Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto.


Vieras

#276

19.03.2013 21:57

Jumala loi avioliiton miehen ja naisen väliseksi ikuiseksi liitoksi ja antoi heille hedelmällisyyden lisääntyä.
Muut suhteet ovat luonnottomia seksuaalisesti ja synti.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

19.03.2013 22:01



Vieras

#279

19.03.2013 22:06

Jumala loi miehelle naisen


Ja kaikista suurin on rakkaus...

#280 Re:

19.03.2013 22:06

#276: -

Kohta 100 000 nimeä kasassa adressissa ja kaikki yhden päivän aikana. On muuten noin 2% äänioikeutetuista. Aika hyvin kun on pitänyt kaivaa pankkitunnukset jotta on voinut antaa nimensä. Huomenna aloitteen allekirjoittaneiden määrä ylittää KD:n vaaleissa 2011 saaman äänimäärän. Paljonkohan tuossa aloitteessa on nimiä kun 6 kk on kulunut?

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/192

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

19.03.2013 22:13



Vieras

#282

19.03.2013 22:14

Ihmisen elämiselle on asetettu rajat, tälläisten asioiden edessä koko kansakuntamme vahingoittuu.
Meillä ei ole taistelu ihmistä vastaan, vaan hallituksia ja valtoja vastaan. Aadam ja Eeva eivät olleet homoja tai lesboja, kyse on syntiin lankeemuksen jälkeisistä asioista. Tasa-arvolla ei ole asian kanssa mitään tekemistä vaan lähinnä sillä, kuinka paljon ihmiset vahingoittavat ja tahtovat vahingoittaa itseään ja samalla kaikkia lähimmäisiään. En pidä itseäni kaikkitietävänä, mutta pidän Raamattua Jumalan Sanana.
Kimmo E. Laine, FM, vapaa historiantutkija, Joensuu

#283 Rekisteröidyn parisuhteen ei tarvitse merkitä avioliittoa vähemmän arvostettua suhdetta

19.03.2013 22:15

#212: Kimmo E. Laine, FM, vapaa historiantutkija, Joensuu - Ei ainakaan varsinaista kirkollista vihkimistä samaa sukupuolta oleville pareille

Luterilaisuudessahan avioliitto ei ole sakramentti, koska meillä niitä on ainoastaan kaksi tai kolme; nimittäin ne, mitkä Raamattu meidän tulkintamme mukaan suoranaisesti mainitsee, eli siis: kaste, ehtoollinen ja ehkä rippi. Tiedän, että vanhassa katolisessa eli 'yleiskirkollisessa' perinteessä niin idässä kuin lännessäkin, asia on jo varhain ollut toisin. Martin Luther kuitenkin jopa jossakin vaiheessa oli sitä mieltä, ettei avioliitto kuuluisi ollenkaan taivaallisen vaan maallisen regimentin piiriin, eli siis että se kuuluisi sekulaarisen yhteiskunnan, eikä lainkaan kirkkoinstituution, moraaliseen valvontaan. Siksi tahdon korostaa, että en yllä kirjoittamallani tarkoita avioliiton statuksen epäämisellä homoseksuaalisilta suhteilta, luterilaisen kristillisyyden näkökulmasta, mitään arvottavaa verrattuna heteroseksuaalisiin suhteisiin. Mielestäni kyse nyt vain on ikään kuin kvalitatiivisesta, eikä kvantitatiivisesta erosta: Sukupuolineutraalia kirkollista, ja Lutherin avioliittokäsityksestä lähtien kenties samaa sukupuolta olevien henkilöiden solmimaa siviiliavioliittoakin, pidän käsitteenä sisäisesti ristiriitaisena, koska avioliitto perinteisesti ja vähintään lähes kaikkialla maailmassa on merkinnyt naisen ja miehen välistä julkista liittoa. Kahden samaa sukupuolta olevan henkilön rekisteröity parisuhde sitä vastoin ei ole ainakaan siviilissä mikään mahdottomuus, eikä millään tavoin huonompi, vaan ainoastaan erilainen liitto kuin avioliitto. Oikeuteen adoptoida lapsia liittyisi mielestäni kuitenkin niitä luonnonoikeudesta sekä lapsen oikeuksista lähteviä rajoituksia, mistä aikaisemmin olen kirjoittanut. Yleensäkin olen henkilökohtaisesti noin–niin–kuin kärjistetysti sitä mieltä, että aikuiset ihmiset "sählätkööt keskenään, mitä sähläävät, ja kantakoot siitä vastuun", mutta lapset tulisi niin pitkälle kuin mahdollista myös tulevaisuuden Suomessa kasvattaa perinteisen ydinperheen piirissä, joka kuitenkin voi olla esimerkiksi monikielinen, -kulttuurinen taikka -uskontoinen.


Vieras

#284

19.03.2013 22:18

Aito asia ja hyvä tuoda esille päättäjille ja kaikille lainsäätäjille....
perusteetonta

#285 sananhelinää

19.03.2013 22:22

jos houmous olisi geenissä kulkeva ominaisuus, eikö sen kaiken järjen mukaan olisi pitänyt kadota jo ajat sitten

Vieras

#286

19.03.2013 22:23

En allekirjoittanut tätä adressia minkäänvaltakunnan uskovaisena, sillä olen agnostikko, vaan sen takia, että homoilun ylistäminen on inhottava asia ja luonnonlakien ylenkatsomista. Jos homous näin yleisesti hyväksytään normaaliksi, niin silloinhan pitäisi muutkin seksuaaliset vinoutumat kuten pedofilia, eläimiin sekaantuminen ja sensekalaiset fetismit hyväksyä normikäytöksenä.

Vieras

#287 ***Liittykää tänne ja vapaasti mielipide esille :) suuret kiitokset!

19.03.2013 22:37

Valitse nimimerkki

#288 Otsikko

19.03.2013 22:44

siis homoliittoa ei voi mitenkään verrata pedofiliaan tai eläimiin sekaantumiseen, koska homoseksissä on kysy kahden täyspäisen aikuisen ihmisen välisestä toiminnasta ja se ei vahingoita ketään.
Pasi

#289 Re: Miehen ja naisen välinen suhde

19.03.2013 23:07

#2: Pitäisi kaikille terveille olla itsestään selvä asiakin. - Miehen ja naisen välinen suhde

Kaikille terveille pitäisi olla selvää se, että mitään "jumalan" luomaa maailmankaikkeutta ei ole olemassa :P Jumalaan uskominen on "mielisairautta".

Pasi

#291 Re:

19.03.2013 23:11

#276: -

Jumala? jumalaa ei ole.. valaistukaa!

Hippi

#292

19.03.2013 23:15

Raamatun ja kristinuskon ei pitäisi vaikuttaa asiaan millään tavalla. Jokaisella on Suomessa uskonvapaus eikä uskovien tarvitse päättää muiden asioista pelkästään uskonnon pohjalta.
ylpeä ihminen. Ylpeä homo.

#293 Kysympä vaan..

19.03.2013 23:21

En sitten millään voi sietää kantaa, jossa vedotaan raamattuun, ns. pyhään kirjaan, jonka mukaan Aatami ja Eva kansoittivat tämän maan, jossa elämme. Jos tarkastelemme tätä lähtökohtaa on väistämätöntä, että joko Aatami, Eva tai nämä lapset yhdessä tai erikseen ovat jossakin vaiheessa tehneet jälkeläisiä keskenään. Kahden ihmisen luoma kansa on väkisinkin sisäsiittoinen. Pitäisikö siis raamatun mukaan muuttaa lakia niin, että sisarukset, isät/äidit ja lapset ovat okeutettuja parisuhteeseen, avioliittoon ja oikeus myös adoptioon yhdessä tai sekaisin. Puhumattakaan avioliitosta. On se Herran jumala, jos jollakin on oikeus päättää siitä, että kenen kanssa me yksilöt, oman elämämme päättäjät, loppu elämämme vietämme. Eläkää omaa elämää. Emmehän mekään elä toisten elämää vaan katsomme ainoastaan tietä, jonka yhdessä valitumme kanssa kävelemme. Ihmiset, jotka ovat oikeutettuja puuttumaan toisten ihmisten tyyliin elää ja rakastaa, on mielestäni mielisairautta! Ja Te, jotka vetoatte Raamatun oppeihin katsokaakin, että elätte sen oppien mukaan. Unohtakaa siis maallinen mammona, esiaviollinen seksi sekä älkää koskaan, edes silloin kun kaikki on menetetty, jättäkö puolisoanne vaan kitukaa omassa epätoivossa ja kurjuudessa, koska näkemättä todellisuutta, elätte kirjoitetun sanan mukaan. Hyljätää ne kaikki ihmiset, jotka ovat rakkauden, uskollisuuden ja yhteenkuuluvuuden takia valmiita taistelemaan.

Minä, ylpeänä elän omaa elämääni vierelläni ne ihmiset, jotka minut hyväksyvät enkä milloinkaan käytä aikaani niihin, jotka omassa kurjuudessa sotivat toista ihmistä vastaan.

Vieras

#294

19.03.2013 23:22

NÄIN JUURI

Vieras

#295 Re: ääliö täällä

19.03.2013 23:22

#251: - ääliö täällä Me emme häpeä olla ääliöitä jonkun silmissä

Eipä näy "vieraalla" nimeä olevan kumminkaan, eli jotain taidat hävetä.


Vieras

#296

19.03.2013 23:32

Adressin alulle panijoille.
Tehkää eduskunta-aloite, ja markkinoikaa sopivissa kanavissa voimaperäisesti.
Ankeaa ajattelua

#297 Suomi on TAAS jälkijunassa

19.03.2013 23:33

Suomessakin voitaisiin siirtyä vihdoinkin sivistysvaltioiden käyttämään tapaan - Ranska ja Saksa hyvinä esimerkkeinä - ja ottaa kirkolta koko vihkioikeus pois. Kaikki käyvät sukupuoleen, uskontoon tai sukupuoliseen suuntaukseen katsomatta maistraatissa vihillä, sen jälkeen kaikki voivat halutessaan käydä synagoogassa, kirkossa, moskeijassa tai hindutemppelissä siunauttamassa liittonsa jos siltä tuntuu. (Miksi meillä ylipäätään ON vielä valtionkirkko? Ihmeellinen jäänne.)

Vieras

#298

19.03.2013 23:33

Meidän on päästävä täysin eroon ajatuksesta, jonka mukaan ihminen olisi vain kehittynyt eläin, jolla on luonnollinen tarve paritella ja lisääntyä ja joka voi erota tai vaihtaa kumppania, kun mieli tekee. Jumala loi ihmisen – ei eläimiä eikä edes enkeleitä – omaksi kuvakseen ainutlaatuisella tavalla. Vanhan testamentin luomiskertomukseen liittyy vihje Pyhästä Kolminaisuudesta: ”Jumala sanoi (yksikkö): ’Tehkäämme (monikko) ihminen’”.

On yksi Jumala, mutta tämä Jumala ei ole yksinäisyys, vaan perhe: Isä ja Poika, ja heidän välisensä elämää luova Rakkaus, Pyhä Henki. Jumala ei luonut kuvakseen yksinäistä ihmistä, vaan perheen: ”mieheksi ja naiseksi hän heidät loi”. Miehen ja naisen välinen rakkaus on samoin kuin Kolminaisuudessa hedelmällinen ja persoonallinen. Mies ja nainen tulevat yhdeksi lihaksi niin konkreettisesti, että yhdeksän kuukauden kuluttua sille pitää antaa nimi. Kuten Kolminaisuudessa, kahden henkilön rakkaudesta tulee kolmas. ^_^

Vieras

#299

19.03.2013 23:54

Avioliitto kuuluu vain miehen ja naisen välille. Homo ja lespoliitot ovat syntiä ja niitä ei saa siunata eikä kirkko saa vihkiä samaa sukupuolta olevia henkilöitä koska se on suurempi synti ja siitä kärsii kaikki.
Kyllästynyt normaali ihminen

#300 Re:

19.03.2013 23:58

#276: -

Ihan helvetin säälittävää raamattulätinää. Juuri tällaiset juntit ja kiihkojeesustelijat jarruttavat valtion kehitystä ja eteenpäin menemistä kaikissa asioissa. Pitääkö se jumala tunkea joka helvetin asiaan ja aina? Miettikääs joskus vähän muidenkin kannalta asioita eikä vaan siitä itsekeskeiseltä me-ollaan-valittu-kansa ajatusmaailmasta. Jos joku ei jaa suoraan samaa mielipidettä, niin silloin herjataan ja uhotaan. Ja kun siitä mainitsee, niin vedotaan uskonvapauteen ja sen tuomaan mukalupaan sanoa mitä sylki suuhun tuo. Menkää sinne kirkkoonne rukoilemaan, kietoutukaa säkkikankaaseen ja odottakaa sitä pelastustanne, niin olette pois normaalien ihmisten jaloista.