Lempäälän Rauhanyhdistyksen tutkintaa jatkettava

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Lempäälän Rauhanyhdistyksen tutkintaa jatkettava.

kalliisti

#1 Remonttiryhmän katkeraa höpinää

05.04.2013 10:16

Voi pimeyttä!Ei tälle eriseuralle kelpaa esivallan päätöksetkään kun Jumalan valtakuntaa ollaan vikomassa.

Ps. tämä viesti on sarkasmia, mutta onpahan valmiina täällä ettei kenenkään velvollisuudekseen kokevan tarvitse sitä laittaa tänne. ;)
oikeus on enemmän kuin rahaa!

#2 Allekirjoittaja

05.04.2013 17:40

Kiusaamisen toleranssi on nolla, tutkimus pitää saattaa loppuun kaikkien osapuolten edun vuoksi. Rahan puute ei saa estää tutkimusta, sitä palaa oikeasti turhiin asioihin mutta tässä on ihmisten tasavertaisuudesta lain edessä kysymys, jos ei tutkintaa jatketa niin syyllisiksi epäillyt voivat jatkaa kuin ennenkin mutta uhri ei saa oikeutta joka hänelle kuuluu.
Marketta.

#3

06.04.2013 01:06

Voi tätä synnin pimeyttä! Täällä katkerat meikäläisistä erkaantuneet yrittävät kaikin keinoin olla rikkomassa Jumalan lasten keskinäistä rakkautta. Remonttiryhmäkin koostuu pääosin meikäläisyyden jättäneistä, joista kaikki eivät enää usko lainkaan Jumalaa. Näitäkö Jumalan lasten pitäisi kumartaa?
Katsokaa ajan merkkejä ja valvokaa

#4 Re:

06.04.2013 02:45

#3: Marketta. -

Raamattujen mukaan viimeisinä aikoina tulee ”vääriä messiaita ja vääriä profeettoja ilmaantuu, ja he - - - johtavat, jos mahdollista, valitutkin harhaan.” (Matt. 24:24)

"Tämän minä olen kirjoittanut teille niistä, jotka teitä eksyttävät." (1.Joh. 2:26)

”Meistä he ovat lähteneet, mutta he eivät olleet yhtä meidän kanssamme; sillä jos he olisivat olleet yhtä meidän kanssamme, niin he olisivat meidän kanssamme pysyneet; mutta heissä oli tuleva ilmi, että kaikki eivät ole yhtä meidän kanssamme.” (1. Joh. 2:19).


 

quebeq

#5 väärät prossiaat ja mefiitat

06.04.2013 10:53

Ei tainnut parodiaviesti vielä riittää niille, jotka ovat luoneet itselleen remonttiryhmäksi kutsutun olkinuken.

Tässä adressissa on kysymys siitä, miten Suomen lakia tulisi tulkita. Mitä tekemistä väärillä messiailla ja profeetoilla on sen kanssa?
Isä

#6 Hyvä, että tutkitaan.

06.04.2013 12:37

En hyväksy kaikkea sitä, miten osa allekirjoittajista on kristillisyyttä kohdellut. Se ei kuitenkaan sulje pois sitä, etteikö meikäläisyydessäkin virheitä sattuisi. Velvollisuus maallisen lain edessä meillä on edelleen.

Minusta hyvä, että asia tutkitaan perin pohjin.
abcdfgh

#7 En allekirjoita.

06.04.2013 12:38

En allekirjoita. Asia on hyvä, mutta en halua samaistua valtaosin remonttiryhmästä koostuvien allekirjoittajien joukkoon.
april

#8 missä on Jeesus....

06.04.2013 12:40

Jos on luovuttu Jeesuksen opeista niin jälki on tätä. Mitä opettajamme sanoi; rakastakaa Jumalaa kaikesta sydämestänne ja rakastakaa lähimmäistä kuin itseäsi jne., tässä on laki ja profeetat. Mikä pelottaa asioiden rehellisessä tutkinnassa ja käsittelyssä, eihän vain syyllisyyden tunne, sehän se on joka sulkee suut ja sydämet. Miksi tämä lafka on jatkuvasti esillä väärinkäytöksien vuoksi? Pyhä henkikö ohjaa tähän? Sanoisin että totuuden pelko on suuri syy.
uula

#9 Re: En allekirjoita.

06.04.2013 12:46

#7: abcdfgh - En allekirjoita.

eli pelkäät enemmän ihmisiä kuin totuutta, no olet tyyppi esimerkki uhrin ohi kävelevästä fariseuksesta.

Allekirjoitin

#10 Allekirjoitin

06.04.2013 17:54

Mikä ihme on tämä remontiryhmä? En kyllä sellaiseen kuulu, vaikka allekirjoitin siksi, että

a) tämän hetkisen tiedon mukaan (esim. Kotimaa taannoisessa artikkelissaan ja kiusatun oma kertomus) hengellistä ja henkistä väkivaltaa on tapahtunut. Silloin uhrin täytyy saada oikeutta muun muassa sen takia, että muuten syy jää RY:n porukoissa hänen niskoilleen, mikä ei tietenkään ole reilua.

b) Ellei asia noin ole, on myös parempi että se tutkitaan. En halua myöskään ajatella turhaan pahasti Lempäälän porukoista ja muutenkaan SRK-laisuudesta. Niin kauan kuin asia on tällä mallilla, muut kuin vakaumuksen takia vl-kristillisyyden puhtoisuuteen ripustautuvat ajattelevat, että RY:llä on kiusaamista. Sekään ei ole reilua lempääläläisiä kohtaan, jos niin ei ole.

c) Kiusaamista on koko yhteiskunnassa, kaikissa ihmisyhteisöissä. Se, että sitä tapahtuu "Jumalan valtakunnassa" ei tee siitä oikeutettua, kuten yllä on todettukin.

Muistuttaisin myös, että vaikka SRK-laisuudessa on mekanismeja, jotka mahdollistavat hengellisen väkivallan huomaamattakin (esim. tervehtimiskäytäntö), se ei tarkoita sitä, että koko liike ja varsinkaan sen jäsenet olisivat pahoja kiusaajia tms.

Lopuksi: miksi ihmeessä "katkeroituneiden meikäläisyydestä erkaantuneiden" (=heikäläisten:) tai jopa ateistien ei saisi sanoa perusteltua mielipidettään siinä missä muidenkin? Tietääkseni useimmilla on syy asennoitumiseensa, jota Marketta kutsuu "katkeroitumiseksi", mutta se on helpompaa jättää huomioimatta ja vähätellä leimaamalla toinen "katkeroituneeksi epäuskoiseksi". Oletko sinä katkeroitunut vl-uskovainen? Silti sinulla on oikeus mielipiteeseesi ja sen ilmaisuun, mutta kaikkien eri mieltä olevien loukkaaminen ei siihen kuulu.

- Allekirjoittanut joka toivoo, että Herra päästäisi meidät kristittyjen välisistä riidoista.

Vieras

#11

06.04.2013 23:16

Ensinnäkin totean, että adressi on erittäin maltillisesti laadittu: ”kaikkien osapuolien oikeusturvan vuoksi”. Voiko sen paremmin sanoa? Ei pitäisi kenelläkään olla aihetta tunnekuohuihin tai ihmisten leimaamiseen tai karsinoimiseen. Mielestäni ainoa oikea motiivi tämän adressin kanssa on toimia omantunnon mukaan. Näin silloin, jos allekirjoittaa (nimellä tai ilman), ja myös silloin, jos jättää allekirjoittamatta.

Ja toiseksi: vetoan, että tutkinta laajennetaan meidän lempääläisten lisäksi seuraavasti:

1. SRK:n pariin johtomieheen epäiltynä ns. hengellisen johtoaseman ja organisaation antaman johtoaseman väärinkäyttämisestä uhria kohtaan. On olemassa epäily, että heidän toimintansa tuella orailla ollut kiusaamisen loppuminen keväällä 2012 puhallettiin uudestaan liekkeihin. Samoin on olemassa vahva epäily siitä, että ainakin toinen heistä on julkisesti harjoittanut hengellistä väkivaltaa kahta uhrin puolustajaa kohtaan. Myös näiden uhrin puolustajien kunnianloukkauksesta on selkeitä viitteitä.

2. Kahteen kristillisyydemme piirissä toimivaan lääkäriin, jotka uhria eivät koskaan ole hoitaneet, mutta siitä huolimatta antaneet uhrista törkeän ja paikkansa pitämättömän vainoharhaisuus (paranoia) –diagnoosin. Tätä diagnoosia on laajasti kristillisyytemme piirissä levitetty, kun on puolustettu kiusaamisesta epäiltyjen tekoja ja kun on mitätöity uhrin puolustautuminen.

Toivon ja rukoilen, että tämän järkyttävän tapauksen opettamana kristillisyydessämme lopetetaan kaikenlainen hengellisen vallan käyttö, selkien takana viime aikoina siellä täällä tapahtuneet venkoilut ja keskuudessamme tapahtuneissa vaikeissa tilanteissa totuuden kiertäminen joko antitotuudella tai kiertoilmaisuilla ja siirrytään sääntöjemme mukaiseen toimintaan: ”… tarkoituksena on herättää ja elvyttää kristillistä uskonelämää sekä yleensä edistää kristillissiveellisten elämäntapojen, kansanraittiuden ja isänmaallisen mielen vakiinnuttamista kansan keskuudessa.”

Simo Saarimaa
varatoimitusjohtaja
Lempäälä
tulen kestävä

#12 Re:

07.04.2013 01:38

#11: -

Mikäli en olisi allekirjoittanut tätä adressia kun näin sen täällä niin olisin tehnyt vastoin sitä miten omatuntoni neuvoi. Asiasta en tiedä muuta kuin sen mitä kummankin osapuolen kertomukset on olleet julkisuudessa. Se oli minulle riittävä näyttö siitä että tutkimusta pitää jatkaa totuuden nimissä. Se mitä on asiasta kerrrottu jättää epäilyksen koko Lempäälän ry:n päälle, en voi luottaa heihin keneenkään, ja en ole ainoa näin ajatteleva, lähipiirissäni on useita samoinajattelevia. Ei varmasti ole kenenkään etu jättää tutkimatta näin vakava asia ja tämä Simon kirjoitus rohkaiskoon jokaista kuuntelemaan omaatuntoaan, ja ellei rohkene muuta niin ainakin voi rukoilla jokaiselle asianomaiselle viisautta, rehellisyyttä ja ennenkaikkea totuuden hengen mukaan toimimista. Nämä ristiriidat on ihmisten aiheuttamia, on väärin ajatella että Jumalan tahto on jättää asia näin, ja vaikka tätä ei viranomaiset tutkisikaan enää niin totuus kuitenkin on ainoa muuttumaton ja pysyy.

Yksi allekirjoittaneista

#13 Yksi allekirjoittaneista

07.04.2013 03:14

Allekirjoitin, koska minusta tuntuu, että en voi muutakaan. Perusteluja tähän:
En ole mikään "remonttiryhmäläinen" enkä muukaan ryhmäläinen. Myönnän, että en tunne tapausta omakohtaisesti, vaan ainoastaan niillä perusteilla, joita olen julkisuudessa ja joissakin keskusteluissa saanut kuulla. Tuntuu kuitenkin siltä, että vääryydet tapahtuvat aina suuren hiljaisen enemmistön tahdon mukaan. Eli niiden, jotka eivät halua sekaantua mihinkään ikäviin asioihin, jotka vaikuttaisivat heidän turvallista rataa kulkevaan jokapäiväiseen elämään, ja vaarantaisivat ihmisen jokapäiväisen turvallisuuden tunteensa. Parempi olla sekaantumatta mihinkään ikävään- on sellainen motto, jonka avulla on helpompi elää omaa elämäänsä ja sen normaalia kulkua eteenpäin. Näin itsekin olen ajatelllut aiemmin. Nyt kuitenkin ajattelin, että ainoa keino auttaa sorrettuja on siirtyä omalta mukavuusalueelta kohti tuntematonta maaperää.
Asia sietää tulla selvitetyksi perinpohjin. Sillä on myös selkeä ennakkotapauksen luonne. Mikäli kiusaamista/hengellistä väkivaltaa ei oikeusistuimen mukaan olen tapahtunut, olen valmis luopumaan omasta (olemattomasta) arvovallastani ja tyytymään oikeuden päätökseen. Toki on kuitenkin muistettava, että se, mikä ei ole oikeus ja kohtuus, ei voi olla lakikaan. Eli vääryyksiä tapahtuu myös lain antamassa suojassa. Olkaamme siis valppaita, jotta kukaan lähimmäinen ei joutuisi minkäänlaisen valtakoneiston mielivaltaiseksi uhriksi.
Tuluppaani

#14 Kunnioitetaanko virkavaltaa vai ei?

07.04.2013 07:32

Eräs henkilö toisella palstalla:
Rajoittamispäätös on tehty
- pahoinpitely; "ei näyttöä" -perusteella
- kunnianloukkaus; kustannnusperusteella.
Kustannusperuste on se että kustannus on epäsuhteessa asian laatuun ja mahd. seuraamukseen, tai on jo todennäköistä, että syytettä ei nostettaisi.

Täällä suurella suulla viedään asiaa eteenpäin. Eikös virkavalta ole tutkinut asiaa ja tullut tällaiseen johtopäätökseen?
Ihmettelen vaan kun ensin sanotaan että virkavaltaa tulee kunnioittaa ja seuraavassa lauseessa ei enään sitä muisteta.
Ankka

#15 Taivahan talikynttilät

07.04.2013 09:43

On se kumma, että vielä tänä päivänä löytyy ihmisiä, jotka puolustavat toimintaa, jossa seurakunnan eteen raahataan ihmisiä julkisesti häväistäviksi ja nöyryytettäviksi. Jos kyseessä olisi edes joku kymmenen käskyn vastainen synti, niin asian oikeellisuutta voitaisiin edes miettiä Kristuksen kirkkolain puitteissa, mutta kun tässäkään Lempäälän asiassa kyse ei ole siitä. Missään vaiheessa en ole kuullut uhria syytettävän mistään oikeasta asiasta ja silti häntä on nöyryytetty seurakunnan edessä.

Ja vaikka kyseessä olisikin joku synti, niin siltikin pitäisi miettiä, onko ko. toiminta mitenkään oikeaa. Nimittäin just tämän kurinpidollisen toiminnan jäljiltä vl-liikkeessä on niin paljon pahoinvointia, romahtaneita, mielisairaalareissujen tehneitä ja jopa itsariin päätyneitä ihmisiä.

Herätkää, herätkää hyvät ihmiset! Jos hommalle ei saada loppua, sinä, lapsesi, lastenlapsesi, läheisesi tahi joku muu on kohta seuraava uhri.
Monenlaista kokenut

#16 Re: Allekirjoitin

07.04.2013 11:26

#10: Allekirjoitin - Allekirjoitin

Samaa mieltä kanssasi.Myös uskovaiset oman raadollisuuden ja inhimillisyytensä johdosta tekevät virheitä.Se on kaikkien,jotka haluavat olla rehellisiä(ennen kaikkea uskovaisena),tunnustettava  ja pyydettävä anteeksi rikotuilta ja korjattava vahinko mahd. mukaan. Kristuksen esimerkkiä on hyvä pitää mielessä!

Rivijäsen.

#17 Rakkauden neuvo!

07.04.2013 11:27

Haluan rakkaudella sanoa teille kaikille sydämestään uskoville sisarille ja veljille tämän, ettei kannata lähtee kaikkeen mukaan, mitä julkisuudessa meistä uskovaisista panetellaan. Uskon, että monet ovat kirjoittaneet adressin tietämättä sen kummemmin tämän Lempäälän tapauksen taustoista. Itse Lempääläisenä tiedän tilanteen varsin hyvin ja se kaikki, mitä tästä tapauksesta on julkisuudessa puhuttu, ei vastaa aina täysin todellisuutta. Tässä tilanteessa on tainnut kärpäsestä tulla härkänen. Ja mua ihmetyttää sangen suuresti se, miksi tähänkin halutaan olla vetämässä SRK mukaan. Ihan, kuin se olisi joku meidän vanhoillislestadiolaisten eräänlainen Paavin istuin. On totta, että Lempäälässä on tapahtunut vääryyttä, mutta eiköhän sitä tapahdu valitettavasti kaikkialla, missä on ihmisiä. Me ollaan kaksiosaisia. Haluamme olla korjaamassa vikoja ja erheitä evankeliumilla. Mutta että lähtee median kautta hakemaan itselleen oikeutta, ollaan ja pahasti hakoteillä :(. Rukoilen tälle "kiusatulle" oikeanlaista ymmärrystä. En halua olla tuomitsemassa häntä epäuskoiseksi, mutta sen verran voin sanoa, että hän ei ole lähtenyt hakemaan itselleen oikeutta Kristuksen mielellä. Toivon runsasta siunausta tälle kiusatulle ja toivon, että oikeus löytyy muuta kautta, kuin tämän ajan virkakoneiston kautta. Tottakai, jos on tapahtunut lakiin kirjoitettuja rikoksia, niin niistä on kärsittävä niille määrätty rangaistus. Itse kuitenkin vähääkään asiaa paremmin tietävänä tiedän,että tässä tapauksessa ei niin ole käynyt. Tai jos onkin, niin sille asetettu rangaistus on niin pieni, ettei siihen kannata tuhlata yhtään verorahojamme. Nimittäin rangaistus voi olla korkeintaan vain huomautus.
Vähin veli

#18 Neuvokaat

07.04.2013 12:10

Niin se on, parempi kärsiä kristittyjen pilkkaa kuin ajallista oikeutta synnissä nautita. Kuten Voittosen Ollikin sanoo, "pankaat pois kaikki panetus!"
Isä

#19 Re: Rakkauden neuvo!

07.04.2013 12:35

#17: Rivijäsen. - Rakkauden neuvo!

Tässä on nimenomaan kyse ennakkotapauksesta siinä, minkälainen toiminta on laillista uskonnollisissa liikkeissä. Vaikka rangaistus olisi "vain" huomautus, minusta tutkinta pitäisi ehdottomasti suorittaa loppuun. Sillä olisi hurja merkitys siihen, miten esimerkiksi vanhoillislestadiolaisuudessakin jatkossa asioita hoidetaan.

kysymyksiä????

#20 Re: Kunnioitetaanko virkavaltaa vai ei?

07.04.2013 13:18

#14: Tuluppaani - Kunnioitetaanko virkavaltaa vai ei?

Espoossa eräs vl sai usean vuoden tuomion hyväksikäytöstä, uskovaiset aloittivat kampanjan jolla yrittivät mitätöidä oikeuslaitoksen toimintaa ja halvensivat virkavaltaa. Täällä suurella suulla puolustetaan yksilön oikeutta saada tutkinta päätökseen, jos raha on sen mittari niin hyvällä omallatunnolla voi sellaista puolustaakin. Tuohon pahoinpitely - ei näyttöä perusteella, ei pidä paikkaansa, nythän tutkintaa ei ole edes tehty niin että noin voisi päätellä onko näyttöä, siitä on kysymys että näytön saamiseksi pitää kuulustella niin paljon ihmisiä että rahaa menee liikaa, mistä tämä kertoo? Tulee mieleen tahallisuus vaikeuttaa tutkintaa, tämä on ehkä ainoa mahdollisuus saadakin näytön saaminen estettyä, halutaanko tutkijoita tahallaan harhauttaa, eikö riitä kun epäiltyjä kuulustellaan, missä on rehellisyys tutkijoita kohtaan, vanha motto toimii "mitä useampi kokki sitä sotkuisempi soppa" jotain sinnepäin.

epäreilua puskahuutoa!

#21 Re: Rakkauden neuvo!

07.04.2013 13:35

#17: Rivijäsen. - Rakkauden neuvo!

Uskon enemmän Simo Saarimaata kuin sinua, hän tietää tapauksesta ja kertoo sen omalla nimellä, sinä vihjaat tietäväsi mutta et omalla nimelläsi. Tällä tavallasi vihjailla yrität anonyyminä mitätöidä ja mustamaalata nimellä esiintyvän henkilön kannanoton, ei ole reilua. Oletko yksi niitä kiusaajia vai haluatko puolustaa jotain lähipiiristäsi, mikä on motiivisi? Jos kommentoi kyseistä asiaa tietoperusteella niin silloin pitää olla valmis esiintymään omalla nimellä rehdisti, onko liikaa vaadittu? Ellei tähän ole rohkeutta niin silloin parempi olla hiljaa. Yleisellä tasolla kommentointi on eri asia koska se on silloin mielipiteen esittämistä ilman faktoja.

nähty ja kuultu

#22 Re: Re: Rakkauden neuvo!

07.04.2013 13:49

#21: epäreilua puskahuutoa! - Re: Rakkauden neuvo!

Ei ole harvinaista että ko. liike leimaa vainoharhaiseksi, ja ties miksi, kansankielellä hulluksi sen joka kritisoi liikettä julkisesti.

Tuluppaani

#23 Re: Re: Kunnioitetaanko virkavaltaa vai ei?

07.04.2013 14:30

#20: kysymyksiä???? - Re: Kunnioitetaanko virkavaltaa vai ei? 

 

Lueppa viesti uudestaan. Kysyin? Tosiasia on kuitenkin se, että suurin osa puhuu asiasta josta ei oikeasti tiedä mitään. Siinä menee pesuveden mukana aika monta asiaa.
Rivijäsen.

#24 Re: Re: Rakkauden neuvo!

07.04.2013 14:57

#21: epäreilua puskahuutoa! - Re: Rakkauden neuvo!

No se on vain Simo Saarimaan näkemys asiasta. Varmasti tästä tapahtumasta on niin paljon erillaisia näkemyksiä, mitä on ihmisiäkin. Minulla ei ole mitään tarvetta ruveta mustamaalaamaan nimellä esiintyviä. Simo Saarimaa on kans elävässä uskossa ja hänellä on toki oikeus tuoda oma mielipiteensä asiaan. En minä sitä yritäkkään estää. Tässä vain halusin tuoda esiin sen seikan, että tästä jutusta liikkuu ihan mielettömästi kaikenlaisia huhuja sellaistenkin ihmisten keskuudessa, jotka eivät ole olleet ikinä missään tekemisissä meidän Lempääläläisten kanssa. Jopa perälapissa on ollut niitä "asiantuntijoita", jotka vakuuttavat tietävänsä asian ikään kuin olisi mukana tässä meidän yhteisössä. Aika jännää....


Vieras

#25 Re: Re: Re: Rakkauden neuvo!

07.04.2013 16:45

#24: Rivijäsen. - Re: Re: Rakkauden neuvo!

Lempäälän rauhanyhdistyksen johtokunta ja kaikki kiusaamiseen osallistuneet voivat syyttää itsenään tästä jupakasta. Jokainen voi vaan arvata, miten olisi käynyt yritysjohtajalle, joka toiminnallaan olisi tuottanut lähellekään samassa määrin negatiivista julkisuutta yritykselleen. Mitä sitten on tehty Lempäälän rauhanyhdistyksellä? Kiusaajat jatkavat elämäänsä Jumalan valtakunnan jäseninä, mutta kiusaajan puolustajia syyllistetään. Täälläkin joku kirjoitti remonttiryhmäläisistä, vaikka tietääkseni mitään sellaista ryhmää ei ole olemassakaan.

Kommentoi adressia