Helsingin joukkoliikenteen heikentäminen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Helsingin joukkoliikenteen heikentäminen.

Ainotar

#151 Re: Re: Re: Re: Vihreän pyöräilijän taakka

08.02.2013 12:08

#150: Ainotar - Re: Re: Re: Vihreän pyöräilijän taakka 

 Ja vielä huomautus Keijolle: Oma ihmettelyni siitä, ettei lehmusten kaato liittyisi mitenkään pyöräkaistoihin tapahtui ennenkuin rakennusvirasto selitti sitä kadun perusparannuksella. Sitä ennen oli puhuttu vain huonokuntoisten lehmusten kaatamisesta ja korvaamisesta uusilla, joten kun suunnitelmapiirroksesta kävi ilmi kaikkien kaataminen tuli tietysti mieleen useammallekin kuin minulle, että puukujanteesta tarvitaan pyöräkaistoille lisää tilaa, ellei autokaistoista ja jalkakäytävistä voida nipistää riittävästi. Puolitoista metriähän on aika paljon, kaikki pyöräkaistat eivät ole näin leveitä.

paviljonki purkuun

#152 Re: Re: Re: Re: Vihreän pyöräilijän taakka

08.02.2013 12:33

#150: Ainotar - Re: Re: Re: Vihreän pyöräilijän taakka

Mikäli pyöräilystä halutaan vähänkin sosiaalista, pyöräkaistaleveyden pitäsi mahdollistaa kahden pyörän vierekkäin ajo. Mutta tämähän olisi aivan liikaa nykyisillä asenteillä, "kun kerta täällä on aina talvi ja minä en ole vielä kertaakaan nähnyt pyöräilijää edes Mechelininkadulla". Virkamiesten asenteesta kertoo hyvin myös se, että vasta viime syksynä tavoiteverkkoon lisättiin Hämeentie (Pitkäsillalta Junatielle). Sitäkin seliteltiin vuosikaudet: "Mene Sörnäisten rantatielle, siellä sulle on hyvä väylä". Joten esim. Hämeentie 3:sta Hämeentie 21:een HSL:n reittioppaan kevyen liikenteen väyliä suosiva on 300m metriä suoraa Hämeentiellä ajoa pidempi ja kiertää kivasti s-mutkan mukaan lukien Pengerkadun mäet. Ja joku vielä sanoo ääneen, että Helsinki on ihan hyvä pyöräilykaupunki.

 

Mechelininkadulla pitää tapahtua normaali 5 vuoden sykli. Viisi vuotta suunnitelman jälkeen valmistui pyöräväylät, viisi vuotta valmistumisen jälkeen niiden kapasiteetti on äärirajoilla (vaikka eihän täällä pitänyt kenenkään pyöräillä). Viisi vuotta odotetaan ja harkitaan yhden autokaistan poistoa (joka samalla mahdollistaisi leveämmän jalkakäytävän terasseineen), joka toteutetaan vuonna 2024. Tämä sykli on havaittavissa myös paljon mainostetussa Tukholmassa. Sveavägenin 1-suunt. pyöräkaistat/-tiet ovat tänään tiensä päässä, ne valmistui noin kymmenen vuotta sitten. Vaihtoehtona on joko pysäköinnin tai kaistan poisto.

 

Hyvä, helppo ja turvallinen toteutus: http://goo.gl/maps/TJGx2 kuka näitä oikein suunnittelee? ja miksi autoilessani en törmää ikinä moiseen.

Keijo

#153 Re: Re: Re: Re: Vihreän pyöräilijän taakka

08.02.2013 12:35

#150: Ainotar - Re: Re: Re: Vihreän pyöräilijän taakka

Helsingin Pyöräilijät eivät ehkä vaadi tuota [Jos autoille annettaisiin Mechelininkadulla jälleen vain kaksi kaistaa]siksi, etteivät ole tulleet sitä ajatelleeksi. Sinuna minä ottaisin heihin yhteyttä ja ehdottaisin sitä heille. Sikäli kun he ovat sitä pohtineet, niin he ovat ehkä todenneet idean epärealistiseksi. Autoille kerran annettua tilaa on nimittäin aika vaikea saada takaisin. Mechelininkadun palauttaminen kaksikaistaiseksi on todennäköisesti poliittisesti niin vaikea asia, että edes Helsingin Pyöräilijöiden kaltaisen, tunnetusti hyvin vaikutusvaltaisen järjestön, olisi mahdoton saada ajatusta läpi. Autoilulla on Suomessa jostain syystä toisenlainen asema kuin useimmissa muissa länsieurooppalaisissa maissa. Autoilun rajoittaminen tai sen lieveilmiöihin puuttuminen on meillä hyvin vaikeaa. Uskonkin, että nyt esitetyllä suunnitelmalla on paremmat mahdollisuudet tulla hyväksytyksi. Autoilijat saavat pitää kaistansa, ja pyöräilijät saavat oman pyöräkaistan. Pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden edun nimissä uuteen järjestelyyn tulisi kuitenkin vielä lisätä yksi asia: pysäköinninvalvonta. Kun tietää mikä Mechelininkadun tilanne on tällä hetkellä, ei ole lainkaan epätodennäköistä, että sama meno jatkuu hieman toisessa muodossa uusien järjestelyjen jälkeenkin. Eli autot pysäköidään siten, että puolet autosta on jalkakäytävällä, puolet pyöräkaistalla. Tämän välttäminen edellyttäisi sitä, että pysäköinninvalvonta valvoisi muitakin kuin hiljaisia asuntokatuja ja Töölöntoria. Mutta edellä mainituista syitä tämä on ikävä kyllä melko epätodennäköistä.

Ainotar

#154 Re: Re: Re: Re: Re: Vihreän pyöräilijän taakka

08.02.2013 14:18

#152: paviljonki purkuun - Re: Re: Re: Re: Vihreän pyöräilijän taakka 

 Autoilijat saavat pitää kaistansa ja pyöräilijät saavat omansa, mutta mitä jalan kulkeva joukkoliikenteen tarvitsija tästä Mechelininkadun remontista saa muuta kuin ilon osallistua kustannuksiin? Jos ei  yleensä ehdi olla päiväaikaan kotinurkilla, ei edes kompastele pahasti jalkakäytäville parkkeerattuihin autoihin, koska illan tullen ne lähtevät pois tai siirtyvät toistaiseksi laillisesti kadulle, mutta hyvähän ne tietysti on pois saada.

Onko kellään tietoa paljonko Tukholman henkilöautoilu on vähentynyt pyöräilyn lisääntymisen ansiosta? Ruuhkamaksuthan pudottivat sitä keskustassa tuntuvasti. Joissakin kaupungeissa on käynyt niin, että pyöräilyolojen kohentaminen on vähentänyt joukkoliikenteen käyttöä, mutta ei autoilua ellei siihen ole erikseen pyritty. Eihän joukkoliikennekään mikään itsetarkoitus ole, mutta jos käyttäjien väheneminen johtaa yhä huonompaan kannattavuuteen ja palvelutason heikentämiskierteeseen samalla kun "autoilijat saavat pitää kaistansa", niin siitä on taatusti seurauksena autoilun lisääntyminen.

Pysäkillä seisojan on turha surra autoilijat/pyöräilijät rintaman muodostumista, sillä se on jo olemassa vaikka monet kuuluvatkin molempiin, ja ainakin sen jolla on lapsia pitäisi olla helppo valita kummalla puolella seisoo raskaammalla jalalla. Enkä näe että asenteet autoilua kohtaan olisivat muualla kummemmat kuin Suomessa, mutta täällä vain taajamien suhteellinen pienuus ja haja-asutusalueiden laajuus on saanut autoilun haitat näyttämään viime aikoihin asti siedettäviltä. Mutta jos pahimmat ilmastonmuutosennusteet toteutuvat, niin kyllä tuota viiden vuoden sykliä on nopeutettava, että edes joku ehtisi nauttia terassilla levennetyistä jalkakäytävistä ja muista ihanuuksista - mukaan lukien kohta istutettavat lehmukset - ennenkuin löyly ajaa porukan lauteilta.  

Keijo

#155 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vihreän pyöräilijän taakka

08.02.2013 15:30

#154: Ainotar - Re: Re: Re: Re: Re: Vihreän pyöräilijän taakka

Olen itsekin joukkoliikenteen ahkera käyttäjä, ja eräät viimeaikaiset ratkaisut eivät mielestäni ole olleet erityisen toimivia. Esim. linjojen 14 ja 18 reittimuutokset ovat mielestäni ns. hanurista. Toisaalta en ole lainkaan vakuuttunut siitä, että Helsingin pyöräilyinfran parantamisella olisi minkäänlaista syy-yhteyttä joukkoliikenteen väitettyihin heikennyksiin. Jos on autoilijat vastaan pyöräilijät asetelma keinotekoinen, niin vielä enemmän sitä on pyöräilijöiden ja joukkoliikenteen käyttäjien vastakkainasettelu. No, en ehkä ole vielä oikein sisäistänyt kaikkia liikennesuunnitteluratkaisujen taustalla vaikuttavia seikkoja, mutta tällä hetkellä tuntuu siltä, kuin pyöräilystä olisi muodostumassa jonkinlainen hyvä vihollinen joukkoliikenteen muutoksista suivaantuneille.

Se, että Mechelininkadulla pysäköidään jalkakäytävillä, ei luonnollisestikaan ole ainoastaan alueella asuvien ihmisten elämään vaikuttava asia. Mechelininkatu on osa Helsingin keskustaa, jossa on vilkkaat jalankulkijavirrat. Tämän vuoksi Mechelininkadulla kulkee päivittäin myös paljon sellaisia ihmisiä, jotka eivät asu ko. kadun varrella. Suosittelen ehdottomasti tutustumista täältä löytyviin valokuviin: http://rapidshare.com/files/2949816834/M.rar

Kun katsot Mechelininkadulta otettuja valokuvia, niin mietipä seuraavaa: Oletko missään muualla Länsi-Euroopassa törmännyt vastaavaan katunäkymään? Minä en ole. Samanlaista pysäköintiä on nähtävissä Pietarissa, mutta ei Tukholmassa, ei Lontoossa, ei Tallinnassa, ei Pariisissa jne. Kyllä se, että Suomessa (Helsingissä) sallitaan vuosikymmenestä toiseen pysäköinti kävelykaduilla, jalkakäytävillä ja pyöräteillä, kertoo jonkinlaisesta erityissuhteesta autoiluun. Esim. levennettyjen jalkakäytävien tuottamaa iloa pienentää huomattavasti se, jos autojen sallitaan pysäköidä niillä.

 

Pysäkillä seisoja

#156 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vihreän pyöräilijän taakka

08.02.2013 17:56

#155: Keijo - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vihreän pyöräilijän taakka 

Kyllähän tämä vastakkainasettelu pyöräilijöiden ja joukkoliikenteen muutoksista suivaantuneiden välillä johtuu pitkälti siitä, että pyöräilijät hyppäävät välittömästi seinälle, jos joku sanoo poikkipuolisen sanan katusuunnitelmasta. Kaikki tulkitaan välittömästi pyöräilyn vastustamiseksi. Täällä on ties kuinka monta kertaa yritetty vakuuttaa, että adressin sisältö on juuri sitä, mitä sen otsikossa lukee. Vaan eipä mene jakeluun. Joka puolella näkyy vain kieroja autoilijoita, jotka vainoavat pyöräilijäraukkoja. Käykääpä katsomassa, millaisia väitteitä Helsingin Pyöräilijöiden kotisivuilla esitetään asiasta. Joidenkin on aivan ylivoimaisen vaikeaa uskoa, että joku/jotkut voivat oikeasti tarkoittaa sitä, mitä sanovat. Että joku oikeasti kulkee ratikalla ja bussilla, ei siis henkilöautolla.

Sitä paitsi, Helsingin koko elokuinen bussiuudistus on aivan hanurista, koska se ei palvele enää ketään. Bussit eivät enää kulje siellä, missä ihmiset asuvat ja liikkuvat. Linja 16 ajaa talvella iltapimeässä tyhjänä Korkeasaareen, 24 kiertää autiota hautausmaata ja hiekkarantaa, ja 14 ja 18 ajavat yleensä peräkkäin noin minuutin välein. Bussi 14:ssä meinasi viimeksi syntyä keskellä päivää tappelu, kun kaikki eivät mahtuneet kunnolla sisälle, kuski ei suostunut lähtemään pysäkiltä ja matkustajat raivosivat toisilleen. Takana olisi tullut melkein tyhjä 18, mutta kukaan ei suostunut menemään enää ulos, koska kaikki olivat jo maksaneet. Että tämmöistä liikennesuunnittelua.

Keijo

#157

08.02.2013 21:14

Mitä ilmeisimmin pyöräilijöiden seinälle hyppääminen on tapahtunut toisaalla, eikä siis esim. tällä palstalla. Täällä ovat seinille (tai kattoon) hyppineet ihan toiset ihmiset. En ole käynyt Helsingin pyöräilijöiden kotisivuilla katsomassa kuinka kuumana siellä käydään, mutta hermostumiseen voi tietysti vaikuttaa sen tyyppiset mielipiteet, joita mm. täällä on esitetty. Toisin sanoen, että pyöräkaistat olisivat viemässä hyviltä töölöläisiltä sekä ratikkapysäkit että ne rakkaat lehmukset. Mitä ilmeisimmin tässä on puolin ja toisin menneet puurot ja Portviinit pahemman kerran sekaisin. Todella sääli sikäli, että keskenään kinaavat liikenteen kaksi heikointa osapuolta samalla kun autoilijat nauravat partaansa.

Vieras

#158

08.02.2013 23:04

Koko Mechelininkatu pitäisi tehdä kävelykaduksi.

Vieras

#159

09.02.2013 09:01

Miksi Mechelininkadusta tehdään pyörätie kun sellainen olisi jo olemassa rannassa ja ilmakin olisi siellä parempi?
Keijo

#160

09.02.2013 11:39

Kyse on ilmeisesti siitä, että Helsingin kaupunki haluaa lisätä pyöräilyn osuutta liikenteestä. Tavoitteen saavuttamiseksi pyöräilijöille halutaan tarjota lisää väyliä. Useimmat pyöräilijät ovat samanlaisia kuin jalankulkijat ja autoilijat: he haluavat edetä kohteeseensa mahdollisimman suoraa reittiä. Tämä on mielestäni ymmärrettävää, sillä useimmat meistä haluavat valita lyhyimmän reitin oli kyse sitten jalankulusta, autoilusta tai pyöräilystä. Mitä enemmän pyöräväyliä on, sitä todennäköisemmäksi tulee, ettei kohteeseen tarvitse edetä ns. mutkan kautta.

Onneksi on myös niin, ettei Mechelininkatua sentään kokonaan pyörätieksi muuteta. Autoilu ja jalankulku on mahdollista siellä jatkossakin. Lisäksi jalankulkijoiden tilanne saattaa sikäli jopa parantua, että pyöräkaistat todennäköisesti jonkin verran vähentävät jalkakäytävillä tapahtuvaa pyöräilyä. Jalkakäytävillä tapahtuva pysäköinti tulee todennäköisesti jatkumaan, mutta sehän oikeastaan kuuluu jo erottamattomana osana Helsingin kaupunkikuvaan
Tapio Keihänen

#161 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vihreän pyöräilijän taakka

09.02.2013 14:59

#156: Pysäkillä seisoja - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vihreän pyöräilijän taakka

Helsingin polkupyöräilijöiden kotisivuilta en löytänyt koko Mechelininkadun remonttiin liittyen mitään muuta kuin asiallisen kommentoinnin liittyen katusuunnitelmaan: http://www.hepo.fi/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=408&cntnt01returnid=81

Lyhykäisesti esitettynä tuossa toivotaan joitakin ajolinjauskorjauksia, reunakivien poistoa ja esimerkiksi parannuksia jalankulkijoiden turvallisuuteen jatkamalla suojatie myös pyörätien yli.

Esitettyjen väitteiden tueksi olisi kiva saada jotain konkreettisia linkkejä, eikä pelkkää louskutusta nimimerkkien takaa.

Ystävällisin terveisin,

Tapio Keihänen, Helsingin Polkupyöräilijöiden rivijäsen

Haavi auki

#162 Tiedoksi Tapio Keihäselle

09.02.2013 16:05

Tämä linkki on ollut näillä sivuilla tarjolla jo aikaisemmin, jos et ole huomannut. Jos tämä on asiallista, niin minä olen Joulupukki.

http://pyorailyahelsingissa.blogspot.fi/2013/01/kannikuskien-keskusliiton.html
Keijo Mattinen

#163 Re: Tiedoksi Tapio Keihäselle

09.02.2013 18:11

#162: Haavi auki - Tiedoksi Tapio Keihäselle

Minäkään en löytänyt Helsingin Pyöräilijöiden sivuilta mitään "kuumakäyntiä" tai muutenkaan asiatonta kommentointa. Sen sijaan mielestäni tällä forumilla on ollut aika kitkerää kielenkäyttöä. Katsoin myös tuota laittamaasi linkkiä, ja onhan siinä aika ironinen ote. Mutta mitään erityisen asiatonta en siitä löytänyt. Voi tosin olla, että en lukenut tarpeeksi huolellisesti. Voitko itse sanoa, mikä erityisesti pisti silmääsi asiattomana?

Tapio Keihänen

#164 Re: Tiedoksi Tapio Keihäselle

09.02.2013 18:50

#162: Haavi auki - Tiedoksi Tapio Keihäselle

Nyt jää kyllä avoimeksi se, mitä tekemistä tuolla blogilla on Helsingin polkupyöräilijöiden kanssa. Helsingin polkupyöräilijät Ry:tä ei nähdäkseni edes mainita tuolla kuin yhdessä kirjoituksessa.

Helsingin polkupyöräilijät Ry:n kotisivut ovat osoitteessa http://www.hepo.fi/ ja Facebook-sivu löytyy osoitteesta https://www.facebook.com/groups/13314455505/. Toivottavasti näistä linkeistä on apua.

Pyöräilyä Helsingissä on kyllä kieltämättä oikein hyvää luettavaa muuten. Kannattaa lukea ajatuksen kanssa.

 

Haahi auki edelleen

#165 Re: Re: Tiedoksi Tapio Keihäselle

09.02.2013 21:17

#164: Tapio Keihänen - Re: Tiedoksi Tapio Keihäselle 

 Hassu juttu että tämä viisaus löyty nimenomaan Helsingin Polkupyöräilijöiden kotisivulta.

Keijo Mattinen

#166 Re: Re: Re: Tiedoksi Tapio Keihäselle

10.02.2013 11:12

Olisit käynyt Specsaversillä

#167 Re: Re: Tiedoksi Tapio Keihäselle

10.02.2013 13:13

#164: Tapio Keihänen - Re: Tiedoksi Tapio Keihäselle 

 Sieltä se löytyy Kaupunkifillari-linkin takaa otsikolla Me luemme...

Tapio Keihänen

#168 Re: Re: Re: Tiedoksi Tapio Keihäselle

10.02.2013 15:16

#167: Olisit käynyt Specsaversillä - Re: Re: Tiedoksi Tapio Keihäselle

Eli siis siirryt Helsingin polkupyöräilijöiden sivulta ensin Kaupunkifillari-blogiin (jolla ei ole mitään tekemistä Helsingin polkupyöräilijöiden kanssa), josta siirryt edelleen Pyöräilyä Helsingissä -blogiin (jolla ei ole mitään tekemistä Helsingin polkupyöräilijöiden tai Kaupunkifillari-blogin kanssa).

Tällä logiikalla esimerkiksi Iltalehti on Yhdysvallat - Iltalehden artikkeleista löytyy kymmenittäin, ellei sadoittain linkkejä CNN:n sivuille [1], joilta löytyy todennäköisesti tuhansittain linkkejä Yhdysvaltojen valtion sivuille [2].

[1] - http://www.iltalehti.fi/matkajutut/2013010916534775_ma.shtml

[2] - http://edition.cnn.com/2008/HEALTH/02/21/ep.web.sites/

Tämäntasoisella argumentoinnilla ehkä tosiaan kannattaa pysyä siellä nimimerkin suojissa.

Tieliikennelaki

#169 Re:

10.02.2013 16:01

#159: -

Ei tehdä pyörätietä vaan pyöräkaista. Pyörätie ja pyöräkaista on kaksi ihan eri asiaa.

PS: Jos olet menossa Turkuun niin ajatko Tampereen kautta vai Mahdollisimman suoraan ?

Kustannukset kuriin ja realismia suunnitteluun

#170 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vihreän pyöräilijän taakka

11.02.2013 17:14

#155: Keijo - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vihreän pyöräilijän taakka

Kyllähän asukkaiden on pakko välillä pysäköidä iltaisin ja viikonloppuisin osittain ajo-ja jalkakäytävälle, koska Väinämöisen kentän pelaajat tulevat autoillaan kentän laidoille ja vievät autopaikat asukaspysäköitsijöiltä.  Se ei ole oikein.  Tehkää virkamiehet tälle ongelmalle jotain!

Nähkää todelliset ongelmat liikenteessä ja korjatkaa niitä ennenkuin ryhdytte muihin uusiin suunnitelmiin ja huikean kalliisiin sellaisiin.

Kyllä tänäänkin 11.2.2013 olisi ollut melkoisen tuskallista pyöräillä missään, koska tuota sohjoa on joka puolella ja rapa roiskuu!

Kyllä täytyy suunnittelijoiden ajatella, missä maassa ilmastollisesti elämme ja turhat utopiat on unohdettava. Ei sitä kyllä ihan helposti pyörän selkään hyppää.  Monella miehellä se on helpompaa kun ei tarvitse poikkeilla kaupoissa töistä kotiin mennessään.

 

Raili 80 v.

#171 Raitiovaunu 8 pysäkkejä ei saa poistaa!

12.02.2013 09:46

Raitiovaunupysäkkejä ei saa poistaa Mechelininkadulta. On kuin potku meidän 80 plus - ihmisten
väsyneisiin ja kipeisiin polviin pistää meidät kävelemään kantamustemme kanssa pitempiä matkoja.

Pysähtyminen kestää 14 sekuntia! Senkö tähden kannattaa ryhtyä valtaviin rakennustöihin?

Aivan epäinhimillistä on laskea kuinka monta tuntia ja kuinka monta euroa säästöä siitä kertyy vuodessa!

Eivätkö raitiovaunut olekaan ihmisiä varten? Otso Kivekäs sanoo lausunnossaan, että 300 metrin käveleminen on aivan HYVÄKSYTTÄVÄÄ.

On HYVÄKSYTTÄVÄÄ, että myös polkupyöräilijät kävelevät 300 metriä!

Silloin välille Arkadiankatu - Caloniuksenkatu ei tarvita pyörätietä ollenkaan, vaan pyöräilijät kävelevät 300 metriä ja verorahoja säästyy.Miksi pyöräteitä pitää tunkea ahtaalle asuin- ja liikekadulle? Miksei Caloniuksenkadun jälkeen rakenneta pyörätietä Mechelininkadun vapaana olevalle puistotielle keskelle katua?

Otso Kivekkään lausunnut 1.11.2012:
1) "(pyöräilijöiden) Pääsy Mechelininkadulta risteäville kaduille tai näiltä kaduilta Mechelininkadulle on joissakin risteyksissä hankalaa tai mahdotonta."
2) "Mecehelininkatua pohjoiseen ajettaessa oikealle Arkadiankadun pyörätielle ei pääse laillisesti ajamalla."

Miten ihmeessä me 80 plus - ihmiset pääsemme kääntymään kadunlulmissa?

Suomen pyöräilykulttuuri on ohjuksen kulttuuria. Suoraan ja kovaa ja joustamattomasti! Olen ihmetetellyt miten Amsterdamissa ja Haagissa pyöräily on kuin eri maailmasta.
Vihainen mummo

#172 Puhuu yhtä, tekee toista

12.02.2013 11:08

Samainen hra Kivekäs julistaa omilla nettisivuillaan, että tärkein keino ratikkaliikenteen nopeuttamisessa on vähentää pysäkkien ulkopuolisia pysähdyksiä. Ei siis vähentää pysäkkejä. Nyt kun hän ensimmäisen kerran pääsee toteuttamaan periaatteitaan, niin heti on lähdössä ratikka 8:n pysäkit. Siis puhutaan yhtä mutta tehdään toista. Mutta näinhän ne poliitikot muutenkin tekevät.

Täältä sen voi käydä lukemassa:

http://otsokivekas.fi/2013/02/tavoitteeni-hkln-johtokunnassa/
Tieliikennelaki

#173 Re: Raitiovaunu 8 pysäkkejä ei saa poistaa!

12.02.2013 20:08

#171: Raili 80 v. - Raitiovaunu 8 pysäkkejä ei saa poistaa!

"Olen ihmetetellyt miten Amsterdamissa ja Haagissa pyöräily on kuin eri maailmasta."

Johtuu siitä että näissä kaupungeissa ei ole näitä älyttömiä yhdistettyjä pyöräteitä/ jalkakäytäviä, vaan pyöräkaistoja. Siis sellaisia joita Meklullekkin tehdään ja joita on jo Manskulla Stokkan puolella.

Jalankulkijoista eroitetulla pyöräkaistalla lisätään sitä peräänkuuluttamistasi jalankulkijoiden  turvallisuutta.

PS: Meklulle ei edelleenkään olla rakentamassa pyörätietä vaan pyöräkaistaa. Tuolta voit käydä lukemassa mikä ero näillä kahdella asialla on. http://www.liikenneturva.fi/taitolehti/jalankulkija_pyorailija/pyoratie_japyorakaista.php

Jive

#174 Re: Re: Pyöräteitä on suunniteltu kohta kolme vuotta

13.02.2013 10:43

#22: eläkeläinen etu-Töölöstä - Re: Pyöräteitä on suunniteltu kohta kolme vuotta 

 Vahinko, että tämän adressitekstin otsikko viittaa siihen, että halutaan nimenomaan heikentää Helsingin joukkoliikennettä. Missään adressin alkutekstissä ei sanota esim. me allekirjoittaneet vaadimme....jne. Ellei näistä kommenteista saisi vahvistusta, mitä adressilla haetaan, en olisi voinut sitä perustekstistä ymmärtää.


Vieras

#175

13.02.2013 12:42

Mechelininkatu: ratikkapysäkit säilytettävä-ei kai liikenteen joustavuus tarkoita, että asiakkaat eivät saa tulla kyytiin? Pyöräilyväylät:n.70 metrin päässä toimivat Merikannontien pyörätiet kumpaakin suuntaa.Puoli vuotta meillä on talvi,Meklu on yksi pääväyliä- sulaa hulluutta. Puut: harkiten vaihtoon, ettei saada uutta puutonta väylää!!