Levemir-insuliinin korvattavuus turvattava

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Levemir-insuliinin korvattavuus turvattava.

Hienoa kokoomus !

#26 HIENOA

14.12.2012 05:52

Tervetuloa takaisin korkeat pitkäaikais-verensokerit ! Kyllä on hyvä kun valtio taas säästää, toisaalta kun tipahdan pois työelämästä 30vuotiaana (nyt 22vuotias) niin luulen että valtio ei sitten säästänytkään kun jää 30vuotta veronmaksajana työelämästä pois. Lantuksesta en saanut kuin 24/7 kestävän päänsäryn!
diabeetikon äiti

#27 Helppoa säästää niiden kustannuksella joilta menee henki?

14.12.2012 08:21

Peni lapsemme laitettiin sairaalasta pumppujonoon, josta hänet sitten poistettiin koska sairaalalla ei olekaan varaa ensi vuoden pumppuihin. Ja nyt sitten tämä. Voisiko vielä joku vähän vaikeuttaa lapsen hoitoa? Lantus on kokeiltu ja toimii se jollakin tavalla, 3 päivän viive vaan annosten tehon muutoksissa on paljon odotusta hyvin eläväiselle ja liikunnalliselle lapselle. Ja ne kolme päivää, ja etenkin yötä, suurperheen äiti sitten valvoo ettei lapsi kuole mataliin sokereihin.
Minna

#28 Kiristystä

14.12.2012 09:07

Onko tämä päätös vain kiristystä lääkeyhtiöön päin sen prosentin takia? Jos on niin aika julmaa leikkiä ihmisten terveyden ja hengen kustannuksella.
Siis eihän nyt hyvänen aika voida tosta vaan lopettaa yhtä hoitomuotoa, joka on vakiintunut hoitokäytäntö lähes 40000 ihmiselle! Varsinkaan kun vastaavaa hoitomuotoa ei ole olemassakaan. Haloo!!!
Levemirin käyttäjä

#29 Re: Kenen vika?

14.12.2012 09:21

#14: Alalla - Kenen vika?

"Ei muuten diabeetikoiden hoitotasapaino ole mitenkään merkittävästi petraantunut pitkävaikutteisten insuliinien myötä, vaikka tietysti hoito onkin helpottunut."

Oletko millä alalla?  Käytännön kokemuksesta voin sanoa, että yritäppäs sitten ilman pitkävaikutteista perusinsuliinitasoa olla ja elää. Ja toisille ei vain toimi kuin tietty insuliini ihan jo oman elimistön prosessien takia. Pitkävaikutteinen insuliini on mullistanut diabeteksen hoitoa ja tasapainoa.

Johanna Häme-Sahinoja / Diabetesliitto

#30 Re: apua

14.12.2012 09:34

#16: ei diabeetikko - apua

Hei!

Kysyit, että mitä Diabetesliitto sanoo. Teimme heti päätöksestä kuultuamme Hintalautakuntaan kannanoton, jossa korostamme detemir-insuliinin (Levemir) korvattavuuden tärkeyttä.

Uutinen aiheesta www.diabetes.fi -sivulla

Seuraavat toimet ovat jo käynnissä ja/tai suunnitteilla. Tämä adressi on yksi väline vaikuttamistoiminnassamme.

Hyvä tapa tukea meitä työssämme on liittyä jäseneksemme, sillä mitä enemmän meitä on, sitä suurempi painoarvo vaikuttamistyöllämme on:

http://www.diabetes.fi/diabetesliitto/liity_jaseneksi/

Terveisin:

Johanna Häme-Sahinoja
tiedottaja, Diabetesliitto

Tupladiabetes

#31

14.12.2012 09:47

Minulla on ollut 1-tyypin diabetes vauvasta asti, eli reilusti yli 30 vuotta. Nyt 7-vuotias tyttäreni puolestaan on sairastanut diabetesta kaksi vuotta. Molemmilla käytössä Levemir, ja se todellakin on ainoa, hyvä, pitkävaikuttainen insuliini, joka toimii kyllin tasaisesti, jotta hyvään hoitotasapainoon on mahdollista päästä ja diabeteksen hoidossa on edes jonkinlaista ennakoitavuutta. Diabeteksen hoito, ja varsinkin kasvavilla lapsilla, on siinä määrin haastavaa, että insuliinin vaihto väkisin huonommin toimivaan vaihtoehtoon saattaa merkitä valtavasti ylimääräisiä lääkärikäyntejä, verensokereiden heittelyjä, ja huonontunutta hoitotasapainoa, mikä puolestaan pidemmällä ajalla vaikuttaa taas diabeteksen lisäsairauksien syntymisen riskiin. Lisäksi tällainen päätös poistaa hyvin toimiva insuliini vaikuttaa henkiseen hoitomotivaatioon ja jaksamiseen merkittävästi. Jos jaksettaisiin laskea vähän pidempiaikaisia vaikutuksia monesta eri näkökulmasta, ja kuunnella asian parhaita asiantuntijoita, eli insuliinin käyttäjiä ja heitä hoitavia lääkäreitä, tultaisiin takuuvarmasti sellaiseen tulokseen, ettei tässä pitkässä juoksussa ainakaan säästetä, vaan mahdollisesti jopa päin vastoin. Aivan pöyristyttäviä suunnitelmia!!!
30 vuotta takana

#32 Tämä ei voi olla TOTTA!

14.12.2012 09:57

Ainoa pitkävaikutteinen insuliini, millä saatiin jatkuvat yöhypot pois. JOs näin käy, että joudun siitä maksamaan jopa satoja euroja tulevaisuudessa, niin yksi vaihtoehto on, että jään töistä pois ja alan nostamaan jotakin toimeentulotukea tms. Pienituloisen ei kannata enää edes töissä käydä. Suomessa et voi olla enää köyhä ja sairas. Toinen vaihtoehto on sitten ottaa jokin Prota tms. jälleen käyttöön ja olla henkihieverissä joka toinen yö hypojen partaalla. Ehkä tässä onkin tavoitteena se, että tarpeeksi moni diabeetikko kuolisi pois yhteiskunnan varoja tuhlaamasta.
...

#33 Julmaa!

14.12.2012 10:15

Aivän järkyttävä uutinen! Itse en kuulu levemirin käyttäjiin koska olen pumppuhoidolla mutta samassa tilanteessa kuin levemirin käyttäjät: lantus ja protaphane ei sovi! Molempien aiheuttamat yöhypot on todella vaarallisia, hyvä että lantuksen käytön jälkeen ollaan enää hengissä!! Nämä edellämainitut pitää tehokkaasti verensokerin jatkuvalla vuoristoradalla eli lisäsairaudet tulee lisääntymään. Käsitykseni mukaan se jos mikä on yhteiskunnalle kallista!! Asiasta päättävät ottavat melkoisen taakan itselleen kun munuiais- ja silmäongelmat sekä kuolemat astuvat kehiin ja syy on tämä :(
Neljän diabeetikko nuoren äiti

#34 EI OLE TOTTA ! ! !

14.12.2012 10:24

Neljän diabeetikkonuoren äitinä " hiukan " olin järkyttynyt kuultuani asiasta. Meillä kaksi nuorta käyttää Levemiriä kynissä ja kaksi NovoRabidia pumpuissa.
Nyt mielestäni säästetään taas ihan vääräästä päästä.
Tasapainot heittelevät,hypot tai ketoosit lisääntyvät joten se lisää lääkäri-sairaala käyntejä ja se ei OLE HALPAA hoitamista.
Viljo

#35 Levemir insuliini

14.12.2012 10:41

Sosiaali- ja terveysministeri Palula Risikko on vastuussa Lääkkeiden hintalautakunnan 5.12.2012 antamasta päätöksestä. Hän on rikkonut yksilöiden oikeutta elämään, vapauteen ja henkilökohtaiseen turvallisuuteen. YK:n ihmisoikeus julistus 3.artikla, 8.artikla, 13.artikla 30.artikla. Hän on rikkonut myös ministerivastuusta annettuja määräyksiä. Myös pääministeri on rikkonut jatkuvasti vammaisten ja sairaitten Suomalaisten oikeuksia. Heidät tulee erottaa heti. Ihmisen oikeus elämään on loukkaamaton.


Vieras

#36 uskomatonta

14.12.2012 10:51

Voisiko tarpeeksi näitä nimiä keräämällä saada jotain aikaiseksi, tai jotenkin muuten? Kyllä alkoi pelottaa ja ehkä vielä enemmän vaan vituttaa.. että miten tällasta voidaan tehdä. Tässä jumalauta yhteiskunta säästä mitään, kun kalliimaksi vaan tulee, jos levemirin joutuu vaihtamaan muuhun ja opettelemaan jälleen uuden insuliinin käytön.. ja jos vielä ovat huonompi nuo muut. Kyllä pistää vihaksi, eikä varmasti jää tähän tämä asia..

 


Vieras

#37 Muistuttaa kovasti aiemmin historiassa nähtyä

14.12.2012 11:10

Tällä kertaa juutalaisia vastaavat diabeetikot. Vähitellen vaan porukkaa junan kyytiin...
maalaisjärkeä

#38 liikesalaisuus

14.12.2012 11:15

Ylen artikkelissa mainittiin "Hintalautakunnan johtaja Lauri Pelkonen ei voi liikesalaisuuksien vuoksi tarkasti kertoa päätöksen taustaa." Siellä siis sanottiin Novo Nordiskille "alentakaa 1%:lla tai emme korvaa senttiäkään lääkkeestänne." Tuntuisi siltä, että koitetaan pakottaa lääkeyhtiön kättä uhkailemalla diabeetikkojen terveydellä.

Jos tavoitteena olisi ainostaan se 1% hinnanalennuksesta johtuva säästö, niin maalaisjärjellä paljon helpompi ratkaisu olisi vain muuttaa täyskorvaavuus 99% korvaavuudeksi sen sijaan että nyt ollaan siirtymässä 0% korvaavuuteen.

diabeetikon lapsi

#39

14.12.2012 11:24

korvattavuus voisi säilyä perustellusti ainakin niillä joille ko lääkehoito on aloitettu jo.
diabeetikon omainen

#40

14.12.2012 11:42

Kukahan näitä järjettömiä päätöksiä oikein tekee, ja mihin niillä pyritään?

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

14.12.2012 11:43



Vieras

#42 Re: Levemir insuliini

14.12.2012 11:44

#35: Viljo - Levemir insuliini

Risikko on niin olevinaan tervalan tietäjä ja sitten on tekemässä tälläisiä päätösiä!!!

pienen diabeetikon äiti

#43

14.12.2012 11:45

Ylen artikkelissa mainittiin myös: "Hän [Hintalautakunnan johtaja Lauri Pelkonen] mainitsee kuitenkin, että markkinoilla on toinen valmiste, joka on Levemiriä halvempi."

Kun sitten etsii Kelan Lääkehausta korvattavien lääkkeiden luettelosta Levemirin sanotaan sivulla selkeästi, että vastaavia valmisteita ei ole. http://asiointi.kela.fi/laakekys_app/LaakekysApplication

Eikö tämä ole vähintäänkin ristiriitaista?
Itken

#44 Ensimmäinen oikea

14.12.2012 12:15

Levemir antoi minulle elämäni takaisin. Yli kymmenen vuotta taisteltu kyynelin epäsopivien pitkävaikutteisten kanssa ja nyt kun sai hieman ilmaa siipien alle.. Ei tällaista voi tehdä.

Vieras

#45

14.12.2012 13:13

Pelottaa, en tahdo kuolla vielä :(
Toinen äiti

#46 Re: Helppoa säästää niiden kustannuksella joilta menee henki?

14.12.2012 13:42

#27: diabeetikon äiti - Helppoa säästää niiden kustannuksella joilta menee henki? 

Tällainen uhkapeli, jossa panoksena on ihmisten terveys, on todella julmaa. En olisi uskonut, että koskaan joudun tällaista sanomaan, mutta tätä en olisi uskonut meidän sivistysvaltiostamme.

Kukaan ei varmaan ole laskenut sitäkään, kuinka paljon lasten hoitotasapainon heittelehtiminen hoitomuodon muuttuessa tulee aiheuttamaan vanhemmille työstäpoissaoloja. Sehän ei tietenkään maksa yhteiskunnalle mitään verrattuna tähän yhteen prosenttiin. Siitä vaan työuria pidentämään.

Tervetuloa Hilan jäsenet meille hoitamaan leikki-ikäistä diabeetikkoa muutamaksi viikoksi, että ymmärtäisitte, mistä tässä on oikeasti kyse.

Äiti

#47

14.12.2012 13:43

Allekirjoitin sitten ensimmäisen nettiadressin ikinä. Nyt oli pakko. Ja huomatkaa, sairaan lapsen hyvät yöunet takaavan Pronaxenin myynti loppuu kokonaan helmikuussa. Siitäkin voisi jonkinlaisen adressin värkätä :/
Mur, kaikille virkamiehille jotka ei oikeasti ymmärrä asioista mitään!!!

Vieras

#48

14.12.2012 13:44

Sairastuin 1 tyypin diabetekseen kolme vuotta sitten, ja sain heti levemirin käyttööni. Levemir on toiminut hyvin ja löysin melko nopeasti itselle sopivan annostuksen. Kun alan tuntea oloni flunssaiseksi osaan kasvattaa annostustani kokemuksen perusteella. Lantusta en ole kokeillut, mutten ymmärrä miksi vaihtaa omalla kohdalla hyvin toimiva insuliini mahdollisesti huonompaan. Lisäksi kokemukseni levemirin kanssa olisi hyödytöntä, ja joutuisin "leikkimään" terveydelläni saadakseni sokeriarvoni taas kohdalleen. Hoidon turha muutos (rahaan perustuva) vaikeuttaisi diabeetikoiden elämää muutenkin haastavan sairauden kanssa.
Lucille

#49 Törkeää

14.12.2012 15:11

Itse käytin Levemiriä seitsemän vuotta ennen kuin siirryin pumppuhoitoon. Minulle Levemir oli paras vaihtoehto kaikista huonoista vaihtoehdoista. Vaikka en enää käytä pitkävaikutteista, tiedän, että sopivan insuliinin löytäminen on tuskaa ja Levemir on tärkeä monelle diabeetikolle, etenkin lapselle. Diabeteksen hoidossa on tärkeintä lisäsairauksien minimointi. Levemirin korvattavuuden poistolla on sekä välittömiä että pitkäaikaisia kustannuksia. Ensin hemmetinmoinen vaihtorumba lääkärikustannuksineen, mutta pidemmän päälle käsiin räjähtävä lisäsairauksien tulva. Liekö tämä sitten sitä hyvää säästöä?

Vieras

#50 Re:

14.12.2012 15:35

#40: diabeetikon omainen -

Sen kun tietäis. Pohjoismaita lukuunottamatta Levemirin markkinaosuus on kuitenkin yllättävän pieni.