Kannabis lailliseksi

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kannabis lailliseksi.

anonyymi
Vieras

#2727 Kannabis lailliseksi

19.01.2011 23:41

Mä en pidä siitä että kannabiksen kannattajia aina haukutaan koko ajan. Kannabiksen laillistus tarjoaisi Suomelle mahdollisuuden mm.

- Se lisäisi mahdollisuuksia käyttää hamppua eli kannabista teollisuus käytössä esim. ekopolttoaineiden ja raakaaineiden materiaalina
- Siitä voisi myös tehdä Suomen valtiolle erinomaisen rahanlähteen koska kannabista voidaan verottaa kuten tupakka ja alkoholia
- Se antaisi mahdollisuudet lisätä ja tuoda lisää työpaikkoja lähes kaikilla aloilla mm. maanviljely sekä teollisuus saisivat ison osan hyödyistä kannabiksen laillistamisesta

Joten mä oon ylpee kun on lopultakin löytynyt ihmisiä jotka voivat löytää kannabiksesta muitakin hyviä puolia kuin päihdytys tarkoitukset

Joten kaikki ihmiset laillistakaa kannabis uusien mahdollisuuksien ja laajojen käyttötarkoitusten puolesta

Peach :)Jonna Jaaksola

#2728 Re: Mitkä narkkarit ja millä perusteella?

20.01.2011 19:56

#2: Reija Tyynismaa -  

Asiasta kannattaa ottaa selvää, ennen kuin tänne alkaa kirjoittamaan. Ja ihan kokemuksesta kerron, että stressaantuneena ei jaksaisi ottaa huomiota lapsistaan, kun taas kannabista polttaneena hyvinkin voisi viettää lastensa kanssa aikaa, koska olo on pikemminkin rentoutunut, ei leijuva.

Tahtoisin tietää perustelusi ja todisteesi tälle väitteelle, että kannabiksen polttajat ovat narkkareita?

Voit olla koukussa vaikka suklaaseen, mutta kannabiksen riippuvuudesta puhuttaessa on vain kyse henkisestä riippuvuudesta, se on yksilöstä kiinni, mitä tahtoo "vetää" ja mitä ei. Vastausta odotellen.

Vieras

#2729 Re: hei

22.01.2011 11:14

#1081: Mikael Vuorinen - hei 

Miten olis kypäräpakko,turvavyö jne... Suomi on pelkkä poliisivaltio ja aina vaan pahemmaks menee

Morbus
Vieras

#2730 Ei tartteta

23.01.2011 20:13

Kannabis on huume, joka passivoi ja tylsistyttää sekä aiheuttaa suusyöpää. Tunnen kaksi ihmistä joista molemmilla kannabis laukaisi psykoosin. Mitä hyötyä on paetta todellisuutta kannabiksella? Ei mitään ja se ei ole Cool, vaan sen käyttö on yhtä lapsellista kuin koulun takana tupakointi. "Kato Snoopp Dogg tekee sitä!" Se on huume siinä missä happo ja lsd eli täysin turha ja pelkästään vahingollinen. Te olette länsimaisia ihmisiä, ette mitään alkuperäiskansaa, jolla valitut ihmiset käyttävät sitä. Päihteet vaan pois kokonaan, uusia ei tarvita.

Vieras

#2731 Re: ???

23.01.2011 21:46

#10: Tero Ylipulli -  

luuletko tosiaan että se johtuu kannabiksesta... huomaa että et ole koskaan sitä kokeillut... )) oletko koskaan kysynyt niiltä, johtuukos se siitä vai alkohoolista? ))

Vieras

#2732 Re: ..............

23.01.2011 21:47

#11: Jarkko Kyrvänpää -  

jarkko ei taida tietää mistään mitään.. kokeile joskus niin tulet myös tajuihisi... TYHMÄ saat olla.. ))

Vieras

#2733 Re: moro...

23.01.2011 21:49

#15: Johnny Flipkid -  

olen samaa mieltä kanssasi... miten kotkassa? tarvis sitä... tässä sähposti.. patrikhelenius@jippii.fi

vieras
Vieras

#2734 Re: Ei tartteta

23.01.2011 22:01

#2730: Morbus - Ei tartteta 

"Kannabis on huume, joka passivoi ja tylsistyttää sekä aiheuttaa suusyöpää."

Ehkä passivoi ja tylsyttää liika käytöllä...   Suu syöpää kannabis itse ei aiheuta. Kannabista käytetään yleensä polttaen ja se savu on siinä  se syopää aiheuttava tekijä.  Kannabista ei ole pakko polttaa siitä voi tehdä teetä, suklaata, muffinsseja, pirtelöitä jne. jolloin vältytään tältä turhalta savulta.   Jos tosissasi väität että kannabis (ei se savu vaan itse kannabis) aiheuttaa suusyöpää niin haluaisin sinulta linkkiä johonki tutkimukseen.

"Tunnen kaksi ihmistä joista molemmilla kannabis laukaisi psykoosin. Mitä hyötyä on paetta todellisuutta kannabiksella?"

Ilmeisesti ystäväsi ovat olleet kannabiksen väärinkäyttäjiä ja käyttäneet kannabista todellisuuden pakoiluun.... tätä minäkään en pidä järkevänä että pakoillaan ongelmia.   Kannabista tai mitään päihdettä ei mielestäni kannata käyttää todellisuuden pakoiluun.  Kannabista voi käyttää myös niinkuin alkoholia eli ystävien seurassa maustamaan mukavaa iltaa.

 

".... ja se ei ole Cool, vaan sen käyttö on yhtä lapsellista kuin koulun takana tupakointi. "Kato Snoopp Dogg tekee sitä!""

Yhdyn tähän siltä osin että en tykkää siitä että lapset ihannoivat sitä asiana joka korottaa omaa asemaansa kaveripiirissä..

Se ei ole oikea syy käyttää päihdettä... Se tässä juuri kuseekin kun kannabis on laiton ja siitä on tullut ns. "kielletty hedelmä" joka korottaa enemmän kannabiksen arvoa ystävien huomiota hakiessa. Laittomuus on myös tuonut sellaisen ilmiön että kun nuorelle vain sanotaa että "ei ei ei se tappaa ja tekee hulluks tuut raiskaajaks jne." niin sitten kun se nuori oikeesti kokeilee sitä ja lukee netistä että siihen ei voi oikeesti kuollakkaan ja kannabiksen psyykkiset haittavaikutukset ovat todella kyseenalaiset niin se alkaa vähätteleen sen haittavaikutuksia... tästä seuraa se virallisenlinjan vastakohta "luonnon vaaraton lääke".  Tämä on hölmöä ääripäisyyttä. Mutta toisaalta ymmärrettävää nuoren ihmisen kapinallisuutta

 

"Se on huume siinä missä happo ja lsd eli täysin turha ja pelkästään vahingollinen. Te olette länsimaisia ihmisiä, ette mitään alkuperäiskansaa, jolla valitut ihmiset käyttävät sitä. Päihteet vaan pois kokonaan, uusia ei tarvita."

huumeen ja päihteen ero on se että huume on laittomaksi määritelty päihde..  Se ei tarkoita sitä että kannabis olisi sama asia kuin lsd, jota muuten kutsutaan myös hapoksi.   Tärkeä askel kohti päihteettömyyttä mielestäni olisi  miedompien

ja vähemmän haitallisia terveysvaikutuksia omaavien päihteiden laillistaminen.  Tähän kannabis sopisi hyvin. 

Sen vielä sanon että ei päihteet ole pelkästään vahingollisia kyllä sinullakin on varmasti monia iltoja jonkin päihteen esim. alkoholin kanssa jolloin olet nauttinut juuri siitä että olet päihtynyt ystävien seurassa hyvää viiniä lipitellen ja ehkä juustoa naukkaillen.  Tai  jos olet töistä tullut väsyneenä kotiin ja pitäisi vielä jaksaa kotiaskareita tehdä, niin lämmin kuppi piristävää kahvia auttaa yleensä mukavasti jaksamiseen.

Minun mielestä on älytönä että jos haluan päihtyä laillisesti niin joudun sen tekemään melkeen vahvimmalla päihteellä ALKOHOLILLA.  Nauttisin enemmän kannabiksestä koska siinä ei ole hengenvaaraa yliannostuksen kanssa eikä menetä kontrollia omaan mieleen( väärinkäyttö on sitten toinen asia).

 

 

vieras
Vieras

#2735 lailistais ny

23.01.2011 22:50

hampusta ei ole mitään muuta kun hyötyy se parantaaa ilmanlaatuu siitä sais kaikki vitamiinitkin mitkä ihminen tartee maaperäkin paranee siitä ja paljon muutakin...
Vieras
Vieras

#2736 Re: Ei tartteta

23.01.2011 23:01

#2730: Morbus - Ei tartteta 

etta taida tietää sitä seikaa että hamppua on kasvanu suomen luonossa ihan villinä ja suomessakin on hamppua käytetty 100vuosia sit lääkeenä ja vaateisiin ja ym...

Teemu Björk
Vieras

#2737 Ehdottomasti kannabis lailliseksi.

23.01.2011 23:25

Olen sitä mieltä että kannabis on ehdottomasti laillistettava. Kannabis poistaa syöpäsoluja ja samalla poistaa myös syövästä aiheutuneita kipuja joten sitä voidaan käyttää lääkkeenä syöpäpotilaiden hoidossa. Kannabis on myös erinomainen lääke ms tautiin, masennukseen sekä unilääkkeenäkin kannabis on erittäin hyvä apuväline univaikeuksista kärsiville.

On laskettu että Hollannissa, missä kannabis on laillista, käytetään paljon vähemmän kannabista kuin niissä maissa missä se on kiellettyä. Nuoret käyttävät mielummin kannabista koska se on laitonta ja jos taas se olisi laillista niin sitä ei käytettäisi niin paljoa koska se ei olisi niin ``jännää`` nuorten mielestä. Kannabiksen laillistamisessa pitäisi kannabiksella olla korkea vero jotta valtio hyötyisi siitä. Sitä pitäisi käyttää vain valvotuissa paikoissa sekä sitä pitäisi käyttää asiallisesti. Ikäraja tulisi olla K-18.

Venäjän mafia sekä muut rikollis järjestöt tienaavat kannabiksella hyvin niin eikö olisi jo aika ottaa kannabis heiltä ja antaa valtion tienata kannabiksella. Rikollisilta lähtisi erittäin hyvä laiton bisnen kannabiksen suhteen kokonaan pois. Tai ainakin vähenisi oikein kunnolla. Jos alkoholi tai tupakka olisi laitonta niin ne rikolliset tienaisivat niillä. Eihän nykyään rikolliset kierrä kauppaamassa ´´pimeetä`` tupakkia =)


Muutama kysymys mikä askarruttaa minua...

Miksi Amfetamiiniä vaarallisempaa päihdettä eli alkoholia myydään mutta kannabista joka on luonnon lääkettä ei sallita?

Miksi kannabista vaarallisempi päihde kuin tupakka sallitaan mutta ei kannabista?

Miksi Suomen valtio ei reagoi laillistamiseen kunnolla?

Minkä vuoksi Valtio haluaa antaa rikollisten tienata kannabiksella satoja miljoonia?


Vieras
Vieras

#2738 Re: Ei tartteta

24.01.2011 18:19


Vieras

#2739

24.01.2011 22:51

http://www.suomenkannabisyhdistys.org/artikkelit-mainmenu-27/media-arkisto/874-suomi-tv-kannabis-tulisi-laillistaa-suomessa.html

Hohooo huimaa tietoa ja keskustelua kannabiksesta . Katsokaa kaikki osat!

Huomatakaa lievää "propagandaa" Jukka Riipisestä .
Jonna Pajarinen
Vieras

#2740 Niin just

24.01.2011 22:52

Se kannabis lailliseksi =)
Mikko Santaniemi
Vieras

#2741

25.01.2011 16:25

Kannabiksesta ei oo muuta ku hyötyä
Tuntematon.
Vieras

#2742

26.01.2011 03:11

Kiinnostas nyt tietää, että mites tää adressi edistyy? Ei o pahemmin tullu tätä keskuteluu luettua, joten jääny vähä pimentoon. Onkos mennyt lappunen sinne sosiaali- ja terveysministeriölle?
justjoo.
Vieras

#2743 -.-

27.01.2011 00:27

"Myyntiä voitaisiin valvoa, alaikäisten olisi vaikeampi hankkia kannabista."

VAIKEAMPI? Vielä nyt kun kannabis ei ole laillista sitä ei ole vaikea saada ! Meidän koulun yläaste-ikäisistä n. 40 on riippuvaisia kannabiksesta, ja sitä on ihan helppo saada täällä käpykylässäkin . Ja miten meinasit myyntiä valvoa ? Hyvinhän sitä tupakankin myyntiä näköjään valvottu on kun ei ole yhtään vähentyny tämä nuorten polttaminen.. Tuuhan sinä tänne koko suomen kaikkien kauppojen nurkille valvomaan että saako alaikäiset kannabista.. tuu vaikka kotikäynneille.. Vaikka kannabis ei olisikaan niin haitallista, kuin esimerkiksi tupakka, niin tupakka silti pitää ihmisen normaalina! Ja Suomessa on muutenkin tarpeeksi paljon alkoholisteja ja muita mielenterveys potilaita, niin pitäisikö niitä lisää saada? Kannabis aiheuttaa psykooseja paljon enemmän kuin alkoholi!
Vieras
Vieras

#2744 Re: -.-

27.01.2011 02:59

#2743: justjoo. - -.- 

"VAIKEAMPI? Vielä nyt kun kannabis ei ole laillista sitä ei ole vaikea saada ! Meidän koulun yläaste-ikäisistä n. 40 on riippuvaisia kannabiksesta, ja sitä on ihan helppo saada täällä käpykylässäkin ."

Sehän tässä juuri ongelma onkin kun sitä saa niin helposti.  Tällä hetkellä rikolliset myyvät sitä kannabista nuorille ja he eivät  välitä heidän terveydestään.  Rikolliset määräävät puhtauden, voimakkuuden, hinnan.   Kieltolaki ei ole auttanut asiaa yhtään päin vastoin vain pahentanut sitä. Se kannabis mitä ne rikolliset myyvät sisältää vaikka mitä kakkaa.  Jos mietit alkoholin kiellon aikaa niin varmasti tiedät että silloin oli ongelmana tämä sama epäpuhtaus ja rahan valuminen rikollisten käsiin. Nyt kannabiksen seasta voit löytää hiuslakkaa, kumia, kynsiä hiuksia, hiekkaa, lantaa ja muita päihteitä. Toisin olisi jos tämä kannabiksen myynti olisi valvottua. 

Jos kannabis olisi laillista voisimme edes hieman kontrolloida kannabiksen käyttöä ja siitä seuraavia terveys vaikutuksia. Sekä kitkeä rikollisuudelta suuret raha tulot.

Kannabiksestä tulevalla rahalla voisi  hoitaa näitä päihteistä tulevia ongelmia ja lisätä valistusta päihteiden terveys vaikutuksista. Nyt ne rahat menevär rikollisten käsiin ja sitä kauttaa kasvattaa järjestäytynyttä rikollisuutta entisestään.

Nythän jos nuori menee ostamaan kannabista hän saa sen ilman mitään ikä  kyselyjä tai väli käsiä ja ehkä vielä kaupan päälle jonkun kivan uuden päihteen. Eli siis Rikollisilla on käsissään kiva sisään heitto huume. Jos kannabis olisi laillinen niin rikolliset eivät voisi käyttää täilläistä mietoa helposti lähestyttävää päihdettä sisäänheitto päihteenä. Tästä seuraisis että nuorella olisi suurempi kynnys joutua rikollisen kanssa tekmisiin. EN usko että nuoret eka menis koksuu tai amfetamiinii ostelee.

Nämä rikollis järjestöt myös kasvattavat kannabiksensä mahdollisimman nopeasti mahdollisimman paljon ja mahdollisimman voimakkaaksi. Tästä seuraa se että käytetään lajikkeita jotka sisältävät runsaasti thc:eetä ja vähän muita cannabinoideja kuten cbd:eetä, joka ehkäisee thc:een aiheuttamia psyykkisiä "ongelmia".  Myös se että sitä kasvatetaan vain mahdollismman nopeasti ja paljon on ongelma, koska silloin yleensä jätetään pois kasvin loppuvaiheen "huuhtelu" jolloin kasviin jää lannoitteet ja muutenkin enemmän kaikkea shittiä.

Yksinkertaisesti Tämä kieltolaki ei ole ratkaissut mitään.  Se on vain tuonut enemmän ongelmia kun itse kannabis.

Minun mielestä ihmisellä tulisi olla oikeus käyttää lievempää päihdettä vaihtoehtona alkoholille.

"Vaikka kannabis ei olisikaan niin haitallista, kuin esimerkiksi tupakka, niin tupakka silti pitää ihmisen normaalina!"

Mitä meinaat normaalina?  kyllähän se tupakka vanhentaa ihoa tummentaa hampaitaa aiheuttaa nitku tärinäöitä ja hermostumisia. Jos kannabista polttelet alkoholin kaytön tapaan joskus viikonloppusin niin ei se sinusta mitään anti normaalia tee.  tarkentaisitko? 

"Kannabis aiheuttaa psykooseja paljon enemmän kuin alkoholi!"

Mihin perustat tämän väitteesi? en ole missään törmännyt tutkimukseen joka tuki väitettäsi... ja aika paljon itseni mielestä asiaa olen tutkinut.

Tämä oli nyt nopeasti kirjoitettuna. jos haluat tarkennusta niin kysy? parempia linkkejäkin löytyy jos haluat, en vain jaksa nyt koko yötä tähän käyttää.

 

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/2008/07/669288/eu-raportti-kannabis-tupakkaa-ja-alkoholia-turvallisempaa

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/101482-lailliselle-kannabikselle-merkittava-tukija-%E2%80%9Dnykytilanne-hullu%E2%80%9D

http://kannabisuutiset.wordpress.com/2010/02/07/laittoman-kannabiksen-vahingollisuus-thc-vs-cbd/

Fakir
Vieras

#2745 Rai rai

27.01.2011 21:16

Ja ripa ripa raa, rali rali raa, ripa ripa ripa ripa rai rai raa.
whatswronginthiscountry?

#2746 Re:

27.01.2011 23:59

#2: Reija Tyynismaa -  

Oletko Reija ikinä ajatellut että jokaista päihdettä kukin käyttää tavallansa? Miten kahvisavu ja "kiskoo hasaa pitkin päivää" liittyi toisiinsa? Kukin saa nautintonsa omasta päihteestänsä, toiset polttavat tupakkaa, toiset ottavat lasin konjakkia ja osa nauttii kannabista. Ei kannabiksen käyttäminen tarkoita että "leijuu" eikä huomaa muiden olemassaoloa tai tarpeita. Tottakai jokaisessa päihteessä on ongelmaryhmänsä, mutta tämä kyseinen kasvi ei ole niistä se vaarallisin - päinvastoin. Itse näen "jointin" eli käärityn kannabissätkän paljon parempana asiana kuin alkoholin. Tulee hilpeä olo, miettii asioita paljon syvällisemmin ja kaikkein pahin vaikutuksista mitä itse olen huomannut, on nälkä! Hui kauhistus! Ihmisten määrästä vieroitushoidossa kun mainitsit niin eikös tähänkin maahan olisi järkevä saada näiksi päihteiksi mitä ihmiset käyttää, niitä, jotka eivät ole ihmiselle niin haitaksi? Miksi olla vanhoillisia ja ajatella kuten vanha perussuomalainen että viina on aina ollut niin eihän se ole niin haitallinen? Nämä ihmiset, jotka mielipiteitänne jakelette täällä kyseisestä asiasta, pyydän: älkää kirjoittako mitään jos ettei itse asiasta mitään tiedä. 

whatswronginthiscountry?

#2747 Re: Re:

28.01.2011 00:03

#2746: whatswronginthiscountry? - Re:  

hups, Reijan tekstihän oli vuodelta 2006, eli en odota vastausta. heh =)

Vieras

#2748 Re: huhhu

28.01.2011 02:36

#6: Valtteri Hjelm -  

Valtteri, nostappa se pää pyllystäs ja avaa silmät. Eihän tuossa kirjotuksessa oo päätä eikä häntää. "Erilaisia psykooseja" wtf, käys imasee pikkuset niin kummasti maailma avartuu sullekki

Escobar
Vieras

#2749 Kieltolaki selittyy tällä!

28.01.2011 10:49

Hamppu on kasvi, eikä sitä siksi voi patentoida. Ilman patenttia lääkeyhtiöt eivät voi rahastaa sillä!!!

http://www.youtube.com/user/HamppuTV#p/c/0/I0JcBo9iINs
Insinööri
Vieras

#2750 Adressin perustaja?

28.01.2011 18:48

Onko adressista siivottu "Aku Ankat" sun muut milloin viimeksi? Mikä on seuraava rajapyykki milloin lähetetään uutta pakettia eduskuntaan?

Kommentoi adressia
Facebook
Pitäisikö valtion kasvattaa tukeaan kulttuurille ja taiteelle?