Ryhmäkanne saatava ympäristölakiin

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ryhmäkanne saatava ympäristölakiin.


Vieras

#26

09.04.2013 11:00

Luonnollista on että veroja kerätään ja että niitä maksetaan. Siis myöskin kaivosvero on oikein. On myös oikein että ryhmäkanne kuuluu kaikkiin

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

12.04.2013 12:09


Kajaanissa syntynyt

#28 Talvivaarasta ainoastaan tässä/Re: Rymäkanne Suomessa

03.05.2013 09:36

#25: Olavi Saastamoinen - Rymäkanne Suomessa

En tunne täysin Talvivaaraa-ongelmaa, mutta sain sen käsityksen Aamulehdestä tänään, että kun Talvivaara on viety pörssiin, voi tapahtua mitä vaan. Jos järkevät suomalaiset osakkaat  (onko sellaisia oikeastaan?)  myisivät osakkeensa pois, saattaisivat uudet omistajat olla ulkomaalaisia ja silloin seuraukset voisivat olla vaikka kuinka kauheat. Pahat suomalaiset osakkaatkin ovat saaneet jo paljon tuhoa aikaan...

Talvivaaran kaivos on häpeäpilkku. Lintujen kuolemia, ainakin yksi kaivosmies on kuollut myrkytykseen ja kaivosyhtiön touhut vaarantavat luonnon ja Suomen maineen. Ely-keskuksen johtaja Talvivaaran seudulla on Talvivaaran osakkeiden suuri omistaja, täysin pöyristyttävää! Ympäristöongelmat leviävät koko ajan yhä laajemmalle, tekijät on saatava vastuuseen ja kaivos on lakkautettava. Vahingot alkavat olla korjaamattomia ja monilta kainuulaisilta on mennyt jo elinkeinoa - monilta on menossa!

Olavi Saastamoinen
Adressin tekijä

#29 Re: Rymäkanne Suomessa

09.05.2013 13:59

RP

#30 Re: Talvivaarasta ainoastaan tässä/Re: Rymäkanne Suomessa

17.05.2013 15:43

#28: Kajaanissa syntynyt - Talvivaarasta ainoastaan tässä/Re: Rymäkanne Suomessa

"Ely-keskuksen johtaja Talvivaaran seudulla on Talvivaaran osakkeiden suuri omistaja, täysin pöyristyttävää"!

Tarkoitatko tällä Kainuun ely-keskuksen ylijohtajaa KP:tä?


Vieras

#31

25.05.2013 08:25

Vesistöjen jatkuva saastutus on lopetettava.

Vieras

#32

02.07.2013 12:24

Suomen puhdasta luontoa ei saa saastuttaa!
Kristiina

#33 Suomen luonnon puolesta

02.07.2013 12:27

Älkää lahjoittako suomen matkailumahdollisuuksia kaivoksille!

Vieras

#34

19.08.2013 06:04

Ehdottoman tärkeä ja kiireellinen aloite.
Valitse nimimerkki

#35 YHTEINEN ETU VAATII...

19.08.2013 23:25

Luonto on meidän jokaisen omaisuutta. Puhdas vesi ja puhdas luonto on meidän jokaisen ihmisen terveyden ja elämisen ehto. Eikö ole olemassa mitään mahdollisuutta estää joukkotuho.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

19.08.2013 23:28



Vieras

#37 Re:

15.09.2013 10:57

#3: - Olavi Saastamoinen

Poistin nuo rastitustehtävät tarpeettomana

 


Vieras

#38 ???

22.10.2013 07:07

Ihmetyttää allekirjoitusten vähäisyys? Pitäisi olla pari nollaa perässä, herätkää ihmiset, tämä on erittäin tärkeä asia.

Vieras

#39

18.11.2013 08:59

-Kyllä nyt pitää kiireesti saada tuollaiset ympäristönsaastuttajat kuriin ja lopetetaan tämä ilmainen tuotteen anti näille rohmuaville. Miten voi päättäjät olla noin sinisilmäisiä, että antavat kohta koko Suomen maaperän muille maille kaivantoinen kaikkineen. Nimiä adresiin nyt rutosti. Onhan se ihme, jos missään asiassa enää ei kuunnella kansan mielipidettä. Tämä on ehkä juuri se keino, jolla samme äänemme kuuluviin.

Vieras

#40

08.12.2013 15:23

On todella muinaisjäänne ettei kärsineet osapuolet voi yhdistää voimiaan ja nostaa kannetta, mutta saastuttajat saa tehdä ihan mitä vaan EK:n tai "vapaan"=amerikkalaisten maailmankaupan nimissä. Korruptio ja lobbaus eivät ole kaukana toisistaan suomalaisessakaan lainsäädäntöharrastuksessa...

Vieras

#41 Re: Ongelma

20.12.2013 07:39

Olavi Saastamoinen Kyllä panee huokaamaan ja syvään, kun ajattelee mitä on odotettavissa. Hallitus ajaa kaivos 2030 hanketta kuin käärmettä pyssyyn. Puhutaan kyllä kauniisti luonnonsuojelusta ja tehokkaasta viranomaisvalvonnasta ja Eu:n määräämästä vesistöjenpuhdistushankkeesta 2015. Samaan aikaan ylistetään miten elintärkeää kaivannaisteollisuus on maallemme, kun se tuo työtä ja leipää suomalaisille. Totta on että osa työpalkoista jää suomalaisille, mutta ei suinkaan kaikki. Osa työvoimasta tuotetaan ulkomailta, varsinkin johtajat. Heille tarjontaani suomalaisten toimesta mahdollisimman hyvät olot, että viihtyisivät maassamme. Valtio ja kunnat rakentavat kaivoksille maantiet ja rautatiet. Kaivos saa pitää löytämänänsä aarteet, jalostaa ne ja käärii miljardivoitot liiveihinsä. Toisaalta taas, jos homma ei kannatakaan" hyväntekijä" häipyy vähin äänin raiskaamaan ja imemään verta jostakin toisesta Hölmölästä. Lapsillemme ja lastemme lapsille annamme perinnöksi raiskatun maan ja saastuneet vesistöt. Pahimmassa tapauksessa ammoisiin aikoihin myrkkyjä vuotavat ja radioaktiivista säteilyä tuottavat kivikasat. Tätäkö me haluamme? Tämäkö tuo onnen ja autuuden Hölmölään?

#2: Olkku - Ongelma

 


Vieras

#42

27.12.2013 10:47

Ryhmäkanteen mahdollisuuden puute ihmetyttää - eikö sellaisen mahdollisuuden luulisi olevan itsestään selvyys demokraattisessa valtiossa!

Vieras

#43

24.01.2014 13:34

Tärkeää..
Ympäristö rikolliset tuomiolle ,Myös ministerit

#44 Suomen sisämaassa kaivostoiminta on kiellettävä totaalisesti.

26.01.2014 19:45

Nyt on menossa Suomen vesistöjen Systemaattinen tuhoaminen.
Tämä on pikaisesti estettävä,tämäå ,,Likainen Bisnesjoukko on pantava telkien taa.
Uraanikaivos Talvivaara on ikävin esimerkki.
Miksi tämä Ympäristö Terroristien toiminta saa jatkua ja jatkua .
Pitääkö kipata muutma rekka kuorma Syaniitia ,sekä Uraaniliosta Helsinkiläisten juoma veteen,
Ministerit katselevat vain Uraanilouhos Talvivaaraa ,eivätkä tee mitään ,ovat Ympäristö rikokseen syyllisiä,koska eivät hoida tehtäviään.
vastako sitten tehtään tarvittavat toimen piteet. siis Talvivaara on suljettava .
Konkurssi Uraanikaivos pidetään pystyssä väkisin ,Valtion virkamiehet sekä ministerit
Ovat myös Ympäristö rikollisia salliessaan kaiken tämän.
Tehdäänkö luettelo ,Ympäristö Terroristeista ,Ministerejäkään unohtamatta ?Vaaleja varten !
Olavi Saastamoinen

#45 Re: Kansalaisaloite olisi ehkä parempi vaikutuskeino?

07.02.2014 18:57

#10: Alfa - Kansalaisaloite olisi ehkä parempi vaikutuskeino?

Tällä aloitteella on jo ministeritasoinen tukija eli Ville Niinistö. Olisi tärkeää jos kansa  antaisi tukensa , niin asia alkaisi

kenties mennä eduskunnassa eteenpäin


Vieras

#46

22.02.2014 10:31

Kaivos on uhka luonnolle
Kuva: Marjatta PulkkinenTalvivaaran kaivoksessa on Suomen suurin uraanivaranto.

Talvivaaran kaivoksessa on Suomen suurin uraanivaranto.

Filosofian tohtori
21.2.2014 00:02

Suomessa on vireillä kymmeniä kaivoshankkeita, jotka koskettavat suurta osaa maan pinta-alasta, vesistöistä ja pohjavesistä.

Kaivosalalla on merkillisiä piirteitä. Ehdoton pohjaveden pilaamiskielto ei päde, luonnonsuojelualueiden kaivamiseen ja poraamiseen saa poikkeuslupia, ja kestäviä elinkeinoja saa tuhota.

Tällä hetkellä Kuusamon luontoa uhkaa australialaisen Dragon Miningin kulta-uraanikaivoshanke. Ylläksen matkailun uhkana on Hannukaisen kaivos.

Uhattuja alueita ovat myös Kemijoen latvojen erämaat, Korvatunturin ympäristö ja vielä luonnontilainen Ylä-Kemijoki. Savukoskelle kaavaillussa Soklin kaivoksessa on toiseksi suurin uraanivarantomme, Talvivaara on suurin.

Ympäristövaikutusten arviointimme (YVA) perustuu siihen, että kaivosyritys toimittaa suunnitelmansa omine tietoineen valitsemalleen konsultille ja maksaa tälle. Ympäristöviranomainen siunaa merkillisen menettelyn toteamalla, että ei ole muita keinoja kuin luottaa yhtiöiden antamiin tietoihin.

Eikö viranomainen voisi edes yrittää itse valita puolueettoman konsultin, vaikka yritys sen maksaisikin?

Erityistä huolta aiheuttaa kaivosten vesien hallinta. Varoallastilavuus maksaa, varsinkin jos se mitoitetaan kattamaan sateiden, tulvan tai ilmastonmuutoksen aiheuttaman lisääntyvän sateen, ja kestämään ilmastoamme vaikka vain 100 vuotta.

Niinpä luotetaan siihen, että vedet voi poikkeusluvalla juoksuttaa luontoon. Seuraamuksia ei näköjään pelätä.

Radioaktiiviset aineet malmista, sivukivestä, rikasteista, rikastushiekoista ja vesistä aiheuttavat pitkäaikaisia ympäristövaikutuksia. Vaikka uraani niin sanotusti otettaisiin talteen, jää alkuperäisestä radioaktiivisuudesta kaivospaikalle n. 80 prosenttia uraanin hajoamistuotteiden muodossa leviämään ympäristöön.

Suomessa on uraania monin paikoin, se on huomattu Venäjälläkin. New Horizons -lehti on julkaisut yksityiskohtaisen kartan Suomen uraanivaroista otsikolla Uraanin Eldorado Finlandia

Entä kaivostoiminnan lopettamiseen liittyvät vakuusjärjestelyt? Kaivos voidaan myydä, yritys voi tehdä konkurssin, mutta vahinkoja ei pystytä millään rahamäärällä korvaamaan eikä luontoa ennallistamaan.

Kuka nytkään valvoo suljettuja ja hylättyjä kaivannaisjätealueita? Nyt tehtävät seurantasuunnitelmat, arviot ja aikeet eivät tulevaisuuden tositilanteissa auta.

Ainoa varma keino on ennaltaehkäisy. Se on myös paras käytettävissä oleva tekniikka, vaikkei sitä tekniikoiden listasta löydy.

Eikö olisi jo aika avata silmät kaivannaisteollisuuden aiheuttamille vaaroille ja säilyttää puhdas luontomme ja juomakelpoiset vetemme tulevillekin sukupolville? Miksi maa pitäisi mahdollisimman nopeasti hävittää asuinkelvottomaksi?

Kehitetään kierrätystä ja muutetaan elintavat vastaamaan maapallon sietokykyä.

Marjatta Näätänen

Koti tuhottu

#47 Kivilouhimoilla/ murskaamoilla on suuria haittoja ympäristölle.

11.02.2015 07:08

Kymmeniä vuosia jatkunut laittomuus ja räjähdysainelain kiertäminen ja valvonnan laiminlyönti viranomaisilla ja louhijoilla on johtanut Suomen murskaustoiminnan täysin väärille urille. Koska turvavaatimukset estävät toiminnan käytön suuret massiiviset louhinnat ja varastoinnin saannin asutuksen vuoksi.

Suomessa perustetaan kivilouhimoita ja murskaamoita asutuksen läheisyyteen vastoin eri lakejen velvoitteita. Niiden valtavista räjähdysaineiden käytöistä aiheutuu kiinteistöille rakennevaurioita, sirpale- ja paineaaltovaara. Ympäri maata todistettavasti on rakennuksia vaurioitunut lähes kahden kilometrin etäisyydellä. Asuminen tulee sietämättömäksi kilometrien säteellä myös melun, pölyn ja tärinän vuoksi.

Ympäristölupaa käsiteltäessä pitää ottaa huomioon toiminnan kaikki ympäristövaikutukset, jolloin räjähdysaineista aiheutuvat vaarat pitää huomioida. Ympäristöluvassa ei ole millään tavalla selvitetty räjähdysaineisiin liittyviä ympäristöhaittoja, mitkä koostuvat tärinästä, pölystä, kaasuista, sirpaleista ja paineaallosta ympäristölle ja asutukselle.

 

Päätöksissä ei ole huomioitu Tukesin lupien puuttumattomuutta liittyen räjähdysaineisiin.

 

Turvallisuus ja kemikaaliviraston olisi pitänyt valvoa kemikaalilainsäädännössä räjähdysaineiden käytön ja varastoinnin lupamenettelyn avulla murskaamon sijoittamista sekä asutukseen nähden riittävää suojaetäisyyttä.

Kaivokset käyttävät samansuuruisia räjähdemääriä kuin murskaamot. Samat räjähteet kaivoksilla  ja luvat pitää olla käytölle Tukesilta niin varastoinneille, kaavoitukseen ym. mutta murskaamot saavat laittomasti ilman lain edellyttämää varastolupia perustaa murskaamoita. Lakia rikotaan avoimesti, koska turvamääräykset estäisivät ylisuuret panostamiset, käytön ja varastolupia ei voi saada Tukesilta turvallisuussyistä.

 

 

Kotinsa menettänyt

#48 Re: Kivilouhimoilla/ murskaamoilla on suuria haittoja ympäristölle.

11.02.2015 07:15

#47: Koti tuhottu - Kivilouhimoilla/ murskaamoilla on suuria haittoja ympäristölle.  

 Hallinto-oikeuksissa ei edes kiinnitetä huomiota mitä lupahakemukset sisältää. "kun näitä lupaehtoja noudatetaan" Lupa-ehdoissa ei ole mitään jota voisi noudattaa, koska toiminta on kirjattu ympäristöhaitattomaksi.

Räjähdysaineet on ankara vastuu.   Tämä on pelkkää teoriaa ja pätee silloin jos ei ole korruptiota ja oikeudessa valahtelua ja väärien tietojen tuomista oikeudelle sekä tietojen pimittämistä.

Kivilouhimoillakin on suuria haittoja ympäristölle. Esimerkiksi lähiasukkaiden taloista hajoaa takkoja, kaakelit lentelevät irti jne, kun lähistöillä olevissa kivilouhimoissa räjäytellään. Puhumattakaan  melu ja pölyhaitoista. Nämä asukkaat eivät saa mitään oikeutta, sillä ei voida osoittaa, että takat ovat haljenneet tai kaakelit
irronneet räjäytysten takia. Ihmisten tonteille lentelee jopa isoja kivenmurikoita, räjähdysaineita käytetään moninkertaisia määriä suurimpiin sallittuihin määriin nähden jne. Hyvä veli verkostot suojelevat vahingonaiheuttajia oikeudenkäynneiltä jne. Melumittausten ajaksi kivimurskaajan tilalle on esim. laitettu traktori, tärinäanturit sijoitetaan niin että niistä saadaan vääriä lukemia jne.