Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#17201 Re: Sukurutsaus

13.07.2013 18:00

#17184: jumala -

Kirjoitit: "Sukurutsa on muuten tänä päivänä laitonta. Mikä vääryys! Raamatussa sisarukset paneskelevat keskenään minkä kerkiävät, ja saavat lapsiakin. Kyllä se pitäisi nykyaikana sallia, kun Raamattukin sukurutsaa kannatta!!!!"

En oikein ymmärtänyt käyttämäsi logiikkaa. Lähteenä käyttämäni: Saarisalo Aapeli, Raamatun Sanakirja. Data Universum Oy, Helsinki 2009 sivu 467 kertoo seuraavasti: SUKURUTSAUS sekaannus henkilöiden kesken, jotka olivat niin läheistä sukua, etteivät saaneet solmia avioliittoa. MOOSEKSEN LAKI SÄÄSI SIITÄ KUOLEMANRANGAISTUKSEN, 3. Moos 18:17: "...Se on irstautta, sillä he ovat lähisukulaisia keskenään." 3. Moos 20:14: "Jos mies ottaa vaimoksi naisen ja hänen äitinsä, se on irstailua. Mies ja molemmat naiset on poltettava tulessa, ettei keskuudessanne olisi irstautta."

Vanhan Testamentin aikoihin sijoittuneet sukurutsaukset ovat siis tapahtuneet siitä huolimatta, että ne olivat lainvastaisia. En oikein ymmärrä väitettäsi siitä, että Raamattu kannattaa sukurutsaa!

Kivittäminen oli yleinen rangaistustapa. 5. Moos 22:23-24: "Jos tyttö, neitsyt, on kihlattu miehelle ja toinen mies tapaa hänet kaupungissa ja makaa hänen kanssaan, teidän on vietävä molemmat sen kaupungin portille ja kivitettävä heidät kuoliaaksi, tyttö siksi, ettei hän huutanut apua kaupungissa, ja mies siksi, että hän teki väkivaltaa lähimmäisensä kihlatulle."   Kaikkina aikoina on tarvittu rangaistuksia ja tarvitaan edelleenkin, muodossa tai toisessa. Fundis mainitsikin joskus, ettei vankeusrangaistus nykymuodossaan ollut tuolloin tapana. 40 vuoden aikana erämaassa vaeltaessa vankeja olisi ollut hankala kuljettaa mukana. Ymmärrettävästi sähkötuoli yms. oli vielä keksimättä.

Hivenen eri asiaan. Laitan tähän loppuun samasta lähteenä käyttämästäni kirjasta sivulta 287 lyhyen katkelman: Kristillinen oppi laista on, että se on armon vastakohta. Armotalous alkoi Jeesuksen kuolleista nousemisesta, ja sen aikana Jumala tarjoaa lahjaksi sen vanhurskauden, jota Hän lain aikana vaati ihmisiltä, 2. Moos 19:5 Joh. 1:17 Room. 3:21


Vieras

#17202

13.07.2013 18:28

Vetoomuskampanjat:
Patmoksella on toinen kampanja menossa muiden järjestöjen ja facebookin kanssa tänä vuonna.Olen ottanut osaa molempiin, aikaisempi tuotti tulokseksi pastori Youcef Nadarkhanin vapauttamisen Iranin vankilasta. Hän oli vangittuna islamista luopumisen vuoksi ja saaanut kuolemantuomion.

Samanlainen vetoomus on menossa kristityksi kääntyneen pastori Saeed Abedinin puolesta. Hänet on tuomittu 8:si vuodeksi ja hän kärsii tuomiotaan Evinin pahamaineisessa vankilassa Iranissa, siellä hänet pahoinpideltiin, mutta evättiin lääkärinhoito. Hänet vangittiin ”kansallisen turvallisuuden vaarantamisesta”.
Googlaamalla nämä nimet löytyy paljon tietoa heistä. Lisäksi on monia muita vastaavanlaisia tapauksia, monet Iranissa.
Kampanjan linkki:
http://www.patmos.fi/fi/uutisarkisto/vapauttakaa_pastori_abedini/?id=842

fundis
Vieras

#17203 Re:

13.07.2013 18:40

#17191: -

Enpä ole tutustunut tarpeeksi AMP:n tapaan kirjoittaa/kääntää alkuperäisiä tekstejä, voidakseni arvioida sitä. Suosikkini englanninkielisistä Raamatuista on NLT (New Living Translation). Ruotsinkielisistä tai muista pohjoismaisista käännöksistä olen vain harvoin löytänyt erityistä valaistusta tekstiin. Ehkä se johtuu siitä, että useimmat taitavat olla King James peruisia tekstejä.

Useisiin selkeästi -33/38 käännöksen puutteellisiin jakeisiin, (kun jakeen sisältö ei aukea mitenkään ymmärrettäväksi tai on suorastaan opin vastainen) auttaa se, että lukee Trio Raamattua. Siinä on kolme suomalaista käännöstä rinnakkain, 1776 raamatunkäännökseen perustuva, -33/38  ja 1992 käännös. Vanhin on uskollisin KJB:lle ja on joskus hankalasti hahmotettavaa tekstiä, mutta vertailukohtana se on hyvä versio. -Aika iso kirjahan se on kuljettaa mukana, mutta silloin kun ei ole mahdollisuutta käydä netissä tutkimassa englanninkielisiä tai alkuperäisiä tekstejä, se on hyvä.

 


Vieras

#17204

13.07.2013 19:06

Juhannuksen aikoihin kirjoitin tästä asiasta. Jos olit silloin adressin ulottumattomissa; niin tässäpä tämä. Aikoinaan erästä televisio-ohjelmaa mainostettiin näin: "Mökkisaunan lauteilla huolet kirpoavat kehosta kuin hikipisarat. Ihminen puhdistuu sisältä ja ulkoa, viimeiset synninrippeet huuhtoutuvat Saimaan sineen."
Ihohuokoset puhdistuvat saunareissulla mutta vain Jumala voi antaa anteeksi meille syntisille syntimme.
Uskova ihminen ei muutu uskon myötä synnittömäksi vaan se menee niin, että synnin voi tunnustaa Jumalalle ja saada siten anteeksi. Ihminen on syntinen ihminen ja Jumala on pyhä ja synnitön. Joillakin ihmisillä on harhakäsitys, että uskova ihminen tulee niin hyväksi ja synnittömäksi, että hän sitten haluaisi kivittää syntisiä. Tässä menee jokin pahasti pieleen. Uskis varsinkin tiedostaa oman syntisyytensä (jonka siis voi tunnustaa Jumalalle) ja sen, että kaikki olemme syntisiä. Uskiksena haluan rakastaa toisia ihmisiä mutta samalla pitää kiinni Raamatun totuudesta. Jeesus opetti Raamatussa (maahan kirjoittaen kumartuneena), että kuka teistä on synnitön, se heittäköön ensimmäisen kiven. Näin kukin vuorollaan poistui (kasvojaan menettämättä) eikä kukaan heittänyt yhtään kiveä. Raamattua tuntemattomilla on tästä vääriä käsityksiä. Uskis ei halua kiviä heittää kun tietää olevansa itsekin syntinen. Omista periaatteista yms. uskiskin pitää kiinni.


Vieras

#17205 Re: Re:

13.07.2013 19:19

#17203: fundis - Re:  

 

Mikä sai sinut muuten alunperin tulemaan tänne kirjoittelemaan ?

Vieras

#17206 Re:

13.07.2013 19:37

#17204: -  

 

Mistä tiedät että tuo synnintunnustus on tulkittu oikein ?

Vieras

#17207 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache! Bitt

13.07.2013 19:54

#17199: Virgo92 - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache! Bitte!

 

Pitkään meni,  kun olin niin tolkuttoman väsy.  Oikein täytyy kiittää sinua tästä aiheesta. Oli päässyt tämä puoli asiasta kokonaan unhottumaan tässä "poikkeustila"-asumisessa.  Edellisessä asuinpaikassa olin vasta päässyt tutustumaan tähän vetoomuskampanjointiin Pohjois- Korean osalta. Sehän on kaikkein vaikein maa kristityille.  Yli 70 000 työleireillä. Ja vaikeissa olosuhteissa.   Se kyllä hiljentää.
Kansainvälisistä järjestöistä osallistuja saa nimikkovangin. 
Projektiin kuuluu mahdollisuus osallistua pääasiassa kahdella tavalla: rukouksella vangitun puolesta ja lähettämällä tietokoneelta tulostettavia vetoomuskortteja vangitun puolesta, muistaakseni vankilaviranomaisille.( Tietoisuus rukouksesta antaa henkistä tukea vangille.)   Tuossa Patmoksenkampanjassa lähetettiin Suomen Iranin suurlähetystöön,  Kulosaaressa:

Korteissa/kirjeissä on valmiiksi täytetyt osoite ym. tiedot,  sekä vetoomus  ja lähettäjä saa tarkat ohjeet kirjoittamisen suhteen,  ettei aiheuta lisähankaluuksia vangitulle.  Ystävällisessä hengessä postitetut kortit auttavat,  koska vanki saa laajaa kansainvälistä huomiota. Minä uskon fi -sivuilla on tästä toiminnasta ehkä juuri:http://www.uskon.fi/html/tehda.html

Suomessa toimii kaksi tunnetuinta järjestöä:   Juhani  Huotarin vetämä                Stefanuslähetys ja 
Juha Kandoliinin johtama   Marttyyrien ääni (  Voi olla kans.välisen suuremman The Voice of Martyrs - Suomen osasto)                                             
Lisäksi on ainakin yksi pienempi järjestö, sekä esim Patmos ry,  joka muun toimintansa yhteydessä toimii vainottujen asiaa
esiintuoden ja myös kampanjoi.

Tässä parista artikkelista yleistä tietoa:  seuraava viesti!



Vieras

#17208 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache!

13.07.2013 20:03

#17207: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache! Bitt

 


Kristittyjä vainotaan eniten maailmassa!
28.4.2013 20:37 Martti Issakainen Kulttuuri        (Uusi Suomi )


Samaan aikaan kun Länsimaat kiirehtivät tukemaan muslimien kapinointia Lähi-idässä, ovat islamistit käynnistäneet kristittyjen vainoaallon. Asiantuntijat varoittavat kehityksen kulkevan kohti kontrolloimatonta kaaosta.

Joka päivä kristittyjä vainotaan ja tapetaan heidän uskonsa vuoksi. Tutkijain mukaan maailmassa uskonnon vuoksi vainotuista on peräti 75 % kristittyjä. Tuhansia tapetaan joka vuosi , jotkut asiantuntijat puhuvat kymmenistä tuhansista.

( Edelliseen  korjaisin että vuosittain menettää henkensä  250 000 kristittyä)

Saddam Husseinin hallinnon kaaduttua kaksi kolmasosaa Irakin miljoonasta kristitystä on paennut maasta George W Bushin johtaman koalition” vapautussodan” seurauksena. Sama on nyt tapahtumassa Egyptin 8 milj.kristityn ja Syyrian 2.2 milj. kristityn kohdalla. Vainot ovat levinneet myös väkirikkaisiin maihin kuten Nigeriaan ja Pakistaniin.

Viime viikonloppuna muslimit hyökkäsivät ja tappoivat kristittyjä Egyptissä. Viikkoa aiemmin 19 kristittyä tapettiin ja 4500 joutui pakenemaan Nigerian keskiosissa, missä musliminomadit hyökkäsivät heidän kimppuunsa. Viime vuosina Nigeriassa useita tuhansia – pääasiassa kristittyjtä – on tapettu.

” Kristittyjen vainot ovat saamassa hälyyttäviä muotoja erityisesti juuri Egyptissä ja Nigeriassa”, kertoo Århusin Yliopiston teologisen tiedekunnan opinto-ohjaaja Peter Lodberg. Hän on pessimistinen kristittyjen tulevaisuuden suhteen Lähi-idässä.

”Olemme uskoneet, että kunhan vain totalitääriset hallitukset kaatuvat Lähi-idässä, demokratia nousee ikään kuin itsestään kuten kävi natsien kaaduttua Euroopassa, jolloin demokraattinen Saksa nousi tilalle”. ”Se oli väärä analyysi, koska uskonnon roolia politiikassa ei otettu huomioon ”, jatkaa Lodberg.

 


Vieras

#17209 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sac

13.07.2013 20:06

#17208: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache!

....

Jatkuu vieläkin pikkusen:

Muutkin asiantuntijat ovat samaa mieltä kuten ihmisoikeusasianajaja Nina Shea. Hän johtaa Religious Freedom- keskusta Hudson Instituutissa USA:ssa. ”Näemme nyt kristittyjen vainon uuden aallon, mikä johtuu kasvavasta islamismista maailmassa”, Nina Shea arvioi.

Kehitys huolestuttaa myös Tanskan vasemmistolaista ulkoministeri Villy Sövndalia.”On erittäin huolestuttavaa, mitä näemme Egyptissä ja Syyriassa. Kristityn vähemmistön osa Irakissa on todella vaikea. On ehdottoman tärkeää, että valtiot kunnioittavat ihmisoikeuksia, mukaan lukien myös uskonnolliset oikeudet” , sanoo Sövndal. Hän on valmis leikkaamaan Tanskan kehitysavusta niille maille, jotka eivät estä kristittyjen vainoja.

Näin Tanskan suuri sanomalehti sekä ulkoministeri ottavat kantaa kristittyjen puolesta ja vastaan. Olisiko aika myös Suomen median ja asiasta vastaavien ministereiden Tuomioja & Hautala korottaa ääntään asiassa.


Vieras

#17210 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die

13.07.2013 20:37

#17209: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sac

 

Paras artikkeli erilaisten osallistumisten suhteen oli kuitenkin tuo, http://www.uskon.fi/html/tehda.html

Sitä voisi varmaan soveltaakin  osin,  jos  ajattelee muistakin syistä vainottuja.

Virgo 92

#17211 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache!

13.07.2013 20:39

#17207: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache! Bitt 

 Niin,tuosta maasta on täällä netissäkin kerrottu paljon. Dokumenttien kanssa raportoitu ja salaa otettuja valokuvia  julkaistu , jotka kertovat omaa karua kieltään maan ihmisoikeustilanteesta-suurinpiirtein kaikille muille ,paitsi ehkä  jollekin,tällä  hetkellä "Suuren Rakastetun Johtajan"suosiossa olevalle pienilukuiselle  puolue-eliitille.Kaikki rakkaus maassa on ilmeisesti varattu ja tarkoitettu osoitettavaksi vain "Hänelle"-siis ei kenellekään muulle. Saman leirin portit siellä sulkevat sisäänsä pakkotyöhön( ja monen  enneaikaiseen kuolemaansa) niin kristityt, kuin homotkin ja kaikki  ne,jotka eivät tämänhetkisen Kim-Jong Unin (ja hänen isänsä ja isoisänsä siellä muodostaman) kultin palvontaan suostu.Se riittää  kovakouraiseen  passitukseen leirille...


Vieras

#17212 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sac

13.07.2013 21:04

#17211: Virgo 92 - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache!

 

Kyllä,  se on niin kovaa.  Tuo luku olikin nyt jo 70 000 (vankileireillä).  Niinkuin sanoit se on todella epäjumalanpalvonnan asteella.
Joskus nämä asiat (niinkuin nytkin tulevat niin eläviksi,  että todella saman pallon pinnalla siellä...) Mutta tuli mieleeni myös eräs toivorikas muistikuva Kiinasta.  Siellähän ns. kotiseurakuntaliike myös joutuu paljon pitkiin vankilatuomiohin.  Näistä
selleistä on kuitenkin tullut kristityille myös erityisiä kasvun paikkoja. Jollakulla mukana yksi kynänpätkä ja pala paperia,  mutta tässä riisutussa elämänmallissa Jumala onkin alkanut rakentaa vankisellistä rakkautensa puutarhaa.  Se on ihmeellistä.
Voisimmekin sulkea kaikki nämä,  myös muista syistä vangitut sisaremme ja veljemme tänään Kaikkivaltiaan Jumalan ja hänen armahtavan rakkautensa
suojaan:   Herra,  katso taivaastasi kaikkea vääryyttä ja vapauden riistoa,  kiitos ettet halveksi kurjan kärsimystä,  kumarru heidän puoleensa joilla on kovin vaikeaa tällä hetkellä.  Kiitos Isä,  että tunnet jokaisen vangin,   auta käytännöllisellä tavalla niitä,  joilla on fyysisiä vammoja tai sairautta, joilla on kurjat olot;  vilu,  nälkä,  kuumuus,  pimeys,  unenpuute,  pelkoja.   
Herra,  lähetä apusi!  Siunaa myös niitä,  jotka ovat vangittuja homoseksuaalisuuden tähden eripuolilla maailmaa. Puolusta ja pelasta heitäkin nimesi tähden!
Siunaa jokaista meistäkin täällä kirjoittavista. Olkoon ylistys ja kiitos nimellesi!


Signal

#17213 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sac

13.07.2013 21:12

#17208: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache!

Kristittyjä todellakin vainotaan, joissakin maissa tilanne alkaa muistuttaa jo hitlerin saksan juutalaisvainoja. Tuntuu vain siltä, etteivät ihmiset yhdenmukaisuutta huomaa, ovat kuin laput silmillä. Mutta vainoistahan on kerrottu jo Raamatussa, joten tapahtumat kehittyvät ihan tekstin mukaisesti. Tuossa rokkari Cashin profetaalinen video.

http://www.youtube.com/watch?v=VEyujOSEexM


Vieras

#17214 Re: Re: Re: Enimmäkseen sukupuolineutraalia avioliittoa vastaan

13.07.2013 21:21

#17193: willy - Re: Re: Enimmäkseen sukupuolineutraalia avioliittoa vastaan

Eläimet ovat eläimen tasolla, se johtuu yksinkertaisesti siitä.

Virgo92

#17215 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die

13.07.2013 21:30

#17213: Signal - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sac 

 Homoseksuaaleihin vain  kohdistuu vainoa itäsuunnassa jo paljon lähempänäkin, kuin pohjois-Koreassa asti ...Mihinkään ihmisryhmään kohdistuva vaino ei  milloinkaan ole oikein.Väärin on itse asiassa  jo pelkkä henkinen  väkivaltakin.


Vieras

#17216 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach

13.07.2013 21:34

#17215: Virgo92 - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die

Virgo,  haksahdan aina kirjoittamaan jälkikirjoituksia ja sitten ne jäävät tuonne unhon puolelle. Väännätkö sieltä vielä tuon edelliseni esiin!



Signal

#17217 Re: Re: Re: Vastauksia

13.07.2013 21:49

#17139: Henkien erottaminen on tärkeää - Re: Re: Vastauksia

Tuota ei moni uskovainen huomaa eikä ymmärrä, eikä osaa olla varuillaan, koska ei tunne Sanaa. Moni luulee kaikkien valoilmiöiden, äänien ja unien tulevan Jumalalta. Ei tule ja tuollaisia eksyttäjiä, evankelistoja ja myyntimiehiä kiertää kaikissa seurakunnissa. Jotkut ovat olleet raittiita aluksi, toiset eivät koskaan. Joku sanoo, että sanoma on vahvistettu 2-3 kertaa, mutta sekään ei varmista, mistä sanoma on tullut. Kun viho osaa kerran hyvin valehdella, jopa raamatunlauseilla, niin osaa se pahus kertoa sen saman valheen 2-3 kertaankin.

Kerran erään seurakunnan todistajaillassa kuuntelin kymmenkunta todistusta, niistä vain kaksi oli saanut sanan tai ilmestyksen Herralta. Muita oli huijattu tai sitten he kertoivat omia mielikuvitustarinoitaan.


Vieras

#17218 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach

13.07.2013 21:49

#17215: Virgo92 - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die

 

Voitaisko muistaa vaikkapa yhtä vainottua kerralla,  kun tuolla on kuvin varustettuja tapauskertomuksia paljon käytettävissä?  Vaikka olis yksikin päivässä? 
Olis ihanaa kunvoitais näin useamman voimin rukoilla?  Ja Virgo siihen voidaan ottaa jos sulla on tiedossa sellaisia vangittuja ihmisiä,  mukaan.
Niinkuin esimerkiksi:http://www.prisoneralert.com/pprofiles/vp_prisoner_226_profile.html  

Ja tietysti täysi vapaus olla myös rukoilematta,  mutta että olis mahdollisuus.






Vieras

#17219 Re: Re: Re: Re: Vastauksia

13.07.2013 21:56

#17217: Signal - Re: Re: Re: Vastauksia

 

Sulla on noin selkeä tuo lahja. Onko myös raskas kantaa sitä?

Virgo92

#17220 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

13.07.2013 22:41

Eropiikki

#17221 Kiitos, ministeri Räsänen

13.07.2013 23:34

Päivi kertoi sen, mitä todella ajattelee. Olisi kannattanut ajatella ensin, mitä sanoo.
Virgo92

#17222 Re: Kiitos, ministeri Räsänen

13.07.2013 23:44

#17221: Eropiikki - Kiitos, ministeri Räsänen 

 ....ja juuri siitä Päivin olisi voinut melkein palkitakin.(Tosin ,vaikea sanoa pitäisikö hän ´väärältä taholta´ tulevasta palkinnostaan...) 

Avioliiton määritelmä

#17223 Kuka nussii kenenkin kanssa, yks hailee

14.07.2013 00:07

Mutta avioliitto-nimitys pitäisi pysyttää alkujuurillaan. Eihän esimerkiksi homo- tai lesbopari saa syntymään lapsia vaikka kuinka nussisivat. Minusta avioliitto-nimitys edellyttää lapsien siittämismahdollisuutta.
Rakkaus ei ole avioliiton määritelmä

#17224 Re: Kuka nussii kenenkin kanssa, yks hailee

14.07.2013 00:16

#17223: Avioliiton määritelmä - Kuka nussii kenenkin kanssa, yks hailee

Juuri noin. Homopari on homopari eikä aviopari ja lesbopari on lesbopari eikä aviopari.  Minä ja naapurin rouvakaan emme ole aviopari vaikka niin hirveästi toisiamme rakastamme.

fundis

#17225 Re: Re: Re:

14.07.2013 05:34

#17205: - Re: Re:

Allekirjoitettuani adressin, tulin uteliaana katsomaan, millaisia keskusteluja täällä käydään. Sitten kirjoitin oman kokemukseni heterous/homous teemaan (en vielä 'fundiksena'), sitten joku alkoi todistaa Raamatun itseasiassa olevan kirjan, jossa ei homoutta tuomita. Sen tiesin olevan muunneltua totuutta ja aloin käsitellä niitä Raamatun kohtia alkukielen sanojen perusteella, joissa asiasta puhutaan. -Niitä on muuten enemmänkin, kuin ne, jotka yleisemmin tulevat esille. -38 Raamattu kääntää esim sanan

por-ni-ah =1) illicit sexual intercourse 1a) adultery, fornication, homosexuality, lesbianism, intercourse with animals etc. 1b) sexual intercourse with close relatives,  haureudeksi esim Kol 3:5. Sana esiintyy UT:ssa 26 kertaa...

por-nos=1) a man who prostitutes his body to another's lust for hire 2) a male prostitute 3) a man who indulges in unlawful sexual intercourse, a fornicator , käännetään esim. miehimykseksi. Sana esiintyy 10 kertaa UT:n alkuperäistekstissä... esim 1 Kor 6:9, monista muista selkeistä Raamatun alkuperäissanoista puhumattakaan!

Tällä hetkellä enemmänkin lueskelen, mitä porukka kirjoittelee :) ja kommentoin vain jos jotenkin 'liippaa läheltä'.

Edelleen minua eniten vaivaa se, että ihmiset eivät ymmärrä, mitä 'sukupuolineutraali avioliitto' -käsitteen lanseeraaminen lakiin, tulee merkitsemään. Ihminen ei todellakaan ole sukupuolineutraali, eikä sellaista asiaa pitäisi lapsille koskaan joutua opettamaan.

Jos kansalaisaloite menee läpi ja Suomen lakiin tulee asia, joka turhentaa Jumalan Sanan, seuraa siitä kansalle jotain sellaista, joka saa aikaan myös hyvää. -Jumalan kutsun kuulee useimmiten vain ahdingossa elävä ihminen. Suomen kansaa tullaan vielä kutsumaan iankaikkisella rakkaudella ja se saa aikaan kirkkojen täyttymisen ja paluuta takaisin Hänen yhteyteensä.

Jaak 1:14 Vaan jokaista kiusaa hänen oma himonsa, joka häntä vetää ja houkuttelee; kun sitten himo on tullut raskaaksi, synnyttää se synnin

-Jokainen meistä tekee syntiä, poikkeaa Jumalan tahdosta tavalla tai toisella, eikä esim.ev. lut kirkon luopuminen oikeasta opista ole yhtään vähäisempi rikos, kuin mikään toinen.

Shabbat Shalom!