Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

vieras

#19701 Re: Re: Re: Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne

30.08.2013 07:46

#19700: vieras - Re: Re: Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne  Älä kitise, alistu!

 

Epätasa-arvo täytyy siis hyväksyä, koska laki on kehno. Homekouluissa työskentelevien opettajien ja koululaisten tulee tyytyä astmaan ja muihin sairauksiin altistavaan sisäilmaan, koska voimassa oleva laki ei anna mahdollisuutta korjata sisäilmaongelmia heti. Osa-aikatyöntekijöiden tulee tyytyä nykyiseen lainsuojattomaan asemaansa, koska laki suojelee kunnolla vain kokopäivätyöntekijöitä. Lasten täytyy sopeutua perheväkivaltaan, koska nykyinen lastensuojelulaki ei anna viranomaisille mahdollisuutta puuttua ongelmiin.

 

Lainsäädäntöä ei tietenkään ole tarkoitettu kehitettäväksi ja muutettavaksi, koska se on kiveen hakattu. Myös Raamattu sanoo näin. Rukoilkaamme.

Morotsland

#19702 Re: Re: Re: Pietarsaaren Pridelle tukea ja vastustusta

30.08.2013 08:57

#19629: Morotsland - Re: Re: Pietarsaaren Pridelle tukea ja vastustusta

 

Tuossa Obs debattin lähetyksessä mainittiin yksi mielenkiintoinen tapaus. Kesäkuussa Sunnuntaisuomalaisen juhannusnumerossa haastateltiin Pride-viikon kunniaksi neljää 27–69-vuotiasta homoseksuaalista miestä ja naista siitä, miten Suomi on heidän näkökulmastaan muuttunut. Sunnuntaisuomalainen on maakuntalehtien yhteinen sunnuntaisivusto. Muut lehdet julkaisivat jutun, mutta pohjalaiset Ilkka ja Pohjalainen hyllyttivät sen. Ilkan päätoimittajan mukaan toimitus oli saanut paljon kielteistä palautetta aiemmista jutuistaan, jotka käsittelivät seksuaalivähemmistöjä ja tasa-arvoista avioliittolakia.

Oli näet käynyt niin, että päätoimittajan työhuoneeseen oli marssinut useita uskonnollisia lähetystöjä tivaamaan, miksi lehti on kirjoittanut näitä juttuja. Pääkirjoituksissa kun pitäisi ilmoittaa, että homous on syntiä. Kaiken kukkuraksi nämä kiihkoilijat olivat tivanneet päätoimittajalta, että onko tämä mahdollisesti lesbo!

Että tällaista täällä Pohjanmaalla. Lopuksi jokainen voi lukea sen kiihkouskovaisia kauhistuttaneen Sunnuntaisuomalaisen jutun:

http://media.ksml.fi/sunnuntaisuomalainen/sunnuntaisuomalainen_ylpeasti.pdf

 

 

vieras

#19703 Re: Re: Re: Re: Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne

30.08.2013 09:07

#19701: vieras - Re: Re: Re: Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne Älä kitise, tee, yritä muutosta rekisteröityyn parisuhdelakiin

"Epätasa-arvo täytyy siis hyväksyä, koska laki on kehno. Homekouluissa työskentelevien opettajien ja koululaisten tulee tyytyä astmaan ja muihin sairauksiin altistavaan sisäilmaan, koska voimassa oleva laki ei anna mahdollisuutta korjata sisäilmaongelmia heti. Osa-aikatyöntekijöiden tulee tyytyä nykyiseen lainsuojattomaan asemaansa, koska laki suojelee kunnolla vain kokopäivätyöntekijöitä. Lasten täytyy sopeutua perheväkivaltaan, koska nykyinen lastensuojelulaki ei anna viranomaisille mahdollisuutta puuttua ongelmiin.Lainsäädäntöä ei tietenkään ole tarkoitettu kehitettäväksi ja muutettavaksi, koska se on kiveen hakattu. Myös Raamattu sanoo näin. Rukoilkaamme."

Avioliittolaki on hyvä, ei laissa ole mitään vikaa, mutta ihmisissä voi olla. Homekouluja korjataan. Lastensuojeluviranomaiset hoitaa hommansa. Väkivaltaa on muutakin, kuin perheväkivaltaa. Miesten kesken on myös väkivaltaa, sekä naisten. Osa-aikatyöläiset voivat hakemalla päästä kokoaikaiseksi, jos niin haluavat. Kaikki osa-aikaiset eivät halua tehdä kokoaikaista työtä esim. pienten lapsiensa takia.

Lainsäädäntöä rekisteröidystä parisuhteestanne tietysti voitte muuttaa, jos yritätte, ymmärrätte, pystytte kehittämään ja muuttamaan lakianne. Ette kai te sitä lakianne ole kiveen hakanneet, ettette voi sitä muuttaa. Ovatko homot niin erimielisiä keskenään, ettette pysty sopimaan asioistanne. Tietääkseni Raamattu ei sano näin, mutta jos et pysty tekemään muuten kuin Raamatun mukaan, niin siihen en ota kantaa.


Vieras

#19704 Re: Re: Re: Re: Re: Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne

30.08.2013 09:14

#19703: vieras - Re: Re: Re: Re: Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne

 

Et ole ymmärtänyt, että tasa-arvoisen avioliittolain tullessa voimaan laki rekisteröidyistä parisuhteista kumoutuu ja sen mukaisista pareista tulee aviopareja.

 

On kiinnostavaa, että kirkon jäsenet ovat kovin eri mieltä tasa-arvoisesta avioliittolaista. Valtaenemmistö kannattaa sitä, mutta pieni kovaääninen, riitelevä vähemmistö vastustaa hampaa irvessä, vaikkei laki vaadi mitään uskonnollisilta yhteisöiltä.

Lopuksi täytyy sanoa, että sinun maailmasi on todella erikoinen, mikäli siellä osa-aikatyöläiset pääsevät noin vain hakemalla kokoaikaisiksi. Tosimaailmassa kaikki eivät edes halua tavallisia työpäiviä, mutta haluavat lain suojaavan heidän osa-aikaisuuttaan kunnolla ja tuovan heille vastaavat edut kuin muillekin. Mutta raamatunsitaatteja nuuskiva löytää helposti jonkin pätkän, jossa kehotetaan vähäosaisten tyytymään osaansa ja olemaan hiljaa. Sen vuoksi homekouluissakaan ei ole mitään vikaa, vaan ainoastaan niissä työskentelevissä ihmisissä, jotka valittavat turhaan. Raamattu auttaa tässäkin - ja manaaja Pirkko Jalovaara.

 

 

 

 

vieras

#19705 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne

30.08.2013 09:50

#19704: - Re: Re: Re: Re: Re: Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne

Sinä et ymmärrä, mitä tarkoitan. Tasa-arvoinen avioliittolaki on jo voimassa oleva vain naiselle ja miehelle tarkoitettu. Sitä ei koskaan pidä muuttaa, eikä siihen ole tarvettakaan, muille olkoon sellainen parisuhdelaki mikä heille kuuluukin. Avioliittolakia ei saa muuttaa, eikä mitätöidä ja sulkea siitä pois heteroja. Lakia rekisteröidystä parisuhteesta ei tarvitse kumota. mutta muuttaa voi.

Olen toimistossa töissä ja palkkoja maksanut, joten tiedän, että osa-aikaisille maksetaa työajan mukaan, niinkuin kokoaikaisillekin. Tunnen työaikalain, joten en tästä keskustele.


Vieras

#19706

30.08.2013 10:35



Aiotteko te taas mennä mukaan tuohon?

????


Vieras

#19707 Re: Re: Re: Re: Re: Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne

30.08.2013 10:37


Vieras

#19708 Re: Re: Re: Re: Pietarsaaren Pridelle tukea ja vastustusta

30.08.2013 11:11

#19702: Morotsland - Re: Re: Re: Pietarsaaren Pridelle tukea ja vastustusta

 

Eiköhän se niin ole, että tilaajat eivät halua  maksajina lukea jatkuvaa saman asian "pakkosyöttöä".

Lehtiyhtiöidenkin pitää olla kannattavia..

Mihinkäs päin muuten HS:n levikkikäyrä nyk. sojottaa? Niin...

 


Vieras

#19709

30.08.2013 12:56


Oli mullakin pieni onneni,
mut minusta oli se suuri,
ja luulenpa, siks oli suuri se,
kun se mun oli onneni juuri.

Eino Leino


Vieras

#19710

30.08.2013 13:02


Osastopäällikkö oli lopullisesti kyllästynyt alaisensa myöhästelyyn. Päällikkö ryhtyi tarkkailemaan alaisensa tulemisia ja menemisiä. Seuraavana aamuna klo 9 mennessä ei alaista vieläkään kuulunut. Päällikkö kävi 5 minuutin välein alaisen huoneessa ja kirjoitti lapulle huomautuksen kellonajasta ja poistui jälleen. Kun alainen vihdoin saapui, löysi hän lapun pöydältään johon oli kirjoitettu:
- klo 9.00. Kävin täällä. Ei tullut. Osastopäällikkö.
- klo 9.05. Kävin täällä. Ei tullut. Osastopäällikkö.
- klo 9.10. Kävin täällä. Ei tullut. Osastopäällikkö.
Ja näin litania jatkui klo 9.45 saakka.
Työntekijä mietti hetken, otti lapun ja kiinnitti sen WC:n seinään.

Vieras

#19711 Re: Re: Re: Re: Re: Pietarsaaren Pridelle tukea ja vastustusta

30.08.2013 13:07

#19708: - Re: Re: Re: Re: Pietarsaaren Pridelle tukea ja vastustusta

Eiköhän se niin ole, että tilaajat eivät halua  maksajina lukea jatkuvaa saman asian "pakkosyöttöä".

 

Siksi kiihkouskovaisten lähetystöt käyvät uhkailemassa lehtien päätoimittajia. Ja sanomalehden jok'ikinen sivu on aina luettava, jos on lehden tilannut. Yli ei voi hyppiä.

 


Vieras

#19712 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne

30.08.2013 13:11

#19705: vieras - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne

Tasa-arvoinen avioliittolaki on jo voimassa oleva vain naiselle ja miehelle tarkoitettu.

 

Aivan. Myös natsi-Saksan ja USA:n etelävaltioiden avioliittolait olivat vastaavalla tapaa tasa-arvoisia pienin juutalais- ja afroamerikkaispoikkeuksin. Kuten taannoin myös Etelä-Afrikassa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vieras

#19713

30.08.2013 13:43

vieras

#19714 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne

30.08.2013 13:43

#19705: vieras - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne

Olen toimistossa töissä ja palkkoja maksanut, joten tiedän, että osa-aikaisille maksetaa työajan mukaan, niinkuin kokoaikaisillekin. Tunnen työaikalain, joten en tästä keskustele.

 

Ihan toimistossa töissä? Oudosti riittää töissä ollessa aikaa roikkua netissä ja jauhaa pastaa. Ja vallan palkanlaskussa oleva ihminen ei tiedä, että työlainsäädäntö on eri asia kuin palkkataso (ks. Kol. 3:9).


Vieras

#19715

30.08.2013 13:58




Ihmisen kokoinen Jumala

Sanansaattajan pääkirjoitus | 28.8.2013 06:08 | Päivitetty 28.8.2013 06:15

Pystymme ymmärtämään asioita vain rajallisesti. Joskus heitettiin kompakysymyksenä, miten elefantti syödään. Oikea vastaus oli, että se paloitellaan ja sitten syödään. Hyvin ymmärrettävää, eikä tässä nyt ollenkaan kehoteta ketään suojeltujen elefanttien kimppuun.

Meillä on tarve inhimillistää Jumala. Hänen luomistyönsä yksinään on jo niin käsittämätön, että sen selittämiseen on vuosituhansien ajan luotu mitä erilaisimpia teorioita. Jatkuvasti niistä keskustellaan. Meidän länsimaalaisten, jotka nyt Euroopassa jaamme niukkuutta, on lähes mahdoton käsittää, että Jumala loi kaiken tyhjästä. Rajallinen järkemme ei siihen kelkkaan pääse. Se onkin sanan uskomisen asia.

Samoin keskustellaan muista jumalallisista ihmeistä, joista Raamattu kertoo. Nekin halutaan inhimillistää ja selittää pois. Raamatun ajan sairaiden parantumisille, kuolleista herättämisille, ruokkimisihmeille ja muille ihmeille on keksitty mitä ihmeellisimpiä selityksiä. Hyvin äkkiä niiden onttous paljastuu. Haluamme luonnostamme tehdä Jumalasta ihmisen kokoisen. Ehkä juuri meidän ajallemme on entistä vaikeampaa hyväksyä mitään muuta kuin inhimillistä auktoriteettia, sellaista, johon meistä jokainen voi jollakin tavalla tuoda oman ”Eskon puumerkkinsä.”

Hyvin usein kuulee ja näkee uskonnollisissa teksteissä mainittavan, kuinka Jeesuskaan ei tiennyt jotakin asiaa, tai apostoli Paavalilla ei ollut käytössään kaikkea sitä tieteen tuomaa viisautta, joka meillä tänä päivänä on. Mittapuuksi asetamme itsemme. Emme halua pienentää Jumalaa vain ihmisen kokoiseksi, vaan haluamme korottaa itsemme Jumalan vertaiseksi, jopa ylikin. Kyseessä on sama tauti, johon jo ensimmäiset ihmiset lankesivat syntiinlankeemuksessa.

Jumala tuli Jeesuksessa ihmisen kokoiseksi. Hän kärsi samat kärsimykset joita mekin kärsimme. Hän joutui kiusatuksi kuten jokainen ihminen. Ainoa poikkeus oli, että hänessä ei ollut syntiä. Hän tunnusti Isälle: ”Sinun sanasi on totuus.” Langennut ihminen uskoo, että hänellä itsellään on hallussaan totuus, joka poikkeaa siitä, mitä Jumala on sanassaan ilmoittanut. Hän on siis Jumalaa suurempi. On vaarana, että kadotamme kristinuskon ytimen, Kristuksen ja hänen pelastustekonsa, kun hukkaamme Jumalan ilmoituksen, joka on annettu meille oikeassa koossa: sanassa.
http://sley.fi/sanansaattaja/paakirjoitus/ihmisen-kokoinen-jumala


Vieras

#19716

30.08.2013 14:23


"Olen kyllästynyt keskusteluun, jossa vedotaan pelkästään rakkauteen tai sitten vastaavasti Jumalaan. Se keskustelu ei etene. Asiat pystyy perustella myös niin, että jokainen osapuoli ymmärtää."

http://sebastiantynkkynen.com/2012/06/01/paaton-seksuaalisuus-sotkee-yhteiskunnan/

läpät leveämmälle

#19717 Re: Re: Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne

30.08.2013 14:24

#19692: - Re: Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne

Mitä suvaitsemattomuus lopulta tarkoittaa. Jos ihminen on suvaitsematon hän on arvosteluhaluinen. Se taas kertoo siitä että ihminen kokee itsensä riittämättömäksi ja arvostelemalla hän nostaa omaa arvoaan ja egoaan ettei hyväksy. Kypsä, kehittynyt ihminen on vailla arvosteluhalua, hyväksyy itsensä sellaisena kun on ja samalla muut ja heidän valintansa. Kummenpaa matematiikkaa tähän ei tarvita. Lopulta ihmisen jälki on päätöksissä, arvoissa, laeissa eikä niillä ole välttämättä alkuenergian kanssa paljoakaan tekemistä. Siinä mielessä uskovaisten idea perussynnistä on perusteltua tosin sen käsittely ja tulkinta vääristyy kun ihminen pääsee niitä suppeasti toteuttamaan. Ymmärrys ja suvaitsevaisuus tulee kokemuksen ja perusturvallisuuden kautta aikuisuuteen. Tämän kauden lahja on jo valmiiksi kypsät sielut nuorien muodossa. Suvaitsemattomuus on tietämättömyyttä joka johtaa turhaan taisteluun. Suvaitsemattomuus ei ole lopulta keneltäkään muulta pois kuin itseltä mutta valitettavasti monesti johtaa ristiriitaan ihmisten kesken päästäessään provoisoitumaan joka sinällään taas kertoo saman provosoituvasta ihmisestä.


Vieras

#19718

30.08.2013 14:43

Niin suuresti on Jumala maailmaa rakastanut, hän että rakkaan Poikansa on sille lahjoittanut. Ei mikään muu voi pelastaa maailmaa langennutta, pois poikennutta. Kiittäen katsokaa nyt Herran laupeutta! 2.On siinä kallein lohdutus ja turva hädässämme, kun Jeesuksessa pelastus on suotu synneistämme. Saan ihmetellä, Jumala, rakkauttasi meihin pois eksyneihin, kun isän tavalla näin katsot kadonneihin. Virren 260 viidestä säkeistöstä kaksi ensimmäistä. Joh. 3:16-18 pohjalta. Suom. Hemminki Maskulainen virsikirjaan 1605.

Vieras

#19719 Re: Re: Re: Re: Pietarsaaren Pridelle tukea ja vastustusta

30.08.2013 15:02

#19702: Morotsland - Re: Re: Re: Pietarsaaren Pridelle tukea ja vastustusta

 

En ymmärrä, mikä noissa haastateteluissa kristillisdemokraatteja niin ärsytti, että piti uhkailemassa käydä. Oikein mielenkiintoista luettavaa ja ajankohtaan sopivaa. Kyllä siellä Pohjanmaalla on ahdasmielisiä ihmisiä, mutta eivät tietenkään läheskään kaikki.

 


Vieras

#19720 Re: Re: Re: Re: Re: Pietarsaaren Pridelle tukea ja vastustusta

30.08.2013 15:34

#19719: - Re: Re: Re: Re: Pietarsaaren Pridelle tukea ja vastustusta

Kyllä siellä Pohjanmaalla on ahdasmielisiä ihmisiä

 

Täälei kuule aharasmiälisyyttä tunneta!

Täälon silti viälä joku rääpy siitä mikä on kohtuullista leheren palstoolla, ei viitti joka päivä samaa vaharata.

Moomma senverta tervesjärkistä porukkaa, jotta meille piisaa vähempikin tiarootus homoosta  ja niiren kotkotuksista.

 

 


Vieras

#19721 Re: Re: Re: Re: Pietarsaaren Pridelle tukea ja vastustusta

30.08.2013 15:48

#19702: Morotsland - Re: Re: Re: Pietarsaaren Pridelle tukea ja vastustusta

Tämä ei liity suoraan tuohon sunnuntaisuomalaisen juttuun vaan yleensä tuohon sunnuntaisuomalaiseen, joka on siis maakuntien yhteinen sunnuntaisivusto. Pitkän aikaa ihmettelin tuota sunnuntaisuomalaista, jossa mielestäni laatutaso oli suhteellisen huono, sivumäärää olisi siis mielestäni voinut vähentää ja juttujen tasoa parantaa. Aikani tuota lueskelin ja tänä vuonna lakkautin koko sanomalehden tilauksen. Sillähän siitä pääsi eroon ja samalla tuosta sunnuntaisuomalaisesta. En ole katunut lehtitilauksen lopettamista. Itse en asu Pohjanmaalla.

sivusta seurannut

#19722 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne

30.08.2013 16:30

#19705: vieras - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne 

"Tasa-arvoinen avioliittolaki on jo voimassa oleva vain naiselle ja miehelle tarkoitettu. Sitä ei koskaan pidä muuttaa, eikä siihen ole tarvettakaan, muille olkoon sellainen parisuhdelaki mikä heille kuuluukin."

Nimenomaan! Täsmälleen näin! (Joillekin tämän asian ymmärtäminen näyttää vain olevan kovin tuskallista.)


Vieras

#19723 Re:Päätön seksuaalisuus

30.08.2013 16:53

#19716: -

Päätön seksuaalisuus sotkee yhteiskunnan -niminen kirjoitus Sebastian Tynkkyseltä on niin asiapitoinen, että jokaisen ihmisen kannattaisi lukea se läpi vähintään kerran elämänsä aikana. Yleensä sanotaan, että yksi kuva vastaa tuhatta sanaa. Tässä tapauksessa kuitenkin laittaisin tuon kuvan tilalle tämän Sebastian Tynkkysen kirjoituksen.

Lisäksi oli mielenkiintoiset terveiset vihreille, vasemmistolle ja useille SDP:n useille poliitikoille ja kannattajille. ERITYISEN MAINIO KIRJOITUS, Kiitos, lue sinäkin.


Vieras

#19724 Re:

30.08.2013 17:04

#19715: -

 

Jumalat ovat aina ihmisen kokoisia - ovathan ne ihmisen keksimiäkin.

 

 

 

 

very...

#19725 Re: Re:Päätön seksuaalisuus

30.08.2013 17:05

#19723: - Re:Päätön seksuaalisuus

Samaa mieltä kanssasi. Pitkään aikaan en ole lukenut yhtä hyvää kirjoitusta.
Sebastian Tynkkyselle KIITOS!