Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Heikki

#6801

06.04.2013 10:23

Mikä ihmeen vimma näillä homoilla on kutsua touhujaan avioliitoksi, jos kiellätte Jumalankin?
Voittehan keksiä touhuillenne aivan minkä tahansa muun nimityksen?
Koko touhu on suunnattu vain yhteiskuntamme moraalin tuhoamiseksi ja kirouksen alle joutumiseksi.
Eihän homot vaadi geometrisiä termejäkään vaihdettaviksi omien mieltymystensä mukaan?
Homojen kahden pisteen välille piirretty suora viiva olisikin kaari teidän määritelmienne mukaan. Yhtä turha ja typerä lakimuutos olisi tuon geometrisen määritelmän muuttamiseksi tehty lakialoite. Eihän aloitteellanne voi olla muuta syytä, kuin että haluatte tuhota yhteiskuntamme tai sen perusrakenteet.

Vieras

#6802 Re: Re: Re: Siveellisyys

06.04.2013 10:24

#6799: heikki - Re: Re: Siveellisyys

Puolison käsite, joka sisältää viittauksen sekä samaa että eri sukupuolta olevaan parisuhdekumppaniin, on omaksuttu jo lähes kokonaisvaltaisesti lainsäädännössä avioliittolaki poislukien. Arkikielessä puolisolla viitataan totunnaisesti sekä samaa että vastakkaista sukupuolta olevaan kumppaniin.

Heikki

#6803 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliittolaki on kaikille sama

06.04.2013 10:26

#6800: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliittolaki on kaikille sama 

 

Etkö nyt ymmärrä mikä on avioliitto? Onko hormoonit vaikuttaneet ajattelu tai päättelykykyyn? Avioliitto on jo määritelty vuosituhansia sitten, eikä valehtelu tee homoliitosta avioliittoa, kuten suorastakaan ei saa käyrää vääristämättä lopputulosta.

Vieras

#6804 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliittolaki on kaikille sama

06.04.2013 10:28

#6794: Heikki - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliittolaki on kaikille sama  Naispari ei voi avioitua, koska heillä ei ole edellytyksiä hankkia yhteisiä lapsia, eivätkä he voi siis avioituakaan tuossa tarkoituksessa.

 

Suomen avioliittolaissa ei mainita avioliiton solmimisen ahtona lasten hankkimista. Mainitaankohan minkään main laissa?

 

Naispari voi avioitua kaikissa mm. muissa Pohjoismaissa, Espanjassa, Portugalissa, Hollannissa ja Belgiassa, useissa Etelä-Amerikan maissa. Kanadassa, Etelä-Afrikassa sekä lukuisssa USA:n osavaltioissa.

Jeesuksen oma (Jeesuksen opetuslapsi, Pyhän Hengen ohjauksessa)

#6805 Teräsmummolle

06.04.2013 10:29

#6721: Teräsmummo - Kyllä tämäkin adressi vaikuttaa, kun ....

Olet ihan oikeassa! Rukous voi paljon! Ketään ei voi pakottaa uskomaan, jos ihminen itse ei sitä halua.  Itse rukoilen joka päivä mm Suomen ja Israelin puolesta ja nyt myös tämän asian puolesta.  Olen yrittänyt heitellä pieniä siemeniä, jos niistä kasvaisi jotain hedelmiäkin.  Siinä sivussa olen antanut vinkkejä niistä asioista, mitä olen Herran läsnäolossa käynyt läpi viime vuosina - siitä ajasta, missä eletään - jos siitä olisi jotain hyötyä teillekin, jotka uskotte.  Olen nyt kirjoittanut kaiken, mitä olen halunnut ja siirryn rukoilemaan.  Siunausta Sinulle ja kaikille muillekin uskonsisarille ja -veljille!

 

 


Vieras

#6806 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliittolaki on kaikille sama

06.04.2013 10:30

#6803: Heikki - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliittolaki on kaikille sama Etkö nyt ymmärrä mikä on avioliitto? Onko hormoonit vaikuttaneet ajattelu tai päättelykykyyn? Avioliitto on jo määritelty vuosituhansia sitten, eikä valehtelu tee homoliitosta avioliittoa, kuten suorastakaan ei saa käyrää vääristämättä lopputulosta.

 

Erehdyt. Avioliitto on määritelty Suomen laissa, aikä Suomen valtio ole vuosituhansia vanha.


Vieras

#6807 Re:

06.04.2013 10:31

#6801: Heikki -

Se aivan sama vimma, kuin ateisteilla ja muiden jumalien tunnustajillakin...


Vieras

#6808 Re:

06.04.2013 10:31

#6801: Heikki - Mikä ihmeen vimma näillä homoilla on kutsua touhujaan avioliitoksi, jos kiellätte Jumalankin?
Voittehan keksiä touhuillenne aivan minkä tahansa muun nimityksen?

 

Suomen laki määrittelee avioliiton. Tasa-arvoinen avioliittolaki lopettaa tämän saman jauhamisesi.

Nuo toistamasi geometriaesimerkit eivät liity asiaan yhtään mitenkään.

Heikki

#6809 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliittolaki on kaikille sama

06.04.2013 10:32

#6804: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliittolaki on kaikille sama 

 

Kyseessä ei ole ehto, vaan avioitumisen perustarkoitus: haureuden syntien välttäminen - Suomeksi sanottuna: lapsella on edellytykset syntyä pyhyydessä eikä äpä-ränä.

Vieras

#6810 Re: Teräsmummolle

06.04.2013 10:34

#6805: Jeesuksen oma (Jeesuksen opetuslapsi, Pyhän Hengen ohjauksessa) - Teräsmummolle Olet ihan oikeassa! Rukous voi paljon! Ketään ei voi pakottaa uskomaan, jos ihminen itse ei sitä halua.  Itse rukoilen joka päivä mm Suomen ja Israelin puolesta ja nyt myös tämän asian puolesta.

 

Miksi ja missä mielessä rukoilet "mm Suomen ja Israelin puolesta". Miksi juuri näiden kansallisvaltioiden puolesta? Mitä ruokoilet niille valtioille. Rukoiletko myös Israelin miehittämien laittomien siirokuntien  puolesta?


Vieras

#6811 Re:

06.04.2013 10:35

#6801: Heikki -

"Mikä ihmeen vimma näillä homoilla on kutsua touhujaan avioliitoksi, jos kiellätte Jumalankin?"

Avioliitto ei edelleenkään ole kristinuskon monopolisoima, eikä tasa-arvoisessa avioliittolaissa ole kyse muusta kuin siviilivihkimisestä. Tapasi taistella itse rakentelemiasi olkiukkoja vastaan on tietenkin sosiologisesti mielenkiintoinen, muttei tuo keskusteluun mitään uutta tai käsittelyn arvoista.

"Eihän homot vaadi geometrisiä termejäkään vaihdettaviksi omien mieltymystensä mukaan?"

Avioliittolain käsitettä on muutettu kymmenet kerran pelkästään sinä aikana, kun parisuhdelainsäädäntöä on ollut voimassa valtakuntamme alueella. Avioliiton termejä on muuten vaihdettu nimenomaan heterojen mieltymysten mukaan ja niiden mukaisiksi. Avioliitto on yhteiskunnallisena terminä aivan samanlainen kuin muutkin ihmisten keksimät sanat: sopimuksenvarainen ja yhteisön halutessa niin myös muutettavissa oleva.

Vanhan testamentin patriarkat saattaisivat katsoa nykyistä monogaamista touhua päätään puistellen ja katsoa, että moniavioisuudesta luopuminen ja sen suoranainen kieltäminen on suunnattu vain yhteiskunnan moraalin tuhoamiseksi ja kirouksen alle joutumiseksi.

Matematiikkavertaustasi hyödyntäen voidaan viitata Wiki-artikkeliin matematiikkaa koskevien sanojen etymologiasta:

"Sana matematiikka (kreik. μαθηματικά, ’mathēmatiká’) tulee kreikan sanasta μάθημα (máthēma), joka tarkoittaa tiedettä, tietoa tai oppimista. Matemaatikkoa tarkoittava kreikankielinen sana μαθηματικός (mathematikós) tarkoittaa ”halukas oppimaan”.

Mitäs tämä tämmöinen nyt on, että aivan selkokielinen numeroniiloa tarkoittava matemaatikko tarkoittaisi muka "oppimaan halukasta"! Minusta näyttää siltä, että tässä on nyt omien mieltymysten (ehkä himojenkin?) mukaan menty vääntelemään sanojen merkityksiä uusiksi.

"Eihän aloitteellanne voi olla muuta syytä, kuin että haluatte tuhota yhteiskuntamme tai sen perusrakenteet."

Uskomatonta kyllä, kansalaisaloitteen syynä on ulottaa tasapuolinen kohtelu kaikkiin nykyään kelpoisiksi katsottaviin parisuhteisiin ja lopettaa tarpeeton parisuhdeapartheid, joka turhaan erottelee pareja eri karsinoihin puolison sukupuolen mukaan. Ymmärrän, että tämä on varmasti sinun näkökulmastasi katsottuna täysin käsittämätön syy, ja että oikeasti tavoitteena on tietenkin yhteiskunnan tuhoaminen ja pedon merkin kirjaaminen jokaisen otsalohkoon.


Vieras

#6812 Re: Re: Re: Re: Avioliittolaki on kaikille sama

06.04.2013 10:36

#6781: - Re: Re: Re: Avioliittolaki on kaikille sama

Vaikka homoseksuaalisuus ei ole vamma vaan ihmisen ominaisuus siten kuin mikä muu tahansa ominaisuus, ei se kuitenkaan ole perusteena samansukupyolisten henkilöiden "avioliitoille".

Tästä on keskusteltu ja argumentoitu uuvuksiin asti.

Toki lakeja voidaan säätää ja muuttaa ihan miten vaan, ottamatta kuitenkaan huomioon niiden lyhyt- tai pitkäaikaisia vaikutuksia.

Esimerkiksi Ruotsissa avioliittolain avaaminen samansukupuolisille on toiminut ponnahduslautana lisävaatimusten esittämiselle: moniavioisuutta ajavat tahot ovat äänessä.

Yhdysvalloissa ovat mieskommuunien juridista tunnustamista ajamassa pedofiilit, jotka katsovat oikeudekseen yhteisen alaikäisten lasten adoption.

Samansukupuolisia pareja ei pidä rinnastaa pedofiileihin, joskaan ei pedofiilien olemassaoloa pidä myöskään kieltää. Jos lain voimalla suomme heidän järjestäytyvän, niin irtisanoudun henkilökohtaisesti kaikesta vastuusta- en halua olla siinä mukana.

Pedofilia on tilastojen valossa yleisempää miesten keskuudessa. En siis kiistä, etteikö erisukupuolta oleva pariskunta voisi syyllistyä lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Joku taisi palstalla kysyä, onko lisävahinkojen välttämiseksi evättävä avioliitto samansukupuolisilta pareilta. Vastaus on yksiselitteinen: kyllä.

 

Isrealin puolesta

#6813 Re: Re: Teräsmummolle

06.04.2013 10:38

#6810: - Re: Teräsmummolle

Hienoa, että rukoilet Israelin puolesta. Kuten tiedät, Israelissa homoseksuaalien oikeudet ovat huomattavan laajat. Homot voivat adoptoida lapsia, ja vaikka samansukupuolisia pareja ei vihitä, ulkomailla solmittu avioliitto  rekisteröidään viralliseksi Isrealissa.

Niina Saxlund

#6814

06.04.2013 10:39

Tiedättekö mitä tarkoittaa alkemistiset häät. Se on kuin henkinen avioliitto, jumaluuden kokemista. Se ei katso kuin kahden olennon sisäisiä voimia ja niiden yhteensulautumista. Se ei katso onko toisella pippeli ja toisella pimppi fyysisellä tasolla. Sama seksuaalivoima on jokaisella ihmisellä. Ja saman polariteetin voi luoda niin nainen ja nainen kuin mies ja mies, kuin nainen ja mies. Sisäisellä roolilla on enemmän merkitystä kuin ulkoisella. Näin ollen Jumala ei tuomitse kahden samaa sukupuolta olevan liittoa. Ainoastaan ihmisen egoistinen näkemys joka pyrkii suvunjatkamiseen fyysisellä tasolla. Henki on henki ja materia on materiaa. Kummatkin ovat yhtä mutta hienojakoisuudessaan eriteltäviä 'aineita'.

Vieras

#6815 Re: Re:

06.04.2013 10:40

#6808: - Re:  

 

Ennemmin Suomi jakautuu kahti, kuin että haureus sotketaan avioliitto käsitteeseen.

Vieras

#6816 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliittolaki on kaikille sama

06.04.2013 10:40

#6803: Heikki - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliittolaki on kaikille sama

"Avioliitto on jo määritelty vuosituhansia sitten"

Katselin kotoista avioliittolakiamme, ja panin kummastuneena merkille, että siitä oli jäänyt pois useita vuosituhannen takaisia avioseikkoja. Erityistä surua toi tieto siitä, ettei lakimme pukahda mitään muun muassa

- moniavioisuudesta

- miehen edusmiehisyydestä

- naisen oikeuksien lakkaamisesta avioitumisen hetkellä ja siirtymisestä miehen ja tämän suvun valtapiiriin

- sukujen maaomaisuuden liikutteluista

- vajaamielisyydestä, sokeudesta, kaatumataudista ja sukupuoliteitse leviävistä taudeista avioesteinä

- tiettyyn määrättyyn kirkkokuntaan kuulumisesta avioitumisen edellytyksenä

- raiskausteon hyväksyttävyydestä aviopuolisoiden kesken

- aviomiehen oikeudesta pitää vaimonsa kurissa normaalia väkivaltaa käyttäen eli siten, ettei pahoinpitelystä aiheudu ruumiinvammaa tai muuta näkyvää jälkeä.


Vieras

#6817 Re: Re: Re: Re: Re: Avioliittolaki on kaikille sama

06.04.2013 10:41

#6812: - Re: Re: Re: Re: Avioliittolaki on kaikille sama

Esimerkiksi Ruotsissa avioliittolain avaaminen samansukupuolisille on toiminut ponnahduslautana lisävaatimusten esittämiselle: moniavioisuutta ajavat tahot ovat äänessä.

Yhdysvalloissa ovat mieskommuunien juridista tunnustamista ajamassa pedofiilit, jotka katsovat oikeudekseen yhteisen alaikäisten lasten adoption.

 

Mitkä tahot ajavat moniavioisuutta, kuinka laajoja nämä tahot ovat ja millä tavoin ne ovat äänessä?

Ketkä pedofiilit ovat ajamassa mieskommuunien juridista tunnustamista? Missä, miten?


Vieras

#6818 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliittolaki on kaikille sama

06.04.2013 10:42

#6809: Heikki - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliittolaki on kaikille sama

"Kyseessä ei ole ehto, vaan avioitumisen perustarkoitus"

Jos perustarkoitus on lapsien saattaminen pyhäin yhteyteen, sinun on pikimmiten kiellettävä avioituminen vanhuksilta ja muilta edellä erittelemiltäni ryhmiltä.


Vieras

#6819 Re: Re: Re:

06.04.2013 10:43

#6815: - Re: Re: Ennemmin Suomi jakautuu kahti, kuin että haureus sotketaan avioliitto käsitteeseen.

Ole huoleti, tulevaan tasa-arvoiseen avioliittolakiin ei tule haureuden käsitettä; ei sitä ole nykyisessäkään laissa, koska 'haureus' on uskonnollinen käsite, eivätkä Suomen lait käytä sellaisia.


Vieras

#6820 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliittolaki on kaikille sama

06.04.2013 10:43

#6809: Heikki - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliittolaki on kaikille sama 

 

Hoos 2:2-7 "Riidelkää äitinne kanssa, riidelkää, sillä ei hän ole minun vaimoni, enkä minä ole hänen miehensä. Poistakoon hän haureutensa kasvoistansa ja aviorikoksensa rintainsa välistä, etten minä riisuisi häntä alasti ja asettaisi häntä, niinkuin hän oli syntymänsä päivänä, etten tekisi häntä erämaan kaltaiseksi, saattaisi häntä kuivan maan kaltaiseksi ja kuolettaisi häntä janoon. Ja hänen lapsiansa minä en armahda, sillä he ovat haureudesta syntyneitä lapsia. Sillä heidän äitinsä on harjoittanut haureutta, heidän kantajansa on häpeällisesti elänyt, hän on sanonut: 'Minä kuljen rakastajaini perässä, jotka antavat minulle leipäni ja veteni, villani ja pellavani, öljyni ja juomani.' Sentähden, katso, minä aitaan sinun tiesi orjantappuroilla, minä muuraan muurin hänen eteensä, niin ettei hän löydä polkujansa. Ja hän ajaa takaa rakastajiansa, mutta ei heitä saavuta; etsii heitä, mutta ei löydä. Ja hän on sanova: 'Minä menen takaisin entisen mieheni luokse, sillä parempi oli minulla olo silloin kuin nyt.'

Vieras

#6821 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliittolaki on kaikille sama

06.04.2013 10:45

#6817: - Re: Re: Re: Re: Re: Avioliittolaki on kaikille sama

"Esimerkiksi Ruotsissa avioliittolain avaaminen samansukupuolisille on toiminut ponnahduslautana lisävaatimusten esittämiselle: moniavioisuutta ajavat tahot ovat äänessä."

Kalteva pinta -argumentti. Miehen ja naisen välinen avioliitto on kiellettävä, koska se on toiminut ponnahduslautana lisävaatimusten esittämiselle: nais- ja miespareille avioitumista ajavat tahot ovat äänessä.

"Mitkä tahot ajavat moniavioisuutta, kuinka laajoja nämä tahot ovat ja millä tavoin ne ovat äänessä?"

Esimerkiksi hartaat muslimit, juutalaiset ja mormonit.


Vieras

#6822 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliittolaki on kaikille sama

06.04.2013 10:47

#6809: Heikki - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliittolaki on kaikille sama Kyseessä ei ole ehto, vaan avioitumisen perustarkoitus: haureuden syntien välttäminen - Suomeksi sanottuna: lapsella on edellytykset syntyä pyhyydessä eikä äpä-ränä.

 

Suomen lainsäädäntö ei käytä käsitteitä "haureus", "synti", "pyhyys" eikä "äpä-rä".

Suomen lain mukaan avioliiton perustarkoitus ei ole lasten tuottaminen.


Vieras

#6823 Re: Re: Re: Re: Re: Avioliittolaki on kaikille sama

06.04.2013 10:50

#6812: - Re: Re: Re: Re: Avioliittolaki on kaikille sama

"Samansukupuolisia pareja ei pidä rinnastaa pedofiileihin, joskaan ei pedofiilien olemassaoloa pidä myöskään kieltää."

Harmi että kuitenkin tulit tosiasiallisesti rinnastaneesi heidät pedofiileihin. Tämä lienee toki tarkoituksesi.

"Pedofilia on tilastojen valossa yleisempää miesten keskuudessa. En siis kiistä, etteikö erisukupuolta oleva pariskunta voisi syyllistyä lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön."

Harmi että kuitenkin vihjailit niin rivien välistä. Tämä lienee toki tarkoituksesi.

"Joku taisi palstalla kysyä, onko lisävahinkojen välttämiseksi evättävä avioliitto samansukupuolisilta pareilta. Vastaus on yksiselitteinen: kyllä."

Lapsien seksuaalista hyväksikäyttöä esiintyy hämmästyttävän laajassa mitassa uskonnollisissa yhdyskunnissa sekä ylipäänsä yhteisöissä, joissa määrittävänä yhteenkuuluvuutta tuottavana tekijänä on harras uskonnollinen elämänkatsomus. Lisävahinkojen välttämiseksi kysyn, onko uskovaisten yhteisöt ja uskonnolliset hurmoshenkiset liikkeet kiellettävä. Vastaus on yksiselitteinen: kyllä.

Ai mutta minähän en olekaan vaatimassa oikeuksien rajaamista sellaisilta tahoilta, joiden mielipiteitä en joissakin asioissa jaa. Sen oikeuden ovat aivan omin käsin ottaneet juuri hartaimmat ja hurskaimmat uskovaiset.

 

Heikki

#6824 Re: Re: Re: Re:

06.04.2013 10:51

#6819: - Re: Re: Re:  

 

Aivan: huorintelijät ja salavuoteutta harjoittaneet muokkasivat lakiamme jo ennen homoja, jotta saisivat paremman omantunnon pahuutensa harjoittamiseen. Lopputulos on nähtävissä jo nyt, lapsista kasvaa narsistisia hirviöitä ilman isää ja äitiä. Jokainen ajaa vain omaa etuaa välittämättä muista. Samoin näistä syntyneet homot ajattelevat vain itseään lakimuutosta ajaessaan, välittämättä lapsista, joilla tulisi olla oikeus syntyä ilman haureutta. Homot vaativat oikeuksiaan, mutta kukaan ei kysy missä on lapsien oikeudet? Enpä ole nähnyt homojen vaativan oikeuksia lapsille, koska oma napa on tärkein, eikä muuta heillä elämässä olekaan. He haluavat oikeuden saada pitää lapsia lemmikkeinään ja viihdykkeenään.

Vieras

#6825 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliittolaki on kaikille sama

06.04.2013 10:51

#6821: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliittolaki on kaikille sama

"Mitkä tahot ajavat moniavioisuutta, kuinka laajoja nämä tahot ovat ja millä tavoin ne ovat äänessä?"

Esimerkiksi hartaat muslimit, juutalaiset ja mormonit."

 

Ketkä hartaat muslimit Ruotsissa ajavat moniavioisuutta? Milloin ja missä tämä on tapahtunut?

Entä ketkä juutalaiset? Väitteesi on tosin kummallinen, koska uskonnollinen juutalaisuus ei hyväksy moniavioisuutta.

Moromonit? Ketkä ja missä? Mormonikirkko on muuttanut käsitystään moniavioisuuden hyväksyttävyydestä jo ajat sitten.