Helsingin joukkoliikenteen heikentäminen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Helsingin joukkoliikenteen heikentäminen.

Tieliikennelaki

#176 Re:

13.02.2013 19:34

#175: -

Jos ajat Helsingistä tampereelle niin kierrätkö Turun kautta ? Merikannontiellä ei ole kuin yksi kaksisuuntainen pyörätie ja silläkin hortoilevat turistit sekä muut jalankulkijat ja autot käyttävät sitä pysäköintipaikkana.

Kerro mitkä kuukaudet on tavikuukausia jos kerran Helsingissä on talvi puolivuotta.

PS: Miten pitkä talvi on oulussa ? http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/oulu-valittiin-maailman-parhaaksi-talvipyorailykaupungiksi/621298/

toinen eläkeläinen etu-Töölöstä

#177 Re: Raitiovaunu 8 pysäkkejä ei saa poistaa!

14.02.2013 10:30

#171: Raili 80 v. - Raitiovaunu 8 pysäkkejä ei saa poistaa!

Näissä keskusteluissa on kokonaan unohdettu meidät "ikäihmiset", jotka käytämme esim. juuri tätä raitiovaunu 8:n Caloniuksenkadun pysäkkiä. Me emme tarvitse pyörätietä/pyöräteitä, emme autoillemme yöparkkiparkkipaikkaa, mutta se mitä tarvitsemme on juuri tuo Caloniuksenkadun pysäkki. Nyt kun meiltä vietiin bussi 24 on Hesperiankadun kulmasta aikamoinen matka rollaattorilla tai kävelykepeillä kävellä Arkadiankadun kulmalle asti.  Kuitenkin meidän olisi jollain tavalla päästävä esim. Marian sairaalaan, jonka edessä on pysäkki, tai Ruoholahteen, jossa on metron päätepysäkki tällä hetkellä!

Monenko minuutin säästö saavutetaan siirtämällä pysäkki Arkadiankadun kulmalle ja ketä se käytännössä hyödyttää, enemmän haittavaikutuksia alueen asukkaille, mutta nythän ei ilmeisesti olekaan kysymys paikallisista ihmisistä vaan tuota Mechelininkatua läpiajavien pyöräilijöidien ja autoilijoiden edusta ja !!!

Fillarimafia jyrää meitin

#178 Re: Re: Raitiovaunu 8 pysäkkejä ei saa poistaa!

14.02.2013 18:10

#177: toinen eläkeläinen etu-Töölöstä - Re: Raitiovaunu 8 pysäkkejä ei saa poistaa! 

Juuri näin asia valitettavasti on. Mechelininkadusta on tehty joidenkin muiden läpiajokatu, eikä paikallisten asukkaiden tarpeilla näytä olevan mitään väliä. Tätä viestiä on kovasti yritetty välittää poliittisille päättäjille, mutta vastassa on kivenkova "polkupyöräpuolue", joka viis veisaa paikallisten asukkaiden elämästä ja liikkumisesta.

Raitiovaunu seisoo Caloniuksenkadun pysäkille pysähtyessään alle minuutin, joten tämä on se "säästyvä" aika. Jos pysäkki poistetaan, vaunu seisoo edelleenkin vähintään yhtä kauan kulman liikennevaloissa, mutta ovet eivät aukea, koska pysäkki on poistettu.

Surkeaa suunnittelua

#179 Re: Re:

14.02.2013 18:16

#176: Tieliikennelaki - Re:  

Tämän päivän Hesarista voi päätellä, että Turun kautta Tampereelle meno ei taidakaan olla niin vaikea pala, kun Merikannontiellekin suunnitellaan uutta pyöräilybaanaa. Sittenhän näitä uusia pyöräilyväyliä onkin jo joka korttelissa Töölössä. Ikävä, että se bussi 24 tuli juuri siirrettyä sinne. Mutta kai sen voi tarpeettomana lopettaa, kun sillä on nykyään niin vähän käyttäjiä.

Tieliikennelaki

#180

14.02.2013 18:27

Tämän päivän Vartista voi lukea ja katsoa kuvia ketkä sitä joukkoliikennettä oikein heikentää.
http://metro.fi/paakaupunkiseutu/puskaradio/viesti/101838/

http://metro.fi/paakaupunkiseutu/puskaradio/viesti/101839/
samta

#181 Re: Re: hohhoijaa

14.02.2013 20:21

#176: Tieliikennelaki - Re:

Samalla tavalla ne turistit hortoilee myös mechelininkadullakin

Tieliikennelaki

#182 Re: Re: Re: hohhoijaa

15.02.2013 18:15

#181: samta - Re: Re: hohhoijaa

Meinaat että nämä turistit seisovat Meklulla keskellä ajorataa niin että siitä ei autolla ohi pääsen ?

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

18.02.2013 04:59


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

18.02.2013 05:00


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

18.02.2013 05:02


Raili 80 v.

#186 Mechelininkadun pysäkkejä ei saa yhdistää!

19.02.2013 20:22

Otso Kivekäs asuu Vallilassa ja työpaikka on
Ruoholahdessa. Ei hän tarvitse yhtään pysäkkiä
Mechelininkadulla.
Me tarvisemme!
Suunnitelmassa sanotaan kierosti, että PARANNETAAN joukkoliikennettä
YHDISTÄMÄLLÄ pysäkkejä.
Todellisuudessa HUONONNETAAN ja LOITONNETAAN!
Fillarimafia jyrää meitin

#187 Re: Mechelininkadun pysäkkejä ei saa yhdistää!

20.02.2013 08:48

#186: Raili 80 v. - Mechelininkadun pysäkkejä ei saa yhdistää! 

Oikeassa olet. Vaan meitäpä ei kuunnella. Nyt odotellaan mielenkiinnolla, mitä muita Kivekkäälle tarpeettomia pysäkkejä vielä poistetaan. Epäilen vahvasti, että Helsinginkadulla on hyviä ehdokkaita. Jos Kivekäs käy Helsinginkadun Alkossa mutta ei Urheilutalon uimahallissa, niin varmasti Urheilutalon pysäkki "yhdistetään" ja taas "nopeutetaan", kun pannaan isot laumat kävelemään. Se on yhtä vilkas pysäkki kuin Caloniuksenkatu, joten taas tulee säästöä melkein minuutti. Linnanmäen pysäkkiä ei uskalla edes Kivekäs poistaa. Eikä Kaupunginpuutarhan pysäkkiä kannata poistaa, vaikka sitä ei talvella tarvitse kukaan. Eihän siitä mitään "säästöä" tule, jos poistetaan hiljainen pysäkki...

Ei savua ilman puita

#188

20.02.2013 11:51

"Jalkakäytäville voisi maalata hitaita pyöräteitä, joissa voisi fillaroida niin, ettei tarvitse sukeltaa ratikoiden ja bussien sekaan. Keskustassa jalankulkijat ja kävelijät voisivat käyttää osin samoja tiloja, kun nopeudet pysyvät alhaalla. Kaupunki voisi kampanjoida joustavaa ja toiset huomioon ottavaa liikennekulttuuria"
Viestintätutkija Anu Kantola kirjoitti näin viime kesänä SK:ssa. Miksi tämä pehmeämpi vaihtoehto ei kiinnosta baanaverkon täydentäjänä? Asenteiden muutoksella ja uuden liikennekulttuurin sisäistämisellä päästäisiin pitkälle eikä maksaisi paljon. Olisiko selitys tämä:

"Myös pyöräilijät itse aiheuttavat ongelmia. Tom Cruise -inkarnaatiot, joille elämä on yhtä Ranskan ympäriajoa, ovat vaarallisia kaikille"

Fillarimafia jyrää meitin

#189 Re:

20.02.2013 13:45

#188: Ei savua ilman puita -  

Pyöräilijät ovat tehneet tästä tasa-arvokysymyksen. Fillarointi on tasa-arvoista autoliikenteen kanssa, kun autojen ajokaistoja kavennetaan autoliikenteen hidastamiseksi, ja pyörät suhahtavat ohi samalla tasolla. Ei hidas vauhti kelpaa, vaan lujaa pitää päästä.

Kaikkihan tietävät sen, että pyöräilijät eivät noudata liikennevaloja eivätkä liikennemerkkejä, ja tuskin nämä pyöräkaistat tilannetta miksikään muuttavat. Olen itse jäänyt suojatiellä pyörän alle, joka ajoi edestä päin suoraan päälle kiroilulla maustettuna, ja läheltä piti -tilanteita on ollut vaikka kuinka paljon. Eivätkä pyöräilijät sitä paitsi pysy pyöräkaistoilla ja -teillä, vaan ajavat juuri siellä missä huvittaa, tarvittaessa kiellettyyn ajosuuntaan, punaista valoa päin  ja vaikka poikittain kadun yli. Ja vaikka 10 hengen ryhmänä, jos siltä sattuu tuntumaan.

vääräleuka

#190 Re:

20.02.2013 14:36

#175: - Pyöräilyväylät:n.70 metrin päässä toimivat Merikannontien pyörätiet kumpaakin suuntaa.

Jokaisella kadulla on toimiva jalkakäytävä 8-15 metrin päässä kadun toisella puolen. Toisen puolen jalkakäytävä on siten aivan turha. Jotta ei syrjitä toisen puolen asukkaita, poistetaan ne kortteleittain vuorotellen itä- ja länsipuolilta. Saadaan vaikka tilaa lisäpuille.

Marja Rajala

#191 Re: Re: Re: Pyöräteitä on suunniteltu kohta kolme vuotta

20.02.2013 19:54

#174: Jive - Re: Re: Pyöräteitä on suunniteltu kohta kolme vuotta

Kuvittelenko, vai onko adressin teksti pidentynyt sen jälkeen kun allekirjoitin sen? Puutteellisesta muotoilusta huolimatta uskoin vastustaneeni Helsingin joukkoliikenteen heikentämistä. Piste. Heikentää voidaan myös esim. vuoroja vähentäen ja toisaalta linja- ja pysäkkimuutokset voivat kaupunkirakenteen eläessä olla joskus perusteltujakin. Tarkoittaako "puistobulevardin tuhoaminen" alussa mainittua puiden kaatoa vai jotain muutakin?

etu-töölön eläkeläinen

#192 Re: Re: Re: Re: Pyöräteitä on suunniteltu kohta kolme vuotta

22.02.2013 10:24

#191: Marja Rajala - Re: Re: Re: Pyöräteitä on suunniteltu kohta kolme vuotta

Adressin nimi on mielestäni ollut harhaanjohtava, suurin osa allekirjoittaneista sekä kommentteja lähettäneistä on meitä Töölöläisiä,  joita nämä Mechelinkadun muutokset tulevat koskettamaan!En ota kantaa pyörä-/autoteihin, mutta raitiovaunu 8:n Caloniuksenkadun pysäkin siirtoa en todellakaan tajua, ainoa pysäkki, joka todella on käytössä. Samoin uudet istutettavat puut , kävin katsomassa Marian sairaalan pysäkillä, ovat todella "liikuttavia". Onko todella niin, että tuo upea Mechelinkadun "bulevardi" on tarkoitus parturoida ja sitten istuttaa nuo uudet tilalle ? Samoin en myöskään ymmärtänyt, että tarvitaan kaksi pyörätietä: toinen kulkee Mechelinkatua pitkin ja toinen Merikannontiellä. Tuo puiden parturointi on ilmeisesti aloitettu sieltä Kesäkadun ja Kivelän kadun väliltä Mechelinkadulla, uudet ovat  jossain vaiheessa sinne ilmestyneet!

 

Surkeaa suunnittelua

#193 Re: Re: Re: Re: Re: Pyöräteitä on suunniteltu kohta kolme vuotta

22.02.2013 11:00

#192: etu-töölön eläkeläinen - Re: Re: Re: Re: Pyöräteitä on suunniteltu kohta kolme vuotta 

Asia koskee kyllä töölöläisten lisäksi myös tuhansia muita pääkaupunkiseudun asukkaita, jotka käyvät töissä Töölössä, Ruoholahdessa tai Espoossa tai kulkevat Mechelininkadun kautta joukkoliikenteellä tai omalla autolla jompaankumpaan suuntaan. Ei ole yhdentekevää, miten Mechelininkadun liikenne sujuu, lisääntyykö vai väheneekö autoliikenne joukkoliikenteen jatkuvan heikentämisen vuoksi ja tuleeko Mechelininkadusta pelkkä Jätkäsaaren autostrada, kuten päättäjät nyt haaveilevat. Ratikkapysäkit, pyörätiet, puidenkaato, parkkipaikkojen poisto, jalkakäytävien ja ajokaistojen kaventaminen ovat kaikki ison palapelin osia, joilla tulee olemaan järisyttävä vaikutus koko läntiseen kantakaupunkiin.

Faktaa löytyy Googlella

#194 Re: Re: Mechelininkadun pysäkkejä ei saa yhdistää!

22.02.2013 13:41

#187: Fillarimafia jyrää meitin - Re: Mechelininkadun pysäkkejä ei saa yhdistää!

Kun täällä suu vaahdossa ollaan lynkkaamassa Kivekästä, huomautettakoon, että raitiolinja 8 kehittämisohjelmaa on käsitelty HSL:n hallituksessa vuonna 2011. Kivekäs on istunut HKL:n johtokunnassa vuodesta 2013. Kokkareilla on ollut suurin edustus edellisessä hallituksessa. Ottakaa asioista selvää.

Ei savua ilman puita

#195 Rohkeneeko lautakunta sanoa stop?

22.02.2013 23:19

Yleisten töiden lautakunnan esityslista on netissä:http://www.hel.fi/hki/hkr/fi/P__t_ksenteko/Lista?year=2013
Sieltä löytyy myös Mechelininkadun suunnitelmasta tehtyjä muistutuksia. Ne yritetään varmaan mitätöidä sillä, että ne on tehty liian myöhäisessä vaiheessa, mutta lopullinen suunnitelma on palapeli, jonka kokonaisuus on nähtävissä vasta nyt. Ja siinä on ajateltu vain läpikulkuliikennettä pyöräliikenne mukaan lukien. Pysäköinnin poistamisen lisäksi kadulle on tulossa totaalinen pysähtymiskieltokin! Enää ei puutu kuin että asukkaat häädetään ja talot räjäytetään, että saadaan liikenne sujumaan vielä paremmin.
Moi olen uusi nimimerkki

#196 Re: Rohkeneeko lautakunta sanoa stop?

23.02.2013 08:44

#195: Ei savua ilman puita - Rohkeneeko lautakunta sanoa stop?

Vaikka Meklulle ei tehtäisi pyöräkaistoja lainkaan, ei sinne mahdu kahta ajokaistaa ja sen lisäksi pysäköintikaistaa ilman että puita revitään irti tai ratikka hävitetään. Haluaisitteko te töölöläiset siis, että toinen ajokaistoista olisi pysäköintialue vuorokauden ympäri? Minusta tämä on erinomainen ajatus, sillä se vähentäisi autoliikennettä keskustassa huomattavasti. Vaikuttaa vaan vähän isommalle alueelle kuin Töölöön. Mm. Jätkäsaaren pysäköintipaikkoja pitää vähentää (Meklun yöpysäköintihän poistuu juuri Jätkäsaaren autoliikenteestä johtuen), ja Espoon liikennettä pitää saada ohjattua Kehälle. Suunnitellaan Helsinkiä töölöläisten ehdoilla. Olen niin messissä!

Ainotar

#197 Re: Re: Rohkeneeko lautakunta sanoa stop?

23.02.2013 12:25

#196: Moi olen uusi nimimerkki - Re: Rohkeneeko lautakunta sanoa stop?

Vaikka Jätkäsaaresta ja Länsisatamasta ei tulisi yhtään autoa lisää, on pysäköinnin kadulla loputtava, jos pyöräkaistat tehdään. Laki kieltää niillä pysäköinnin.

Mutta pysäköintipaikkojen väheneminen ei kuitenkaan ole pahin asia, vaikka lyhyellä tähtäyksellä aiheuttaakin riesaa, vaan se ettei autoilua keskustassa edes yritetä vakavasti vähentää. Mechelininkadun autoliikennekään ei pelkällä pyöräilyllä vähene, kun se on enimmäkseen pitempien matkojen  läpiajoliikennettä. En todellakaan ymmärrä, miksi jotkut pyöräilijät ehdottomasti haluavat ajaa kapeilla kaistoilla ruuhkan rinnalla sen sijaan, että vaatisivat puolta kadusta kokonaan pyöräilylle. Siksikö, että punaiset raidat kaduissa ovat nyt muotia?

Moi olen uusi nimimerkki

#198 Re: Re: Re: Rohkeneeko lautakunta sanoa stop?

23.02.2013 13:23

#197: Ainotar - Re: Re: Rohkeneeko lautakunta sanoa stop?

"Vaikka Jätkäsaaresta ja Länsisatamasta ei tulisi yhtään autoa lisää, on pysäköinnin kadulla loputtava, jos pyöräkaistat tehdään."

Ei pidä paikkaansa. Alkuperäisessä pyörätiesuunnitelmassa kadulla oli yöpysäköintipaikkoja. Ei tietenkään pyöräkaistan päällä, mutta pyörätien vierellä. Kun pysäköintipaikat poistettin autoliikenteen takia, pyörätieratkaisu muutettiin ko. paikassa pyöräkaistaksi. Uskokaa nyt jo viimein, etteivät ne pysäköintipaikat poistu pyöräkaistan takia, vaan autoliikenteen.

Vastustakaa autostradaa

#199 Re: Rohkeneeko lautakunta sanoa stop?

23.02.2013 17:09

#195: Ei savua ilman puita - Rohkeneeko lautakunta sanoa stop? 

Yleisten töiden lautakunta on perustanut Facebookiin keskustelufoorumin aiheesta Mechelininkatu. Se on suljettu ryhmä, jonka jäsenet hyväksyy lautakunnan puheenjohtaja Jarmo Nieminen. Sinne ilmestyi eilen jo melkein sata mielipidettä.

Nyt Facebookiin tarvittaisiin kiireen vilkkaa myös asukkaiden puheenvuoroja, jotta Mechelininkadusta ei tulisi pelkästään Jätkäsaaren 10 000 asukkaan uusi autostrada.

Keskustelufoorumi löytyy osoitteesta: http://www.facebook.com/groups/Mechelininkadunsuunnitelma/

Pyöräilijä Töölöstä

#200 Suunnitelma on hyvä

23.02.2013 19:16

Töölöseuralla on nyt pahasti mennyt asiat sekaisin, kun syyttävät pyöräilijöitä Mechelininkadun muuttuvista liikenneratkaisuista. Ovat antaneet loistavan leikkikentän kaupungin pyöräviha-ryhmälle.