Marinoimattoman lihan puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Marinoimattoman lihan puolesta.

Miika Parhankangas
Rymättylä

#51 Kunnon lihaa, namskis.

31.01.2009 19:32

Hienoa Pete, kerrankin ollaan täysin samaa mieltä jostakin;)

Lihan tuoreus lienee yksi syy miksi lihatalot pyrkii marinoimaan kaiken.
Marinaadin alta kun on hyvin vaikea havaita lihan tilaa, eli hiukan liikaa hengittänytkin menee viellä kaupaksi.
Niina Hannula
Hämeenlinna

#52 huh

09.02.2009 12:53

onko kenellekaan tullut mieleen, miksi sita naturel-lihaa ei myyda? koska sita ei kukaan osta! omaankin kauppaan on muutaman kerran asiakkaiden pyydosta tilattu, mutta niin se vain menee etta marinoimattomat jaa sinne hyllylle ja siita sitten roskiin kun parasta ennen -paiva koittaa.

vika ei ole kaupoissa, vaan asiakkaissa itsessanne. varsinkaan pienempien kauppojen ei ole mitaan jarkea ostaa marinoimattomia lihoja koristeeksi. jos vaaditte ja haluatte, ostakaa sita sitten myos.

ei sen puoleen, kylla itsekkin mieluummin kaytan marinoimattomia, mutta muistakaa myos asioiden kaantopuoli. kaupatkin on voittoa tekevia yrityksia eivatka hyvantekevaisyysjarjestoja.
Johanna Tuomi
Mäntsälä

#53

20.02.2009 18:06

Hannulalle: Ehkäpä tämä olisi alussa vain isompien ketjujen juttu? Suosion ja kysynnän kasvaessa vasta siirtyisi pienempiin kauppoihin tms. Moni ei varmaan edes ymmärrä etsiä marinoimatonta, koska sitä ei ole ennenkään ollut. Saisi Saarioiset sun muut kampanjoida uutuusuutuus-broilerin kanssa, ennen kuin sitä moni huomaisikaan.

Perheessämme grillilihojen kulutus vähentynyt huomattavasti, koska marinadi palaa heti. Muistan kokkiohjelman, jossa kehotettiin pesemään marinadi pois, ettei se pala grillissä. Ei ole mukavaa syödä palaneen makuista ruokaa.
Päivi Kaunisto
Sotkamo

#54 marinoimatonta

18.03.2009 23:28

Kiitos hyvästä aiheesta!
Meillä on onnneksi täällä kainuun perukoilla ollut aivan ihanat valikoimat kaikesta kana, liha ja kalatuotteista joita ei ole marinoitu. Ei todellakaan ole kivaa syödä sellaista ruokaa, joka päivästä toiseen maistuu samalle, oli raaka-aine sitten mikä tahansa.
Hauskuus ruuanlaitossa on juuri se, että voit itse suunnitella ja maustaa ruokasi juuri sellaiseksi miksi itse haluat. Eli bon appetit tavalliselle ihanalle ruualle.
Yhden asian toivoisin: ne helkutin valmisruuat kaatopaikalle ja just. Jos ei ole sen vertaa viitseliäisyyttä, että keittää pottuja ja laittaa soosia päälle niin kuolkoon nälkään....
Markus Haapala
Kruunupyy

#55

16.06.2009 22:35

"Yhden asian toivoisin: ne helkutin valmisruuat kaatopaikalle ja just. Jos ei ole sen vertaa viitseliäisyyttä, että keittää pottuja ja laittaa soosia päälle niin kuolkoon nälkään...."

"Jos ihmiset eivät itse osaa enää maustaa ruokaa, kursseille vaan ja kotiruoka kunniaan. Sen verran itsestään ja kanssaihmisistään pitää välittää, että eineslinjalle ei tarvitsisi lähteä."

Ja mitä hiton järkeä on ottaa muilta pois? Lievästi tekopyhää, kenties? Tykkään itse enemmän helppotekoisesta ruoasta ja valmiiksi maustetusta/marinoidusta lihasta, mutta olen kuitenkin sitä mieltä, että puhtaitakin raaka-aineita saisi tulla kauppoihin enemmän. Itse tosin hankkisin yhä ne paisto/uunivalmiiksi laitetut tuotteet.

Arttu Saarinen
Keuruu

#56 just joo

05.07.2009 02:51

On ihmisillä liikaa tekemistä kun pitää marinaadiakin vastaan taistella...
Joez Doez
Helsinki

#57 Kilohinta

26.08.2009 15:59

Mites jos olisi pakollista ilmoittaa myynti-ilmoituksissa myös kilohinta lihatuotteen osalta? Nythän tilanne ei ole näin. Jos pakkauksesa on 1kg, niin kilohinnaksi ilmoitetaan se mikä on hinta, vaikka 7.00/kg.

Jos marinadin osuus on 30%, niin lihaa siinä on silloin vain 70%. Eli 700 grammaa. Tällöin lihan kilohinta onkin 10€/kg! (Tässä laskelmassa ei tietenkään ole laskettu marinadille mitään arvoa.)

Mutta hinta voitaisiin tosiaan esittää ensin tuotteen kilohinta ja suluissa lihan kilohinta marinadin osuus poislaskettuna eli 7.00€ (10.00€). Näin olisi kuluttajan paljon helpompi vertailla kuinka paljon lihaa rahallaan saakaan.

Kauppa ja elintarviketeollisuus ei varmasti vapaaehtoisesti moiseen suostuisi.
pentti saarela
tyrnävä

#58 Ei enää valmiiksi marinoituja tuotteita.

28.08.2009 12:40

Muutama vuosi sitten ostin marinoituja broilerin koipia "tehtaan paketissa". Tapani mukaan laitoin hiukan riisiä ja vettä vuoan pohjalle ja koivet liemineen päälle ja uuniin.
Meni puolisen tuntia ja keittiöön levisi aivan järkyttävä lemu. Ei tullut mielen viereenkään, että olisin odottanut "sen mitä lie ollu" kypsymistä!

Ja niin on käynyt, että kaikenlaisen lihan syönti on vähentynyt, koska marinoimatonta on tarjolla todella harvoin ja jos on - on se yllättäen kalliimpaa!
Jani Kaukolehto
Lieksa

#59 PAHA ON PAHAA VAIKKA VOISSA PAISTAISI !!!

04.09.2009 14:46

OIKEAN ASIAN PUOLESTA OLLAAN PUHUMASSA! Tähän voitaisiin lisätä myös kaasupakatut tuotteet. Ei voi olla lihalle hyväksi, jos jo paketin aukaistessa tulee sellainen löyhkä, että silmiä kirvelee! (Itse keittiöalalla toistakymmentä vuotta työskenneltyäni sain tarpeekseni ja olen vaihtamassa alaa, Sillä tämä kirous koskettaa myös ravintoloita!) Hyvin monet ravintolat käyttävät valmiiksi marinoituja tuotteita juuri niiden edullisuudemman takia! On käsittämätöntä, että hyvä tuore liha pilataan marinoimalla heti teurastettua. AINUT SYY TÄHÄN ON SÄILYVYYDEN PARANTAMINEN. SAMANA PÄIVÄNÄ TEURASTETTU TUORE LIHA PITÄÄ MYYDÄ HYVINKIN 1-2 VIIKKOA NOPEAMMIN KUIN MARINOITU LIHA! Kuten täälläkin on hyvin huomioitu niin lähilihan saamista tulisi parantaa, mutta isojen kauppaketjujen monopoli estää tätä muutosta! SIKSI SUOSITTELENKIN SEURAAVAA: HYVÄSTÄ LIHASTA NAUTTIJAT JÄTTÄKÄÄ KAUPAN PAKATUT LIHAT RAUHAAN!!! JA SIIRTYKÄÄ LIHATISKEILLE, KAUPPAHALLIIN JOS ON, OSTAKAA TUOTTEITA LIHA-AUTOISTA ( itse käytän tätä keinoa, kun ostan leikkelettä leivänpäälle = takuuvarmasti vedetöntä ), MARINOIKAA ITSE ( internetistä löytyy tukuttain hyviä marinadeja), JA NAUTTIKAA! KUN RIITTÄVÄN MONET IHMISET KÄYTTÄYTYVÄT NÄIN ON KAUPPOJEN, KAUPPAKETJUJEN JA TEURASTAMOIDEN PAKKO MUKAUTUA IHMISTEN KYSYNTÄÄN JA RYHDYTTÄVÄ TUOTTAMAAN PAREMPAA LIHAA!!

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

25.10.2009 00:27


johanna kovanen
mikkeli

#61 miettikää vähän

02.04.2010 10:32

Marinoitu kana (en syö punaista lihaa) on ihan hyvää jossain tilanteissa , esim kylmissä salaateissa ymsyms .

Mutta sitten kun haluaa tavallista NATURELL kanaa tai broileria , saa hakea ja hakea eikä välttämättä saa oman mieleistä merkkiä tai suomalaista lihaa .

SITÄPAITSI MARINOIDUISSA LIHOISSA ON 25 % ENEMMÄN JÄNTEITÄ JA LUITA KUIN MARINOIMATTOMISSA .

Uskokaa huviksenne .


Vieras

#62 Itsekkin havahtunut..

06.10.2010 20:53

Juuri eräässä dokumentissa kerrottiin lihantuotannon varjopuolista, Amerikassa. Aivan järkyttävää eläinrääkkäystä :/ ne tehotuottajat ovat myyneet sielunsa, jos sellaista ovat koskaan omistaneetkaan! Noh, onneksi meillä Suomessa voi vielä luottaa lihan laatuun, kunhan vaan muistaa tarkistaa että se on suomalaista! Ja mitä noihin marinaadeihin tulee niin hyi h*lvetti, pelkkää koodia ja myrkkyä.. en suosittele! Itse aion kääntää uuden sivun elämässäni ja katson tarkasti mitä suuhuni laitan, paremman terveyden puolesta! :)
A.Siakas

#63 Re: huh

23.10.2010 13:36

#52: Niina Hannula - huh 

 Jaa että kauppiaan puheenvuoro? Ja täyttä puppua. Marinoidun lihan idea on että sen säilyvyyttä on parannettu ja että osa painosta on vettä ja mausteita, jolloin asiakas maksaa siitä marinadilitkusta lihan hinnan. Marinoimaton lihan on hankalaa koska sen säilyvyys on huonompi jolloin hyllyjen päivittäminen vaatii enemmän työtä. Lisäksi marinadi peittää katseilta lihan laadun, jollon voidaan pakata mitä hyvänsä retlakkeita ja jänteenpätkiä lihana. Marinadit pois tai myytäköön ne sitten oheistuotteena jos niitä on pakko tyrkyttää, mutta niiden käytön suhteen valinnan tulisi olla kuluttajalla eikä tavarantoimittajalla/myyjällä.

Vieras

#64 KAUPAT HOI EI MARINAADEJA TIEDOKSI

06.12.2010 07:52

 

USEIMMAT ASIAKKAT OVAT SITÄ MIELTÄ,ETTÄ HALUAISIVAT TURETTA MAUSTAMATONTA LIHAA.kylä kaupoista ei saa.AINA ON AJETTAVA ISOIHIN KESKUKSIIN,JOTTA SAA MITÄ HALUAA.EN OSTA MAUSTE RÖPÖSSÄ UIVAA LIHAA ,JOTA LIHAN OSUUS VAIN 68 PROSETTIA.  KAUPPIAAT HERÄTKÄÄ.....

Lisää valinnanvaraa!
Vieras

#65 Huonoa ilman marinadiakin

15.12.2010 17:34

Tänään 15.12.2010. on asiat jo paremmin marinoimattoman lihan suhteen. Minä ainakin saan sellaista aina halutessani. Nyt ehdotan uutta adressia. Ostan mielelläni luomutuotteita ja olen kysellyt paremman broilerinlihan perään. Olen saanut maistaa ulkomaista luomubroileria ja voin sanoa, että ero on huomattava. Suomessa ei tällä hetkellä ole saatavana luomubroileria. Ei kuulemma olisi kysyntää...Eipä ollut marinoimattomalla lihallakaan...

Epäilen, että Suomessakin käytetään niin paljon antibiootteja jo ihan nopeamman kasvun vuoksi, puhumattakaan jalkatulehduksista yms., että lihan syöminen on terveydellisesti epäilyttävää. Eläinten olosuhteista puhumattakaan. Broilerin liha, rehellisesti tuotettuna, olisi erittäin hyvä ruoka. Käsittääkseni siihen ei ole tarvetta lisätä nitriittejä, jotta liha olisi punaisempaa, kuten sian ja naudan (jopa luomu)lihaan Suomessa. Onhan kanamunissakin mahdollisuus ostaa halpoja tehotuotettuja tai kalliimpia luomumunia. Geenimanipuloitu rehu on vielä yksi hyvä syy vaatia luomubroileria.

Mitäs mieltä olette? Vaaditaanko vielä parempaa? Riittäisikö kalliimmalle luomubroilerille ostajia?
Jatäyttäpuppua

#67 Re: Re: huh

21.02.2011 12:17

#63: A.Siakas - Re: huh 

  Jaa että asiakkaan puheenvuoro? Ja täyttä puppua.

 

Jos tavara jää hyllylle niin sitten se jää. Mitä puppua se mielestäsi on?

parempitietäjä
Vieras

#68 koska alkaa vallankumous marinaadeissa?

26.02.2011 14:28

Kyllä varmaan kohta tulee muutos marinointiin. Makkarantuottajat pierevät jo varmaan verta, sitähän ne voivat laittaa makkaraan, ei ole edes eeekoodia.

Fiksut ovat huomanneet että kuluttajat eivät pidä lisäaineista ja kaikenlaisista sonnin kyrvistä, utareista saparoista ja siannahoista (niistä kai tehdään nahkatakkeja eikä ruokaa.

Ja nyt muutavat ilmoittavat reilusti EI LISÄAINEITA, EI KAMARAA EI NATRIUMGLUTAMAATTIA ja näillä sanoilla vievät markkinoita näiltä valkotakkisilta kemisteiltä jotka kutsuvat itseään ruokatuottajiksi.

Mielestäni kuluttajaviraston pitäisi vaatia esim Lihapullissa sentin korkuisilla kirjaimilla paljonko niissä on lihaa, tuskin lainkaan, jostain luin että ne ovat broilerinnahkaa, hahaa. Eiko tämä ole selvää kuluttajan kusetusta. Pitävätkö ne kuluttajaa tyhmänä.

Kannattaa ostaa lidlistä saksalaisvalmisteisia tuotteita, niissä on sentään lihaa ja harvemmin lisäaineita.

Viime kesänä lidli mainosti makkaroistaan - ei sisällä jauhoja. Tästä tulikin mieleen kotimaiset keskarit - nehän sisältävät aromi- väri- ja säilöntäaineita.

Saksalainen olut on edelleen luonnontuote ja paljon halvempi kuin kotmainen.
Mitäköhän niihin pulloihin on alunperin pullotettu Suomessa(siis aikaa ennen eetä)
ei makua ei väriä?

Hyppäsin taas pois kokonaan teemasta eli lihan ja kanan marinoinista.
Peitetäänkö sillä väriliisterillä tuotteen ulkonäköä?
Kallista se ainakin on kilohinnaltaan (lihan hinta)
ja lissähän se vielä lihankin painoa.

Koska joku aloittaa vanhanajan lihan ja kanan myynnin???
parempitietäjä
Vieras

#69 vesiliha

26.02.2011 14:35

unohdin vielä suolaveden pumppaamisen lihaan, painonnousu on huomattava ja se ei eders haidu mihinkään tiivistä pakkauksesta.

Tosi mukavaa paistaa vesilihaa paistinpannulla, ensin tulee puoli litraa vettä paistinpannuun ja siinä sitä lihaa sitten keitellään.

Olen alkanut ihmetellä miksi minulla on paistinpainnu, voisin paistaa samanlaista lihaa myös miksouunissa.

Turha kusettaa kuluttajaa pakkauksissa "paistilihaa" kaikki nykyiset lihat ovat vesikeittolihoja
kombi
Vieras

#70 havaihtunut

28.02.2011 20:20

"Jaa että kauppiaan puheenvuoro? Ja täyttä puppua."

Kertoisitko lisää :D
Kalle
Vieras

#71

27.03.2011 23:55

tuntuu että lihat marinoidaan varta vasten laimean maun peittämiseksi koska alkuperäinen lihan maku on hävinnyt monia vuosia sitten käsittelyssä ja huijatessa asiakkaita (paketissa muuta tavaraa ja ylimääräistä mitä siinä väitetään).
se ei tarkoita ettemmekö me kansalaiset pitäisi "laimeasta" mausta ja voimme opetella maustamaan ruokamme mitä hienoimmin tavoin, kunhan oletusmarinoinnista päästään eroon.

Anonyymi

#72 Re: Kertokaa aromivahventeesta lisää

28.03.2011 19:24

#23: Samuli Välimäki - Kertokaa aromivahventeesta lisää

Glutamaatti on eräs aivojen välittäjäaine. Ei tarvitse ihmetellä, miksi lapset hyppii seinille, kun syötetään E621:tä. Itse saan migreenin E621:Stä. Netistä löytyy tietoa aiheesta pilvin pimein, kun viitsii etsiä.


Vieras

#73

28.09.2011 19:41

Olen perusteellisen kyllästynyt kahden suuren keskusliikkeen tarjontaan, ei väliä onko kyse broilerista, naudan- tai sianlihasta kaikki uitettu samassa marinadissa. Protestoin/yritän vaikuttaa ostamalla lihan tilapuodeista/lihantuottajilta suoraan, näin lihasta jää itse tuottajallekin enemmin ja liha on huomattavasti parempaa.

Vieras

#74

01.12.2011 00:12

Liha pilataan marinoimalla se kemikaali- ja suolasekoitukseen, jotta se säilyisi mahdollisimman pitkään kauppojen hyllyillä. Ulkomailla tehdyissä tutkimuksissa on todettu, että suomalaisille myytävää marinoitua tuotetta muualla ei tarjottaisi edes koirille.
Sakari Aaltonen

#75 Re: marinointi ..lihan meikkaamista??

29.06.2012 16:02

#10: Antero Katainen - marinointi ..lihan meikkaamista??

No tähän voin ihan lihafirman työntejkijänä todeta, että ainakin kivikylän kotipalvaamo käyttää aivan samaa tavaraa sekä marinoiduissa, että naturel pihveissä. Kivikylä myöskin käyttää erittäin korkealaatuista marinadia. Tottahan se on, että naturel-lihaa ei myydä enää monissa paikoissa, mutta tämä sen sijaan johtuu vain kaupoista ja menekin pienuudesta. Meidän tehtaalla tehdään tasan sen verran tuotetta kuin sitä on tilattu ja marinoiduissakaan pihveissä ei ole mitään salattavaa.

Makuasioihin en sen sijaan voi puuttua ja ymmärrän jos joku ei pidä kyseisistä marinadeista, mutta ainahan ainakin rauman seudulla asuvat saavat palvaamon tehtaanmyymälästä naturel-pihvien lisäksi monia muita tuotteita joita ei kaupasta saa.

Vähän taisi nyt mainospuheen puolelle mennä, mutta varmasti kaikki ymmärtävät pointtini.