Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

vielä vieras

#6601 nimimerkistä

05.04.2013 17:59

Täällä kohta kaikki ovat nimimerkillä vieras. Johtunee siitä,että vastapuoli puolesta riippumatta
kommentoi joskus, ei aina, hyvin henkilöön menevästi, joka ei mukavaa kenestäkään. Ajattelisin, että olisi hyvä kirjoittaa oman nimimerkin takaa, niin ei menisi kommentit väärään osoitteeseen.
Itsekin olen vaihtanut ko.syystä vieras nimimerkkiin.
Harkitsen muuttamista omaani, jos keskustelut "normalisoituu".
Vieras

#6602 Re: Kumpi on mielestänne parempi vaihtoehto, alkaa ja yhtyä....

05.04.2013 18:04


Vieras

#6603 Re: Re: Re: Mies ja nainen

05.04.2013 18:12

#6578: yhteiskunnan peruspilari mies+nainen+lapsi - Re: Re: Mies ja nainen

Ei kait kenenkään turvallisuuden tunteen pitäisi kadota siitä että sallii myös toisille perustuslainkin myöntämän oikeuden perheen perustamiselle. Jos elämässäsi tulee mahdollisuus tutustua homoseksuaalisiin ihmisiin, uskon sinun huomaavan ettei ole tarvetta pelätä. Mitään muutostahan ei ole tapahtunut ihmisyydessä. Jokainen vähänkään elänyt tietää, kuinka olemme toisistamme riippuvaisia. Mielestäni elämä on jatkuvaa oppimista, oppimattomuus luo pelkoa.


Vieras

#6604 Re: Re: Re: Re: Re: Mies ja nainen

05.04.2013 18:14

#6593: logia - Re: Re: Re: Re: Mies ja nainen

"Kysymys ei ole, kenelle avioliitto sallitaan. Vaan, mikä avioliitto on."

Avioliitto on muiden yhteiskunnallisten ja sosiaalisten ilmiöiden tapaan sopimuksenvarainen asia, jonka sisällön ympäröivä yhteisö määrittää. Sinun mielestäsi avioliitto on miehen ja naisen välinen julkinen liitto. Jo useammassa länsimaassa avioliitto tarkoittaa kuitenkin kahden täysi-ikäisen välistä liittoa. Avioliitolla viitataan myös sellaisiin maapallon miljardien asukkaiden virallistettuihin parisuhteisiin, joissa kristillisyydellä ei ole osaa eikä arpaa. Vanhaan hyvään aikaan avioliitto tarkoitti Suomessakin taloudellista kauppaa, jossa nainen ostettiin miehen ja tämän suvun valtapiiriin. Vanhan testamentin aikaan avioliitolla viitattiin tilanteisiin, joissa miehellä oli jopa kymmeniä vaimoja. Vielä 1990-luvun Suomessa avioliitolla tarkoitettiin parisuhdetta, jonka sisällä aviomies ei vaimonsa faktuaalisesti raiskatessaan voinut missään tilanteessa syyllistyä raiskaukseen. Joissain yhteisöissä avioliittona nähdään kahden alaikäisen liittäminen yhteen kahden eri suvun välisten siteiden lujittamiseksi.

"Jos oltaisiin 'sallimisen' maailmassa, avioliitto voitaisiin 'sallia' vaikka tuolin ja käpytikan väliseksi liitoksi. Olisiko se silloinkin mielestäsi edelleen avioliitto?"

Jos enemmistö hiljalleen kääntyisi sille kannalle, niin epäilemättä termi alkaisi aikaa myöten myös tarkoittaa sitä. Jo Wikipedia evästää meitä ilmiöstä: "Muuttuvaisia ovat jokapäiväiseen elämään ja kulttuurin ilmiöihin liittyvät sanat, jotka kertovat kehityksestä: tekniikasta ja tieteestä, yhteiskunnasta, elämäntavasta, ruoasta, urheilusta, musiikista ja erilaisista harrastuksista. Kun maailma muuttuu ja kehittyy, myös kieli ja sanasto muuttuvat."

"Minulla on lapsinäkökulma, sinulla aikuisen näkökulma."

Erikoinen väite ja katsantokanta. Keskusteluissa tasa-arvoisen avioliiton esteeksi asetetaan useimmiten se, että nais- ja miesparien liitoista ei heteroparien vastaaviin verrattuna synny samaan tapaan jälkeläisiä, ja tämä seikka nostetaan sitten avioliittoa absoluuttisesti määrittäväksi tekijäksi, joka peruuttamattomasti sulkee samaa sukupuolta olevat parit avioitumisen ulkopuolelle. Tämä ilmeisesti on sitten se peräänkuuluttamasi lapsinäkökulma?

"Minä en tiedä muita ryhmiä kuin lähisukulaiset - mies ja nainen - jotka voivat saada lapsia, mutta joita avioliittokäsite ei kata."

Avioliittokäsite ei kata esimerkiksi seuraavia: hedelmöittymään kykenevä alaikäinen tyttö, siittiöitä tuottamaan kykenevä alaikäinen poika, polygaamiset lisääntymisyksiköt, mainitsemasi etenevässä tai takenevassa sukulaisuussuhteessa toisiinsa olevat eri sukupuolta olevat henkilöt ja ennestään avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa elävät.

"Haluaisit muuttaa avioliittokäsitteen ja vanhempikäsitteen. Miksi? Koska et hyväksy niiden luonnonmukaista määritelmää etkä halua alistua biologiaan."

Promoamasi avioliittokäsite on vain yksi monista mahdollisista. Minun oikeudentajuni edellyttää, että kaikki kelpoiset parisuhteet säädellään samaan tapaan ilman mielivaltaista parisuhdeapartheidia. Kuten aiemmin kirjoitin, avioliittokäsite on muuttunut jo useimmissa länsimaissa, Suomenkin ympärillä kaikissa pohjoismaissa. Vanhempi-käsite puolestaan on ammoisista ajoista lähtien tarkoittanut lähes ketä tahansa aikuista henkilöä, joka on sitoutunut huolehtimaan lapsesta tai nuoresta, joten tässä suhteessa mitään muutosta ei tarvitse edes ajaa. Mitään luonnonmukaista määritelmää ei puolestaan ole osoitettavissa varallisuusoikeudelliselle oikeustoimelle, jollainen avioliitto lainsäädäntömme näkökulmasta on.

Jos haluat alistua biologiaan, heitä toki kevyet mullat muun muassa lääketieteelle.

"Jo nyt maapallo voi ihmisen puuttumisista pahoin."

Homoseksuaaliset nuoret, samaa sukupuolta olevat parit ja sateenkaariperheet sekä kaikkien heidän ystävät, sukulaiset ja muut läheiset voivat pahoin tiettyjen uskovaisten piirien harjoittaman henkisen (ja joskus fyysisen) väkivallan vuoksi.

Oraakkeli

#6605 Huolestuneille

05.04.2013 18:18

Pitääkö "heteroseksin harjoittaja" sitten narkkaripariskuntaa sopivina vanhempina lapsille" ,entä insesti-isiä, alkoholistikoteja ym, perhehelvettejä ?Esimerkkejä riittää ... (Suomessakin)

Vieras

#6606 Re: Huolestuneille

05.04.2013 18:22

#6605: Oraakkeli - Huolestuneille Joo, samasta lähteestä nämä kaikki pursuavat!

 

vieras

#6607 Re: Huolestuneille

05.04.2013 18:30

#6605: Oraakkeli - Huolestuneille 

 

Et kuulosta alkuperäiseltä "oraakkelilta"!
Rikottu ruukku

#6608 Helposti tulee väärin ymmärrys / tulkinta...

05.04.2013 18:37

täällä ilmi. En ole sanonut zaatanan palvojiksi, vaan sitä kaikille pahaksi, puolen ruhtinasta zaatanaa palveleviksi...

Jota KAIKKI muu ja muulla tavalla, kuin kaikille hyväksi Raamatun UT, Kristuksen Jeesuksen ja / apostoliensa Totuuteen perustuvien / kaikkia kohtaan Oikeuden mukaisuuden mukaisten = Laillisten, Lain / Laillisuuden täyttymyksen, = Krist. Rakkaus, joka ei ole kenellekään pahaksi, opetusten ja ohjeiden VASTAISESTI elämä, toiminta ja vaikuttaminen on.

Että ei kannata asiantuntemattomana ryhtyä tuomariksi, väärin perustein / valheellisesti syyttäjäksi ja tuomitsijaksi, siitä tulee suurempi tuomio. Parempi on ensin kysyä tarkennusta, kuin alkaa hätäisesti, väärin / valheellisesti syytteleväksi.

Valistaen.

Vieras

#6609 Re: Helposti tulee väärin ymmärrys / tulkinta...

05.04.2013 18:40

#6608: Rikottu ruukku - Helposti tulee väärin ymmärrys / tulkinta...

"Että ei kannata asiantuntemattomana ryhtyä tuomariksi, väärin perustein / valheellisesti syyttäjäksi ja tuomitsijaksi, siitä tulee suurempi tuomio."

Nyt kyllä todennäköisin syin -kynnys ylittyy ja sinulle rapsaistaan kuukausi ehdotonta oikeinkirjoituksen harjoittelua. Ja jos noiden kenoviivojen käyttö jatkuu vielä näiden rehabilitointiponnisteluiden jälkeenkin niin todellakin tulee suurempi tuomio.

oraakkeli, se oikea

#6610 Re: Re: Enimmäkseen sukupuolineutraalia avioliittoa vastaan

05.04.2013 18:44

#6597: - Re: Enimmäkseen sukupuolineutraalia avioliittoa vastaan

Juuri sen tähden, että homoseksuaalit ovat aivan tavallisia ihmisiä erilaisine taustoineen, eikä homoseksuaalisuus ole määrittävänä tekijänä ihmisen kohdalla (ainakaan ei saisi olla),

- niin juuri sen tähden ei ole mitään syytä maailmassa avata avioliittolakia.

Laki on täysin sama kaikille aikuisille.

Kaikki aikuiset ovat lähtökohtaisesti täysin samalla viivalla.

 

Avioliittolain avaaminen merkitsisi auttamattomasti avioliittoinstituution alasajoa, joka ei loppupelissä ole kenellekään hyödyksi- päinvastoin.

Sukupuolineutraali avioliittolaki asettaa kolmi-ja neliapilaperheet eriarvoiseen asemaan Suomessa. Se asettaa muutkin perhemuodot, joissa "perhe" käsittää samaan ruokakuntaan syystä tai toisesta kuuluvia ihmisiä- eriarvoiseen asemaan suhteessa heihin, jotka avioliiton voivat solmia.

Avioliitto on siis menettämässä merkityksensä.

 

Perimmäinen kysymys, joka tulisi asettaa, kuuluu:

"Millä perusteella ruokakunnan jäsenet voivat solmia avioliiton?"

Kukapa ei juridisia oikeuksia haluaisi.

 

Avioliitolla on sosiologinen, juridinen ja moraalinen ulottuvuus. Avioliiton merkityssisältö on vahvan eettinen.

Erikseen voidaan asettaa ehkä se kaikista kiperin kysymys:

"Onko lapsen saaminen subjektiivinen oikeus?"

isä

#6611 Re: Huolestuneille

05.04.2013 18:48

#6605: Oraakkeli - Huolestuneille

Haetko hyväksyntää toisten ongelmista omalle ongelmalle. Niin ei rakenneta tervettä tulevaisuutta. Ongelmia on monenlaisia, mutta ne ei oikeuta toisia tekemään vielä kauheampia tekoja.


Vieras

#6612 Re: Re: Re: Enimmäkseen sukupuolineutraalia avioliittoa vastaan

05.04.2013 18:58

#6610: oraakkeli, se oikea - Re: Re: Enimmäkseen sukupuolineutraalia avioliittoa vastaan

"Laki on täysin sama kaikille aikuisille."

Juupa juu, samoin "erirotuisten" liitot kieltäneissä osavaltioissa laki oli täysin sama kaikille aikuisille. Kaikki aikuiset olivat lähtökohtaisesti täysin samalla viivalla, koska kaikilla oli halutessaan mahdollisuus avioitua "samanrotuisen" kanssa ja kaikkia koskivat yhteisesti kiellot "erirotuisiin" sotkeutumisesta.

Joillekin white power -aatteen kannattajille "roturajojen" avaaminen johti avioliittoinstituution alasajoon ja sitä myöten kaikkien haitaksi.

"Sukupuolineutraali avioliittolaki asettaa kolmi-ja neliapilaperheet eriarvoiseen asemaan Suomessa."

Hieman erikoinen rinnastus, kun kolmi- ja neliapilaperheillä tarkoitetaan nais- tai miesparin sekä heidän lapsensa sekä hedelmöittämiseen lahjan antaneen henkilön kokonaisuutta, joissa on siis yksi kahden samaa sukupuolta olevien parisuhde, joilla ei puolestaan ole mitään parisuhde- tai aviointressiä kolmatta osapuolta kohtaan.

Jos sen sijaan olet huolissasi näiden perheiden juridisen aseman parantamisesta, niin isyysolettaman modifioimisesta ja sen ulottamisesta rekisteröityihin parisuhteisiin on hyvä aloittaa (jos et suoraan vaan hyppää tasa-arvoiseen avioliittosääntelyyn).

"Se asettaa muutkin perhemuodot, joissa "perhe" käsittää samaan ruokakuntaan syystä tai toisesta kuuluvia ihmisiä- eriarvoiseen asemaan suhteessa heihin, jotka avioliiton voivat solmia."

Aika onnetonta, että koetat perustella huonon oikeustilan jatkamisen sillä, että eriasteista surkeutta löytyy yhteiskunnan muissakin aspekteissa: sinun ratkaisusi mielestäsi selvästi huonoon ja epätasa-arvoiseen tilanteeseen on kieltää edistysaskeleet ihan jokaiselta.

Minulla ei ole mitään erityistä biiffiä esimerkiksi moniavioisuutta vastaan. Koska asian edistymisestä on tällä havaa aivan mahdotonta edes keskustella, voidaan keskittyä edes parisuhdelainsäädännön kehittämiseen. Melkeinhän maalissa ollaankin jo: rekisteröidyllä parisuhteella suomalainen yhteiskunta tunnusti samaa sukupuolta olevien liitot päteviksi ja suojan arvoisiksi parisuhteiksi, ja nyt tarvitaan enää pieni ponnistus, ettei heitä jatkossa luokitella heteropareihin nähden b-luokan kansalaisiksi.

 

veryxyl, ja vielä vieras

#6613 Re: Re: Re: Enimmäkseen sukupuolineutraalia avioliittoa vastaan

05.04.2013 19:01

#6610: oraakkeli, se oikea - Re: Re: Enimmäkseen sukupuolineutraalia avioliittoa vastaan 

 

Kiitos kun tulit takaisin. Arvostan mielipiteitäsi! Itse olen miettinyt sateenkaariperheiden juridisia oikeuksia. Nähdäkseni heidän perintöoikeutensa esimerkiksi voidaan hoitaa testamentilla, kuten me heterotkin. Mielestäni avioliittolakia ei tule avata, koska mies- tai naisparit eivät voi perustaa avioliittolain tarkoittamaa ydinperhettä, josta haluan pitää kiinni. Mitähän kuuluu sille kansalaisaloite esitykselle? Edelleen menestystä tälle adressille!
oraakkeli

#6614 Re: Re: Re: Re: Mies ja nainen

05.04.2013 19:07

#6603: - Re: Re: Re: Mies ja nainen

Kyllä turvallisuudentunne katoaa, ikävä kyllä.

Lain muuttaminen  olisi selkeä viesti ihmisille:

perusrakenteet; perhe, kirkko ja arvomaailma- nämä ovat katoavia.

 

Kyse ei ainakaan minun kohdallani ole pelosta tiettyjä pariskuntia tai ihmisryhmää kohtaan; olen yksinkertaisesti huolissani siitä, mihin tämä hieman pidemmällä tähtäimellä johtaa. Minua raivostuttaa ihmisten impulsiivisuus, lyhytnäköisyys, kritiikittömyys ja laumasieluisuus.

Minun on erittäin vaikea hyväksyä sitä, että nuorten ihmisten hyväuskoisuutta, hyväntahtoisuutta ja rakkaudenkaipuuta käytetään armottomalla tavalla poliittisena aseena; eritoten nuorehkot naiset, joilla on kovat ambitiot menestyä työelämässä ja/tai politiikassa, jotka sydämestään haluavat parantaa maailmaa ja toimivat vähemmistöjen puolestapuhujina, valvoten öitä myöten- ovat mitä suurimpia ja varteenotettavimpia kansamme agitaattoreita;

surullista kyllä, tässäkin on kysymys rahasta- ei tottavie länsimaalaisesta demokratiasta ja sen edustamasta hyvyydestä tahi paremmuudesta...

Kuka hyötyy?

-valtionkassa

-lääketieteelliset firmat (hedelmöitysklinikat yms)

-adoptiofirmat

...

Kuka viime kädessä?

-varjohallitukset, jotka vetävät naruista ja omistavat kyseiset putiikit; niin valtiot kuin firmat...

 

Mitä seuraa?

-"tasa-arvo" käsitteenä = minä saan tehdä mitä haluan, ei kuulu muille. Kysyttiinkö sinulta? -ikään kuin eläisimme eri planeetoilla:/

-biologisesti juurettomia lapsia, jotka eivät tiedä kenestä polveutuvat; tosin tämän varmasti tietää joku muu, joka rekisteröi spermanluovuttajat. Ihminen itse tulee tietämään itsestään todella vähän.

-itsemääräämisoikeuden vaiheittainen siirtyminen pois yksilöiltä, riippuvuuden lisääntyminen, homoseksuaalisuuden välittyminen luonnottoman manipulaation keinoin

 


Vieras

#6615

05.04.2013 19:13

SUOMEN AVIOLIITTOLAINSÄÄDÄNTÖ ON JO NYKYISELLÄÄN TÄYSIN TASA-ARVOINEN kaikille niille, jotka täyttävät avioliiton solmimisen ehdot. Jokainen tietyt ikäehdot ja sukulaisuusehdot täyttävä henkilö saa Suomessa solmia avioliiton yhden vastakkaisen sukupuolen edustajan kanssa. Myös jokaisella homoseksuaalilla on tämä täysimääräinen oikeus. Homoseksuaalikin saa siis solmia avioliiton täysin samoilla ehdoilla kuin kuka tahansa muukin. Laki on jo nyt sama ja tasa-arvoinen kaikille avioliiton osalta.

Avioliittolainsäädäntökeskustelu siirtyy kokonaan uuteen teemaan ja aiheeseen täsmälleen silloin, kun homoseksuaalisesti suuntautunut ilmoittaa, ettei halua solmia avioliittoa samoilla edellytyksillä kuin muut eli vastakkaisen sukupuolen edustajan kanssa. Tällöin ei enää puhuta lainkaan olemassa olevan avioliiton solmimisen edellytysten tasa-arvoisesta soveltamisesta kaikkiin kansalaisiin, vaan kokonaan muusta eli avioliittoinstituution olemuksesta ja määritelmästä.

Kyse tässä tapauksessa olisi siitä pitääkö koko avioliiton määritelmä muuttaa homoseksuaalien toiveiden mukaiseksi eli pitääkö perinteinen avioliittoinstituutio lakkauttaa ja luoda kokonaan uusi ja uudella tavalla määritelty instituutio? EI! Tämä on myös käsitteellisesti kokonaan toinen kysymys kuin keskustelu nykyisen kaltaisen avioliiton solmimisen mahdollisuuden tasa-arvoisesta soveltamisesta, jollainen mahdollisuus jo nyt siis täysimittaisesti ja kaikenkattavasti vallitsee. Kansalaisaloite tasa-arvoista avioliittolakia koskien vaikuttaa siis sekin kaiken kaikkiaan perusteettomalta
Vieras

#6616

05.04.2013 19:20

"EI!"

KYLLÄ!

Vieras

#6617 Re: Re: Re: Re: Enimmäkseen sukupuolineutraalia avioliittoa vastaan

05.04.2013 19:28

#6613: veryxyl, ja vielä vieras - Re: Re: Re: Enimmäkseen sukupuolineutraalia avioliittoa vastaan Mielestäni avioliittolakia ei tule avata, koska mies- tai naisparit eivät voi perustaa avioliittolain tarkoittamaa ydinperhettä, josta haluan pitää kiinni.

 

Avioliittolaissa ei puhuta mitään lapsista. Niiden hankkiminen ei ole avioliiton solmimisen ehto.

oraakkeli

#6618 Re: Re: Re: Re: Enimmäkseen sukupuolineutraalia avioliittoa vastaan

05.04.2013 19:29

#6612: - Re: Re: Re: Enimmäkseen sukupuolineutraalia avioliittoa vastaan

Jaksan ja ehdin nyt vain lyhyesti vastaamalla todeta, että ihmisroduilla vertailusi on kummallinen.

Paradigma on pysynyt samana seka-avioliittojen hyväksymisen jälkeen: puolison rodusta riippumatta avioliitto koostuu yhdestä miehestä ja yhdestä naisesta. Näin ollen perheeseen syntyvät lapset ovat isien ja äitien lapsia.

Sukupuolineutraali avioliittolaki sen sijaan mahdollistaisi hyppäyksen aivan toisenlaiseen paradigmaan.

Eihän tällainen itsessään olisi niin hirvittävä asia, jos ja kun millään ei enää olisi mitään väliä;)

 

Pintapuolisesti katsottuna tilanne näyttäytyy kenties samanlaisena; yhtä tunteikkaana, tasa-arvoa peräänkuuluttavana ja poliittisesti herkulliselta.

Rikottu ruukku

#6619 Jumala on sitä mieltä mitä Hänen kaikille hyväksi sanasakin, ...

05.04.2013 19:32

Raamatun UT mukaisuus on.

Eli kaikki Raamatun UT opetsuten ja ohjeiden vastaisesti elävät ovat väärssä, ja kaikki sen Raamatun UT opetusten ja ohjeiden mukaisesti käytännössä elävät ja toimivat / vaikuttavat osoittatuvat olevansa oikeassa. Se mitä kukin sanoo olevansa, ei vielä sitä tarkoita, että eläisi ja toimisi sanojensa ja uskonsa edellyttämällä tavalla, sen käytännössä sanoillaan ja teoilaan oikeaksi osoittavasti / todistavasti.

Miksiköhän se euroopan ja koko maailman talous tilanne on mennyt ,tai tehty niin HUONOKSI, ja paljon pahaksi / kärmyksiksi, ja valtaviksi turhiksi menetyksiksi seuraamuksia tuottavaksi, valtavan ristiriitaisesti ja sekasortoisesti / eritavoin sotivasti toimivaksi? Kuka / mikä sitä on vaatinut tai halunnut ja miksi?

Jossa siis elettäisiin, kuuluu elää ja toimia, sen kaikille hyväksi olevan mahdollistavien ja takaavien ehtojen, Raamatun UT, Totuuteen perustuvien ja mukaisten opetusten ja ohjeiden mukaisesti. Ja siinä kaikille ja kaikelle Luojan hyväksemme luomalle parhaaksi mahdolliseksi tarkoituksella ja tavoitteella. Keskinäisessä rakkaudessa ja huolenpidossa…

Eli Totuudessa / kaikkia kohtaan Oikeuden mukaisuuden mukaisessa, = Raamatun UT mukaisuudessa Kristillisyydessä YKSI mielisesti, YHTÄ olevasti ja kaikessa YHTÄ pitävästi. Sitä kaikille hyväksi, ”maailmalle valkeudeksi ja maalle suolaksi” riittävää, vasta oikeasti Krist. kaikessa täydellisyyteen (kaiken oikean ja hyväksi olevan täyttymykseen) pyrkivää ja vievää, Jumalan valtakuntayhteys vaihtoehtoa rakentavasti.

Lempeästi / vahvasti opettaen.
veryxyl

#6620 Re: Re: Re: Re: Re: Enimmäkseen sukupuolineutraalia avioliittoa vastaan

05.04.2013 19:37

#6617: - Re: Re: Re: Re: Enimmäkseen sukupuolineutraalia avioliittoa vastaan 

 

Eipä olekkaan. Minäkin olen lapseton ja avioliitossa. Eikä ollut avioliiton solmimisen ehto.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

05.04.2013 19:45


oraakkeli

#6622 Re: Re: Huolestuneille

05.04.2013 19:51

#6607: vieras - Re: Huolestuneille

Joku tosiaan yritti sabotoida minua=/

 

teräsmummo

#6623 Kertokaa kaikille tästä adressista

05.04.2013 20:08

ja jos jollakin ei ole tietokonetta tai sähköpostia, on sinun luvallista (on kysytty) käyttää sähköpostiasi allekirjoituksen vahvistamiseen, vanhus/joku, jolla ei vain ole mahd.

Anonyymi

#6624

05.04.2013 20:22

näin on, suoraan raamatusta on ohjeet avioliittoon

Vieras

#6625

05.04.2013 20:36

Olen joskus luullut että uskovaiset ovat suvaitsevia. Enpähän luule enään!
Näin törkeää tekstiä en kyllä yleensä ole lukenut.
Enpä usko että jumalanne tuota kovin hyvällä katsoo!