Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#9976 Re: Re: Re: Re: Re: Keskustelu 'Roomalaiskirjeen' tulkinnasta

15.04.2013 15:33


Vieras

#9978 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Keskustelu 'Roomalaiskirjeen' tulkinnasta

15.04.2013 15:48

#9977: - Re: Re: Re: Re: Re: Keskustelu 'Roomalaiskirjeen' tulkinnasta  

 Roomalaiskirjeen tulkinta ? Eli siis ´asiasta kukkaruukkuun´ ,taas vaihteeksi...


Vieras

#9979 Re: Re: Re: Homot ja lepakot: Älkää varastako Luojan sateenkaarta; keksikää itse nimi toimillenne

15.04.2013 15:48

#9949: - Re: Re: Homot ja lepakot: Älkää varastako Luojan sateenkaarta; keksikää itse nimi toimillenne

Raamatun tekstien tutkimus viittaa vahvasti siihen, että tuo loppukaneetti synnittömästä tulevaisuudesta on myöhempi lisäys. Ja sen te tiukkapipot vain tuossa tarinassa näette, ettekä sen radikaalia perussanomaa. Ja kylläpä ne kivet sirtten taas lentelevätkin!

LAPSIA EI HOMOILLE.

#9980 adressia eteenpäin rohkeasti

15.04.2013 15:49

Kertolaa adressista rohkeesti eteenpäin. Lasten ihmisoikeuksia pitää puolustaa kaikin keinoin ja HOLOILLE EI SAA LAPSIA ADOPTOIDA. SEN ON NIIN MORAALITONTA ETTEI SITÄ SAA LAPSILLE OPETTAA.
Avioliitto onmiehen ja naisen välinen pyhä liitto. Avioliittoa ei anneta häpäistä homoudella.
vieras

#9981

15.04.2013 15:54

Muistin virkistämiseksi homouden kannattajat!

Homoseksuaalisuuden kannattajien oma agenda!
Tämä ohjelma on Gaid-homolehden marraskuun numerosta v. 1987.


1. Homoudesta puhuttava kovaa ja usein mediassa eli tehotoisto (perinteinen manipulaation keino.)
2. Konservatiivisten kirkkojen katsannot muutettava ja tuettava homomyönteistä teologiaa.
3. Kirkkojen moraalinen arvovalta murennettava.
4. On vedottava tieteeseen ja julkiseen mielipiteeseen vaikka ilman perusteita.
5. Homojen on tietoisesti otettava uhrin asema vaikka ovat haastajia.
6. On vedottava kaikessa syrjintään samoin kuin metodisesti maahanmuuttajat rasismiin.
7. Homot on kuvattava positiivisesti.
8. Vastustajat on leimattava : Asiallisilla perusteilla ei väliä.
9. Homouden arvostelijat on saatettava huonoon valoon.
10. Homofobia ( sairaalloinen pelkotila= fobia ) propagandatermin käyttö. Sillä saadaan vastustaja leimattua erittäin syrjivällä tavalla. Vastustaja ei enää vakavasti otettava.
11. Perinteiset instituutiot on vallattava sisältäpäin: koulu, kirkko, media.

Tämä toimintamalli näkyy jälleen täällä keskustelupalstalla!
Myönnän toki, että aika on mennyt tästä eteenpäin, mutta tämä toimintamallinne ei ole muuttunut.

Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto!


Vieras

#9982 Samat jutut toistuu aina ja aina vaan uudestaan....

15.04.2013 16:09

...VAIKKA OLLAAN JO SIVULLA 400!

Vieras

#9983

15.04.2013 16:11

Pelkää ja kunnioita Jumalaa,Hän on säätänyt lait Raamatussa.Liitto on naisen ja miehen välinen joka tulisi olla Pyhä ja puhdas sekä aviovuode saastuttamaton ulkopuolelta.
Hyvää kevätsiivousta

#9984 Re:Puhdas vuode...

15.04.2013 16:19

#9983: -  

 Kokeile ´Tolulla ´ ja muista kunnolla tuulettaa paitsi lakanat ja huopa ,myös patja ,että lika lähtis ps. tarkasta myös pölypunkit...

vieras

#9985 Re: Samat jutut toistuu aina ja aina vaan uudestaan....

15.04.2013 16:27

taku

#9986 Re:

15.04.2013 16:38

#9981: vieras -

oletko ihminen vai papukaija.Tavastasi toistaa samaa levyä voisi epäillä että papukaija on oppinut kirjoittamaan


Vieras

#9987 Re: Re: Re: Re: Keskustelu 'Roomalaiskirjeen' tulkinnasta

15.04.2013 16:44

#9507: fundis - Re: Re: Re: Keskustelu 'Roomalaiskirjeen' tulkinnasta

tapamme tulkita tekstiä pohjaa eri lähteisiin

Samoin tekstissä olevat viittaukset ja samasta asiasta useammalla tavalla kirjoitettu sisältö sulautuu kokonaisuuteen vasta usean lukemisen myötä.

En siltikään voi välttyä vaikutelmalta, että tulkintasi nousee ennemminkin vahvasta mutusta kuin koetellusta ja vakiintuneesta tavasta antaa tietyt merkityssisällöt tietyille - yleiskielisillekin – sanoille.

Lankeaminen homoseksuaalisuuteen tapahtuu yksinkertaisesti niin, että rakastuu samaa sukupuolta olevaan ihmiseen, tuttavapiiriini kuuluu tällainen henkilö. Suhteen loputtua, hän palasi heterosuhteeseen, eikä tunne vetoa omaan sukupuoleensa enää.

Anekdootin monikkomuoto ei ole todistevoimainen data.

Kuulostaa yksinkertaisesti vain ihastumiselta johonkin viehättävään ihmiseen. Monilla ihmisillä rakastuminen ei katso sukupuolta, vaan ihastuksen kohde on jokin tietty ihminen tämän sukupuolesta välittämättä (ks. myös edellä ketjuun postattu Kontulan haastis prosenttilukuineen). En kyllä edelleenkään näe minkäänlaista loogista linkkiä tai kohtalonyhteyttä evoluutioteorian hallitsemisen ja ihastumisalttiuden välillä. Vaikuttaa siltä, että pyrit vain sitomaan kaksi sinulle epämiellyttävää ilmiötä yhteen.

Vaikka darwinismia ei muinoin ollut olemassakaan, eivät Jahve-Jumalaan uskovat sitä koskaan ole harjoittaneet, monet muut epäjumalan palvelijat kyllä.

On muistettava, että sinun tulkinnassasi epäjumalanpalvelijoita näyttävät olevat kaikki ne, jotka eivät ole Raamattuun sitoutuneita kristittyjä (”epäjumala ihmiselle on kaikki se, mikä menee Jumalan edelle jollakin tavalla, ajankäytössä, tärkeydessä tai saa meidät rikkomaan Jumalan käskyt”). Muuten en saa kiinni siitä, mitkä piirit ja miten ovat mahtaneet "harjoittaa darwinismia".

Tänä meidän aikanamme logiikka on mielestäni selvä. ’’Jos olemme vain eläimiä, mitä sen väliä on jos käyttäydymme kuin eläimet, sehän on vain luonnollista’’

Mutta eihän se ole mikään tämän aikamme logiikka? Kapsahdat moraalisten sääntöjen johtamiseen tosiseikoista (is–ought). Ihmisen kuvaaminen ”vain” eläimeksi ei myöskään tee oikeutta niille sadoille eläinkunnan parissa tavatuille esimerkeille siitä, että useat erilaiset eläimet käyttäytyvät altruistisesti, ylläpitävät monimutkaisia sosiaalisia verkostoja, surevat menetettyjä lauman jäseniä, uhrautuvat jälkeläistensä eteen ja jakavat ruokansa toisen kanssa. Näin on varsinkin kädellisten muodostamissa yhteisöissä. Simpansseilla on havaittu jopa oikeudenmukaisuusajattelua.

Raamatussa puhutaan pajon epäjumalanpalveluksesta, eikä sillä tarkoiteta Baalin eikä Astarten palvojia.

Palaan tapaasi tulkita tiettyjä yleiskielisiäkin sanoja totunnaisesta poikkeavalla tavalla. Lainaan edellistä viestiäni:

Katson, että yllä esittämäsi tulkinta ottaa huomattavia tekstistä ja yleisestä raamatuntulkinnasta irtoavia vapauksia sekä venyttää uskottavan tulkinnan rajoja vedotessaan evoluutioteoriaan, vihreiden luonnonsuojelutavoitteisiin ja monen mutkan kautta piirrettävään Paavalin sanojen tulkintaan kuvauksena nyky-Israelin synnyn jälkeisestä ajasta. Viestisi sisältää useamman "uskonloikan" ja täysin uuden sisällön usealle vakiintuneelle termille, minkä vuoksi olen pakotettu pitäytymään aiemmin esittämässäni näkemyksessä, jonka mukaan Paavali todennäköisesti kuvaa Baalin kultin rituaalimenoja. Tämä tulkinta ei edellytä sanojen radikaalia uudelleentulkintaa, jakeiden määrittelemistä profeetallisikai aivan sattumanvaraisesti tai muuta vastaavaa "tekstin pahoinpitelyä", vaan on jokseenkin looginen kuvaus tuolle ajalle ominaisesta väärän jumalan palvonnasta historiallisesti tunnettuine tapoineen (idolatria, heterojen käyttäytyminen homoseksuaalisesti, raakuus, julmuus, säälimättömyys).”

Tarkastellaan vaikkapa seuraavaa lausetta: ”he ovat vaihtaneet katoamattoman Jumalan kirkkauden katoavaisten ihmisten ja lintujen, nelijalkaisten ja matelijoiden kuviin”. Mielestäsi jakeessa puhutaan evoluutioteoriasta. Mikä sinun mielestäsi estää kohdan tulkitsemista Paavalin ajalle ominaiseksi kuvainpalvonnaksi, jossa todellakin muun muassa valettiin eläinpatsaita erilaisissa riiteissä palvottaviksi? Idolatriaan viittaa Paavalin käyttämä sanamuoto ”lintujen, nelijalkaisten ja matelijoiden kuvat”, joka sellaisenaan rinnastuu Jumalan määräykseen 5. Mooseksen kirjassa: ”Älä tee itsellesi jumalankuvaa, älä mitään kuvaa, älä niistä, jotka ovat ylhäällä taivaassa, älä niistä, jotka ovat alhaalla maan päällä, äläkä niistä, jotka ovat vesissä maan alla”. Minusta tämä on huomattavan selvä viittaus ihan fyysisten kuvien kumarteluun. Kohdan tulkitseminen profetiaksi modernista evoluutioteoriasta edellyttää nyt edes minimissään sitä, että perustelisit, miksi ensin mainittu idolatriaselitys on vähemmän varteenotettava kuin oma selityksesi.

Toinen tarkastelun kohde voisi olla esimerkiksi ilmaus viikunapuu. Käsittääkseni Israelin vertauskuvana käytetään läpi Raamatun erilaisia viinipuuhun liittyviä sanoja (esim. viiniköynnös)? Vertauskuvien oikean sisällön pohdintaa tärkeämpänä ja yleisempänä ongelmana näen kuitenkin kaikkivaltiaan kirjureiden kyvyttömyyden puhua asioista niiden oikeilla nimillä. Raamattuun mahtuu tolkuttomasti kuvailevaa ja kuivakkaa proosatekstiä, jossa selvitetään juurta jaksain karjan suuruutta, sotilaiden määrää tai paikallista arkkitehtuuria. Onkin vaikea nähdä miksi Jumala olisi ehdottomasti halunnut kirjauttaa ilmoitukseensa vakavan paheksuntansa evoluutioteoriasta tai luonnonsuojeluaatteen ylikorostamisesta huomattavan kryptiseksi jäävällä ilmauksella ”lintujen, nelijalkaisten ja matelijoiden kuvat”.

Tulkintatapaa soveltaen onkin mahdollista nähdä kaikki Raamatun sanat salattuina ilmoituksina (jotka tietenkin aukeavat vain Pyhän Hengen välityksellä, ja joihin uskosta osattomilla ei ole pääsyä). Voidaan esimerkiksi katsoa, että ”Jumalan viha” manifestoituu kertomuksessa liitonarkista ja Ussasta, joka koettaessaan vakauttaa putoamisvaarassa olevan arkin saa jumalallisesta salamasta päähän. Kun Paavali puhuu Roomalaiskirjeessään paitsi Jumalan vihasta myös lintujen kuvista niin hän antaa silloin voimallisen profetian eläinaiheisten kuvakirjojen näpelöinnistä seuraavasta kuolemanvaarasta.

Tällainen lukutapa tuskin antaisi paljoakaan vipuvoimaa kirjakauppoja kohtaan viritettäville lainsäädäntökielloille, mutta seksuaalivähemmistöjen kohdalla tämän periaatteiltaan identtisen tulkitsemisen katsotaan voivan perustella voimallisen puuttumisen muiden ihmisten elämään.

Pieni esimerkki Vihreiden ajamista asioista; turkistarhauksen lopettaminen. He ovat pitkin matkaa olleet valmiita tekemään rikollisiakin tekoja, päämääräänsä päästäkseen. He ovat priorisoineet eläimet ihmisen edelle,! Ajaisivat vaikka vanhustenhuollon parantamista ja miettisivät mikä on lajityypillinen tarve heille.

Sikäli kuin jonkin tietyn puolueen poliittisen agendan ruotiminen täällä johtaa yhtään mihinkään niin huomautan, että vihreän liikkeen tavoitteet voidaan ihan hyvin perustella myös Raamatulla, esim. seuraavilla jakeilla: Kunnon ihminen muistaa karjansa tarpeet, jumalaton ei sääliä tunne” (Sananl. 12:10) ja ”Herra Jumala asetti ihmisen Eedenin puutarhaan viljelemään ja varjelemaan sitä” (1.Moos.2:15). Siten luonnonsuojelun painottaminen ei mielestäni ole mitään eläinten priorisointia, vaan maailman kokonaisvaltaista tarkastelua poliitikan kentällä. En myöskään näe, että eläinten hyvinvointi on vastakkainen vanhustenhuollolle, vaan kummastakin on huolehdittava. Nykyään kuitenkin näyttää siltä, että ensin mainitun kohdalla ainoastaan vihreät hoitavat leiviskänsä.

Minä en usko, että homoksi synnytään. Tämä on oma keskustelunaiheensa, johon ei tässä yhteydessä kannata hukata ruutia.

Homous syntymäominaisuutena ei ole uskon asia, vaan sillä on vankka tieteellinen pohja.

Tältä pohjalta on valitettavaa, ettet halua keskustella aiheesta; onhan se kuitenkin aivan debattimme ytimessä pohdittaessa sitä, voidaanko Paavalin kuvaamien, samaan sukupuoleen kohdistuvien seksuaalisten tekojen ja toisaalta homoseksuaalisuudeksi nykyään ymmärtämämme ilmiön välille vetää yhtäläisyysmerkkejä. Pidän erityisesti vaihtaa-verbin käyttöä tässä suhteessa kavaltavana ja katson, että ainakin siteeraamassasi Roomalaiskirjeessä asia ei ole lainkaan niin yksioikoinen kuin täällä on sinun joukoistasi esitetty.

Jos myöntyisit vallitsevaan tieteelliseen näkemykseen homoseksuaalisuudesta synnynnäisenä ominaisuutena, niin miten se muuttaisi suhtautumistasi seksuaalivähemmistöjen oikeuksiin? Entä miten tämän jälkeen näkisit tietoiseen valintaan viittaavat raamatunjakeet?

Oletko oikeasti sitä mieltä, että homous on yhtä marginaalista, kuin joskus sata vuotta sitten? Minä en lapsena edes tiennyt, mitä se on.

No, eihän siitä ole kuin muutama vuosikymmen kun homous oli Suomessakin kriminalisoitu. Lisäksi se katsottiin sairaudeksi (sekä tietty synniksi). Nykyään ihmiset uskaltavat hengittää vapaammin ja elää omaa elämäänsä vailla pelkoa yhteisön rangaistuksesta. Itse asuin pienellä paikkakunnalla, jossa ei koskaan puhuttu mitään seksuaalivähemmistöistä. Vasta myöhemmällä iällä olen kuullut monista muista oman ikäluokkani ihmisistä, jotka poikkesivat valtavirrasta.

Heitän sivumennen ilmoille ajatusleikin: ennen vanhaan homoseksuaalien oli monesti mentävä vastentahtoisesti naimisiin tai ainakin elettävä jonkinlaisessa kulissiliitossa. Lastensaanti oli usein ainoa sosiaaliturvan muoto. Yhteisöt olivat tiukkoja ja sosiaalinen paine kova. Näissä oloissa moni homo ja lesbo päätyi vastentahtoisesti mm. jatkamaan sukua, jolloin heidän seksuaali-identiteettiänsä määrittävä geneettinen pohja laitettiin eteenpäin. Liberaaleissa moderneissa yhteiskunnissa, jotka sallivat nais- ja miesparien parisuhteet, saattaa siten saada alkunsa kehitys, joka johtaa homoseksuaalien suhteellisen määrän laskuun (voi tietenkin olla, että hedelmöityshoidot, koti-inseminaatiot ja muut tasapainottavat ilmiötä).

Sanan ’heille’ viittaus on kehenkä tahansa, -joka ei halunnut pitää kiinni Jumalan tuntemisesta- ei koske vain homoja. Jos ajattelet kaikkia niitä ihmisiä, jotka ovat hylänneet Jumalan, niistä kyllä löytyy kaikenlaisia pahiksia.

Mielenkiintoinen tulkinta, ja jollain tasolla ihan järkeenkäypäkin. Toisaalta en koskaan näe uskovien luettelevan jakeeseen ladattua vaikuttavaa luonnehdintarimpsua muista kuin homoseksuaaleista puhuessaan. Vuodesta toiseen ainoastaan seksuaalivähemmistöt saava kuulla olevansa täynnä kaikenlaista vääryyttä, halpamaisuutta, ahneutta ja pahuutta, täynnä kateutta, murhanhimoa, riitaisuutta, petollisuutta, pahansuopuutta ja niin edelleen, vaikka mielestäsi näiden säkeiden laajamittaiseen siteeraukseen olisi siis mahdollisuus aivan jokaisen ei-uskovaisen ja synnintekoon syyllistyneen uskovankin kohdalla.

Olen tosin melko varma, että kristikunnan imago saattaisi kärsiä, jos uskovat alkaisivat julkisesti, reippaasti ja kiertelemättä viittaamaan jokaiseen uskosta osattomaan parjaavana, röyhkeänä, pöyhkeänä, rehentelevänä, pahanilkisenä, säälimättömänä ja rakkaudettomana. Vaikuttaa siltä, että marginaalisempaa ryhmää on helpompaa lyödä?

kettu

#9988 Re: Hirvisaarelta "riistetään" edut?

15.04.2013 16:48

#9966: Virgo 92 - Hirvisaarelta "riistetään" edut?

Eikö tosiaan?Saanen huomauttaa että jokainen lakialoite joka otetaan käsittelyyn hidastaa muita lakialoitteita.Sukupuolineutraali avioliitto toisi mukanaan homojen adoptio-oikeuden jonka seurauksena myös heteroparien mahdollisuudet adoptoida lapsia ulkomailta heikkenisivät.Monet maa eivät nimittäin anna lapsia ollenkaan adoptoitavaksi maihin joissa on homojen adoptio mahdollinen ees ruotsalaiset heteroparit ei voi adoptoida.Tällä hetkellä voi lapseton heteropari saada adoptiolapsen melkein mistä tahansa Aasian maista mutta jos sukupuolineutraali avioliitto astuu voimaan myös suomalaiset heteroparit menetävät mahdollisuuden saada esim kiinalaislapsia adoptoitua


Vieras

#9989

15.04.2013 17:11

ja taas vankkoja tieteellisiä heh,heh

Vieras

#9990 Re: Re: Re: Re: Homot ja lepakot: Älkää varastako Luojan sateenkaarta; keksikää itse nimi toimillenn

15.04.2013 17:13

tosikko

#9991 Tosiasiat puhuvat puolestaan.

15.04.2013 17:18

#9986: taku - Re:  

 Minusta ainakin oli hyvä, että joku toi sen taas muistin virkistykseksi.

Ihme, kun homot siitä niin äkämystyivät. Tosiasioita ei voi kiistää, vaikka kuinka teitä harmittaa.

 


Vieras

#9992 Re: Luonnotontako?

15.04.2013 17:24

#9959: Kaksinaamainen moralismi - Luonnotontako? 

 Näitähän riittää, ja se on yksi synti monien joukossa kuten homouskin.

Kukaan täällä ei ole synnitön, koska syntisistä ei synny synnittömiä.

Yksi on synnitön, joka voi kaikki pelastaa - jos tahdotaan. Eikä Hän tungettele.

Vieras

#9993 Re: Tosiasiat puhuvat puolestaan.

15.04.2013 17:24

#9991: tosikko - Tosiasiat puhuvat puolestaan.

Virkistäkää vaan muistia aina välillä! On oma vika, jos joku siitä ottaa herneen nenäänsä, niinkuin nykykielellä sanotaan.


Vieras

#9994 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Keskustelu 'Roomalaiskirjeen' tulkinnasta

15.04.2013 17:26

#9653: fundis - Re: Re: Re: Re: Re: Keskustelu 'Roomalaiskirjeen' tulkinnasta

Indikaattorina ei uhrilukuja voida mainitsemallasi tavalla pitää, koska kysymyksessä ovat ’ahdistuksen ja vihan’ ajan asiat, juuri tämän ajan, josta Paavali etukäteen kertoi Roomalaiskirjeessään.

Tulkintasi kannalta ongelmallista on, että luonnonkatastrofien esiintymistiheyden ja -alueiden valossa ihmiskunta on elänyt "ahdistuksen ja vihan" aikoja aivan koko ajan, mutta aivan erityisesti huomattavasti ennen 2000-lukua eli ajanjaksoa, joka uskovaisissa piireissä on tulkittu erityisen vihjerikkaaksi ja Jumalan vihan pilkahduksia viliseväksi. Palautan mieliin edellisen kirjoituksesi: ’’Jumalan tuntemisen hylkäämisen’ seuraukset eivät vielä kovin selvästi näy, joitakin pieniä esimerkkejä kuitenkin jo on nähty". Tulva-, mutavyöry-, maanjäristys- ja muiden tuhoisien luonnonilmiöiden dokumentaatiota tarkasteltaessa on todettava, että niiden näkeminen pienenä esimakuna alati yltyvästä Jumalan vihasta on huonosti perusteltu ja epälooginen.

Jumalan Sanan voi hylätä monella tavalla, joko sen hylkää tunnettuaan sen aiemmin tai hylkää, kuten Japani, niin, ettei ota sitä edes vastaan. Kolmas tapa hylätä Jumalan tunteminen on muuttaa Sana itselleen paremmin sopivaksi.

Toinen suuri ongelma selitysmalliasi koskien: luonnonkatastrofit (eli Jumalan vihan ilmentymät) eivät seuraa millään ilveellä tai parhaalla tahdollakaan tulkiten Jumalan Sanan hylkäämistä muuta kuin hätäisissä ad hoc -selityksissä. Toistan aiemman huomioni:

Ollakseen jumalallisen vihan manifestaatioita tuhoisat luonnonilmiöt noudattavat hämmästyttävällä tarkkuudella mannerlaattojen saumakohtia, vulkaanisen aktiviteetin alueita, trooppisia ilmastovyöhykkeitä, isojen merialueiden rantakaistaleita, ilmastonmuutoksen etenemistä koskevia ennusteita ja laskelmia sekä muita vastaavia referenssipisteitä.

Millä noista kolmesta kuvatusta tavasta Jumalan Sanan ovat hylänneet suurimmasta luonnonkatastrofiriskistä "nauttivat" kristilliset valtiot Togo, Vanuatu ja Filippiinit ja miksi Jumala ei käytä luonnonkatastrofeja esim. Uruguayta, Qataria ja Yhdistyneitä Arabiemiirikuntia vastaan? Homoavioliittojen virallistaminen ja Allahin palvonta eivät käsittääkseni asetu korkealle Jumalan tuntemisessa. Vai onko niin, että Jumala yksinkertaisesti vain vihaa sellaisia kansoja, joiden valtiot sattuvat olemaan kahden tai useamman mannerlaatan hankauskohdassa tai jokavuotisten ja joissain tapauksissa melkeinpä päiväntarkkojen hurrikaanien vakiintuneilla kulkureiteillä?

Kirjoitat maapallon sää-ja luonnonilmiöistä niinkuin ne jotenkin puhuisivat Jumalan rangaistuksia vastaan. Ennenkin Hän on käyttänyt niitä (Vanhan Testamentin kertomukset) rangaistuksensa välineinä ja tulee edelleen käyttämään.

Ymmärtääkseni vanhatestamentillinen tuhoava Jumala käytti raivonsa annostelussa neliportaista menettelyä, jossa hän ensin varoitti selkeästi uhkaavasta vaarasta. Tämän jälkeen tuli tulikiveä ja selitys sille, miksi Jumalan viha oli langennut ihmisten päällä. Viimeisenä menettelytapasäännöksenä oli Jumalan käskyt pitäneiden suojelu. Luonnonkatastrofien kohdalla ei ole jälkeäkään mistään näistä, paitsi jos profeetalliseksi varoitukseksi lasketaan se, että joka vuosi tulvivan joen rannalle ilmestyy keväällä mies, joka varoittaa tuhotulvan muodossa näkyvästä Jumalan rangaistuksesta, jos kansa ei lopeta synnissä rypemistään.

vaikka uhriluvut muualla kuin Thaimaassa olivat suurempia, se että nimenomaan länsimaista tulleita ihmisiä joutui ahdinkoon ja kuoli, oli se herättävä ja ’rankaiseva’ tekijä tapahtumassa. Ei meidän läntiset tiedotusvälineemme olisi kirjoittaneet asiasta sellaisella volyymilla, kuin se sitä teki, jos kuolleet olisivat olleet meille kaukaisia kansoja, jotka eivät ole ottaneet vastaan Sanaa.

Jumala osoittaa nyt aikamoista väheksyntää ei-länsimaisia kansoja kohtaan. Sivulliset uhrit olivat Thaimaan tsunamissa täysin tarpeettomia, sillä pelkkä Khao Lakin ja muiden vastaavien turistialueiden hukuttaminen olisi riittänyt samanlaiseen mediahuomioon; ja itse asiassa jos tsunamiaalto olisi iskenyt täsmällisesti vain ja pelkästään seksiturismi- ja pedofiliahotspotteihin, niin sitten tapahtuma olisi todellakin ollut huomattavasti herättävämpi ja jumalallista rankaisua vihjaavampi. Nyt tapaninpäivän tapahtumat etenivät kuten luonnonlakien mukaan voidaan ennustaa, eikä katastrofissa näkynyt mitään normaalista luonnonkatastrofista poikkeavaa.

Huomauttaisin myös, että Raamatun Jumala on kaikkivaltias. Tämä tarkoittanee, että hänellä on voima ja valta tehdä mitä tahansa. Onkin huomattavan outoa, että Jumala valitsee raivonsa ulostuloreitiksi sellaiset ilmiöt, jotka voidaan aivan selkeästi ja loogisesti tulkita luonnollisiksi tapahtumiksi vailla jälkeäkään älykkään toimijan voimallisesta varoituksesta. Kaikkivaltiaana Jumalalla olisi sitä paitsi kaikki mahdollisuudet herätellä syntistä ihmiskuntaa äärettömällä tavalla muita keinoja! Omnipotentin ei missään nimessä tarvitsisi teurastaa viattomia sylivauvoja ja hartaita uskovia vanhuksia, jotta hän saisi tuotua viestin vaikkapa siitä, että ihmisten tulisi hylätä raamatunvastainen elämänsä. Jostain mystisestä syystä kaikki Jumalan toimintatavoiksi selitetyt ilmiöt ovat selitettävissä puhtaan naturalistisin selityksin.

USA:n raamattuvyöhykkeellä kirkkoja on jäänyt tyhjilleen. Pastorit ovat alkaneet saarnata ’korvasyyhyyn’, sitä mitä ihmiset haluavat kuulla

Huomaathan, että joudut jatkuvasti keksimään perästäpäin järkeiltyjä selityksiä luonnossa havaitsemillemme tapahtumille. Lisäksi argumentointi toistaa kaikki "no true scotsman" -päättelyvirheen kohdat. Jos salama iskee koko elämänsä Jeesukselle pyhittäneeseen hurskaaseen pappiin, niin silloin hän ei selvästikään ollut hurskas, vaan mitä ilmeisimmin jonkin sortin valehtelija ja väärän julkisivun ylläpitäjä. Jos kristittyjen pyhiinvaellusletkan vie mutavyöry, niin eivät he olleet tosikristittyjä, vaan jonkinlaisia tapauskovaisia.

Tulet samalla toistaneeksi ajatusmallia, jonka olemassaoloa on selvitetty erilaisin psykologisin tutkimuksin. Kirjoitin jo aiemmin seuraavasti: "Käyttäytymistieteissä toteutettujen tutkimusten mukaan uskovainen esimerkiksi syyllistää uskonnotonta huomattavasti useammin huonossa asemassa olevaa ihmistä siitä, että hänen huonot olonsa ovat jollakin tavalla hänen omaa syytään. Uskonnottomat puolestaan ovat uskovaisia taipuvaisempia näkemään huonojen olojen taustalla esim. yhteiskunnallisia epäkohtia ja muita seikkoja, jotka ovat yksilön vaikutusvallan ulkopuolella."

Ei pitäisi arvostella keskeneräistä asiaa :)

Mutta katsos kun tästä asiasta ei voi sanoa juuta eikä jaata, ja toisaalta siitä voidaan sanoa aivan kaikki ja perustella mitä tahansa.

Sitäkään en tiedä, että vaikuttaako jo ensi kesän ilmat (kuumin kesä ikinä) asiaan, vai seuraako se sitä, kun Suomi lähtee EU:sta.

Jotenkin minulla on tuon EU-lopetuksesi myötä sellainen olo, että keskustelun jatkaminen lienee jokseenkin turhaa.

vieras

#9995 Re: Re:

15.04.2013 17:28

#9986: taku - Re:

Ihan miten Sinä haluat nimittää. Siunausta.


Vieras

#9996 Re: Re: Re: Re: Re: Keskustelu 'Roomalaiskirjeen' tulkinnasta

15.04.2013 17:30

#9987: - Re: Re: Re: Re: Keskustelu 'Roomalaiskirjeen' tulkinnasta

"Homous syntymäominaisuutena ei ole uskon asia, vaan sillä on vankka tieteellinen pohja."

STOP VÄÄRÄN TOTUUDEN JULISTUS! ON ERITTÄIN PALJON TUTKIMUKSIA, JOTKA OVAT TULLEET AIVAN PÄINVASTAISEEN LOPPUTULOKSEEN!

 


Vieras

#9997 Re: Re: Tosiasiat puhuvat puolestaan.

15.04.2013 17:31

#9993: Vieras - Re: Tosiasiat puhuvat puolestaan.

Illuminaattinäkymiin vertautuvan salaliittoajattelun jatkuva toistaminen todellakin on tärkeää. Toivottavasti kenellekään ohikulkijalle ei jää epäselväksi, että minkälaisen ajattelutavan ja maailmankuvan homojen globaaliin propagandastrategiaan uskovat ja siihen tarrautuvat kristityt täällä jakavat. Toivon myös, että joku kohta muistuttaa siitä, miten voimallinen ja yhteiskunnan läpäisevä voima piskuinen SETA on.


Vieras

#9998 HYVÄ PANEELIKESKUSTELU SUKUPUOLINEUTRAALISTA AVIOLIITTOLAISTA

15.04.2013 17:34

vieras

#9999 Re: Re: Re: Tosiasiat puhuvat puolestaan.

15.04.2013 17:35

#9997: - Re: Re: Tosiasiat puhuvat puolestaan.

Agendan kohta 5. Viittaus setaan.

 

jannu

#10000 Re: Hirvisaarelta "riistetään" edut?

15.04.2013 17:37

#9966: Virgo 92 - Hirvisaarelta "riistetään" edut? 

 Minusta koko sana "Tasa-arvoinen avioliitto" on susi, joka loukkaa niitä, jotka kunnioittavat perinteistä avioliittoa.

Koko ihmisajan, yli 2000 v voimassa oleva miehen ja naisen välinen avioliitto ei ole rinnastettavissa eikä tasa-arvoiseksi luokiteltavissa minkään uushömpän kanssa.