Lakimuutos löytöeläinten käyttämisestä koe-eläiminä pysäytettävä


Vieras

#501

15.10.2013 19:23

Eläinten elämä arvokasta !

Vieras

#502

17.10.2013 14:15

Olisi aivan järkyttävää, jos löytöeläimiä saataaisiin käyttää koe-eläiminä! Ne ovat jo muutenkin kärsineet elämässään!
tärkeitä asioita

#503 allekirjoitettu on ja pyyntö

18.10.2013 06:36

EI eu:lle!!!

#504 Re: Todella paljon väärinkäytöksen mahdollissuuksia!:(

30.10.2013 06:23

#23: -

Ihmisten pihoilta voidaan tulla nappaamaan tiettyjä tutkimuksia varten siihen soveltuvaa "materiaalia" laillisesti esim.isoja koiria, pikku koiria??

Työhönsä kyllästynyt löytöeläinpaikan pitäjä, ei viitsi lukea siruja koirilta, rakas koirasi joutuu tästä syystä koe-eläimeksi?

Tai löytöeläintaloille aletaan maksamaan jotta he toimittaa eläimiä koe-eläimiksi, monellekohan tulee kiusaus juuri näin toimia, saa ns.rahansa pois, eli koiran mahdollista sirua ei lueta, koiraa pidetään löytölässä vain muutama vuorokausi jne..?

Eikö sieltä eu:ta voi jo erota, alkaa pikku hiljaa tää itsenäisyyden menettäminen eu:lle kyrsimään, puhumatikaan tästä suomen alasajosta mitä tällä hetkellä puuhataan?:(

 


Vieras

#505

19.11.2013 12:52

Jokaisella eläimellä on oikeus omaan kotiin tai sitten eutanasia. Miksi lisätä lisää stressiä eläimelle koe-eläimenä?
Lukekaa ja käsittäkää ensin

#506 HUOMIO, IHMISET!!

26.11.2013 14:29

Lukekaapa maa - ja metsätalousministeri Jari Koskisen vastaus "Irrallaan tavattujen - ja löytöeläimien käytöstä eläinkokeissa.." - kysymykseen. Poiminta eduskunnan sivuilta;

"... .. Lain 16 §:n 2 momentissa kielletään irrallaan tavattujen tai villiintyneiden kotieläinlajeihin kuuluvien eläinten käyttö tieteellisiin tarkoitukseen tai opetustarkoitukseen. Kiellosta voidaan poiketa vain hankelupalautakunnan luvalla. Poikkeusluvan perusteiden osalta kysymyksessä on viitattu virheellisesti lain 26 §:n 3 momentin 1 kohtaan, jossa säädetään tavoitekasvatusvaatimuksesta poikkeamisesta. Harkittaessa poikkeuslupaa irrallaan tavattujen tai villiintyneiden kotieläinlajeihin kuuluvien eläinten käytölle sovelletaan kuitenkin samaisen momentin 2 kohdassa säädettyjä tiukempia vaatimuksia. Kyseisen lainkohdan mukaan poikkeuslupa irrallaan tavattujen tai villiintyneiden kotieläinlajeihin kuuluvien eläinten käyttöön voidaan myöntää vain silloin, kun erityisen tärkeä tarve eläinten terveyttä ja hyvinvointia taikka ympäristön tai ihmisten ja eläinten terveyden vakavia uhkia koskeville tutkimuksille sitä edellyttää. Lisäksi on voitava tieteellisesti perustella, että hankkeen tarkoitus voidaan saavuttaa vain käyttämällä irrallaan tavattuja tai villiintyneitä kotieläinlajiin kuuluvia eläimiä. ..."

Lähde: http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/kk_592_2013_p.shtml
kylläSStynyt

#507 Maahanmuuttajat koe-eläimiksi..

04.12.2013 21:40

..Ratkaisu ilman omantunnon tuskia..
Juha

#508 Aloitteesi on päätön

20.12.2013 15:59

Koe eläiminä ei todellakaan käytetä löydettyjä tai luonnossa eläviä eläimiä.

Vieras

#509

02.01.2014 21:52

.

Vieras

#510

03.01.2014 23:44

sairasta puhaa..
Näpit irti eläimistä

#511 Hyvä EU, kiitos vaan tästäkin!

23.02.2014 22:33

Ei niin kauan sitten allekirjoitin kansainvälisen addressin Beagle-koirien puolesta, koska sattumoisin (lue: kauan ja harkitusti) tämä kyseinen koirarotu on edelleen Englannin yleisin koirarotu/eläin, jota käytetään eläinkokeisiin.
Ei tarpeeksi irvokasta, että Beaglet ovat iät ja ajat olleet Englannissa suosittuja koe-eläimiä, mutta sitä on nimenomaisesti kasvatettu koe-eläimeksi. Kyllä, Englannissa on olemassa kenneleitä, jotka suoltavat Beaglejä koe-eläimiksi. Kai se on kannattava bisnes molemmille osapuolille, paitsi ei Beagleille.


Yleisesti ottaen koiria kasvatetaan seurakoiriksi tai muuhun tarkoitukseen perimänsä/luonteensa mukaisesti, mutta Englannin Beagle-parat ovat olleet kovan kohtalon uhreja todella kauan, ja vasta viime syksynä sen puolesta oli tehty adressi, johon tarvittiin muistaakseni vain 50 000 allekirjoitusta.

Mielestäni on täysin käsittämätöntä, että EU:sta ei ole eläimille (jos ei ihmisillekään) mitään hyötyä ja apua.
Tämäkin, joidenkin valopäiden suuressa viisaudessa kyhäämä laki, että löytöeläimet päätyisivät koe-eläimiksi on järkyttävä esimerkki siitä, että ihminen ei kehity eteenpäin vaan taaksepäin, ja että EU-maissa voidaan edelleen kohdella eläimiä äärimmäisen huonosti.
Ei ainoastaan Beagleja Englannissa, teuraseläimiä yleisesti ja erityisesti kuljetuksen aikana monessakin EU-maassa tai lihakarjaa kaikkinensa saa pitää ahtaissa oloissa, jopa päällekäin, jos tilat ei riitä, sillä myös "Espanjan koirien" ystävät tietävät miten paljon Espanjassa hylätään metsästyksen jälkeen galgoja ja podenco-rotuisia koiria. On käsittämätöntä, että EU-maassa, tässä tapauksessa Espanjassa saa hylätä ja kiduttaa koiria, kun perinteet niin vaativat.

Miksi ei koiria, jos härkiäkin...
http://www.espanjankoirat.com/

Nyt pitäisi vielä sulattaa sekin asia, että löytöeläimet joutuisivat kärsimään loppuelämänsä eläinkokeiden takia.
Onko EU:n laajentumisen myötä tullut eläimille mitään hyvää?
En ole huomannut ja nyt taas on puuhattu tällaista uutta säätöä lisätä eläinten kärsimyksiä.

Ei eläinten käyttäminen eläinkokeissa ole innovatiivista, luovaa tai uutta. Aikoja sitten on jo kehitetty muita vaihtoehtoja, mutta niitä ei käytetä.
Eikö ihmisen julmuudelle ja älyttömyydelle ole mitään rajaa?

Saisi minun puolestani upota koko EU, ja käyttää harvinaisen typerän, turhan ja kalliin instituution pyörittämiseen tarvittavat rahat yleiseen ja yhteiseen hyvään eikä pahaan.

ELÄINKOKEITAVASTAAN

#512 SAIRAAT IHMISET! HÄVETKÄÄ! LUE LOPPUUN KIITOS.....

02.03.2014 10:48

Kuvitteleppa , että olet pieni koiranpentu . Muutaman viikon vanha . Sinut ryöstetään kotipihaltasi ja laitetaan pimeään autoon . Näet muitakin koiria ja eläimiä . Osa kuolleita , osa kituvia ja osa eläviä . Kuolleilta on revitty nahat päältä ja nyljetty . Kituvilta on revitty nahkaa irti ja katkottu jalkoja , mutta jätetty kitumaan . Osat ovat samassa tilanteessa , kun sinä . Säikähdät kun auto pysähtyy . Yrität mennä piiloon . Pelkäät . Miehet avaavat oven ja löytävät sinut . Yrität rimpuilla mutta toinen miehistä lyö sinua kylkeen kovaa . Se sattuu ja vinkaiset . Toinen miehistä sanoo : " Ole hiljaa pentu ! " ja katsoo sinua vihaisesti . Näytät katuvalta , mutta se ei auta . Saavut pimeään halliin . Näet muita eläimiä , jotka ovat piikkejä täynnä ja kituvat . Näet pöydän jonka päällä on : veitsi , shamppoita ja etikoita .Sinut nostetaan pöydälle . Yrität päästä karkuun . Tassusi sidotaan kiinni . Sinut laitetaan pöydälle . Tunnet jotain hirveää selässäsi . Veitsi viiltää nahkaa pois . Tunnet jotain vielä kauheampaa . Se kirvelee . Miehet kaatavat revityle nahkallesi etikkaa . Uliset ja yrität päästä irti . Miehet tiputtavat sinut lattialle . Olet edelleen sidottuna . He potkivat sinua . Kärsit . He heittävät sinut laatikkoon , jossa olivat kuolleet eläimet ja kituvat . Kidut niin kauan kunnes kuolet janoon . Elämäsi kesti 3 kuukautta 2 päivää . Kaikki se kidutusta .
Näin tapahtuu monille eläimille ! Tunsit varman sisimmässäsi kyyneleitä .



Suurin osa maailmassa ovat sellaisia, jotka suorastaan rakastavat eläimiä,
niitä pörröisiä, karvaisia, karvattomia ja suomuisia.
Mutta sitten on myös niitä sairaita, jotka kiduttavat täysin huvikseen niitä,
ja nyt puhun niistä hulluista, jotka pitävät hylkeiden hakkaamista urheilulajina,
ja jotka repivät eläimiltä turkin niiden ollessa vielä elossa.
Se on sairasta. Se on niin sairasta ja epäreilua.
Eläimilläkin on tunteet ja niihin sattuu,
jos satutat niitä, mutta sairaat
ihmiset eivät tajua yksinkertaisesti sitä. http://www.ohmidog.com/2009/11/18/dog-thrown-off-bridge-survives-in-lithuania/ tälläista sairautta minä tarkoitan.
(EI HEIKKOHERMOISILLE!)
Tämä video saa useimmat kyynelehtimään,
eikä se ole mikään ihme.


Niin sairasta...
Kaikki ihmiset, ne sairaat, jotka aiheuttavat mitään pahaa eläimelle, saisivat kokea täysin saman!
Ylläolevassa videossa olleet miehet olisi saanut heittää itsensä ihan
samalla lailla sillalta alas!

Eläinkokeitakin voisi testata jollain rikollisilla ja etenkin §#@$&iileillä,
EIKÄ viattomilla eläimillä!
Ihmisiä on nyt maailmassa muutenkin liikaa,
ettei olisi tappio, jos pahat saataisiin pois.

Turkistarhauskaan ei ole oikein, vaikka se olisikin
eräs elinkeinoistamme. Mutta sekään ei ole oikein,
että Kettutytöt menevät ja vapauttavat
koko elinikänsä häkissä eläneet eläimet
takaisin luontoon, sillä eiväthän
ne selviä siellä.

KOPIOITHAN, että pystymme yhdessä levittämään sanaa sairaista
ja julmista ihmisistä.

Vieras

#513 hah

10.03.2014 16:42

Turhin adressi ikinä! ja näin paljon ääniä... hävettää

Vieras

#514 Re: rauha.

24.03.2014 02:44

#35: ARA - rauha.

No, olipa syvällistä kommenttia. Hoh hoijaa.


Vieras

#515 Re:

24.03.2014 02:49

#55: Suvi -

Jos on joskus kodin hyödykkeet käynytkin läpi eläinkokeita, niin se ei tarkoita, että pitäisi edelleen olla niin. Ne hyödykkeet on jo testattu, seuraavaksi voidaankin testata sinunlaisilla ihmisillä ne hyödykkeet mitä käytät. Kuulostaa mielestäni kyllin hyvältä diililtä ottaen huomioon, että tarvitsemasi hyödykkeet ovat selvästikin eläinten kärsimyksiä tärkeämpiä.

Kai tiedät, että on olemassa muitakin vaihtoehtoja kuin A) kommentti ihmiseltä, joka ei osaa käyttää isoja kirjaimia pisteen jälkeen, ja B) eläinkokeet.

Jo 1980-luvulla puhuttiin vaihtoehtoisista kokeista, joten taidat olla pikkusen jälkijunassa eläinkokeittesi kanssa.

Tätä videota pyöritettiin elokuvateattereissa leffojen alussa mainosten ohella 1980-90 luvujen vaihteessa. Veikkaanpa, että on jäänyt monilta näkemättä.

https://www.youtube.com/watch?v=Brx2ipfmDec&index=71&list=LLGcXLPXkpDUEWTr4OcKQruw


Vieras

#516 Re: Joku roti!

24.03.2014 03:13

#64: koirat kuriin! - Joku roti!

Sun kommenttihan on vitsi, eikö?

Eihän kukaan 22 v. vihreä kotiäiti Suomen pääkaupungista voi olla noin pihalla maailman menosta? Jos on vihreä eli tietämätön, niin siihen asiaan löytyy ratkaisu tietoa lisäämällä, mutta että ulkona kuin lintulauta? Se on jo huonompi tilanne.

Ja vielä äiti ihminen, joka on vastuussa lapsesta tai useammasta lapsesta. Melko pelottava ajatus.

 

T. Täti Vihreä 51 vuotta, Helsinki


Vieras

#517 Re:

24.03.2014 03:24

#76: -

Mikä saa sut ajattelemaan, että ihmiset täällä ei toimisi eettisesti. Oletat automaattisesti, kun ihmiset toimivat tunteittensa mukaan ja kirjoittavat emotionaalista tekstiä, että he samalla olisivat tyhmiä ja ymmärtämättömiä.

Mitäpä, jos monet lemmikkieläinihmiset ovatkin keskimääräistä, ja erityisesti sinua, eettisempiä ja ilman muuta elävat tavalla, johon uskovat.

Nuo ylimieliset kommenttisi, suorastaan saarnasi, vaikuttavat ihmisiin erittäin huonosti. Asenteessasi on parantamisen varaa. Jos itse oletkin taipuvainen käyttämään tuotteita ja lääkkeitä, joita on testattu eläimillä, älä oleta, että kaikki ihmiset olisivat samalla tavalla heikkoja ja vajavaisia. Jotkut meistä ovat vahvempia kuin toiset ja joskus akateemisuus ei ole etu vaan haitta.


Vieras

#518 Re: Hyvällä asialla olette

24.03.2014 03:25

#78: Ikävä totuus - Hyvällä asialla olette

Tapa se on tuokin kiertää vastuutaan ihmisenä.


Vieras

#519 Re: Re: Re: LUKEKAA EDES TÄMÄ KOMMENTTI

24.03.2014 03:53

#115: - Re: Re: LUKEKAA EDES TÄMÄ KOMMENTTI

Mitäpä, jos itse lukisit mitä eläinkoe tarkoittaa. Eläinkokeita harvemmin pystytään tekemään aiheuttamatta kipua.

Lisäksi kyseiset eläimet tekevät pitkän työhistorian koe-eläiminä, koska toistaiseksi koe-eläimiä ei saa poimia mistä tahansa, niitä usein miten kasvatetaan koe-eläimiksi.

http://fi.wikipedia.org/wiki/El%C3%A4inkoe

Koe-eläintoiminnan kuvaus lääninhallituksessa:

Koe-eläintoiminnalla tarkoitetaan eläinten pitoa eläinkokeita varten ja eläinten käyttämistä eläinkokeisiin.  Koe-eläinlaitoksissa on tavallisesti koe-eläinkeskus tai vastaava yksikkö, jossa tutkijat tekevät eläinkokeensa. Tämä yksikkö huolehtii koe-eläinten hankkimisesta, kasvattamisesta ja hoitamisesta eläinkokeiden aikana.


Eläinkoetoiminnan kuvaus samalta sivulta:

Eläinkoetoiminta tarkoittaa nimenomaisesti eläinkokeiden tekemiseen liittyviä asioita. Eläinkoelautakunta antaa eläinkokeiden tekemiseen luvan, ja tarkistaa tässä yhteydessä suoritettavien toimenpiteiden asianmukaisuuden.


Vieras

#520 Re:

24.03.2014 03:58

#124: Koe-eläinhoitaja -

Onneksi on sinunlaisia ihmisiä, jotka tietävät kaiken ja voivat surutta määritellä muut ihmiset tyhmiksi. :D

http://www.animalia.fi/animalia-toimii/toimintakohteet/koe-el%C3%A4imet


Vieras

#521 Re:

24.03.2014 04:15

#181: Hip Hei -

Ehkä siksi, kun Englannilla on suhteellisen paljon eläinluurankoja kaapissa, että niiden oli pakko tehdä jotain eläinten hyväksi. Englantilaisten metsästystouhut on puhuttanut vuosikymmenet, myös Beagle koirien kasvattaminen ja käyttö eläinkokeissa adressi sai britit huonoon valoon. Täytyyhän niidenkin jotain tehdä.

Tosin, englantilaiset ovat kaikkinensa hyvin eläinrakkaita, ehkä paine tässä kohtaa kävi sen verran kovaksi, että oli pakko päättää joku asia oikein.

Luultavasti Beaglenkin kasvattaminen ja käyttäminen eläinkokeissa saa oikean päätöksen, kun allekirjoituksia tuli niin paljon.


Vieras

#522

03.07.2015 15:45

Eläimet eivät ole ihmisen käyttötavaraa. Kaiken sensuuntaisen toiminnan estämistä ja kriminalisointia tulee jatkaa, jotta eläin vähitellen tästä ihmisen sille teettämästä ikeestä vapautuisi.

Mitään huononnuksia tilanteeseen en tietenkään toivo, kuten tämä laki tullessaan toisi.


Vieras

#523

27.09.2015 11:41

Järkyttävää, että tällaista lakia voidaan edes harkita Suomen kaltaisessa sivistysvaltiossa..

Vieras

#524

24.04.2016 09:33

Eläimet ovat ihmiseen luottavia, tunteitaan ilmaisevia ja herkkiä yksilöitä.
Kenelläkään ei ole oikeutta kajota toiseen se koskee mielestäni yhtälailla ihmisiä kuin eläimiä.
Seppo Lehikoinen

#525 Löytöeläimet hyviin koteihin

13.06.2018 13:48

Koe-eläimiksi sopisivat  syksyllä 2015 maahan tunkeutuneet, yli 32 000 tuhoelukkaa...