Alikulku saatava Haukiputaan Haukiväylälle

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Alikulku saatava Haukiputaan Haukiväylälle.


Vieras

#1

13.03.2013 20:43

Tyttärentyttäreni asuu Haukiputaalla.

Vieras

#2

14.03.2013 01:10

Lapsenlapseni ylittävät Haukiväylän päivittäin. Vaikka itse olen helsinkiläinen, on paikka ja sen vaarallisuus minulle erittäin tuttu. TOIMIKAA PÄÄTTÄJÄT!

Vieras

#3

14.03.2013 13:31

Lasten turvallisuus on tärkeintä.

Vieras

#4

14.03.2013 14:28

Haukiväylän vilkas liikenne on vaarallinen pienille lapsille joiden on ylitettävä tie.Päättäjät,tehkää jotain onnettomuuksien välttämiseksi!

Vieras

#5

14.03.2013 15:33

Tilanne olisi pitänyt korjata jo aikaisemmin. Ihme ettei ole pahempia onnettomuuksia sattunut. Toimikaa ennenkuin sattuu!

Vieras

#6

14.03.2013 18:42

Eikös siihen nyt Halpahallin myötä ole tulossa liikenneympyrä, samallahan sen alikulunkin siihen "tekaisisi"?

Vieras

#7

14.03.2013 19:20

Tämä on oikea asia.Tähän on puututtava vakavasti.
alueella asuva

#8 Tällä hetkellä risteykseen ei ole tulossa muutoksia halpa-hallin myötä. Kaupungilla ei ole rahaa rak

14.03.2013 20:16

#6: -  

 

Jonna H

#9

14.03.2013 23:37

Iso kiitos adressin jo allekirjoittaneille. Tämä on meille Heitonkankaalla asuville tärkeä asia, koska pelko lasten puolesta on suuri. Tällä saamme päättäjille viestiä, että asia todellakin kiinnostaa ja koskettaa näin monia ihmisiä.

Asia on selvinnyt sen verran, että koska alikulku on piirretty kaavaan, on se määräys ja pitää toteuttaa ennen halpa hallin rakentamista. ELY-keskuksen pitäisi valvoa tätä ja ryhtyä toimenpiteisiin, jos näin ei tapahdu. Nyt Oulun kaupungin päättäjät yrittävät kuitenkin lakimiehen avustuksella löytää kaavasta jonkin porsaan reiän, että halpa hallia päästään rakentamaan, vaikka alikulkua ei ole. Eikä alikulkua siis ole tulossa tänä vuonna, koska kaupungilla ei ole siihen rahaa.

Oulun kaupungin isoille päättäjille kauppakeskuksen saaminen aikataulussa, on siis lasten turvallisuutta tärkeämpi asia. Surullista!

heitonkankaalainen

#10

15.03.2013 00:16

Uskomattomalta se tosiaan tuntuu ettei näin suuren epäkohdan korjaamista tunnuta kiirehtivän, vaan ilmeisesti aina on niin, että jotain kerkeää tapahtua ennenkuin asian tärkeys huomataan. Nyt tarvitaan niitä luvattuja tekoja ja toimintaa kiireesti!

Itse alueella asuvana ja kyseisen tien päivittäin jalkaisin ylittävänä huomaan vaaratilanteita pelottavan usein. Ja päivittäin saa todeta myös sen, kuinka lujaa kyseisessä risteyksessä ajetaan. Tuntuu olevan vaikeaa nopeuden laskeminen nopeusrajoituksen mukaiseen 40 km/h, vaan pahimmillaan moottoritielle päin mentäessä kiihdyttäminen alkaa jo ennen risteystä !!!

Vieras

#11 asukas joka kulkee jalkasin ja autolla risteyksestä päivittäin

15.03.2013 10:07

Tämä vaarallinen risteys, pääväylä mootoritielle, ei ole ainoastaan vain lapsille vaarallinen vaan kaikille meille jalankulkijoille. Olen itse kummissani, ettei risteykseen ole tehty alikulkua/ liikennevaloja jo viimeistään silloin, kun palolaitos siihen rakennettiin. Eikö mikään tieliikennelaki edellytä tuollaisen risteyksen muutosta turvalliseksi sekä jalankulkijoille ja autoilijoille, kun hälytysajot alkavat? Nyt tienylitys on jalankulkijoiden ja varsinkin pienten koululaisten omalla vastuulla. Kummastuttaa tuo, että kaupungilla/ entisellä kunnalla liikenneturvallisuus taajamassa ei ole ykkösasia, kun tällaisia asuin/kauppa-alueita ketitetään. Raitotielle Oulussa rakennettiin yhdessä kesässä useampi alikulku koululaisille ja muille jalankulkijoille, sekä liikennevaloja autoilijoille. Eiköhän jostain "kallioparkista" vois siivasta yks 500 000eur, jotta siihen haukiväylään saadaan risteys kuntoon!!
"Paikalliset" kaupunginvaltuutetut???

#12 Kaupunginvaltuutetut?

16.03.2013 00:34

Asun itse alueella ja tämä koskee perhettäni pienten ko. tietä ylittävien lasten osalta.

Ihan vaan periaatteesta äänestin edellisissä kunnallisvaaleissa "Haukiputaalaista" kunnallisvaaliehdokasta (Roivainen) juuri siitä syystä, että tämä ja tämän kaltaiset asiat hoituvat nyt ja jatkossa luvatusti, myös täällä reuna-alueilla.

Äänet on annettu ja paikka kaupunginvaltuustossa tuli, tapahtuuko mitään?!?

Toivon henkilökohtaisesti, että ko. tienylityspaikalla ei todellakaan tapahdu kuolemaan johtanutta tai muuten vakavaa onnettomuutta koulutiellä tai muutoinkaan, koska mikäli näin kävisi, kyseinen valtuutettu joutuisi kokemaan reaaliotoksen ajamiensa asioiden ja tekemiensä päätösten vaikutuksista käytännössä kansalaistensa elämänkulkuun.

eroakirkosta.fi

#13 Hyvät veljet...

16.03.2013 00:40

Ymmärrätte varmaan kaikki, että on olemassa demograafisesti määriteltäviä segmenttejä jotka ovat yhtäaikaa edustettuina kaupunginvaltuustossa kuin myös Halpa-Halli-konsernin johto- ja omistajaportaassa.
Ymmärrätte varmaan yhtälailla sen, että kuinka tärkeää on se, että kauppakeskuskiinteistön rakentamiselle ei ole tai tule esteitä tästäkään johtuen.

Kyllä ne lapset sinne kouluunsa aina jotenkin pääsee...

Vieras

#14 Re: Kaupunginvaltuutetut?

16.03.2013 12:16

#12: "Paikalliset" kaupunginvaltuutetut??? - Kaupunginvaltuutetut?

Tainnut Haukiputaan valtuutetuilla unohtua koko asian hoitaminen, kun koko asia "unohtunut" uuden oulun budjetista....

Jonna H

#15

16.03.2013 12:24

Suuren avun asioiden selvittelyssä ja toteutuksessa olemme saaneet kaupunginvaltuutettu Johannapiritta Huoviselta. Hän on tosissaan nähnyt vaivaa asian eteen. Iso kiitos hänelle!!

Sain eilen sähköpostia Halpa Hallin apulaisjohtaja Harri Isohannilta, jonka mukaan myös heidän tavoitteensa on, että hankkeeseen liittyvät liikennejärjestelyt ovat kaikilta osin turvalliset ja sujuvat. Tarkoituksena on ollut, että liikennejärjestelyt ovat valmiit, kun myymälä avataan.

Pidetään peukkuja ja toivotaan kovasti, että tämä asia tulee toteutumaan näin!!!

Vieras

#16

17.03.2013 22:56

Kaikkien, jalankulkijoiden, autoilijoiden, pelastuslaitoksen ja tulevan kaupan edunmukaista on , että risteys on turvallinen(alikulku jalakulkojoille) ja valot/ ympyrä autoilijoille. Tätä asiaa ei yksi ihminen ei voi päättää, joten yhdessä valtuutetut ottakaa asia esille, tehkää temput, niin saadaan bisnestä puttaalle ja risteys turvalliseksi.

Vieras

#17 Edes liikenneympyrä ja pian

19.03.2013 11:32

Päivittäin tuosta risteyksestä kuljen. Klo 8 ja klo 16 aikoihin tilanne on ihan mahdoton. Suurin osa autoilijoista ajaa yli 60km/h risteyksen läpi ja usein autoja tulee kaikista neljäsä suunnasta yhtäaikaisesti. Autoilijanakin keskittyminen täytyy olla 110% jotta risteyksestä ruuhka-aikaan ehjänä selviää. Yksinkulkeville lapsille risteys on äärimmäisen vaarallinen.
En halua hidastaa Halpa Hallin rakennusta, ja jos aliskaa ei ehditä tällä aikataululla tehdä, niin liikenneympyräkin helpottaisi tilannetta huomattavasti.
VIERAS

#18 En allekirjoita!

19.03.2013 18:50

Liikennevalot varmasti se halvin ratkaisu ko. risteykseen.
Liikennevirta ajoittuu noihin aamun ja iltapäivän ruuhka-aikoihin. Monet koululaiset menevät vasta klo 9 tai 10 kouluun ja pääsevät ennen klo 16. Kyllä ala-asteikäisen tulee jo osata kulkea liikenteessä. Mielestäni adressi muuten hyvällä asialla mutta tuo koulukyyditys-vaatimus on jo liian paksua!! Risteys varmasti korjataan ajallaan. Ainahan voi muuttaa lähemmäs "turvallisia" kulkuväyliä.
asukas

#19 Re: En allekirjoita!

20.03.2013 18:39

#18: VIERAS - En allekirjoita!

Jos olisimme tienneet vuonna 2007 talon rakennustyöt aloittaessamme, että alikulkua ja liikennejärjestelyjä ei ole vielä nyt vuonna 2013, emme tosiaankaan olisi rakentaneet tänne, vaan olisimme muuttaneet lähemmäs "turvallisia" kulkuväyliä! Oulun tiepiiri oli jo Heitonkangas- alueen kaavoitusta koskevassa lausunnossa edellyttänyt, että mainitut kevyen liikenteen alikulkujärjestelyt tulee toteuttaa ennen kuin alue otetaan käyttöön. Näin ei kuitenkaan jostakin syystä ole tapahtunut....

 

Valitettavasti näin usean vuoden kokemuksella Haukiväylällä tuuppaa olemaan liikennettä pitkin päivää. Erityisesti rekkoja, joiden vauhti ei todellakaan ole 40km/h.

 

p.s. omalla 1. luokkalaisella lapsellani on kaksi klo. 8 aamua.

Asko Myllymäki/ Päätoimija Oy

#20 Päätoimija on keskeyttänyt kauppakeskuksen suunnittelun

21.03.2013 13:11

Hei Haukiputaalaiset !

Päätoimija Oy on keskeyttänyt kauppakeskuksen suunnittelun Haukiputaalle. Emme tule myöskään hakemaan rakennuslupaa hankkeelle. Investointi toisi heti ensimmäisenä vuonna kaupungin kassaan
suoraan kiinteistöverona, liittymämaksuina ja tontin vuokrana n.150 000 €, jolla tunnelin voisi tehdä. Työpaikkoja hanke toisi n.30 ja parantaisi huomattavasti Haukiputaalaisten asiointia omalla alueella, eli alueen elinvoima ja vihreät arvotkin ovat mukana asiassa. Päätökset risteysalueen turvalliseksi rakentamisesta tekee uusi Oulu. Eli näiltä osin ardressi on toiminut,
ja hanketta ei toteuteta, ennen kuin asiakkaat ovat tyytyväisiä niihin päätöksiin, joita Oulu tekee risteyksen turvalliseksi saamiseksi. Aikoinaan kunnanjohtajan, kaavoituspäällikön ja johtavien virkamiesten kanssa sovittiin, että "rahat kaivetaan", jos hanke toteutuu. Näiltä osin ymmärrämme, ettemme voi asiaan vedota, koska itsenäisen Haukiputaan henkilöt ovat jo uusissa tehtävissä.
Piia Simola

#21 Re: Päätoimija on keskeyttänyt kauppakeskuksen suunnittelun

21.03.2013 16:11

#20: Asko Myllymäki/ Päätoimija Oy - Päätoimija on keskeyttänyt kauppakeskuksen suunnittelun

Iso kiitos Päätoimija Oy:lle ja Asko Myllymäelle aktiivisuudesta. Toivottavasti hankkeen keskeyttäminen toimii sopivana motivaattorina Kaupungille ja ELY-keskukselle parantaa pian kyseisen risteyksen turvallisuutta. Useiden työpaikkojen ja tulojen menetys noinkin tuntuvasti on iso menetys kaupungille ja me asukkaat täällä Heitonkankaalla toivomme todellakin saavamme Halpa-Hallin tänne pian.

Tiedossa on kuitenkin koko ajan ollut, että alikulku on piiretty kaavaan ja ilman alikulkua Halpa-Halli ei voi saada rakennuslupaa. Aimmat yhteydenottomme Kaupungille, useisiin eri tahoihin, on osoittanut, että alikululle on varattu rahat vasta vuodelle 2014-2015 MALPE-sopimuksen mukaan.

Tämän adressin tarkoituksena on saada, ennen tuota MALPE-sopimuksen täytäntöön panoa, turvallisuutta parantavia tekijöitä tuohon risteykseen, joka on jo nyt erittäin vaarallinen. Ilman Halpa-Halliakin. Tähän parantamiseen taas ei pysty yksin Oulun kaupunki, koska Haukiväylän omistaa valtio. ELY-keskuksen täytyy näin ollen myös kaivaa kuvetta sillä nämä kaksi tahoa rahoittavat alikulun. Eli Kaupunki ei voi esimerkiksi hidasteita tuolle tielle laittaa.

Voin varmasti kaikkien alueella asuvien vanhempien puolesta sanoa, että Halpa-Halli on erittäin tervetullut tänne ja me olemme ainoastaa huolissamme lastemme turvallisuudesta, koska autoilijat eivät noudata nopeusrajoituksia tuon risteyksen kohdalla.

vanha puttaalainen

#22 Re: Re: Päätoimija on keskeyttänyt kauppakeskuksen suunnittelun

21.03.2013 17:13

#21: Piia Simola - Re: Päätoimija on keskeyttänyt kauppakeskuksen suunnittelun

Minullaki on siellä lapsenlapsi tien vierellä varomassa kun väylällä suhataan kaheksaakymppiä risteyksen läpi pakko on homman muuttua !!!

Onhan se selevää että tuo kaavavaatimus ennen tontille rakentamista on ollu rakentajan tiedossa, kun se kerta on asukkaidenkin tiedossa. Lieneekö päätoimija uusi yritys , että pykälät eivät ole vielä tuttuja ,, vai oliko peräti suunnitelma rakentaa nopeasti toivoa jotta vaatimuksia ei "kukkaan huomaisi" kun kunta liittyi isompaan ja jämptimpään kuntaan jossa ei olekaan ennää niin paljon kepulaisia ja rahoja vaan joskus vaan jostain kaivellaan ?? Ja miksi myllymäki sinä ehdotat että jalankulku hommat pitäisi maksaa tehä vasta vuosien päästä maksaa niillä rahoilla joita kauppakeskus tuo ? Ovat alueen nuorimmaiset toisaalla omia perheitä perustamassa jos tehhään nuin päin ja kaikilla vanhemmilla siihe asti kylymä rinki persusten alla.

halpa halli tuntuu onneksi olevan reilusti hoijettu talo , mahtavat hoitaa homman kaupungin suuntaaan kunnolla jotta pisnes kukoistaa.

eipä täsä muuta.


Vieras

#23

21.03.2013 17:30

Kyseisellä tienpätkällä ei autoilijat noudata 40:n tilannenopeutta. Onko risteyksessä oleva jakaja oikein, sen huomma huonosti oulusta tullessa .
ar

#24 Haukiväylä

21.03.2013 17:35

Autoilijat eivät noudata 40:n tilannenopeutta. Risteyksen jakaja näkyy huonosti kun tullaan oulun suunasta.
Paikallinen asukas

#25 Re: Päätoimija on keskeyttänyt kauppakeskuksen suunnittelun

21.03.2013 19:38

#20: Asko Myllymäki/ Päätoimija Oy - Päätoimija on keskeyttänyt kauppakeskuksen suunnittelun 

Toivotaan, että päättäjät Kaupungissa ja ELY:llä rupeavat ripeisiin toimiin risteyksen parantamiseksi. On hienoa, että Te keskeytätte tämän hankkeen, kunnes risteyksen turvalliseksi rakentaminen on tehty/ konkreettisesti aloitettu ja teille on myös liikenneturvallisuus tärkeää. Ympyrä ja aliska olisi pitänyt rakentaa jo 2008...mutta rahat taidettion laittaa Virpiniementiehen... Toki haluamme putaalle lisää kauppapalveluja, lisää kilpailua ja uusia työpaikkoja. Ja toivotan Halpa-Hallin tervetulleeksi tännen puolen Oulua. Olisiko mahdollista yhdessä kaupungin ja elyn kanssa keskustella risteyshankkeen rahoituksesta ja olisitte osallisena siinä?

Kommentoi adressia