Helsingin joukkoliikenteen heikentäminen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Helsingin joukkoliikenteen heikentäminen.

teme

#51 Re: Re: Re: Re: Re: Pyöräteitä on suunniteltu kohta kolme vuotta

30.01.2013 12:22

#27: Vanhan Ainottaren omistaja - Re: Re: Re: Re: Pyöräteitä on suunniteltu kohta kolme vuotta

Kun jollekin kadun pätkällä tehdään jotain, niin tottakai kannattaa yhdistää työt. Eikä esimerkiksi niin että fillarikaistarakentaja tekee ensin, sitten tulee ratikkapysäkinsiirtäjä, sitten metsuri, HELENin kaukolämpömiehet, jne. Ei tässä nyt ole mitään sen ihmeellisempää. Saa sitä vastustaa niin pysäkkien siirtoa, pyöräkaistoja, kuin vanhojen puiden uusimistakin, mutta asiattomuudet mukaan lukien näiden asioiden välisistä mielikuvitusyhteyksistä meuhkaaminen tuskin edistää edes omaa asiaa.

Ei savua ilman puita

#52 Re: Puita ei tulla kaatamaan

30.01.2013 12:27

#49: Nimimerkki - Puita ei tulla kaatamaan

Suunnitelmapiirroksessa kaikki puut Arkadiankadun ja Hesperiankadun väliltä oli merkitty kaadettaviksi ja korvattaviksi uusilla. Jos joku puu kadun toisessa päässä jää pystyynkin, voidaan sanoa, että vain huonokuntoiset kaadetaan. Mutta kaikkia poistettavia ei korvatakaan vaan vain "suuri osa", sanoo liikennesuunnittelupäällikkö tänään Hesarissa. Mikähän osa?

Mistä otetaan pyöräteiden tarvitsema tila, kun autokaistoja ei voida kaventaa niin paljon? "Kadun kaikille puille tehtiin kesällä 2012 laaja kuntoselvitys, joka on ollut lähtökohtana kadun mitoitusta määrittäessä", toteaa projektipäällikkö. Otso Kivekäs yrittää ohjata katseen pois puista:"Mechelininkadun pyöräkaistat ovat tulossa kadun reunoille, kun puut taas ovat keskellä." Jos lisätilaa haettaisiin vain nykyisestä puukujanteesta poispäin, niin paljonko jalankulkijoille sitä jäisi? En piirroksesta huomannut, että jalkakäytäviä kavennettaisiin merkittävästi.

 


Vieras

#53 Re: Re: Järkeä pyörätien suunnitteluun

30.01.2013 12:40

#7: Maalaisjärkeä kaupunkiin - Re: Järkeä pyörätien suunnitteluun

Uusi Jätkäsaari kymmeninen tuhansine asukkaineen ja kasvava Tallinnan liikenne edellyttävät, että mm. Mechelininkatu on saatava sujuvammaksi. Pysäköidyt autot hidastavat liikennettä myöhäiseen iltaan asti. Pyörätielle pysäköinti on vähäisempää ja mahdollistaa poishinauksen tarvittaessa. Pyöräilijöitä ei merkittävästi illalla kadulla aja ja silloinkin liikkuvat eteenpäin liikenteen mukana.

Pyöräilevä-kävelevä aikuinen Töölöstä

#54 Mechelininkadun liikennejärjestelyt

30.01.2013 15:06

Bussi 24 ajaa uusimmiten asukkaita palvellen Marian sairaalalta Hietaniemen hautausmaan, hiekkarannan ja tenniskenttien ohitse, kääntyy Etelä Hesperiankadulta Mechelininkadulle kohti Taka-Töölön postia, autopataljoonan ja Kivelän Sairaalan, T Kuulan puiston vierestä. Valtavasti ihmisiä asuu tällä reitillä! Nämä ihmiset asuvat juuri siellä, mistä 24 otettiin pois: Arkadiankadun ja Etelä Hesperiankadun välissä. Juuri olimme oppineet nousemaan Caloniuksenkadulla kasin ratikkaan ja vaihtamaan Ooperan pysäkillä Stockmannille vieviin ratikoihin. Nyt viedään meiltä tämäkin.
Kävelkäämme siis, jotka pystymme kävelemään. Mechelininkadun katukäytäviä ei saa kaventaa senttiäkään pöyräteille, että me kävelijät mahdumme. Pitäköön kaupunki talvella huolen, että lastenrattaat, rollaattorit ja pöyrätuolit pystyvät käyttämään katukäytäviä esteettä!
Merikannontien pyörätiestä voi tehdä hyvin urbaanin pyöräreitin: jo valmiit pyörätiet ja pyörätieverkosto, ei montaakaan liikennevaloristeystä, joten matkanteko sujuu vauhdilla, autoliikenne vähäistä, joten ei pakokaasuista hengitysilmaa. Tällä reitillä autot pysäköivät todella harvoin pyöräteille! Reitti on kaiken lisäksi osa kauneinta Helsinkiä.

Ainotar

#55 Re: Re: Re: Järkeä pyörätien suunnitteluun

30.01.2013 16:05

#53: - Re: Re: Järkeä pyörätien suunnitteluun

Kyllä kadullekin pysäköity auto voidaan siirtää pois, jos pysäköinti on kielletty. Ja Mechelininkadulla se tullaan varmasti kieltämään pyöräteistä riippumatta. Se ja bussi 24:n pysäkkien poisto pitkältä matkalta olisivat asukkaiden uhraus liikenteen sujuvoittamiseksi, mutta tilalle tungetaankin autokaistoja kaventavat pyörätiet. Se tulee suunnittelijoidenkin mukaan hidastamaan autoliikennettä, mikä merkitsee lisää ruuhkaisuutta ja saasteita mm. nimimerkin mainitsemista syistä. Jotta siltä vältyttäisiin, ei riitä puukujanteen suunniteltu raiskaaminen vaan se pitäisi poistaa kokonaan. Sitten olisi hälytysajoneuvoillakin tilaa sukkuloida.

Onhan nyt kumma, jos pyöräilijöitä ei voida vaatia polkaisemaan lyhyttä matkaa päästäkseen viereiselle pyöräilyväylälle, kun jalankulkijat pannaan kävelemään sama lisämatka kauemmas siirretyille pysäkeille tai pidentämään matkaan kuluvaa aikaa typeriin linjamuutoksiin kuuluvien vaihtojen takia.  Totta kai pyöräilijöiden pitäisi päästä viilettämään kaikkialla suorinta reittiä, mutta kun reaalimaailmassa on tasapainoteltava ristiin menevien etujen ja hyötyjen ja haittojen välillä.

Faktaa

#56 Miten asia todellisuudessa on

30.01.2013 17:23

Ennenkuin lähtee kirjoittamaan lehtiin mitään fiktiota faktana, niin kannattaa ottaa asioista selvää. Tämä koskee nimenonamaan Gruberin kirjoitusta.
Tässä faktaa asiasta.
http://www.hs.fi/paivanlehti/#30012013/mielipide/Py%C3%B6r%C3%A4ilyn+lis%C3%A4%C3%A4minen+edellytt%C3%A4%C3%A4+sujuvia+v%C3%A4yli%C3%A4/a1359436563331

PS: Pyöräilijä maksaa kunnallisveroa, mutta kuitenkin kunnallisveroista liikenneinfraan varatuista rahoista 99 % menee autoiluinfraan ja vain 1 % kevyenliikenteen infraan.
Tämä siitä huolimatta että vain 45 % Helsinkiläisistä talouksista omistaa auton.
Momo

#57 Re: Re: Suunnittelijoiden uskomattomat suunnitelmat vailla järkeä

30.01.2013 17:33

#10: Alas fillaristivähemmistön diktatuuri - Re: Suunnittelijoiden uskomattomat suunnitelmat vailla järkeä 

 Miksi et sitten liittyisi tähän kultaiseen eliittiin ja alkaisi polkupyöräillä? Ei joukkoliikenne minuakaan palvele kovin hyvin, siksi pyöräilen.

Todellisuus

#58 Ottakaa asioista selvää

30.01.2013 17:52

Gruberin ja Heiskasen kirjoitukset on niin täynnä asiavirheitä kuin olla ja voi. Jos on kerran toimittaja ammatiltaan ( Gruber ) niin yleensä kyllä tarkistetaan tiedot ennenkuin kirjoitetaan yhtään mitään.
Sama pätee Heiskaseen, joka oikein mainostaa itseään Kauppatieteiden Maisteriksi. Mutta siitä huolimatta kirjoitetaan mitä sylki suuhun tuo.

Tuolta voi käydä lukemassa ne faktat pysäkeistä ja niiden siirroista, samoin puiden kaadoista, parkkipaikkojen poistosta.

http://otsokivekas.fi/2013/01/pyoraily-on-liikennetta/
Ainotar

#59 Re: Ottakaa asioista selvää

30.01.2013 21:02

#58: Todellisuus - Ottakaa asioista selvää

En ole Gruber tai Heiskanen, mutta kävin lukemassa ja faktaa löytyi:"Helsingin liikenteen suuri ongelma on, että yksityisautoilun sujuvuuden nimissä on sekä joukkoliikenteen että pyöräilyn oloista tehty 60 viime vuoden aikana kovin vaikeat." No mitä autoilulle aiotaan tehdä? Odotetaanko, että ympäristökuntalaiset jättävät auton kotiin ja lähtevät Helsinkiin töihin pyörällä, kun tänne saadaan erinomaiset pyörätiet? Kantakaupungin talouksistahan suurimmalla osalla ( vuonna 2008 59 prosentilla) ei ole tähänkään asti ollut autoa.

Puista Kivekäs sanoo, että ne ovat keskellä katua, mikä on myös kiistämätön fakta. Hänen siteeraamansa projektin päällikön mukaan "...kujanteen uusiminen/täydentäminen toteutetaan arvoympäristön luonteelle sopivana siten, että katujaksoille saadaan jatkuvat kujanteet samanikäisiä ja –kokoisia puita." Päällikkö on Orwellinsa lukenut. Voisiko hienommin sanoa, että puut pannaan juuresta poikki ja taimet tilalle. Onko tämä tosiaan kaupungin nykyinen arvopuuston hoitolinja? Toivottavasti muut alueen puut eivät sitten kaipaa hoitoa ihan pian.

 

Saurin kirjeystävä

#60 Re: Ottakaa asioista selvää

30.01.2013 22:59

#58: Todellisuus - Ottakaa asioista selvää 

 Jos ihan tarkkaan katsotaan, niin tällä palstalla on kielletty sekä mainonta (myös poliittinen sellainen) että vihapuhe, jota nämä tarinat alkavat lähestyä. Vaan eipä kannata vaatia tällaisten kommenttien poistoa (ainakaan vielä). Onhan se vaan hyvä, että jokainen voi ihan itse lukea netistä liikennelaitoksen lautakunnan nykyisen puheenjohtajan, vihreän kaupunginvaltuutettu Kivekkään ajatukset joukkoliikenteestä ja pyöräilystä. Että pysäkit pois ja lisää pyöräteitä. Sillä lailla. Näinhän se liikenne sujuu.

Surkeaa suunnittelua

#61 Re: Miten asia todellisuudessa on

30.01.2013 23:45

#56: Faktaa - Miten asia todellisuudessa on 

 Olipa hyvä, että tämäkin otettiin tähän mukaan. Nyt voi heittää oikeaa tietoa kehiin ilman, että täytyy vaivautua kirjoittamaan Hesariin.

Kummallista matematiikkaa näillä fillaristeilla. Rakennusviraston piirroksen 29998.2 mukaan Mechelininkadun katutilan kokonaisleveys Sammonkadun kulmassa on 32 m, kun mukaan lasketaan jalkakäytävät. Jalkakäytävän ja puukujan välinen tila yhteen ajosuuntaan on piirroksessa 7,75 m, josta pyörätielle on varattu 1,50 metriä ja ajokaistoille 3,00 m ja 3,25 m. Hra liikennesuunnittelupäällikkö Lehmuskoskella on mielenkiintoinen tapa katsoa asiaa, kun hänen mielestään "ajoradan kokonaisleveys hieman kasvaa", kun siitä vähennetään pyörätien leveys 1,5 m... Kumma juttu, että kaupunkisuunnittelulautakunta on aivan päinvastaista mieltä (tarkistettu pyörätiesuunnitelma 24.01.2012): "Moottoriajoneuvoliikenteen kaistat kavennetaan minimissään 6,25 metriin (3,25 m + 3,0 m) pyöräliikenteen järjestelyjen myötä. Kapea katutila rauhoittaa osaltaan ajonopeuksia." Siis aivan samat luvut, mutta toisen mielestä ajotila kapenee, kun taas Lehmuskoski uskoo tilan levenevän. On tainnut jäädä yksi pöytäkirja kokonaan lukematta. Mutta sehän ei estä tarjoamasta tätä kummallista matematiikkaa Hesarissa faktana.

Ja tällaiset sitten vastaavat Helsingin liikennesuunnittelusta.

Sekuntikello pysäkille

#62 Re: Re: Miten asia todellisuudessa on

31.01.2013 00:04

#61: Surkeaa suunnittelua - Re: Miten asia todellisuudessa on 

On sillä Lehmuskoskella muitakin papereita jäänyt lukematta, kuten HSL:n hallituksen oma pöytäkirja 10.05.2011, aiheena ratikka 8:n kehittämisohjema. Jokuhan koetti tällä palstalla väittää (tyyliin "kaikkihan me tiedämme"), että kasin ratikan keskinopeus olisi 14 km tunnissa. No ei ainakaan tämän pöytäkirjan mukaan. Siinä todetaan, että "raitiolinja 8 on nykyisellään yksi raitiolinjaston nopeimmista linjoista, sillä sen reitti ei kulje aivan ydinkeskustan kautta. Linjan keskinopeus on 15,9 km tunnissa." Koko raitiojärjestelmän keskinopeus oli syksyllä 2010 14,7 km tunnissa.

Kävin tänään kello kädessä mittaamassa sitä aikaa, mikä kasilla menee tällä kuuluisalla Caloniuksenkadun pysäkillä pysähtyessä. Oli paras ruuhka-aika, ja ratikasta tunki ulos sekä matkustajia että lastenvaunuja, joita jouduttiin nostamaan ulos käsin, kun sattui olemaan vanhanmallinen korkea vaunu. Mutta mittaamisesta ei saanutkaan kunnon tulosta, kun ei ollut sekuntikelloa mukana. Rannekellon mukaan koko pysähdykseen meni alle 1 minuutti. Tätäkö tältä linjalta nyt yritetään saada pois hintaan 150 000 euroa?

Liikennesuunnittelijoiden "logiikan" mukaan nopeutusta kannattaa tietysti yrittää niillä pysäkeillä, joilla on eniten matkustajia. Eihän hiljaista pysäkkiä kannata poistaa, vai kuinka? Kas kun ette halua poistaa Oopperan tai Kurvin pysäkkejä, sieltähän vasta sitä säästöä syntyisi.

Kettingillä kiinni puuhun

#63 Re:

31.01.2013 00:25

#47: paviljonki purkuun, minä en sitä tarvitse -  

 "Unohtakaa puut ja muut"... Voin vakuuttaa, että puiden "uusiminen" (kuten rakenusviraston puunpoisto-osasto asian kovin kaunistellen ilmaisee) ei unohdu niin kauan kuin täällä on hengissä yksikin mummo, joka tietää miltä katu näytti aikaisemmin. Minne on kadonnut Vihreiden Koijärvi-henki, missä viipyvät puunsuojelija-aktivistit ja kettingit? Taitaakin olla niin, että vanhoja arvokkaita puita suojellaan vain tarpeeksi kaukana ja silloin kun se ei ole ristiriidassa omien etujen kanssa. Aika ohut ideologia. Sillä siitähän tässä on kyse: pienen klikin edut vastaan suuri enemmistö.

pilkunviilaaja

#64 Re: Re: Miten asia todellisuudessa on

31.01.2013 00:38

#61: Surkeaa suunnittelua - Re: Miten asia todellisuudessa on

Ajorata = ajoneuvoliikenteelle tarkoitettu tai suoraan toisiinsa rajoittuvien ajokaistojen muodostama tien osa.

Polkupyörä = lihasvoimalla toimiva ajoneuvo.

Eli moottoriajoneuvoliikenteen kaistat on eri asia kuin ajorata, johon ilmeisesti lasketaan ainakin tässä tapauksessa mukaan myös polkupyörille varattu tila.

Surkeaa suunnittelua

#65 Re: Re: Re: Miten asia todellisuudessa on

31.01.2013 10:00

#64: pilkunviilaaja - Re: Re: Miten asia todellisuudessa on 

 Luepa uudelleen Lehmuskosken kootut selitykset: "Pyöräkaistaisilla osuuksilla ajoradan kokonaisleveys hieman kasvaa, mikä takaa hälytysajoneuvoille nykyistä paremmat ohitusmahdollisuudet ruuhka-aikaan." Siis moottoriliikenteen ajokaistoja on kavennettu pyörätien verran (eli 1,5 m), mutta 2,5 metriä leveät paloautot mahtuvat kadulle entistä paremmin, erityisesti ruuhka-aikaan? Koukkavatko ne pyörätien kautta, vai siirtyykö palokuntakin vallitsevan ideologian mukaisesti polkupyörien käyttöön?

:)

#66 Re: Re: Re: Re: Miten asia todellisuudessa on

31.01.2013 10:10

#65: Surkeaa suunnittelua - Re: Re: Re: Miten asia todellisuudessa on

Kun piipaa-auto tulee, autot väistävät osittain pyöräkaistalle, joka on siis myös ajorataa muttei moottoriliikennekaistaa.

Surkeaa suunnittelua

#67 Re: Re: Re: Re: Re: Miten asia todellisuudessa on

31.01.2013 11:04

#66: :) - Re: Re: Re: Re: Miten asia todellisuudessa on 

 Voi miten kätevää! Tästähän fillaristit tulevat kiittämään. Ovat muutenkin aina ihastuneita kaikista autoista, jotka tunkevat pyöräkaistoille.

paviljonki purkuun, minä en sitä tarvitse

#68 Adressinne on parasta viihdettä

31.01.2013 11:08

Ennen sokeat jalankulkijat olivat se ryhmä joka huononsi pyörätiet kanttikivellisiksi, ettei vaan ne [sokeat] vahingossa kävele autojen alle, mutta pyörätiellä flaneeraaminen olikin ok.

Nyt haetaan sujuvan pyöräilyn esteeksi paloautojen kulun varmistaminen.

Pah.

Raitoivaunujen nopeuttaminen pitäisi lähteä jo siitä että niitä verrattaisiin "juniin", eikä autoihin. Muun muassa Hesarilla (Linsin pysäkistä Hämeentielle) on vain kuusi valo-ohjattua suojatietä, mutta valo-ohjaamattomia on kaksitoista. Näissä jokaisessa raitiovaunu on väistämisvelvollinen suhteessa jalankulkijaan. Tätä pitäisi pystyä muuttamaan. Miten? Esim tässä on viisi normaalia suojatietä peräkkäin http://goo.gl/maps/IYcF9. Kahdesta ensimmäisestä toinen pois, kolmas voisi johtaa vain pysäkeille (tarvittaessa aita pysäkkien väliin), neljäs ja viiden jäisivät paikoilleen. Mutta jatkossa jokainen, siis nämä kolme mitkä jäi, varustettaisiin Tukholmassa Tvärbanassa käytetyin valoin: kieltävät kävelyn kun tvärbana on tulossa. Joten yksittäinen jalankulkija on se joka väistää, ja "juna" saa mennä nopeusrajoitusten mukaan. Siis näin: http://goo.gl/maps/zBf7K (pahus, siinähän näkyy myös pyöräkaista.. ne urpot, miksi pyöräilyä ei olla siirretty sivukadulle päädulta?) Jatkaa matkaa hiirellä Hammarby alléa pitkin, valoja on kaikissa "valottomissa" ylityksissä.

Tätä samaa konseptia kaikkialle tarpeeseen. Tämän lisäksi valoetuus, niin johan värkki alkaa kulkemaan. Tässä vielä vain pysäkille johtavan suojatien malli: http://goo.gl/maps/au9DR

Ja se joka oivaltaa tämän edellisen olevan supervanhanaikainen, sillä onhan meillä jo Varova-valot, niin katso, mitä tieliikennelaki sanoo kyseisestä opastimesta. Sitä ei ole, joten sitä ei tarvitse noudattaa..
<1%>

#69 HS 27.1. sivu A4: Merkintöjä

31.01.2013 11:25

Jos täällä on siteerattu mielipiteitä, niin myös HS:n kaupunkitoimituksen esimies ottaa myös kantaa tällä kertaa kolumnin muodossa

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/Kova%C3%A4%C3%A4nisimm%C3%A4t+periv%C3%A4t+maan/a1359176520470

Töölö-seura on kovaa vauhtia pääsemässä prosenttijengiksi http://urbaanisanakirja.com/word/prosenttijengi/
Fillarimafia jyrää meitin

#70 Re: HS 27.1. sivu A4: Merkintöjä

31.01.2013 11:40

#69: <1%> - HS 27.1. sivu A4: Merkintöjä 

Taas näyttää joillakin olevan vaikeuksia luetun ymmärtämisessä. Ei artikkeleihin kannata "ladata" sellaisia mielipiteitä, joita niissä ei ole.  Ei tässä artikkelissa puhuta sanallakaan Helsingin joukkoliikenteestä, saatikka Mechelininkadun pysäkeistä, vaan Espoon Hannusjärven asuntolasta.

Kerropa minulle, missä olet nähnyt Töölö-seuran kannanoton Mechelininkadun joukkoliikenteestä? Lukisin sen mielelläni itsekin.

Ja mitä tulee kovaäänisiin klikkeihin, jotka ajavat vain omaa etuaan, niin Helsingin Polkupyöräilijät sijoittuvat oikein mainiosti kärkikastiin. Vai yrittääkö joku väittää, että he edustavat suurta enemmistöä ja lähidemokratiaa?

Ainotar

#71 Re: Adressinne on parasta viihdettä

31.01.2013 11:42

#68: paviljonki purkuun, minä en sitä tarvitse - Adressinne on parasta viihdettä

Ettei tarvitsisi puhua paloautoista niin puhutaan perusasioista. Pyöräilyn edistämiseen on sitouduttu niin EU:ssa kuin Suomessa. Yksityisautoilusta on ilmaston takia päästävä, ainakin taajamissa. Siksi Helsinkiinkin rakennetaan kattavaa pyörätieverkostoa, eikä kukaan varmaan niin hyvää asiaa vastusta. Suunnittelijoiden aatos kulkee niin, että kun pyörätiestö on sujuva ja nopea, niin sille ilmestyy käyttäjiä. Ja kun vieressä ajavat autoilijat huomaavat, että kas, tuo on ihan järkevä vaihtoehto lyhyillä matkoilla, hekin hyppäävät pyörän selkään ja sillä tavoin lumipalloefekti etenee.

Mutta kun Oulussa, joka on erinomainen pyöräilykaupunki, alettiin pyöräilyyn panostaa jo 60-luvulla, niin Helsingissä panostettiin yksityisautoilun helpottamiseen. Nyt sitten yritetään äkkiä paikata kymmenien vuosien synnit laskemalla katuverkon päälle tehokas pyörätieverkko ja odotetaan, että lumipalloefekti siivoaa autot kaduilta. Siinä voi kyllä kurki kuolla ennenkuin suo sulaa. Kun Helsingin asuntojen puute ja hinnat ovat ajaneet väen ympäristökuntiin, niin sieltä ei käydä täällä töissä pyörillä. Tarvittaisiin myös autoilun rajoituksia ja joukkoliikenteen tehostamista.

Eikä voi olla niin, että pyörätiet ovat äkkiä se juttu, joka menee kaiken muun edelle joka ikisessä paikassa mistään muista tarpeista ja arvoista välittämättä, kun ei pyöräily ilmastonmuutosta yksin estä. Jos vakuuttavasti todistetaan, että maailma pelastuu jos Mechelininkadun puistotie pilataan, niin pilattakoon sitten.

Ei Helsinki nytkään enää mikään pyöräilyn takapajula ole, jossa sotatilaan verrattava rynniminen olisi tarpeen. Kun EU:n komissio vuosituhannen alkupuolella tutkitutti 28 Euroopan kaupunkia, niin Helsinkiä ja Kööpenhaminaa parempi pyörätietilanne (polkupyöräverkoston osuus liikenneteiden pituudesta) oli vain neljässä, niistä yksi Oulu. Ja sen jälkeen pyöräteitä on tullut paljon lisää.

 

Vihainen mummo

#72 Re: Adressinne on parasta viihdettä

31.01.2013 12:07

#68: paviljonki purkuun, minä en sitä tarvitse - Adressinne on parasta viihdettä 

Se kyllä taisi olla hra liikennesuunnittelupäällikkö Lehmuskoski ihan itse, joka heitti Hesarissa nämä paloautot kehiin. Hän kun väitti niiden tilanteen kohenevan, kun ajokaistoja kavennetaan. Erikoinen ajattelutapa.

Ja pahus, taas tuli valittua väärä kortti. Harmin paikka. Kerro terveisiä.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

31.01.2013 12:07


Ainotar

#74 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pyöräteitä on suunniteltu kohta kolme vuotta

31.01.2013 12:10

#51: teme - Re: Re: Re: Re: Re: Pyöräteitä on suunniteltu kohta kolme vuotta

Kuka täällä on vastustanut töiden samanaikaista tekemistä? Niitä töitä on vastustettu, jos jotain. Ja niiden välillä on sellainen yhteys, että ne ovat kaikki samassa rakennusviraston suunnitelmassa

paviljonki purettava

#75 Re: Re: Adressinne on parasta viihdettä

31.01.2013 13:03

#72: Vihainen mummo - Re: Adressinne on parasta viihdettä

Anteeksi, nyt osui omaan jalkaan. Kerron terveisiä..

 

Mutta toisaalta mistä ne Länkkäriä (Länsiväylä nimisen lehden slangisana) lukevat voisivat kaiken tietää?

 

http://www.hs.fi/paivanlehti/#mielipide/Realismia+Helsingin+liikennesuunnitteluun/a1359267228136