Kansalaisadressi telakkateollisuuden turvaamiseksi Suomessa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kansalaisadressi telakkateollisuuden turvaamiseksi Suomessa.

Roope

#26 Mistä rahaa

12.01.2013 13:11

Turun kaupunki voisi tehdä STXlle tarjouksen Pernon telakan maa-alueiden ostamisesta. Valtio voisi lainata rahat.
Luovuutta, kiitos!
Roope

#27 Uusi telakkayhtiö

12.01.2013 13:27

STXn Turun telakka ostettava pois STXltä.
Laivanrakennus Suomessa keskitettävä pääasiallisesti Turkuun.
Turun kaupunki osa-omistajaksi ja mikseivät myös ympäristökunnat. Nämä ostavat maa-alueet.
Valtio myös osa-omistajaksi varmistamaan takaukset tulevaisuudessa.
Ammattiliitot myös mukaan talkoisiin kuten myös muut teollisuusyritykset, jotka toimivat toimittajina laivanrakennuksessa.
Korealainen omistaja ajaa Turun ja Rauman telakat alas - täydellinen piittaamattomuus on tullut jo toteennäytettyä. Eivät ole koko aikana kehittäneet ja investoineet mitään oleellista Suomen telakoihin.
Masa

#28 Re: Re: Re: Telakkateollisuus ei ole yhteiskunnalle tappiollista

12.01.2013 15:08

#24: beb - Re: Re: Telakkateollisuus ei ole yhteiskunnalle tappiollista

Eikö se nyt ole ollut selvää jo vuosia, etteivät poliittiset päättäjät kykene miettimään ja päätymään sellaisiin uusiin ja jopa urauurtaviin ratkaisuihin, joilla (vienti)yritykset pysyisivät kotimaassa ja pystyisivät terveellisesti kasvamaan. Nämä päättäjät ymmärtävät vain veronkorotuksia toisensa perään, ts. siitä yrittävät tyhmyksissään yli missä aita matalin.

Ari Wigelius
Tampere

#29

12.01.2013 15:55

Asia puhetta!
Aasiassa asiat ovatkin paljon paremmin.

#30 Suomen telakkateollisuus

12.01.2013 16:03

Kaipa se hallitus asettanut selvitys ryhmän selvittämään tilannetta.
On ollut tärkeämpiäkin tavoitteita,kuin teollisuuden toimintaedellytysten turvaaminen.On puhuttu globalisaatiosta,joka ei työpaikkojen säilymisen kannalta ole ollut viisastakaan,eikä mielekästä.Tosin Pohjois-Koreassa se alkaa olla jopa tarpeellistakin,ellei suorastaa välttämätöntä.Kiina on hyvää vauhtia edistynyt,mutta Venäjä porskuttaa pitkällä edellä,mutta matkaa on aivan liian paljon tavoittaa heti Ameriikkalaisiin nähden.
Miljonäärejä markka-aikaan alkoi tulla,kuin sieniä sateella,kun rohmut pääsivät valloilleen,kaikkien kassat tyhjentämään ja syntyi pelkkää velkaa,joka sitten on levinnyt kiihtyvällä vauhdilla kaikkialle.
Jopa Afriikasta asti saapuvat neeke rit kuulemaan rahan kilinää,kuin kutsusta,tuovat oman lisänsä kulttuurillaan,muka töihin ovat tulossa,vaikka eivät osaa,opi ja pysty mitään tekemäänkään,jos nyt halujakaan edes olisi.
tsdb

#31

12.01.2013 16:47

SDP Näyttää työläisille ketä he edustavat?
Kokoomuksen yrittäjä ystävällisyys kyllä kaukana yrittäjistä.
Suomessa kaikki on estetty lailla ja pykälillä

#32 Telakkateollisuus

12.01.2013 16:55

On vaikea ymmärtää valtion herrojen toimia silloin,kun vaikeassa tilanteessa saadaan tarjous risteilyaluksista,peräti kahdesta,ettei pystytä toimimaan niiden rakentamiseksi.Kyllä rahaa riittää Kreikan tukemiseksi loputtomasti ja pakolaisten elättämiseen maassa.Ei sitä tavallinen tuunari vaan ymmärrä koskaan.On nämä päättäjiä,Urpiainen: "minulla on vain tarjota verta,uurastusta,hikeä ja kyyneleitä" tarkoittanee EU:n velkaa.Mitähän telakkatyöläinen miettii,odotetuille tilauksille käykin noin,siinä onkin leikki jo kaukana: "miettii varmaankin sellaista se on elämä töppösen alla,ellei peräti akkavallan alla".
Oli asia niin tai näin kaksi alusta menivät Ranskaan ja aiemmat kaksi Aasiaan suoraan.
Ei valtiolta heru,heruisiko metalliliitolta,SAK:lta ja muilta työntekijöiden pelastamiseksi pulasta,kunnes markkinavoimat lähtisivät mukaan.
Sijoittajat ja teollisuusmiehet pystyisivät kyllä telakat toiminta varmuuteen saamaan ja toimitus varmuuskin olisi sadan prosentin luokkaa,ellei kävisi sitten kuin Wärtsilässä,että myöhästiysi lakkojen takia.Myöhästymisakot,kun ovat suuret ja voivat kaataa koko pienen telakan.

"Rautakouria" arvostettava

#33 Kaikki mukaan

12.01.2013 17:18

Kyllä telakka pitää säilyttää Turussa. Minusta on väärin tuomita STX Turku kriisiyhtiöksi. Vähän epäilyttää teollisuus- ja elinkeinoministeriön virkamiesten lausunnot. Taitavat pelätä työtaakan lisääntyvän, jos valtio tulisi mukaan telakkaomistukseen. Turun telakalla kaikki tekevät varmasti parhaansa ja senhän osoittaa jo se, että laivat toimitetaan ajallaan, mitä muiden maiden telakat eivät välttämättä tee. Meidän varsinassuomalaisten on yhdistettävä voimamme puoluekantaan katsomatta. Telakan säilyminen on meidän kaikkien etu. Olisiko meistä myöskin pienosakkaiksi telakkayhtiöön. Itsestäni ei ole vetäjäksi ikäni takia, mutta varmasti olen mukana, jos joku sellaisen kampanjan pienosakkaitten saamiseksi mukaan aloittaisi.
Kiitos, että aloititte kampanjanne.

Vieras

#34 Re:

12.01.2013 17:53

#12: plm -

Voi voi ministerin titteli on Urpilaiselle ja Arhinmäelle niin rakkaita ettei siinä työväenaate tule mieleen ensinkään. Arhinmäki varsinkin käänsi takkinsa täysin vaalien jälkeen niin että taisi tulla uusi suomenennätys siinä lajissa.


Vieras

#35

12.01.2013 18:00

Nykyajan vasemmiston johtajat: Kaviaaria syödään ja konjakkia juodaan ja sitten mennään työväentalolle laulamaan: työmies se kurjuutta kärsiä saa.

Vieras

#36 potaskanjauhajille

12.01.2013 18:53

menetetään iso miljardiluokan tilaus ja optio toisesta= 2miljardia! kaksi tuin risteilyalusta yhteisarvo n 1 miljardi, kaksi telakkaa ja niiden ammattitaito eli nelisen kertaa muiden telakoiden tilausten arvo yhteensä. Kokoomuksen ideologinen tavoite luopua telakkateollisuudesta Ruotsin mallin mukaan. Rakennemuutos tarkoittaa kebap ja teepaitakauppiaitten palveluyhteiskuntaa, jossa halvat mamut tekee työt ja kansalaiset pakotetaan orjiksi.
Masa

#37 Vapaavuori

12.01.2013 19:44

Katsos poikaa, Vapaavuorikin on rohjennut allekirjoittamaan adressin (no. 885).
Eipä ole paljon allekirjoittajia vielä osallistunut vs. Salon yhden bensa-aseman puolestakin oli yli tuhat.

Vieras

#38

12.01.2013 20:55

työtä suomalaisille

Vieras

#39

12.01.2013 21:14

Suomalaista huippuosaamista ei saa päästää valumaan ulkomaille. Jos meillä ei ole töitä, niin ei pystytä tukemaan Kreikkaa.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

12.01.2013 21:16


VJ

#41 Re: Vapaavuori

12.01.2013 22:16

#37: Masa - Vapaavuori 

 

Lienee pilaa. Joillakin on outo huumorin taju. Raskastakin 12 Victoirea eri sukunimillä on lähettänyt kannatuksen
beb

#42 Re: Re: Vapaavuori

12.01.2013 22:55

#41: VJ - Re: Vapaavuori 

 

Sinänsä ikävä että tällaisella pilalla pilataan vakava asia. Vaikea sanoa ketä lähtee tekemään tällaista mutta selvästi ei ole riippuvainen omasta työpaikasta ja toimentulosta? Luultavasti vanhemmat tai yhteiskunta elättää?

Pikku-Masa

#43 Mistä uusi Iso-Masa.

12.01.2013 23:31

Nyt tarvittaisiin Masa Saarikangasta irrottamaan Suomen telakat STXstä ja pistämään pystyyn uusi telakkayhtiö.
Ei taida löytyä enää tällaista rohkeutta ja johtajuutta tämän päivän telakkamiehistä... Vai löytyykö?
Masa voisi taas jatkaa eläkepäiviään, kun uusi yhtiö on saatu käyntiin.
Olihan Mannerheimkin ylipäällillönä yli 70-kymppisenä
Nyt tarvitaan samaa talvisodan henkeä!
Ekonomi

#44 Re: Telakkateollisuus ei ole yhteiskunnalle tappiollista

12.01.2013 23:54

#19: Jouni Valkonen - Telakkateollisuus ei ole yhteiskunnalle tappiollista 

 

onpahan kovat palkat telakalla kun nuo 3600 työntekijää jokainen maksaa veroja 50 000 euroa vuodessa. En yhtään ihmettele jos telakka ei ole kannattava.
beb

#45 Re: Mistä uusi Iso-Masa.

13.01.2013 00:05

#43: Pikku-Masa - Mistä uusi Iso-Masa. 

 Olisi varmaan hyvä jos tulisi joku tulisieluinen vetäjä joka todella usko telakkateollisuuden mahdollisuuksin. Tähän hallituksen nimeämään selvitysryhmään olen vähän skeptinen varsinkin kun lue Vapaavuoren blogi missä hän edelleen yrittää vähätellä telakkateollisuuden merkitys Suomelle. Tässä ote siitä:

"STX Finlandin osalta kyse on suuresta määrästä työpaikkoja, vaikkakaan ei niin suuresta kuin usein väitetään. Kyse on lukuisten yritysten tulevaisuudesta, olkoonkin että useimmat yritykset eivät ole niin riippuvaisia yhdestä telakasta kuin usein kuulee esitettävän. Kyse on telakkateollisuutemme tulevaisuuden kannalta erittäin isosta asiasta, olkoonkin että meriteollisuutemme laajemmin miellettynä voi paljon kuviteltua paremmin."

 

jabadapaduu

#46

13.01.2013 10:54

Laivateollisuuden mahdollinen katoaminen suomesta ei voi kuulua valtion intresseihin. Poliitikkojen taitamaton finanssiliikenteen hallinta näyttää vievän suomen täydelliseen kaaokseen. Valtava tukipaketti Kreikalle muotoiltiin varsin nopeasti. Tähän ei olisi ollut varaa pienellä maalla. Nyt koko kansa laitetaan vähitellen maksamaan mm. veronkorotuksien kautta tämänkaltaisia poliittisia virheitä. Lisäksi työttömyys tulee kasvamaan entisestään. Ikävintä on se, että valtaapitävä eliitti korjaa potin.
täytyykin miettiä mitä tehdä tyhjille telakka halleille

#47 Suomen teollisuuden ongelmat

13.01.2013 10:58

Suomen hallituksella ei ole kykyä eikä halujakaan toimia Suomen teollisuuden turvaamiseksi taidotkin puuttuvat.
Pitkään on jauhettu EU:n asioita,sosiaalipalveluita ja kunta fuusioita.Kuntien järjestämät terveyspalvelut riittäisi.Millään ei voida järjestää sosiaalipalveluita suurelle määrälle maahanmuuttaja pakolaisille,se on aivan selväasia,siihen eivät enää rahat riitä,eikä Kiinasta enää uskalleta ottaa lisää lainaa.
Globalisaatio näkyy kestävän kehityksen tuloksena,mikäli telakkateollisuus Suomesta loppuisi,kuten Saarikangas on maininnut valtion toimien seuraamuksista.
Ennen sanottiin kun astuu liiansuuriin saappaisiin..,nykyisin päätökset sipsutellaan korkokengissä suurikenkäisten palkalla pyllyä pyöräytellen,hyi mikä se semmoinen telakka.Kaiku vastaa, kun huudetaan.
Ei me voida lähteä vastoin lakia tukemaan,olemme kaikki mahdollinen,ja käytettävissä olevat tehty ja käyty lävitse.Näin naisettuminen.

Pettynyt veronmaksaja

#48 Poliitikot näyttävät oikeat karvansa

13.01.2013 11:57

Nyt se sitten taas kerran nähty. Vaikka kansanedustajat ja hallituksen ministerit ovat kansan vapaissa vaaleissa valitsemia edustajiaan, ei Suomen kansa ja sen edut todellisuudessa merkitse mitään näille itsekkäille, ylikunnianhimoisille vallantavoittelijoille. He ovat täysin unohtaneet taustan miksi ja keiden etuja heidät on valittu ja valtuutettu hoitamaan. He ovat myös unohtaneet kuka heidän palkkansa maksaa. On täysin käsittämätöntä, että nämä itsekeskeiset ja narsistiset vallantavoittelijat voivat nostaa omia etujaan lähes mielin määrin ja tekevät suomalaisen työntekijän osalta näinkin kohtalokkaita virheratkaisuja, niinkuin tämä telakkalaina-asiakin on. Koko toimialan tulevaisuus ja tuhannet työpaikat ovat enemmän kuin vaakalaudalla.
Käsittämättöminä on še, että perinteiset työväenpuolueetkin ovat menettäneet todellisuuden tajunsa ja tukevat mieluummin kreikkalaisia epätervettä rakenteita kuin suomalaista rehellistä työtä ja yrittäjyyttä. Hävetkää SDP ja Vasemmistoliitto! On varmaan parempi vaihtoehto saada lisää nöyriä työttömiä kuin ajattelevia, aktiivisia ja kriittisesti ajattelevia työssä käyviä ihmisiä. Uskottavuus poliittisen järjestelmämme oikeudenmukaisuuteen ja kykyyn palvella Suomen kansalaisten todellisia etuja on vakavasti rapistunut.
Hazacu Cyruhoda

#49 Finnish ship

13.01.2013 12:04

Vuosien varrella on kaivattukin ja odotettu risteilytilauksia, onkin hassua ja nurinkurista, kun nyt sitten onkin suuret määrät ollut tilauksia tarjolla, niin eipä pystytäkään niitä enää tekemään.
Jälkiviisaat saavatkin päättää
Onkin täysin järjetöntä,jos tänne tulevat tilaukset, eikä täällä pystytä valmistamaan.Siksi toisekseen, ei ole viisata muka työvoimapulan vaivaamassa maassa tuodaan työvoimaa tänne Aasiasta ja Afriikasta.Osaamattoman ja oppimattoman työvoiman hinta nousee täällä pilviin,näillä valeduunareilla.Huono laatu ei mene kaupaksi.

Duunari

#50 Petturipoliitikoille rangaistukset

13.01.2013 12:44

Petturipoliitikot ja etenkin heidän iskuriryhmänsä kärki Katainen, Urpilainen ja
Vapaavuori sekä pahimman luokan takinkääntäjät ja työväenpetturit Arhinmäki ja Ihalainen pitää saada pikimmiten tuomiolle maanpetturuudesta ja kansan etujen hylkäämisestä. Kristillisten, ruotsalaisten ja vihreiden kyvyttömyyteen ei kannata edes puuttua ja heille riittää hoitoon ohjaus täyttä ymmärrystä vailla olevina marionetteinä.
Ymmärryksen ja hyvän maun raja on ylitetty, kun suomalaispoliitikot syytävät rahaa ja sympatiaa mieluummin Etelä-Euroopan holtittomille tuhlareille, maahan houkutelluille työtä vieroksuville ja sosiaaliturvaamme nakertaville eliittipakolaisille kuin oman maamme ja kansalaistemme työn, toimeentulon ja elinolojen turvaamiseen ja parantamiseen.