Kannabis lailliseksi

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kannabis lailliseksi.

kö?

#3076 Re:

18.07.2011 10:03

#598: petri välilä -

Persiiseenkö vai?

Random

#3077 Mitä tämä on

19.07.2011 08:28

Kannabiksella kuten kaikella muullakin on haittapuolia, kuitenkin asia on niin että oli se laitonta tai ei sitä tullaan kasvattamaan,myymään ja käyttämään.

Kyse on siitä kuka ne rahat haluaa kääriä valtio vai rikolliset, jompikumpi on riskeistä huolimatta vastaamassa siitä että tuote päätyy asiakkaan käsiin tavalla tai toisella.

Silti valitetaan kuinka valtiolla on rahat lopussa kun yrittävät kitkeä kannabiksen myyntiä ja tuhlaavat siihen vielä verorahojammekin.

Kaiken tämän lisäksi laittomuus aiheuttaa ennenkaikkea sitä että jatkettu kannabis päätyy yhä useamman nuoren keuhkoihin sisältäen kaikkea hiuslakasta raskasmetalleihin, ei sitä alkoholiakaan haluttu lailliseksi mutta kun vaihtoehtoja ei vaan jäänyt.


Olisiko jo aika ottaa järki käteen kunnes on liian myöhäistä!


Vieras

#3078 Re: Mitä kovempi kontrollipolitiikka, sitä onnellisempi kansa!

21.07.2011 02:44

#1209: Simo Kangas - Mitä kovempi kontrollipolitiikka, sitä onnellisempi kansa!

vtn apina, mikä sulla on skeittilautailua vastaan! se on hyvä harrastus ja onhan se parempi kuin olisi sisällä vain..

 

hah

#3079 Re: Re:

22.07.2011 01:18

#3067: - Re:

Tappamista se on sekin. v*tun valopää

 

Lauri-Ihminen

#3081

23.07.2011 03:53

Kannabiksen käyttö, hallussapito ja kasvatus omaan käyttöön tulisi mielestäni laillistaa. Suurin osa kannabiksen haitoista johtuu sen laittomuudesta. Esim. kannabiksen kohtuukäyttö, mikä ei muuten aiheuttaisi ongelmia, näkyy huumetestissä ja haittaa työnhakua huomattavasti.
Huumeiden käytön pitäisi olla terveydellinen ongelma eikä rikos.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

24.07.2011 13:34


Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

25.07.2011 10:30


heltsu

#3084

25.07.2011 10:30

"Huumeiden käytön pitäisi olla terveydellinen ongelma eikä rikos."Samaa mieltä olen! Eihän alkoholiongelmakaan ole mikään rikos! Kyllä nyt mun mielestä tätä asiaa pitäisi puoltaa eteenpäin, jotta ihmiset alkaisivat ymmärtämään että kannabiksesta on hyötyä eniten ja haittoja vähiten, oli sitten mikä tahansa mihin tätä kasvia vertaa... Eikä tarvitse edes verrata, on se nyt niin itsestään selvä asia.

Vieras

#3085

26.07.2011 05:15

s
legalize it

#3086

26.07.2011 20:58

joka päivä saa lukea rattijuopoista jotka pistää jalankulkijoita matalaksi, koska on aatellu et " eihä nyt muutaman jälkee mitää voi käydä", parin jonen jälkee tuski jaksaa lähtä satuttaa ittiään, ottais sen sijaan vähä safkaa ja kattelis leffaa jne
No Name

#3087 Kyllästynyt pilviveikkoihin

28.07.2011 04:07

Jos alkoholituotteet ja tupakka olisivat uusia juttuja suomessa, niitä ei todellakaan pistettäis lailliseksi koskaan! Olen sitä mieltä että lisää päihteitä ei tarvita. Viinaan ei esimerkiksi yleensä paeta huonoa oloa _haittavaikutuksien_ takia, kuvitelkaa kuinka moni käyttäisi kannabista jos kerta siinä ei ole niin kovia haittavaikutuksia kuin alkoholilla. Siihen vasta sitä rahaa taas menisikin, passiivisia pilviveikkoja jotka eivät kykene käymään töissä, elää sossun rahoilla joilla ostaa vaan lisää kannabista. Eiköhän meillä ole jo alkoholisteja tarpeeksi.

- * Suuri rahasampo siirtyisi salakuljettajilta sekä rikollisjärjestöiltä valtiolle.

Miten voitte puhua edes suuresta rahasammosta valtiolle, jos helposti moninkertainen määrä henkilöitä alkaa käyttää jatkuvasti kannabista, kyllä siinä pidemmän ajan kulussa ihminen rappeutuu ja passivoituu, ehkä hitaammin kuin alkoholistit, mutta silti.

-> Lisää työttömiä ja sossun rahoilla elävää ihmisjätettä.

* Myyntiä voitaisiin valvoa, alaikäisten olisi vaikeampi hankkia kannabista.

Saahan nuoriso tupakkaa ja viinaakin vain "sormia napsauttamalla". Todellakaan nuoriso ei saa helposti kannabista käsiinsä, kuka kasvattaja haluaa jäädä kiinni kun nuori 15 vuotias itkee vihaiselle isälleen keneltä sai pilvensä. Tietysti on varmasti kaupunkeja, joissa on helppo saada käsiinsä kannabista.

* Poliisilta vapautuisi suuri määrä voimavaroja oikeiden rikosten tutkintaan.

Kannabiksen kasvattaminenko ei ole oikea rikos? Avaa silmäs kaveri. Kannabis on pilannut ja tulee pilaamaan monen ihmisen elämän.

* Yhtenä tärkeimmistä lääkekäyttöä puolustavista tekijöistä voi mainita vahvojen kipulääkkeiden käytön väheneminen.

Ainoa argumentti, jota kannatan.

Mietikkää nyt, haluatteko todella että alkoholistijen rinnalle nousee vielä kaksinkertainen määrä passiivisia pilviveikkoja jotka jumittuu hissiin koska siellä on liikaa nappuloita?
Minusta olette kehittäneet vain pääkopassanne jonkinlaisen kuvan että kannabis olisi jotenkin hyvä asia, eli toisinsanoen olette aivopestyjä tai tyhmiä.

Otan kaikki vastalauseet avosylein vastaan, jos vain uskallatte hävitä väittelyssä 16 vuotiaalle :-)

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

28.07.2011 08:24


Blackjack

#3089 Re: Kyllästynyt pilviveikkoihin

28.07.2011 12:50

#3087: No Name - Kyllästynyt pilviveikkoihin

- Jos alkoholituotteet ja tupakka olisivat uusia juttuja suomessa, niitä ei todellakaan pistettäis lailliseksi koskaan! Olen sitä mieltä että lisää päihteitä ei tarvita. Viinaan ei esimerkiksi yleensä paeta huonoa oloa _haittavaikutuksien_ takia, kuvitelkaa kuinka moni käyttäisi kannabista jos kerta siinä ei ole niin kovia haittavaikutuksia kuin alkoholilla. Siihen vasta sitä rahaa taas menisikin, passiivisia pilviveikkoja jotka eivät kykene käymään töissä, elää sossun rahoilla joilla ostaa vaan lisää kannabista. Eiköhän meillä ole jo alkoholisteja tarpeeksi.
+ Niin, kuinkahan moni? Moneen otteeseen on jo todennettu että rangaistusten lisäämisellä ei ole vaikutusta käyttömääriin ja katsoppa ihan piruuttasi esimerkiksi hollannin tilannetta.. Miksi siellä on vähemmän pilviveikkoja kuin naapurimaissa? Toisekseen sinulla vaikuttaa menevän puurot ja vellit sekaisin, kannabiksen aiheuttama passivoituminen on paljon pienempää kuin alkoholilla vaikka ei ottaisi huomioon H-merkinnän aiheuttamaa paaria-statusta..
- Miten voitte puhua edes suuresta rahasammosta valtiolle, jos helposti moninkertainen määrä henkilöitä alkaa käyttää jatkuvasti kannabista, kyllä siinä pidemmän ajan kulussa ihminen rappeutuu ja passivoituu, ehkä hitaammin kuin alkoholistit, mutta silti.
+Perustele. Viittaan edelliseen kommenttiin. Olen nähnyt paljon kuusikymppisiä jotka ovat ikänsä savustaneet ja vielä enemmän kuusikymppisiä jotka ovat ikänsä juoneet..

-Lisää työttömiä ja sossun rahoilla elävää ihmisjätettä.
+Edelleen, yllättävän moni alkoholisti vaihtaisi aika haipakkaan kannabikseen ja kuntoutuisi työkykyiseksi.
-Saahan nuoriso tupakkaa ja viinaakin vain "sormia napsauttamalla". Todellakaan nuoriso ei saa helposti kannabista käsiinsä, kuka kasvattaja haluaa jäädä kiinni kun nuori 15 vuotias itkee vihaiselle isälleen keneltä sai pilvensä. Tietysti on varmasti kaupunkeja, joissa on helppo saada käsiinsä kannabista.
+Aivan, hiukan eri asia asutko pikkukaupungissa pohjanmaalla vai esimerkiksi helsingissä.. Viittaan muuten taas hollantiin, missä alaikäisiä pajauttajia on huomattavasti vähemmän kuin naapurimaissa.

- Kannabiksen kasvattaminenko ei ole oikea rikos? Avaa silmäs kaveri. Kannabis on pilannut ja tulee pilaamaan monen ihmisen elämän.
+Käytännössä kaikissa tapauksissa joissa ei ole kyse lauenneesta psykoosista, on pilaaja ollut yhteiskunnalliset sanktiot tai savustajan ohjautuminen vääriin porukoihin.. Edelleen kieltolain vuoksi.
Toisekseen, missä on uhri kun kasvattelen itselleni?
Rikoslain tehtävänä ei ole antaa moraalisia tai terveydellisiä ohjeita vaan määrätä rangaistukset teoista joista aiheutuu selkeää ja määriteltävissä olevaa haittaa toiselle ihmiselle.
-Mietikkää nyt, haluatteko todella että alkoholistijen rinnalle nousee vielä kaksinkertainen määrä passiivisia pilviveikkoja jotka jumittuu hissiin koska siellä on liikaa nappuloita?
Minusta olette kehittäneet vain pääkopassanne jonkinlaisen kuvan että kannabis olisi jotenkin hyvä asia, eli toisinsanoen olette aivopestyjä tai tyhmiä.
+Voisin todeta että mitäpä muuta sitä voi jonnelta odottaa kuin uudestaan esilletuotuja vanhoja ja väsyneitä, tunteisiin perustuvia argumentteja tai suoria ad hominem-hyökkäyksiä, mutta en sitä tee koska se ei johtaisi mihinkään ja pyydän anteeksi edes asian esilletuomista ja varsinkin tuota loukkaava jonne-nimitystä siltä varalta että pahastutit mielesi.
Sen sijaan totean: Jos haluat oikeasti väitellä etkä vain tulla ohitetuksi röllinä niin voisit lopettaa solvaamisen ja käydä tämän läpi:
valittu merkkinimi

#3090

28.07.2011 17:24

Hölökytä kölökytä & hups päälle.Hyviä kirjoja luettavaksi ja pitäisi löytyä erowidista.Art Kleps:Millbrook,Michael Hollingshead:The man who turned on the world,Tendler&May :The Brotherhood of eternal love.
insinööri

#3091 Mietitäänpäs tarkemmin.

28.07.2011 20:33

"Jos alkoholituotteet ja tupakka olisivat uusia juttuja suomessa, niitä ei todellakaan pistettäis lailliseksi koskaan!"
Hyvin korkealentoinen skenaario. Todennäköisin vaihtoehto olisi, että jos alkoholi ja tupakka olisivat tuntemattomia päihteitä, niin käytetyin päihde olisi silloin kannabis, ja ehkäpä laillista. Aikalailla mahdoton kuvitella millainen maailma olisi ilman alkoholia ja tupakkaa. Niinhän se voisi olla, että kannabis olisi samanlaisessa asemassa kuin alkoholi nykyää. Rappionarkomaanit sitten käyttäisivät alkoholia, joka olisi laitonta. Kunnon kansalaiset ihmettelisivät, että kuinka rappiolla pitää olla, että vetää vapaaehtoisesti teknistä liotinta kurkusta alas.

"Olen sitä mieltä että lisää päihteitä ei tarvita."
Jaa että lissää ei tarvita. Senhän määrittelevät markkinat tarvitaanko vai ei. Viime aikoina on huomattu, että tarvitaan. Kysyntää on ollut erilaisille muuntohuumeille.

"Miten voitte puhua edes suuresta rahasammosta valtiolle, jos helposti moninkertainen määrä henkilöitä alkaa käyttää jatkuvasti kannabista,"
Ennen tämän argumentin käyttöä, joudut ottamaan kyllä kantaa ainankin portugalin, amsterdamin ja yhdysvaltain tilanteisiin. Mihin perustuu väite, että käyttömäärät tuplaantuvat? Tilastot edellä mainituista maista puhuvat toista.

"Kannabiksen kasvattaminenko ei ole oikea rikos? Avaa silmäs kaveri. Kannabis on pilannut ja tulee pilaamaan monen ihmisen elämän."
Kannabiksen kasvattaminen on kyllä rikos, siinä olet oikeassa. Dilemma on siinä, että mielestäni on väärin rankaista ihmistä siitä mitä hän itselleen tekee. Kannabiksen kieltoa on perustulte sillä, että yhteiskunta voi kieltää asian, joka koituu lopulta yhteiskunnan maksettavaksi. Ongelmallista ja epäloogista on se, että saat kuitenkin tehdä täysin laillisesti tuhat kertaa vaarallisempiakin asioita; kalliokiipeillä, juoda alkoholia, polttaa tupakkaa, juoda bensiiniä, haistella bensiiniä, ajaa moottoripyörällä tai suorittaa itsemurhan.

"Minusta olette kehittäneet vain pääkopassanne jonkinlaisen kuvan että kannabis olisi jotenkin hyvä asia, eli toisinsanoen olette aivopestyjä tai tyhmiä."
Ei. Olen siinä uskossa, että LAILLINEN kannabis on hyvä asia verrattuna LAITTOMAAN kannabikseen.

Vaikka oletkin nuori pojankloppi, niin suosittelisin, että tutkit aiheeseen liittyviä riippumattomia tutkimuksia, tilastoja ja asiantuntijamielipiteitä. Totuus ei välttämättä ole irtihuumeista piste comissa tai koulun päihdevalistuksessa.

"Otan kaikki vastalauseet avosylein vastaan, jos vain uskallatte hävitä väittelyssä 16 vuotiaalle :-)"

Pahoin pelkään puolestasi, että väittelysi loppuu lyhyeen. Niinhän siinä on tähänkin asti käynyt, että kieltolain kannattaja joutuu perääntymään, kun ei pysty esittää ainuttakaan tilastoa tai tutkimusta joka tukisi kieltolakia.

No Name

#3092 Kyllästynyt pilviveikkoihin

29.07.2011 03:40

Herrajumala että sä olet loppuunsaakka tyhmä

"toisekseen sinulla vaikuttaa menevän puurot ja vellit sekaisin, kannabiksen aiheuttama passivoituminen on paljon pienempää kuin alkoholilla vaikka ei ottaisi huomioon H-merkinnän aiheuttamaa paaria-statusta.."

Mikäli kannabis laillistettaisiin ja käyttäjämäärä tuplaantuisi nykyisestä tarkoittaisi se että pahimmassa tapauksessa vuosittain noin 750-1000 suomalaista saisi mielenterveysongelmia yksinomaan kannabiksesta. Onko lukema sinusta suuri vai pieni?

"ja katsoppa ihan piruuttasi esimerkiksi hollannin tilannetta.. Miksi siellä on vähemmän pilviveikkoja kuin naapurimaissa?"

Sait minut jopa hymyilemään. Tiesitkö, että kannabis on hollannissa virallisesti _laitonta_. Sen myynti sallitaan _vaan_ erityisissä kannabiskahviloissa( joita vähennetään jatkuvasti). Jos suomeen tulisi kannabiskahviloita, ei se minua kiinnostaisi pätkän vertaa, vanhempana jopa itse saattaisin käydä sellaisessa.

"Käytännössä kaikissa tapauksissa joissa ei ole kyse lauenneesta psykoosista, on pilaaja ollut yhteiskunnalliset sanktiot tai savustajan ohjautuminen vääriin porukoihin.. Edelleen kieltolain vuoksi."

Kannabiksen laillistamisen jälkeen "kovien huumeiden" status nousisi vaikka kannabiksella ja itse "huumeilla" ei ole paljoakaa tekemistä toistensa kanssa.


"Perustele. Viittaan edelliseen kommenttiin. Olen nähnyt paljon kuusikymppisiä jotka ovat ikänsä savustaneet ja vielä enemmän kuusikymppisiä jotka ovat ikänsä juoneet.."

The persistence of associations in the multivariate models and the evidence for a prospective dose-response relation are consistent with a view that frequent use of cannabis in young people increases the risks of later depression and anxiety. Psychosocial mechanisms for example, the adoption of a countercultural lifestyle possibly underlie the association. Social consequences of frequent use include educational failure, dropout, unemployment, and crimeall factors that may lead to higher rates of mental disorders. Because risks seem confined largely to daily users, however, the question about a direct pharmacological effect remains."
(http://www.bmj.com/content/325/7374/1195.1.full)

Johtopäätöksissä kerrotaan että ei ole poissuljettu vaihtoehto että kannabis aiheuttaa ongelmia teini-ikäisille päivittäiskäytössä

Myös viikottaisella käytöllä teinityttöjen depressioriski 2-kertaistuu, mutta teinipojilla depressioriski puolittuu, mikä viittaa vahvasti sosiaalisiin/päihdepoliittisiin syihin masennuksen aiheuttajana.

Lisäksi, oletko ottanut huomioon kuinka vaikea olisi pitää määrät kurissa, jos päivittäin polttelee, kannabiksessa ei ole yliannostuksen vaaraa ja sitä voi vetää putkeen niin paljon kun tavaraa riittää. Alkoholia et voi. (Toki jopa päivittäinen polttelu voi pysyä hallinnassa jos osaa pitää määrät kurissa)

"Ongelmallista ja epäloogista on se, että saat kuitenkin tehdä täysin laillisesti tuhat kertaa vaarallisempiakin asioita; kalliokiipeillä, juoda alkoholia, polttaa tupakkaa, juoda bensiiniä, haistella bensiiniä, ajaa moottoripyörällä tai suorittaa itsemurhan."

Laillistetaan samantien kaikki huumeet! Jaetaan niitä halukkaille toreilla ja kaupoissa ilmaiseksi, koska ihmiset saavat vuorikiipeillä, niin miksei ne sais vetää piriä!
toistan: Herrajumala että sä olet loppuunsaakka tyhmä

"Pahoin pelkään puolestasi, että väittelysi loppuu lyhyeen. Niinhän siinä on tähänkin asti käynyt, että kieltolain kannattaja joutuu perääntymään, kun ei pysty esittää ainuttakaan tilastoa tai tutkimusta joka tukisi kieltolakia."

Se että myöntää kannabiksen aiheuttavan mielenterveydellisiä ongelmia ei ole vielä sitä että on myynyt sielunsa kieltolaille. Se tarkoittaa että suhtautuu asiaan järkevästi ja aikuismaisesti ja on luopunut harhojen jatkamispolitiikasta ja puhuu asioista niiden oikeilla nimillä ja mittasuhteilla.

Että muo ärsyttää ihmiset jotka eivät kertakaikkiaan suostu olemaan objektiivisia ja hyväksymään kivenkovaa faktaa.

Ainiin..

"Toisekseen, missä on uhri kun kasvattelen itselleni?"

Nettivink ;)

 

Ei se laillistu mutta jeesatkaa paukut

#3093 Sillälailla

29.07.2011 06:01

Olipa mukava yllätys, täällä keskustellaan alatyyliin pitkästä aikaa. No name ja BlackJack, jatkakaa. Tämä on suurta kansanhuvia.
insinööri

#3094

29.07.2011 18:47

"Laillistetaan samantien kaikki huumeet! Jaetaan niitä halukkaille toreilla ja kaupoissa ilmaiseksi"

Kysehän on kannabiksen laillistamisesta, ei kaikkien. Jos nyt kuitenkin kuvitellaan tilannetta, jossa kaikki huumeet(jotka eivät enää siinä vaiheessa ole huumeita) ovat laillistettu, niin näkisin, että kovia huumeita saa reseptiä vastaan apteekista ja mietoja alkosta. Keskiolut myös on poistettu ruokakaupoista.

" koska ihmiset saavat vuorikiipeillä, niin miksei ne sais vetää piriä!
toistan: Herrajumala että sä olet loppuunsaakka tyhmä"

Niin, hyvä kysymys. Tuota voisi pohtia pidempäänkin. Miksei ihminen ole oikeutettu tekemään itselleen mitä tahtoo. Kenellä on oikeus määritellä, mitä saat tehdä ja mitä et? Tuo tyhmäksi haukkiminen ei kyllä anna kovin hyvää kuvaa. Vaikea ottaa sinua enää vakavasti enää.

"Että muo ärsyttää ihmiset jotka eivät kertakaikkiaan suostu olemaan objektiivisia ja hyväksymään kivenkovaa faktaa."
No lyöppäs sitä faktaa tiskiin lähdeviitteiden kera. Kuusitoista kesäisen pojanklopin mielipiteet eivät aivan täytä faktatiedon määritelmää.


Takinkääntäjäkö?

#3095 Mielipiteen saa vaihtaa

29.07.2011 19:33

Kerron tässä nyt oman tarinani. Olin vielä hetki sitten niitä putkiaivoja, joiden mielestä kannabis on itse paholaisesta, koska se on huume!! ja tekee ihmisistä turtuneita sekopäitä. Suutuin eräälle kaverillenikin kun kuulin hänen pössytelleen. Tuomitsin ja moralisoin koko touhua ja puhuin pelkkää tekopyhää moskaa. Kuinka ollakaan, päätin viimein avartaa maailmankuvaani ja tehdä jotain radikaalia. Kyllä, kokeilla jointtia. Olin väärässä kaikilla tavoin. Minusta ei tullut sekopäistä turtunutta ihmisriekaletta, vaan maailma tuntui pitkästä aikaa paremmalta paikalta elää - jotain mitä alkoholi ei ole koskaan kunnolla tehnyt. Kannabis ei ole piru, joka vaatii sielusi maksuksi hetken huumasta, vaan se on ystävä ainakin jos käyttö pysyy kohtuuden rajoissa. Tajuan toki, että jos joka päivä käyttäisin niin siitä varmasti tulisi jotain ongelmia pidemmän päälle. Kaikki _liika_ on aina pahasta. En ole tuntenut tulleeni riippuvaiseksi tai muutenkaan mennyt pilalle. Kannabis ei ole mikään mörkö; alkoholi ja siitä johtuva ainainen krapula on. Ei oikeastaan enää edes tee mieli holia.

valittu merkkinimi

#3096 Internet archive on...

29.07.2011 21:03

Internet Archive on loputon aarrearkku kirjallisuutta,musiikkia...(Kerouac,Ginsberg,Hunter Thompson,Baudelaire,lähes mitä tahansa - musiikkia:Grateful Dead,NRPS jne),dokumenttejä,vanhoja leffoja vaikka Reefer Madness.Laillisesti ja ilmaiseksi ihmiskunnan kulttuuriperinnöstä.tutustukaa !
Maowfaka

#3097

30.07.2011 07:07

Kertokaa minulle miksi pössyttelystä rangaistaan? Miksi valtio saisi päättää mitä SINÄ teet itsellesi, jos on olemassa ihmisiä, jotka eivät liian kannabiksen/alkoholin/jne käytön takia ole kykeneviä käymään töissä, eikö vika silloin ole käyttäjässä, eikä päihteessä. Eivät kaikki ihmiset, jotka nauttivat alkoholia ole alkoholisteja. Ei World of Warcraftin pelaaminenkaan ole laitonta, vaikka joillekkin se aiheuttaa addiktiota, jonka seurauksena sosiaalista eristäytymistä, liikalihavuutta, halumattomuutta käydä koulussa/töissä. Ei ole valtion tehtävä tuomita sitä mikä ei aiheuta haittaa/vaaraa muille ihmisille. Kannabis on ja pysyy, oli se sitten laitonta tai ei. valtio, poliisi, eikä tukarit pysty kannabiksen polttelua lopettamaan, vaikka kuinka sen kieltäisi. Ihmisellä on oikeus valita ja päättää omasta elämästään.
No Name

#3098 Re:

30.07.2011 14:14

#3094: insinööri -

Sinua ei tässä vakavasti pidä ottaa, kun et ymmärrä asioiden pointtia tai sarkasmia, ja aikasemmassa viestissäni laitoin faktaa tiskiin jos viitsisit lukea.

No Name

#3099 Re:

30.07.2011 14:22

#3097: Maowfaka -

 

Suomi on hyvinvointivaltio. (hyvinvointivaltio on valtio, jossa valtiolla on keskeinen rooli kansalaisten elintason ja huolenpidon varmistamisessa) Täytyykö selittää tarkemmin?

 

http://fi.wikipedia.org/wiki/Hyvinvointivaltio

 

"Ihmisellä on oikeus valita ja päättää omasta elämästään." Totta, mutta..

Tuon lauseen voi tulkita kahdella tavalla, oikein ja väärin. Tapauksessasi epäilen jälkimmäistä

insinööri

#3100

30.07.2011 19:04

"Sinua ei tässä vakavasti pidä ottaa, kun et ymmärrä asioiden pointtia tai sarkasmia, ja aikasemmassa viestissäni laitoin faktaa tiskiin jos viitsisit lukea."

Sarkasmi on hyvin vaikea laji, varsinkin nettifoorumilla. Se ymmärretään usein väärin. Siksi suosittelenkin, että jätät sarkasmin vähemmälle.

Laitoit katkelman tutkimuksesta, jossa käsiteltiin kannabiksesta aiheutuvia mielenterveysongelmia. En perehtynyt tutkimukseen paremmin, koska se ei varsinaisesti liity itse aiheeseen millään tavalla.

Trolliahan ei pitäisi ruokkia, mutta ajankuluksi nyt kirjoittelin.

"

"Ihmisellä on oikeus valita ja päättää omasta elämästään." Totta, mutta..

Tuon lauseen voi tulkita kahdella tavalla, oikein ja väärin. Tapauksessasi epäilen jälkimmäistä

"

Kukaan meistä ei ole siinä asemassa, että voisi päättää toisen puolesta. Ihmiselle on annettava valinnanvapaus, niin hyvässä kuin pahassa, kun suoranaisesti muut ihmiset eivät joudu kärsimään.

Kommentoi adressia
Facebook
Pitäisikö kannabis laillistaa?