksi!


Vieras

#16813 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

05.07.2013 17:17

#16803: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

...tässähän oli herjauksista vain pieni murto-osa..

Mikähän siinä on, kun homot näkevät aina syyllisiä itsensä ulkopuolella, esim. heterot, uskovat, Raamattu, perussuomalaiset, Räsänen, Piho, Ahvio...??!?!

Minä tiedän, mutten kerro - ottakaapa selvää...tutkimuksiakin löytyy.

Tälläkin palstalla ovat asian todeksi vahvistaneet!

Avioliittoainesta?! Rakkaus?!

 


Vieras

#16814 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

05.07.2013 17:18

#16810: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

 

Vastasin sulle jo keskipäivällä kun kysyit,  " me" on  se ryhmä,  joiden nimittelemisestä tänään oli puhe,  en tahdo sitä muistella,   jollain omaa mieltä helpottavalla halventavalla  termillä.      Minulle on ainakin selvää,  että lähimmäistä ei naputella niin. 
Kyllä adressin puolustajissakin on ollut tätä " ne ja ne ovat sitä ja tekevät tätä".  Eli puhutaan samaa mieltä oleville ne- muodossa,  niistä toisista! Se on kymmenen vuotiaitten poikien keskustelutapa.  Anteeksi se!

 


Vieras

#16815 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

05.07.2013 17:19

#16813: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

 

Eikä niitä Piho -faneja ole ollut täällä,  eikä Paavola-fanejakaan aikoihin!

 

 


Vieras

#16816 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

05.07.2013 17:20

#16814: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa.... " me" on  se ryhmä,  joita tänään nimittelemisestä oli puhe,

 

 

On turha väittää, etteikö "me" muodostuisi muista kuin fundamentalistikristityistä.

 

 

 

 


Vieras

#16817 Re: Re: Re: Re: Re:

05.07.2013 17:20

#16788: - Re: Re: Re: Re:

Tässä oli kommentti minun mieleen. Ei ole liikaa kaanaan...


Vieras

#16818 Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

05.07.2013 17:22

#16809: - Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

 

Olen kyllä tunnistanut sinut aina jossakin vaiheessa ihan hyväksi keskustelukumppaniksi,  mutta sitten en taas ollenkaan tavoita sinua,  vaan jonkun todella toisenlaisen "äänen".  


Vieras

#16819 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

05.07.2013 17:41

#16813: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

Loanheitto ei ole kovin kunniallista toimintaa. On kuitenkin eri asia se, että käydään kiinni lähimmäisen perusoikeuksiin. Molemmat ovat arvottomia toimia, mutta niistä jälkimmäinen monta kertaluokkaa vakavampi.

Ja mainitsemistasi (fundis-)uskovat, Piho, Ahvio ja Räsänen edustavat eksplisiittisesti tätä linjaa. Siksi he saavat myös kovimman kritiikin - sen lisäksi, että heidän tarinansa kuulostavat 2000-luvun normaalista suomalaisesta kaikkein käsittämättömimmiltä ja falskeimmilta.

Tutkimuksiasi en tunne, enkä tiedä, haluanko tietääkään.... sen verran epäuskottavaa tarinaa on tullut tuolta osastolta.

sivusta seurannut

#16820 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

05.07.2013 17:43


Vieras

#16821 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

05.07.2013 18:16

#16820: sivusta seurannut - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

Hän on sellainen, joka on ottanut huomioon sen, että maailma on muuttunut viimeisen 2000 vuoden aikana. Hän on vastavuoroisesti tietoinen siitä, että ihmiset 2000 vuotta sitten eivät tienneet sitä, mitä nyt tiedetään esim lajien kehityksestä, avaruuden rakenteesta sekä ihmisestä ja ihmismielestä (esim. lääketieteen määrittämät sairaudet vs. riivaajat ja pahat henget). Hän ei usko löytävänsä kaikkeen vastausta Raamatusta, vaikka voikin sieltä hakea viisautta elämän evääkseen. Ehkä hän myös uskoo johonkin korkeampaan voimaan - tai sitten ei. Hän voi olla taikauskoinen arkielämässään, mutta ymmärtää kaikenlaisen lopunajan merkkien etsimisen järjettömyyden.

Ne, jotka näitä havaintoja eivät ole tehneet, ovat joko ylipäätään kykenemättömiä rationaaliseen ajatteluun tai kuuluvat fundisryhmittymiin.


Vieras

#16822 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

05.07.2013 18:30

#16802: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

Kylläpä oli ala-arvoista kieltä! Yllätys oli suuri kun huomasin itseni (oikeastaan siis kuitenkin Pyhä Henki) olevan tuon yhden asiallisen toivotuksen toivottajana. Pyhän Hengen vaikutus ja työ vetää kyllä ihan oikeasti hiljaiseksi. Pyhään verrattuna ihminen tuntuu tosi pieneltä ja vähäiseltä. Jess, iloisia voimme olla tästä. Poistun nyt koneelta.


Vieras

#16823 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

05.07.2013 18:37

#16819: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa.... 

 "Ja mainitsemistasi (fundis-)uskovat, Piho, Ahvio ja Räsänen..."

Ei ole mikään ihme että juuri TT Juha Ahvio on joutunut kuumimmalle homoaktivistien tulilinjalle puhuessaan avoimesti avioliittolain muuttamisesta sukupuolineutraaliksi tähtäävän SETA-vetoisen homoliikkeen pyrkimyksiin vaikuttavista juurista: Että perimmiltään niissä ”kyse on 1960-luvun kulttuurimarxilaisen seksuaalivallankumouksen ja siihen elimellisesti liittyvän vasemmistoradikaalilla tavalla poliittisen homoliikkeen tarkoitusperien nykymuotoisesta ajamisesta.”

Minkäänlaisia salaliittoväitteitä Ahvio ei ole esittänyt (radiossa, tv:ssä tai kirjassaan). ”Kulttuurimarxilaisen seksuaalivallankumouksen agendan olemassaolo on täysin avoimesti ja julkisesti todettavissa.”...

”Amerikkalaisen homoliikkeen – joka on alusta asti toiminut ja edelleen toimii suomalaisen homoaktivismin esikuvana – marxilaiset 1960-luvun ideologiset lähtökohdat eivät ole mikään salaisuus eikä näistä lähtökohdista kumpuavia tavoitteenasetteluita määrittelevien julkisten dokumenttien sisällön toteaminen merkitse salaliittoväitteen esittämistä. Näihin dokumentteihin ja aiheeseen liittyvään tutkimuskirjallisuuteen viittaamista voidaan toki paheksua eri syistä, mutta tällaisen paheksunnan ilmaisu ei vielä riitä asialliseksi perusteeksi varsin vahvalle salaliittoteoriaväitesyytökselle. Marxilaishenkisen seksuaalivallankumouksen agenda on ”salattu” vain silloin, kun tästä agendasta ollaan sinisilmäisen tietämättömiä, sitä ei muisteta tai ei vastoin parempaa tietoa taktisista syistä haluta muistaa.” - Toteaa Ahvio Uuden Suomen puheenvuorossaan.

Ahvio sanoo kuitenkin ymmärtävänsä myös sen, ”että eivät suinkaan kaikki suomalaisessa homoliikkeessä toimivat tai tätä liikettä sympatisoivat vaikuttajat aja ensisijaisesti tai edes tietoisesti marxilaisen sosialismin päämääriä. Mutta tämä ymmärrys ei tee tyhjäksi sitä, että ne päämäärät – kuten sukupuolineutraali eli ”tasa-arvoinen” avioliittolainsäädäntö –, joita hekin de facto ajavat, joka tapauksessa tahattomien seurausten lain mukaisesti saavat aikaan pidemmän aikavälin seurauksia, jotka vaikuttavat haitallisesti koko yhteiskuntaan ja edistävät selkeästi vasemmistolaisia yhteiskunnallisia päämääriä.”

Ahvion puheenvuoron voi lukea kokonaisuudessaan osoitteessa: http://juhaahvio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/139508-seksuaalivallankumouksen-kulttuurimarxilaiset-juuret


Vieras

#16824 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

05.07.2013 18:45

#16821: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa.... 

Ja millä valtuudella Sinä lokeroit normaalin suomalaisen vain noihin muutamiin juuri Sinun määrittelemiisi muotteihin? Millä valtuudella noukit vain juuri nuo muutamat asiat ja määritteet?


Vieras

#16825 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

05.07.2013 18:46

#16821: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähintään kaksi puolta kaikissa....

No minkäs nimen annat niille monille tutkijoille, jotka aikansa tutkittuaan, ovat siirtyneet "uskisosastoon"?