Rahkoilan koulun toiminnan jatkumisen puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Rahkoilan koulun toiminnan jatkumisen puolesta.


Vieras

#51

23.02.2013 07:51

Säilytetään siihen saakka kun uusi koulu valmistuu......

Anonyymi

#52 Re: Re: Re: Laiton viranhaltijapäätös

23.02.2013 17:28

#49: - Re: Re: Laiton viranhaltijapäätös

Toivon, että keskustelu pysyy asialinjalla. Henkilökohtaisuuksiin menevät viestit tullaan poistamaan!


Vieras

#53

24.02.2013 11:34

Laitetaas nyt vähän jarrua taas noiden kunnan päättäjien hölmöilyihin.Nykyistenkään jäljellä olevien koulujen tilat eivät riitä oppilasmääriin nähden kunnolla nytkään ja kyseisellä asuinalueella asuu todella paljon lapsiperheitä.Mikä ihmeen älynväläys on lopettaa tämäkin koulu,jos ei uuttakaan ole tulossa tilalle...Siirrytäänkö ala-asteen osalta kohta omakustanteiseen kotiopetukseen??? :/ En oikein luota/usko uuden koulun rakennuttamiseen ja minne sekin sitten tulisi?

Lepaan oppilaiden äiti

#54 Lepaan luokista liian suuria

24.02.2013 15:21

herää kysymys tuleeko Lepaan koulun luokista liian suuria? (Tietysti myös muiden joihin Rahkoilalaiset siirretään.) Pienet ryhmät yhdysluokissa helpommin hallittavissa ja opetettavissa niin, että ehtii auttaa kaikkia tarvitsevia. Älköön enää kunta mainostako itseään lapsiystävällisenä kuntana.
yksi kunnan veronmaksaja

#55 Lain noudattaminen

25.02.2013 09:05

Täällä joku heitti ajatuksen, että pitäisi tehdä "kunnianloukkauksesta" syyte? Ja millähän perusteella? Eli kunnan viranhaltijoiden sekä luottamushenkilöiden toimintaa ohjaa kuntalaki ja kunnan johtosäännöt. Nyt on laiminlyötä kuntalakia eli kun kyse on asiasta, jota ei voi viranhaltija yksin päättää. On se käsiteltävä kuntalain mukaisesti eli otettava huomioon tiedottaminen ja kuntalaisten kuuleminen! Viranhaltija on toimeenpannut viranhaltijapäätöksensä ennenkuin on tehty PÄÄTÖS koulun lakkauttamisesta. Eli Rahkoilan kouluun olisi pitänyt olla mahdollista ilmoittautua tulevaksi syksyksi uusien ekaluokkalaisten. Nyt tämä asia torpattiin tällä viranhaltijapäätöksellä. Eli kyllä LAKI ON LAKI ja sitä tulee noudattaa! Miksi la. hämeensanomien kysymykseen "onko asiat edenneet väärässä järjestyksessä" ei tullut vastausta?? Ja mitä tulee kunnan viranhaltijoihin, hehän ovat työsuhteessa kuntaa eli meihin veronmaksajiin.
k...y

#56 hattula

25.02.2013 11:06

Tässä päätoksessä ja tavassa tehdä se kiteytyy Hattulan slogan HYVÄ KUNTA ASUA JA ELÄÄ.
Susanna Kilpiäinen

#57 Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa...

26.02.2013 09:51

Yksi niistä on se että Rahkoilan koulun lakkauttamiseen vaikuttava syy on puuttuvat sisäliikuntatilat. Totta, koululla ei ole sisäliikuntatiloja mutta siellä liikutaan ulkona ! Ei mitään järkeä näissä perusteissa!
Pienten puolesta!

#58 Hattulan päättäjät unohtavat lapsen edun - vain raha ratkaisee!

01.03.2013 20:52

Kyllä Hattulan kunnan sivistyslautakunta pudotti pommin, kun esitti Rahkoilan koulun lakkauttamista - ja millä aikataululla - vajaa puoli vuotta lukukauden alkamiseen!
Onkohan näin nopea menettelytapa edes säännösten mukaista? Säästösumma vaikuttaa "hihasta vedetyltä"! Lasten kuljettaminen ympäri pitäjää on kallista, samoin lisähenkilöstön palkkaaminen. Toisekseen pienille alakoululaisille lähikoulu on paras ratkaisu. Pitkät matkat ovat hankalia sekä lapsille, että vanhemmille. Siinä kärsii myös koulun ja vanhempen välinen yhteistyö. Ryhmäkoot kasvavat kouluissa ja opetuksen laatu heikkenee. Säästöjä tarvitaan kunnassa, mutta onko aina tartuttava ryhmiin, jotka eivät voi itse puhua puolesta eli pieniin lapsiin. Miettikää säästöjen aikaansaamista muualta!
Uudet valtuutetut ja uusi kunnanjohtaja, teillä on nyt näytön paikka! Jos tämä pääsee menemään läpi, niin Hattula voi mainostaa itseään vähemmän lapsiystävällisenä kuntana. Kuntalaiset muistavat kyllä seuraavissa vaaleissa, miten uuden valtuuston toiminta kohdistui heti alussa parhaalla paikalla sijaitsevan Rahkoilan koulun lakkauttamiseen!
Kuvitelkaa hyvät päättäjät, että teillä olisi nyt esim. koulunsa aloittava lapsi ja häntä jouduttaisiin kyyditsemään pitkiä matkoja ohi tyhjän Rahkoilan koulun. En usko, että pystyisitte tekemään lakkautuspäätöstä. Paperilla kaikki on helpompaa - valitettavasti!
Yksi tällä hetkellä pettymystä tunteva paluumuuttaja

#59 Kyseessä paljon enemmän...

02.03.2013 01:55

Tuleva päätös Rahkoilan koulun kohtalosta koskee jokaista perheellistä kuntalaista ja tulevaa jälkikasvua. Jos nyt Hattulan kunnan asukkaina hyväksymme päättävän elimen toimintatavan toimia ns kuntalaisten valtuuttamina meitä kuunnellen ja avoimesti asioista keskustellen, meitä kaikkia viilataan linssiin nyt ja tulevaisuudessakin. Hattulan kunnan verkkosivut on syytä päivittää pikaisesti, sillä sieltä ei enää tänä päivänä löydy montakaan paikkaansa pitävää seikkaa. Ainoa ajantasalla oleva tieto tuntuu oleva latutiedoite, kiitos tietenkin edes siitä. Avoimuus, asioista tiedottaminen, kuntalaisten mielipiteet huomioiminen meitä koskevissa asioissa ja demokratia päätöstenteossa ovat vain korulauseita. Niihin meistä jokainen Hattulan kunnan asukki varmasti haluaa uskonsa pilarit pystyttää. Todellisuudessa valitettavasti näin ei olekaan. Uusi iso koulu on vain iso visio. Sille ei ole olemassa mitään todellisuuspohjaa. Tuleva Rahkoilan koulun lopetuspäätös koskee oikeasti kaikkia nykyisiä ja tulevia lapsiperheitä. Jokaisen "eloonjäävän" koulun luokkakoot tulevat kasvamaan ja ensi vuonna voidaan yksimielisesti mahdollisesti juuri sinun/lastenlastesi koulu yhtäkkisesti lakkauttaa, ketään asianosaista kuulematta. Miltä mahtaa tuntua? Iltapäiväkerho kaikille 1-2 luokkalaisille ei ole varmuudella taattu ensi syksystä lähtien. Kukaan ei "tiedä" asioista mitään, vaikka yhtäkkiä on alkanut tapahtumaan meitä monia koskevia isoja asioita mieltäjärkyttävällä vauhdilla. Avoimuutta, reilua kohtelua asiakkaita kohtaan? Kunnanvirkamiehethän ovat meillä kaikilla töissä eli tekevät töitä kuntalaisten valtuuttamina kunnassa ja palkkaa maksamme joka palkastemme kunnallisverona (tosin valtio hieman avittaa myös meidän veroeuroillamme). Yhteenvetona vielä: TÄMÄ EI KOSKETA AINOSTAAN RAHKOILAN SEUDUN LAPSIPERHEITÄ, VAAN KYSEESSÄ ON PALJON ENEMMÄN! Vaalit olivat ja menivät, mutta nyt jos koskaan kannattaa ottaa selvää, mitä vaaleissa valtuuttamamme luottamusihmiset puuhaavat. Pitävätkö vaalilupaukset ja puolueiden lupaamat toiminnantavoitteet kuntalaisille paikkansa. Seuraaviin kunnallisvaaleihin ei ole niiiiiin pitkä aika, että asiat ehtisivät unohtua. ELÄMME MIELENKIINTOISIA JA MAHDOLLISESTI HISTORIALLISIAKIN AIKOJA...


Vieras

#60

09.03.2013 21:56

Jos kerran koulussa on oppilaita, on täysin väärin säästää pienten kustannuksella ja laittaa lapset lähikoulusta rattaille!

Vieras

#61 Re: Hattulan päättäjät unohtavat lapsen edun - vain raha ratkaisee!

10.03.2013 12:51

#58: Pienten puolesta! - Hattulan päättäjät unohtavat lapsen edun - vain raha ratkaisee! 

 eikö merkitse mitään nimet adressin,ei toiveet kysymykset vanhempien?me tulevat ekaluokkalaiset olimme intoa ja toiveita täynnä pääsemme Rahkoilaan kouluun.vaan miten kävikään,toiveemme ja intomme lyötiin julmasti alle byrokratian nuijan.kunnanjohtaja ja muut päättävät elimet ihmettelen lakkauttamispäätöstänne ja asian salailua meiltä kuntalaisilta.

-en voi muuta kuin muistella haikeudella ja lämmöllä Rahkoilan koulun turvallista ja kodinomaista ilmapiiriä.siellä jokainen oppilas oli yksilö jonka taidot ja osaamiset otettiin huomioon.siellä on aikaa oppilaalle.miksi kaikista kouluista tehdään valtavia kasarmeja mihin pieni ehkä arkakin ekaluokkalainen hukkuu.


Vieras

#62

15.03.2013 10:41

Ei ne hienot urheiluhallit tai uusin teknologia ole kaikki, mitä koulu voi lapselle tarjota. Pienessä on voimaa ja turvallisuutta ja opettajat varmasti yhtä päteviä kuin isossakin koulussa.

Vieras

#63

26.03.2013 12:51

on tää nii hyvä asia et en missaa mistään hinnasta :)))

Vieras

#64

26.03.2013 14:58

Kyllä pienillä lapsilla pitää olla lyhyt ja turvallinen koulumatka... Mikä säästö olevinaan rakennetaan uutta

Vieras

#65

27.03.2013 11:52

Kumma että koulujen puolesta pitää yhä vieläkin taistella ja niiden tärkeyttä selitellä!
Vappu Kantola

#66 Re: Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa...

27.03.2013 11:54

#57: Susanna Kilpiäinen - Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa...

Siuron koulun lakkauttamisaikeita on perusteltu samalla tavalla. Jos koulu lakkautetaan, tulee lapsille yksi Suomen liikenteellisesti vaarallisimmista koulumatkoista yli kapean Siuronkosken sillan.


Vieras

#67 Re:

27.03.2013 11:55

#51: -

Tämä olisi maalaisjärjen mukainen vähimmäisvaatimus ja itsestäänselvyys, ja eikö niin ollut aikomuskin?

Järjen käyttö sallittua,jopa toivottavaa

#68 Näennäinen 160t € Rahkoilan koulun säästö

27.03.2013 12:13

Agrologi Pura ja agrologi,talousneuvos Tuomola ostattivat kunnalle Parolan kalleimmasta kerrostalosta 4 kpl, karkeasti ottaen noin 160.000 €, asunto-osaketta.Ja varaus on kaiketi olemassa vielä seuraaviin neljään? Homman tekee ihmeelliseksi se,että kunta myi juuri pois useita 50-70t€ asuntoja,*tarpeettomana*. On siis aivan turha vedota 160.000- säästöön.
Ståhl

#69 Uudet toimistokalusteet

13.04.2013 17:58

Nyt kuulemma ostetaan Pappilanniemeen vielä uudet kalusteet.Näillä Rahkoilan rahoillako? Kiittää pitää kovasti Pietilää,Puotilaa,Söderlundia,Kortesaarta ja Hämäläistä. Miehiä paikallaan.
valtuuston kokouksessa paikalla ollut

#70 Re: Uudet toimistokalusteet

15.04.2013 05:58

#69: Ståhl - Uudet toimistokalusteet

Pietilä äänesti lakkauttamisen puolesta, tiedoksesi vain.

Ståhl

#71 Re: Re: Uudet toimistokalusteet

15.04.2013 07:55

#70: valtuuston kokouksessa paikalla ollut - Re: Uudet toimistokalusteet

Kiitos tiedosta;mutta lehdessä (HäSa) olleen artikkelin mukaan *puolusti vahvasti koulua*.Olisi kiva tietää ketkä lopulta äänestivät koulun puolesta? Nimet vaan esiin.

Jossain Suomessa on kyläyhdistys tms. tällaisissa tapauksissa vuokrannut kunnalta koulun ja palkannut itse opettajansa.

valtuuston kokouksessa paikalla ollut

#72 Re: Re: Re: Uudet toimistokalusteet

15.04.2013 09:57

#71: Ståhl - Re: Re: Uudet toimistokalusteet

Rahkoilan koulun säilyttämistä vastaan
äänestivät seuraavat 19
Antin Miia kok
Anttila Risto kok
Järvelä Lasse sdp
Kaskela Hannu ps
Lindeman Aarre ps
Lokinperä Pirkko kesk
Luopajärvi Hellevi sdp
Myllymäki Mikko kesk
Mäenpää Tuula sdp
Nikander Päivi sdp
Nordenswan Kaj kesk
Pietilä Pentti kesk
Pänkäläinen Erkki kok
Turunen Sampo kok
Vekka-Pirhonen Teija kok
Ventola Kari kok
Viljanen Arto kok
Yli-Pirilä Pia kok
Himanen Janne kesk
Rahkoilan koulun säilyttämisen puolesta
äänestivät seuraavat 16
Hostila Eveliina sdp
Hyyrynen Piia kesk
Hämäläinen Matti sdp
Kankkunen Seppo sdp
Kattelus Jiri kok
Kortesaari Matti kesk
Laine Jussi ps
Miettinen Heimo kd
Monto Mari vihr
Puotila Matti kok
Sarusto Ari ps
Söderlund Seppo ps
Vahlman Mikko ps
Viitanen Ville sdp
Virtanen Kari kesk
Ojanen Timo sdp

Ståhl

#73 Paljon kiitoksia!

15.04.2013 12:13

Mielenkiintoinen lista. Miten voi jonkun puheet ja teot olla noin ristiriitaisia!Osaanpa,ja moni muukin osaa, sitten seuraavissa vaaleissa äänestää. Nehän ovat sitten tällä menolla jo Hml:n valtuustovaalit.
Vägg

#74 Holtitonta *säästöä*

17.04.2013 13:35

Ensin ostetaan asuntoja n.700.000€ (toiseen samanmoiseen ostoon on varaus)
Uudet tstokalusteet 60.000
Seinätkin vielä 290.000 yht.n.MILLI -eli 1050.000€

Rahkoilan koulu olisi tarvinnut VAIN 160.000€
Ihan maalaisjärjellä ajatellen koulun lopetus ei ollutkaan rahasta kiinni.Syyt ovat muualla!