Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#22301 Re: Re: Re: Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

11.10.2013 13:34

#22298: - Re: Re: Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Tästä sitaattikokoelmastasi on aikanaan myös johdettu se, että nainen on miehelleen alamainen. Olet varmaan tätäkin mieltä....? Lisäksi voidaan samalla vakaumuksella todeta, että kaikilla naisilla on oltava mies ja himo tähän mieheen ja lapsiakin pitäisi kivulla tulla kaikille. Mitenkähän tuon aiot käytännössä hoidella? Miehelle taas ei ole määrätty muuta kuin kauheaa raadantaa, seksistä ei puhuta mitään.

Jos yhtään kykenet ymmärtämään, sitaateissasi on kuvattu muinaisen ajan käsitys naisen ja miehen rooleista sen ajan arkisessa elämässä. Noin varmaan tapahtuikin suurimmalle osalle naisista ja miehistä. Siinä ei millään tavoin vaadita, että jokaisen yksilön pitäisi nuo vaateet pilkulleen täyttää. Sellainen on pelkkää tarkoitushakuista tulkintaasi, jolla haluat aasinsilloittaa uskonnolliset perusteet omille asenteillesi.


Vieras

#22302 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miehen ja naisen välinen suhde

11.10.2013 17:00

#22300: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miehen ja naisen välinen suhde 

On tärkeää huomata, että sekoitat tarkoituksenhakuisesti puurot ja vellit keskenään. Lisäksi yrität vesittää selittelylläsi sen tosiasian, että syntiinlankeemus toi ihmisen elämään kateuden, vihan, murhat, riidat, aviorikokset, moniavioisuuden ja monet muut ongelmat. Näistä kerrotaan jo VT:ssa, ja mitä seurauksia niistä koitui aikalaisilleen. UT:in aikana ei enää moniavioisuutta hyväksytty. Jumala loi ihmisen mieheksi ja naiseksi ja Jumalan tahto oli, ja on edelleen, se, että vastakkaiset sukupuolet täydentävät toisiaan, "tulevat yhdeksi lihaksi" ja liittyvät yhteen avioliiton kautta, niin että "haureuden syntien välttämiseksi olkoon kullakin miehellä oma vaimonsa, ja kullakin vaimolla aviomiehensä" (kuten 1. Kor. 7:2 sanotaan).


Vieras

#22303 Re: Re: Re: Re: Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

11.10.2013 17:25

#22301: - Re: Re: Re: Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

 



Hei,  siitä videosta,  jota kauhistelit.  En itse asiassa edes osaa kommentoida koko filmiä,  kun olin etsimässä Syyriaa koskevia juttuja,  menin sen niin vauhdilla.  Mutta se,  mikä havahdutti,  oli tuo koko maailman navoiksi muuttunut kaksikko:  Saudi-Arabia Shunnien ja Iran Shiiojen mahtina,  ja miten jopa tsetseenit ovat  Saudien talutusnuorassa, ja tätä kautta  voidaan taktikoida Venäjää vastaa.  ( Toivottavasti se nyt meni oikein päin.)  Eivätkä Usa ja Venäjä alkuunkaan enää käytä maailman valtaa,  vaan Saudi-Arabia ja Iran.




Vieras

#22304 Re: Re: Re: Re: Re: Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

11.10.2013 17:54

#22303: - Re: Re: Re: Re: Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

 

Mitä teologiassa on tapahtunut?  Osalla teologeista on ollut ajatuksena,  että vain liberalisoituminen voi pelastaa kirkon.  Tilastojen valossa käy kuitenkin aivan päinvastoin.  Radikaaliin teologiaan eksyneet kirkot ovat kutistuneet minimaalisiksi.

Helsingin yliopiston Teologisen tiedekunnan dosentti Timo Eskola kertoo taustoista ja kadesta kirjastaan: Ateistit alttarilla ja   Antikristuksen Apostolit.
Raamattuun sitoutumattomien määrä on kuitenkin pieni,   alle 10 %.


http://www.tv7.fi/vod/player/?program=3108


Vieras

#22305 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miehen ja naisen välinen suhde

11.10.2013 17:57

#22300: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miehen ja naisen välinen suhde

 

Tässäkin kysymyksessä muuten auttaa se,  että tuntee koko Raamatun ja sen keskeisen sisällön.   Silloin yksi tällainen patriarkkakaan ei vie mattoa alta.  Vaan tiedät,  että on asioita,  joita et heti voi tietää.



Vieras

#22306

11.10.2013 18:12




Kuopio is the Best:      KUOPIO JA RUKOUS KUTSUU LAUANTAINA! Lauantaina 12.10. rukoillaan koko Suomen ja varsinkin Kuopion seudun puolesta sekä ylistetään Jumalaa musiikin voimalla! Nähdään siis Rukous Suomen puolesta tapahtumassa Kuopion Kallaveden kirkkossa klo 18! Paikallisten seurakuntien lisäksi mukana Mikko Matikainen Kansan Raamattuseurasta ja Johanna Komonen Kristityt Yhdessä ry:stä.



Vieras

#22307 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miehen ja naisen välinen suhde

11.10.2013 18:21

#22302: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miehen ja naisen välinen suhde

Ok. Harvinaisen selväksi tuli, että et ymmärrä puhumistasi asioista pätkääkään, vaan selittelet niitä niin päin kuin itse haluat niiden näyttävän. Selitys sisältää pakkomielteen, että eri aikoina kirjoitetuilla asioilla olisi joku looginen yhteys. Vaan kun ei ole, vaan kirjoitukset heijastelevat kunkin aikakauden arvoperustaa, joka on muuttunut aikojen kuluessa. Tämä on tietysti kovin ikävää sille väittämälle, että Raamattu olisi yhtä ja samaa johdonmukaista Jumalan ilmoitusta. Siksi rimpuilet ja vedät väkivalloin mutkia suoriksi, jotta Raamatulle vieras kokonaiskuvasi pysyisi eheänä. On täysin päätöntä kirjoittaa korinttilaiskirjeen ohjeita samassa yhteydessä, kun on keskusteltu ensin patriarkkojen ajasta.


Vieras

#22308 Re:

11.10.2013 18:23

#22306: -




Ihmiskunnan taakkaa kantaa Jeesus aivan yksinään.

- Venäjän oikeuslaitos hoitaa öljy-yhtiöiden ja rikkaiden maiden puolesta likaisen työn.

Huttusen mukaan Suomi syyllistyy vastaavaan toimintaan Syyrian sisällissotaa pakenevien hädänalaisten ihmisten kohtelussa.


SEN:n pääsihteeri Heikki Huttunen


http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/kotimaa/3812/sen_n_paasihteeri_heikki_huttunen_suomi_ulkoistaa_likaisen_tyon_venajan_hoitoon


- Samaan aikaan toisaalla pieni epätoivoinen joukko syyrialaisia yritti Suomeen vähän niin kuin Greenpeace-aktivistit öljynporauslautalle. Heidänkään yrityksensä ei onnistunut, mutta he eivät saaneet samanlaista huomiota kuin nämä toiset.

SEN:n pääsihteeri Heikki Huttunen viittaa radiokolumnissaan venäläisessä lastenkodissa jumissa olevaan nelivuotiaaseen syyrialaistyttöön, jota Suomen maahanmuuttovirasto kieltäytyy ottamasta maahan, koska tällä ei ole laillista oleskelulupaa Venäjällä.



Vieras

#22309 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miehen ja naisen välinen suhde

11.10.2013 18:31

#22305: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miehen ja naisen välinen suhde

...ja sinä ne asiat sitten tiedät, vaikka niistä ei ole missään mitään kirjoitettu...? Kuulostaa siltä, että tunteakseen Raamatun pitää tuntea jotain muita lähteitä - ettei vain olisi ihan omasta päästä ne runoiltu. Jos yhtä moniavioista patriarkkaa ei Raamatussa soimata syntiseksi, ei ole muuta vaihtoehtoa, että asia ei tuona aikana ollut tuomittava - tuossa vaiheessa tarinassa ei pahemmin ollut variaatioita. Simple as that.

Kyllä on aika uskistenkin havahtua, ettei mikä tahansa tekaistu selitys mene läpi muualla kuin ehkä omien piirissä pidetyssä tupahartauksessa.


Vieras

#22310

11.10.2013 18:34



Onpas nyt hiljaista, anteeksi jos olen loukannut jotakuta viime yön kirjoituksilla. Kyselyähän se enemmänkin on.

Ajankohtaista: Väisänen sai kenkää. Ja nyt sai Soramieskin,  jännä että tähän kohtaan kirkkolaki ja -järjestys kelpaavat. Se on vähän epäloogista! Tekijänä, koska on T:reen hiippakunnasta kyse, on piispa Repo, joka SLS:nkin päätöstä oli junailemassa,  -  että silleesti!    No Soramieskin on jo onneksi eläkkeellä.

http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/kotimaa/3809/luther-saation_piispa_menettaa_pappisvirkansa


Vieras

#22311 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miehen ja naisen välinen suhde

11.10.2013 18:42

#22309: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miehen ja naisen välinen suhde

 

Kyllä on hyvä,  että tarkkaan ja läpeensä pohditaan,  sillai tulee paljon tietoa.  Mutta vakuuttuneisuus syntyy kyllä suoraan sanastakin.  Paitsi jos lähtökohta on negatiivinen.


Vieras

#22312 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miehen ja naisen välinen suhde

11.10.2013 19:28

#22307: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miehen ja naisen välinen suhde 

Ok. Harvinaisen selväksi tuli että haluat lähes hinnalla millä hyvänsä väistellä sitä totuutta, joka käy sinua kohti. Raamatun ilmoitus on johdonmukainen ja selkeä kokonaisuus jokaiselle sitä lukevalle, joka rukoillen tutkii Sanaa ja etsii siitä totuutta. Vain Pyhä Henki (kolmiyhteisen jumaluuden kolmas persoona) voi Sanan lukijalle kirkastaa Jumalan sanasta totuuden, koska Jumala on Pyhän Raamatun lähde ja toteuttaja, ja profeetat, evankeliuminkirjoittajat ja apostolit ovat sen kirjoittaneet hänen Henkensä välittömästä vaikutuksesta.

Raamattu (VT+UT) on kokonaisuus. Ja Jumala on ilmoittanut tahtonsa Raamatussa. Tämä on kiistämätön fakta. Huomaa, että Jumalan tahto on myös Jeesuksen meidän Herramme tahto, joka ei, vaikka rakasti syntisiä ihmisiä ihmisinä, koskaan hyväksynyt syntiä tai synnillisyydessä elämistä. Ne jotka haluavat elää Herran kanssa eivät halua tahallaan tehdä syntiä, ja pyrkivät elämään Jumalan tahdon mukaan. Avioliitto on Raamatun mukaan yhden miehen ja yhden naisen välille asetettu Jumalan tahdon mukainen parisuhde. Vain tällaiselle parisuhteelle, jonka Jumala on alun perin ihmisille asettanut oman tahtonsa mukaisesti, on mahdollista pyytää Jumalan siunausta. Muihin parisuhteisiin tai ”liittoihin” on turhaa kuvitella saavansa Jumalan siunausta, koska ne eivät ole Hänen sanansa ja tahtonsa mukaisia. Tämän pitäisi olla jokaiselle selkeää, täysin ymmärrettävää ja johdonmukaista Jumalan ilmoitusta. Ilman uskoa Pyhään Henkeen (Jumaluuden kolmanteen persoonaan) ja ilman uskoa siihen että Pyhä Henki kirkastaa Raamatun Sanaa sitä lukevalle, ohjaa totuudessa ja totuuteen, antaa viisautta, neuvoo ymmärryksessä, ja pitää aina oikealla tiellä – ajaudut valitettavasti omilla järkeilyilläsi auttamattomasti karille.


Vieras

#22313 See it ! Homosexuality isn´t a problem. Problem is christianity!!!!

11.10.2013 19:49


Vieras

#22314

11.10.2013 19:58


Saanko pyytää esirukoustasi?


Tuolle pienelle syyrialaistytölle ennenmuuta. Mutta myös 61-vuotiaan Jordanjoenlaaksossa eilen kauhealla tavalla tapetun miehen leskelle, ja mahdolliselle perheelle. Mies lähti torstai-iltana katsomaan talonsa pihalta kantautuvaa meteliä, ja kahden terroristin brutaalisti murhaamaksi vaimonsa silmien edessä.
http://www.israeltoday.co.il/NewsItem/tabid/178/nid/24174/Default.aspx?hp=readmore

Isä, sinä voit tähänkin kauheuteen tulla,  Herra vaikka nämä käyttivät kauheaa asetta,  kirvestä, sinun aseesi ovat tehokkaat, ja nytkin voimassa olevat. Niillä riisutaan aseista jopa valtoja ja voimia.

Herra pyydämme rakasta läsnäoloasi tämän miehen vaimolle, läheisille ja rakkaille. Että itse lohduttaisit heitä, ja parantaisit. Että he saisivat kokea sinun yli-inhimillisen, ihmeellisen apusi, tässä suuressa kivussaan. Jeesus ilmesty!  

Jeesus Auta, me anomme, myös sitä pienen pientä tyttöä. Herra! Sinä näet, sinä tiedät. Anna suomalaisten sydämen kääntyä tätä lasta kohti ja suoda hänelle oikein hyvä koti. Siunaa häntä juuri nyt, anna rauha hänenkin hätääntyneeseen sydämeensä.  
Katso Herra heitä kaikkia, missä ovilla kolkuttelevat apua itselleen, kotia jossa vihdoin rauhoittua ja levätä kaiken hukassaolon jälkeen. Nimesi tähden Auta!


Vieras

#22315 Re:

11.10.2013 20:03

#22314: -

Siinä sitä rukoillaan yhden takia kun samalla hetkellä kuolee tuhansia lapsia..jotenkin niin..sori mutta ei riitä sanat..TEKOPYHÄÄ!!


Vieras

#22316

11.10.2013 20:06

Fuckin´christians! You are killing people in Africa right now!!!!!!!!!

Vieras

#22317 Re:

11.10.2013 20:31

#22316: -

Näinhän se on ja Suomessakin nämä ns.kristityt ovat pelkkä "tee-liikkeen" alaosasto! Jos katsot adressin keskustelupalstaa aikaisemmin niin näet kuinka paljon siteerataan ja kopioidaan Amerikkalaisia pastoreita ja sivuja! Miksiköhän? Kohta alkaa kauhea sananjulistus täällä, arvaan!


Vieras

#22318 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miehen ja naisen välinen suhde

11.10.2013 20:36

#22312: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miehen ja naisen välinen suhde

”Raamatun ilmoitus on johdonmukainen ja selkeä kokonaisuus jokaiselle sitä lukevalle, joka rukoillen tutkii Sanaa ja etsii siitä totuutta.”

Uskonnollinen väite, jota ei edes Raamatun teksti tue.

”Vain Pyhä Henki (kolmiyhteisen jumaluuden kolmas persoona) voi Sanan lukijalle kirkastaa Jumalan sanasta totuuden, koska Jumala on Pyhän Raamatun lähde ja toteuttaja, ja profeetat, evankeliuminkirjoittajat ja apostolit ovat sen kirjoittaneet hänen Henkensä välittömästä vaikutuksesta.”

Totuus on eri asia kuin uskonnollisten tekstien uskomusväittämät. Lisäksi esimerkiksi Paavali erikseen ilmoittaa paikoitellen, että osa teksteistä on Paavalin, ei Jumalan ajatuksia. Merkittävä osa muusta hänen tuotannostaan on vanhojen tekstien uudelleen tulkintaa ja referointia.

”Raamattu (VT+UT) on kokonaisuus. Ja Jumala on ilmoittanut tahtonsa Raamatussa. Tämä on kiistämätön fakta.”

Faktat ja esittämäsi uskomusväitteet ovat ihan eri maailmasta. Faktoilla on oltava näyttöä todellisuudessa, Raamatussa esiintyvistä uskonnollisesti olennaisista asioista ei sellaista ole ensimmäistäkään.

”Huomaa, että Jumalan tahto on myös Jeesuksen meidän Herramme tahto, joka ei, vaikka rakasti syntisiä ihmisiä ihmisinä, koskaan hyväksynyt syntiä tai synnillisyydessä elämistä.

Jeesus suhtautui synnissä eläviin ihmisiin suurella ymmärryksellä, mutta ulkokultaisia farisealaisia vastaan hän pani aina kovat piippuun. Edustamasi kanta syntisyyteen on tämän päivän farisealaisuutta.

”Avioliitto on Raamatun mukaan yhden miehen ja yhden naisen välille asetettu Jumalan tahdon mukainen parisuhde. Vain tällaiselle parisuhteelle, jonka Jumala on alun perin ihmisille asettanut oman tahtonsa mukaisesti, on mahdollista pyytää Jumalan siunausta. Muihin parisuhteisiin tai ”liittoihin” on turhaa kuvitella saavansa Jumalan siunausta, koska ne eivät ole Hänen sanansa ja tahtonsa mukaisia. Tämän pitäisi olla jokaiselle selkeää, täysin ymmärrettävää ja johdonmukaista Jumalan ilmoitusta.

Vaan kun ei ole; avioliitto on noina muutamina tuhansina vuosina muuttunut ja on täysin naurettavaa väittää, että Raamatussa esiintyy vain yksi ja ainoa hyväksytty yhden miehen ja yhden naisen välinen liitto.

Ilman uskoa Pyhään Henkeen (Jumaluuden kolmanteen persoonaan) ja ilman uskoa siihen että Pyhä Henki kirkastaa Raamatun Sanaa sitä lukevalle, ohjaa totuudessa ja totuuteen, antaa viisautta, neuvoo ymmärryksessä, ja pitää aina oikealla tiellä – ajaudut valitettavasti omilla järkeilyilläsi auttamattomasti karille.”

Huomattavasti pahemmin pihalle joutuu se, joka luulee tuota tekstiä jonkun johdatuksen mukaan sinun tapaasi tulkita. Tälläkin palstalla on esimerkkejä siitä, kuinka tarpeesta uskoa mopo karkaa käsistä totaalisesti ja ihan arkipäiväisetkin asiat muuttuvat jumalallisiksi ilmoituksiksi.  Raamatusta ei yksinkertaisesti voi saada sen merkityksiä oikein tavoittavaa kuvaa unohtamalla aktiivisesti tekstien kirjoittamisen kulttuurisen kontekstin.

 

Ja kuten monesti on todettu... tällä asialla ei ole ylipäätään mitään todistusvoimaa Suomen lainsäädännössä, joka perustuu länsimaiseen oikeuskäsitykseen ja ihmisoikeuksiin.

 


Vieras

#22319

11.10.2013 21:12

Päivän Sana

Ja minä olen rukoileva Isää, ja hän antaa teille toisen Puolustajan olemaan teidän kanssanne iankaikkisesti, totuuden Hengen, jota maailma ei voi ottaa vastaan, koska se ei näe häntä eikä tunne häntä; mutta te tunnette hänet, sillä hän pysyy teidän tykönänne ja on teissä oleva.

Joh. 14:16-17 (KR33/38)
http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?mod1=FinPR&ref=Joh.+14%3A16-17

Vieras

#22320 Re: Re:

11.10.2013 21:32

#22315: - Re:

Tiedätkö,  kuinka paljon rukoillaan muidenkin edestä päivittäin useasti.  Muuten,  ajattelin tämän palvelevan juuri sitä,  että mukaan voi ottaa heidät kaikki, siksi puhuin niistä,  jotka saisivat kallistaa jonnekkin  päänsä vihdoin rauhassa.




Vieras

#22321 Look at this!

11.10.2013 21:37

http://www.youtube.com/watch?v=abcj6kSkO1A Yes you can understand this if you look those evil youtube videos!!!

Vieras

#22322 Re: Re: Re:

11.10.2013 21:39

#22320: - Re: Re:

Valhetta valhetta. Kenen puolesta rukoilet???


Vieras

#22323

11.10.2013 21:40

Christianity is wrong! Not Homosexuality!

Vieras

#22324

11.10.2013 21:41

Nina Åström - Siunaa meitä, Golgatan Pyhä
http://www.youtube.com/watch?v=KVZYBYFyOo4

Vieras

#22325 Re: Look at this!

11.10.2013 21:44

#22321: - Look at this!

Kannattais kaikkien "uskisten" katsoa!!!! Mutta tuskin edes ymmärrätte!