Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#35001 Re: Re: Re: Re: Re: Väliaikatietoja...

14.05.2014 11:54

#34999: - Re: Re: Re: Re: Väliaikatietoja...

Kirkon mielipide- ja puheoikeudesta...

Keskitalo Jukka, kansliapäälikkö

Frågetimme
Onsdagen den 15 maj 2013 kl. 15.30

Edustaja Sammeli Juntunen kysyy seuraavaa:
Viime aikoina kirkon johdon näkemys sukupuolineutraalista avioliitosta on noussut keskustelun aiheeksi medioissa. Uutisoinnista on syntynyt sellainen kuva, että kirkon kanta on tässä asiassa epäselvä. Kuitenkin, hyväksyessään hallitusohjelmatavoitteet kirkkohallitus piti tärkeänä avioliittolain säilyttämistä nykyisessä muodossa: ”Kirkko kannattaa historiallisista, kulttuurisista ja teologisista syistä avioliittolain säilyttämistä nykyisellään. Kirkon omien perustelujen osalta viitataan Kirkolliskokouksen 11.11.2010 hyväksymään perustevaliokunnan mietintöön, jossa kirkon näkemys avioliitosta on ilmaistu kootusti. Rekisteröidyn parisuhteen oikeudellisen aseman mahdolliset parantamistarpeet tulisi hoitaa rekisteröityä parisuhdetta koskevaa lakia täsmentämällä.” Kirkkohallitus viittaa kirkolliskokouksen marraskuussa 2010 tekemään päätöksen, jonka taustamietinnössä otettiin asiaan kantaa: "Viimeaikaisessa keskustelussa on esitetty ehdotus ns. sukupuolineutraalista avioliittolaista. Perustevaliokunta katsoo, ettei kirkko voi tältä osin muuttaa omaa avioliittokäsitystään, joka kuuluu sen uskonkäsitykseen ja ihmiskuvaan." Myös piispainkokous oli samaa mieltä: "Avioliiton laajentaminen sukupuolen tai lukumäärän puolesta neutraaliksi poikkeaa siitä ihmiskäsityksestä, jonka pohjalta avioliitto on perinteisesti ymmärretty kirkon hengellisessä elämässä ja yhteiskunnallisessa lainsäädännössä"


Kirkon kanta tähän asiaan on siis selkeä. Mihin toimenpiteisiin Kirkkohallitus on ryhtynyt tiedottaakseen siitä julkisuudessa?


Vastaukseni tähän kysymykseen:

Kirkko kannattaa parisuhteiden tasa-arvoa mutta ei avioliittolain muuttamista.

Kysymyksessä todetaan ensin, että kirkon kanta tähän asiaan – siis avioliittoon sinänsä ja avioliittolain muuttamiseen sukupuolineutraaliksi – on selvä. Ensin muutama ajatus kysymyksen tästä puolesta. Miten kirkon kanta tässä tai vastaavanlaisissa asioissa muodostetaan? Kirkossa keskustellaan monista kysymyksistä, ja kirkon työntekijöiden ja jäsenten keskuudessa esiintyy monista kysymyksistä erilaisia käsityksiä. Näin myös koskien avioliittoa ja avioliittolakia. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kanta on kuitenkin sellainen käsitys, jonka on ilmaissut kyseisessä asiassa toimivaltainen kirkon päätöksentekoelin.

Kysymyksen aihepiirissä on kaksi tasoa. Kirkon käsitys avioliitosta sinänsä ja kirkon kanta nk. sukupuolineutraaliin tai tasa-arvoiseen avioliittolainsäädäntöön. Kirkon kanta avioliittoon on sellainen kirkon uskoon ja oppiin perustuva periaatteellinen kannanotto, jonka mahdollisesta muuttamisesta päättää kirkolliskokous. Piispainkokouksella on asian käsittelyssä keskeinen rooli. Kuten kysyjä toteaa, on kirkon kanta avioliittoon vanhastaan se, että avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto. Tämä ilmenee mm. kirkolliskokouksen hyväksymästä kirkollisten toimitusten kirjasta. Piispainkokous ja kirkolliskokous ovat todenneet tämän kirkon kannan kysyjän mainitsemissa viimeaikaisissa yhteyksissä. Kirkon kanta avioliittoon on näin ollen selkeä.


Avioliittolainsäädännössä on puolestaan kyse yleisestä lainsäädännöstä. Miten kirkon kanta tällaiseen lainsäädäntöasiaan muodostetaan? Lausunnon valtioneuvostolle voi antaa KL 20 luvun, 7 §:n mukaan kirkolliskokous. Toisaalta lausunnon voi kirkkolain ja kirkkohallituksen ohjesäännön mukaan antaa myös kirkkohallitus, joka vastaa kirkon suhteiden hoitamisesta valtioon ja muuhun yhteiskuntaan. Tähän perustuen kirkkohallitus, nimenomaisesti sen täysistunto, useimmiten lausuu kirkon kannan lainsäädäntöhankkeisiin.

Kuten kysyjä toteaa, kirkkohallituksen täysistunto otti kantaa hallitusohjelmatavoitteiden päättämisen yhteydessä muutamiin vaalikaudella todennäköisesti ajankohtaisiksi tuleviin lainsäädäntöasioihin, kuten varhaiskasvatuslainsäädäntöön ja avioliittolainsäädäntöön. Kirkkohallituksen yksimielisen päätöksen mukaan ”Kirkko kannattaa historiallisista, kulttuurisista ja teologisista syistä avioliittolain säilyttämistä nykyisellään. Kirkon omien perustelujen osalta viitataan Kirkolliskokouksen 11.11.2010 hyväksymään perustevaliokunnan mietintöön, jossa kirkon näkemys avioliitosta on ilmaistu kootusti. Rekisteröidyn parisuhteen oikeudellisen aseman mahdolliset parantamistarpeet tulisi hoitaa rekisteröityä parisuhdetta koskevaa lakia täsmentämällä.”


Ymmärrän tämän kannanoton niin, että kirkko kannattaa tasa-arvoa lain edessä erilaisille parisuhteille, mukaan lukien avioliitto ja rekisteröity parisuhde. Kirkon kanta on, että tasa-arvon toteuttaminen ei edellytä avioliittolain ja siten avioliittoinstituution muutamista, vaan samaan tavoitteeseen päästään muuttamalla rekisteröityä parisuhdetta koskevaa lakia. Kyseinen kirkkohallituksen kannanotto rakentuu kirkolliskokouksen ja piispainkokouksen ilmaisemaan avioliitto-kantaan ja on sopusoinnussa myös kirkkohallituksen aiemmin avioliitosta antamien kannanottojen kanssa. Kirkolla on siis kirkkohallituksen täysistunnon ilmaisema virallinen kanta ajankohtaiseen aloitteeseen avioliittolain muuttamisesta.

http://kappeli2.evl.fi/kkoweb.nsf/0d63845b13756f52c2256f5b0041eb5f/a2481b78cdba2421c2257b6d003925ad?OpenDocument

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

14.05.2014 12:19


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

14.05.2014 12:21


Regulator

#35004 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Väliaikatietoja...

14.05.2014 13:20

#35002: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Väliaikatietoja...

Ja tämähän on ollut jo alusta alkaen selvää ja myös  koko ajan tiedossa...

yksi ja ainoa liitto

#35005

14.05.2014 15:29

On täysin selvää ja terve järkistä, että avioliitto on vain miehen ja naisen. Kaikki muu on väärin ja vahingollista yhteiskunnalle. Hävettävä ajatuksen tasollakin jo. Avioliitto instituutiona on jo Raamatun alkulehdillä. Lapset tarvitsevat isän ja äidin. Ihan selkeä asia.

Vieras

#35006 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Väliaikatietoja...

14.05.2014 15:34

#35004: Regulator - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Väliaikatietoja...

"Ja tämähän on ollut jo alusta alkaen selvää ja myös  koko ajan tiedossa"...että avioliitto on naisen ja miehen välinen, riippumatta siitä vihitäänkö maistraatissa vai kirkossa.


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

14.05.2014 15:51



Vieras

#35008

14.05.2014 17:26

Se on Jumalan säätämä pyhä avioliitto miehen ja naisen välillä
koeranleoka

#35009 Re: Re: Väliaikatietoja...(päivän paras!)

14.05.2014 17:32

#34989: - Re: Väliaikatietoja...(päivän paras!)

Määppä tynnyrriis vähä kasvammaan! Muista laettoo kans kunnolla kiini!

 

 

 


Vieras

#35010

14.05.2014 19:56

Avioliitto on ollut tuhansien vuosien ajan miehen ja naisen välinen liitto. Homoliitto ei sillä pyhity, että sitä nimitetään avioliitoksi, mitä se ei kuitenkaan ole.

Vieras

#35011 Re:

14.05.2014 22:10

#35010: -

 

Näin on näkkileivät!     

Sanoistasi tuli mieleen,  tuo hyvin  ihmeellinen Raamatunlause:

"Se joka pyhittää,  ja ne jotka pyhitetään ovat kaikki alkuisin yhdestä."


Ihmeellinen sana.



Room. 2:12

Ne, jotka ovat tehneet syntiä lakia tuntematta, myös tuhoutuvat laista riippumatta. Ne taas, jotka ovat lain tuntien tehneet syntiä, myös tuomitaan lain nojalla.

Room. 2:14

Pakanakansatkin, joilla ei ole lakia, saattavat luonnostaan tehdä, mitä laki vaatii. Silloin pakanat, vaikkei heillä lakia olekaan, ovat itse itselleen laki. [Ap. t. 10:35]

Room. 3:12

Kaikki ovat luopuneet ja käyneet kelvottomiksi. Ei ole ketään, joka tekee hyvää, ei ainoatakaan.

Room. 3:22

Tämä Jumalan vanhurskaus tulee uskosta Jeesukseen Kristukseen, ja sen saavat omakseen kaikki, jotka uskovat. Kaikki ovat samassa asemassa, [Room. 10:12;



Vieras

#35012 Re: Re:

14.05.2014 22:15

#35011: - Re:

 

Huomenna paasto- ja rukouspäivä Suomen Puolesta:

Jos tahdot päästä kokemaan rukouksen intensiivisyyttä,  ja olet kotosalla,  
aloita päiväsi jollain muulla kuin syömisellä,  huomaat kuinka rukous aukeaa.  
Voit olla vain osankin päivää,  mutta vauhtiin päässyt rukous tuskin lakkaa,  
kun alat syödä,  vaan jatkuu lähes koko päivän omalla painollaan, ei tarvitse pinnistellä.

Myös Turkin kaivosonnettomuuden uhrien omaisia on syytä muistaa. Ja omat henk.joht.aiheet vielä mukaan myös!

Kristityt taistelevat rukouksella Boko Haramia vastaan

 

 

14.05.2014 10:40 PÄIVITETTY 10:45

ULKOMAAT Maailman Evankelinen Allianssi ja rukousliike The National Day of Prayer and Worship kutsuvat kristittyjä rukoukseen kidnapattujen nigerialaisten koulutyttöjen puolesta. ”Rukoilkaa, rukoilkaa ja vielä kerran rukoilkaa, sillä Jumalan kanssa mikään ei ole mahdotonta”, kehottaa nigerialaistaustainen rukousliikkeen koollekutsuja, tohtori Jonathan Oloyede. 0

 

http://www.seurakuntalainen.fi/filebank/news/images/fullWidth_4550.jpg...

OI    ISÄ!         OI ISÄ! 
Isä meidän,  joka olet nytkin kaikkivaltias,
iankaikkinen Jumala.

Tulkoon Sinun valtakuntasi!
tapahtukoon Sinun  hyvä ja laupias  tahtosi!

Isä,  Pyhitetty olkoon nimesi!

 


Vieras

#35013 Re: Re: Re: Väliaikatietoja...(päivän paras!)

15.05.2014 01:58

#35009: koeranleoka - Re: Re: Väliaikatietoja...(päivän paras!)

Mene sinä takaisin koirankoppiiisi äläkä räksytä turhan päiten....

Regulator

#35014 Tutustumme uusiin naapureihin....

15.05.2014 03:05

#35005: yksi ja ainoa liitto -

Keneltäkään  isältä ja äidiltä ei kukaan tässä  ole lapsia viemässäkään, eikä keneltäkään lapselta isää taikka äitiä. Kunpa saisitte nyt tämän edes mahtumaan tästä asiasta sinne koviin  päihinne...

Adoptiotapauksissa voitte olla satavarma siitä  ,että ainakin toinen puolisoista on lapsen oma biologinen vanhempi -sen enempää  ette voi sanoa tästä asiasta  heteroparinkaan  osalta,koska useimmitenhan niissä tapauksissa kumpikaan puolisoista ei ole adoptoidun  lapsen oma  biologinen vanhempi

.Menikö tämä nyt  jakeluun, vai mikä asiassa vielä mättää?

Onko teillä muuten yleensäkin  tapana aina  kysellä kaikkien   tuttavienne ja naapurienne adoptioasiat tarkkaan ja tivailla heiltä vastauksia niitä koskeviin tiedusteluihinne, ennenkuin ylipäätään  voitte olla heidän kanssaan  missään  tekemisissä ?

Mitä jos joku naapuri silloin  sanoisikin teille , "Kuulkaas ,kun me emme ole teille lain mukaan  lainkaan  tilivelvollisia omista perheasioistamme eivätkä ne asiat teille yhtään kuulu,niin että eiköhän pidettäisi kumpikin huolta ihan vain omistamme."

Saattaisipa tämä uusi naapurinne vielä selityksellä  lieventäen  lisätä, että " Oli ihan kiva tutustua naapureihinkin, mutta tässä meillä on nyt vähän kaikenlaista ja pihakin pitäisi vielä  laittaa kuntoon,ja  muita pikku hommia ja hankintoja vielä tekemättä ja sukulaisetkin vielä tulossa ja me olemme nyt  aika kiireisiä muutenkin ,joten tässä ei nyt oikein jää aikaa mihinkään turhiin  rupatteluhetkiin ,mutta johan me nyt tässä olemmekin  tavanneet.... että kiitos vain käynnistä, mutta nyt alkaa kello olemaan jo sen verran ,että meidän pitää tässä  alkaa jo vähän kiirehtimään...."

koeranleoka

#35015 Re: Re: Re: Re: Väliaikatietoja...(päivän paras!)

15.05.2014 03:57

#35013: - Re: Re: Re: Väliaikatietoja...(päivän paras!)

Ee oo koerankoppija suan ihan vappaana juoksennella.

 

Kirrouksen vejättä koko Suomen niskaan!!!!!!! Taetaa Isä-Ukko jo olla pahalla peällä olj semmoset ilimat toessayönä! Homoloihin piikkiinkö aletaan laettoo!!!!!!!! Luntahhii sattaa harva se päevä!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Vieras

#35016

15.05.2014 05:29

Päivän Sana

Älköön tämä lain kirja sinun suustasi poistuko, vaan tutkiskele sitä päivät ja yöt, että tarkoin noudattaisit kaikkea, mitä siihen on kirjoitettu, sillä silloin sinä onnistut teilläsi ja silloin sinä menestyt.

Joos. 1:8 (KR33/38)
http://raamattu.uskonkirjat.net/daily.html

Vieras

#35018 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Suomi rukoilee...

15.05.2014 06:23

#35017: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Suomi rukoilee...

 

 

Huomenta!    Minunkin  puolenpäivänpaastoni meni mönkään osin itsestäni riippumattomista syistä. Mutta 
huomasin rukouksessa,   että saatoin silti olla mukana samassa hengessä ja tiedättekö,  sen aivan tuntee, että taivaaseen ollaan kurkottamassa suomalaisten (ainakin osan) taholta.  Tämä on  tietysti rajoitettu niihin,  jotka tv-seiskaan ovat tavalla tai toisella ajoittain ainakin  yhteydessä,  ja jonkunverran ulkopuolelle on mennyt kännykkä-viesteinä tietoa.


Olemme kuin puut piirissä,  käsikädessä ja tässä on hyvä olla - tule mukaan kohottamaan anomuksia,  huokauksia ja katseita Jumalan valtaistuimelle.  On niin  hyvä olla rukouksen levossa.   

Laulaenkin voi rukoilla,  ja välillä voi keskeyttää rukouksen ja heläyttää laulun.


Tahdon tervehtiä myös Virgoa,  Res. Mtr:sia ja kaikkia jotka eivät vähään aikaan ole kirjoitelleet.  Herra Siunatkoon teitä!  Ja  varjelkoon teitä!  Herra kääntäköön kasvonsa teidän puoleenne,  ja olkoon teille armollinen! Herra kääntäköön kasvonsa teidän puoleenne ja antakoon teille rauhan!  Isän,  Pojan ja Pyhän Hengen nimeen,  Amen.



Herra,  Ainoa,  joka ihmeitä tekee,  Siunatkoon Sinua Siionista!

Herra,   ihmeitä tekevä Jumalamme!
muistamme Turkin Manisan maakunnan  hiilikaivos-kaivosaluetta,
Herra  Jeesus! Jeesus!    Auta!  
Lähetä  taivaalliset enkelivoimat!   Pelasta!  Ohjaa pelastustyöntekijöitä,  ja anna heille voimaa ja rauhaa rauhastasi!
Anna yli-inhimillinen rauha ja kestävyys!  Isä,  varjele olosuhteita!  Helpota odottavien olemista. Isä siunaa!


Lähetä enkelisi myös tyttöjen suojaksi Boko Haramin leirille.
Asetu itse suojamuuriksi heidän ympärilleen,  ja  anna heidän nähdä omin silmin sinun taivaallinen sotajoukkosi!   Anna Kristuksen rauhan täyttää heidän mielensä kokonaan.  Anna täysi turvallisuus ja luottamus sen kaiken keskellä,  ilmesty!   (tämä kaanaankielinen ilmaisu ei yleensä tarjkoita konkr.ilmestymistä,  vaan Jeesuksen tulemista sen tilanteen keskelle, tavalla tai toisella  joka kulloinkin on päällä.)

Jeesus pyydämme,  kohtaa näitä  murrettuja ja hädässä olevia  omaisia!   ILMESTY  HERRA!    
SINÄ VOIT!  Maanpiiri on täynnä sinun luotujasi.  Muista kättesi tekoa,   vaikka hän ei sinua tuntisi.  Osoita ihmeellinen armosi ja huolenpitosi.  
HOIDA HERRA PÄIVITTÄIN JA HETKITTÄIN kaikkia näitä ihmispoloisia ja heidän rakkaitaan.  Jeesuksen nimessä. 

Sinulle Suuri Jumalamme ja Isämme,  me kunniaa edeskannamme:   
Nyt,  aina ja iankaikkkisesti ,  Aamen!

Kunnia Jumalalle!


Vieras

#35019 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Väliaikatietoja...

15.05.2014 06:27

#35007: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Väliaikatietoja... 

"tuleva uudistus korjaa juuri tämän tasa-arvo-ongelman avioliittolaissa."

Nykyinen voimassaoleva avioliittolaki ei ole syrjivä, joten sitä ei pidä muuttaa. Kansalaisaloitteen mukainen lakiesitys sen sijaan on mielivaltainen eli syrjivä. 

"Kansalaisaloitteen perustava pyrkimys on hyvä: juridisen tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistäminen. Juridisella tasa-arvolla tarkoitetaan sitä, että laki ei saa mielivaltaisesti eikä ilman perusteita kohdella ketään eikä erilaisia suhdemuotoja eri tavoin kuin toisia. Syrjinnällä tarkoitetaan siten mielivaltaisen erilaista juridista kohtelua.

Avainkysymys on tällöin: onko voimassaolevan avioliittolain mies/nainen-sukupuolikriteeri mielivaltainen ja onko voimassaoleva laki siten epätasa-arvoisen syrjivä? Vastaus on ei, koska avioliitto ei ole poliittis-juridinen konstruktio, avioliiton heteronormatiiviset edellytykset ovat biologisesti, antropologisesti ja sosiobiologisesti orgaanisen annettuja ja avioliitto on olemukseltaan luonnollinen eli tarkoituksenmukaisen päämäärähakuinen instituutio."

http://www.patmos.fi/blogi/kirjoitukset/554/juha_ahvion_asiantuntijalausunto_eduskunnan_lakivaliokunnalle


Vieras

#35020 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Väliaikatietoja...

15.05.2014 07:10

#35019: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Väliaikatietoja...

 

Hei Veikkonen !   :)    Huomaatko saman rukouksen helppouden tänään?


Vieras

#35021 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Väliaikatietoja...

15.05.2014 07:36

#35020: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Väliaikatietoja...




Rukous Suomen puolesta! 

Relaxation Hymns 3

Tietokoneelta kuultavaksi harvinaisen onnistunutta instrumentaalimusiikkia,  pohjana virsisävelmät!  

Ja yllätys,  yllätys,  kolmantena myös tuttu " Sua Kiitän " - ylistyslaulu.  
Neljäntenä "Päivä vain ja hetki kerrallansa." kohdassa  24.00 "Pyhä,  Pyhä,  Pyhä"

Äänite sopii teknisiltä ominaisuuksiltaan erinomaisen hyvin  pelkin korvakuulokkeinkin kuunneltavaan tietokoneen musiikkivalikoimaan.

Sopii sekin rukouksen kanavaksi!  http://www.youtube.com/watch?v=U9zmdv7qb90

Musiikin voi jättää taustalle soimaan ja keskittyä.....






Vieras

#35022 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Väliaikatietoja...

15.05.2014 08:07

#35019: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Väliaikatietoja...

No kylläpä nyt oli fiksusti ja hienonkuuloisesti sanailtu... Entä sama selkokielellä?


Vieras

#35024 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Väliaikatietoja...

15.05.2014 09:23

#35019: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Väliaikatietoja...

 

Dosentti Ahvio on aikamme suuria pellejä, kuten hänen "asiantuntijalausunnostaan" paistaa läpi.

 

 

 

 

 


Vieras

#35025 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Väliaikatietoja...

15.05.2014 09:32

#35020: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Väliaikatietoja...

Tervehdys Sisko, virsin, lauluin psalttarein päivä alkoikin, riemuiten luonnon kauneudesta.