Säilytetään Kaupin rannat rauhallisina ja luonnontilaisina


Vieras

#1 Kaupunkiarkkitehti Toivo Hankosen unelma.

13.01.2013 12:06

Niihaman siirtolapuutarha on joutunut asian kanssa tekemisiin jo vuoden 1989 osayleiskaavasta lähtien. Arkkitehti Hankosen ideoima tiehanke olisi viimeinkin saatava pois rakentamis-suunnitelmista. Alkuperäinen suunnitelma on viedä se Tasanteelle asti. Hankonen mainitsi minulle, että olis niin kiva saada kävellä aurattua tietä järvimaisemassa? (Talvellakin)
Näytetään, että perusteet polkukävelyyn ovat vahvemmat.

Sanna Junttanen

#2 Re: Kaupunkiarkkitehti Toivo Hankosen unelma.

13.01.2013 13:08

#1: - Kaupunkiarkkitehti Toivo Hankosen unelma.

Hei

Olisiko Niihaman siirtolapuutarhan yhdistyksellä halua osallistua adressitalkoisiin? Pystytkö infoamaan asiaa eteenpäin?


Vieras

#3 Re: Re: Kaupunkiarkkitehti Toivo Hankosen unelma.

13.01.2013 19:07

#2: Sanna Junttanen - Re: Kaupunkiarkkitehti Toivo Hankosen unelma. 

 Täytyy kysellä, koska asia on tärkeä! Asiaa on taisteltu jo suurimmalle osalle väsymykseen asti, koska tien suunta oli alunperin läpi rantamme ja olisi pyyhkäissyt keskeltä tennis sekä jalkapallokenttää. Olemme jättäneet muun osion, keskittyen vain oman tontin suojelemiseen. Uskon kuitenkin sanansaattajaksi ryhdyttyäni saavani ainakin allekirjoituksia jäsenistöltä! Vien kuitenkin hommaa yhdistykseen.

Sanna Junttanen

#4 Re: Re: Re: Kaupunkiarkkitehti Toivo Hankosen unelma.

13.01.2013 21:23

#3: - Re: Re: Kaupunkiarkkitehti Toivo Hankosen unelma.

Hei

Olisipa hienoa, jos pistäisit asiaa yhdistykselle eteenpäin. Otin jo puheenjohtajaan yhteyttä, mutta en tunne häntä sen paremmin enkä tiedä hänen kantaansa asiaan. Joka tapauksessa allekirjoitukset kelpaavat oikein hyvin!

 

Sanna

Timo J. TOIMELA

#5 Ei myös Tuomikallionraitille

14.01.2013 12:48

Allekirjoittamalla tämän Kaupoin rantojen suojeluadressin
saatat edistää samalla myös - toivottavasti - tulevaa
adressia "EI Tuomikallionraitille!".

Vieras

#6

14.01.2013 20:35

kunhan muumit pysyvät hiihtoladuiltakin pois. jep, kyllä siellä talvellakin riittää polkuja.

Ihmettelijä

#7 Hohoho

15.01.2013 12:01

"Valaistulta reitiltä ei pysty maisemia ihailemaan." Tämä kertoo kaiken addressiin järkevyydestä.

Vieras

#8

15.01.2013 14:01

Liito-oravat vei uskottavuuden tältä jutulta.
Sanna Junttanen

#9

16.01.2013 09:09

Hei. Liito-oravat ovat yksi huomioitava, joskaan ei se tärkein asia hankkeen toteuttamisen kannalta. Liito-oravien esiin tuominen ei siis ole populismia.

Valaistulta reitiltä rannassa on omasta mielestäni varsin ikävä katsella pimeälle järvelle. Pimeyden puolustaminen nykypäivänä ei ole turha asia, sillä valosaaste on ihan todellinen ongelma. Tässä yksi uutinen asiaan liittyen: http://www.hs.fi/tiede/Valosaaste+uhkaa+jo+terveyttä/a1354538233911

Kiitos kaikille allekirjoittaneille!
Sanna Junttanen

#10 Re:

16.01.2013 18:11

#9: Sanna Junttanen -

Kauppi-Niihaman rantapolkua voitaisiin tehdä käyttäjäystävällisemmäksi pienilläkin toimenpiteillä. Pahimpien juurakoiden yli ja kosteissa paikoissa voitaisiin käyttää pitkospuita. Myös jonkinlaista kateainetta olisi mahdollista levittää epätasaisille tai pahasti kuluville kohdille. Joillekin kohdin voisi tehdä pieniä maisemankatselupaikkoja joista pääsisi paremmin katsomaan taivasta ja järveä.

Useita metrejä leveitä baanoja kyllä riittää, mutta rauhallisia, liikenteen melulta vapaita ja yötaivasta säästäviä luontopolkuja ei pahemmin löydy. Meitä käyttäjiä on niin erilaisia eikä kaikkea tarvitse pistää sileäksi vain siksi, että ihminen niin haluaa. Tuolla on mukava käpytellä koiran tai lasten kanssa, maastopyöräillä, kuunnella lintuja, katsella maisemia, metsää ja tähtitaivasta... On liian monia syitä pelastaa nuo arvokkaat rannat.

Kiitos jälleen teille kaikille! Tämä adressi viedään päättäjille todennäköisimmin tämän kuun lopussa. Aikaa allekirjoittaa on vielä ensi viikko. Ottakaa halutessanne kantaa hankkeeseen, yhteyttä päättäjiin tai kirjoittakaa lehtiin. Myös Tämän adressin mukana teidän äänenne kuullaan.

Tommi Saari

#11

17.01.2013 13:22

Osa rantapolun viehätystä on on rankkakin juurakko ja kosteat paikat. Turhaan ihminen siellä parantelee luonnon muovaamaa enempää (hiiihtolatujen laajennus jo vaikkuttanut vesien virtaukseen alueella). Jyrkkä ei sorakasoille ja pitkospuille. Luonnon rauhaan koko alue!
allekirjoitin oitis

#12 Voi itku Tamperetta!

17.01.2013 15:53

Mikä kumman vimma Tampereella on pilata arvokkaat luontokohteet ja virkistysalueet! Pyynikin harju on muuttunut huonompaan suuntaan näinä viitenä vuotena, kun olen Treella asunut. Viime vuosina autot pysäköivät surutta - eivät asvalttiosuudelle - vaan pitkin harjumetsikköä puiden väliin. Hupaisinta on, että ihmiset tulevat urheilemaan Pyynikille ja auto pitää saada mieluiten viereen. Maasto siellä on tosi paljon kuluneempi. Jos Kauppi-Niihamakin menetetään järjettömälle pyörätielle, niin mihin keskikaupunkilainen enää voi päästä melu- ja valosaastetta pakoon virkistymään?
Soukkolainen

#13 Onko järkeä vai ei?

17.01.2013 16:36

Eikö rahalle ole parempaa käyttöä, kuin rakentaa keskelle metsää kävelytie ja tuhota nämä maisemat? Nykyiset polut ovat riittäviä!!
Sanna Junttanen

#14 Talvellakin polut toimivat hyvin

17.01.2013 16:52

#13: Soukkolainen - Onko järkeä vai ei?

Hei. Kävelin juuri Kauppi-Niihaman rantapolkua saunalta itään. Talvella polku on vielä helpompi kävellä kuin kesällä, koska juurakot ja kivet ovat lumen alla. Koiranulkoiluttajat ja muut kävelijät pitävät polun mainiosti auki eikä lunta kasaannu sinne, koska puut suojaavat. Talviuimaripaikalle jättämääni paperiseen adressiin oli jo kertynyt kivasti nimiä. Toivottavasti ihmiset jaksavat uskoa adressien voimaan, vaikka menneisyys näyttääkin siltä osin aika mustalta. Tuhat nimeä olisi todella hieno saavutus tässä ajassa!

Petri Keto-Tokoi kirjoitti tämän päivän Aamulehdessä hienon puolustuspuheen rantojen puolesta. Ehkä vielä isompi joukko ihmisiä löytää tiensä tänne.

 

 


Vieras

#15 Tästä se alkaa

18.01.2013 20:51

Ranta rakennetaan täyteen ja sitten tulee se silta.

Vieras

#16

19.01.2013 12:29

Väylän rakentaminen tarkoittaa sitä, että pitkä pätkä Näsijärven rantaa muuttuu pysyvästi. On ainutkertaista, että niin läheltä suurehkon kaupungin keskustaa löytyy metsäinen paikka, missä voi käydä uimassa, pitää piknikkiä ja seurata auringonlaskua. Kuumana kesäiltana ranta on kaupungin treffipaikka numero yksi.

Väylä pilaa sen, hanke täytyy kaataa!
Taasko kähmitään rannat?

#17 Kuunnelkaa, kaavoittajat, kerrankin

20.01.2013 13:20

Kaupin metsä on nyt jo täynnä leveiksi rakennettuja kulkuväyliä. Kohta kai siellä tönöttää formula-rata. Onko tällaisen hienon luonnontilaisen metsäpolun säilyttäminen ylivoimainen asia kaupungille? Kuka tätä suunniteltua stradaa tarvitsee? Miksi kaikki vähänkin alkuperäinen luonto pitää rakentaa? Jos joku kulkija ei jaksa nostella jalkojaan muutaman juurakon ja kiven yli, niin pysyköön Hämeenkadulla. Jos ko. tie rakennetaan, sitä kadutaan varmasti muutaman vuoden kuluttua, kun alue on menetetty. Kilpapyöräilijöille luulisi olevan paanoja jo valmiina Kaupissa, nyt on kuunneltava niitä, jotka haluavat liikkua alueella muutenkin kuin veren maku suussa.
Sanna Junttanen

#18 Re: Kuunnelkaa, kaavoittajat, kerrankin

20.01.2013 20:22

#17: Taasko kähmitään rannat? - Kuunnelkaa, kaavoittajat, kerrankin

Väylän valaistus toisi lisäharmia tähtitieteen harrastajille jotka ovat jo nyt purjeessa kaikkialle työntyvän valosaasteen kanssa. Myös maastopyöräilijät menettäisivät mukavan reitin.

En tiedä paljonko tuolle kaupunkikehittämisen yksikölle varataan rahaa budjetissa, mutta aika mukavasti sitä tuntuu olevan, kun tällaista väylää oltaisiin rakentamassa. Eikö tästä kaupungista muka muita kehittämisen kohteita löydy? Nykyisiäkin pyöräilyreittejä voisi parantaa, mutta nyt vaan ollaan pukkaamassa lisää hoidettavaa.

Nimiä on kertynyt adressiin tasaista tahtia, mutta vielä olisi kirittävää. Nyt vaan on toivottava, että viidakkorumpu toimii. Jätin juttuvinkit Aamulehteen ja Tamperelaiseen. Jälkimmäinen lupasi pistää jutun nettisivuilleen. Katsotaan toteutuuko. Adressin luovutuksesta tekisin myös mielelläni julkisen. Kuinka tästä saisi tarpeeksi mediaseksikkään? Raipe Helminen oli luovuttamassa jätevesipuhdistamon vastaista adressia ja sai kaivattua huomiota. Olisko ketään nimekästä tämän hankkeen vastustajaa?

 

leveämpikatseinen

#19

21.01.2013 19:15

Kaupin ja Toimelan rantaviivalla on paljon yksityisten kesäasutusta, joten ei ole tarkoituksenmukaista toimintaa Tampereen Kaupungilta ryöstää heiltä maata tämän käsittämättömän projektin läpiviemiseksi.

Vain pelkästään sen takia, että luontopolulta saataisiin järvinäkymät.
Lenkkeilijä metsäpolulta.

#20 Tampereen kaupunki ketunhäntä kainalossa, taas kerran!

24.01.2013 14:46

Ensin rakennetaan talvikunnossa pidettävä tie, sitten pakkolunastetaan maat ja kaavoitetaan rikkaiden asuintointeiks! Näinhän se menee! Perusteena silloin, että tiekin on jo valmiina.On se ihmeellistä,jos Tampereelta ei löydy järvinäköaloja ja polkuja missä talvellakin voi kulkea. Tampere on kahden ison järven välissä ja monta pikkujärveä sen alueella. Mikähän vimma on saada leveä tie juuri Kauppi-Niihaman alueelle? Monet asiat tässä kaupungissa ovat ns. rempallaan, kaatuu rahanpuutteeseen, mutta tämmöiseen turhuuteen löytyisi rahaa! Monenkohan tontin, mökkiläisen, asunnon ym. maiseman se pilaisi? Kait mökkien ja tonttien omistajillakin oikeus on yksityisyyteen ja luontoon? Tarvitaanko kulkemiseen todella monta metriä leveä tie jota pitkin talvella pääsee mökkien ryöstäjät ihan autolla pihaan asti? Kaupissa on jo ihan tarpeeki polkuja lenkkeillä. Sama asia on ollut esillä jo vuosia sitten ja silloin se laitettiin ns. jäihin. Ketähän se jäi niin kovasti korpeen, että taas uudelleen otettiin esille? Havitteleeko esim. Hankonen tontinpaikkaa?
Sanna Junttanen

#21 Palaute laitettu matkaan

24.01.2013 15:05

Jätin ystäväni kanssa tänään palautteemme Kaupin pyörätiehankkeesta. Tämä adressi luovutetaan helmikuun alussa yhdyskuntalautakunnan puheenjohtajalle ja jäsenille. Odotan vain varmistusta kaupungilta, että saammeko luovuttaa adressin jo 5.2 jolloin yhdyskuntalautakunta kokoontuu. Ihan tuosta vaan sitä ei näköjään voi luovuttaa. Vaikeaksi on tehty. Laittaisin palautteemme tänne luettavaksi, jos se olisi mahdollista. Sen ja muut palautteet kyllä näkee netistä myöhemmin pöytäkirjaliitteenä ennen yhdyskuntalautakunnan kokousta. Sain tiedon, että hanke tulisi käsittelyyn maaliskuussa. Pitää siis seurata tilannetta tarkasti. Jos hanke hyväksytään, voi päätöksestä jättää oikaisuvaatimuksen. Lupaan kammeta vastaan niin paljon kuin on mahdollista. Pidetään sormet ja jalat ristissä, että hanke kaatuu. Mitä se sellainen demokratia on jossa ei ihmistä kuunnella?

Vieras

#22

25.01.2013 15:14

Tarpeeton suunnitelma, jotain tulee säilyttää luonnonvaraisenakin.
Veronmaksaja

#23 SITKEÄ SISSI TÄMÄ ARKITÄHTI!

27.01.2013 13:36

Näin monta vuotta on hanke kaivertanut hänen mieltään! Ku lenkkeilen en tarvitse siihen järvinäköaloja enkä talvikunnospidettävää tietä! Kesällä järvinäkymiä löytyy Tampereelta vaikka kuinka ja talvella voi lenkkeillä pellonreunassa ja kuvitella sen olevan järvinäkymä jäässä. Jos ns. järven näkyminen on kriteeri lenkkeilyyn, juoskoon Hämeenkadulla. Kaikkeen turhanpäiväiseen tuntuu rahaa liikenevän, mutta ei vanhuksin ja lastenhoitoon, ei työttömille jne.
Hyvin vihainen suunnistaja

#24 HV Tampereen kaupunki

28.01.2013 13:04

Tampereella on sen verran noita valaistuja kävelykatuja muuallakin että mukavuuden haluiset ja luonnosta vieraantuneet voivat käyttää vaikka niitä. Ja jos haluatte valoa niin deal extriimistä saa halvalla hyviä osta ym. lamppuja.

Vieras

#25

29.01.2013 09:58

Mopoja ja polkupyöriä siellä joutuu väistelemään, jos polku tasoitetaan.