Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#22176 Re: Re: Re: Re: Re:

08.10.2013 19:44

#22175: - Re: Re: Re: Re:



En niin voi sanoakkaan,  mutta,   ehkä on parempi että vastaat itse.  Ole Hyvä! 

No,  jos täytyy tarkentaa,  niin mitäs ihmisellä sitten voisi olla tuotavana?

 


Vieras

#22177 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

08.10.2013 20:41

#22176: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 

Nyt en ihan ymmärtänyt mihin haluat vastausta?!

Vieras

#22178 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

08.10.2013 20:49

#22177: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

 

No,  käsitin kommentin niin,  että muilla voi olla jotain muutakin auktoriteetti-aseman ansaitsevaa kuin Raamattu.
Ja kiellänkö,  ettei  muilla voisi sellaista olla.  Niin siltä pohjalta sitten vaan kysyin,  että mitähän se voisi olla?


Vieras

#22179 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

08.10.2013 21:02

#22178: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:


Historiallista perspektiiviä eloomme 2013:

Myöhäisantiikin maailma oli uskonnollisesti suvaitsevainen. Oli mahdollista omaksua osia eri uskonnoista tai kuulua erilaisiin kultteihin. Tavallinen roomalainen saattoi aivan mainiosti samana päivänä palvoa omia perinteisiä jumaliaan ja osallistua idästä tulleiden mysteeriuskontojen kokoontumisiin. Uskontojen sisältö oli ikään kuin käännettävissä tai tulkittavissa omaan kontekstiin. Kristityt ja juutalaiset eivät jakaneet tätä käsitystä. Yksinkertaisimmillaan ensimmäisten vuosisatojen kristityn uskontunnustus oli, kun hän Herransa tavoin antoi tunnustuksen roomalaisen viranomaisen edessä. Usein tunnustus oli lyhyt: Christiana/Christianus sum, olen kristitty. Tunnustamisesta saattoi seurata hankaluuksia, joissakin tapauksissa jopa kuolema.

http://sley.fi/gladiolus-old/html/fi/117942016364239943.html


Kala on kreikaksi IKHTHYS - se saadaan sanojen Iesous Khristos theou hyios sooteer, Jeesus Kristus, Jumalan Poika, Vapahtaja, alkukirjaimista.




Vieras

#22180 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

08.10.2013 21:19

#22178: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 

Vai niin! Kaikkihan eivät halua eivätkä tarvitse auktoriteetteja.

Vieras

#22181 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

08.10.2013 21:29

#22180: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

 

Tottakai voimme olla erimieltä.


Vieras

#22182

08.10.2013 23:05



Jos te poistatte joulujuhlistanne joulukuvaelman ja kevätjuhlistanne Suvivirren, meille vähemmistöjen edustajille ei jää enää mitään mahdollisuuksia oppia tuntemaan valtaväestön uskonnollisuutta. Te suomalaiset kun ette uskonnollisesta vakaumuksestanne puhu, lohkaisi paneelikeskusteluun osallistunut juristi Husein Muhammed.

http://www.kotimaa24.fi/uutiset/kotimaa/12711-media-yhdistaeae-uskonnon-ja-monimuotoisuuden-vaikka-vaekisin

Monimuotoisuudesta on tullut kehys, joka hallitsee uskontoa käsittelevää journalismia, sanoi Suomen Akatemian tutkijatohtori, uskontotieteilijä Teemu Taira Turun yliopistosta.




Vieras

#22183 Re: Re: Re: Re: Raamatun sanomasta ja sen ymmärtämisestä

08.10.2013 23:42

#22156: - Re: Re: Re: Raamatun sanomasta ja sen ymmärtämisestä


...humanistinen ihmiskäsitys ja siitä johdetut ihmisoikeuksien periaatteet. - Mistä kotoisin?

Ystävämme Räisäs Heikki  kommentoi R:tun vaikutusta:

"Muisto Pyhän kirjan entisestä elämästä elää KIELESSÄ.  
Ja " Menneet ajat ovat kuitenkin jättäneet vahvoja JÄLKIÄ KULTTUURIIN.



Vieras

#22184 Re: Re: Re: Re: Re: Raamatun sanomasta ja sen ymmärtämisestä

09.10.2013 05:23

#22183: - Re: Re: Re: Re: Raamatun sanomasta ja sen ymmärtämisestä

"...humanistinen ihmiskäsitys ja siitä johdetut ihmisoikeuksien periaatteet. - Mistä kotoisin?"

Humanismi on länsimaissa renessanssin myötä noussut kulttuurivirtaus sekä aatteellisena käsitteenä ihmisyyteen perustuva elämänkatsomus. Humanismiksi alettiin 1800-luvun lopulla kutsua keskiajan ja uuden ajan taitteessa syntynyttä, antiikin sivistysihanteeseen perustuvaa, inhimillisyyttä korostavaa suuntausta. Antiikkiin pohjautuvaa humanismia on kutsuttu klassiseksi humanismiksi.

Italian kielen sanalla umanista alettiin 1400-luvun lopulla viitata oppineeseen, joka opetti kielioppia, retoriikkaa, runoutta tai etiikkaa. Näihin oppiaineisiin viitattiin latinankielisellä käsitteellä studia humanitatis. Tämän käsitteen alkuperä juontuu todennäköisesti 1300-luvulle, ja sillä ilmaistiin eroa ”inhimillisen” tutkimisen sekä jumaluusopin, luonnontutkimuksen ja ammatillisten oppiaineiden välillä. 1400-luvulta 1500-luvulle humanistit olivat erityisen kiinnostuneita antiikin Kreikan ja Rooman klassisen kirjallisuuden tutkimuksesta. Antiikin teoksista he löysivät ihmisihanteen, jonka he halusivat elvyttää. Italialaiset humanistit alkoivat korostaa ihmisen saavutuksia ja mahdollisuuksia, eivätkä enää nähneet ihmiselämää ensisijaisesti valmistautumisena tuonpuoleiseen elämään.

Kansainvälisen humanistisen ja eettisen liiton IHEU:n määritelmän mukaan ”humanismi on kansanvaltainen eettinen elämänkäsitys, joka väittää, että ihmisillä on oikeus ja velvollisuus antaa merkitys ja muoto omalle elämälleen. Se pyrkii nykyistä inhimillisempään yhteiskuntaan inhimillisten ja muiden luonnollisten arvojen sekä inhimillisten kykyjen kuten järjen ja vapaan tutkimuksen avulla.

 

"Muisto Pyhän kirjan entisestä elämästä elää KIELESSÄ.

Ja " Menneet ajat ovat kuitenkin jättäneet vahvoja JÄLKIÄ KULTTUURIIN."

Tätähän juuri tarkoitin, kristilliset (luterilaiset) arvostukset joillakin arkielämän alueilla. Monet asiat taas ovat jääneet pois, kuten orjuus ja naisen alistettu asema (onhan....?). Ja niin, arjessamme on paljon Suomen varhaisuskonnollistakin perinnettä sanonnoissä ja uskomuksissa. Tästä kaikesta ei millään voi tehdä johtopäätöstä siitä, että Suomen lainsäädäntö pitäisi johtaa Raamatusta vaan se tehdään tällä hetkellä vallitsevista eettisistä periaatteista. Niissä nuo humanismin ajatuksista johdetut ihmisoikeudet ovat ykköstilalla. Ja tähän kulminoituu myös suhtautuminen tasa-arvoiseen avioliittoon.


Vieras

#22185

09.10.2013 06:13

Päivän Sana

Sinä valmistat minulle pöydän minun vihollisteni silmien eteen. Sinä voitelet minun pääni öljyllä; minun maljani on ylitsevuotavainen. Sula hyvyys ja laupeus seuraavat minua kaiken elinaikani; ja minä saan asua Herran huoneessa päivieni loppuun asti.

Ps. 23:5-6 (KR33/38)
http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?chp=1&ref=Ps.+23%3A1&rnd=1381299150110

Vieras

#22186 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Raamatun sanomasta ja sen ymmärtämisestä

09.10.2013 07:37

#22184: - Re: Re: Re: Re: Re: Raamatun sanomasta ja sen .ymmärtämisestä

 

Hei onhan tuo "Italian kielen sana umanista"   ilman h- ta  vai ?

KYLLÄ,  ajattelen vaan,  että toisaalta sitä mikä,  humanismissa on juuri tätä ihmisen vapautta, ei kylläkkään kaikkea sitä,  on varmasti  pohjannut pitkä kehtityskulku antiikinajoilta lähtien,  jossa kristiniuskon ihmisarvoperiaatteet:  lapsen,  naisen, muukalaisen,  orvon, sairaan,  vastasyntyneen,  vammaisen, ja orjan,  sekä myös eläimen, kohtelu  on voimakkaasti muuttunut kristittyjen laupiaampien arvojen suuntaan.  Tosin Room.Katolisen kirkon historia poikkeuksena (Inkvisitio ja ristiretket.)   Ja koko sen alistamista ylläpitävä rakennelma.

Tätä pohjaa on vain vaikea nähdä täältä länsimaisen ajattelun keskeltä. Koska se on niin hienosyisesti sekoittunut kaikkeen.  ja kulttuuri on ollut niin kauan kr.uskon "hapattamana."   Mutta kun otetaan vertauskohdiksi vaikkapa hindulaisuus ja Islam,  niin näemme aivan toisenlaisen historian kehittyneen niiden pohjalta.

Olihan pohjana myös antiikin filosofia.  Ja Platonin  vaikutteita taas otettiin kristillisten kirkkojen opinmuodostukseen mm.taivaskäsityksiin. ( Eikä Raamatusta,  niinkuin olisi pitänyt. ) Mutta koko teollinen vallankumouskin tapahtui ainoastaan kristityssä maanosassa.  (Oliko pelkästään hyvä,  se on toinen asia)  Mutta antiikin elitistinen kulttuuri sai inhimillisyyttä nimenomaan nasaretilaisen lahkosta. Alku- kristittyjen itsensäuhraavasta rakkaudentyöstä ja maailman valloittavasta  ilosanomasta.

Sekä tieteellisen kehityksen räjähdysmäinen esiinmarssi vapautui tapahtumaan,  kun luomakunnalle sallittiin Jumalan olemassaolosta erillinen luonne,  jota saatettiin tutkia sekulaaristi.  Eikä jumaluus kattanut kaikkeutta persoonattomana voimana,  niinkuin muualla (koskee idänuskontoja).  Islamissa taas oli muita kehitystä paikalleen naulaavia alistavia tekijöitä. 



Vieras

#22187 Re:

09.10.2013 07:49

#22185: -

Kuinka Veryxyl sun ystäväs jaksaa?


Vieras

#22188 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Raamatun sanomasta ja sen ymmärtämisestä

09.10.2013 08:16

#22186: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Raamatun sanomasta ja sen ymmärtämisestä

"Islamissa taas oli muita kehitystä paikalleen naulaavia alistavia tekijöitä. "

Keskiajalla islamilaiset maat olivat monessa asiassa huomattavasti länsimaita edellä. Renessanssin stimuloiman kehityspyrähdyksen aiheutti länsimaissa nimenomaan vähemmän tiukka sitoutuminen uskontoon, osin myös islamilaisen kulttuurin avulla (esim. arabialaisten numeroiden aiheuttama vallankumous matematiikassa). Protestantit eivät voi puhdasoppisuuden kauden noitavainoillaan kovasti röyhistellä erityisellä humaanisuudellaan. Ja jos asiat olisi saanut päättää täällä mellastavien uskisten kaltainen joukko, olisimme edelleen maailmassa, joka olisi takapajuisuuden suhteen monia islamilaisia maita pahempi.

veryxyl

#22189 Re: Re:

09.10.2013 08:21

#22187: - Re:

Kiitos kysymästä. Loppuvaiheet on menossa, ikävästi on. Lujaa tahtoa hänellä on, lähti sairaalastakin omalla päätöksellä kotiin, sitten viikon päästä vietiin ambulanssilla takaisin....eli viime viikolla. Onneksi sairaaloissa on taito hoitaa kivut pois.
Mitä ajattelet siitä, kun ihminen tietäessään matkanpään olevan edessä, haluaa kotiin. Äitini kohdalla kävi samoin, edellisenä iltana hän sanoi, että viekää minut kotiin ja seuraavana yönä hän nukui pois. Olisikohan tällainen mahdollista järjestää kotisairaanhoidon piirissä sitä haluavalle?


Vieras

#22190 Re: Re: Re:

09.10.2013 11:47

#22189: veryxyl - Re: Re:

Olisikohan tällainen mahdollista järjestää kotisairaanhoidon piirissä sitä haluavalle?

Meidän kaupungissa voidaan toteuttaa, riippuu varmaankin paikkakunnasta ja kivun asteesta..

Ystäväni sairasti gynekologista syöpää ja kivut olivat loppuaikana niin kovat, että hänet jouduttiin nukuttamaan. Eli riippuu ymmärtääkseni juuri tuosta kivun määrästä.. Toivon sinulle voimaa jaksaa ystäväsi tukena maallisesta majasta irrotautumisen ajalle.

 

 

very...

#22191 Re: Re: Re: Re:

09.10.2013 12:37

#22190: - Re: Re: Re:

Kiitos myötätunnon sanoistasi...menemme tässä päivän kerrallaan eteenpäin. Tämä kaikki kuuluu elämään...niihin kaikille  tapahtuviin...Tähän tietysti voisi lisätä, että jos H....... t... v.......y.
Menkää vain eteenpäin täälläkin.


Vieras

#22192

09.10.2013 17:02


Nina Åström - Rinnallakulkija
http://www.youtube.com/watch?v=OY3-LaTObfw

Vieras

#22193 Re: Re: Re: Re: Herätyksen merkit...

09.10.2013 17:57

#22170: - Re: Re: Re: Herätyksen merkit...

Tässä oli piristystä pilviseen päivään. Mukavaa luettavaa.


Vieras

#22194 Avioliitto on miehen ja naisen välinen julkinen liitto

09.10.2013 18:17

vaikka isä olisi raiskannut lapsia vuositolkulla ja äiti siinä sivussa on vaikutusvaltaisessa yhteiskunnallisessa asemassa. Onkohan kyseessä avioliiton irvikuva, päätelkää itse. Asiaa valotetaan blogissa: http://turjalainen.blogspot.fi/2013/04/alppilan-koulukohun-matapaise-puhkeaa.html

Vieras

#22195 Re: Re: Re:

09.10.2013 18:48

#22172: - Re: Re:

Reunasta: "Raamattu kokonaisuudessaan (Vanha Testamentti + Uusi Testamentti) on Pyhän Hengen inspiroimaa Jumalan pyhää sanaa eli ilmoitusta, mutta kokonaan myös ihmisten kirjoittamaa, jossa Raamatun jumalallista alkuperää ja inhimillistä muotoa ei voi eikä tarvitse erottaa toisistaan.

Ilman uskoa Jumalaan (kolmiyhteiseen ykseyteen Isä, Poika, Pyhä Henki), ja ilman Pyhän Hengen (Jumaluuden kolmas persoona) antamaa ymmärrystä, yritys ymmärtää Raamattua ainoastaan ihmisen oman vajavaisen viisauden ja tutkimusten varaan nojaavilla ponnisteluilla voivat tuottaa täysin vääristyneen lopputuleman.

Jumalan Sana eli Raamatun ilmoitus (joka siis on syntynyt Jumalan Hengen vaikutuksesta, on Hänen tuottamansa ja julkituomansa) voi ihmiselle kirkastua vain Pyhän Hengen kautta, joka on ainoa totuuden lähde, totuuteen johdattaja ja Sanan avaaja.

Ilman uskoa ja Pyhää Henkeä ihminen voi halutessaan aina vääntää asioita suuntaan tai toiseen ja hänen on mahdotonta ymmärtää ja vastaanottaa sitä mitä Jumalan Henki seurakunnille sanoo."

 

Vastaväitteitä ei kaivata:)

Tästä kirjoituksesta pidän kiinni.


Vieras

#22196 Re: Re: Re:

09.10.2013 19:13

#22189: veryxyl - Re: Re:

 

No Hei Very,  pahoillani!   Meidänkin  talosta,  ei niin pitkä aika sitten.  

Yks mahdollisuus on,  paikkakunnasta riippuen,  mutten tiedä kuinka syöpäpotilaisiin sovelletaan.  nimittäin kotisairaala. Tuo oli jo  mahtava saavutus, että pääsi kotiin asti ja pystyi viikon olemaan.  Siitä hatunnosto!
Kyllä sitä on yötäpäivää "toisen housuissa" kun näitä aikoja eletään.   


Valitse nimimerkki

#22197 Otsikko

09.10.2013 19:21

Suurin osa näistä kirjoituksista mietityttää. Kuinkakohan suuri otanta suomalaisista on näitten mustavalkoisten kirjoitusten takana. Tulee jotenkin äärimmäisen yksinäinen olo kun teilataan helvetin tuleen niin monet. Kertooko tämä maapallon tilasta vai onko tämä muutosten alkua? Löytyykö vilisevän kadun kulmassa enää tasapainoisia ihmisiä lainkaan?

Vieras

#22198 Re: Re: Re: Re:

09.10.2013 19:22

#22195: - Re: Re: Re:

En väitä vastaan, muhi vain rauhassa omassa liemessäsi.

Älä kuitenkaan tuolta pohjalta rupea muita neuvomaan, eväät eivät siihen yksinkertaisesti riitä. Me muut kun hahmotamme maailman ihan muulle pohjalle kuin henkimaistissa olevien hemmojen tulkintoihin muinaisten henkimaistissa olevien hemmojen kirjoituksista.


Vieras

#22199 Re: Re: Re: Re: Re:

09.10.2013 19:31

#22198: - Re: Re: Re: Re:

 

Pöllähtää hilse, kun on lukenut täällä runsas 22000 viestiä aiheesta ja sen vierestä! Luulisi suuren osan viestittäjistä tajuavan, ettei toisaalta kristityn uskonveljen ja sisaren ja toisaalta sielunviholliselle antautuneen kesken voi syntyä ymmärrystä ja sopua toisiinsa - ei sitten ”kirveelläkään”. Kun vielä tapa ilmaista mielipiteensä on toisella jo luontaisesti kiivas ja rienaava, niin pahaa jälkeä syntyy.

Mm. humanismin, tasa-arvon, suvaitsevuuden ja moniarvoisuuden savuverhon suojissa voi vapaasti repostella Raamattua ja kristinuskon arvoja ja perustotuuksia. Toki ihmetyttää, miksi ei kirkon edustajien ääni ole enää miemuistiin noussut jämäkästi
puolustamaan kristinuskon todellisia, syvimpiä arvoja!

Mitään positiivista sanottavaa ei ole ilmaantunut Suomi-Äidistämme ja tosimiehistä-siis Isistämme

-tiettyjen omaa isänmaatamme kunnioittavien ryhmien herjaamista sitäkin enemmän. Mitä positiivista tämmöisestä ilveilystä kostutaan-ei niin yhtikäs mitään.

Ihka ilmainen vihje-ajakaa ihmeessä ”sukupuolineutraalit (heh), ateistit ja anarkistit” ts. vähemmistöiset muutosta
havittelevat omia etujanne ja asiaanne omia kanavia hyväksikäyttäen ja antakaa muiden elää omaa elämäänsä arvoineen ja tapoineen.
Jo riittää pelleily! Ei pitäisi olla vaikea tajuta- tai sitten on, kun tietää ja epävarmalle vahvistuu käsitys, minkälaisesta
oudosta miehen ja naisen avioliittoa vastustavasta ihmisryhmästä on kyse.

 


Vieras

#22200 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

09.10.2013 20:20

#22199: - Re: Re: Re: Re: Re:

 

Kirjoitukses hiljentää,  ei oikein voi sanoa mitään.  Olet sitten kulkenut pitkän matkan kanssamme,  olemme matkatoverit.
Aloin kuunnella pitkästä aikaa Dawid Wilkersonin videota.  Siinä on se sama Jumalan itkevä hätä ihmiskunnasta,  kuin ennenkin. I´m already in hell,  and i dont cry,  You talk aboyt hell,  Iam already in the hell.  My home is hell.   It is impossible for me.
What is  imbossible for a man,  it is possible for Him.

Jos jollakin on sellainen hätä.  Kristus on. It was love of Jesus. Sano edes kaksi sanaa: Jesus help!    Jeesus Auta!  Kyyneleet alkoivat valua.  
Oh,  Jeesus murtaa jokaisen kirouksen.  Sano kaksi sanaa,  hän murtaa synnin voiman.

Tahdon parantaa,  antaa rauhan ja ilon murheen sijaan,  ja rauhan murheen sijaan.