Kansalaisadressi telakkateollisuuden turvaamiseksi Suomessa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kansalaisadressi telakkateollisuuden turvaamiseksi Suomessa.

Kyseenalaistaja

#201 Työpaikat menossa?

16.01.2013 16:36

Mihin perustuu tuo väite 20 000 työpaikasta? Ensinnäkin, Turun STX telakan työntekijöistä, aliurakoitsijat mukaan lukien, merkittävä osa on ulkomaalaisia. Ja toiseksi, kuka estää suomalaista (esim. hyttimoduleja valmistavaa) alihankintayritystä tarjoamasta palvelujaan nyt tilauksen saaneelle Ranskan STX telakalle. Vientiä ja työtähän se sekin on?
beb

#202 Re: Työpaikat menossa?

16.01.2013 16:52

#201: Kyseenalaistaja - Työpaikat menossa? 

 

Tietysti tuotantoketjussa on myös ulkomaalaisia työntekijöitä mutta suurin osaa on kuitenkin Suomalaisia. TV:ssä haastateltiin yksi alihankkija ja hän epäili kovinkin laitetoimituksien kannattavuus Ranskaan sekä lisäksi  ettei ainakaan kannatta viedä Suomalaista työvoima Ranskaan. Isojen osien kuten hyttien kuljetuskustannukset tulisi jo syömän ison osan kilpailuedusta heti kättelyssä.

Kari Sutinen

#203 Vaarallinen hallitus

16.01.2013 17:02

Suomen nykyinen hallitus on suorastaan vaarallinen Suomelle.
Nyt se on tehnyt sellaisen päätöksen, että on vaarassa tuhoutua elintärkeä teollisuuden ala, jossa meillä on valtava tietotaito ja pitkät perinteet.
Suuri osahan raskaasta teollisuudesta on jo tuhoutunut ja rahat ovat valuneet sijoittajien taskuihin.
Kokoomuksen herrat, etunenässä pääministeri ja aseenkantajansa elinkeinoministeri Jan Vapaavuori hypyttävät hallituksen vasemmistolaisia ministereitä mielensä mukaan, eikä näilläkään ole ymmärrystä ja halua pitää työtä suomalaisilla. Heille näyttäisi n.20000 työpaikan kohtalo olevan ihan sama. Samalla taas pienenevät verotulot ym. ja Suomi eikun kurjistuu.

Mihin tällä pyritään?
Herroja ja rouvia ministereitä arvostetaan EU:n kokouksissa erinomaisina taloudenpitäjinä. Heidän on sanottu hoitaneen työnsä mallikkaasti.
Niinpä.
Sulkia hattuun tulee siitä, että lapioi rahaa konkurssikypsille maille, niille joilla ei ole mitään aikomusta maksaa koskaan takaisin hölmöille ja anteliaille. Sellaiselle nauretaan. Myös ranskalaiset nauravat makeasti, saatuaan kuin lahjaksi laivatilauksen. Siellä osataan ja halutaan pelata oman maan pussiin.
Nyt suomalaiset sitten lähtivät naurettavasti vielä marisemaan päätöksen laillisuudesta, sen jälkeen kun huomasivat katkerasti tehneensä mahtavan munauksen. On turha potkia, kun on housussa jo.
Hallituksella näyttäisi olevan tarkoituksena nitistää myös ne viimeiset vanhat ammatimiehet, joita Suomessa vielä on vähän jäljellä. He kun eivät ole enää poikasia, eivätkä kielitaidottomia, heille kun pitää maksaa vähän palkkaakin ja he toimivat ammattiliitoissa. He ovat hankalia, kun osaavat vaatiakin jotain, sitä mikä ammattitaitoiselle suomalaiselle kuuluu.
Kun nämä saadaan pois pelistä, voi ulkomailta tuoda lisää halpatyövoimaa ja kassavirta omistajille ja suursijoittajille kasvaa. Taas tulee sulkaa hattuun hallitukselle EU:n herroilta ja suuromistajilta. Kehu hivelee ja raha ratkaisee. Ainakin silloin kun se tulee runsaana omaan pussiin. Sillä ei väliä, miten Suomen käy.

Vieras

#204

16.01.2013 20:30

On hyvä että kansa näyttää vahvan mielipiteensä työpaikkojen turvaamiseksi. Vai onko hallituksella aikomus ajaa koko suomi alas?
Hohhoijaa

#205 Missä vika

17.01.2013 08:36

Ikävä kyllä suurin syntipukki tähän tilaan ajetussa telakkateollisuudessa ovat ay-liikkeet. Työn kustannuksia on nostettu vuosikymmenestä toiseen tavoitteena lähinnä oman ay:n ja oman aseman ja arvovallan kasvattaminen. Vaatimuksia on pönkitetty aivopesulla, että suomalainen duunari vastaa vähintään kymmentä ulkomaista - ja duunari menee kuin pässi narussa nyökytellen perässä. Samalla on jäänyt (tahallisesti) huomiotta, että muualla tehdään halvemmalla, kovalla motivaatiolla ja vähintään yhtä kovalla ammattitaidolla. Ei kai niitä työntekijöitä huvikseen Puolasta suomeen kuskata. Ammattitaitoisia ja suurimmaksi osaksi motivoituneita riittää suomessakin, mutta kun kun kilpailukyky on tuotantokustannusten nousun mukana viety, on enää vähän tehtävissä. Huvittavaa/surullista tässä on, että tälläkin hetkellä SAK:ssa ei tajuta tätä vaan edelleen vaaditaan korotuksia palkkoihin - ja duunari komppaa. No tietysti, muutenhan menisi hyvä paikka ammattiyhdistyksessä. Tätä nyt on vaan mahdottoman vaikea myöntää.

Mutta kuitenkin, tämä adressi on hyvä!
andrew84

#206 Re: Telakkateollisuus ei ole yhteiskunnalle tappiollista

17.01.2013 08:39

#19: Jouni Valkonen - Telakkateollisuus ei ole yhteiskunnalle tappiollista 

 tämä on juurikin se pointti jota itsekkin olen ajatellut että valtio jäisi jo pelkästään plus, miinus nollalle verotuloista, kun ajattelee että laittaa siihen yhtälöön vielä ne miinukset jota tulisi 20 000:n tuhannen ihmisen työttömyysturva tukeen (n. 42€\pr\hlö) kertokaa se 20k*362.... sitten lisätään vielä plussaa se mitä ihmiset kuitenkin tuhlaa palkkojaan, niin alkaa kyllä melkeen se 50m näyttämään pieneltä määrältä.

Seilori

#207 Re: Työpaikat menossa?

17.01.2013 08:43

#201: Kyseenalaistaja - Työpaikat menossa? 

 Pitäisi kai jonkun piirtää kaavio siitä, miten työt tyypillisesti jakautuvat telakan työntekijöille, telakan aluella työakenteleville alihankkijoille ja ulkopuolella toimiville telakkayhtiön hyttitehtalle ja varsinkin sadoille alihankintafirmoille ja muille työn, materiaakien ja palvelujen tuottajille. Se kaavio olisi todella laaja. Toki tuo mainittu hyttitehdas voi tarjota tuotteitaan myös ranskalaistelakalle, mutta sen kilpailutilanne on lähempänä ranskaa toimivia toimijoita huonompi pitkän kuljetismatkan vuoksi - hyttien varastointi ja kuljetus vaativat tilaa ja kustannuksia. Sitä paitsi ranskalaistelakalla saattaa olla oma sopimusvalmistaja tai muutoin vakiintunut oma klusterinsa, jolta se hytit tilaa. Korostettakoon, että ei STX:n oma hyttitehdaskaan aina pääse toimittamaan kaikkia hyttejä Suomessa rakennettaviin STX:n laivoihin, vaan se joutuu kilpailemaan toimituksista muiden potentiaalisten toimijoiden kanssa. Usein osa hyteistä tai jonkin pienemmän aluksen kaikki hytit valmistaa jokin muu suomalainen yritys kuin STX:n hyttitehdas. Eli kippailua on jo kotimaan toimituksissakin. Kyseinen hyttitehdas on tietysti erityisen kilpailukykyinen silloin, kun on kysessä suuret toimitusmäärät, koska se on teollistanut esivalmistettujen hyttien tuotannon. matkustajalaivan sisustuksessa on paljon muutakin kuin hyttejä - joka ainut tila koostuu samantapaisista materiaaleista, usein arvokkaammistakin materiaaleista kuin hytit, ja joko telakka tai joku alihankintafirma nekin Suomessa tekee. Siihen kaikkeen sisältyy valtavasti täällä tehtävää työtä, jota ei ole helppoa "viedä". Siksi olisikin parempi päästä tekemään laivoja täällä ja "viedä" koko laiva, mikä suosii suomalaisa toimijoita ja tuo ja pitää työn tässä maassa!


Vieras

#208 Re: Vaarallinen hallitus

17.01.2013 11:53

#203: Kari Sutinen - Vaarallinen hallitus

Miettikää nyt kaikki mikä hallitus on Suomella. Urpilainen on neljäneksi kovin valtionvarainminesteri euroopassa. Hei oikeesti mikä taso on euroopassa jos Urpilainen oli neljäs.

Suomi on vielä käsi pitkällä. Ihan kuin Kreikka. Kukas meitä auttaa. Ei ainakaan Suomen hallitus. Suomi ei lähde nuosuun et kiristetään omia veroja. Sitä pitäisi turvata vanhat työpaikat ja samalla luoda niitä uusia työpaikkoja.

www.adressit.com/kotimaisuus

ta välillä

#209 Mr Excel

17.01.2013 12:06

Tarjoamme erilaisia ​​lainoja yksityishenkilöille (henkilökohtainen laina), ja yhteistyötä elinten korolla 3% annul.This on auttaa sinua saavuttamaan taloudelliset velvoitteet erityisesti käynnissä maailman rahoituskriisistä. Voit lainata välillä 1000 - 50000000 (Pounds, euroissa tai dollareissa) myöhempiä kyselyjä, ota meihin yhteyttä sähköpostitse (excelservices.managementonline@gmail.com) Terveisin

Vieras

#210 Re: Re: Vaarallinen hallitus

17.01.2013 12:23

#208: - Re: Vaarallinen hallitus

Jossain muussa maassa tällainen hallitus olisi pakotettu eroamaan.

Mitä tekee eduskunta? Ai niin, nehän olivat joululomalla, joka taitaa juuri olla loppumassa. Sitten alkaakin kohta hiihtoloma.

Huomaako kukaan?

 

terv.Kari Sutinen


Vieras

#211 Re: Missä vika

17.01.2013 12:32

#205: Hohhoijaa - Missä vika

Väärin, ay-liike ei ole syntipukki.

Ota asioista selvää, ennen kuin alat päästää tuollaisia.

Meillä on EU, johon liittymistä muuten vastustin aikoinaan. Voi sanoa, että helppo on olla jälkiviisas.

Mutta me olemme aina olleet Eurooppaa, enkä mitään ongelmia matkustamisen ja muun suhteen kokenut myöskään enen Eu:ta.

EU on vain rikkaiden ja suuromistajien hyödyksi. Työn orjat liikkuu ja ihmisiä voi paiskoa kuten haluaa. Köyhää vaan kyykkyyn ja liitot matalaksi.

Meillä raukka hallitus on kiltisti liekassa ja yrittää nostattaa rintaansa EU:n herrojen pöydissä.

Älkääkä leikkikö herroja, jos ette ole suuromistajia. Kaikki, jotka tekevät työtä jollekin, ovat renkejä.

 

terv.Kari Sutinen

ilmaston muuttaja

#212 telakka

17.01.2013 16:43

jos telakat on nyt huonoa bisnestä niin jatko on sitäkin rajumpaa nousua kun merienpinta nousee myös
pohdiskelija

#213 kunhan tuumailen

17.01.2013 16:45

Jos jokainen tämän adressin allekirjoittaja laittaisi tonnin likoon ni siinä olisi jo aikamoinen potti sijoitusyhtiölle/yhteenliittymälle tätä asiaa ratkomaan...
Tarvitaan ruohonjuuritason toimintaa, poliittisella tasolla ratkaisuun menee liian kauan.
Duunari

#214 Telakkateollisuus suomessa.

17.01.2013 17:00

Kyllä Telakka teollisuus pitää turvata ja suomalaisille todella tärkeä työpaikka tuhansille ja alihankkijoille jos loppuu tulee konkurssi aalto ja osaava työvoima katoaa.
arska

#215 Telakka on kotini

17.01.2013 20:30

Töitä suomeen

Vieras

#216 Re: Telakka on kotini

17.01.2013 20:31

mummo vaan

#217 Re: kunhan tuumailen

18.01.2013 14:13

#213: pohdiskelija - kunhan tuumailen

Täällä olis ainakin yks mummo tulossa mukaan, kunhan joku sellaisen keräyksen järjestäisi. Kyllä meidän kaikkien on yhdessä pelastettava Turun ja Rauman telakat.

Mikko

#218 Re: kunhan tuumailen

18.01.2013 20:41

#213: pohdiskelija - kunhan tuumailen

Ihannehan olisi, että valtio ostaa tuon telakan kuleksimasta. Sitten valtio myy 49% osakkeista sijottajille. 19% suunnataan vapaaseen sijoitukseen, telakan työntekijät sijoittavat 10 ja piensijoittajille suunnataan 20%. Osaaminen pidettävä Suomessa, ei tämä taantuma ole kuitenkaan ikuinen.


Vieras

#219 Jos ei rakenneta , niin voitais purkaa laivoja

18.01.2013 21:34

Uusi Ruotsalaisten patentoitu ( FSRS ) kelluva laiva purku kuiva telakka voisi olla Turun pelastaja ( hinta noin 20miljoonaa e ).Kun ei rakenneta voitais purkaa laivoja . Uusi ( FSRS ) tekniikan avulla laivojen purku kustannus on puolet Intiassa käsin tehty purkua verrattuna , ja huomattavasti nopeampi . Nykyisestä 8kk laivan voi purkaa 2 viikossa koska purku voidaan tehdä 3 vuorossa , ja kaikki infra on jo olemassa koskien logistikaa ynnä jätekäsittelyt . Intian laivapurku bisnes on noin 1.5 miljaardia e / vuosi , joten eikö tuumasta toimeen . Järjenkäyttö ei ole kielletty , vai onko se .
Marxin poika

#220 Neuvostoliitto

19.01.2013 08:49

Kun oli Neuvostoliitto ja Kekkonen elettiin kansallistalouden aikaa. Maassa oli 20 perheen omistamille yrityksillä riitti töitä. Sotakorvausten jälkeen, laivoja, kenkiä, paitoja, tehtiin. Veli venäläinen niitä ostaa tahtoi. Hyvinvoitiakin siinä samassa tuotettiin. Sairaat ja köyhät hoidettiin, ja äidit sai lapsilisänsä. Vähän isommat kouluun jo laitettiin. Monet hyvinvoinnin "onnessa" sokaistui, ja ihan porvareiksi itseään alkoi luulla ja porvareita äänestää... On Kekkonen kuollut, ja myös Neuvostoliitto. Tilalle on vaihtunut Euroopan Unioni, tuo herrojen liitto. Siitä lähtien on kyytimme ollut kylmää. - Mutta sehän on puhdasta kapitalismia. Ja sitähän sä kysyit..?
beb

#221 Mikä mahtaa olla totuus?

19.01.2013 11:36

Kovin on Vapaavuori varma että risteilijätilauksen meno Ranskaan oli jo ennalta selvä. Jos näin oli tilanne niin miksi hallitus ei sitten kertonut se heti vaan ainoastaan nyt jälkikäteen? Kuitenkin Vapaavuori antoi vielä joulukuussa sellainen lausunto että tilauksen saanti on lähes varma?

Toisaalta, eilisessä Pressiklubi ohjelmassa Keskustan Sipilä oli täysin eri mieltä. Hän oli keskustellut telakkajohdon että myös muiden kanssa ja kaikki oli täysin varmoja siitä että tilaus olisi tullut Suomeen jos se 50 miljoonan laina olisi myönnetty.

Kumpi tässä pitää sitten uskoa, hallituksen edustaja vai opposition edustaja?
Sivusta seuraaja

#222 Re: Mikä mahtaa olla totuus?

19.01.2013 13:22

tilaaja neuvotteli kolmannen Oasis-luokan tilauksesta alkujaan vain STX Finlandin Turun telakan kanssa. Kaupasta sovittiin heinäkuussa 2012 ja ainoaksi avoimeksi asiaksi jäi rahoituksen järjestäminen. Tilaaja oli julkisesti kertonut tilaavansa aluksen vuoden 2012 loppuun mennessä, ja koska Suomen hallitus ei koko syksyn kestäneiden rahoitusneuvotteluiden aikana myöntänyt Finveran takausten edellyttämää 50 M Euron pääomalainaa, tilaaja otti marraskuussa. 2012 yhteyttä Ranskan STX-telakkaan. Loppu on historiaa.

Tämä kaikki on ollut Häkämiehen ja Vapaavuoren tiedossa alusta alkaen. Ministerit saavat siis kertoa julkisuudessa "muunneltuna totuutta".

Sarjalaivojen tilauksessa on luonnollista, että laivat tilataan samalta telakalta. Näin jokaisen ongelman kohdalla ei tarvitse keksiä pyörää uudelleen. Aikataulut ja kustannukset pysyvät paremmin hallinnassa kuin prototyyppien kohdalla. Prototyyppilaivat ovat usein tappiollisia, voitot tulevat sarjalaivoista. Suomen hallitus nyt kuitenkin päätti torjua tämän laivasarjan rakentamisen Suomessa.
Toinen sivusta seuraaja

#223 Re: Re: Mikä mahtaa olla totuus?

19.01.2013 13:31

...juuri näin olen minäkin asian ymmärtänyt.
Hallituksella oli koko syksy 2012 aikaa etsiä/löytää ratkaisuja. Monet asiat ovat "tahdon asioita".
beb

#224 Re: Re: Mikä mahtaa olla totuus?

19.01.2013 13:34

#222: Sivusta seuraaja - Re: Mikä mahtaa olla totuus? 

 

No näin minäkin olen ymmärtänyt että asian laita on. Sitä vaan ihmettelen ettei media tarttuu hanakammin näihin Vapaavuoren lausuntoihin. Johtuuko se sitä että valtamedia on myöskin varsin Helsinki-keskeinen?

5 työpaikoista ja omista kansalaisista

#225 Vapaavuoren kootut selitykset vuosituhannen töppäyksestä

19.01.2013 15:14

Vapaavuori selittelee mediassa parhain päin päivästä toiseen hallituksen vuosituhannen töppäystä.
Tämäkö on sitä vastuun kantoa?
Ainoa, joka uppoaa, on hallitus ja sen kannatus.
Mitta on ollut pitkään jo täysi.